Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen házat vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
- 

spyduck nagyúr Sziasztok, Dell Latitude E6520-nál be lehet állítani valahol, hogy a veni folyamatosan menjen. Mert ez a passzív hűtés nekem nem tetszik... 
- 

rizso addikt válasz  Nory89

üzenetére Nory89

üzenetéreTuti engedélyezve van a fényérzékelő benne, ami a környezeti fényviszonyoknak megfelelően változtatja a kijelző fényerejét. Hogy milyen billentyűkombinációval lehet ki/bekapcsolni - passzolom (nincs ilyen gépem). Ha nincs rá billentyűkombináció, akkor BIOS-on belül érdemes megnézni, hátha ott lesz valami beállítás rá. 
- 

Nory89 csendes tag Sziasztok! Múlthéten vettem egy Dell Inspiron Duo 1090 Netbook-ot.Valaki tudna nekem segíteni abban hogy miért változik folyamatosan a fényerőssége?Energiasémáknál hiába állítok bármit ugyan úgy csinálja.Ma visszavittem oda ahol vettem és azt mondták ők még nem hallottak ilyenről és kicserélték,de ez ugyan úgy csinálja, ezért gondolom hogy a beállításokkal lehet baj, de nem tudok rájönni hogy mi lehet az pontosan. Előre is köszi a segítséget. 
- 

premete veterán válasz  DjKoxi

üzenetére DjKoxi

üzenetéreVegyél az ebayen akkor e4300 64 darabos csavar készletet. 
- 

DjKoxi senior tag Félreértesz, így már teljesen jó lett  Csak van 3-4 csavar amit szívesen kicserélnék, mert már alig van benne horony, és nehéz csavarni mert elforog a csavarhúzó. Záhony mellett lakom, nem igazán tudok a közelemben szervizt, meg akiket felhívtam ( Budapest ) mindenütt azt mondták, hogy látniuk kell a csavart, csak úgy tudnak másikat adni helyette. 
- 

DjKoxi senior tag válasz  premete

üzenetére premete

üzenetéreLeszedtem a kijelző körüli keretet és meghúztam az alatta található két zsanércsavart amik kicsit lazák voltak. 
 Így már elfogadható a kijelző tartása, minimális a holtjáték.
 Sajnos akik előttem hozzányúltak, egy-két csavarfejet rendesen szétbarmoltak Köszönöm a segítséget! 
- 

GaborGh őstag válasz  Psychonaut

üzenetére Psychonaut

üzenetéreHa munkára használod vm. fontos a hosszabb akkuidő, akkor Quadro, ha a játék az elsődleges felhasználási terület akkor FirePro. Ebbe az árba már az M8900-as is belefért, ami elég combos, játékra és munkára egyaránt. 
- 

ktommy91 addikt válasz  Psychonaut

üzenetére Psychonaut

üzenetéreÉn a quadro-s változatot venném az optimus miatt. Ha jól tudom, a firepro nem lekapcsolható. 
- 

Psychonaut veterán Sziasztok! M4600-at nezegetek magamnak, hosszu tavra kellene egy laptop, es ez szimpatikusnak tunik. Konkretabban ilyen modellt nezegettem: Dell Precision M4600 Processor: Intel Core i5-2520M (2.50GHz, 3MB Cache) 
 Genuine Windows 7 Professional
 750 GB SATA Hard Drive (7200RPM)
 4 GB DDR3 SDRAM 1333MHz (2 DIMMs)
 8X DVD +/- RW Drive
 AMD FirePro M5950 Mobility Pro Graphics with 1GB GDDR5
 15.6 inch FHD (1920x1080) Wide View Anti-Glare LED with Premium Panel
 Intel 6300 Wireless-N (2x2) Half Mini-Card
 Dell Wireless 375 Bluetooth Module
 NO INTEL VPRO TECHNOLOGY ADV MGMT FEATURES
 Bezel
 LCD back cover
 FIPS Compliant Fingerprint Reader and Contactless Smartcard Reader
 Bezel
 180W A/C Adapter, 3P
 125V Power Cord
 Heatsink
 64BIT Operating System
 Trend Micro 16.6 PC-cillin 30 Day
 6 Cell Primary Battery, 60WIlletve nagyjabol ugyanez a felszereltseg 2GB VRAM-os NVidia Quadro 2000M-mel (proci ugyanez lenne). Ezek nagyjabol 1100 dollar korul kaphatok Dell Outletben (Certified Refurbished darabok), szerintem megerik az arukat. A kerdesem az lenne, hogy szerintetek melyik VGA-val lenne a jobb. En jelenleg az ATI fele tendalok (megiscsak GDDR5-os, mig az NVidia GDDR3-mas), Quadroval amugy is volt mar rossz tapasztalatom (D630-amban megolvadt egy NVS135). De mivel konkretan ezekkel a tipusokkal nincs tapasztalatom, gondoltam hozzatok fordulok. Segitseget elore is koszi! SZERK: ja, es erdekelne, hogy - mivel meg sosem volt ilyen gepem - mire kell szamitani a certified refurbished gepek eseten. Apro karcok lehetnek rajta? Csak mert a Dellnek van kulon egy "scratched and dented" kategoriaja az outletben, igy en ebbol arra kovetkeztettem, hogy amik nem abban a kategoriaban vannak, azokon nem igazan lehetne karcolas sem. 
- 

DjKoxi senior tag Üdv! 
 Dell 4300-nak nagyon lóg a bal oldali zsanérja, és szeretném ezt a hibáját házilag orvosolni. Lehetséges, vagy kell rendelnem valamilyen alkatrészt hozzá? Használt is megfelelő lenne.Köszönöm a segítséget előre is! 
- 

nkmedve őstag válasz  wanted5

üzenetére wanted5

üzenetéreEbben az esetben valószinűleg pont a 7% nem volt valós, és a kalibrálás utáni 21% az. Ha nálad az elektronika továbbra is 7%-kosnak jelezte volna az akkut mig az valójában 21%-ban volt elhasználódva, akkor előfordulhatott volna, hogy a gép váratlanul kikapcsol amikor azt gondolnád hogy van még benne kakaó (nálam fordult már elő, hogy a töltöttségi szint 10-15%-kot zuhant pillanatok alatt, mert nem volt kalibrálva). Nem olyan nagy hülyeség a kalibrálás, csak nem kell túl gyakran csinálni, egy-két havonta bőven elég. 
- 

válasz  SzaboZE

üzenetére SzaboZE

üzenetéreNekem 1,5 éves volt amikor ezt a tünetet produkálta, addig nem mertem hozzányúlni mert garanciás volt, így inkább eladtam és használtan vettem egy szinte új állapotú dell vostro 3300-t. 
 Ugyan még csak most jön a tetőtéri szobába a nyári meleg, így nem tudom megmondani hogy ez a gép is túlmelegszik-e majd, de egy hónap múlva már megtudom.
 Remélem nem fog ilyen tüneteket produkálni, az anyaghasználatról meg ne is beszéljünk hiszen ég és föld a kettő. 
- 

válasz  werszomjas

üzenetére werszomjas

üzenetéreNa ez igen  
- 

werszomjas addikt válasz  lakatostomi

üzenetére lakatostomi

üzenetéreÉn kicsit hozzá tennék még, és vennék egy E6520-ast  190k, de van kicsit olcsóbban is, és jogtiszta win7 is jár hozzájuk. 
- 

válasz  lakatostomi

üzenetére lakatostomi

üzenetéreNekem a HD film nézésekor megfeküdt. 
 Nem tudom mert időközben eladtam és vettem egy másik típusú Dell-t, amivel teljesen elégedett vagyok.
- 

válasz  lakatostomi

üzenetére lakatostomi

üzenetéreAz Inspiron nagyon melegszik. 
 Ez sajnos típushiba, elég kellemetlen mikor a 40 fokos nyári melegben elindítasz egy filmet majd 5 perc múlva a gép se szó, se beszéd lekapcsol és nem tudod bekapcsolni 10-15 percig.
 Tudom hogy ár/értékben ez nagyon jó vétel, annak idején én is ezért vettem meg az Inspironomat, de a melegedéssel nem tudtam mit kezdeni.
 Azóta a gép már járt garanciás szakszervízben is a melegedés miatt ahol alaplapot és teljse hűtést cseréltek benne.
 Jó gépek a Dell-ek, de én nem ezt a típust választanám hanem egy Latitude-t, vagy Vostro-t.
 Ha az ember türelmes és kicsit még gyűjtöget, biztosan jobban jár ezekkel a típusokkal.Sok sikert! 
- 

lakatostomi tag Sziasztok! 
 Erről a gépről kinek mi a véleménye?
 Elégé megéri a hardverei alapján és a 3 év helyszini garancia is jól hangzik. Minden esetben kijönnek a házhoz amúgy? Hallottam olyat is, hogy csak kiküldték a tartozékot... 
 Melegedni menynire melegszik ez a proci?
 SSD-t rakott bele valaki?
 Köszi
- 

Lacikaaa csendes tag Koszi  szep napot szep napot
- 

Lacikaaa csendes tag A vostro es a latitude kicsit a kerete folott van sajnos, nem szeretnek megint egy oan gepet megvenni ami hutesproblemakkal kuzkodik es a vegen az is lesz a veszte hogy tulmelegedik sokszor es lassan kihal a grafikus kartya. Esetleg valami mas javaslatott valaki tud tenni? nem muszaly DELL legyen  a keret max 140K a keret max 140K 
- 

- 

Lacikaaa csendes tag Sziasztok , baratnomnek szeretnek vasarolni DELL laptopot ....mert a regi MSI ex600 megadta magat marmint a videokari benne , 3xor volt szervizbe mar utolso alkalommal a video chipet is csereltek meg se tartott sokaig kb 5 eves gep volt. DELL Inspiron 15R N5110 
 Core i3 2350M 2.3GHz
 4GB 500GB
 GeForce GT525M 1GB vagy ugyanez csak 2310M procival 2,1 GHz...velemenyeket szeretnek ,irtak par helyen hogy kisse melegedik meg zajos ha fullba megy, jatekra mondjuk ugysem lesz nagyon hasznalva ....azt szeretnem tudni hogy megbizhato-e ez a gep es kitart-e 4,5 evet normal hasznalat mellett  Koszonom a valaszokat , szep napot  
- 

Kobe veterán igen, 9 hónap alatt sajna. Tényleg üzleti célokra használom melóra, dokkoló, sok cipelés, kivetítőzés, stb, csak sajnos nem éppen üzleti kategóriás vinyót raktak bele, így a sok hbernálást, gyors leállást felpörgést nem bírja olyan húdejól....potyognak is el szép sorban 
- 

Kobe veterán válasz  szaszandras

üzenetére szaszandras

üzenetéreén 9 hónap alatt 3 db e6410et használtam el, jelenleg a negyediket nyüstölöm. 2-nek hazavágta a vinyóját a folyamatos titkosítás - ami valljuk be nem egy nagyon nehéz művelet mert elég gány vinyószéria került bele sajna, a harmadiknak alaplapos/wifi kártya hibás lett  az más kérdés hogy dokkolóról az összesnek szétment az akksija, pár hónap után bootoláskor random dobálja az unrecognizable battery üzeneteket amúgy ez a félig lemerülős dolog szerintem hülyeség, még lionnál is. Én úgy veszem észre, hogy hasonlóan működik kicsit, mint a tintapatronok - a windows egy előre kalkulált értékkel számol és ha eléred azt, akkor kezdi kiírni hogy üres. 
 Az elhasználódást is gyakran azért mutatja, mert a töltőáramkör folyamatosan áram alatt van ha aljzatról használod és úgy kalibrál hogy ennyi idő alatt ennyit kell átlagosan romlania, és legköelebb már csak annyit tölt ráAmúgy ha a töltőáramkört kinullázod (csutkára lemerited, h teljesen kikapcsol), akkor utána mindig képes volt újra érzékelni a teljes kapacitást 
- 

szaszandras csendes tag Az én másfél éves E6410-esemen is ugyanezeket az értékeket látom, és az igazat megvallva ez nekem már egy kicsit gyanús.  
 Nem tudom, mennyire hihető, hogy normál használat mellett - sokszor volt kicsit/negyedig/félig és összesen talán kétszer majdnem teljesen lemerítve - ennyi idő alatt semmit sem gyengült az akksi... Bárcsak tényleg így lenne, és örökké tartana! 
- 

dlaccc aktív tag Sziasztok! 
 Vettem egy Dell N5110 laptopot. Mivel rendszer nélkül volt, raktam rá Win7-et, viszont a netet nem tudom beüzemelni sehogy sem. A hivatalos Dell oldalról töltöttem le hozzá és usb-n átraktam, telepítettem de az ethernet driver egyszerűen nem megy Kezdem föladni. Kezdem föladni.
- 

arpeen2 senior tag 
- 

rumos14 nagyúr üdvözletem, 
 másodgépnek egy Latitude D430-at használok, a célnak teljesen megfelel, elégedett vagyok vele. egyetlen gondom, hogy nagyon melegszik a kicsike, jobboldalt a szellőző környékén (alul), tök alap terhelés mellett is forró és pörög is a venti. gondolom poros belülről. beszéltem pár szervízzel, de 10+áfáért csinálnák meg, ami a 40k-s vételárat figyelembe véve kicsit sok sztem.
 tud vki esetleg olcsóbb szervízt vagy bármi egyéb módszert egy risztításra? merjem esetleg én szétszedni?
- 

Giovanny őstag válasz  werszomjas

üzenetére werszomjas

üzenetéreIgen 1366x768 a felbontás. SzaboZE És az kb.mennyi lenne? És gondolom ha én hoznám az LCD-t nem cserélik? 
- 

SzaboZE addikt válasz  werszomjas

üzenetére werszomjas

üzenetéreGondolom 1366x768. 
- 

Giovanny őstag Sziasztok,felmerült bennem hogy a jelenlegi E6420 laptopba kicserélnék a kijelzőt magasabb felbontásra (1680 x 945) szerintetek mennyit kérne a szerviz a cseréért? Az LCD-t ebay-en láttam. 
- 

SzaboZE addikt válasz  Zotykoresz

üzenetére Zotykoresz

üzenetéreNekem is Samsungom van és nem mindegy hogy a számítógép hdmi-t melyik portjára kötöm, többit próbáltad? A kép csak a TV-re van kitéve vagy a gépen is van kép? 
- 

Zotykoresz tag Sziasztok! Lenne egy problémám n5110 HDMI kimenetével kapcsolatban. 
 Összekötöm egy LCD tv vel és hiányzik 3 cm a képből.
 A TV full HD ( Samsung LE40D550 1920*1080)
 Laptopon lévő nvidia driver verziója 296.10
 Van valami ötletetek mi a probléma? Én sajnos kifogytam....
- 

spyduck nagyúr válasz  Zotykoresz

üzenetére Zotykoresz

üzenetéreköszönöm! 
- 

spyduck nagyúr Sziasztok, Abban kérném a segítségét a Dell Inspiron N5110 tulajoknak, hogy írják már meg nekem a készülék webkamerájának hardverazonosítóját. Előre is köszönöm  
- 

válasz  tepimartin

üzenetére tepimartin

üzenetéreA fentebb linkelt Latitude nagyon jó vételnek tűnik, így a Inspiron-t felejtsd el. 
- 

Atika22 csendes tag Sziasztok 
 Nemreg kaptam ajandekba egy dell inspiron n5010-t... Nagyon nem ertek hozza es jolenne par tipp... Mar keresgeltem infot rola de eleg megosztottak a tapasztalatok vele kapcsolatban... Amit pl es is eszrevettem hogy elegge melegedik... Esetleg van e hozza valami speci hutopad?Ha lehet privatba irjatok... :-) Koszi Attila 
- 

wanted5 őstag válasz  tepimartin

üzenetére tepimartin

üzenetére"Igazából honlapkészítéshez, videószerkesztéshez, képszerkesztéshez és nagyobb gépigényű játékokhoz kellene a laptop" 
 180 ezerből aligha fogsz olyan Új gépet találni ami mindezeket tudja + nem melegszik és jól is össze van rakva ... kizárt dolog szerintem
 ha tényleg ezek az igények és ez a max keret, akkor inkább a használt piacon nézelődj, vagy gondolkodj el egy asztalin...
- 

cellpeti nagyúr válasz  tepimartin

üzenetére tepimartin

üzenetére
- 

tepimartin tag Sziasztok! 
 Laptop vásárlás előtt vagyok, kb. 180 ezret szánnék, és elsősorban a Dell Inspironok között gondolkozok. Először ezt a fajtát néztem:
 Dell Inspiron N5110 Black NV i7 DRM
 De aztán írták több helyen, hogy felesleges a core 7-es processzor, mert nem használom ki, mivel nagyon melegszik, ezért az órajel csökkentésével megpróbálja lehűteni magát. Aztán azt mondták, hogy ennek a zsanérja kb. egy év alatt el fog törni és, hogy nem túl starpa az anyaga, csak bajok vannak vele. Ez szerintetek igaz-e?Aztán most pedig kinéztem egy másik Inspiront, amibe nem az Intel Core processzor van, hanem az AMD A8-as. A típusa: 
 Dell Inspiron M5110 Black A8 LX
 Na ez az a laptop amiről nem olvastam még véleményt, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Szerintetek érdemesebb lenne-e ezt megvenni vagy inkább egyiket sem?
 Átlagba azt mondták ezekről a procikról, hogy kevésbé melegednek meg ilyesmi, hogy inkább ez mint az intelek.
 Igazából honlapkészítéshez, videószerkesztéshez, képszerkesztéshez és nagyobb gépigényű játékokhoz kellene a laptop, tehát a videókártya és a memória az fontos dolog, meg hát persze a processzor.Általánosságba még különben azokat hallani az Inspironokról, hogy gyenge a zsanér, hogy a TFT minősége rossz, és a betekintési szöge szinte egyenlő a nullával és, hogy egyes színárnyalatok között szinte nincsen különbség. És mivel fényes kijelzővel kaphatóak ezért egy világosabb, napfényesebb helyen, szinte tükörként funkcionál. Még arról is halottam, hogy nagyon melegedni fog, és hangos lesz. És még annyit, hogy a melegedéskor Touchpad bal oldalán, ahol a kéztámasz van átforrósodik a burkolat, és ez nagyon idegesítő tud lenni. Ezek a dolgok mennyire igazak, ti mit gondoltok, milyen tapasztalataitok voltak? Ja és, hogy milyen Dell-t ajánlanátok ebben az árkategóriában, ami jó és az én elvárásaimnak megfelelne. Elsősorban ez a M5110 a legszimpatikusabb, szerintetek érdemes lenne ezt megvenni? Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítenétek! 
- 

mghltm addikt válasz  arpeen2

üzenetére arpeen2

üzenetéreaz eszkozkezeloben nem fogsz erre utalo jelet latni. ha van 3g/wwan elokeszites ( antennak/kabelek ) a laptopban, akkor a sim olvaso is mukodokepes. hasznalat elott be kell szerezned egy kompatibilis modemet ( en pld dell 5540-et vettem az e4300-amba ). ezek utan ismeretlen eszkozkent jelenik meg a modem az eszkozkezeloben. feltelepitve az illesztoprogramot es a mobilnet szoftveret, barhol tudsz majd netezni  
- 

arpeen2 senior tag DELL Studio 1735-nél az akksi alatt, van egy slot, ami ugye a SIM kártáyé lenne és csatlakozótüskéket is látok benne, de az eszközkezelőben nem látok erre utaló nyomot. Hogyan lehet egyszerűen leellenőrizni valós slotról van-e szó ? 
- 

SzaboZE addikt válasz  jackbauerr

üzenetére jackbauerr

üzenetéreFújd ki a jelenleg hűtőjét és tegyél bele 4gb ramot, szerintem jobban jársz vele. 
- 

válasz  jackbauerr

üzenetére jackbauerr

üzenetéreNem éri meg. 
 Én nem tenném.
 Az I7-et nem tudod kihasználni és mellesleg lehűteni sem egyszerű, hamar túlmelegedési problémákkal szembesülnél.
 + 4GB ramot pedig ma már pár ezer forintért lehet kapni.
- 

Sziasztok! Egy kérdésben szeretnék segítséget kapi. Most jelenleg van egy Dell Inspiron N7010 -es laptopom processzor: Intel Core i5 M480 
 vga: ATi Mobility Radeon HD 5470
 ram: 4GB DDR3De jelenleg gondolkodom egy cserén. A csere alanya egy Dell Inspiron N7110 (17R) processzor: Intel Core i7 2630QM 
 vga: Nvidia GeForce GT525M 2GB
 ram: 8GB DDR3Én mindenképpen 17-es laptopot szeretnék, mert tetszik hogy nagyobb az átlagnál. Az én jelenlegi, és az új gép között olyan 40-50.000 FT differencia van, tehát a kérdésem az lenne hogy megérné e, jelentős lenne e a teljesítmény növekedés, vagy a 17r mennyiben tud többet a jelenleginél, megéri e váltani. Előre is köszönöm. 
 Üdv! 
- 

cellpeti nagyúr Dell D630hoz hol lehet venni magyar billentyűzetet? 
- 

werszomjas addikt válasz  pmatthew

üzenetére pmatthew

üzenetéreHello. Én ezt venném meg ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)   Dell Executive 14” Leather Attaché - Dell Bőr laptop táska Ez az E6420-as gyári táskája. Meg hát elegánsabb is, mint az iponos 6500ért  
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA® driverek topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS Vivobook Pro 16X Notebbok , OLED 4K , RTX 3050 , i7 11370H
- HP EliteBook 820 G3 // 8GB DDR4 // 256GB SSD // HD520 GPU // W11 Pro // Új akkú!!
- HP 350 G2 i5-5200U
- Lenovo T14 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS Boltól Garanciával Számlával
- Lenovo T14 G2 Core i5 1145G7 16Gb Ram Intel Iris Xe 256 NVMe Boltból Granciával Számlával
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Silver-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3860
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)