Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tylerddd
üzenetére
Üdv! A lepattogzott belső rész problémáját [link] végül egy ilyennel oldottam meg [kép]. Én sima feketét redeltem, ill. sem a fedlapra, sem a touchpadre/gombokra nem tettem fel, csak a "csuklótámasz" felületére. 4k körül volt a teljes szett, sajnos a szállítás fájt sokba, de a gép bontásánál (találtam teljes alsó házat használtan) ez sokkal egyszerűbb megoldás volt hirtelen. Könnyű volt feltenni, méretpontos és tulajdonképpen jól is mutat, nem "életidegen" a háztól fekete színben.
-
Üdv! A jelenlegi felhozatalból mi lehetne méltó utódja (és egyben valamilyen szinten feljebblépés) egy Latitude 7490-nek? Irodai gépre utazok (14" méretben, lehet nagyobb is, csak numerikus bill. ne legyen rajta; legalább i7; 32GB RAM; minél kisebb súly; massziv felépítés; HDMI csatlakozó) leginkább. Szeretem a Dell-t, 2. Latitude gépem, de őszintén a Lenovo ThinkPad-ek most szimpatikusabbak, ahogy nézegetem őket. Árat nem mondanék, jöhetnek ésszerű, de árban elszálltabb ötletek is. Köszönöm!
-
Sziasztok! Win11 24H2 mehet-e a laptopra (frissítés)? Korábban általánosságban is olvastam hibákat, de Dell-nél külön írtak valami extra finomságról. 7490 egyébként a gép. Tapasztalatok? Köszönöm!
-
Üdv! Adott egy Latitude 7490 Win11-gyel, ami a mai napon megfagyott Youtube közben. Azért meglepő, mert nem igazán volt ilyen már egy ideje. Ami változott tegnap óta, hogy egy hordozható monitor rá van kötve TypeC-vel, ami az áramot és a képet is onnan kapja. Okozhatta ez a fagyást? Nem bírja a laptop ezt a "terhelést"? Most külön áramforrásra tettem a mobil monitort és hdmi-vel kötöttem be. Kíváncsi leszek! Van valami tippetek? Köszönöm!
-
Üdv! Egyik kérdés, hogy Latitude 7490 esetében az USB port driverek mivel mennek fel? Így külön nem találtam őket a Dell oldalán. A másik arra vonatkozna, hogy az USB-C port ugye képernyőképet is ad, ill. energiaforrásként is funkcionál. Erről a portról elvileg elmenne egy hordozható monitor, ami elvileg képes arra, hogy 1db C-ről kapja a képet és az áramot is?! Köszönöm!
-
válasz
andrisbandi
üzenetére
Köszönöm, valamit próbálok majd!
-
válasz
andrisbandi
üzenetére
Akármikor próbáltam, ugyanaddig jut. Másik töltőt is próbáltam, azzal is ez a helyzet.
-
Üdv! Adott egy Latitude gép beépített akkuval, ami szerintem rottyon van. Eddig is töltőről ment rendszeresen. Most viszont azt csinálja, hogy ha töltőre dugom, a bekapcs gomb ledje világít, pedig ugye nem indítottam el a gépet, a töltést jelző led az elején nem világít. Ilyenkor mi van? Ha kiszedem belőle az akksit és úgy dugom töltőre, akkor abból lehet gond? Mennie kellene úgy? Köszi!
-
Üdv! Latitude 7490-en Win11 alatt nem megy az ujjlenyomat-olvasó. Próbálnám beállítani, de nem érzékeli az érintést, a driver fent van, eszközkezelőben is ott van az olvasó. Külföldi fórumokból nem tudtam kihámozni semmi érdemlegeset (vagy nem a megfelelőt néztem). Köszönöm!
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Egyébként több videóban láttam (egyes modelleknél, a 7490 esetében is), hogy van ilyen és ehhez hasonló elem az SSD-n, ami alatt van hőelvezető szalag is. Nekem ilyen nincs rajta. Mennyire lehet érdemes ilyet venni hozzá? Ugye ez 100%, hogy belefér.
-
Üdv! Adott egy Latitude 7490. Létezik-e valahol arra vonatkozó adat, hogy fizikai méretet, elsősorban magasságot illetően mekkora M.2 SSD fér el benne? Szeretnék majd SSD upgrade-t csinálni és nézegetem az eleve heatsinkkel szerelt darabokat vagy külön rászerelhető lehetőségeket és ugye ezek jóval "vastagabbak", nagyobb helyet igényelnek. Köszönöm!
-
Üdv! Korábban olvastam itt, de most nem találom, hogy volt/van valami általános hiba a Dell laptopoknál, hogy nem látja Win telepítésnél a háttértárat és valamit kapcsolni kellett a BIOS-ban. Jól rémlik? Mi is volt ez? Köszi!
-
-
válasz
mekker
üzenetére
Telefonhoz akarok töltőt. Ezért gondoltam, hogy üthetnék két legyet egy csapásra.
Más: ma egy Xiaomi telefont rádugtam a gépre az USB-C-n, fájlcserére. Megpróbálta tölteni a gépet, nyilván nem bírta (meg is ijedtem a felkiáltójeltől az akkunál). Ez így hogy?! A Samsung telefon nem akart ilyet

-
Azt mondjátok meg akkor, hogy az én környezetemben lévő laptopok akksijai miért halnak be totálra 2-3 éven belül a sok töltős használattól?!
-
Üdv! Latitude 7490-hez vettem egy USB-C <> HDMI kábelt. Amikor rádugtam a tévére, akkor a gép üzenetet küldött, hogy talán kellene extra áramforrás vagy valami hasonló. BIOS-ban 7,5W-ról 15-re állítottam a C-portot és már nem reklamál. Jól jártam el?! Okozhat-e problémát az említett átállítás? Köszönöm!
-
Üdv! BIOS-t mennyire érdemes frissíteni? Néztem, hogy van egy tök friss, 2022 őszi, de korábban a Latitude 5430-nál nagyon besz**tam egy ilyennel, utána a HDD körül baromira melegedni kezdett az eszköz. Még vissza is lehetett tenni ez eredetit, de ez sem oldotta meg, lehet nem is volt köze hozzá. De én úgy gondolom igen. Ha nincs a jelenlegivel gond és nem is ajánlott, akkor inkább hagyjam?! Köszi!
-
Üdv! Latitude 7490-hez ez az USB-C töltő megfelelő, igaz?! Köszönöm! Van esetleg valami hátránya, ha USB-C-s töltőt veszek?!
-
Üdv! Latitude 7490-re kellene letörött LAN csatlakozó fedél. Néztem neten, ahol volt 2-3 ezres tétel + szállítás, az elég húzós. Hol lehetne ilyet kapni korrekt áron? Vagy ha már letört, akkor hagyjam?
Látszani nem látszik az a rész, talán az új is letörne. Köszi! -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Szerintem Windows 10 alatt nincs olyan energiabeállítási lehetőség a ne csináljon semmit a kijelző opción kívül, ami lehajtva használható állapotban tartja a gépet. Vagy alszik, vagy kikapcsol, hibernálást nem tudom lehet-e lehajtáshoz állítani. Ha pedig be van kapcsolva, egyértelműen melegszik, ki kell próbálni.
Nem olvastam teljesen vissza, de azt kérdezte, hogy külső perifériákkal, beleértve a monitort, hogy tudja használni a gépet.
-
válasz
Ablakos
üzenetére
Nem tudom, hol szívja be, de logikusan baromira fel fog melegedni a kijelző és a billentyűzet is. Dokkolót kell venni, ha így akarod használni a gépet, az a legtisztább. Vagy csinálsz egy .bat fájlt, amivel kikapcsolod a kijelzőt. De szerintem ha lehajtod, akkor is melegedni fog.
-
Üdv! 7490 tulajok vannak-e itt, akik Win11-et használnak? Vélemény, tapasztalatok? Köszönöm!
-
Üdv! Dell WD15 dokkolókat nézegetek itt az aprón. Találtam több darabot, de különböző W-os töltők vannak hozzá. Milyet érdemes keresni? Időnként a dokkolót kiiktatva Latitude 7490 is lenne vele töltve. Köszönöm!
-
Üdv! Tudom, sorozaton belül más-más konfigok vannak, de érdeklődnék, hogy 7490-et frissített-e már valaki Win 11-re! Ha igen, mik a tapasztalatok? Köszönöm!
-
-
Üdv! Latitude 7490-hez kellene nekem SIM-tálca. Sokszor van, hogy azt írja az mobil kapcsolatnál, hogy leválasztva. Ha megkocogtatom azon a részen a gépet, azonnal csatlakozik. Kicsit kopottnak is érzem a tálcát, behelyezéskor is olyan instabilnak tűnik. Hol tudnék ilyet venni, ami lehetőleg nem használt, hiszen abban megint benne van a kopás, a hiba lehetősége.
-
Üdv! Egy olyan láma kérdésem lenne, hogy ha a 7490-nél a LAN portnál 10/100/1000 Mbps jelzés szerepel, akkor 2Gigabites nettel nem nagyon tud mit kezdeni, igaz?! Köszönöm!
-
Üdv! 7490-en csipog a lecsatlakozás hang néhány napja, miközben semmit nem húztam le. Korábban mintha a video driver miatt csinált volna ilyet, de most kiírt egy hibaüzenetet, hogy egy csatlakoztatott USB eszköz nem működik megfelelően. Most átdugtam a wireless egeret egy másik portba, figyelni fogom. Tapasztaltatok már ilyet? Az USB csatlakozó döglődhet? Hogy lehetne kideríteni?! Köszi!
-
Állítható, de ha én csatlakozáskor kiválasztom a MaxxAudioPro felugrójánál a headset opciót, akkor utána minden alkalmazás úgy használja, nem igényel külön beállítást.
Illetve azt sem értem, hogy mi ez az erőforrásos hibaüzenet? Nem tudja meghajtani ezt a kis szmötyit? Vagy nem erre gondol?!
-
Üdv! Egy ilyen USB-C-s fülhallgatót szeretnék használni 7490-nel, de valami nem ok. Kell ehhez telepíteni valamit?! Bedugom, telepítette a Windows. Kimenetként funkcionál, hallom a hangokat. Audacity-vel fel tudtam venni, de ott meg a hang nem a fülesen jön vissza, hanem a laptop hangszóróból. OBS-nél beállítom rögzítő eszközként és ezt dobja. BIOS-ban az USB-C-t 15W-ra állítottam, de nem történt semmi (egyébként sem vágom, hogy ez a beállítás erre jó-e). Felraktam egy Realtek USB Audio Legacy Driver-t, de semmi (nem tudom megint, hogy ez erre készült-e). Ugye a gépen fent kell lennie a MaxxAudioPro-nak, hogy jack headset csatlakoztatásakor rákérdezzen, hogy miként akarom használni a portot. Ehhez is kellene valami ilyesmi? A Windows-os hangeszközök kezelésénél látszik és működik is a lejátszó/felvevő eszközöknél is. Vagy itt arról van szó, hogy a mobilhoz készült headsettet nem komálja valamiért és felejtsem is el?! Köszönöm!
-
Üdv! 7490 kicsit furcsa hanggal "búg" fel hűtéskor. Arra az apróka, pirinyó szellőzőre rámehetek porszívóval, úgy finoman? Garival vettem használtan. A bolt ragasztott a középső csavarra egy matricát, hogy ne szedjem le, amíg garis. Na most ez augusztusban lesz. Ezért nem babrálnám bontás szintjén. Köszönöm!
ui: teló réseit már porszívóztam finoman és bevált, gondolom itt se tenne tönkre semmit?!
-
válasz
hhgygy
üzenetére
Közben megint csak lecserélte a drivert ... Most azt csináltam, hogy a Visszaállás az előző illesztőprogramra lehetőséget választottam és elvileg most a Dell oldaláról letöltöttet használja. A kérdés, hogy mikor fogja megint lefrissíteni?! Nem lenne nekem bajom a Windows által telepítettel (mindig hagytam, hogy kezelje a videót), de ugye nem úgy működnek a külső megjelenítők azzal, mint a gyárival.
-
Üdv! Latitude 7490-en azt vettem észre a minap, hogy megszólal az eszköz lecsatlakozása értesítési hang, pedig nem húztam le semmit róla. Ezt néhányszor eljátszotta, de egyébként semmi. Aztán tegnap újra, kijelző elfeketedik kicsit, majd vissza. Mintha a monitort választotta volna le. A jobb klikk menüből ezután eltűnt az Intel grafikus beállítások lehetőség. Videokártya töröl, manuálisan telepít a kicsomagolt driverből Dell oldaláról és újra jó. Viszont ma megint hallottam a hangot randomra, de megy minden rendben. Ugye ez nem valami hardveres hiba? Ez a 20H2-jelzésű frissítés van a gépen Windows szinten és most az update-nél jelzi az Intel display driver telepíthetőségét. Örülnék bizonyos szinten, ha valami Windows-os baki lenne inkább, mint hardveres hiba!
Itt írtam arról néhány hete, hogy mi bajom a Windows által feltett driverrel. A gondot megoldottuk egy fórumtárs segítségével, a manuális drivertelepítéssel. Így nem szeretném a Windows-ét használni, hiszen azzal probléma volt külső megjelenítők esetében. Köszönöm!
-
válasz
hhgygy
üzenetére
Köszi, közben nekiálltam és összejött. Most az az érdekes, hogy a fentebb linkelt menü is játszik, de ismét ott van az asztalon jobb klikkes Intel grafikus beállítások is, amit régebben is használtam és ugye teljességében nem fedi egymást a két felület. Ilyenkor ez hogy lehetséges? Holnap lesz időm majd a tévéken, projektorokon kipróbálni.
Köszi a tippet!
-
Azt nem tudom telepíteni, azt írja nem kompatibilis az oprendszerrel.
Érdemes feltenni az Intel oldaláról? A korábbi gépemnél (Latitude E5430) az olyat okozott, hogy amikor lehajtottam a kijelzőt, elment alvóba és amikor felnyitottam, akkor nem ébredt fel, folyamatos bekapcs gombbal tudtam csak kilőni majd bekapcsolni

Ha mégis rászánnám magam, akkor gondolom a nem Beta jelzésűt tegyem fel?! Köszi!
-
Helló! 7490-et újratelepítettem néhány hónapja. Akkor egy számomra teljesen új felülettel települt a videodriver, amit a Windows tett fel, nem volt ezzel korábban gondom. Azóta csomó eszközzel gondom van, ha kikötöm, pl. tévék, projektorok, amikkel korábban tökéletes volt vagy beállítás után volt az. Ilyeneket csinál, hogy akármit állítok projektornál (ezeket a beállításokat használtam korábban), pl. kilóg a kép széle. Képarányt, felbontást bármit mókolok, nem sikerül. Egyes tévéknél ugyanez. Saját tévémen pl. egyéni méretet kellett állítgatnom (nem felbontást). Nem értem, hogy ha a tévé is fullHD meg a monitor is, akkor hogy a pi**ába nem tudja egy az egyben kitenni?! Leszedtem a Dell oldaláról a legfrissebb drivert, azt meg azt írja, hogy nem kompatibilis az eszközzel.
Valami ötlet, tipp?! Köszi!
-
Helló! 7490-en az USB-C alkalmas képátvitelre. Kell ehhez valamit állítani vagy kapásból működnie kellene?! Kénytelen voltam egy dupla adapteres megoldást kipróbálni (USB-C-be Display port, abba pedig egy Display port to HDMI) és nem ment. Remélem a dupla adapter miatt!
-
Üdv! Bármilyen eszközön is van jack csatlakozó, amikor beledugja az ember az eszközt, az utolsó néhány milliméternél ugye kis kattanás, ami rögzíti az adott fülest, hangfalat, stb. Nálam a 7490-en ez nem az igazi, néha úgy érzem, hogy necces lehet, kicsúszhat a kábel. Most egy jobbféle Y-kábelt kellett vennem (1x3,5mm > 2x6,3mm), aranyozott csatlakozóval és nem érzem az igazinak. Mit lehetne a laptopon a csatlakozóval kezdeni, hogy "jobban fogja" az eszközöket? Meg lehet ott valamit piszkálni? Köszi!
-
Üdv! Latitude 7490-hez milyen zártípus felel meg?! Ez valami Kensington cucc?! Valami egyszerű, kulcsos, pénztárcabarát megoldást keresek. Köszi!
-
Helló! A 7490-en a webkamera mellett van egy kis lámpa (direkt írtam így, nekem olyan nem led a hatása), ami elvileg jelzi, hogy működik a kamera. Előfordulhat olyan, hogy megy a kamera és mégsem világít?! Köszi!
-
Helló! Egy kretén kérdés, nem értek ezekhez: A feszültség mennyire számít egy akkunál? Tehát ha mondjuk 9V helyett 11V-os akkut használok?! Köszi!
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Szomorú. Nálam pl. Google backup & sync szokta meghajtani vagy videó konvertálásakor. A Google Chrome-nak is volt valami szolgáltatása, ami hajtotta a procit kegyetlenül és így a hűtés is ment. Ezt szerencsére utánaolvasás után ki tudtam lőni, felesleges funkció volt. Nálam a HD Sentinel szokott jelezni, néha felkúszik 50 fok köré az SSD. Amúgy durva, hogy milyen kis résen próbálja kituszkolni a meleg levegőt

-
-
Köszi! Közben nem bírtam magammal és leszedtem. Volt alatta két rövid, erősebb hajszál, valószínűleg az én fejemről kerülhetett alá.
Vagy ez vagy egy egyszerű igazítás kellett neki, mert most tesztelem és úgy néz ki jó lesz. -
válasz
somasz
üzenetére
Na ezt most nem tudom
A gép használt volt, de még az, viszont a magyar világítós bill. ott lett a boltban kérve, gondolom arra egy év lehetett, megnézem. De most ebben az időszakban amúgy nem szívesen foglalkozom ezzel, vidéki vagyok, küldözgetni stb. akkor így jártam. Köszi azért! Még egy levegő befúlyást megpróbálok azért, hátha valami kosz csak!
-
Hello! Latitude 7490-en a jobb Shift "ropog" lenyomáskor. Szerintem a kis gumiizé a közepén rendetlenkedik. Mit lehetne vele kezdeni? Rendkívül irritáló! Mennyire hajlamos ez a törésre le-felrakáskor? 5430-on szedegettem le őket tisztítás miatt, de ez olyan nehezebben hozzáférhető, nem akarom összebarmolni.
-
Hello! 7490-en a webkamera mellett van egy led. Még soha nem használtam a mai napig a cam-et. Ennek van valami jelentősége vagy csak jelzi, ha működik a kamera? Köszi!
-
Hello! Létezik olyan, hogy 7490-en a bal oldalon egymás mellett lévő USB csatlakozóba, ha van egy Logitech vevő és mellé dugok egy pendrive-ot, akkor az akadozást eredményez az egér mozgásában? Ha átdugom a pendrive-ot a másik oldalra, fa**a minden... Ez Windows, Dell vagy Logitech okosság lehet?! Köszi!
-
Lenne még egy problémám, ami zavar, de a Win10-es topikban nem kaptam rá jó tippet, hátha valakinek itt van ötlete. Asztalra kirakott mappában a leggyakrabban használt programok parancsikonjai vannak. Ezt a mappát megnyitva random módon Dolgozunk rajta ... jelzéssel fogad és van, hogy másodpercekig tart, mire azt a ~50 alkalmazást beadja. Volt aki a gyári vírusirtóra gondolt, de én külső programot használok; más javasolta, hogy gyártsam újra az ikonokat; volt aki a OneDrive-ra fogta, hogy be van az asztal szinkron állítva, de ez a felhő elvileg nem is megy, nem indul a Wondows-zal.
Mi lehet ez? Okozhatja hardveres hiba? Egy 1TB-os Hynix NVMe-s SSD van a gépben, ami a HD Sentinel szerint patika állapotban van. Köszi!
-
válasz
Galexdp7
üzenetére
Ha a vásárlás helyén nem jelezték külön, hogy a gép megnyitása garanciavesztéssel jár, akkor nem kell szerintem megvárni, hogy leteljen a 6 hó. Én anno a usanotebook-tól vásárolt 5430-ra rákérdeztem és azt mondták, hogy a RAM, háttértár és egyéb bővítés is (pl. WWAN kártya) mehet. Ha nem ezek szakszerűtlen beszerelése okozza a hibát, akkor nem ugrik a garancia.
Az viszont érdekesebb, hogy a használtan, boltból vásárolt 7490-nél az egyik csavar az alján le van ragasztva a bolt egyedi matricájával és rá van írva, hogy bukó a gari, ha leszedem.
-
Hello! Van egy Latitude 7490-em. A gépen nincs VGA csatlakozó, így egy HDMI átalakítóval használom, tökéletesen megy a kép. Ugyanakkor a hanggal problémák vannak. Ugye én tudom, hogy VGA-n nem megy a hang, de a gép ugye azt észleli, hogy a HDMI-be dugtam egy HDMI csatit. Minden áron küldené a hangot is. Legalább 1-2 perc, amíg a hangerő szabályzónál "ugrál" a hangkimenetek között, mire megáll és ki tudom választani a Realtek (jack) kimenetet. Utána, ha ráengedem a BT hangszóróm, megint kezdi. Mit lehetne ezzel lezdeni? Nem lehet valahogy beállítani, hogy a HDMI-n meg se próbálja küldeni a hangot, hanem állandóan a Realtek legyen az alapértelmezett? A projektort, mikor rádugtam, letiltottam a hangbeállításokban, de amikor újra rákötöm, megint ott van és az előzőleg letiltott projektor is, ami ugyanaz a hardver egyébként ... Nem tudom érthető-e a probléma és van-e valami megoldás rá?! Köszönöm!
-
válasz
üzenetére
"Sajnos az sem segít, ha a windows újratelepül, mert nincs friss iso a microsoftnál sem, tehát ugyanazokat a kétes frissítések települnek fel, mint a mostaniak."
Látod ez érdekes. Én egyszer már telepítettem emiatt újra Windows-t és eltűnt az előtte tapasztalt hosszabb bootidő, amit most a legutóbbi nagy frissítés zúzott le megint. De ugye nem akarnám minden alkalommal újrahúzni a teljes gépet.
"hiába van a biosban minimumra állítva"
Milyen beállításra gondolsz pontosan? Rákukkantanék, hogy nálam mi a helyzet vele! -
Hello! Lehet inkább a Windows topikban kellene érdeklődnöm, de itt is rákérdezek. Van egy Latitude 7490-em, amiben 16GB ram és NVMe-s SSD van. Mikor felpattintom a Windowst, akkor baromi gyorsan, pár másodperc alatt a bejelentkezési képernyőn vagyok, elég sok program van a gépen, de indulásnál nem sok töltődik be, ezek ki vannak lőve. Viszont egyes Windows frissítésekkel úgy járok, hogy egyszerűen többszörösére nő a boot idő. Jelenleg a legutóbbi után a Dell logo megjelenésekor 3-4-et fordul az állapotjelző (ami eddig nem volt) és utána jutok a bejelentkezési képernyőre, ahol szintén sokat tököl, leállítás ideje is megnőtt. A programok betöltési is, mintha tovább tartana, mert lassabban áll fel a rendszer. Tehát korábban bejött az asztal kattintottam pl. a Word-re és csatt, ott volt. Most ennél jóval tovább kell várnom. Tudom, ezek csak másodpercek, de nagyon rossz megszokni a lassulást.
Ezzel mit lehetne kezdeni? A frissítéseket sem rakom fel egyből, csak amikor jelzi magától. Más is tapasztal ilyet? Köszi!
-
válasz
SzaboZE
üzenetére
Bocsi, most volt időm nézegetni. Első körben nyomtam egy energiagazdálkodási lehetőségeknél egy resetet, majd beállítottam, amit akartam és úgy néz ki most jó. Ugyanakkor ma reggel megint őrülten elkezdett a hűtés menni, de nem volt töltőn, a proci is verdeste a maximumot. A futó alkalmazásoknál egy ilyet sikerült elcsípnem, hogy software reporter tool a Chromeban. Ezt netes leírások szerint kilőttem a hozzáféréseit, meglátom mi lesz.
-
válasz
Atos23
üzenetére
Amiket én eddig láttam, az vagy tálcás volt, ahol ki van vágva a SIM formája ugye, mint egy telefonnál, nem lehet fordítva beletenni. Ez jellemzően a gép oldalán van, kívülről megközelíthető. A másik a beletolós, rugós megoldás, mint a memórikártyáknál. Ehhez pedig benne van a jelzés a nyílás körül, hogy milyen irányban kell beledugni. Ilyennel a kiszedhető akkus gépeknél találkoztam még, ahol az akku alatt volt a nyílás. A jelenlegi 7490-es gépemnél oldalt van, tálcás. Ezt nagyon bizonytalannak éreztem beletoláskor, érezhetően kattan kicsit.
-
válasz
SzaboZE
üzenetére
Mert most azt csinálja ráadásul, hogy amikor bekapcsolt állapotban töltőre teszem, egyből elindul a hűtés és brutál mód pörög, miközben semmi nem megy. A gép alja elkezd melegedni, a HD Sentinel is jelzi, hogy melegszik az SSD. Amikor kihúzom, abbahagyja. Az energiagazdálkodásnál hálózat/akku esetében is aktív hűtés van beállítva. Akkuról megy rendesen.
-
Hello! Latitude 7490-nél az i5 8250U proci olyat produkál, hogy töltőre dugva hatalmas kilengéseket csinál, míg töltő nélkül tökre elvan 1Ghz alatt. Ezen a videón tökéletesen látszik, kb. a felénél húzom le a töltőről. Gondolom ez nem normális?! Ha igen, akkor OK, de ha nem, mi lehet az oka, minek érdemes utánanéznem?! Köszi!
-
válasz
c64fanhun
üzenetére
Én egy 2013-as E5430-at cseréltem le idén márciusban egy 7490-re. Igazából a teljesítménye nekem tökéletesen megfelelt, minden működött rajta, persze megkopott néhol kissé. Viszont édesanyám 2005-ös Lenovo-ja már nagyon necces volt, venni akart újat. Én odaadtam neki az enyém, én meg használtan, garival vettem ezt. Neki bőven elég lesz még évekig. A váltásnál nekem fontos volt, hogy jóval könnyebb és vékonyabb legyen a készülék és valamilyen szinten azért előrelépés legyen az 5xxx-hez képest. Imádom ezt a gépet, még biztosan meg lesz néhány évig, mert csak általános+office felhasználásra kell, azt meg röhögve elvégzi. Ugyanakkor azért ez a sorozat minden szempontból strapabíróbb, mint egy sima 150k-s kozumer laptop, ez is kitolja a használhatóság idejét.
Ami szeszélyesen működik az az ujjlenyomat-olvasó, jelenleg nem is használom. Illetve a hűtés képes néha brutál mód felpörögni, de ezt is egyszerűbb videók konvertálásánál vettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ford topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arc Raiders
- E-roller topik
- Jövedelem
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A gép használt volt, de még az, viszont a magyar világítós bill. ott lett a boltban kérve, gondolom arra egy év lehetett, megnézem. De most ebben az időszakban amúgy nem szívesen foglalkozom ezzel, vidéki vagyok, küldözgetni stb. akkor így jártam. Köszi azért!