Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
HDD javítás Felsőfokon!!
[link]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
norrberth #25595 üzenetére
Eddig sem jogtiszta volt fent és mégis ment, ráadásul linux alatt is ezt csinálja. Ha csinál a haverod egy live cd-s linuxot mondjuk a LiLi USB Creator nevű programmal, akkor meg tudja mutatni nekik, hogy más operációs rendszer alatt sem működik a hangszóró. Gondolom kicsit erőszakoskodni kell velük, de meg fogják csinálni.
Egyébként meg határozottság! Én felhívtam az ügyfélszolgálatot és határozottan mondtam, hogy nekem háznál történő javításra van szükségem, elmondtam hogy több operációs rendszeren is próbáltam, különböző verziójú driverekkel is, de egyikkel sem működött. A diszpécser következő kérdése a címem volt. -
-
norrberth
addikt
Szerintetek ez igaz?? 2:20 tól [link]
-
norrberth
addikt
Sziasztok! Szerintetek milyen időközönként érdemes a Laptopokat újrapasztázni? és sűrített levegővel kifújni a ventilátort?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
asdapro #25580 üzenetére
Honnan töltötted le a drivert? Első körben próbáld meg a dell.com-ról service tag alapján. Mielőtt felraknád szedd le az előzőt és természetesen indítsd újra a gépet.
Előfordulhat hogy így sem lesz jó, akkor érdemes lenne az intel oldalán is megnézi a drivereket (általában a specifikus hardver gyártójának oldalán frissebb illesztőprogramot lehet találni).
-
asdapro
csendes tag
szóval valakinek valami ötlet?
-
kiskaktusz
addikt
válasz
ToMmY_hun #25576 üzenetére
Nekem 15-ös van, sosem kapcsolt még le. általában 65-73 fok között vagyok, akár játszom, akár netezem, filmezem, de volt már rá példa, hogy 97 fokos volt a proci egy sima UT2004-től.. Amikor SzaboZE kollégája kicserélte a hűtőt, akkor volt frissen 55-65 között..
Nálam még sosem kapcsolt le a gép melegedés miatt szerencsére. Mondjuk nem is i7 ketyeg, hogy fűtsön..
-
ToMmY_hun
senior tag
Hát igen, azért itt látszik a minőségbeli különbség (és az árban is).
Az én 17-esem a feljebb említett paraméterekkel került 220k forintba, ebből meg a 13-as is drágább, ami valószínűleg a felhasznált anyagok és hardverelemek minőségében mutatkozik meg. Nekem jobban is tetszik kinézetre a tiéd, bár ez szubjektív.
kiskaktusz: Annyira az i7 se fűt ám. Most, hogy zenét hallgatok és netezek (fórum facebook és youtube) így áll 45 fokon, pedig a szobában is 28 fok van.
-
ToMmY_hun
senior tag
Ennyire nagy lenne a különbség a 15 és a 17-esek közt? Én a július elejei nagy forróságban is játszottam vele - persze megfelelő alátámasztással hogy kapjon levegőt - de akkor sem ment 68 fok fölé a hőmérséklete. Nekem még soha nem kapcsolt ki túlmelegedés miatt és szerencsére más miatt sem.
-
válasz
ToMmY_hun #25569 üzenetére
Igen melegednem a 15-ös Inspironok.
Tapasztalatból beszélek, nekem is volt, szerencsére eladtam, mert az ehhez hasonló meleghez mint ami most van, HD filmek nézése közben annyira felmelegedett, hogy egész egyszerűen lekapcsolt.Az hogy fényesedik a billentyűzet ez is igaz, bár ez szerintem mindegyikre igaz.Én a Vostrommal elégedett vagyok, 13,3-as méretű, még egyszer nem melegedett túl, és a világító bill. nagyon hasznos tud lenni.
-
asdapro
csendes tag
válasz
kiskaktusz #25573 üzenetére
Chrome-ot használok.
-
asdapro
csendes tag
Hello mindenki,
A napokban vettem egy Inspiron mini 1010HD-t és van 1-2 kérdésem vele kapcsolatban.
Unaloműzésként felraktam rá a Heroes 3at,de már a játék menüjében olyat csinál,hogy a amerre irányítom a kurzort ott szakasosan egy kis négyzetnyi terülten elmossa,beakasztja a képet.Ez minden bizonnyal valami driver probléma lehet,de a megfelelő driver van telepítve- Intel GMA 500(legalábbis ez van benne).
Ugyan ezt meg csinálta az UT-nál is meg még 1-2 ilyen retro gamenél.De ami egy kicsit jobban idegesít az az,hogy a you tube videók lassúak már a 320asok sem mennek enyhe szaggatás nélkül.Pdig bírnia kellene.
Win7 Home Premium van a gépen.
Valakinek valami ötlet,hogy hogyan lehetne életet verni ebbe a gépbe?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kiskaktusz #25570 üzenetére
A pasztázás az összes laptopnál problémás, de 500 forint egy tubus és még ha tönkre is menne tőle valami, akkor is bőven benne vagy a 3 év garanciában. A ház pedig biztos törékeny, haverom 5110-esén el is repedt már, bár az a laptop jópárszor leesett a válláról egy merevítés nélküli táskában a betonra. Én vigyázok rá, nem ejtettem még le soha és nem is ütöttem neki semminek, így nincs is gond a házzal. Magától nem fog elrepedni és elgyengülni
Persze jobb lenne egy masszív fém vagy keményebb műanyag ház, de amennyibe ez a laptop került, még örülök hogy egyátalán ilyen minőségű cuccot kaptam a pénzemért.
Mondjuk azt hozzátenném, hogy én a 7110-es típusról beszélek, a 15.6 inches verziók tényleg eléggé melegednek.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kiskaktusz #25568 üzenetére
Akkor még ez sem nevezhető hibának. Ez esetben komolyan kérdem hogy mi a probléma az Inspiron gépekkel?
-
ToMmY_hun
senior tag
Nem tudom miért szidjátok az Inspiron szériát. Nekem is az van, egy N7110-es típus. Nincs semmi különösebb problémám vele, nem melegszik túlságosan, halk és elég erős is. (8GB RAM, 4 magos 2GHz-es i7 és egy Nvidia GT525M 2GB van benne)
Az akksija is jól bírja, energiatakarékos módban közepes fényerőn ki tudok belőle hozni 3 órát. Az összeszerelés minőségével sincs gond, bár egy fém burkolatos apple géptől azért messze van. Most jelentkezett az első probléma a laptoppal kapcsolatban, mégpedig az hogy az egyik hangszóró elcsendesedett és nem hajlandó szólni többé - garanciás gép esetén ez se túl nagy probléma.
Ha mindenáron valami negatívumot kellene írni a gépről, akkor egyedül a billentyűzet kifényesedését tudnám felhozni, de szerintem ez azért vállalható.
-
premete
veterán
A mai inspironok olyan teszkógazdaságos cuccok, amit a Dell a verseny miatt gyárt. A Vostrok is inkább inspironok belül, minőségben a Latitude e6xxx, vagy régebbiekből az e4xxx a minőség kezdete, a Precision vagy az Alienware a teteje.
Mivel egyik notebook sem játékra való, szerintem 100ezerért egy e4300/e6400 garanciával jó választás.. -
horvathn
csendes tag
Rendben, köszönöm a segítséget! Egyébként Inspiront én sem vennék, tudom hogy az nem a legjobb széria
Most halasztódik kicsit a vásárlás, de mindenesetre akkor ez a Dell széria lesz szerintem nekem a megfelelő. Mégegyszer köszi!
-
-
fkenny
senior tag
válasz
horvathn #25558 üzenetére
Én az E6400 E6410-ről tudok nyilatkozni. Érdemes az E6410-et választani, sok hiba ki van javítva ami az E6400 komoly hiba volt. ( Festék kopása a hangszóróknál...) Lassan 1 éve gyilkolok egy E6410-et és nincs rá panaszom. Ha szerencsés vagy garis darabot fogsz ki jó áron, akkor meg főnyeremény. Sajnos az E4300-ról nem tudok nyilatkozni, de az is biztos jó
-
horvathn
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket a Dell Latitude E szériával kapcsolatban (egész konkrétan E6400, vagy E4300 pl.). Az érdekelne, hogy megbízható sorozat-e, nem kell-e akár félévente szervizbe cipelni mert valami elromlott, akksi üzemidejével kapcsolatos infok is érdekelnek! E szériás gépet tervezek venni használtan a 90-100ezerig terjedő kategóriában, egész jókat lehet kapni ebben az árkategóriában használtan, csak fontos lenne tudnom, hogy meddig húzza egy ilyen gép meghibásodás nélkül!
Bármilyen infot és tanácsot szívesen fogadok! Előre is köszönöm!
-
mghltm
addikt
az i3/i5/i7 sandy-k mind hd3000-rel vannak szerelve. net/film/office es korlatozottan ( jellemzoen regebbi ) jatekok futtatasara alkalmas. elonye a kis fogyasztas, de az amd/nvidia erosebb diszkret megoldasai alazgatjak. itt talalsz egy osszehasonlito listat
-
Ákinard
aktív tag
Ha nem ragaszkodsz nagyon a NBS-hez, akkor ezt, itt:
http://mysoft.hu/details.aspx?pn=N5110_140860
Ahogy nézem, az NBS-nél drágábban (171e vs. 176,9e) kevesebb HDD-vel (500 vs 750) és az alap VGA-val van. (Intel HD vs ATI HD6470)
Haver többször vásárolt náluk, én is csak azért nem, mert felárazták a kéket...
-
Sziasztok. Haver venni szeretne egy notit. Dell lehet a befutó.
Sok gépnél integrált vga van:
- GMA HD3000
- GMA HD GraphicsEzek konkrétan mit jelentenek?
Mennyivel tudnak kevesebbet egy Radeon HD 6470M vagy GeForce GT 525M/1GB-nél ?Fősulira kellene + film + net.
-
Hawerr
tag
válasz
The Butcher #25524 üzenetére
sztem menni fog, úgy ahogy leírtad, alacsonyabb mhzen
-
The Butcher
tag
válasz
Valaki esetleg tud segíteni???
-
ToMmY_hun
senior tag
Egy kérdésem lenne még, ha már így pörög ez a topic.
Néha újraindításkor megjelenik egy Service Test menü, ami szinte minden hardverelemet letesztel a memóriától kezdve a VGA memórián át a képernyőig. Az érdekelne, hogy minek a függvénye az, hogy ez a menü megjelenik? Semmilyen gyorsgombbal nem tudtam még előidézni, normális leállítás után is meg szokott néha jelenni és teljesen változó időközönként.
-
válasz
JamesHolden #25543 üzenetére
Szerintem a Dell-t kell hívni a fentebb írt 0680-as számon és Service Tag alapján érvényesíthető a gar.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok,
2010 decemberében vettem az iPon-ban egy Dell Inspiron M5030-as notebookot. Mai napig hibátlanul működött, ma viszont bekapcsolás után sípoló hangott adott, se a BIOS se a Windows nem jelent meg a képernyőn. Többszöri újraindítás és áramtalanítás után sem kapcsol már be a gép.
Ilyen esetben mi a teendő? Az iPon garanciafutárját ez esetben igénybe vehetem vagy a Dell márkaszervízhez kell fordulnom? Számla és a bolt által lepecsételt 36 hónapos garancialevél megvannakKöszönöm
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kiskaktusz #25541 üzenetére
Mi a baj vele?
-
mghltm
addikt
válasz
Beppesz #25528 üzenetére
hibas hdd-nek hangzik a dolog. hetfon hivd fel ezt a szamot: 06 80 016 157
bediktalod a service tag-et ( a gep aljan talalod egy matrican, illetve a bios-ban is fel van tuntetve ) es segitenek a problemadban
(#25538) ktommy91 hetfotol pentekig el a vonal 9:00 es 17:30 kozott
-
ToMmY_hun
senior tag
-
The Butcher
tag
válasz
?
-
Beppesz
csendes tag
Vettem februárban egy Latitude e5520 laptopot, eddig semmi gond nem volt vele, de pár napja nem az igazi, teljesen belassult pörög benne a hdd ha kell ha nem. Gondoltam a Win7 összeszakadt, legyalultam de az újat már nem tudom föltelepíteni sem,most is csak egy usb-s Ubunturól tudok írni. Vidéki vagyok ahol a fű sem nő. A garancialevélen a CHS szerepel,mint szervíz őket érdemes fölhívnom, vagy inkább másik szervízt keressek.
Köszi előre is a segítséget! -
Atom_Anti
senior tag
Cseréld le egy Latitude E4310-re, annál elegánsabb és jobb épitésű laptopom még nem volt. Ha AMD Fusion volna a tökély lenne
.
Nekem pedig egy olyan gondom van hogy elromlott a Vostro 3555 ös gépem adaptere. Még kint amerikában vásároltam újonnan és nincs egész egy éves, tehát garis. Ki lehet cseréltetni? Ha igen mely cégnél? postai úton lehetséges?
-
The Butcher
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy van egy Dell Studio XPS 1640-es notim 2*2gb DDR3 1066mhz ram-al de szeretnék bele 2*4gb-ot de csak 1333MHz-seket találtam. Ha belerakom az 1333MHz-seket akkor azok jók bele csak 1066MHz-en fognak menni? Vagy nem kompatibilis és ha esetleg van valakinek 2*4gb eladó akkor az dobjon egy Pü-t! -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Dell XPS #25521 üzenetére
Igen. Töltöttem a dell.com-ról service tag alapján. Így kettőt talált, mindkettőt kipróbáltam. Utána letöltöttem a realtek oldaláról a legfrissebbet, de az sem működik megfelelően. A jobb oldala szól teljesen jól, viszont amikor a bal oldalának kellene szólni akkor csak a mélyszóró működik, a hangszóró egyátalán nem. Nem is sistereg és azt a tipikus áramlökés által létrehozott hangot se lehet hallani amit minden hangszórónál lehet a bekapcsolásukkor.
De tényleg nagyon furcsa a dolog, én arra is gondoltam hogy az is lehet a probléma, hogy sima sztereóként ismeri fel a rendszert és az egyik oldali hangszórónak a mélynyomót használja egyedül, bár ez lehet hogy hülyeség.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Dell XPS #25519 üzenetére
Köszi a választ! Igazából én seem magára a hangszóróra gondolok, meg azok nem úgy szoktak tönkremenni hogy egyik napról a másikra. Szerintem inkább valami mas elektronikai alkatrész meant tönkre elötte. Az a furcsa, hogy a driver telepítése után adta meg magát végleg, elötte meg a mélysugárzó rendetlenkedett. :/
-
Dell XPS
veterán
válasz
ToMmY_hun #25518 üzenetére
Meg is válaszolnám a kérdésemet. Sajnos hardveres a probléma, mert egy windows reinstall sem oldotta meg.
Szóval én találkoztam még soha hangszóró problémával, az az nem ment tönkre. Természetesen ez nem az jelenti, hogy nem következhet be ilyen eset.
Nagyon ügyesnek kell lenned ahhoz, hogy ne vegyék észre a megbontást. Szerintem nem foglalkoznak az op.rendszerrel.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ToMmY_hun #25508 üzenetére
Valaki esetleg tudja a választ a kérdéseimre? Ne haragudjatok , de most nagyon nagy szükségem van a laptopra és ez a hibája hátráltat. Köszi elöre is.
Egyébként irták itt, hogy nyugodtan szerelhetö a laptop mert nincsen rajta matrica és egyéb dolog ami a megbontást jelezné. Ennek tudatâban érdemes Leanne megnéznem itthon, vagy nem valószínû a kontakthiba?
-
SzaboZE
addikt
válasz
Biluxzsolt #25513 üzenetére
Nem, ehhez a családhoz nem készül ilyen billentyűzet. (5110/7110)
-
kk831228
addikt
Nem is vinném szervízbe winchi cserére mert a fele csavart kihagynák belőle...
Ja és nekem is garos a gép de nincs semmi leragasztva benne ha nem szúr el valamit az ember semmi gond!!!
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 7110-es gépem,lassan 1 éve.Világítós magyar billentyűzetet lehet hozzá kapni? vagy? Előre is köszi.
-
Dell XPS
veterán
válasz
linkoln001 #25509 üzenetére
Igen, támogatja a rendszer, csak brutális kicserélni! odrif fel is tett egy linket róla!
-
anx92772
tag
válasz
linkoln001 #25509 üzenetére
Ez engem is érdekel...
-
linkoln001
tag
hali, van egy dell n5110-em i5s procival, kérdés lenne hogy kezeli-e a sata 3-at?
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne Dell tìpusú laptopot használókhoz.
1. Járt már úgy valaki az Inspiron sorozat bármely tagjával, hogy tönkrement a laptopban a hangszóró? Haveromnak egy n5010esben nekem pedig egy n7110ben ment tönkre, pedig mindketten vigyáztunk rá.
A másik kérdésem az lenne, hogy milyenek a tapasztalatok a garanciális szervizzel? Nem jogtiszta Windows van a gèpemen, ebbe esetleg beleköthetnek?
Köszönöm elöre is a válaszokat.
-
premete
veterán
Ezt megnézném, gyakorlatilag új mindene.
-
oncsi
őstag
válasz
premete #25501 üzenetére
Szia!
13-as is jó talán, de ez az asszony hurcibálós gépe. icsi, könnyű és minimum 1280x800 as felbontású kell legyen. Szinte csak Netre, Filmekre (SD sorozatok) és levelezésre használja. Proci picit lehetne erősebb, meg SSD kéne bele. De a fő, hogy 4 óra felett legyen az aku idő. És a súlya inkább csak a D430 körüli legyen.
A másik sarkalatos kérdés a minőség! A D sorozat anyaghasználata, stabilitása tetszik.
Az ár az kényes kérdés. Inkább egy használt de minőségibb cuc, mint egy új, de picit is gagyibb. A D430-at "újonnan" vettük, (1 éves volt de aki vette itthonra, az abban az évben nem is jött haza) Így az akkori lista ár feléért (140eFt-ért) jó vétel volt. Most viszont inkább 100 körül néznénk valamit.Van másik 2 noti is még itthon Nekem egy D630 napi használatban, és egy ASUS, amit szinte nem is használunk.
-
-
premete
veterán
Szia, milyen árban, újban/használtban gondolkodsz?
A D430>e4200>e6220>e6230 a sorrend a méretedben. Arra lehet számítani, hogy ezek a legkisebbek melegszenek legjobban, és a következőnek, az e4200-asnak az ssd-je eléggé gyengécske. Én az egy számmal nagyobbakat preferálom, azok kevésbé melegszenek, nagyságrendekkel gyorsabbak, viszont 1.5 kilónál kezdődnek: e4300, e4310, e6320, e6330, ezek 13 colosak.
Következő méret 14"-ban a D630>e6400, e6410, e6420, e6430 az időrendi sorrend, majd jön a 15"-os méret, e6500, e6510, e6520, e6530.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sorozatok
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...