Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLacc
senior tag
Ezeket (CMOS reset stb...) felejtsd el, egy ilyen gépnél (p2-p3-nál még talán ment)...

Ezt rendesen szét kell szedni, és a security chipet kell berhelni hozzá, nem egyszerű, én is csak képen láttam.
20e alatt nem fogod megúszni...
[Szerkesztve] -
david->off
tag
basszus...ez ilyen komoly? :S azt hittem lefuttatok valamit, vagy újrateszem ezt-azt...stb. asztali gépen pl. kikapom az ellemet az alaplapról, vagy ha az nem, akkor; mellette a jumpert átteszem-> elindítom a gépet-> leállítom->visszateszem és már nincs is jelszó onnantól... de akkor a notebook izgalamsabb ezek szerint...

ESETLEG MÁSNAK VALAMI ÖTLET A BIOS JELSZAVÁNAK TÖRLÉSÉRE???
-
PLacc
senior tag
Pannonnál elég jó áron adják most a D520-at!
[link] -
PLacc
senior tag
válasz
david->off
üzenetére
Ez nagy cumi.

Nem lesz olcsó kiszedni belőle a passw-t. De kicsit fura, hogy az eladó sem tudja...
-
SonicV
csendes tag
Sziasztok!
Noti vásár előtt állok és eléggé szétnéztem már a piacon , Dell Inspiron 9400 mellett döntöttem ezzel a konfiggal: 17'' WXGA+ (1440x900p) UltraSharp • nVIDIA GeForce 7900GS - 256MB TurboCache, Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DL, Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • HUN keyboard,3év DELL garancia*
Az lenne a kérdésem,hogy mi a véleményetek róla? Megéri? A kasztnia az ,h bírja a strapát?
Előre is THX a helpet! -
brasil
senior tag
válasz
DarnaiT
üzenetére
na jah
páratlan én is szeretem nagyon. én azért nem a nagyobb kijelzőt választottam mert csak natív felbontásban az igazi a tft. össze sem hasonlítható.és 1920x1600nál már elpusztul a gs
ott már a gtx is éppen elég, azzal még most lehet a játszani. talán ha 8as sorozat is kompatibilis lesz, veszek majd mégegy ilyent, sajnos most anyagi okok miatt kell megválnom tőle 
esetleg egy pótakksit hozzá féláron?
-
DarnaiT
csendes tag
Hát gyerekek nagy brutál ez a gép. Próbából feltettem a Carbont, s 1600xXXXX-en, maximum beállításokkal kipróbáltam. Még így is viszi.

-
S.Feri
őstag
válasz
david->off
üzenetére
Milyen gép pontosan? Everesttel meg tudod nézni milyen Bios van rajta. Melyik verzió, ez lenne a lényeg.
-
david->off
tag
áhhhh!!!!
már széjjelvág ez a noti... a BIOS le van titkosítva, vagy is jelszóval van védve a módosításoktól. mi a teendő ha se én se a gép előző tulaja nem tudja a jelszót? 
-
Mayday001
csendes tag
Wxga és Wuxga között a 9400 sorozatnál nagy a különbség a kettö között?érdemes olyanra kicserélni esetleg?jatékra hasznalom csak szinte.még nem láttam Wuxga-t...
-
DarnaiT
csendes tag
Na emberek,
megkaptam a gépet, paraméterei:9400-es, 7200/1x1024/7900GS/WUXGA+, nagyon szuper, bár még nem volt sok időm rá. -
trogyi
csendes tag
Sziasztok! Nemtudom,hogy jó helyen járok e? Egy kis segítség kellene.Juniusban vásároltam egy Latitude 120L típusú laptopot,és szeretnék rajta biost frrisíteni,de valami miatt nem engedi a rendszer.Mi lehet a hiba oka,és érdemes-e frissíteni?Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
S.Feri
őstag
válasz
david->off
üzenetére
kisújjamból kellett volna kiszívni, hogy lövésed nincs? Tényleg segítő szándékom volt. F2 és írja a biosban : enabled or disabled vagy vmi ilyesmi.
-
Wacko
csendes tag
válasz
szereba
üzenetére
Hali!
A Dell garancia érdekes téma. Engem a notebook.hu ügyfélszolgálatán tájékoztattak ezzel kapcsolatban, ahol is a következőket tudtam meg: a 3 éves garanciához nem lehet garanciabővítést vásárolni, ráadásul a 3 év sem igazából 3 év, hanem 1 teljes, valamint 2 év alkatrész, mely utóbbinál a javítás költségét már fizetni kell. (Így azért az a 3 év gari sem fest olyan jól.)
Még valami: vásárlás után jó ha szervizben leellenőrizteted a gépet (vagy a Dell webes útmutatása alapján te magad leellenőrzöd), hogy nem a tűzveszélyes Sony aksi van-e benne (mint ismeretes a Dell a közelmúltban többmillió! akkut rendelt vissza). -
Mayday001
csendes tag
Vga cserében kitudna segiteni ?7900GTX-re

-
david->off
tag
-
szereba
csendes tag
Hi!
Valaki nem tudja, hogy a teljeskörű garancia kiterjesztése a +2 évre mennyibe kerül? (és hogy a vásárlástól számított mennyi időn belül kell megvenni a gépre)
Köszi! -
S.Feri
őstag
válasz
david->off
üzenetére
Biosban írja, bemégy a Biosba és átállítod, ha nincs jól beállítva. Illetve találsz visszább néhány hozzászólással linket ventiszabályzó progira is, illetve a speedsteppet is lehet állítani van vmi progi. Néz szét a tuning értelmesen topikban is, ott is találsz, az ASUS csinálta egyébként.
-
brasil
senior tag
gondoltam beszólok hátha: lenne egy eladó 9400, cherrywood quicksnap 9000es szériához, pótakksi.egyben vagy külön...piacon megtaláltok...

-
PLacc
senior tag
válasz
david->off
üzenetére
a support.dell.com oldalról először is frissíts egy BIOS-t (legfrissebbet tedd fel).
Egyébként kis fordulaton szinte állandóan fog menni a vent... -
david->off
tag
szijasztok! dell notitáska JÓSÁG! (nekem is az van
és nagyon jól védi a lapost)
nah de van ám nekem egy kérdésem; hogy lehet beállítani azt a speed step-et? vagy mi az egyáltalán, egy progi, vagy valami biosos izé? valaki tud nekem segíteni, mert ha jól sejtem nekem folyamatosan megy a ventillátorom
?
(Gép: dell latitude d610 /1,7 centrino dothan/) -
blaswork
tag
bocs h ide csak a márka összekapcsolja a 2 dolgot:
dell noti taska, vadizsir, 14''os géphez olcson elkélne.
ha érdekel privben irj
thx -
Julot
aktív tag
válasz
Laurent
üzenetére
Sziasztok!
Az iránt érdeklődnék, hogy a 17'' WXGA+(1440x900p) UltraSharp kijelző tükrözödő (kontrasztosabb) vagy tükröződésmentes? Sajnos nem láttam még ilyen lcd.-ket, és mivel a nevéből ''ultraéles''.-re tudok következtetni, nem vagyok biztos a dolgomban.
Előre is köszönöm!
Julot -
Laurent
csendes tag
Nah emberek...Megvettem az első Dell-emet. Remélem 1 jó darabig nem kell másikat vegyek, mert igencsak kiköltekeztem rá. A szóban forgó darab egy inspiron 9400-as egy igazi ékszer. bár annak kétségtelenül nagy, de nagyon tetszik a design-ja. ati 1400-es 256 mb hyperrmem-es, 1024 ddr2vel egy 1,87 core duo-s centrinoval 2mb cache-el és egy 80as hddvel. első tapasztalatok: nem is olyan nehéz, mint amijennek képzeltem. az aksi állitólag a 2-2és fél órát birja. én most fogom harmadjára formázni. (az üzletben azt mondták 3x13 órát kell, én ez alapján is járok el). én kaptam rá valamiféle windows-t, de azt már le is szedtem. újraparticionáltam a merevlemezt. bár csak 3 napja van meg de az eddigiek alapján elégedett vagyok, de nem szeretnék semmit elkiabálni. bár a táskámba amibe terveztem, nem fér bele mellé a töltő is, úgyhogy egy nagyobbacska után kell nézzek,deh...
köszönöm mindenkinek aki segitett dönteni anno. -
nortol
senior tag
tapasztalatom szerint szinte csak az előre telepített xp-s rendszereken megy rendesen a media direct funkció.
bár valahol olvastam, hogy van valami media direct repair program a dell honlapján, de mivel nekem még nem volt rá szükségem, így pontosan nem tudom a helyét.
rá kellene keresni. -
nortol
senior tag
őszintén szólva, akkor ne is csodálkozz, hogy nem működik a media direct gomb

és akkor már ugyanitt megemlíteném, hogy eladnám az inspiron 6400-ben volt memóriámat, mert van helyette egy 1 gigás már. a gépben csak 3 hetet dolgozott.
előre is bocs, hogy itt is terjesztem, de jön a karácsony, és sürgős lenne ...
''
eladó memória, ddr2, 512 MB, 533 Mhz
Infineon 64T64020HDL3.7A 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
10.000 Ft az ára.
Privátban jelezz, ha érdekel.
''
székesfehérváriak előnyben a posta kirekesztése miatt ...
[Szerkesztve] -
Mayday001
csendes tag
nah hátha most tudja vki erre a választ vagy probálkozott a media center editionnal...
ez lenne a problémám: felraktam ezt a xp media center editions.megnyomom a Media direkt gombot a gépen de ugyan ugy betölt az xp és ugy indul el ez a kép nézegetés és társai.elvileg nem ugy van hogy nem kell hogy az xp betöltsön és lehet minden félét nézegetni???? -
emill
tag
Kösz a választ. Már csak abban kellene többektől is vélemény, hogy milyen a notebookhu? Normálisak, megbízhatók? Valószínűleg neten rendelném, mert 1) nem vagyok pesti 2) így van az x napos visszaküldési lehetőség (nem mintha vissza akarnám küldeni

Xp-t egyik drágább helyen se adnak hozzá, az usa-n is anélkül van, mégis jóval drágább.
A másik furcsa dolog, hogy a ''vásárlás'' menüpontban szót sem ejtenek az x (talán 8?) napos visszaküldési lehetőségről, viszont olyat írnak, hogy a lemondott áru 20%-át elteszik ha vki lemondja a megrendelést - ez mennyiben jogos? Én kétlem, hogy létezne ilyen jogszabályi lehetőség. Ha nincs ilyen, akkor viszont nem tudom mennyire lehet korrekt egy ilyen cég. Magyarul: bizonytalan vagyok, hogy mennyire megbízhatók. És mi van ha visszaküldöm mert vmi hibája lesz és nem akarok vele szervizbe rohangálni és ők meg nem hajlandóak visszavenni? (tökmindegy, hogy van rá jogszabály, az még nem jelent semmit sok cégnél...)
Tehát véleményeket várnék a notebbokhu-ról, a tőlük való netes vásárlásról és az esetleges visszaküldésről.
Előre is kösz a válaszokat! -
PLacc
senior tag
Hello!
Szerintem jó irányba kapizsgálsz, jó kis gép az 520.
Ezekre már tudtommal 3év teljes gari van (nem 1+2).
A kötőjeles elnevezések főleg egy adott cégen belül használatosak (pl noteb**k.hu), egyébként nem jelentenek semmit, különböző konfigokat jellemeznek.
Ott vedd meg a gépet, ahol a legolcsóbb ugyanaz a konfig, és normálisak az eladók.
Használtat nem fognak kitenni újként jobb esetben.
Érdmes még arra figyelni, hogy nagy árkülönbözet lehet abból, hogy adnak-e hozzá operációs rendszert, vagy sem!
Tudtommal ezekre már nem lehet garanciabővítést kérni (3 a max)
[Szerkesztve] -
emill
tag
Sziasztok!
Egy Dell Latitude D520-on gondolkodom. Előtte Toshibát akartam venni, de a Dellnél csábító a 3 év garancia. Először is ezzel kapcsolatban kérdezném az itt néha megjelenő ''szakikat'' (hrp), hogy ez ennél a típusnál 1+2 vagy 3 év teljeskörű garancia?
Másik: van ahol D520, van ahol D520-02 vagy D520-04 az elnevezés, de semmi különbséget nem látok közöttük. Mit jelentenek ezek a különböző kötőjeles elnevezések?
A notebook.hu-n láttam a D520-04-et Br. 264ezerért, miközben az usanotebookon 295e, máshol meg 300 fölött van. Lehet ez ilyen ''olcsó''? Biztos, hogy ennyi az annyi, vagy van benne valami csel? (újnak írja, így nem lehet használt)
Olvastam korábban a fórumon, hogy lehet bővíteni a garanciát. Ez mennyibe kerül +1 ill. +2 évre és mikor lehet? Bármikor (akár a 2. évben is vagy csak az első pl. 1-2 hónapban?
Előre is kösz a válaszokat! -
Fermat
tag
Beleptem a DELL 9400asok klubjaba

WiFi halozat kiepitve.
-
egeristi
csendes tag
Ti milyen megoldással pucoljátok a laptop kijelzőjét?
-
tpoor
csendes tag
Guten Tag! Ket kerdesem lenne a nagyerdemühöz:
1. Öreg koromra olyanra vetemedtem, amit magam sem hittem volna. Neha napjan elcsabulok, es belemerülök egy NFS Most Wanted-be. Namarmost, amit nem ertek, hogy az elsö, kb. 5 perc az idegtepö, mert szaggat, mint Pataki Attila egy Edda koncerten, aztan valami törtenik, es fut, mint a kisangyal. Ki erti ezt, ki erti ezt, en nem. Ugyanez a szitu a CMR 3-al es a CMR 05-el is.
2. Gondolkodtam, hogy un. masodik gepnek (az asszonynak) vennek egy Latitude C400-at. Csak internet meg max. Mahjongg lenne a menü. Hasznaltan az ebay-en egesz jol megkaphato. Namarmost kerdeznem, hogy van vkinek tapasztalata vele? Jo lesz az nekünk?
Köszönettel. -
zolnagy
őstag
válasz
tkazmer
üzenetére
Ki...
Nekem az Inspiron 1300-n egy rejtett partíción volt egy Ghost image file-ként. Itt a BIN KT alatt van a recover.exe. Ez maga a Ghost amivel az image-t készítették, az img KT alatt pedig az image. Ha Ghostoltál már akkor egyértelmű.
Én mondjuk nem írtam ki, csak a 3G-s partíciót nyomtam össze 1,5G-ra és feltettem rá egy FreeDOS-t, így a Linux bootmanagere (Grub) segítségével el tudom indítani a DOS-t. -
tkazmer
addikt
Ki lehet vhogy egy cd-re írni a gépemen lévő xp telepítőt(amit gyárilag raktak rá)?
-
egeristi
csendes tag
Aki esetleg nem kapott szorólapot:
dell.notebook.hu
És reklámozzák az előlapot is amit árulok (-:
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=55238 -
Laurent
csendes tag
amúgy egy 2 ghz-es dual2core-os és egy 1,66 ghz-es dual core-os proci között időintervallumban nagy külömbség van? és jelentősen érezhető ez a külömbség, vagy esetleg 1-2 másodpercről van csak szó.
-
Fermat
tag
válasz
tkazmer
üzenetére
En ugy Tudom hogy 15 colos monitoroknal nem lehet cserelni vagy csak nagyon koltseges(nem kicsit, nagyon )
Más:
Adott egy feher SIEMENS ADSL MODEM egy p4es pc és egy 9400 Dell noti.ADSLt szeretnek szetosztani,lehetolegegyszerubb modon.
Ti mit ajanlotok? Wifi megoldasnak kellene vennem plusszkartyat a p4es gepbevagy egyszeru router(5ös) + 10m UTP kabel ?
Milyen markat erdemes venni routerbol(SMC?)
[Szerkesztve] -
Laurent
csendes tag
válasz
tkazmer
üzenetére
amúgy legfőképpen ő fájditja a szivemet:
15.4'' WXGA (1280x800pixel) TFT
ATi mobility Radeon X1400 - 256MB HyperMemory
Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667)
512MB DDR2
80GB HDD
DVD+/-RW DL
Wi-Fi (802.11a/b/g)
Bluetooth
HUN keyboard
3év DELL garancia* eredeti bruttó ár: 431.988, akciós bruttó ár: 311.988, akciós nettó ár: 259.990 -
Laurent
csendes tag
válasz
tkazmer
üzenetére
nem játékra kellene, hanem munkára. de kikapcsolódásnak ha elindúlna rajta 1x-1x egy aktuális újdonság, nem lenne hátrány. mellesleg csak kikapcsolódásként. az a helyzet, hogy nem vagyok magyar állampolgár és az áfát visszaigényelhetném. ami persze jó dolog, csakkhogy először ki kellene fizetnem az egységárat, ami jelen esetben 311.988 ft. azután visszakaphatom az áfát és igy a noti kb 260k-ba jönne ki. csak a gond annyi, hogy december 15-ig mehet ez az áfás dolog, utána már nincs rá mód. addig pedig nincs hogy összeszedjek annyit. ''lekötni'' meg nem szeretném magam egy integráltal. de viszont mostmár rájöttem, mindenképpen dell-t szeretnék. sokat vacilálok most is a 6400-es és a 9400-es között. mindkettő nagyon tetszik. most döntsön az ember
-
Laurent
csendes tag
hali emberkék. lenne egy nagyon fontos kérdésem, ami esetleg eldöntheti, hogy 6400-as inspiron-t vegyek. a beépitett integrált videókari cserélhető-e?szóval ez van benne gyárilag: intel GMA950 - maximum 224MB video
ezt esetleg egy ati-ra, vagy egy nvidiára cserélni lehetne-e, és ha igen mennyibe fájna egy ijen csere? pls help me, mert nagyon vágyom egy dell-re, csak épp anyagi hátrányai vannak egy erősebb kártyás konfignak. nagyon köszönöm előre is -
Nikk
senior tag
Dell-es szöveg... Mi elcsábultunk... Csábulj velünk Te is... Mi nyertünk vele nyerjél vele Te is...
Acer-hez... Mi elcsábultunk... Gyere bassz rá Te is...
-
szereba
csendes tag
Hi!
1)
Valaki meg tudná mondani, hogy az Inspiron 6400-asokhoz melyik display drivert kell letölteni. Sajnos sem Windowsból sem Everestből, sem a Dell identify hardware oldaláról nem tudtam eldönteni, hogy melyik való hozzá.
2)
WinXp x64-hez lehet valahonnan LAN && Bluetooth && kártyaolvasó drivert szerezni, mert sajnos a support oldalról ezek is lemaradtak az ATi-val egyetemben
Köszi! -
Mayday001
csendes tag
Egy kis Help kéne gyerekek felraktam ezt a xp media center editions.megnyomom a Media direkt gombot a gépen de ugyan ugy betölt az xp és ugy indul el ez a kép nézegetés és társai.elvileg nem ugy van hogy nem kell hogy az xp betöltsdön és lehet minden félét nézegetni????
-
tkazmer
addikt
válasz
egeristi
üzenetére
Tudom, h a canadai oldalra ment a linkem, csak ugye a dell.com usa beli oldal, és nem nagyon ismerem a notim usa beli jelölését, és nem akarok rosszat leszedni.
Més mit tapasztal? bocs, ezt nem tom értelmezni
nekem gépinduláskor kiafgy a cli.exe akkor lehet, h nem érdemes frissíteni, mert ez a nálam tapasztalható hiba még talán tűrhetőbb?
szerk: a dell.com-on sem találom....[link]
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Honnan lehet x1400-ashoz drivert leszedni? Itt[link] Nem találtam ati drivert, a gyártótól közvetlen meg nem merek leszedni, frissítenem viszont nem ártana, ugyanis a CLI.exe minden egyes játék után beáll, és masszívan bezabálja a cpu idő 50%át...ilyenkor 2 fut belőle, az egyik normális, a másik meg ez a nagyfogyasztó, mindig leállítom, de nincs kedvem mindig vele foglalkozni.
-
DarnaiT
csendes tag
István !
Ha jól olvastam te HRP-s srác vagy. Megtudnád pontosan mondani, hogy mi a különbség a Dell Inpiron 9400-es notinál használt 7900GFX és 7900GS kártya között?
Mi az a GFX? GFX=?
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

20e alatt nem fogod megúszni...

grat hozzá
már széjjelvág ez a noti... a BIOS le van titkosítva, vagy is jelszóval van védve a módosításoktól. mi a teendő ha se én se a gép előző tulaja nem tudja a jelszót?

szerinted tényleg ilyen kibaszott tehetséges gyerek vagyok hogy csak én úgy magamtól beállítgatom a BIOS-t...