- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
Következő a gondom: Win Vistám van, idáig simán működött a Bluetooth vele(Dell internal BT 2.0), és valamiért pár naoja egyszerüen nem látja a Windows a hardvert. De a kék led ég a gépen. Elinditom a dell.comról a driver installt, erre kiirja, hogy nyomjam meg az FN+F2 gombot az aktiváláshoz, persze a kék lámpa ég, elvileg aktív. Nem tudjátok mi okozhatja ezt?Egeristi
-
tozo86
tag
válasz Kropacsek #3995 üzenetére
nagyon komoly ez a gép! gondolom az ára is az lesz.
én úgy tudom hogy a V és T betűs szolgáltatóval még csak nagyvárosokban tudod kihasználni a szélessávú netet. Lefedettségen kívül átvált GPRS-re ami ugye nem egy álom... Viszont a P betűsé elég jó.. Szinte az egész országban minimum 236kbps.
amol: nem borotválom, csak rövidre vágom itthon van tükör, a laptopot csak utazás közben szoktam erre használni`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
Kropacsek
tag
Hohohohóóóó
DELL & Santa Rosa házasság! [link] XPS m1330
De csak GeForce 8400M GS vidikarivalÖööö
-
TayRol
nagyúr
Egy kis tanácsra lenne szükségem: amit adtak a gépemhez telepítő-dvd-t, azon csak vista-s driverek vannak, XP-s egy szem se. Tegnap fel szerettem volna tenni az xp-t, de a hangkártyán kívűl semmilyen drivert nem ismert fel. Le lehet tölteni az xp-s drivereket valahonnét (ha egyáltalán léteznek - bár kellene lenniük)?
Köszi a segítséget skacok!
Üdv.,
TayRol -
amol
addikt
-
amol
addikt
Direkt felraktam egy forgalomszámlálót próbaképpen mert én is úgy gondoltam. Nem töltöttünk filmet vagy hasonlókat. Csak email (csatolmányokkal), net, voip, családi képek fel-és letöltése, néha online tv és rádió stb. és kiderült hogy nekünk nem lenne elég csak a 10gb-os.
Megy adat ide-oda akkor is ha nem használod effektíve (pld. frissítések), és a feltöltés is beleszámít a forgalomba.
A mobilitást aláírom, elvégre ez az egész lényege. Mi csak ritkán visszük ki a lakásból a gépet, akinek munkaeszköz annak mindenképpen megéri.
Én amikor utoljára (pár hete) rákérdeztem a V és T betűs szolgáltatóknál, ehhez képest nevetségesen magas árakat mondtak a forgalom töredékéért, a versenyképességet így értettem.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Igazából ez akkor lesz érdekes, ha nem lesznek forgalomlimitesek az ilyen kapcsolatok. Addíg biztosan megtartom a jelenlegit, és nem hiszem hogy kiadok havi plusz 6900-at a 3gb-os limitig csak azért, hogy legyen netem ha néha elutazok. Bár kétségtelen, hogy aki keveset tölt le-fel, annak elég lehet már most is. A 10gb-os viszont 10 felett van. A két másik szolgáltató így is versenyképtelen ezekkel az árakkal jelenleg.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Ahogy én nézegettem ezeket az árakat, sztem a HSDPA modul értéke részben bele volt építve az árba, aztán lehet, hogy csak úgy tűnt...
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Jók a képek! Ennél a tükörnél borotválod a búrád?
listván: USB és PCMCIA modem közül lehet választani, ha jól tudom a Latitude-ok mindkettőt kezelik 50+áfáért én eltűrném hogy kilógjon egy centit a gép oldalán.
Erről az akcióról lecsúsztam , várható hasonló az új modelleknél is?
[Szerkesztve] -
listván
tag
Az lehet, hogy ingyen adja a modemet, de az egyrészt külső, másrészt pedig nem hiszem, hogy van nekik PCMCIA Expressz modemük.
Azt nem tudom, hogy mennyivel drágább ha gyárilag benne van, mivel ez teljesen konfigfüggő.
Nálunk volt most akció, és ajándékba adtuk a Novatel belső kártyát a D620, D820, XPS M1210 gépekhez.HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
listván
tag
-
amol
addikt
Próbaképp most áttettem a kijelzőmet (uxga) 1400x1050-be. Ez 15''-os, kb. olyan széles mint egy 14'' wide. Ezek a betűk így kb. 2-3mm magasak. Számomra ez olvashatatlan.
-
amol
addikt
Az még talán elmegy.
Szerintem majd ha a MS kegyeskedik megoldani a képernyő tökéletes skálázását, akkor lesz értelme a minél nagyobb felbontásnak. Én abból semmit sem látok ha pld. a taskbar fél centi magas. Aki akarja nézze tíz centiről, én nem fogom.
Volt anno egy tanárom szódásüveg szemüveggel, aki - nem hazudok - kb. 5 centiről nézve látta csak mi van a monitoron. Informatikát tanított. Nekem ez nem kell, 15'' XGA nekem teljesen megfelel.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Jahh, félrenyomtam.
Ahogy néztem, a Dellnél nem nagy az árkülönbség a két kijelző között, amit szerintem bőven megér. Főleg ha valaki vmi grafikus alkalmazást is futtat. Illetve a betekintési szögekben is óriási különbségek vannak. Ja és nem WSXA+ (1680x1050) hanem WXGA+ (1440x900), ami sztem teljesen optimális ehhez a mérethez. -
TayRol
nagyúr
válasz listván #3964 üzenetére
Én most vettem CHS-től Dell notit, igaz a cégemen keresztül, aki elég nagy fogyasztónak tetkinthető. Akkor készüljek fel a leendő problémák nem igazán korrekt kezelésére? Az az igazság, hogy a garilevélre 3 év garit írtak, azonnali szervízben való javítást. De remélem nem lesz szükségem rá.
Amol: úgy lehetek LOL, hogy annyira béna voltam tegnap, hogy a hasát fogta volna a nevetéstől, aki látja mit csinálok Egyébként feltettem a bluetooth drivert, s működik. Már csak a 3g modult kell valahogy szóra bírnom, bár arról neten sincs sok infó
[Szerkesztve] -
-
amol
addikt
válasz listván #3964 üzenetére
Köszönöm, így már tiszta. Mindenképpen olyan viszonteladótól terveztem a vételt, amelyet Ti szolgáltok ki a jó tapasztalatok miatt. Úgy tudom hogy azok már 3 év teljes garanciával kaphatók. Gondolom magánszemély Nálatok nem vásárolhat (alkatrészt sem?).
A Service Tag Transfer térítésköteles?
Attól tartok nemigen lesz Karácsony előtt gépem ha ennyit csúszik, még hivatalosan nem is jelent meg quadroval
Írok privit.
[Szerkesztve] -
listván
tag
Sajnos arról nincs infóm, hogy mikor jönnek hozzánk is az új dolgok.
Elvileg a világpremier után max 2 hónappal már lehet itt is rendelni.
Másik kérdés:
A villággarancia nem jár alapból a Dell gépekhez sem. Úgy kell rendelni a disztrinek (Covered by International Warranty)
Ezt a HRP minden esetben így teszi.
Ha az europai régión kívül veszel gépet, akkor ha haza akarod hozni, akkor kell csinálni egy Service Tag transfert a support.dell.com-on. Ez publikus, az end user is meg tudja csinálni.
Ugyanez a helyzet ha itthon veszel gépet és elmész Európán kívülre. Akkor oda kell transzferálni a Tag-et.
Ami pedig azt illeti, hogy miért fontos azl, hogy MO nem direkt Dell ország:
1. A Dell nincs itt direktben sem kereskedelmi oldalról sem szerviz oldalról.
Ez azért problémás, mert ha pl CHS-nél vesz valaki gépet, és behozza a HRP-be, akkor hiába garos a gép, munkadíjat fogunk számlázni, ugyanis a Dell nem fizet a szervizeknek egy vasat sem. (Ez elvileg változni fog októbertől, de inkább csak jövőre )
2. Alkatrész garos
3. CHS 1 hónapja hivatalos disztri. Nincs szervizjoga a Dell-hez. De ha lesz is, el tudom képzelni milyen lesz. Akinek volt tapasztalata velük, tudjua miről beszélek.
Ha van még kérdés, szóljatokHP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
amol
addikt
A CHS valóban árul pár Dell notit, de a szervízükben nem bíznék. Egyszer visszavittem egy RAMot 1-2 napon belül mert a kékhalálok mellett a memtest86 egy csomó hibát írt ki rá, bevették vizsgálatra majd egy hét(!!!) után visszaadták azzal hogy a hiba nem jelentkezett. A bios memtestjén kívül 100% hogy mással nem nézték.
[Szerkesztve] -
TayRol
nagyúr
-
atosz
őstag
Vagy vezérlőpultnál vagy a tálcaikonnál meg kell nézni a BT beállításokat - bár a Vistat nem ismerem.
Az a kapcsoló vezetéknélküli cuccok kapcsolója, mint a WLAN, BT, HSDPA.
A BIOSban állítható, hogy mi történjen a bekapcsolásakor, pl cak WLANt kapcsolja be vagy mindent, stb. -
TayRol
nagyúr
Nem vagyok elég gyors
Adtak hozzá vista dvd-t, csak nem vettem észre. Meg driver dvd-t is. Ellenben kézikönyvet azt csak ilyen többnyelvű, csak sablonszöveget tartalmazót. Nekem pedig kellene users manual, annyi újdonság van benne -
amol
addikt
válasz listván #3952 üzenetére
Lejártam.
Még egy apró kérdés: múltkor beszéltem egyik munkatársaddal (vagy épp Veled), és beszélt valami olyasmiről hogy hazánk nem direkt ország stb. Ezt nem pontosan értem, de igazából arra vagyok kíváncsi, hogy az itthon vásárolt Dellekre él-e a világgarancia ill. a NBD garancia bárhol máshol is? -
amol
addikt
Mondtam hogy nincs benne Ne aggódj, 5000-ért láttam 800000 az egyben pcmcia kártyaolvasót, és még ki sem lóg a gépből.
Viszont érdekelne, milyen sebességre képes az a 3G modul. Lehet vele érdemben netezni vagy csak külső eszközzel oldható meg a mobil net
Nem tudom hogy megy Vistánál, én XP-s gépeket telepítettem, azokon az install után feljött egy ablak hogy ments. Ha ez utólag feltett oprendszer akkor ilyen nem lesz, akkor sztem írd ki Ghost-tal. Így ha gond van gyorsan visszarakható a teljes rendszer driverekkel, segédprogramokkal stb. Ami nem kell le is szedheted előtte (pld. nálam Norton mindig így jár).
listván: jó hogy itt vagy Én is kb így értettem a dolgot, és mivel az alap 512 valószínűleg a bill alatt van, a másik (alsó) slot üres, és ahhoz nem kell szétszedni a gépet.
Nincs infód mikor érkeznek a Quadros D830-asok ill. hogy a hónap végén megjelenő Vostrok és új Inspironok milyen késéssel jutnak el hozzánk? Köszi!
[Szerkesztve] -
listván
tag
Hali.
Nem igaz. Disztrinél (HRP) vezetem a Dell szervizt.
Ha bele kell nyúlnod a gépbe, márpedig a D620-ba bele kell, akkor veszhet a gari ha szőrös szívű a szerviz, ugyanis a csavarokon látszik, ha már ki volt szedve. A két memória slot úgy helyezkedik el, hogy az egyik a billcsi alatt, a másik pedig a gép alján egy kis ajtóval fedve.
Ha nem a Dell-től rendelt memóriát teszel bele, akkor arra a gyári gari nem játszik.
Az igaz, hogy a Dell-től rendelt memóriák ára viszonylag magasabb, viszont ezekre áll a NBD garancia, viszont ha beleteszel egy brand-et (Samsung, Infineon, stb) akkor annak a gariját intézheted ahogy és ahol akarod. Szerintem megéri kifizetni kicsit több pénzt és tudni, hogy ott a NBD garancia.HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
TayRol
nagyúr
No, itt a gépem, nemrossz... Először is nincs benne kártyaolvasó, de van benne 3G modul. Tettszik, de a Vistát nemtom hogyan kell kiírni, mert rengeteg folder van. Ha valaki tud, ebben segíthetne.
Üdv.,
TayRol -
amol
addikt
A szabad slotokba természetesen, azonban ha a beletett memória hibája miatt nem működök megfelelően a gép ill. hibásodik meg (ami valószínűtlen) akkor nem él a gyári garancia.
Ha 2gb-ra van szükséged akkor ki kell cserélned a gyárit is, lehet hogy jobb ha ilyenkor a márkaszervíz végzi a cserét a náluk vásárolt modulokkal. Ez lehet hogy drágábban jön ki.
Magyarul ami gyárilag a gépben van arra a Dell állja a garanciát, amit utólag teszel belle arra az akitől vetted. -
TayRol
nagyúr
Memóriát lehet cserélni benne gari vesztés nélkül? Ill. mennyire nehéz kicserélni?
-
amol
addikt
Elküldenéd a linket? Polipéknál a d820-nál is el volt írva, azóta már javították.
És én kártyaolvasóra sem emlékszem, lehet rosszul. Persze attól függ milyen kártyára gondolsz, de memóriakártya-olvasó tuti nincs.
A legtöbb helyen már 3 év teljessel adják, nem szervízgaranciával. Ez ugye nem az amiről beszéltünk korábban?
A Vista valószínűleg előtelepítve lesz és install után ki tudod írni lemezekre. Sajnos manapság nemigen adják oda lemezen, biztos nagyon drága az alapanyag
[Szerkesztve] -
TayRol
nagyúr
No, megvan a kiválasztott! Jövő héten érkezik, remélem jól választottam...
Egy D620-as lesz, 14,1, 1280x800, T7200-as procival, 512 mega ram (ezt sűrgősen sokszorsítom), 120-as vinyó, quadro 540, bluetooth, kártyaolvasó, 3 év szervízgari... Ezt 290.000-ért. Már várom
Üdv.,
TayRol
p.s.: vista business lesz rajta. ezt hogy kell elképzelnem? (pl. rejtett partíción, vagy cd-n kapom) -
sszever
őstag
A quadro kártyák a foguk fehérjét igazából CAD/CAM rendszerekben, illetve kiadványszerk, és egyéb grafikus munkában, renderelésben mutatja meg.
Lehet rajta játszani, kivitelfüggően, de az FX2500-as kifejezetten jó arra is (csak drága hozzá ).
Érdekessége, hogy Vista alatt már az első driver verzióval képes volt játékok alatt is az XP-nél tapasztalt minőséget, és sebességet produkálni...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
amol
addikt
válasz sszever #3929 üzenetére
Az erősebb FX-eken persze, de itt most nem azokról van szó.
Placc: valóban. Elvileg többet tudnak mint a játékra kihegyezett, velük lényegében teljesen megegyező kártyák a speciális firmware és driverek miatt, de ez a többlettudás nem a játékokban nyilvánul meg. Ennek ellenére futtathatók rajtuk, a kérdés az, milyen minőségben és sebességgel. Hozzáteszem, még nem játszottam quadroval. -
polip
addikt
egy infom van...
- NVidia® GeForce 8600M GT (512MB eigener Speicher)
- Intel® Core2Duo T7500 2.2Ghz, 800MHz FSB
- 14.1'' WXGA+ TFT 1440x900px (im Sample noch Glare)
- 2x 1GB Kingston RAM, PC6400 800MHz
- 80GB Hitachi HDD, 7200rpm
- DVD Dual Layer-Brenner, Supermulti
- Bluetooth 2.0+
- Intel® Wlan 4965
ez a konfig 3dmark 2006 alatt 3423 pontot kapott 1280 x 800-banThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
amol
addikt
Köszönöm, pontosan ugyanezt az írományt már én is megtaláltam.
amúgy a 140 sem egy világverő kártya, még egy x1600-as is többet tud nála...1800 pontot tud 3dmark 2006-ban...
Tekintve hogy az x1600-on majdnem minden tűrhetően futtatható, ez nem hangzik rosszul. Csakhogy a benchmark nem minden. Ha jobban teljesít mint egy x1400/go7400 akkor elvileg nem nagyon lesz gondom vele. -
polip
addikt
de tudok...
a quadro kártyák nem játékra kitalált dolgok, pláne nem az NVS-ek...az nVidia oldalán szépen le van írogatva melyiket mire javasolják, idézek belőle...
......''Quadro cards are designed for CAD and business applications, but there are two different types. You have the Quadro FX cards (such as mine), which are designed for 3D CAD applications, and typically perform quite well at games given they are high end cards (the Quadro FX 350M isn't so great). The difference from a Geforce is that the drivers typically have more options a lot of presets for apps such as Solid Works and PRO/E, and they typically have better OpenGL support since most CAD apps use OpenGL rather than DirectX (so OpenGL games like Doom, Quake, and Prey usually scream on my card and dip no lower than 55fps at max settings and high res). They also are typically ISV certified and cost more.
The Quadro NVS on the other hand is geared toward business users. According to nVidia's website, they are designed for ''professional 2D applications.'' They generally aren't meant for gaming and are designed more to provide some 3D acceleration for CAD, but most of the advantages being in clearer picture quality and higher resolutions for multiple monitors and graphics setups. They provide much better color calibration options for photographers than your typical Intel offerings.............''
amúgy a 140 sem egy világverő kártya, még egy x1600-as is többet tud nála...1800 pontot tud 3dmark 2006-ban...ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
amol
addikt
Máshogy teszem fel a kérdést. Milyen grafikai teljesítmény szükséges a Carbon, GTA4, stb. futtatásához 1280x800-ban, élvezhető részletesség és fps mellett?
Köszi, minden info jól jöhet.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Hmm. Ezt még nem láttam, de jól hangzik. Én igazáról arra gondoltam, hogy a D830-asról is voltak már a megjelenés előtt hírek, már meg is jelent, de itthon még nem kapható. Tehát egy hónapon belül biztos nem lesz olyan amiről szó volt.
Nem tudsz valamit a quadro nvs140m-ről? 7600-as vagy 8400-as alapokra készült? Nekem egy 7600-as teljesítménye bőven elég lenne. -
Kropacsek
tag
Kb. 1 hónapom van laptopvásárlásra.
DELL-t szeretnék, de DX10-es kártyával...
Remélem addig kijön egy 8800M GT kártyával, ha létezik ilyen.
(A 8600M GT gyenge lenne, a 7900GS-7900GTX tuningolt kártyához képest majd 50%-al lassabb... [link])Öööö
-
amol
addikt
Dehogy. Garanciavesztés többnyire csak hardveres módosításoknál fordulhat elő. Kivétel lehet például ha tuningolod a cpu-t, gpu-t, és a nem rendeltetésszerű használat miatt megy tönkre.
Memória, hdd, tehát felhasználó által hozzáférhető hardverelemek esetén sem veszted el a garanciát magára a gépre.
[Szerkesztve] -
Immy
őstag
Dell inspiron 6400-am van és lenne 1 kérdésem.
A laptopon vannak rejtett partíciók, ezek eltávolítása garancia vesztéssel jár?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Kropacsek
tag
#3900-ra valaki?
Öööö
-
amol
addikt
Mégis kivárod? Pár napja beszéltem a HRP-ben egy Delles úriemberrel, a D830-as elvileg egy hónapon belül itt lesz, gondolom a D630 is. Állítólag nem lesz nagy különbség árban, erre befizetek.
Én egy quadros D830-ast szeretnék - jelenleg.
A honlapon már kint van mindkettő.
[Szerkesztve] -
TayRol
nagyúr
Tudja valaki mikortól lehet kishazankban kapni (pl. idén lesz-e) a D630-ast?
-
HIJ
őstag
Üdv!
Tudna nekem egy 6400 tulaj valami átfogó véleményt, tapasztalatot írni erről a típusról? Most állok gép vásárlása előtt és ez a favorit, csak szeretnék nem melléfogni nagyon. Gondoltam a 3év DELL gari azért bíztató.
HIJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- HP 14-CF0087NB,14",FHD,i3-7020U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- ASUS TUF Gaming F15 // i5-11400H // RTX 2050 // 16GB DDR4 // 512 GB m2 SSD // WIN 11 PRO
- Razer Laptop Stand Chroma RGB RC21-0111
- T430 I5 (törött kijelzö, ram nélkül) akár bontva eladó
- ÚJ, Gyártói garanciás - LENOVO IdeaPad Slim 3 15IRH8 - Érintőképernyő, i7-13620H, 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest