Új hozzászólás Aktív témák
-
zozo72
csendes tag
Sziasztok
Van egy Dell XPS 15 9560 gepem . Pentek ota mejelent a “KEK HALAL” kulombozo error kodokkal.(lefagy 1 percen belul kek halal, stb) futtatam a support assist-et de lefagy nem tudja vegig vinni.
Jotallas:
Onsite Service After Remote Diagnosis (Consumer Customer)/ Next Business Day Onsite After Remote Diagnosis (Commercial Customer) 16 szeptember 2020
Tud valaki javasolni Dell markaszervizt Budapesten akik megbizhatok?
Elore is koszonom -
-
Sand
csendes újonc
válasz
Gyarmati_ #62897 üzenetére
1, Nézegettem a Dell honlapját, de ott ömlesztve annyi szar driver van, gondolom a fele se kell ténylegesen. De majd ha lesz időm, végigböngészem utánaolvasva.
2, Az lesz, ha nem múlik el a dolog. Majd az első ponttal egybe megcsinálom.
3, Azt én is kiválasztottam, Adaptive-on volt és átállítottam a hálózati használatra, de ettől függetlenül ugyanúgy használta az akksit hálózatra kötve is, amikor jobban dolgozott. Szóval az szerintem csak az "akku-védelem" módja, vagy nem működik megfelelően.
Ezt a tool-t meglesem, az enyém is elég hangos, ha minden beindul. A melegedésre nincs panaszom. Mindenesetre ha undervoltolom akkor még kevésbé melegedik, ami miatt nem megy olyan durván a venti és akkor lehet nem nyúl az akksihoz ha hálózatra van kötve. Ebben az Intel XTU-ban akkor látod a hőmérsékleteket is, ugye? Nem kell ahhoz is még külön letölteni valamit. -
Szia!
1. Én is így kezdtem, de mivel a lan illesztőt sem rakta fel többekkel együtt, mindent magam telepítettem a DELL oldaláról.
2. a wifi nálam rendben működik, esetleg próbáld meg újratelepíteni a drivereket.
3. a biosban lehet az akku használatának megfelelő módját beállítani. Én ott a hálózatról történő üzemet választottam, pontosan nem tudom mi a neve. Az akkura nem is figyelek azóta, de nem tűnt fel, hogy játék közben merülne. Igaz én csak a WOT-val játszom.
A gépem az elején hangos volt és nagyon melegedett is, aztán az Intel XTU-val -120mV és minden rendben lett.
Még újra kell pasztáznom, mert az egyik mag mindig kicsit magasabb hőfokon üzemel. -
Sand
csendes újonc
Sziasztok!
Friss Dell G5 tulaj vagyok és lenne néhány kérdésem.
1, Telepítettem és futtattam a Supportassistot, rakott fel néhány drivert, volt BIOS frissítés is. Viszont ezt a MaxxAudio programot nem szedte le, nyilván, mert nem driver. Tudom, hogy most a hangerővel gondok vannak néhol (nekem szerencsére nem, vagy még nem észleltem) mindenesetre érdekelne, van-e valahol egy "programlista" ami a Dell G5-höz ajánlott/hasznos programokat tartalmazza, amivel többet ki lehet hozni a laptopból? A GForce experience applicationt leszedtem már külön.
2, Win 10 PRO van fent és bekapcsolás után hiába van auto-csatlakozáson a wifi, de hiába csatlakozik, hibát jelez, nincs internet, bontanom kell a kapcsolatot és újra csatlakozni, csak akkor lesz jó. Van erre megoldás? Települt a killer wifi driver is, de utána is ilyen maradt. Nem nagy bosszúság, csak nem értem, miért van.
3, Én is észrevettem, hogy játék közben merül az akksi. Láttam a Dell magyarázatát is, amiben megpróbálják ezt featureként eladni.
- Mi történik, ha lemerül az akksi teljesen, miközben be van dugva a hálózatba? Kikapcsol a gép, vagy csak visszavesz a teljesítményből?- Szeretném az akksit a lehető legtovább jó állapotban tudni, ezért az a kérdésem, hogy BIOS-ban mit állítsak akksi kezelésre, Adaptive-ot, vagy azt az opciót, hogy döntő részt hálózatról használom a készüléket? Utóbbi az igaz, viszont ha a játék közben használja az akksit is akkor máris másképp áll a dolog szerintem. Maradjon az adaptive?
- Hol lehet kikapcsolni ezt a featuret, hogy akksit is használjon hálózatról? Nem hiszem ,hogy egy dota2-höz feltétlenül szükség lenne akksit is használni, annyira azért nem brutál a játék. Tudom ,hogy a kikapcsolás teljesítménycsökkenéssel jár, de úgy is tökéletesen megfelelne. A Windowsban már levettem a cuccot a teljesítménycentrikus hozzáállásról, de ez nem volt rá hatással.
- Gondolom az nem opció, hogy szerzek hozzá egy 180W-os adaptert, mert az tönkretenné az akksit, ugye? Olvastam, hogy bizonyos modellekhez, amiben i7 és 1060 van 180W töltőadapter jár, de gondolom ott az akksi is más.
Tudom, sok a kérdés, de köszönök minden választ!
-
laca891
aktív tag
válasz
Dicker #62889 üzenetére
A szervizcímke alapján tudod a jótállást ellenőrizni.
Például letöltöd a SupportAssist és az kiírja a szervizcímkénél a jótállás idejét.
Valószínűleg 3 év a garancia a gépedre.Kérdezd meg e-mailben vagy telefonon a laptopszalont, hogy háztól-házig garancia van-e a gépre?
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy 7577. Win 10 van rajta, frissítések telepítve. Tavaly november óta filmnézéskor előfordul, hogy ilyen berregő hanggal teljesen kifagy a gép. Eddig viszonylag ritkán csinálta, most a héten viszont már kétszer is. Van valami tippetek mi lehet? Én az IGP-re gyanakszom.
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 7567 (INSP7567-2) gépem, valószínű vga hibás. Néha bejön minden élénk színben pompázó csíkos képernyő, és kikapcsolásig nem is tér vissza, de néha csak bevillan.
Ezeknél a típusoknál hogy működik a garanciális ügyintézés? Mert nem találtam papírt hozzá. Csak a laptopszalonos +1 éves füzetet. Tud valaki segíteni?
Illetve, ha vga hibás, akkor milyen javítást érdemes elfogadni, vagy cserét? Kókányolni szoktak? Nincs tapasztalatom a szervizzel még, szerencsére.Illetve ennél a gépnél hogy lehet kideríteni, hogy él e valami háztól-házig szerviz, vagy bármi? Ha nem él saját költségen kell küldenem fel?
ESC alapján ennyi van:
Parts Only Service április 02, 2017 április 02, 2018
Carry-in Svc/Return to Base április 02, 2017 április 02, 2020Köszönöm!
-
Gizmo94
veterán
válasz
motifator #62887 üzenetére
Még annyit meg tudsz tenni, hogy merítsd le teljesen. Vedd le windowsban az energiaellátási sémánál a kikapcsolást x %-ról 0%-ra, minden értéknél. Ha kikapcsolt a laptop, kapcsold be újra, egészen addig, amíg már nem kapcsol be egyáltalán. Töltsd fel teljesen, ameddig megy, és nézd meg az elhasználódást ismét. Ez a teljes merítéses és teljes töltéses módszer kalibrálja az akkut, ha feljebb ugrik az elhasználtság értéke, akkor megvan, hogy annyi neki kb. Még ez egy házi módszer, ha ráérsz.
-
Gizmo94
veterán
válasz
motifator #62884 üzenetére
A bios akkor is good-nak fogja írni az akkudat, ha pl. 72%-os elhasználtsága lesz (tapasztalat)
Viszont sok oka lehet amitől nem tölti tovább. Először tedd bele egy másik gépbe mindenképpen és úgy próbáld ki. Volt már olyan, hogy megtört a tápcsatlakozó kábele egy szétszedésnél, az okozott ilyen hibát. Driverek is beleszólnak, ACPI eszközt távolítsd el, reboot, visszarakja magát, utána teszt. Ezek nagy része vajákolás, de segíthet. Szerintem annak az akkunak kakukk, de tölts le [ Innen ] tester sw-t tetszés szerint és nézd meg mit mutatnak. Akár többet is egymás után.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
motifator #62884 üzenetére
Én egy 3 éves 7270-et vettem másfél hete, az Aida szerint 16% az elhasználódás, a BIOS szerint pedig Excellent állapotú az akkuja. Két óra alatt lehet nulláról 100%-tá tölteni, és netezéssel 5-6 órát megy közepes fényerőn. A Crysis Warhead viszont másfél óra alatt lenullázza.....
-
motifator
senior tag
válasz
Bogyó bá' #62883 üzenetére
Köszi szépen. ha nincs más az lesz. Még érdeklődöm ismerős körökben, hátha ki tudom próbálni egy másik akksival. Igyekeztem kizárni a kontakt hibákat, biosban megnéztem az akksira, töltésre vonatkozó beállításokat illetve olvasgatom a külföldi fórumokat, hátha találok valami okosat.
-
motifator
senior tag
Sziasztok,
Volna egy E7240 notim, pár napja van nálam, és olyan jelenséget produkál, hogy nem hajlandó 22 %-nál tovább tölteni az akkumulátort. Kipróbáltam másik dell töltővel, ugyanez a jelenség. A legfrissebb driverek és bios van fent és win 10. A bios aszt mondja az akksi "good", az elhasználódásra 36 %-ot mond az aida. Van esetleg ötletetek, hogy mivel tudnék próbálkozni?
-
Gizmo94
veterán
válasz
laca891 #62880 üzenetére
Ezen a deszkán cserélhető a cpu. Látod a linken, ha megnézed, hogy üres a socket. Ez nem bga-zott cpu-s alaplap, a tulajdonos szerencséjére. Azokat csak a slim trend teremtette meg, na meg az, hogy nehogy tudj cpu-t upgradelni és ha baja lesz a lapnak, dobd el nyugodtan az egészet cpu-stól.
.
-
Gizmo94
veterán
válasz
johnmay #62878 üzenetére
Megpróbálhatod indítani töltőről is, a lényeg, hogy legalább 40 percet legyen minden próba előtt áram nélkül, beleértve az alaplapi elemet is. Ha ismerős a szerviz, viheted csak a lapot is, ha nem, jobb ha az egész gépet viszed. Max nem csavarozod össze teljesen.
Ha drágán javítanák, vagy totál kuka a lap, akkor sem kell eldobnod a gépet ha szereted, van hozzá lap nem drágán szállítással együtt, pl. Itt is.
-
Gizmo94
veterán
válasz
johnmay #62876 üzenetére
Akkor valószínűleg az lesz valahol. Lehet, hogy a töltőáramkörben, de lehet bárhol. Első körben ha kivetted a gépből a lapot, gondolom lehúztad az alaplapi elemet is. Hagy így a lapot legalább egy óráig belső elem nélkül és próbáld meg akkuról indítani. Ha megy újra, nyertél. De itt alighanem rövidzár lesz valahol valóban, viszont az lehet egy pár forintos alkatrész is. Kondenzátor, tranzisztor, stb. Az is előfordulhat, hogy a videokártya forrasztása adta meg magát. Az is reballozható. Kár leírni egyből az egész lapot, ha szereted a gépet, mindenképpen nézesd meg, méresd ki a lapot. Lehet, hogy olcsón javítható. Az is előfordulhat, hogy teljes halál a lap, de ezek azért eléggé stabil lapok, ez nem gyakori eset.
-
johnmay
csendes tag
-
johnmay
csendes tag
Sziasztok! Egy Dell Inspiron 7520-as laptopom van, i7-3632QM CPU-val és Radeon HD 7730M grafikus vezérlővel. Sajnos zárlatos lett az alaplap. Kivettem a gépből az alaplapot, leszedtem róla mindent, de a rövidzárlat nem szűnik meg.
Igazából szeretném megtartani ezt a gépet, mert nagyon gyors még mindig, remek a képernyője. Érdemes megpróbálni megcsináltatni az alaplapot? Vagy várható, hogy megint ilyen gond lesz vele?
Köszi előre is! -
Gizmo94
veterán
válasz
somasz #62867 üzenetére
Nem, azt semmiképpen, nem vagyok annyira barbár.
Visszahajtottam a keyboard alá.
De le tudtam volna szedni is az egeret lazán szalagkábelestől, mert a 7240-én is ki van hagyva a hely neki és egy fekete matrica van a helyén. A trackpoint is azzal van beragasztva alul a 7440 keyboardjába. Ebben az esetben az eredeti usa keyboard G-B-H-ját rápattintva a lyuk is eltűnt volna. De egyelőre így hagytam, mivel nem zavar a nem működő trackpad. Kókány művek ON.
-
-
Szia!
Én tavaly novemberben vettem nekem ilyen van bent:
sk hynix 8gb 1rx8 pc4-2666v-sa1-11
AD végződésűt tudtam venni nagyon jó áron glassam-tól.
Érdeklődni telefonon H-P 9-18 vagy itt privátban. +36302452905
Próbáld meg, lehet van még neki, vagy tud szerezni.
A géppel meg vagyok elégedve, hamarosan kerül bele a hdd helyére egy ssd. -
Sand
csendes újonc
Sziasztok!
Dell G5-höz tudtok ajánlani valami tokot amibe belemegy, még ha szűkösen is? Jó külföldi oldalról is megrendelősen. Nem kell tip-top tok, csak nem szeretném csupaszon a hátizsákba rakni, amikor szállítom néhanapján. Táska semmiképp nem érdekel.Más:
Új Dell G5-öm lesz hamarosan, 8Gb 2666MHz RAM-al. Szerettem volna bővíteni (dual channel) de azt mondták, hogy jelenleg nincs nagykernél sem 2666Mhz 8GB RAM.
A technikai adatoknál nézegettem és nem látom milyen RAM van a G5-ben. Akinek esetleg van, az tudna mutatni 8 GB memóriát, amivel lehetne dual channeleztetni az eredetileg G5-ben lévő 8 gigát? Magyar v külföldi oldal is jó.Előre is köszönöm!
-
Dr.NX
addikt
válasz
rhunseeker #62832 üzenetére
Szia,
ezek elvileg mind mennek dualban egymással:
https://www.skhynix.com/products.do?lang=eng&ct1=36&ct2=42&rk=30
UH végű legyen
Hopp, a szűrőfeltételek nem mennek a linkben, szóval akkor Org. x64, number of DRAM x8 és persze legyen 8GB. -
Immy
őstag
válasz
Tothgera30 #62860 üzenetére
Ez inkább szoftveres hibának tűnik. Próbaként Live ubuntu alatt nézz egy filmet, meglepő lenne ha ott is kikapcsolna meghatározott “pihenés” után...
-
garage112
aktív tag
G5 "crackling" hangokat sikerült már valakinek megoldania?
-
ohway
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude 7480-as laptopom, többen ajánlottátok a Windows10 DPI Fix programot, a scalinget "windows 8.1" 125% -ra állítottam.
Kérdésem, hogy ez befolyásolja az akkumulátoridőt?Köszönöm előre is!
-
Sziasztok.
E6430-nál időként kikapcsol a billentyűzet. Tehát semmit nem érzékel. Filmezés után vettem észre hogy a billentyűparancsokra nem reagál. Újraindítás után minden működik, ahogy kell. Valaki tapasztalt ilyesmit?
-
Gizmo94
veterán
válasz
tylerddd #62858 üzenetére
A Latitude paletta is széles, nyilván a belépőszintű modelltől nem várható a nagyobbak szintje. De a Vostro mindig egy lépcsővel lejjebb kezelendő, mivel alsóbb kategóriás. Az Inspiront a dell a G sorozattal felhúzta a menő osztályba, de a Vostrot annyira nem. A Latitude és a Precision mindig kb. a középmezőny, illetve Latitude inkább az üzleti vonal, Precision inkább mérnöki-tervezői, stb. széria. Amint ugye az XPS és Alienware a felsőház.
Nehéz választani, és amit írtam nem jelenti azt, hogy a Vostro sorozat nem lenne jó. A nagy kérdés pedig mindig az, hogy leginkább mire kell és mennyit tud rászánni az ember. -
tylerddd
veterán
válasz
Gizmo94 #62857 üzenetére
Jó, hogy ezt így felhoztad. Nekem egy E5430-as Latitude-om (2013-as) van és habár a billentyűzettel egyetértek, hogy remek, az anyaghasználatról ezt nem tudom elmondani. Nem rossz, de egyáltalán nem kiemelkedő. A szürke szél körben kifejezetten gagyi hatású tud lenni. A zsanérozás is eléggé f***a. Biztos komoly a 6xxx és 7xxx széria, de ez az 5xxx-es a beugrója a Latitude-nek. Láttam tavalyi/előtti 5480-at talán, az jobbféle műanyagnak tűnt, de nem éri el egy L-es Thinkpad szintjét.
Ettől még gyengébb a Vostro, amiről egyébként a Dell, mint kisvállalati üzleti gépekről beszél?! Meg kellene tapogatnom valahol.
-
laca891
aktív tag
Lehet amatőrt a kérdés.
Nekem inspirpon laptop van, elég gagyinak tűnik a billentyűzet. A vostro és latiude jobb billentyűzettel rendelkezik. (latiude, még a Vostronál is jobb?) -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Van egy E6520 Latitude gépem egy PR03X dokkolón. Lehetséges, hogy a dokkoló/csatlakozó a dokkolón/gépen okoz olyan anomáliákat, hogy pl. a bootolás indokolatlanul lassan jut el a Windows logóig, illetve, hogy időnként mintha újra is indulna a gép (de ez lehet Windows 10 anomália is). Olyan is előfordult párszor, hogy a DVI-n illetve pár hete DP/HDMI-n csatlakoztatott monitort is elveszti, nem lehet átváltani rál. Windows 10 legutolsó verzió, a jelenségek régebb óta fennállnak. A gép folyamatosan a dokkolón van, 24/7-ben megy. Az akkuról csak mostanában kezdte jelezni a FEP, hogy még jó, de kezd csökkenni a kapacitása. Tegnap óta levettem a dokkolóról és úgy használom, hogy kiderüljön, így változik-e valami.
-
tylerddd
veterán
válasz
Bogyó bá' #62852 üzenetére
Bocsi, közben kicseréltem a linket, lehet a bénább verzát látod. 8GB rammal akarom, a fullHD-s verzió IPS, egyszerre mehet bele M.2-es SSD + HDD is. Ez a kiszerelés is bejönne nagyon.
-
tylerddd
veterán
Hello! Egy ilyen kaliberű Vostro-ról mi a véleményetek?! Idén kellene megejtenem az 5430-as Latitude cseréjét és ez a gép, ennyiért nagyon szimpatikus. A 3 év helyszíni gari itt is él és bizonyos elemeiben szimpatikusabb is, mint az eddig nézegetett 5490/5491-es modellek.
Ezek az 1,6Ghz körüli procik mennyire neccesek?! Milyen a billentyűzete a Latitude-hoz képest? Milyen műanyagból van ez, a Latitude-hoz képest?
ps: privát megkeresést, köszönöm, de nem kérek laptop ajánlatokkal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amatőr csillagászat
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest