Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
kiskaktusz #27199 üzenetére
Ja, akkor megtartom. De jó lenne egy ilyen caddyt találnom. Aki tud linkelni nekem egyet, annak örülnék.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
rayoliviero #27198 üzenetére
Azért, mert van egy külső winyód, még lehet mellette másik, nem? Helyből sosem elég, ráadásul a mostani winyó árak mellett én az eladásán még csak gondolkodni sem gondolkodnék. Ha a másikon van is még rakásnyi hely, jó lesz ez még, biztosra veheted.
Mo.-n kevés helyen találni ilyet, én a hardveraprót ajánlom neked, vagy az ebay-t..
-
rayoliviero
veterán
válasz
kiskaktusz #27196 üzenetére
Van egy külső vinyóm már. És ilyen caddyt hol lehet Magyarországon szerezni? Dell Vostro 3550.
-
Dell XPS
veterán
válasz
rayoliviero #27195 üzenetére
Hát nem kellene, nem tudom, nincs szükséged háttértárra? Amit Kiskaktusz kolléga javasolt, ráadásul nem kell külön hordozgatni..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
rayoliviero #27195 üzenetére
Caddybe be, aztán be az ODD helyére
Vagy vegyél neki egy házat és használd külső winyóként.
-
Dell XPS
veterán
válasz
rayoliviero #27190 üzenetére
Igen, gond nélkül cserélheted, garanciád a HDD -re vonatkozik, és esetleg a rajta lévő OS -re.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
rayoliviero #27192 üzenetére
Oké, neked igen, de nem mindenkinek.
Azért is kell leírni a veszélyeket.. Aki szerelt már, vagy van bátorsága szétszedni egy gépet és pontról pontra követni a leírtakat, azzal nem történhet baj
-
rayoliviero
veterán
válasz
kiskaktusz #27191 üzenetére
-
kiskaktusz
addikt
válasz
rayoliviero #27190 üzenetére
A garanciád megmarad, akárhol vásárolod, de a dell nem vállal garanciát az SSD-re vagy az SSD által okozott kárra. És igen, magad is beszerelheted, akkor sem ugrik a gari. De értelem szerűen csak saját felelősségre szedd szét. A garancia meg nem állja a cserét, csak a meghibásodásból származó munkát, tehát, ha egy céggel végezteted a cserét, azt a munkadíjat te állod.
-
rayoliviero
veterán
Ha SSD-t veszek az NBD garis Dell notebookomba, akkor azt bárhol megvehetem és én magam is beszerelhetem? Mert valahol olvastam, hogy Dell partnernél kell megvenni az SSD-t és csal úgy marad meg a gari. Ez igaz vagy hülyeség?
-
premete
veterán
válasz
Pepin Moody #27187 üzenetére
Chaser kollégának szokott lenni.
-
Pepin Moody
csendes tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki tud-e szerezni Dell 6430-hoz az ODD helyére 2. HDD-hez beépítő keretet? E-bay van, de hátha van valakinek s akkor nem kell külföldről rendelgetnem.
Köszi előre is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
rayoliviero #27183 üzenetére
Elvileg minimálisan igen, mivel nem fogyaszt annyit, de nem számíts nagy különbségre.
-
rayoliviero
veterán
Ha a Vostro 3550-emben kicserélem a Scorpio Blacket SSD-re, akkor az akku időn vajon fog dobni valamit?
-
-
nkmedve
őstag
-
premete
veterán
válasz
BigBlackDog #27176 üzenetére
1, Semmit nem jelent, ha a biosban állítási lehetőség van, fizikailag kell, hogy benne legyen.
2, Nincs olyan, hogy 5430 wifi driver, legfeljebb Acer extensa 5430 wifi driver.
Vagy Latitude e5430-hoz valamelyik driver, de senki sem gondolatolvasó errefelé, hogy kitalálja, milyen wlan kártya van benne ezek közül:
Intel® Centrino® Advanced-N 6205
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
Dell Wireless 1501 (802.11 b/g/n 1x1)
Dell Wireless 1530 (802.11 a/g/n 2x2) -
BigBlackDog
veterán
5430 wifi driverét merre lelem (Win7 X64)? Bluetooth driver felment, elvileg az kéne wlanhoz is, de nem működik. Telepítés után minden rendben, de eszközkezelőben továbbra is ismeretlen eszközként jelenik meg.
-
BigBlackDog
veterán
Érdekes, BIOSban (latitude 5430) nézegetve találtam egy részt, ahol be/ki lehet kapcsolni a sata portokat. 4 db van, Sata0, Sata1, Sata4 és Sata5. Ezek szerint lehet, hogy a feles és az egészes mini kártya foglalatba is lehet pakolni ssd-t?
-
sdombi
tag
Sziasztok!
Kevesebb mint fél éves dell e5420-as notim van, Aida64 szerint akksi elhasználódás 9%. Viszonylag sokat használtam akkuról. Egy szervizestől kérdezném, hogy van-e olyan elhasználódási %, amikor már mindenképp javasolt a telep csere vagy a garancia (ha még van az akksira).
-
válasz
BigBlackDog #27169 üzenetére
2015.09.11 és Grátiszként + 3 hónap
-
BigBlackDog
veterán
válasz
LaptopSystem #27168 üzenetére
Érdekes. BIOSban a memória konfiguráció változás naplóban van egy memóriaméret változás bejegyzés 2012.09.04-ről, illetve a mai napról. Esetleg lehet, hogy valami alaplap részegység teszt volt csak? Más bejegyzést nem találtam vásárlás előtti időpontról.
Akkor a garancia meddig érvényes a képeken lévő adatokból kiindulva? -
válasz
BigBlackDog #27167 üzenetére
akkor gyártották a laptopot
2012.09.11 -én -
BigBlackDog
veterán
válasz
LaptopSystem #27166 üzenetére
-
-
-
premete
veterán
válasz
LaptopSystem #27163 üzenetére
Olyan újjal még nem találkoztam, ami nem volt regisztrálva, viszont refurbished lehet 0 garanciával (azért olcsóbb). Ilyenkor egy telefon a Dell Supporthoz segít, ők többet látnak a belső adatbázisban, esetleg azt is, hogy lopottnak lett jelentve.
-
válasz
BigBlackDog #27160 üzenetére
szerintem annyira új,hogy még nincsen beregisztrálva vagy összerakott Refurbished gép
-
válasz
premete #27159 üzenetére
nagyon korrekt ár érte pedig,biztos vagyok benne,hogy évek múlva is laptop lesz a dell e6500
sajnos sok az olyan fórumozó, aki csak az árat nézi, az eladót a megbízhatóságot figyelmen kívül hagyja sajnos!
utána persze rájön amikor pár nap múlva az 5000 Forinttal olcsóbban megvett Garancia nélküli laptop megadja magát
beviszi önköltségen a szervizbe és dob egy hátast a számok hallatán
sajnos sok ilyen van aki 5000 Forintot spórol aztán 30.000-et kiad a figyelmetlensége és a hülyesége miatt!
-
válasz
BigBlackDog #27160 üzenetére
ment válasz
-
BigBlackDog
veterán
Új Dell 5430 vásárlása után hány nap múlva jelennek meg a dell oldalán a garanciaadatok? Jelenleg "0-Expired" szöveg van a "Days Remaining" mezőben. Ez természetes?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
LaptopSystem #27150 üzenetére
Tudom, kicsit kisarkítottam, de sztem érthető volt..
.....(mondjuk félév alatt egy valakit tudtam rábeszélni..)
-
válasz
Dell XPS #27149 üzenetére
Azért van igény a használt minőségi laptopokra is!
aki meg megveszi az újat 300.000 ért az tisztában van azzal a ténnyel,hogy a vásárlást követő napon már csak 250,000 ér az a laptop amit megvett 300,000 ért de ez mindennel így van autónál műszaki cikknél Stb...
akinek ez megéri és van rá kapacitása, annak meg is kell vennie az új gépet, hisz ha nem így tenne rosszul érezné magát
Azért egy használt laptopnál ami 60,000 be kerül nem buksz ekkorát és az is bőven kiszolgál hardveresen is!
-
válasz
premete #27147 üzenetére
Én a gépemet (Dell Vostro 3300 Corei5 procival, 4 gb rammal, 250gb HDD-vel) vettem itt a hardveraprón, márciusban 145 K-ért.
Most egy ismerősöm keresett gépet és ugyanezt a konfigot 500gb HDD-vel a hardveraprón megtaláltam 95K-ért.
(természetesen mind a két gép 2014-ig NBD garanciás)
Érdemes kicsit keresgélni, és utána olvasni a dolgoknak. -
-
-
premete
veterán
Én is néztem alfa156 cuccait, van köztük sok jó vétel.
-
válasz
LaptopSystem #27138 üzenetére
szakmai topikban hirdetni
-
premete
veterán
válasz
rayoliviero #27135 üzenetére
Ritka esetekben érzed, hogy gyorsabb a sata3, de például az alábbi esetekben igen:
- nagy fájlok másolása az ssd-n belül
- biztonsági mentés és visszaállítás az ssd-n belül, vagy esatán, külső sata3 esetén
- sata3 ssd-k klónozása esatán -
Rent
senior tag
Halihó!
Vettem ma iponban egy 7720-as inspiront (nvidia 650m) legújabb driver nvidia oldaláról, illetve dell oldaláról a többi eszközillesztő (win7 64bit), amint átváltana 650m-re azonnal kékhalál. Remélem nem kell visszavinnem gariztatni. Valami ötlet?
-
nkmedve
őstag
válasz
rayoliviero #27131 üzenetére
A flash sebessége lesz a szűk keresztmetszet az esetek nagy részében (kivéve lineáris olvasás esetleg irás, de az szerintem ritka).
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigBlackDog #27125 üzenetére
Semmi gyanús nincs benne, mindkét interface: SATA III.
-
oncsi
őstag
Ez nem igaz. Most st is a caddy-röl boltott. Vagy legalábbis ne általámosits
-
SzaboZE
addikt
válasz
rétisün #27123 üzenetére
Magad is leírtad, hogy a többi hálózat zavar be. Javasolt ilyenkor megnézni melyik csatorna szabad és arra beállítani a routert. Erre van ügyes szoftver, pl: [link]
Megnézed van-e viszonylag szabad csatorna és oda állítod fixen a routeredet. Ha telített minden sáv, akkor router csere javasolt és 5Ghz-es sáv. (előtte tájékozódj, hogy a többi wifi eszköz támogatja-e az 5Ghz-et). -
SzaboZE
addikt
válasz
rayoliviero #27124 üzenetére
Véleményem szerint majdnem mindegy, hiszen a szűk keresztmetszet nem a sata vezérlő átviteli sebessége lesz.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BigBlackDog #27125 üzenetére
Dell Vostro 3550, próbáltam, de csak a vinyóra írja, hogy Sata 2, többit nem találom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rayoliviero #27124 üzenetére
Milyen gépről lenne pontosan szó? Aida-ban próbáltad megnézni?
Ha vostro 3550, akkor: elvileg a HM67-es chipsetje támogatja a SATA3-at, szóval gyanús, hogy van rajta
-
rayoliviero
veterán
Azt hogyan tudom megnézni, hogy a laptop tud-e sata 3-at, jelenleg sata 2-es Scorpio Black van benne, azt akarom ssd-re cserélni. Mivel sata 2-es a merevlemez benne, gondolom az alaplap is valószínűleg csak sata 2-őt tud kezelni, de ezt azért leelenőrizném valahogy.
-
rétisün
veterán
válasz
SzaboZE #27070 üzenetére
kicsit megcsúsztam, de a helyzet most a következő:
felkerült egy win7, délután egész jó volt, de ilyenkor estére, amikor 2-3 másik wifi hálózat helyett van 6-8, már alig működik a net , szakadozik, alig van sávszél..... ezt megoldaná egy 'erősebb' router, vagy a laptop wifije ilyen sz*r, és vigyem vissza garanciába, hátha cserélik, és megoldódik?
ja, egy 3 éve használatos D-link DI-524 típusú router, ha ez számít....
-
SzaboZE
addikt
válasz
BigBlackDog #27119 üzenetére
A gond az, hogy a gyártó nem publikálta, hogy van-e msata (pontosabban a felsőbb szegmensnél felfedezhető az opció, de ennél nem), így csak akkor derül ki, ha egyszer valaki kipróbálja.
-
SzaboZE
addikt
válasz
BigBlackDog #27117 üzenetére
Az WWAN kártya hely, azon majdnem biztos, hogy nincs msata vezérlés.
-
SzaboZE
addikt
válasz
BigBlackDog #27115 üzenetére
Az látszik, hogy van egy mini card bővítőhely, de nincs ráírva hogy msata. A kettő nem ugyanaz. Ha a foglalaton nincs msata vezérlés, akkor nem fog menni. Ráadásul ez fél méretű, így elég korlátolt az SSD kártya mérete is!
-
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik, hogy a következő hetekben aktuális lesz a Dell latitude 5430 vétele. Ebbe a gépbe lehet tenni msata ssd-t? Ha jól látom igen, ezen a képen lent a wlan kártya mellett bal oldalt van a helye, de egy megerősítést kérnék szépen. Gondolom garivesztés nélkül otthon is bele tudom applikálni ezt?
-
BigBlackDog
veterán
dupla.
-
rayoliviero
veterán
válasz
SzaboZE #27102 üzenetére
Az IDT-ben lehet állítani energiagazdálkodást, ezt kikapcsoltam, hátha emiatt jelentkezik a hiba. Most amúgy jó, de csinált már ilyet, hogy egy ideig semmi baja nem volt és utána később jelentkezett megint a hiba.
A Dell diagnosztikát próbáltam futtatni, de minfig azt írja, hogy indítsam újra a gépet és térjek vissza a diagnosztikai oldalra. Újraindítom mindig, de nem bír elindulni ugyanúgy a teszt, egy perc múlva megint kiírja, hogy indítsam újra. -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #27104 üzenetére
Én is tudom, hogy mindenkinek van otthon Magyarországon legális windows 7, de tényleg van nálam egy gép, amire nem megy fel egy windows driver sem, a wifi is csak az Intel oldaláról letöltöttben van, a google segítségével kiderítettem, hogy a bios asset tag nem engedi rátenni a windows drivereket, sőt a dell oem w7-et sem fogadja el legálisnak.
-
nkmedve
őstag
válasz
BigBlackDog #27105 üzenetére
MSDNAA-t én is akartam mondani, sok emberkének van igy Win7 licensze (nekem is).
-
SzaboZE
addikt
válasz
BigBlackDog #27105 üzenetére
Meg lehet
Ha máshogy nem, a fórumon is segítünk.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
SzaboZE #27104 üzenetére
Nehezen akartam ezt elhinni, de ugye mindig tanulhat újdonságot az ember. Valóban lehet otthon a dobozos verzió, de pl. egyetemi msdna-s wint is sokan használnak . Utóbbi miatt én is csupasz gépben gondolkozok egyenlőre, remélem azért meg lehet oldani a driverproblémákat.
-
SzaboZE
addikt
válasz
BigBlackDog #27101 üzenetére
Csak ugrat premete
Burkoltan szúrkálódik, amiért nem vett szoftvert a gépre fórumtársunk, miközben panaszkodik a driverekre. i7-re futotta, de arra már nem
Ha szoftverrel vette volna, akkor ez a gond nem lenne. De konkrétumok nélkül nehéz a segítség is.
premete: szerintem azért vette linuxszal a gépet, mert otthon már van egy 50e ft-os win7 dobozos verziója
-
SzaboZE
addikt
Én úgy láttam, hogy segített. Mindenesetre hibás a nézet, hogy a dell support arra való, hogy kihívjam ha bármilyen gondom van. Egy hibát nem úgy keresünk meg, hogy kicseréljük az alaplapot, aztán hátha jó lesz, hanem akkor cserélünk alaplapot, ha már más megoldás nem hoz eredményt. Egy szoftveres hiba esetén a kiszálló cég jogosan kérheti a költségek térítését. Én azt javasolnám, hogy elsőkörben legyen a gép a dell diagnosztikával tesztelve majd egy live oprendszerrel kipróbálva a hangkártya. Ha azzal is gond van, akkor jöhet a 06 80.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Fotó állvány eladó
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest