Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Dell Latitude E6520-nál be lehet állítani valahol, hogy a veni folyamatosan menjen. Mert ez a passzív hűtés nekem nem tetszik...
-
rizso
addikt
válasz
Nory89 #24194 üzenetére
Tuti engedélyezve van a fényérzékelő benne, ami a környezeti fényviszonyoknak megfelelően változtatja a kijelző fényerejét. Hogy milyen billentyűkombinációval lehet ki/bekapcsolni - passzolom (nincs ilyen gépem). Ha nincs rá billentyűkombináció, akkor BIOS-on belül érdemes megnézni, hátha ott lesz valami beállítás rá.
-
Nory89
csendes tag
Sziasztok!
Múlthéten vettem egy Dell Inspiron Duo 1090 Netbook-ot.Valaki tudna nekem segíteni abban hogy miért változik folyamatosan a fényerőssége?Energiasémáknál hiába állítok bármit ugyan úgy csinálja.Ma visszavittem oda ahol vettem és azt mondták ők még nem hallottak ilyenről és kicserélték,de ez ugyan úgy csinálja, ezért gondolom hogy a beállításokkal lehet baj, de nem tudok rájönni hogy mi lehet az pontosan.
Előre is köszi a segítséget.
-
premete
veterán
válasz
DjKoxi #24187 üzenetére
Vegyél az ebayen akkor e4300 64 darabos csavar készletet.
-
DjKoxi
senior tag
Félreértesz, így már teljesen jó lett
Csak van 3-4 csavar amit szívesen kicserélnék, mert már alig van benne horony, és nehéz csavarni mert elforog a csavarhúzó.
Záhony mellett lakom, nem igazán tudok a közelemben szervizt, meg akiket felhívtam ( Budapest ) mindenütt azt mondták, hogy látniuk kell a csavart, csak úgy tudnak másikat adni helyette.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
premete #24177 üzenetére
Leszedtem a kijelző körüli keretet és meghúztam az alatta található két zsanércsavart amik kicsit lazák voltak.
Így már elfogadható a kijelző tartása, minimális a holtjáték.
Sajnos akik előttem hozzányúltak, egy-két csavarfejet rendesen szétbarmoltakKöszönöm a segítséget!
-
GaborGh
őstag
válasz
Psychonaut #24180 üzenetére
Ha munkára használod vm. fontos a hosszabb akkuidő, akkor Quadro, ha a játék az elsődleges felhasználási terület akkor FirePro.
Ebbe az árba már az M8900-as is belefért, ami elég combos, játékra és munkára egyaránt.
-
ktommy91
addikt
válasz
Psychonaut #24178 üzenetére
Én a quadro-s változatot venném az optimus miatt. Ha jól tudom, a firepro nem lekapcsolható.
-
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
M4600-at nezegetek magamnak, hosszu tavra kellene egy laptop, es ez szimpatikusnak tunik. Konkretabban ilyen modellt nezegettem:
Dell Precision M4600
Processor: Intel Core i5-2520M (2.50GHz, 3MB Cache)
Genuine Windows 7 Professional
750 GB SATA Hard Drive (7200RPM)
4 GB DDR3 SDRAM 1333MHz (2 DIMMs)
8X DVD +/- RW Drive
AMD FirePro M5950 Mobility Pro Graphics with 1GB GDDR5
15.6 inch FHD (1920x1080) Wide View Anti-Glare LED with Premium Panel
Intel 6300 Wireless-N (2x2) Half Mini-Card
Dell Wireless 375 Bluetooth Module
NO INTEL VPRO TECHNOLOGY ADV MGMT FEATURES
Bezel
LCD back cover
FIPS Compliant Fingerprint Reader and Contactless Smartcard Reader
Bezel
180W A/C Adapter, 3P
125V Power Cord
Heatsink
64BIT Operating System
Trend Micro 16.6 PC-cillin 30 Day
6 Cell Primary Battery, 60WIlletve nagyjabol ugyanez a felszereltseg 2GB VRAM-os NVidia Quadro 2000M-mel (proci ugyanez lenne).
Ezek nagyjabol 1100 dollar korul kaphatok Dell Outletben (Certified Refurbished darabok), szerintem megerik az arukat.
A kerdesem az lenne, hogy szerintetek melyik VGA-val lenne a jobb. En jelenleg az ATI fele tendalok (megiscsak GDDR5-os, mig az NVidia GDDR3-mas), Quadroval amugy is volt mar rossz tapasztalatom (D630-amban megolvadt egy NVS135). De mivel konkretan ezekkel a tipusokkal nincs tapasztalatom, gondoltam hozzatok fordulok.
Segitseget elore is koszi!
SZERK: ja, es erdekelne, hogy - mivel meg sosem volt ilyen gepem - mire kell szamitani a certified refurbished gepek eseten. Apro karcok lehetnek rajta? Csak mert a Dellnek van kulon egy "scratched and dented" kategoriaja az outletben, igy en ebbol arra kovetkeztettem, hogy amik nem abban a kategoriaban vannak, azokon nem igazan lehetne karcolas sem.
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Dell 4300-nak nagyon lóg a bal oldali zsanérja, és szeretném ezt a hibáját házilag orvosolni. Lehetséges, vagy kell rendelnem valamilyen alkatrészt hozzá? Használt is megfelelő lenne.Köszönöm a segítséget előre is!
-
nkmedve
őstag
válasz
wanted5 #24155 üzenetére
Ebben az esetben valószinűleg pont a 7% nem volt valós, és a kalibrálás utáni 21% az. Ha nálad az elektronika továbbra is 7%-kosnak jelezte volna az akkut mig az valójában 21%-ban volt elhasználódva, akkor előfordulhatott volna, hogy a gép váratlanul kikapcsol amikor azt gondolnád hogy van még benne kakaó (nálam fordult már elő, hogy a töltöttségi szint 10-15%-kot zuhant pillanatok alatt, mert nem volt kalibrálva).
Nem olyan nagy hülyeség a kalibrálás, csak nem kell túl gyakran csinálni, egy-két havonta bőven elég.
-
válasz
SzaboZE #24168 üzenetére
Nekem 1,5 éves volt amikor ezt a tünetet produkálta, addig nem mertem hozzányúlni mert garanciás volt, így inkább eladtam és használtan vettem egy szinte új állapotú dell vostro 3300-t.
Ugyan még csak most jön a tetőtéri szobába a nyári meleg, így nem tudom megmondani hogy ez a gép is túlmelegszik-e majd, de egy hónap múlva már megtudom.
Remélem nem fog ilyen tüneteket produkálni, az anyaghasználatról meg ne is beszéljünk hiszen ég és föld a kettő. -
válasz
werszomjas #24165 üzenetére
Na ez igen
-
werszomjas
addikt
válasz
lakatostomi #24161 üzenetére
Én kicsit hozzá tennék még, és vennék egy E6520-ast
190k, de van kicsit olcsóbban is, és jogtiszta win7 is jár hozzájuk.
-
válasz
lakatostomi #24163 üzenetére
Nekem a HD film nézésekor megfeküdt.
Nem tudom mert időközben eladtam és vettem egy másik típusú Dell-t, amivel teljesen elégedett vagyok. -
válasz
lakatostomi #24161 üzenetére
Az Inspiron nagyon melegszik.
Ez sajnos típushiba, elég kellemetlen mikor a 40 fokos nyári melegben elindítasz egy filmet majd 5 perc múlva a gép se szó, se beszéd lekapcsol és nem tudod bekapcsolni 10-15 percig.
Tudom hogy ár/értékben ez nagyon jó vétel, annak idején én is ezért vettem meg az Inspironomat, de a melegedéssel nem tudtam mit kezdeni.
Azóta a gép már járt garanciás szakszervízben is a melegedés miatt ahol alaplapot és teljse hűtést cseréltek benne.
Jó gépek a Dell-ek, de én nem ezt a típust választanám hanem egy Latitude-t, vagy Vostro-t.
Ha az ember türelmes és kicsit még gyűjtöget, biztosan jobban jár ezekkel a típusokkal.Sok sikert!
-
lakatostomi
tag
Sziasztok!
Erről a gépről kinek mi a véleménye?
Elégé megéri a hardverei alapján és a 3 év helyszini garancia is jól hangzik. Minden esetben kijönnek a házhoz amúgy? Hallottam olyat is, hogy csak kiküldték a tartozékot...
Melegedni menynire melegszik ez a proci?
SSD-t rakott bele valaki?
Köszi -
Lacikaaa
csendes tag
Koszi
szep napot
-
Lacikaaa
csendes tag
A vostro es a latitude kicsit a kerete folott van sajnos, nem szeretnek megint egy oan gepet megvenni ami hutesproblemakkal kuzkodik es a vegen az is lesz a veszte hogy tulmelegedik sokszor es lassan kihal a grafikus kartya. Esetleg valami mas javaslatott valaki tud tenni? nem muszaly DELL legyen
a keret max 140K
-
-
Lacikaaa
csendes tag
Sziasztok , baratnomnek szeretnek vasarolni DELL laptopot ....mert a regi MSI ex600 megadta magat marmint a videokari benne , 3xor volt szervizbe mar utolso alkalommal a video chipet is csereltek meg se tartott sokaig kb 5 eves gep volt.
DELL Inspiron 15R N5110
Core i3 2350M 2.3GHz
4GB 500GB
GeForce GT525M 1GB vagy ugyanez csak 2310M procival 2,1 GHz...velemenyeket szeretnek ,irtak par helyen hogy kisse melegedik meg zajos ha fullba megy, jatekra mondjuk ugysem lesz nagyon hasznalva ....azt szeretnem tudni hogy megbizhato-e ez a gep es kitart-e 4,5 evet normal hasznalat mellett
Koszonom a valaszokat , szep napot
-
Kobe
veterán
igen, 9 hónap alatt sajna. Tényleg üzleti célokra használom melóra, dokkoló, sok cipelés, kivetítőzés, stb, csak sajnos nem éppen üzleti kategóriás vinyót raktak bele, így a sok hbernálást, gyors leállást felpörgést nem bírja olyan húdejól....potyognak is el szép sorban
-
Kobe
veterán
válasz
szaszandras #24150 üzenetére
én 9 hónap alatt 3 db e6410et használtam el, jelenleg a negyediket nyüstölöm. 2-nek hazavágta a vinyóját a folyamatos titkosítás - ami valljuk be nem egy nagyon nehéz művelet mert elég gány vinyószéria került bele sajna, a harmadiknak alaplapos/wifi kártya hibás lett
az más kérdés hogy dokkolóról az összesnek szétment az akksija, pár hónap után bootoláskor random dobálja az unrecognizable battery üzeneteket
amúgy ez a félig lemerülős dolog szerintem hülyeség, még lionnál is. Én úgy veszem észre, hogy hasonlóan működik kicsit, mint a tintapatronok - a windows egy előre kalkulált értékkel számol és ha eléred azt, akkor kezdi kiírni hogy üres.
Az elhasználódást is gyakran azért mutatja, mert a töltőáramkör folyamatosan áram alatt van ha aljzatról használod és úgy kalibrál hogy ennyi idő alatt ennyit kell átlagosan romlania, és legköelebb már csak annyit tölt ráAmúgy ha a töltőáramkört kinullázod (csutkára lemerited, h teljesen kikapcsol), akkor utána mindig képes volt újra érzékelni a teljes kapacitást
-
szaszandras
csendes tag
Az én másfél éves E6410-esemen is ugyanezeket az értékeket látom, és az igazat megvallva ez nekem már egy kicsit gyanús.
Nem tudom, mennyire hihető, hogy normál használat mellett - sokszor volt kicsit/negyedig/félig és összesen talán kétszer majdnem teljesen lemerítve - ennyi idő alatt semmit sem gyengült az akksi... Bárcsak tényleg így lenne, és örökké tartana! -
dlaccc
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell N5110 laptopot. Mivel rendszer nélkül volt, raktam rá Win7-et, viszont a netet nem tudom beüzemelni sehogy sem. A hivatalos Dell oldalról töltöttem le hozzá és usb-n átraktam, telepítettem de az ethernet driver egyszerűen nem megyKezdem föladni.
-
arpeen2
senior tag
-
rumos14
nagyúr
üdvözletem,
másodgépnek egy Latitude D430-at használok, a célnak teljesen megfelel, elégedett vagyok vele. egyetlen gondom, hogy nagyon melegszik a kicsike, jobboldalt a szellőző környékén (alul), tök alap terhelés mellett is forró és pörög is a venti. gondolom poros belülről. beszéltem pár szervízzel, de 10+áfáért csinálnák meg, ami a 40k-s vételárat figyelembe véve kicsit sok sztem.
tud vki esetleg olcsóbb szervízt vagy bármi egyéb módszert egy risztításra? merjem esetleg én szétszedni? -
Giovanny
őstag
válasz
werszomjas #24134 üzenetére
Igen 1366x768 a felbontás.
SzaboZE És az kb.mennyi lenne? És gondolom ha én hoznám az LCD-t nem cserélik?
-
SzaboZE
addikt
válasz
werszomjas #24134 üzenetére
Gondolom 1366x768.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,felmerült bennem hogy a jelenlegi E6420 laptopba kicserélnék a kijelzőt magasabb felbontásra (1680 x 945) szerintetek mennyit kérne a szerviz a cseréért?
Az LCD-t ebay-en láttam.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Zotykoresz #24129 üzenetére
Nekem is Samsungom van és nem mindegy hogy a számítógép hdmi-t melyik portjára kötöm, többit próbáltad? A kép csak a TV-re van kitéve vagy a gépen is van kép?
-
Zotykoresz
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám n5110 HDMI kimenetével kapcsolatban.
Összekötöm egy LCD tv vel és hiányzik 3 cm a képből.
A TV full HD ( Samsung LE40D550 1920*1080)
Laptopon lévő nvidia driver verziója 296.10
Van valami ötletetek mi a probléma? Én sajnos kifogytam.... -
spyduck
nagyúr
válasz
Zotykoresz #24127 üzenetére
köszönöm!
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Abban kérném a segítségét a Dell Inspiron N5110 tulajoknak, hogy írják már meg nekem a készülék webkamerájának hardverazonosítóját. Előre is köszönöm
-
válasz
tepimartin #24118 üzenetére
A fentebb linkelt Latitude nagyon jó vételnek tűnik, így a Inspiron-t felejtsd el.
-
Atika22
csendes tag
Sziasztok
Nemreg kaptam ajandekba egy dell inspiron n5010-t... Nagyon nem ertek hozza es jolenne par tipp... Mar keresgeltem infot rola de eleg megosztottak a tapasztalatok vele kapcsolatban... Amit pl es is eszrevettem hogy elegge melegedik... Esetleg van e hozza valami speci hutopad?Ha lehet privatba irjatok... :-)
Koszi Attila
-
wanted5
őstag
válasz
"Igazából honlapkészítéshez, videószerkesztéshez, képszerkesztéshez és nagyobb gépigényű játékokhoz kellene a laptop"
180 ezerből aligha fogsz olyan Új gépet találni ami mindezeket tudja + nem melegszik és jól is össze van rakva ... kizárt dolog szerintem
ha tényleg ezek az igények és ez a max keret, akkor inkább a használt piacon nézelődj, vagy gondolkodj el egy asztalin... -
cellpeti
nagyúr
válasz
-
tepimartin
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt vagyok, kb. 180 ezret szánnék, és elsősorban a Dell Inspironok között gondolkozok. Először ezt a fajtát néztem:
Dell Inspiron N5110 Black NV i7 DRM
De aztán írták több helyen, hogy felesleges a core 7-es processzor, mert nem használom ki, mivel nagyon melegszik, ezért az órajel csökkentésével megpróbálja lehűteni magát. Aztán azt mondták, hogy ennek a zsanérja kb. egy év alatt el fog törni és, hogy nem túl starpa az anyaga, csak bajok vannak vele. Ez szerintetek igaz-e?Aztán most pedig kinéztem egy másik Inspiront, amibe nem az Intel Core processzor van, hanem az AMD A8-as. A típusa:
Dell Inspiron M5110 Black A8 LX
Na ez az a laptop amiről nem olvastam még véleményt, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Szerintetek érdemesebb lenne-e ezt megvenni vagy inkább egyiket sem?
Átlagba azt mondták ezekről a procikról, hogy kevésbé melegednek meg ilyesmi, hogy inkább ez mint az intelek.
Igazából honlapkészítéshez, videószerkesztéshez, képszerkesztéshez és nagyobb gépigényű játékokhoz kellene a laptop, tehát a videókártya és a memória az fontos dolog, meg hát persze a processzor.Általánosságba még különben azokat hallani az Inspironokról, hogy gyenge a zsanér, hogy a TFT minősége rossz, és a betekintési szöge szinte egyenlő a nullával és, hogy egyes színárnyalatok között szinte nincsen különbség. És mivel fényes kijelzővel kaphatóak ezért egy világosabb, napfényesebb helyen, szinte tükörként funkcionál. Még arról is halottam, hogy nagyon melegedni fog, és hangos lesz. És még annyit, hogy a melegedéskor Touchpad bal oldalán, ahol a kéztámasz van átforrósodik a burkolat, és ez nagyon idegesítő tud lenni. Ezek a dolgok mennyire igazak, ti mit gondoltok, milyen tapasztalataitok voltak? Ja és, hogy milyen Dell-t ajánlanátok ebben az árkategóriában, ami jó és az én elvárásaimnak megfelelne. Elsősorban ez a M5110 a legszimpatikusabb, szerintetek érdemes lenne ezt megvenni? Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítenétek!
-
mghltm
addikt
válasz
arpeen2 #24115 üzenetére
az eszkozkezeloben nem fogsz erre utalo jelet latni. ha van 3g/wwan elokeszites ( antennak/kabelek ) a laptopban, akkor a sim olvaso is mukodokepes. hasznalat elott be kell szerezned egy kompatibilis modemet ( en pld dell 5540-et vettem az e4300-amba ). ezek utan ismeretlen eszkozkent jelenik meg a modem az eszkozkezeloben. feltelepitve az illesztoprogramot es a mobilnet szoftveret, barhol tudsz majd netezni
-
arpeen2
senior tag
DELL Studio 1735-nél az akksi alatt, van egy slot, ami ugye a SIM kártáyé lenne és csatlakozótüskéket is látok benne, de az eszközkezelőben nem látok erre utaló nyomot. Hogyan lehet egyszerűen leellenőrizni valós slotról van-e szó ?
-
SzaboZE
addikt
válasz
ataribalint #24109 üzenetére
Fújd ki a jelenleg hűtőjét és tegyél bele 4gb ramot, szerintem jobban jársz vele.
-
válasz
ataribalint #24109 üzenetére
Nem éri meg.
Én nem tenném.
Az I7-et nem tudod kihasználni és mellesleg lehűteni sem egyszerű, hamar túlmelegedési problémákkal szembesülnél.
+ 4GB ramot pedig ma már pár ezer forintért lehet kapni. -
Sziasztok!
Egy kérdésben szeretnék segítséget kapi.
Most jelenleg van egy Dell Inspiron N7010 -es laptopom
processzor: Intel Core i5 M480
vga: ATi Mobility Radeon HD 5470
ram: 4GB DDR3De jelenleg gondolkodom egy cserén. A csere alanya egy Dell Inspiron N7110 (17R)
processzor: Intel Core i7 2630QM
vga: Nvidia GeForce GT525M 2GB
ram: 8GB DDR3Én mindenképpen 17-es laptopot szeretnék, mert tetszik hogy nagyobb az átlagnál. Az én jelenlegi, és az új gép között olyan 40-50.000 FT differencia van, tehát a kérdésem az lenne hogy megérné e, jelentős lenne e a teljesítmény növekedés, vagy a 17r mennyiben tud többet a jelenleginél, megéri e váltani.
Előre is köszönöm.
Üdv! -
cellpeti
nagyúr
Dell D630hoz hol lehet venni magyar billentyűzetet?
-
werszomjas
addikt
válasz
pmatthew #24098 üzenetére
Hello.
Én ezt venném meg
Dell Executive 14” Leather Attaché - Dell Bőr laptop táska
Ez az E6420-as gyári táskája.
Meg hát elegánsabb is, mint az iponos 6500ért
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest