Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hawerr #24290 üzenetére
"A másik kérdésem, van valami program amivel egyszerűen tudom szabályozni a ventilátort?"
Van, a BIOS pont ezt csinálja. Egy notebooknál nem véletlen találták ki, hogy mikor mennyivel forogjon, ha beleavatkozol, azzal többet árthatsz mint használsz. Főleg ugyebár az nvidiás 1730-nál
Ha zavar a hangerő, akkor latitude vagy precision sorozatba kell befektetni.
-
joe-ker
senior tag
-
melan
senior tag
Üdvözlet! Munkahelyemen kaptam a munkámhoz egy Dell vostro-t. Előtelepített win7 volt rajta, első induláskor kellett megadni és beállítani mindent, mint egy "rendes" telepítéskor. Később felfedeztem, hogy van rajta valamiféle előtelepített office 2010 is. Namost a gondom az, hogy Ez helyet foglal, és nem tudom, mit törölhetek... A C meghajtón van olyan, hogy Hotfix mappa, Dell (azon belül driverek) meg Programdata. Ez tartalmazza az office telepítőt is, valamint felraktam pl. a nod32, annak a telepítő fájlát is meghagyta itt. Szóval hízik is... le lehet ezt törölni? Vagy csak a telepítőrészt? Nem vagyok otthon ezekben...
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Vostro 1510-ről lenne szó csíkoz a képernyő,felbontást lejjebb véve nem.
Gondolom vga probléma. Egy Geforce 8400 gs van benne,az lenne a kérdésem hogy alaplapi vagy cserélhető benne?
Köszi! -
SzaboZE
addikt
válasz
lizard_chief #24278 üzenetére
Ki kéne próbálni egy másik oprendszerrel. Ezzel így valóban nem tud mit kezdeni a szervíz.
-
mghltm
addikt
válasz
lizard_chief #24274 üzenetére
erdekes a problemad. a prociban bivaly ero van, nem lehet neki kihivas a videok lejatszasa. ubuntu live-ot probalj inditani usb-rol es ha linux alatt is csinalja, akkor hw hiba lesz.
-
Hawerr
tag
válasz
lizard_chief #24278 üzenetére
akad a hang... hmm codec?
Sztem nekem is volt ilyen az msi-m nél anno... de aztán eladtam xD -
lizard_chief
csendes tag
válasz
Hawerr #24277 üzenetére
Driver Genius valóban talált 15 frissítést (ebből 11 chipset), feltettem, restart, minden, de a hiba ugyanúgy fennáll..
Kezdem feladni, valószínű hardver hiba lesz és megy szervizbe... Csak azt nem tudom, mit csinálnak ott vele, elindítanak egy Dallast és addig nézik, míg megakad a hang? -
Hawerr
tag
válasz
lizard_chief #24276 üzenetére
minden driver a legfrissebb?
driver geniussal nézesd át ^^
-
lizard_chief
csendes tag
válasz
Hawerr #24275 üzenetére
Köszi! Úgy néz ki, nem melegszik túl, 48-50C körül mozog.. Előbb rosszul írtam, az i5 2520M 2magos, 4 thread, akkor van gáz, mikor az erőforrás-figyelő szerint az 1. és 3. CPU valamelyike beszáll a leállított állapotból..
Nem értem, teljesen élvezhetetlen így az egész gép -
Hawerr
tag
válasz
lizard_chief #24274 üzenetére
Core Temp
-
lizard_chief
csendes tag
válasz
mghltm #24265 üzenetére
Nem tartott sokáig az öröm, sajnos továbbra is produkálja a hibát és akad a film, igaz az új driverrel később lépett fel a jelenség, de akkor 4szer is egymás után..
Most arra gyanakszom, hogy talán a procival lehet valami.. néztem az erőforrás-figyelőt, és amikor nem sokminden fut, a 0. és 2. mag megy, az 1. és 3. áll. És ha megy mondjuk egy film, meg közben valami alkalmazás, akkor beszáll a buliba a 3. mag és ezt nem tudja normálisan kezelni, ekkor akad a hang.. Erre valami ötlet/tapasztalat?
A hőmérsékletet nem néztem még, lehet, hogy túlmelegszik, van vmi hőmérséklet figyelő progi? -
looser
addikt
Köszönöm a segítségeteket!
-
looser
addikt
Halihó! Egy Inspirion n5040-re lehet windows xp-t telepíteni? Sajnos a driveroldalon csak windows 7-es drivereket látok, de van rá esély?
-
VS461
tag
Sziasztok!
Tegnap óta egy Vostro 3350-est nyúzok. Újratelepítéssel kezdtem, mivel SSD került a vinyó, és vinyó az optikai helyére, szóval még keresem a helyem rajta. Van ez a DigitalPersona nevezetű progi, amivel frankón be tudok jelentkezni a Winbe. De preboot azonosítást sehol nem találok a beállítások között. Azt hogyan kellene beizzítani? Mert ugye, egy Live CD-vel meg lehet kerülni a Wint, és az adatokhoz máris hozzáfértek. Vagy létezik egyáltalán ilyen?
Köszi előre is!
-
Hawerr
tag
válasz
drprofesszor #24246 üzenetére
Volt ilyen gépem, kb 3 hónapig.
Ne érts félre, a géppel nem volt bajom, csak a felbontásával.
Szépen vitt mindent amit kellet.
Egyedül hogy SzaboZe is mondta a hűtéssel volt némi probléma, de egy bios frissítés után javult valamennyit +egy hűtőpad sem árt azértvagy legalább emeld meg a hátulját 2-2 kupakkal ahogy én tettem
Így már semmi problémád nem lesz
Jó gép ^^
-
lizard_chief
csendes tag
válasz
mghltm #24265 üzenetére
Köszi! Lehet benne valami, mert itt egyből talált egy 150 MB-os frissítést, fel is tettem, most tesztelgetem.. Az a baj, teljesen random időközönként jelentkezett eddig, tehát még nem tudom, hogy megoldódott-e.. (Habár most megnyitottam egyszerre 14 youtube videót, és ezt még bírta folyamatos hanggal, eddig meg 1 videó is gond volt neki)
@rizso - köszi, a codec packot is feltettem, hátha segít.. -
mghltm
addikt
válasz
lizard_chief #24263 üzenetére
en vga meghajto hibara gyanakodok a leirtakbol. az intel oldalan tudod frissiteni automatikusan ( a dell client system update-n sokszor regi vagy hibas dolog szerepel... )
-
rizso
addikt
válasz
lizard_chief #24263 üzenetére
Sokan teljesen fölöslegesnek tartják a különböző codec-packokat, de pl. egy k-lite lehet megoldaná a gondod. Az XPS-ben általában nekem is csak a HD3000 aktív (i5-2450m), és soha nincs ilyen gondom, szóval nem hinném, hogy gyenge lenne a feladatra.
-
lizard_chief
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Dell E5520-as, i5 2520M teljesen új notebook.
Akármilyen videót nézek (youtube, avi, akármi), teljesen véletlenszerűen elkezdi "húzni', ilyenkor rövid ideig (~0,1s) beakad a hang..
Eddig sokan arra tippeltek, hogy a sávszélesség miatt lehet, de ez nyilván hülyeség, mert a sima videókkal is ezt csinálja, amit a gépről indítok.
Eddig már 5ször eltávolítottam meg feltettem újra a hangkártya drivert, videokártya drivert, letöltöttem Dell Client System Update-t, hogy hátha talál valami frissítést... Talált, felment, de a jelenség tovább folytatódik.
Az agyam eldobom, hogy egy i5-ös géppel nem tudok normálisan megnézni egy filmet sem, ilyet legutoljára 10 éve tapasztaltam Celeron processzorral..
Tovább nyomoztam, a probléma talán az lehet, hogy 64 MB integrált videó van rajta, miközben az ajánlott felbontás 1920*1080, ez így elég kevésnek tűnik. Próbáltam felhúzni BIOS-ban a videó memória méretét, de NINCS ILYEN LEHETŐSÉG.Vagy netán Windowsban lehet allokálni a memóriát?
Csak én futottam bele ebbe, hogy nem tudja kezelni a videókat ez a fos vagy már másnál is előfordult? Ekkorát még nem csalódtam gépben, várom a tippeket, mi lehet a megoldás..
Köszi előre is! -
Luno
csendes tag
-
Luno
csendes tag
válasz
SzaboZE #24256 üzenetére
Nem csak terhelés alatt hallatszik, hanem akkor is ha alapjáraton megy. 2-3 méterről is lehet hallani a zizegést, sercegést. és elég idegesítő. Azt gondolom, hogy vagy leakartak rázni a szerviznél, vagy nem gondolták elég komolynak a dolgot. Úgy gondolom, hogy egy új gépnek nem kellene ilyen legyen a tápja. Úgy döntöttem, hogy kicsit komolyabbra veszem a szervizzel a hangnemet...
-
Luno
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Dell N5110-et (i7,8GB RAM,750GB HDD, Nvidia GT525M). Olyan problémám van vele, hogy a tápja ciripel, zizeg. Írtam is rögtön a boltnak, aztán a bolt szervize azt írta vissza, hogy :
"Az Inspiron N5110-es töltők kb. 80%-a ciripel, ezt a hangot a benne lévő kondenzátorok egy része adja. Ci7-es változatoknál ez 99%. Emiatt hibától nem kell tartania, használja nyugodtan a készüléket."Én is úgy hallottam, hogy elvileg ettől nem lesz semmi baja. De azért mégis aggódok egy kicsit.
Valaki esetleg találkozott ilyennel, vagy tud valami hasznosat mondani efelől?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Fulmi
senior tag
válasz
SzaboZE #24248 üzenetére
Amikor külön-külön futtattam, akkor memtesttel még nem sikerült hibát találni (max 1 órát futott, mindkét foglalatban kipróbálva). Csak úgy jelentkezett az egyik modulnál a hiba, hogy azzal fagyott le a gép, és indult újra. Ha tovább futna a memtest, lehet hogy találna hibát annál a modulnál?
-
Sziasztok. Dell L702X, gyári specifikáció (nincs utólag semmi cserélve benne). Rendkívül stabil: nem fagy, nem indul ujra. Az egyetlen negatívum, hogy a mai napig nem működik rendesen a Renesas USB3-as a gépben: használat mellett ~2-5 órán belül megáll (csak az USB3), a gép pedig tudomást sem vesz róla hogy gond lenne (a rá csatlakoztatott eszközök az eszközkezelőben maradnak). Az újraindítás sem segít rajta, de ha estére kikapcsolom, másnap megint megy. A gépben szinte mindent kicserélt a szervíz (alaplapot 2x is).
Azóta ezzel megtanultam együtt élni így nem ez a fontos (csak teljesebb képet ad a gépről).
Ma reggel nem indult el a rendszer: Starting Windows (és a win logó már nem is töltött be - eredeti Win7HP). Nem volt értelme egy percnél tovább várni mert a vincseszter semmit sem csinált. Tapasztalt már valaki ilyet? Újraindítás után jó volt, de mi okozhatta ezt a problémát?Köszi. Üdv.
-
SzaboZE
addikt
válasz
drprofesszor #24245 üzenetére
Sarkalatos pont a hűtése, egy picit olvass vissza.
-
SzaboZE
addikt
És van olyan memoria hiba is, amit pl a memtest nem talál meg 30-50 perc futtatás után? Mert én lefuttattam úgy is a tesztet, hogy csak az egyik, ill. csak a másik modul volt benne.
És mi lett az eredmény? Mind a kettő rossz? Ha mindkettőre hibát ír, akkor lehet a gép körül is gond. Egyáltalán eddig működött vele rendesen a gép vagy most lettek belerakva?
Ezt csak azért kérdezem, mert a memóriák még garanciálisak, és hogyan fogom tudni megmutatni, hogy melyik modul rossz, ha nem tudok memtest-tel bármikor megmutatni, hogy igen, nézd csak, 5 piros sor hiba van...
Ha hibás a ram, akkor ott is elő kell jönnie a hibának, ahova visszaviszed. Nem olyan nagy érték ez ma már, hogy gond legyen belőle.
-
drprofesszor
csendes tag
válasz
drprofesszor #24245 üzenetére
N5110
-
drprofesszor
csendes tag
Sziasztok, Megszeretném kérdezni mi a véleményetek a DELL inspiron R15 laptopról. Nem olvasgattam vissza, nem tudom volt-e szó az elmúlt időben róla. A gép 750GB vinyóval, geforce GT525m kártyával, és 8GB memóriával van ellátva. Eddigi tapasztalatok érdekelnének leginkább. Köszi
-
Fulmi
senior tag
válasz
SzaboZE #24242 üzenetére
És van olyan memoria hiba is, amit pl a memtest nem talál meg 30-50 perc futtatás után? Mert én lefuttattam úgy is a tesztet, hogy csak az egyik, ill. csak a másik modul volt benne.
Ezt csak azért kérdezem, mert a memóriák még garanciálisak, és hogyan fogom tudni megmutatni, hogy melyik modul rossz, ha nem tudok memtest-tel bármikor megmutatni, hogy igen, nézd csak, 5 piros sor hiba van...
Köszönöm,
Fulmi -
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 2008. nyári Vostro 1400-asom, 2 * 2 GB AData 800 MHz-s rammal (667-en megy csak), win7-tel és ubuntu-val.
A probléma az, hogy mostanság elég gyakran kék halállal elszáll a windows, és különféle .sys hibákat dobál, vagy csak memória hibára utaló STOP error: * hibákat. Az ubuntum általában kifagy, és a három lock led-ből a caps lock és a scroll lock elkezd villogni. Ilyenkor leállítás után nem is indul el egyből, be sem bootol, megáll kb a boot folyamatának az 1/10-énél. Ha várok egy keveset, akkor aztán nem tudom mitől, de elindul.
Másik számomra érdekes történés, hogy memtestet futtattam minden fajta kombinációra a modulokra és hogy melyik slot-ba legyenek (csak az egyik ebben és abban is, mindkettő megcserélve) és futtatásonként 30-50 perc alatt nem talált hibát. Ez jelentheti azt, hogy nem hibásak a ramok? Egyszer azonban, nem ezen a tesztelős napomon sikerült memtest-tel hibát találni a ramoknál:
[link]Néha ilyen üzenetet kapok a Dell Diagnostics futtatása közben:
[link]
[link]Vagy induláskor a következőt:
[link]Mi lehet szerintetek a probléma? Valamelyik modul a hibás, valamelyik slot, vagy az alaplappal lesz a gond? Milyen tesztelést csináljak, hogy ki tudjam deríteni?
Köszönöm szépen,
Fulmi -
XSiGma
aktív tag
Hello,adott egy 2,5éves még garis Vostro 1015,aminek fokozatosan elkedezdett romlani az akkuideje.Konkrétan csökkentett módban,csak netezek vele és nagyjából 2óra alatt lemerül.Jól gondolom hogy ez sajnos nem garanciális probléma?Illetve mit lehetne kezdeni vele?köszi
-
somasz
addikt
Üdv!
Már a második olyan DVD olvasóval találkozom dell latitude e4300 esetében, hogy gombnyomásra nem akar kinyílni az olvasó tálcája. Tehát nem löki ki a helyéről.
Hol lehetne ezt megcsináltatni, és mennyibe kerülhet egy ilyen javítás? -
Lazinho84
csendes tag
-
Lazinho84
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy céges Dell Latitude E5520 laptopom.
Remote Desktop-on keresztül használok rajta egy szoftvert, és az a gondom, hogy ennek használata közben ha törlésre kijelölök valamit jön egy idegesítő (és hangos) "beep".
Ezt nem a windows generálja, mert már minden általam ismert módon megrpóbáltam lenémítani, de nem sikerült. Regeditben is próbáltam a "beep"-et kikapcsolni de ez sem segített. Ha asztali gépem lenne megoldanám, csak lehúznám az alaplapról a speaker vezetékét és már meg is oldódna a gondom. De ez laptop, és céges így szétszedni nem akarom, és szerintem a speaker is forraszva van rajta nem vezetékezve.
A vicc az, hogy ez csak tegnap jött elő, már hetek óta dolgoztam így és nem volt semmi ilyen tapasztalat. Így nem tudom hasaználni a programot mert a sok hangos csippanástól már falra másznak a kollégáim.
Előre is köszi a segítséget. -
derrit
csendes tag
Bocs nem igazán ismerem itt ki magam szóval úgy értettem: ...a korábbi hozzászólásomban...
-
-
derrit
csendes tag
Az Intel(R) HD grafikára gondolsz? Mert nekem az van fennt meg az Nvidia vezérlőpult.
-
derrit
csendes tag
Helló nekem egy Dell Inspiron N5110 (15R) laptopom van és valahogy nem ismeri fel a videókártyát. Úgyértem nem használja. Letöltöttem egy Nvidia illesztőprogramot az felismeri hogy benne van a grafikus kártya de a BIOSban nincs megjelenítve és így ha bármilyen játékot játszom minden terhelés a processzorra megy és elképesztően fel tud forrósodni. Ha bármilyen ötlet van hogy hogy tudnám megoldani a problémát vagy egyáltalán lehetséges-e ez? Nagyon megköszönném, és persze előre is köszönöm ^^.
-
Roncsika
csendes tag
válasz
Nory89 #24194 üzenetére
Sziasztok Nory89 és a Többiek ...
!
Én most nézegetek ( abszolút laikusként !!!! ) valamit a tönkrement kis Dell netbookom helyett....nem igazán találok jó megoldást, ami ár-érték arányban jó, részletre vehető ( - pl. az edigitalnal...), női hülyeség, de nem lenne baj, ha piros lehetne....és persze ami még nagyon fontos :
CSAK böngészésre , mailezésre és SKYPE-ra használnám !!!!
Most éppen a Dell Inspiron Duót 1090 néztem .
Mi a véleményetek róla ?
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni !
-
SzaboZE
addikt
válasz
werszomjas #24205 üzenetére
kb 5-6e ft-ról beszélünk a régi ramok összértékénél, de mindegy hogy megvan-e a régi, az új ramokra természetesen nem szól a dell garancia egy meghibásodásnál. Berakhatod tehát, csak ha meghibásodik a gép, akkor előtte le kell tisztázni hogy a ramoknak köszönhető a hiba vagy sem.
-
mghltm
addikt
válasz
spyduck #24206 üzenetére
ezt probald meg, remelem segit: Windows 7 Notebook Combo Driver CAB
es valoban fosocska a dell szoftver koritese...
-
spyduck
nagyúr
Kinek kell ingyen Dell Latitude E6520? Siessen, mert kivágom az ajtón, vagy odaadom egy hajléktalannak
-
spyduck
nagyúr
Valaki tud nekem linkelni egy működő Dell Support centert Latitude E6520-hoz?
-
spyduck
nagyúr
Most telepítem újra az E6520-at, ez a driver összevisszaság egy borzalom
-
werszomjas
addikt
-
ibenny
senior tag
válasz
werszomjas #24203 üzenetére
A masodikra nem tudom a valaszt, de az elso az tulajdonkeppen biztosan megoldhato. Mondjuk egy kerdest lehet megerne az IT fele, mert indokolt esetben lehet, hogy nehany szavadba kerul es kicserelik neked ok (vallalati beszerzes kereten belul). De ha ezt nem akarod, akkor is nyugodtan megteheted magad.
-
werszomjas
addikt
Adott egy NBD ProSupport Enduser On-Site garanciás E6420, 4GB RAM-al, szeretném bővíteni 8GB-ra, mert a ram kihasználtságom folyamatosan 70-80%-on van.
Két kérdésem lenne az illetékesekhez:
- Ha év megveszem a bármilyen 8GB ram-ot és beleteszem itthon házilag, azzal ugrik-e a garancia (úgy tudom, hogy a dellnél nem, de erősítsetek meg)
- Illetve eladhatom-e a gyári (2×2GB) 4GB-ot? Esetleg ha garanciára kerülne sor, elképzelhető, hogy csak akkor érvényes a gar, ha a gyári konfig van? Tehát tartsam-e meg a 4GB ram-ot amit kiszedek belőle?
-
spyduck
nagyúr
Ezeket használta már valaki? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest