Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorv
tag
válasz
BigBlackDog #26996 üzenetére
Én is így gondolom, kíváncsian várom hogy ez lesz-e a probléma forrása....
-
fodorv
tag
válasz
BigBlackDog #26989 üzenetére
az xp simán felmegy rá igen. Van egy lista amiket kipipálgat ( fájlok másolása, kibontása beállítások stb stb.)ezeken végig megy utána kijön az ablak hogy újraindítja a gépet.miután ujraindult és már nem a lemezről bootol hanem először bejön a win logo beállítás jegyzék frissítése meg nem tudom miket irkál még, na ott szokott kikapcsolni.
-
fodorv
tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy most vásároltam egy Dell Latitude E6410-es notit.
Xp volt rajta, és egyszerüen nem tudom rá fel tenni a win 7-et. telepítés közben kikapcsol a gép. Még sose találkoztam ilyennel. Ha valakinek van ötlete szivesen venném... -
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
BigBlackDog #26982 üzenetére
Még van rá 2 év garancia. Szervizzel nem beszéltem. Pasztázásra gondoltam, de garancia vesztés lenne a vége
. Azt szoktam csinálni, hogy leállítom a játékot és hagyom, had fújja ki a levegőt. Viszont amit észre vettem: új korában melegebb levegőt fújt ki. Sűrített levegő spray-m most sajnos nincs itt az albérletben, de amennyire tudtam kifújkodtam belőle a port.
Garanciával még annyi bajom lenne, hogy ha el viszik pár napra, akkor gép nélkül maradok, egyedül egy lakásban 30nm-en -
BigBlackDog
veterán
válasz
huszi.gyb #26981 üzenetére
Gondolom garancia még van rajta, igaz? Ha nincs esetleg, érdemes lehet egy újrapasztázást megejteni, valószínűleg kezd már öregedni. Esetleg még némi portalanítás is segíthet valamicskét. Hűtőpad nem rossz ötlet. Azok a hőmérsékletek szép magasak, megérthető, hogy kikapcsol. Próbáld meg kicsit megemelni, valamivel alátámasztani, hátha segít.
Szerviz ilyenkor nem tud valamit csinálni garanciális javításként egyébként? -
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy egy éves DELL Inspiron N5110-es tulajdonosa vagyok, és mostanában ha Maffia 2-vel játszok, egy fél óra után beszaggat, és lekapcsol. Gondoltam melegedési problémája van (bár a win7 is elég régi).
HW elvileg bírja: i5, 4gb ram, GT525 1Gb... stbCsináltam Aida 64-gyel egy stressz tesztet. 10 perc utáni hőmérsékletek:
Cpu 1.mag: 98°C átlag: 86,5°C
Cpu 2.mag: 100°C átlag: 86,8°C
Cpu: 100°C átlag: 86,9°C
Ram: 74°C átlag: 65,6°C
HDD: 49°C átlag: 40,5°CKérdésem:
Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám elérni, hogy ennyire ne melegedjen? (Új korában nem melegedett ennyire. Hűtőpad már beszerzés alatt.) Köszönöm. -
Vasinger!
nagyúr
Azt hogyan lehet megtudni, hogy milyen felbontású webkamera van a notimban?
Továbbá nincs hozzá valamilyen kezelőprogram amit le lehetne hozzá tölteni?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #26956 üzenetére
Erre esetleg valaki? 5420 és 5430 között van valami lényegi különbség?
látom, közben jött válasz.
-
sdombi
tag
válasz
BigBlackDog #26956 üzenetére
Szia!
5420-ról tudok nyilatkozni, nekem az van és nagyon meg vagyok vele elégedve, egy apró bökkenő volt, valamiért 3 héttel a vásárlás után tönkrement a ventilátor de NBD gari előnye, hogy 2 nap alatt meg is lett csinálva a gépem.
Lassan fél éve megvan a gép, nagyon tetszik, masszív és nagyon gyors is. Ahogy láttam 5420 és 30 között külsőleg szinte semmilyen különbség nincs, belsőleg pedig annyi, hogy (i5 és i7 esetén) a legújabb Intel procikat rakják a típusba. -
wanted5
őstag
L702X gépen beállítottam, BIOS és HDD password-ot, mert szükségem volt rá pár napig.
De mostmár nem kell, és hogyan tudnám kitörölni? hogy ne kelljen minden bekapcsolásnál irosgatni -
Muerte
addikt
válasz
rayoliviero #26962 üzenetére
Akksi legyen feltöltve benne,mert ha pont akkor hirtelen áram szünet van akkor elszáll a gép.
Szerk.: Látom sikeres volt
-
vilmaboy
őstag
válasz
rayoliviero #26960 üzenetére
abból baj nem lesz, ha rendszergazdiként futtatod... én ezt tenném.
-
vilmaboy
őstag
válasz
rayoliviero #26957 üzenetére
Sokhoz így jön már ki az update. Én is így csinálom a sajátomon.
-
rayoliviero
veterán
Van egy Dell 3550 notebookom és BIOS-t szeretnék frissíteni. Egy exe fájlt töltöttem le a honlapjukról. Magyarul csak Windows alól lehet frissíteni a BIOS-t?
Az nem kockázatos?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Dell 5430-al van valakinek személyes tapasztalata (esetleg hosszabb távú)? Papírforma alapján eléggé jó gépnek tűnik, de hosszabb távon mennyire fárad el?
5420 és 5430 között mi a különbség egyébként? -
Atimester
aktív tag
válasz
premete #26949 üzenetére
Ez így van! Ha mindkét pólust érinted a nyelveddel, (pl: 9 V-os elem esetén) akkor áram folyik át rajta, és érzed. A „touchpad környékén” ahol a jelenség előjött, hol van két pólus???
Ti a két eres +/- vezetéken hogy viszitek át a földelést????
Földeletlen konnektornál megoldás lehet, ha a villásdugót fordítva dugjuk a konnektorba, (így felcserélődik a fázis és a nulla).
-
vilmaboy
őstag
akárhogyan is, de az nem normális, ha egy gép csiklandoz.
-
foxxmotor
tag
válasz
#01682176 #26947 üzenetére
Szerintem akkor is a konnektor lesz a gond és nem a tápáramkör. Nekem a régi laptopomon, egy N5010 -en a billentyűzet körüli "krómozott" hatsú rész rázta mindig a kezemet, amikor nem földelt konnektorba volt bedugva (elég régi volt már az az épület amibe akkoriban laktam), de mihelyst rendesen földelt konnektorba dugtam a hálózati adaptert ez a probléma meg is szűnt.
-
törölt tag
Akksiról nem ráz. Most hálózatról megy, de most nem ráz.
Akkor rázott (picit csak csípett), amikor már "bemelegedett", vagyis a touchpad meleg volt (az okosok alá tették a cpu-t).
Miskolcon vagyok most egy régebbi panelban, ahol még olyan a konnektor, hogy nincs földelés a csatlakozón (az a két fén akármi ami alul felül fogja a dugaljt). A konnektorba van bedugva egy hosszabbító, a hosszabbító meg földelt. Gondolom hiába, ha a konnektor meg nem... -
SzaboZE
addikt
-
Atimester
aktív tag
válasz
#01682176 #26931 üzenetére
Szia Gegszee!
1. Aksiról biztos nem rázhat, mert az egyrészt törpe feszültség, másészt egyenáram!
(11,1V)
2. A panel lakásokban is van földelés, kivéve, ha ezer éve épült a világ végén, és nincs közös képviselő…
(Társasházakban külön tűz és balesetvédelmi rendszabályozás is van!)
3. A tápcsatlakozó a notebook-ban két pólusú, így akár van földelés, akár nincs, azt már nem közvetíti a hálózati adapter.
(Az csak az adaptert földeli!)Így marad a notbook tápáramköri hibája.
Persze lehet, hogy tévedek, mert itt sok-sok szakértő nyilatkozata is feltűnik…
-
Melanor
tag
Sziasztok. Dell d620-ban tényleg nem lehet ahci-re kapcsolni a sata vezérlőt? Vettem egy ssd-t a gépbe, de így a trim nem fog menni...
Koszi -
mghltm
addikt
válasz
Vasinger! #26936 üzenetére
leszereled a hatalmas hatlapot es hozzafersz a ramhoz, wlan-hoz, wwan-hoz, procihoz. itt egy video az e6420 belvilagarol
gari vesztessel nem jar, erdemes megtartani a gyari ramokat ( kesobbi eladas miatt ).
-
Vasinger!
nagyúr
Az új szériás Dell Latitude-oknál, tehát E6xxx, hogyan kell memóriát cserélni? Le kell szedni a teljes hátoldalát a notinak és csak úgy lehet?
Ez ugye nem jár garivesztéssel?
-
B-L-A-C-K
titán
Csináltam egy kis HDD vs. SSD tesztet, Latitude gépekben, ha valakit érint...
-
törölt tag
válasz
kiskaktusz #26930 üzenetére
Mi okozhatja?
Mi a megoldás?
(2013.októberig garis, csak most az egyetem miatt nem tudom nélkülözni, majd januárban tudnám elvinni szervizbe)Szerk: A csuklómnál érzem, ha ráteszem, lehet amiatt, hogy néha picit izzad és nedves?
Odaérintettem a felső ajkamat (kívülről) és akkor is éreztem, hogy ráz.. -
törölt tag
Napokban vettem észre, hogy a Dell M5010-es gépem a touchpad környékén "ráz"..
Mitől? -
foxxmotor
tag
válasz
csabiks #26918 üzenetére
Szerintem ha Linux alatt tökéletesen működik, akkor nincs hardveres baja a touchpadodnak. Próbáld meg leszedni a legújabb drivert a dell support oldaláról. Ha ez nem jön be, akkor megér egy próbát a Driver Genius Professional nevű program. Pl én nem tudtam kikapcsolni külön a bluetoothomat, csak a wifivel együtt, pedig a dell supportról tettem fel a drivereket és miután ezzel a programmal föltettem a drivereket, máris ki lehetett kapcsolni csak a bluetoothot. Mondjuk nekem nem ilyen gépem van mint neked.
-
csabiks
senior tag
Sziasztok,
újra "előjött" a touchpad problémám az e6520-asomon. a probléma a következő: nehéz megfogalmazni de "darabosan" érzékel, és van hogy semennyire sem, linux alatt viszont hibátlan (ott nem vettem észre hogy csinálja). én rengeteget utazom és használom csak touchpadról a gépet, viszont így "használhatatlan". korábban nem volt ilyen baja, tehát nem értem mi lehet a gond. DELL DIAGNOSTICS szerint nincs baja, hogy tudom leelenőrizni? csak ha szétszedem? azt nem szeretném.
-
M3xx
tag
Hali!
Kötelező drivereket felraktam. Most nézelődök, mi az ami még hasznos lenne. Gyorsgomb drivere felment pl, ez fontos. 7520 SE-ről van szó.
Secure Systems Management - Ez pl mire jó konkrétan?
Rapid start technology - Ez kell nekem, nincs SSD-m?
Intel Wireless Display Connection Manager - Ez vmi wifi tv-s, kivetítős dolog?
Dell Digital Delivery - Ez mit tesz? -
Diokhan
addikt
válasz
premete #26901 üzenetére
Nagyon köszönöm, már megvan, és végig is futtattam. Nem jelzett hibát, Érdekes, hogy egy jóbarátom, aki korábban laptop szervízeléssel foglalkozott, említett egy érdekes dolgot. Szerinte mikrorepedés van az alaplapon, azért kapcsol ki mozdításra, vagy néha csak úgy magától. Most újraraktam a win7et, egyenlőre megy, remélem ez így is marad. Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a fáradtságot. Nagyon köszönöm!
-
foxxmotor
tag
Én meg már kb 6 éve a nero 7 -et és sose volt vele gondom. De java részt ISO -t írok ki, azt pedig UltraISO -val teszem. Nem azért mert a Nero nem lenne elég jó ozzá, de az UltraISO kezelhetősége számomra sokkal gyorsabb.
-
törölt tag
Én Ashampoot használok
-
becsitibi
senior tag
Csövi!
Hogyan tudom az n5110-as notebookomon beállítani azt hogy amikor rádugom a fülhalgatót,akkor ne szóljon a beépített hangszoró,csak is a füles??
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest