- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hydra SR
addikt
Magyarországi Dell disztribútorok: Humansoft, Duna Elektronika, HRP, Getronics
Tőlük érdemes érdeklődni Dell ügyben. Én a HRP-vel kezdeném, tudtommal a magánszemélyek kiszolgálásában ők a legjobbak. Hozzáteszem, én még nem vettem tőlük semmit.
Szerk: nem biztos, hogy a felsorolt cégek weboldalain találsz így külön DVD írót, de árajánlatot lehet kérni mailben. Viszont sajna nem lesz olcsó úgy sem. Simán lehet, hogy drágább lesz mint amit ebay-en néztél ki.
[Szerkesztve] -
Rolanddd
tag
-
Rolanddd
tag
HEllo!
Majd akkor légyszi próbáld ki a kártyaolvasót ismert jó lenne ha be tudnám üzemelni azt is...
A MediaDirect gombot ha megnyomom kikapcsolt állapotban, akkor valóban előjön egy MediaDirect-es kép, majd szépen bebootol a windowsba ugyanúgy mintha a bekapcs gombot nyomtam volna... ezért nem tudtam mire jó (mikor még nem volt rajta op-rendszer, akkor is mikor megnyomtam, előjött az a kép, majd kiírta hogy nincs a gépre oprendszer telepítve)
Kíváncsian várom a médiagombokra a megoldást(egyébként a hangerő, meg a némítás gomb működik, csak a másik négy nem... mondjuk én winampban próbáltam, lehet hogy windowsmediaplayerben megy? nemtom, de nem is érdekel, mert én csak winampot használok)
-
sooony
csendes tag
Vagyi E-bayen volt, de amcsiból nem akarok rendelgetni
.. főleg, hogy 22 ezerért kínálgatták + 7000 a szállítás.
-
sooony
csendes tag
válasz
Hydra SR #1285 üzenetére
Jah, megpróbálom belefarigcsálni, majd elválik mi lesz
, mindenesetre egy próbát megér. VEttem volna a DELL től is, de sehol nem találtam dell dvd olvasót, vagy akár dvd írót, pedig jó sokat böngészgettem a netet, de se egy bolt, se bontott, se semmi. Mindenesetre köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
''nem tudom miért kell ezeket enyire elbonyolítani!''
Egyrészt nyilvánvalóan a Dell azt szeretné, hogy tőle vedd meg a fejlesztéseket is, másrészt egy valamire való kapacitású (3600-4460 mAh-s) akksit nem lehetne olyan kis méretben elérhető áron megcsinálni, amekkora a slim optika. Márpedig az optikai meghajtó helyére akksit is lehet tenni, így akár egyszerre kettő is lehet a gépben. Szerintem ez praktikus, az meg nem volt szempont a Dellnél, hogy mástól is meg tudd venni a DVD írót. Neki az a jó, ha tőle veszed azt is.
Ahogy SzaboZE említette, ha van egy CD olvasód, akkor abból ha ki tudod bányászni a belsejét és belefaragni a DVD írót, akkor megoldható a dolog, maximum csúnya lesz. SzaboZEnek sikerült, tehát meg lehet csinálni. Nyilván nem olyan egyszerű, mint kihúzni a CD ROMot és becsúsztatni a Delles DVD írót.
Ha nem lenne most optikai meghajtód a gépben, akkor mindenképp azt javasolnám, hogy Delles írót vegyél. Így meg döntsd el, hogy akarsz-e farigcsálni és értesz-e eléggé hozzá. -
Muky_
tag
válasz
Rolanddd #1280 üzenetére
Szia és üdv a klubba.
A kártyaolvasót még nempróbáltam ki ugyhogy nemtom véleményezni.
A MediaDirect gombot ha megnyomod elinditja a Dell MediaDirect multimédiás programot(noti kikapcsolt állapotában elinditja a gépet és betölti a MediaDirect progit) ami hasonlít a windows féle MediaCenterre.
//Nekem sajna már nincs meg a MediaDirect ,szívesen venném ha neked megvan valahogy eljuttatnád hozzám//
A laptop elején található gombok értelemszerüen a média lejátszásért felelnek(megnézem mellik progit kell telepíteni). -
sooony
csendes tag
SEhol senki?
-
sooony
csendes tag
válasz
SzaboZE #1278 üzenetére
Nah most az a helyzert, hogy most van benne cd olvasó és azt szeretném kicserélni erre az íróra,amit írtam az előbb. benne van egy műanyag tokban a cd olvasó, így ahog az előbbi képen látszik.. vagy akkor mégsem vegyem meg? :S nem tudom miért kell ezeket enyire elbonyolítani!
-
Rolanddd
tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy inspiron 6400-asnak, és azt szeretném kérdezni hogy a kártyaolvasót akinek sikerült mondja el legyen szíves hogy hogyan lehet életre kelteni! Telepítettem a drivert (legalábbis amit ehhez találtam a Dell CD-n, valami RICOH R5C8xx Media Driver) de ha beledugom a karit, akkor nem csinál semmit.
Egyébként faja a masina, eddig mást nem vettem észre rajta. (a MediaDirect gomb mire jó?)
a WiFi-antenna rohatt jo!!!
Ja meg még annyit szeretnék tudni, hogy itt a laptop elején a play-stop-next-previous (tehát a médiakezelő) gombokat melyik driverrel kell feléleszteni?
THX
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
SzaboZE #1278 üzenetére
Úgy emlékszem (lehet, hogy rosszul), hogy a C optikának a hátsó csatlakozófelülete is más mint a sima slim optikáké. Vagy az csak a D szériás? Esetleg van közte valami átalakító?
Egyébként nem tudtam, hogy házilag át lehet faragni a slim optikát C optikára, de végülis jó ötlet, csak ki kell beleznie kicsit az előző meghajtóját. -
SzaboZE
addikt
Annyira egyszerűen nem, mint a gyárit. Ha van most is CD-d, akkor annak a keretét le kell szedned és abba be tudod tenni. Elképzelhető, hogy az előlapon is kell faragnod egy kicsit. Ha most nincs optikai meghajtód, akkor viszont keretet nehéz lesz beszerezni. Én is a C640-be dvd írót használok, csak így csúnya az előlapja (annyira nem érdekel).
SzaboZE -
AMD Power
titán
Nyolc nap alatt négy Dell felsővezető pártolt át a Lenovóhoz
[link] -
Hydra SR
addikt
Nem fog belemenni, a C610 csak Dell Latitude C szériás optikát fogad, egész más a kialakítása. Az általad kinézett meghajtó ilyen:
A C szériás Dell optika meg ilyen:
Van olyan Dell gép amibe a fönti meghajóhoz hasonló megy (főleg Inspironok és mini desktop gépek), de épp tegnap derítettük ki, hogy bár elvileg kompatibilis, gyakorlatilag a HP optikája mégsem ment bele egy Dell gépbe.
Szerk: nem tudom mennyire látszik a képen, de a C610 optikának lekerekített az előlapja és jóval vastagabb.
[Szerkesztve] -
sooony
csendes tag
Hali! Tudnátok nekem segíteni? Fontos lenne! Ezt bele lehet rakni egy dell c610 es gépbe?
dvd író: GMA- 4082N, itt egy link hozzá: http://www.lge.com/products/model/detail/gma-4082n.jhtml segítsetek!!! SÜRGŐS! Mondjuk multibayes a notebook, de nem merem megvenni ugy, hogy nem vagyok biztos benne, hogy belemegy... -
attika80
aktív tag
válasz
MekkMaster #1273 üzenetére
Szia.
Kulfoldivel beszeltem, pontosabban amerikai kepviselettel. Nalluk lehet chatelniDe alltalaban semmit nem tudnak
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
Sziasztok
Nincs valakinek infoja, hogy a merommal szerelt dell-ek mikor lesznek elerhetoek? Beszeltem veluk chaten, dehat senki nem tud semmitEleg vicces. Bar az ugyfelszolgalatuk is eleg vicces. Ket ora 40 perc volt, mire a hatodik ember elmondta, hogy a masik memoriat a billentyuzet ala kell berakni
Igazabol az amerikaban megjeleno notik erdekelnek. Ha van valakinek infoja ezzel kapcsolatban akkor please ossza meg velem
Sziasztok
[Szerkesztve] -
asampo
csendes tag
Sziasztok.
Vásároltam egy használt Dell Inspiron 8600 notit. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a gép mellé vásárlásnál ( boltban ) miket szoktAK ADNI???
Ugyanis én nem kaptam mást mint nagy nehezen egy számlát ( postán küldi el MAJD ) a gépet, egér, vebkamera, főlhallgató, táska. De könyvet vagy valamilyen leírást,meghajtóprogi -s CD, vagy valami mást azt nem.
Kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm. -
Hydra SR
addikt
Höhö! Muhaha!
[link] -
kraftxld
félisten
Nem tudja valaki, hogy mikor jönnek a core 2-s dell notik?
-
Hydra SR
addikt
válasz
YouCanCANON #1261 üzenetére
Mármint nem neked, hanem Retropointnak, gondolom
-
YouCanCANON
aktív tag
dell support oldalán néztem, van pár optikai egység ami okes lenne... pl, NEC 6550
-
Hydra SR
addikt
válasz
Retropoint #1259 üzenetére
Megkérdezhetem, milyen típusba próbáltátok és miért nem ment bele? (hol akadt el?)
Hadd okosodjak én is egy kicsit -
Hydra SR
addikt
válasz
Retropoint #1246 üzenetére
Ja, valamit kihagytam, ami talán neked nem nyilvánvaló: a legtöbb Dell notiba nem ez a típusú optika megy, hanem van sajátja. Azt meg nemigen helyettesíted mással. Milyen gépbe szeretnéd rakni?
-
YouCanCANON
aktív tag
akkor modositom... D szériás Dell ODD egységet keresek, ami lehetőleg már 8x ir DVD +/-R lemezeket, illetve kezeli az RW és lehetőleg a DL/RAM lemezeket is
-
Hydra SR
addikt
válasz
YouCanCANON #1254 üzenetére
D600-ba nem szabványos slim optika megy, legalábbis a kialakítása miatt fizikailag nem tudsz mást beletuszkolni, csak D szériás Dell optikát.
A csatolófelülete lehet hogy ugyanolyan, de innentől kezdve mindegy. -
Hydra SR
addikt
válasz
Elvileg ezek a slim optikák szabványosítva vannak. Azért nem mernék rá megesküdni, hogy a Dell gép fogadja a HP optikát, már csak a kib@szás miatt sem, nehogymá' a konkurenciáé jó legyen bele
De egy próbát megér, mint mondtam, elvileg ugyanazt a szabványt használják. A gázos rész inkább ott lehet, hogy az előlapja esetleg mondjuk 1 mm-el szélesebb szándékosan. Ránézésre a képeden levő olyan, mint a Delles. De ha az előlappal van gondod, van Delles slim előlapom, igaz nem DVD íróra csak CD olvasóra, de lehet, hogy jó rá.
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
egy dvd multi recorder engem is érdekelne a d600-ba... kérdés, hogy milyet leeht beleépiteni
-
Hydra SR
addikt
Állítólag nem igazán érzékelhető bár személyes tapasztalatom nincs. Egy tesztprogram több pontot ad rá. Ha ez a lényeg, akkor hajrá
(meglepne, ha a memória sebessége szabna határt az olvasási/írási műveleteknek, lényegesen gyorsabb egy vinyónál a leggagyibb 100-as SDRAM is. Vagy nem ilyen írás/olvasásra gondoltál?)
Szerk: egy 64 bites RAM asszem 3,2Gb/sec-kel tud kommunikálni ha nem dualban van. Dualban a duplájára lenne képes elvileg, bár nincs ami ezt kihasználná. Egy vinyó ennek a nyomába sem ér.
[Szerkesztve] -
S.Feri
őstag
válasz
YouCanCANON #1241 üzenetére
Egy kicsikét azért annál többet,mint semmi.
Olvasás, írás stb.... gyorsabb lesz szvsz.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Ilyet még nem láttam, de nem hülyeség.
Viszont szerintem biztosan van USA-ban is kell lennie európai kábelnek ha nem is szándékosan, de nekünk pl van USA tápkábelünk. Az is azért, mert egyszer-kétszer tévedésből olyat küldtek. A kérdés csak az, hogy hajlandóak-e adni, vagy azt mondják, hogy ''vaze vegyél Európában ha ott akarod használni''. De egy próbát megér. -
Hydra SR
addikt
válasz
fednick #1245 üzenetére
Nem a tápfesszel van gond, szerintem is ''átkonvertálja'' a feszültséget (vagy inkább kezeli a 115V-ot és a 230-at is). De azonban ellenben ezzel szemben viszont amcsiknál tök más a konnektor meg a dugasz. Kell szerezned egy másik tápkábelt vagy áthegeszteni a mostanit európai dugósra. Ez utóbbit csak szakemberrel végeztesd, egy villanyszerelő bőven elég. Egyébként szerintem kérdezd meg, hogy hajlandóak-e európai kábellel adni mert akkor ez meg is van oldva.
A 90W-os (PA-9) táp 100V és 240V között hajlandó üzemelni. Gyanítom, hogy az Inspironodhoz is ilyen való, bár nem tudom, melyik típust nézted ki. -
Retropoint
tag
sziasztok! ez az eszköz csak HP notikban megy? DELL-ben nem?
-
fednick
csendes tag
Sziasztok!
Amerikából akarok venni dell inspiron notebookot, de ''beparáztattak'', hogy itthon nem fog működni, mert kint 110 V a hálózati feszültség, itthon meg 220 V. Állítólag az akkutöltő kovertálja a tápfeszültséget megfelelőre.
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? Vagy vki tud válaszolni megbízhatóan?
Előre is kösz!
Üdv -
Grillo
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy használt D600-at (1,4 Banias, 512 ram, mobradeon 9000).
Arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen programokat használtok például speedstepre, stb. Nézegettem a Dell oldalát, de ott annyi minden van, hogy elvesztem közöttük.
Kösz -
Storm_lg
csendes tag
Szia!
Hát, nagyon úgy tűnik, hogy 533-as lesz. Az egyik srác szólt, hogy árul itt a fórumon 2db 1GB-os kimondottan dell-es memóriát, abból az egyiket veszem meg. Egyenlőre ez is megteszi, mivel jelenleg csak a több memória a lényeg, és a jó ár, a sebesség egyenlőre másodlagos. Aztán majd idővel, ha lesz rá anyagi keret, akkor kicserélem a jelenleg benne lévő 512-est egy ugyanolyan 1GB-osra, és akkor lesz dualchanel is (bár kérdés hogy mennyire lesz egyszerű később ugyanolyat szerezni). Azt nem tudom, hogy mennyit jelent sebességben a 667 az 533-hoz képest, arra azért kiváncsi lennék, ha van róla információd. -
Hydra SR
addikt
válasz
Storm_lg #1232 üzenetére
A Dell sok típust használ memóriából, annyira nem háklisak a notik hogy csak 1 bizonyos fajtát egyenek meg. De abból baj nem lehet, ha kifejezetten Delles memóriát veszel. Egyébként régebben használt Kingstont is, mostanában leggyakrabban Infineonokat szoktam látni meg Samsungot.
Szerk: meg ProMos és noname-ek is szoktak lenni
[Szerkesztve] -
hothead
csendes tag
Hááát nem tom, mire használod a notid, de a t2400-as 1,83ghz ha ugyanilyen noti procit veszel csak core2duo-t akkor annak semmi értelme, csak kidobsz vagy 40eft-ot, a 2,16ghz-s t2600-as coreduo meg a jelenlegi ára között is 40eft a különbség. Sztem annyit nem ér, főleg ha nem számítják be a mostanit, hanem még hirdetni kell stb. ha meg egy core2duo 2,16ghz-st akarsz az meg már bőven 100eft felett vagy, és kb fél év elteltével vagy 50eft bux. Az informatika nem jó befektetés, noti meg még kevésbé, és a noti nem pc hogy állandóan fejlesztgesd. mem bővítés ok azzal még pár hónappal ki tudod tolni a használhatóság idejét, de ha nem tudod kihasználni az igazi funkcióját, akkor felesleges pénzt belefecölni. Szomszédnak van valami ösrégi kis 12''-os talán p1 w95 van rajta meg egy szövegszerkesztő, nyomtató rátelepítve, sztem az akkuja már semmit se ér, de amire neki kell arra doszt elég, és még ha 5 évig megy akkor is elég lesz neki. Notinál a gar idő lejárta után minden nap ajándék
főleg ha a gar 3év, és addig sincs vele gond.
-
hothead
csendes tag
válasz
_imation_ #1229 üzenetére
be kell ''menni'' a bios-ba két tmp-vel kapcsolatos menüpont van, először a - felülről lefelé - elsőt kell bekapcsolni, bios kilép menti, ismét belépsz második tmp-s menüpont bekapcs és onnantól aktív, én is a dell support oldalon találtam angol leírást, ill talám van valami html-es guide-ot
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ most találtam a bookmark-omban ezt a linket, igaz amgol, de többőtök problémájára is segitség lehet [link]
szóval a diák csipje azért nem jó, mert nem oda esik helyileg ahol a csipolvasó van
itt a blúfütyi beszerelés [link]
és még egy lényeges link: [link] -
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok!
Memória bővítésével kapcsolatban lenne kérdésem. Azon gondolkodom, hogy az Inspiron 6400-asomba vennék egy + 1GB-os Kingmax DDR2-533-as modult. Mennyire háklis a Dell a memóriára? Vagyis mennyire lehet vele gond? Érdemes inkább kimondottan Dell-hez dedikált modult venni?
Köszi előre is. -
_imation_
csendes tag
kedves szervizben dolgozok
a d620on a balra nyil es a lefele nyil lenyomasara idonkent ''kotyogo'' hang jelentkezik. olyan mintha vmi mozogna alatta. rohejesen hangzik, de egyik nap kotyog, masik nap nem... van vkinek vmi otlete?
mellekesen megjegyzem, h korabbi hozzaszolasommal ellentetben, ami azt tartalmazta, h meg lehet szokni, h a d620nak kopog a billentyuzete, helyesbitenek.. nem lehet megszokni, sot, kifejezetten idegesito. nincs erre vmi gyogymod? akar egy bill.csere is erdekelne. egyebkent ezen a kopogason tul ertettem, h a fent emlitett nyilak meg ''kotyognak'' is -
hothead
csendes tag
Én is arról beszélek, hidd el éppen elég az. Új proci piszok drága, Az asztali core2duo E6300 50eft-től kezdődik, a sima noti proci a T2400-as 60eft újonnan a tiedet örülhetsz ha 40eft-ért el tudod adni, vagy rajtad marad, és mikor megérkeznek a core2duo mobil procik sztem legalább 75eft-ről indúl majd, ugyan az a freki, szerintem minimális teljesítmény töblet ha egyáltalán van. Árban, kb 30-40eft bukás, az én megítélésem szerint, de mint ''mondtam'' korábban is te tudod, mire mit szánsz...
-
_imation_
csendes tag
válasz
hothead #1223 üzenetére
hogyan aktivaltad a tpm-et? tudom, a biosban be kell kapcsolni, aztan aktivra allitani, de nekem igy is azt irja ki az embassy software, h nincs bekapcsolva a chip... pedig mikor megvettem a gepet, akkor mukodott, csak nagyon belassitotta az ujjlenyomatolvasas a bejelentkezest, aztan ezert kikapcsoltam. azota meg nem sikerul visszaallitani. most en is kiprobalnam ezt a diakigazolvanyosdit
-
hothead
csendes tag
válasz
YouCanCANON #1215 üzenetére
találtam egy linket a kép nem annyira beszédes de az angol 5 pont annál inkább [link]
ráadásul pont d600-as bár épp most nézem ez az eltávolítás de a te szempontoból ez most mellékes
[Szerkesztve] -
-
hothead
csendes tag
válasz
Van róla valami kép meg leírásom otthon, de még vagy 3 hétig nem leszek az otthoni gép közelében ha ráér mailben elküldöm mikor hazaérek, és ha megtalálom. De ha még garis a gép egyszerübb, és talán olcsóbb ha szervízben teteted be, (olcsóbb ha nem okozol kárt magadnak, főleg ha még garis
) de 3 eft-ért inkább egy usb blúfütyit kapsz és nincs vele macera se kockázat
-
hothead
csendes tag
válasz
YouCanCANON #1210 üzenetére
Az enyém is tartalmaz SMART CARD READER de nem is gondoltam rá hogy diákkal használjam, jó ötlet.
egyébként kellene lennie, legalábbis az enyémen a wave embassy security center nevü progi van fent, ha nem tudod mire jó észre se veszed, az kezeli, be lehet állítani, hogy hogyan védje a gépet, sc+jelszó; csak jelszó; jelszó vagy sc; jelszó vagy ujjnyom olvasó..... és ezek kombinációja. Ja és kipróbáltad mind a négy pozicióban ahogy be lehet tenni, vagy csak egyféleképpen lehet beletenni?
-
S.Feri
őstag
Mikortól lesznek elérhetők a conroek? Már cserélném a yonah t2400-at. Szerencsére laptopot nem kell ehhez cserélni ha minden igaz.
-
S.Feri
őstag
válasz
YouCanCANON #1219 üzenetére
Meg sem próbálod? Max össze kell rakatni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
A BT beépítés nem tartozik a garanciális javítások témakörébe, így ezt biztosan csak térítésesen vállalják - mint láthatod nem egyszerű a beépítés mint pl a D610 esetében, ahol csak egy ajtó leszedésével hozzáférsz. Esetleg ha valami más hibája van a gépnek, ami indokolja a felső borítás leszerelését. De gondolom nem akarod megvárni
SzaboZE -
SzaboZE
addikt
válasz
2 lehetőség van. Ha még nem szedtél szét ilyet, akkor szanaszéjjel kell szedni a gépet, LCD, felső borítás lejön és bal oldalt a HDD mellett van a csatlakozó. A másik lehetőség (csak tapasztaltaknak ajánlott!!!) a felső borítás csavarjainak eltávolítása, felfeszegetése és így hozzáférhetsz a csatlakozóhoz. Utóbbi lehetőség sérülés és nyom nélkül megoldható ha tapasztalt az ember. Én - ha nem sietek borzasztóan valamiért - szét szoktam rendesen szedni.
-
X-COM
nagyúr
válasz
[link]
de a szervíz is örömmel segít némi pénzmag ellenében, akkor is, ha nem garis. -
YouCanCANON
aktív tag
Hahooo! Valaki tudja, hogyan kell beszerelni egy D600-ba a gyári bluetooth karit? Ha igen, lécci irjatok! Esetleg ezt a szerviz beszereli, amig garis a noti?
ByE -
Sir Rob
csendes tag
Sziasztok.
Én is szeretnék venni egy 6400-es Inspiront már kaptam is innen egy árajánlatot és némi infót a gépről.De érdekelne hogy akinek van az mit mond a képernyőröl?Én ahogy láttam a magyar piacon csak a wxga alap monitorral adják vagy nem jól tudom.Ez már az a fényes képernyö vagy a matt?Én igazábol csak filmnézésre használnám az alap irodai melókon kívül játékra nem igazán.Mennyire gyenge a beépített vga?
Mennyit jelent gyorsaságban az ha a ram is 667-es mint a proci vagy elhanyagolható a különbség?
Esetleg egy két szakértő megdobhat pár ajánlattal ha tud privátban ha ez nem tul nagy kérés,én most angliában vagyok és kb három hét mulva megyek haza tehát akkor szeretném megvenni a műszert.
Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelettel.Rob -
X-COM
nagyúr
válasz
YouCanCANON #1210 üzenetére
tudtommal a windows csak tartományban enged smartcard-dal történő bejelentkezést, aztán elképzelhető, hogy valaki hegesztett valamilyen kiegészítőt ecélra.
-
YouCanCANON
aktív tag
Udv! D600 tulaj lettem... kérdésem az lenne, hogy a SMART CARD READER, ami egyébként valami O2 márka, milyen karikat kezel? beledugtam diákomat, de semmi... gondolom kéne hozzá valami software. support oldalrol? drivere amugy fentva...
ja, és másik kérdés: bluetooth hogy épitheto bele? mert ez a kis kékfog led ittvan rajta, de a notiban nincs bluetooth gondolom, mert eszkozkezelobenn em szerepel... esetleg valakinek elado 2-3eFt ért? -
Hydra SR
addikt
válasz
_imation_ #1208 üzenetére
Én nem mondtam, hogy ha koreai, akkor utángyártott. Csak azt mondtam, hogy én még csak japánt és kínait láttam, és kínaiból is csak 1-et. Aztán megkérdeztem, hogy eredeti-e az akksija, vagy utángyártott
Én sem hiszem, hogy újonnan utángyártott akksit tesznek bele.
Szerk: ha a Sanyo akksikat tényleg Koreában gyártják, akkor lehet, hogy a közeljövőben sok koreai Dell akksit fogok látni
[Szerkesztve] -
_imation_
csendes tag
válasz
Hydra SR #1201 üzenetére
nekem is koreai akksim van egy d620-ban, amit itthon vettem, sot egy ausztriaban vasarolt szinten d620-ban is koreai akksi van. nem gondolnam, h gyarilag utangyarottat raktak bele
es ''nagyjabol'' mostani tipusrol van szo.
szerintem hirtelen nem tudott milyen keszlethez nyulni a dell, mivel juli18 azert lehet olyan jeles datum, mert akkor rendeltek el, h tobb sony akksi nem kerulhet egy notiba sem, igy gondolom kenytelenek voltak vmi alternativ gyartot keresni. igy kerulhetett korea a kepbe, es szerintem eppen ezert, pont, hogy az uj gepekben vannak ezek az aksik.... -
hothead
csendes tag
Úgy tűnik, az én akkum nem érintett a visszahívásban, pedig ahogy elmondtátok, - mondjuk, nem tartom valószínünek, hogy a ''hibás'' akkut nem kell visszajuttatni - nem jött volna rosszul egy pót akku, potyában rosszabb időkre...
ezek szerint a koreában gyártott a sanyo
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
A Dell és a Sony már régóta tudott a hibás akkumulátorokról
[link] -
hothead
csendes tag
válasz
Hydra SR #1201 üzenetére
Dell latitude D820, listában nincs de azért jobb félni. Egyébként eredeti dell az egész, alig 2 hónapos, így a dátumot nézve, 2006 júli 18, épp belefér a hibás szériába, mert gondolom, összerakásnál nem just-in-time módszerrel rakták össze, 0 raktárkészlettel, hanem egy adag akkut levettek a polcról, és a szériában mind ugyanabból a sorból kapott. Azért is kérdeztem, hogy csak a japánban gyártott akkura vonatkozik a visszahívás mert a példa szériaszám cimke, jp-vel kezdődik, az enyém meg kr-rel. És rajta van made in korea.
A para már csak azért is jogos mert a 6400-as inspiron, és az xps széria is kb akkor jelent meg, mint az enyém. Itt pár hete-hónapja, jópáran vettek inspiron 6400-ast, meg latitude 120/130-akat vettek meg latitude 600/610-eseket nálluk vajon volt problem szerepelt az akkujuk a csereakcióban, sn szerint?
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
hothead #1200 üzenetére
www.dellbatteryprogram.com
Itt ellenőrizheted.
Megj: én személy szerint még nem láttam Koreában gyártott eredeti Dell akksit. Csak japánt és kínait, az utóbbiból is csak 1 fajtát ami nem is túl gyakori típushoz való. A legtöbb Dell akksi japán (a mostaniak legalábbis mindenképp). Milyen típusú notid van? Eredeti akksid van, vagy utángyártott?
Egyébként nem minden notebook típust érint a kigyulladásveszély, de a fenti linken ez is részletezve van.
Amúgy pár napja eléggé kitárgyaltuk, olvass följebb.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged