Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adix001
csendes tag
Üdvözlet.
Segítséget szeretnék kérni tőletek mert én most már mindent megpróbáltam úgy érzem.
Van egy Dell N5110-es laptopom és a dell support center az istennek nem akar feltelepülni. Egy 1.7MB telepítőt lehet lekapni a dell oldaláról ami letölt 55MB cuccot ami után kiírja a telepítő hogy a szoftver nincs telepítve... később már azt az 55MB nem szedi le mert gondolom valahol megvan de újra és újra a szoftver nincs telepítve üzenet fogad. Minden driver fel van rakva tökéletesen de ez a szar nem hajlandó felköltözni... Valaki találkozott e már ilyennel vagy van valami ötlete mert én már kiégtem... így a jobb fent található gomb funkcióját veszti és amúgy se volt egy haszontalan dolog.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Üdv -
válasz
kiskaktusz #24397 üzenetére
SzaboZE
-
SzaboZE
addikt
válasz
kiskaktusz #24397 üzenetére
Örülök, hogy minden rendben, szívesen segítettem
-
kiskaktusz
addikt
No készen van az alaplapcsere..
SzaboZE pénteken bejelentette a hibát és megrendelte az alaplapot, s írta, hogy 10 körül érkezik a cucc kedden, azaz ma. Odaértem 10:58-ra, 11:00-kor átvették a gépet és kemény 33 perc múlva már meg is jött és írhattam alá a papírt.. Ez a support
Legutóbb a kijelző és hűtőcserénél 1 órát kellett várnom, emellett nagyon szépen meg volt tisztítva a cucc. Igaz, most a noti fényesre suvickolása kimaradt, de azt majd elvégzem itthon.
33 perc, magamhoz sem térek. Ugyebár a kijelzőcserénél is említettem itt a fórumban, hogy a CHS Hungary-nek 8, azaz nyolc munkanap kellett a winyó cseréjéhez, ráadásul az egy hosszúhétvégés hétvége volt.. :/
Most már írok egy mailt a humansoftnak egy elégedett mailt
Köszi SzaboZE és Humansoft kft
Szerk.: majd elfelejtettem, ebben a 33 percben volt még egy hűtőcsere is
Oké, tudom bármelyik szervizes elvégzi ezt a melót ennyi idő alatt, csak nem mindegy, hogy mennyi ideig ülnek rajta még...
-
premete
veterán
válasz
bod101 #24395 üzenetére
Nem az amd vs intel a lényeg, hanem hogy miért érdemes kiadni 100 ezer forintot, lehetséges, hogy a feléért is hozzá lehet jutni jobbhoz.
-
bod101
aktív tag
Bocsi mindenkitől nem akartam ilyen vitát kirobbantani
. Látom az Intel vs. Amd kérdést sehol sem lehet kikerülni
-
mghltm
addikt
válasz
premete #24381 üzenetére
ejha, te aztan jol el vagy tevedve a temaban:
C-60, 2 mag, 1.0 GHz/1.33 GHz, HD 6290
N570, 2 mag/4szal, 1.66 GHz, GMA 3150a csucs szandikakban csucsulo hd3000-et hogy hozod a 9 watt-os osztalyba, szamomra rejtely.
osszefoglalva: clock-to-clock jobb az amd c60 az intel-nel cpu eroben es grafikaban is.
-
bod101
aktív tag
válasz
premete #24388 üzenetére
Egy nagyinak lenne aki nem akarja hordozni, viszont nem kell neki asztali se mert ezt el tudja rakni az asztalit meg nem
Netbookot akartunk, de mivel ennek nagyobb a képe azért gondolkoztam el ezen és kérdeztem, hogy van-e olyan mint egy atom vagy semmit sem ér.
Hol veszel 50k-ért netbookot érdekelne akár privátba is.
-
premete
veterán
válasz
Valdez #24383 üzenetére
"Meg amúgyis, atomnál minden jobb" - éppen te írtad az előbb, erre reflektáltam.
"amd grafikai alrendszere jobb az intel-enel." ez nem tőled, de hasonlóan értelmes hozzászólás.
Nem kell össze-vissza kamuzni, mert egyik sem igaz, olyan asztali laptop, amelyik hordozásra nem igazán alkalmas, 15.6 collos, 1 GB-os cpuval szerintem értelmetlen, 100 ezer forintos pénzkidobás. -
bod101
aktív tag
Köszi mindenkinek, akkor érdemes inkább ezt venni mint egy netbookot.
-
premete
veterán
válasz
Valdez #24380 üzenetére
Benchmarks AMD C-60/ Atom N570/Intel 3000
PassMark Score 595 646 1280
3D Mark 06 CPU 751 810 1531
Windows 7 Experience Score 3.1 3.2 6.3Nekem nem tűnik úgy, jobb jobb lenne az atomnál, az előző, hogy jobb az intelnél sem igazán állja meg a helyét, amikor az intel score több, mint a duplája ennek az amd-nek.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
A Dell Inspiron M5040-ről valakinek tapasztalat vélemény?
Köszönöm!
-
Budager
csendes tag
sziasztok! van egy Inspiron 1545ös laptopom és elég furcsa hibája van, fogalmunk sincs hogy mi lehet a baj. Azt csinálja, hogy ha reggel először kapcsolom be akkor simán bekapcsol. Utána ha restartolok egyet, akkor van olyan hogy a betöltőképernyőig se jut el és kikapcsol, ilyenkor ha belépek a biosba, ott is kikapcsol. Csak úgy tudom bekapcsolni ha várok egy 10-15 percet úgy hogy ki van kapcsolva, utána megint bekapcsol. Ilyenkor akár egy hétig is simán megy, semmi baja sincs ha nem kapcsolom ki. Nem tudja valaki hogy mi lehet a baj vagy nem találkozott már valaki ilyen problémával? Előre is köszönöm.
-
wanted5
őstag
Ez a baj szerintem az emberekkel, olcsón akarnak olyan gépet mint az atomerőmű, aztán csodálkoznak, hogy pár hónap után haldoklik...
az olcsóság, a minőség és az erő soha nem fog megférni egymás mellett, ideje lenne már sokaknak elfogadni ezt a tényt.VGYke: ajánlanám, hogy nézz szét az XPS szériában
-
premete
veterán
válasz
Hawerr #24361 üzenetére
Én pedig már 21 éve ennél többet fizettem egy 386sx-ért, már a kicsi floppyval és a nagy vinyóval (40 MB-os).
A minőségnek mindig is ára volt, és lesz is; a topik hozzászólásainak egy tekintélyes része arról szól, hogy megveszik a legolcsóbbat, ráadásul freedossal, és hülyék a windows szoftverek felrakásához is. -
rizso
addikt
válasz
kentharo #24357 üzenetére
Ha minden igaz, neki van D630 alaplap
-
kentharo
csendes tag
Üdv nektek. Olyan gondom van, hogy latitude D630-as laptop alaplapom jobb létre szenderült. Nincs valakinek ötlete, honnan lehet másikat beszerezni? Az alaplap cserével nincs gondom, csak az új lap beszerzésével!!!
Előre is köszi! -
VGYke
addikt
Sziasztok! Elnézést a visszaolvasás hiányáért, de hát van itt annyi információ, hogy ez lehetetlen. Volt egy céges DELL Inspiron 17"-os, Nvidia GS7900 VGA-s laptopom. Sok évig jó szolgálatott tett.
Most itthonra (tehát ár/érték érzékenyen) szeretnék egy Dell laptopot, ami nem feltétlen 17"-os, de félig játékos szerkezet, tehát vagy Nvidia v. AMD ("ATI") VGA-al rendelkezik, DX11-es és fut rajta néhány nem vadállat igényű mostani játék is (pl. Fable III), valamint nem gond HDMI kimeneten 1920x1080 külső TV meghajtása sem.
Nem tudom érdemes-e Nvidia szinten a GTX 600M, vagy AMD-nél a HD 7000M sorozatban gondolkodni?
Minden esetre a cuccra, Win7-el együtt csak vért pisilve lesz max. 300eFt.
Tudtok tanácsot adni? -
mariak
csendes tag
Sajnos ez sem jó!!! Nem értem, miért nem lehet egy vacak drivert letölteni hozzá, ami jó?????
Agyvérzést fogok kapni!!!
-
mariak
csendes tag
Köszi, megpróbálom
-
mariak
csendes tag
Helló
Latitude D600-ra szeretnék hangot varázsolni. Milyen drivert töltsek le?
Win7 32 bitKöszi.
-
glutamin
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Dell Latitude E6520 laptopot (céges). 1366x786-as felbontású kijelzője van és Win7 fut rajta. A képernyője nagyon homályos nekem. A clear type beállítással szórakoztam egy sort de bérmit csinálok szar homályos marad. Olyan a jelenség, mint amikor egy VGA kábeles monitoron kicsit elcsúsznak a pixelelk és egy megjelenítendő pixlet 2 próbál megvalósítani. Az asztali samsung monitoromon van egy autokalibráció, ami ezt tök jól megoldja, valamint kézi finomhangolás is van. Ezen a laptopon viszont nem tudom hogy lehetne ezt megoldani.
Van erre esetleg valamilyen külső alkapmazá? Ki ismer ilyesmit? Vagy egyéb megoldási javaslat?
(amúgy meg senki ne vegyen ilyet laptopot ha előtt nincs rá módja kipróbálni, kézbe venni, rendkívül gagyi a kidolgozás minősége, csatlakozók kapcsolók nehézkesen és olcsó hatásúan működnek. Ennyi pénzért az ember többet várna)
-
válasz
banánocska #24345 üzenetére
vagy esetleg a rendszer visszaállítás egy korábbi időpontra segíthet.
-
mghltm
addikt
válasz
banánocska #24345 üzenetére
gyanitom valamelyik frissites betett a rendszerednek. csokkentett modban nezd meg az esemenynaplo > windows-naplokban a hiba/figyelmeztetes bejegyzeseket a telepites ota. ha ott nem talalsz semmi ertelmeset, akkor a tegnapi 12 telepitest szedd le a geprol: vezerlopult > programok es szolgaltatasok > telepitett frissitesek
-
banánocska
aktív tag
Van egy laptopom névszerint: Dell Inspiron M5010.
Tegnap még vígan ment semmi probléma nélkül de ma megbolondult. Egy sorozatot töltöttem rá és kikapcsoltam de előtte 12frissítés lement. Eredeti Win7 Ultimate van rajta. Bekapcsolom
és 5perc után kifagy bárhol is vagyok. Vírusírtást csökkentett módban már próbáltam és semmi. Ha asztalon van ha nem bármikor lefagy. Vagy kiírja ha programban vagyok hogy nem válaszol vagy ilyesmi. (Kb olyan mintha 256Mb Ddr1 rammal elindítom a Bf3at és a Star Craft 2 egy időben és tálcára rakom és egy 1080p videót nézek Yt-n) Ötlet? -
válasz
kiskaktusz #24342 üzenetére
-
kiskaktusz
addikt
Nem olvastam mostanában a topicot, de SzaboZE és a humansoft megint kurva korrekt volt, ugyanis tegnap meghalt az integrált vga-m, de ma már van időpontom és az alaplap is megrendelésre került. Nagy köszönet neki
-
petya0
csendes tag
Help
D600 notim van tegnap este lemerült hibernálta magát egyből feltettem tölteni,de már nem használtam, reggel vettem észre hogy a töltésjelző zölden és sárgán villog,az akkujelző viszont 3 zöldet jelez vissza ha megnyomom az akkun a gombot(XoXoX villogva)ez mit jelent? -
mghltm
addikt
válasz
TirGael #24330 üzenetére
ha segit a takaritas es csak kontakthibas az akku, utana nezd meg aida-val az allapotat. az elhasznalodas merteke az erdekes: minel kisebb a szazalek, annal jobb az akku.
-
TirGael
tag
Sziasztok!
Sürgősen segítségre volna szükségem, és ötletem nincs hova fordulhatnék, úgyhogy jöttem ide, maximum átirányítotok és kapok egy taslit.
Van egy Dell XPS L501x-em (i7-740qm, nvidi gt430m stb) ami tegnap elkezdett hisztériázni az aksival. Nincs jobb szövegem rá, mutatom a tüneteket, abszolút nem vagyok hozzáértő:http://kepfeltoltes.hu/view/120517/t_net_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120517/IMG_1181_www.kepfeltoltes.hu_.jpgKözben az aksi jele folyamatosan narancssárgán villog, elöl hátul, ha kell, töltök fel róla videót.
A gép működik aksiról, de nem tölti vissza. Megpróbáltam másik dell töltővel, azzal se. Ötlet, hogy mit csinálhatnék? Nem igazán engedhetek meg magamnak új aksit most, ráadásul jön a vizsga időszak, úgyhogy örülnék ha működne.
Köszönöm, ha segítetek. -
Valdez
őstag
Sziasztok!
Van egy vostro 1015, amihez a dell honlapján csak 32 bites windowshoz vannak driverek. Namost 64 bites fog rá kerülni, kérdésem az lenne - ugyan nem olyan fontos a dolog - hogy a bios update az megvalósítható-e 64 bites win alól ebben az esetben?
-
SzaboZE
addikt
válasz
fkenny #24316 üzenetére
Nekem precision M4500-ban volt 820QM (az is 45W), de elég sok meleg távozott a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a precision-nek brutál méretű hűtője van az E6410-é mellett. (az M4500-ban dupla csöves rendszer, míg az E6410-ben egy fingilingi pipe szállítja el a meleget) Az E6410-ben a 820QM nem indult el. Most 920XM (55W) van az M4500-ban, ezt is jól lehűti, de ha megdolgoztatom lehet fűteni a távozó levegővel
. Szóval továbbra is mondom, hogy a melegedés lehet gond. Én a helyedben a hűtőt havonta kifújnám, negyedévente pasztáznám ha 720QM megy bele. A fent említett link valami refurbised gép lehet, mert a specifikációban csak 35W TDP procikat említenek.
-
ibenny
senior tag
válasz
werszomjas #24317 üzenetére
A ceges gepem ilyen. Ez abszolut normalis, nem artana lejjebb venned a fenyerot, ugy lenyegesen tovabb birna.
-
SzaboZE
addikt
válasz
werszomjas #24317 üzenetére
Az teljesen normális.
-
werszomjas
addikt
Van valakinek Latitude E6420 ?
Normál használat mellett mennyit bír az akksija nektek?
Nálam 3óra alatt lemerül, kicsit kevésnek érzem
Netezés, office word szerkesztés mellett, majdnem max fényerőn (mínusz 2 egység a fényerőből)
-
mghltm
addikt
-
mghltm
addikt
válasz
fkenny #24310 üzenetére
gyarlag is szerelik ilyen procival a gepet, szerintem nem lesz gond a mukodessel/garral
-
fkenny
senior tag
válasz
SzaboZE #24309 üzenetére
Elnézést kérek nem 740QM hanem 720QM. Azért mondom mert működik gépben, és a melegedés sem volt vészes. [link] Egyik munkatársam notijába raktam legutóbb ilyet és mivel ezek a procik használtan elég jó árban vannak, gondoltam veszek bele, ha a garit nem bántja. (Munkatársamat nem érdekelte a gari).
-
fkenny
senior tag
Van egy Latitude E6410 notim. Minden frankó szeretem őt ős is engem.
A kérdésem az lenne, hogy cserélhetek e CPU-t benne garivesztés nélkül? i5 M560--> i7 740QM Segítségeteket köszönöm!
-
Hawerr
tag
válasz
Peethy #24305 üzenetére
egyik laptopomat sem tartom ölben, egy fa lapot vagy könyvet mindig rakok alá, de amúgy igen úgy használtam.
Ár/Tudás kategóriában verhetetlen.
Most is van fenn 145 ért egy a hirdetések között vadi új ^^
Egyedül azért váltam meg tőle mert b*szta a szememet a felbontás, a full hd hoz és a nagyobbakhoz vagyok szokvaSzal ha játszani szeretnék jó kis gép, csak emeld meg a hátulját, vagy vegyél egy hűtőpadot is
-
Peethy
őstag
Üdv! Dell N5110 (i7-es verzió, 6Gb RAM) tényleg annyira nem ajánlott, ahogy sok helyen olvastam? A hardverek nagyon tetszenek benne, de a felhasználói vélemények elég negatívak... valaki használ(t) ilyet?
-
melan
senior tag
válasz
premete #24298 üzenetére
Hmm tekintve, hogy friss rendszert rakok, elég sok programm kerül fel. Ha mindnek elteszi a win a telepítőfájlját is, akkor nem kevés helyet foglal, márpedig a c mérete véges, mégha nem is kevés. Nem hiszem, hogy pl egy full office 2010 felrakása után szükségem lesz a telepítő majd 1Gb helyet foglaló fájljára (megjegyzem akkor sem, ha nem full). Így ésszel próbálok helyet megtakarítani..
Épp elég sztem, ha a driverekről készül helyreállító-előzménymentés, bár ezzel is tudnék vitatkozni, én mindig kikapcsolom a rendszerhelyreállítást - még sosem volt gondom ebből. Csak ezek a laptopos winek hajlamosak kicsit különbözni, főleg, ha a gyártó 1-2 spéci "rendszerkarbantartó" progit is eldug, amik főként a háttérben ügyködnek. Az enyémen is van, elég volt feltérképezni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest