- Milyen egeret válasszak?
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
[pod]Diablo
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy Steam telepítése után valaki találkozott már indításnál ,,Segmentation fault" hibaüzenettel?Ha igen hogy tudnám ezt orvosolni?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
zoli62
addikt
Friss alap Debian 7 rendszer. Konzolból telepítettem a Gnome-ot. Hozzáadtam a magyar nyelvet a localeshez. Gnome alatt viszont a rendszerbeállítások belül az us billenytyűzeten kívül mást nem lehet hozzáadni. Ugyanez a helyzet, ha XFCE-t telepítek.
-
lipazsolt
csendes tag
válasz
bambano #5895 üzenetére
A gépen nincs BIND, egyszerű DNS kliens. Nem szolgáltat tovább adatokat.
Nem az lenne a normális, hogy a root-serverek "cseszegetése" helyett inkább oda menne ami a ő DNS kiszolgálója, a hierachiába egyel feljebb (internet szolgáltató, céges DNS szerver...), de nem rögtön a gyökérbe?
Több más szerverem is van: sles, több debian, oracle linux, de egyik helyen sincs kiengedve a tűzfalon a root-severs felé DNS kérés. És nem is akadnak bele. Biztos valami félre van konfigurálva, de merre lehet ilyet megadni?
-
NickNév
csendes tag
Sziasztok!
Jessie-t használok és a legutóbbi frissítés után moc hibát ír ki: FATAL_ERROR: Can't receive value from the server!
Hogy tudnék újra életet lehelni bele? Egyetlen tipp, ami sajnos nem segített "rm -rf ~/.moc/cache" cache ürítés lett volna. -
lipazsolt
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem észre, hogy a Debian szerveren a root-servers-ekhez akar DNS kéréseket küldeni?
Találkoztatok már ilyennel, szerintetek mitől lehet?Köszi.
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399 #5890 üzenetére
a realtek firmware se hozott megoldást, viszont megpróbáltam kernelt forgatni a 3.14.4-est, elkezdtem majd a fordítás közben egyszerűen kijelentkezik a debian... ezt megcsinálta másodjára is. Valamiért kijelentkezik a rendszer, csak azt nem értem miért.
(letöltöm a kernel.org-ról a 3.14.4-est, majd telepítem a GCC, libncurses5-dev és dpkg-dev-et. Kitömörítem a letöltött kernel forrást majd make menuconfig mindet alapon hagyok, elmentem .config fájlba a beállításokat, aztán make -j 5 KDEB_PKGVERSION=1."yourcustomname".deb-pkg . Elkezdi a fordítást, de egyszercsak a bejelentkező ablak fogad. Ja mellesleg az egész gép annyira pörög közben, miközben fordít meg csomagol, hogy az egér csak ordas nagy lagra (kb fél percc alatt érzékeli, hogy mogmozdult), a billentyűzeten meg nem reagálnak a numlock capslock és scroll lock billentyűk sem. Mintha kifagyott volna, de nem... Érdekes.)
-
jimmy399
senior tag
válasz
_BOZONT_ #5887 üzenetére
Oksi egyelőre felrakom a realtek firmware-t megnézem mi lesz, aztán meg csinálok egy biztonsági mentést a /-ről és aztán feldobom a 3.14-es kernelt ha nem sikerült megoldani a realtek-firmware-rel.
((Multkor frissítettem a letöltős gépen a kernelt, sikeresen úgy elrontott valamit, hogy a grub rescue fogadott, bár tény, hogy LVM kötetre lett telepítve, amiben van egy 40+40+160+500 gigás HDD csokor... Lehet ez kavarhatott be neki, újra kellett telepíteni az egész rendszert.))
-
jimmy399
senior tag
válasz
_BOZONT_ #5883 üzenetére
Hello!
Igen, az fglrx-et feltettem az amd.com-ról, a contrib-nonfree-t alapból engedélyeztem.
A Firmware-linuxot is feltelepítettem. A hiba továbbra is fenntáll. Boot során kiírja, hogy cannot revert codec, bla bla, de mondjuk most a hiba ellenére elindult elsőre a rendzerAz mondjuk tény, hogy egy TV-tuner kártya is van a gépben, egy Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1), aminek hiányzik a firmware-ja elvileg.
Nomeg még egy BIOS bug is van a rendszerben, ez már a kezdetektől írta a debian: (AMD proci A85600K, Asrock Fm2A75Pro4-m lap)
Firmware Bug: cpu 0 try to use APIC500 (LVT offset 0) for vector 0x10400, but the register is already in use for vector 0xf9 on another cpu...
cpu 0, IBS interrupt offset 0 not available (MSRC001103A=0X00000000000000100)
failed to setup IBS, -22Erre rákerestem google-ban, és létező hiba a BIOS-ban. Javítást nem találtam hozzá, végülis a kernel lekezeli a hibát, ahogy az angol nyelvű fórumokban kihámoztam.
-
stopperos
senior tag
válasz
feketegergo #5881 üzenetére
Windows hajtja meg, de virtualboxban át kell adni a scanner kezelését a guest gépnek (2-3 kattintás).
-
feketegergo
tag
Kösz, a SANE project nagyon jó tipp volt!
Újabb kérdés a scanner témában:
Ha Debián alatt VirtualBox-ban futtatok egy windows xp-t, és abból használom a scannert, akkor a windows drivere hajtja meg, vagy a linuxé, és valami vieruális driveren keresztül látja? (Vagy esetleg nem látja sehogy?) -
kovaax
őstag
válasz
feketegergo #5878 üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
feketegergo #5878 üzenetére
Samsung multifunkciós nyomtatót használok, abban működik a scanner is. Adnak ki hivatalos drivert is, de inkább a nyílt van feltelepítve.
-
feketegergo
tag
Köszönöm a válaszokat a linux alatti scanner ügyben..
Olyat olvastam én is, hogy a Canon nem ad ki linux drivert, de 2006-os volt a bejegyzés, amit találtam, szóvll gondoltam azóta változhatott a helyzet.
Most én is megtaláltam a Canon honlapját, és azt írják, hogy ők nem adnak ki tisztességes drivertz. Valami általánosabb driverrel néhány funkció működik, néhány meg nem.Szét fogok nézni epson ügyben.
Tudtok esetleg még scanner gyártót javasolni, ami támogatja a Linux-ot? -
kovaax
őstag
válasz
feketegergo #5871 üzenetére
Az Epson ad ki linuxos drivert a scannereihez:
Perfection 4490 -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Honlapon nincs hozza driver linux ala.
-
cog777
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo S540 laptopom, mely tartalmaz Intel video kartyan kivul egy AMD Radeon HD 8670M -is. A Manjaro eleg jol tamogatja, viszont a 3.13-as kernelig melegedett rendesen. Lattam hogy a CPU nem vette vissza 800MHz-re a orajelet. Viszon 3.14-es kerneltol mar jol mukodott.
Regebben hasznaltam crunchbang-et es megtetszett a debian stabilitasa. Kiprobaltam a gepen sajnos hiaba telepitettem a liquorix 3.14-es kernelet, bar a CPU orajele leesett 800MHz-re, tovabbra is melegedett a gep a feltelepitett debian-t hasznalva (non-free XFCE iso). (53C, a Manjaro 42C-hoz kepest)
Probaltam zart AMD driver-t telepiteni de 4.8-as gcc kell a liquorix kernel header-hez.
Kerdesem az hogy vajon miert melegedhet? A Manjaro-nal a megoldast a 3.14 kernel hozta el. Debian eseteben nem hozott igazi megoldast bar a 800MHz-nek orultem. Vajon az X.org regi driver-t tartalmaz es az a problema? Egyaltalan az X tartalmazza a videokartya reszt vagy a kernel?
Mert ha az elobbi akkor az X.org-ot mar nem igazan vagyok kepes lecserelni wheezy alatt. Esetleg a Jessy van mar olyan stabil hogy lehet hasznalni?
-
Penty
aktív tag
válasz
Ha emlékeim nem csalnak, a Canon nyomtatók többsége Linux alatt nem igazán működik, mert a cég nem foglalkozik a linuxos driverek megírásával.
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Ez a hiba mitől lehetséges? Ezek után a sorok után a boot kifagy, és csak resettel lehet újraindítani a gépet.
Van amikor többször is resetelnem kell a gépet, mert egyszerűen nem tölt tovább a Debian 7.5... A CTRL-ALT-DEL-re nem is reagál...[ 6.869257] Too many HDMI devices
[ 6.869261] Too many HDMI devices
[ 6.869265] Too many HDMI devices
[ 6.869267] Too many HDMI devices
[ 6.869270] Too many HDMI devices
[ 6.869272] Too many HDMI devices
[ 6.869370] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:707:40
[ 6.869414] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:708:5edc
[ 6.869601] HDMI status: Codec=0 Pin=2 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 6.869625] hda-codec: out of range cmd 0:0:e0:f0d:0
[ 6.869693] HDMI status: Codec=0 Pin=0 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 6.869741] HDMI status: Codec=0 Pin=0 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 6.869806] HDMI status: Codec=0 Pin=0 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 6.869874] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:f00:c
[ 6.869915] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:709:0
[ 6.869955] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:f09:0
[ 6.869996] HDMI status: Codec=0 Pin=24156 Presence_Detect=1 ELD_Valid=1
[ 6.870000] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:f2e:8
[ 6.870040] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:709:0
[ 6.870081] hda-codec: out of range cmd 0:0:5e5c:f09:0
[ 6.870179] HDMI status: Codec=0 Pin=0 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 6.870280] HDMI status: Codec=0 Pin=0 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 6.870384] hda_codec: cannot build controls for #0 (error -16)
[ 6.870425] hda_codec: cannot revert codec
Itt az egész dmesg -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Miért akarja az apt eltávolítani a fél rendszert? [http://pastebin.com/DGjg1HkR]
Ez egy régi telepítés, Squeeze lett Wheezyre frissítve, rajta gnome shell (classic gnome)-el.
-
feketegergo
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy scannert. Tudtok olyat javasolni, ami szépen működik debian alatt?
Elsőre a Canon LIDE 210 tetszik, de nem tudom működn-e debiannal.
G
-
TŁ
tag
Sziasztok!
Adott a topológiában található Debian/Tűzfal/Gateway
Annyi a dolga, hogy iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE és még az ehhez szükséges 1-2 paranccsal együtt, internetelérést biztosít a belső hálózat felé és van rajta egy ssh elérés. Ez gyönyörűen működik!
topológia: [link]
A kérdésem az lenne, hogy különösebb programok telepítése nélkül, megoldható lenne, hogy minden átmenő hálózati forgalmat tiltok, és csak annyit szeretnék elérni hogy a belső windowsos kliensek ping index.hu-ra vagy bármire kapjanak egy választ? De se internetezni semmilyen más forgalmat ne továbbítson a debian.
Csak a ping xxyy-ra engedjen át egy dns kérést és az icmp csomagokat.Nem a hasznossága érdekel, inkább csak a megvalósításra és a szintaktikai felépítésre vagyok kíváncsi, ha ez megvalósítható.
Köszönöm előre is! -
kurdics
újonc
Jelentés sikertelen Debian Squeeze --> Wheezy upgrade-ről ami mégis végül sikertörténet Otthoni laptopomon (amd64 HP 625) updatelt Squeeze-ről nem sikerült upgradelnem stable-re a https://www.debian.org/releases/stable/i386/release-notes/ch-upgrading.html (*)
leírásnak megfelelően. Óvatosságból előzetesen készítettem egy live pendrive-ot http://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/debian-live-7.4-amd64-gnome-desktop.iso
képből, ami előrelátó döntésnek bizonyult. Sajnos, a natív unetbootin eszköz által elkészített pendrive "n'et bootin'", ezért a nonnatív rufus.akeo.ie eszközt használtam. A (*)-ban leírtaknak megfelelően eljárva apt-get upgrade után gnome3 fallback módban kapott rendszer sem szöveges tty, sem vezetékes/vezeték nélküli hálózatot nem biztosított még ifuppal sem, így a dist-upgrade lehetetlenné vált. Volt a teljes gyökér partícióról backupom külön recovery partíción, rescatux live cd nem biztosított hálózatot, az lubuntu live cd viszont igen, megpróbáltam a recoveryről a gyökér partíciót visszaírva downgradelni de sikertelenül.
Ezután nem maradt más hátra, a wheezy live pendrive-ról telepíteni új rendszert. Live módban nem látta a hálózatot, sok jóra nem számítottam. Szerencsére csak a
https://packages.debian.org/wheezy/firmware-brcm80211
eszközt kellett rámásolni a pendrive-ra (az otthoni boxról tudtam letölteni, a munkahelyi laptop éppen töltöhiba miatt üzemképtelen...). Megint van wifi... A telepítés során még egy issue volt, nem látta a dist codename-et a telepítő, ezért szöveges tty-ról még a folyamat legelején fel kellett mountolni a /cdrom helyre a pendrive-ot a
http://blog.mybox.ro/2010/04/28/installing-debian-distributions-from-usb-sticks-problems-and-solutions/
leírásnak megfelelően. Ezután ment minden mint a karikacsapás! Minden partíciót sikerült kézi partricionálással megőrizni, csak a root partíciót kellett formázni! Az első bootolás után...
can't open '/scripts/live' Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
Megint nincs még szöveges tty sem! Egy kis google-özés után a boxból... kezdem előröl az egész installációt a live image-ről, hátha megoldódik magától az issue. És tényleg, grafikus login és wifi megint, régen volt ilyen. Igaz, fallback mode, be kell állítani az xorg kiszolgálót a Radeon HD 4200-hoz. A squeezes tapasztalatok alapján a proprietary fglrx modul kezeli le helyesen, ami most fglrx-legacy a backportról. Minden próbálkozás ellenére, pár sötét képernyő, szöveges tty-ról az X konfigurálása és service gdm3 stop/start után visszatérés az xorg radeon modulhoz, az fglrx nyomainak teljes eltávolítása után megint van grafikus login igaz, fallback módban. Némi utánolvasással a firmware-linux-nonfree csomag telepítése látszott alkalmasnak, és tényleg, a teljes gnome3 funkcionalitás, még olyan csemegékkel együtt, mint a hangszórók elhallgatása a fejhallgatók csatlakoztatása után, flashvideo az icewieselből, HDMI kép a második monitoron (a hangot még nem sikerült kicsiholni). -
stopperos
senior tag
válasz
bambano #5866 üzenetére
Be lehet a minimal steps-et kapcsolni, így minimálisra lehet csökkenteni az egy körben frissülő csomagokat.
De frissítéskor csak akkor kérdez, ha config fájlt akarna felülírni (unattended esetén ilyenkor az N-betűt fogadja el). A szolgáltatás újraindítást meg nem tudom hogy csinálja, nekem csak a security frissítések jönnek így. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #5866 üzenetére
Oké, ne frissüljön semmi fontos, elég ha a böngésző meg a flash. Ezek kérdés nélküli frissítése csak nem dönti be a rendszert?
Amúgy Gnome3-as Debian zokszó és kérdés nélkül engedi az automatikus frissítéseket a háttérben, őket nem zavarta ez a kérdés.
Mondjuk mikor néha kérdez valamit mondjuk konfig fájl különbözőség miatt az apt és lehet választani 6-7 lehetőség közül, ott igazából én is tanácstalan vagyok és jobb ötlet híján nyomok egy igent.
-
stopperos
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
KDE-s Wheezy-n rá lehet venni az Appert, hogy magától frissítsen jelszó kérés nélkül? Amit itt találtam: [link] az nem működik, továbbra is kér jelszót.
Részleges megoldás is megfelelne, ha pl. betöltés után a háttérben lemenne az Iceweasel meg a flash frissítése magától.
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #5859 üzenetére
egy raspberryre szeretném feltelepíteni igen, nem fog menni? :/ Ezt azért nem tartottam lényeges információnak, mert eddig mindent sikerült feltennem amit amúgy pc-re már korábban sikerült, pi-n pedig raspbian fut.
#
5901majdnem5861: kipróbálom még akkor hogy a forrást szedem le, és magam forgatom le. köszönöm a segítséget.
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #5857 üzenetére
Óóó, azért ennyire nem vagyok amatőr, előtte azért mindent kipróbáltam ami eszembe jutott és csak utána jöttem kérdezni, én is megnéztem a honlapon a könyvtár struktúrát majd aszerint asszem ezeket próbáltam ki:
deb http://downloads-distro.mongodb.org/repo/debian-sysvinit dist 10gen
deb http://downloads-distro.mongodb.org/repo/debian-sysvinit dists 10gen
deb http://downloads-distro.mongodb.org/repo/debian-sysvinit dists dist 10gen
deb http://downloads-distro.mongodb.org/repo/debian-sysvinit/dists dist 10genEgyikkel sem sikerült :/
-
sh4d0w
félisten
Akkor ezért kapod a hibaüzenetet.
Ubuntun bent van vmelyik tárolóban:
sh4d0w@gemini:~$ apt-cache search mongo | grep -i mongodb | grep -i metapackage
mongodb - object/document-oriented database (metapackage)Ahogy elnézem egyébként, a probléma a sor végén lévő információkkal lesz, azok ott ugyanis könvytárnevek, de ilyen útvonal nincs a mondogdb oldalán.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, ez alapján a leírás alapján próbálom telepíteni a mongodb-t, de nem sikerül, mert sudo apt-get install mongodb-10gen -nál ezt dobja ki:
W: Failed to fetch http://downloads-distro.mongodb.org/repo/debian-sysvinit/dists/dist/Release Unable to find expected entry '10gen/binary-armhf/Packages' in Release file (Wrong sources.list entry or malformed file)cat /etc/apt/sources.list.d/mongodb.list
deb http://downloads-distro.mongodb.org/repo/debian-sysvinit dist 10genÖtlet?
-
bambano
titán
biztosan nem, meg sem próbálnám.
alapvetően a csomagok frissíthetők lennének, csak az a baj, hogy az eredeti programokban módosítottak az alapbeállításokon, így hiába frissítenéd, úgyis át kell bogarászni mindent újra.
néhány konkrétum a lehetséges problémák közül:
- az ssh kulcsokat jó eséllyel cserélni kell
- a lilo-grub-grub2 frissítési útvonallal bajod lesz
- a bind és a dhcp alapértelmezett beállításai változtak, tehát konfigot kell gyúrni
- a dhcp más nevet kapott (isc-dhcp)
- agyhalott debian karbantartók kiirtották a firmware-t az alap debianból, reális esély van rá, hogy a hálózati kártyád és a videokártyád el sem indul
- változott a raid formátum
- nem ártana legalább ext3-ra upgradelni a fájlrendszert -> formázás
- változtak az init szkriptek, a logolás (konfigot át kell nézni)
- változott a processzor támogatás (lehet, hogy kernelt kell cserélni)
- most már nem hagynám ki a 64 bitet. -
lakisoft
veterán
válasz
Cyber_Bird #5846 üzenetére
Nálam a levelező szerverrel szokott gond lenni a többi menni szokott simán.
-
XenHai
senior tag
válasz
Cyber_Bird #5846 üzenetére
Biztató köszönöm a választ.
-
XenHai
senior tag
Üdv ki szeretném kérni a véleményeteket!
Adott egy debian server 10 éves . Frissítést azóta nem látott . dhcp,file,email szolgáltatás biztosan megy rajta.
Szerintetek el végezhető rajta egy frissítés hogy utána ne kelljen mindent be állítani újra ha igen hogyan.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
bambano
titán
valaki tudna mondani egy jó xml editort, amivel jsp-t lehetne ellenőrizni?
tia -
BullZeye
veterán
Windowson Secure FTP-vel érem el Total Commanderen keresztül szerver-t.
Na most gondoltam csinálok egy batch file-t hogy pár mappát kimentsem gépre, viszont a CMD nem támogatja az UNC formátumú elérési utakat.
cd "\\\Secure FTP\WD My Cloud\"
Windowsból lehet mindenféle plusz program telepítése nélkül scriptet csinálni, amit futtatva gépre backupot készít mikor lefuttatom?
-
sh4d0w
félisten
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #5838 üzenetére
Állításod szerint ssh-ból nem lehet X-et indítani. Vagyis ha nem fut X és csak ssh-ja van akkor bukta. Szerinted lehet, hogy szőrszálhasogatás ha megmondom hogyan lehet mégis elindítani, szerintem meg az a szőrszálhasogatás ha a terminál fajtáján vitatkozol ahelyett, hogy a megoldandó problémára koncentrálnál
-
feketegergo
tag
válasz
bambano #5831 üzenetére
Haswell generációs i5 processorom van, és a bele integrált Intel HD Graphics 4600 videóvezérlő. A stabil debián változatban ehhez nincs támogatás.
Ebben a fórumban a következő csomagokból kell újabb verzió, ami az instabil és az exper imental distribúciókban érhetőek el:
- xserver-xorg-video-intel
- Mesa (libgl1-mesa-dri)
- libdrm
- libc6Most én nem értek annyira a debianhoz, és azt olvastam, hogy a különdöző disztribúciókból származó packagek keverése nem szerencsés, úgyhogy simán áttértem az instabil jessie verzióra.
Ha tudnátok segíteni abban, hogy a videóvezérlőt a stabil wheesy alatt hogy hozhatán működésbe, az nagy segítség lenne! Szívesebben használnáma stabil verziót. (Ekkor az egész gond az usb-s android telefon mountolással fel sem merül.) -
dmc
aktív tag
válasz
MacCaine #5828 üzenetére
Gyakorolni meg ilyenek.
Valamilyen szinten ismerkedek a dolgokkal.
Feltelepítettem a gépre egy Debiant grafikus felülettel annyi időm még volt hogy az SSH t beállítsam most azon elérem.Csak szeretném azért elérni mert kb 2 nap múlva megyek oda ahol a gép van.
Ezért szeretném elérni TM keresztül vagy ha eltudnám indhittani a grafikus felülete az is jó lenne -
MacCaine
őstag
válasz
feketegergo #5829 üzenetére
Gondolom ez dmc-nek akart menni.
-
bambano
titán
válasz
feketegergo #5830 üzenetére
igen, nem használsz instabil verziót.
-
feketegergo
tag
A debiant frissítettem az instabil verzióra (jessie), azóta usb-n keresztül nem látja az androidos mobilomat.
Tudtok erre megoldást? -
feketegergo
tag
válasz
MacCaine #5828 üzenetére
Ha egyszer oda tudsz jutni a másik géphez és lenézed a számát, az a későbbiekben sem fog változni, szóval azt használhatod.
A jelszó minden indításkor újra-generálódik, de ha a "távoli" gép előtt ülsz beállíthatsz egy állandó jelszót, aminek segítségével bármikor irányítjatod.
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne hogy feltelepítettem a teamviewert egy debianra és ha parancs sorból próbálom indtani ezt kapom:
ezt írom be:
root@xxxx0: teamviewerInit...
Checking setup...
Launching TeamViewer ...Még csak most próbálkozok dolgokkal itt mit kell csinálni?
köszönöm előre is
-
soldi3r
veterán
Egy gyors esti kerdesem lenne. Thinkpadon hasznalom a rendszert, miert van az, hogy a Trackpointhoz tartozo kozepso gombnak elfelejti a hasznalatat?
A GPointing-ban a Wheel emulation-t beallitom 2-es gombra, ugy egy ideig mukodik. -
sirdond
őstag
valaki tudna segíteni,hogyan lehet felrakni 32bites wine 1.6.2-t (ez a latest stable) 64 bites debian wheezy-re?
hivatalos oldalon gyakorlatilag semmit nem írnak. a link,ami meg van adva azon Sid-hez vannak csomagok. -
BullZeye
veterán
sudo chmod -R a+rwx mappa
Ezzel van írás, olvasás, végrehajtás (777) jog, viszont Windowsban hiányzik a full access, azaz egész pontosan a módosítás jog. Így hibaüzenetet kapok mikor átneveznék egy fájlt (de azért megcsinálja, de a hibaüzenetet ettől függetlenül mindig le kell okézni- .-). Mi kell linux alatt, hogy egy fájlhoz 100%os hozzáférése legyen mindenkinek Windowson keresztül is?
-
elodman
aktív tag
válasz
sirdond #5811 üzenetére
haho
ok, a desktopok bizonyára a tömegigények miatt jöttek létre.
nem a Mint-et akaszotta ki, azon ment simán, hanem a Debian-t..
(asszem nem fagyott persze le, de vmi zagyva effektet produkált.)de ennek már 2 éve, így nem emléxem, egy kezdő repertoárjába tartozó parancs volt.
-
válasz
sirdond #5811 üzenetére
Olvasd el újra a bejegyzést, nem a MINT- et akasztotta ki a terminal parancs!
"a sikla silárd Debi(li)an nálam már 2x leszerepelt.
legutóbb pár hete itthon: nem lehetett log off-olni a szinte érintetlen rendszeren, blank screen-re pisloghattam,
először meg kb. 2 éve egy - Mint-ben normálisnak számító, nagyon kezdő - terminál parancs akasztotta ki." -
sirdond
őstag
válasz
elodman #5810 üzenetére
nem tudom. sajnos desktop-okkal nekem sincs jó tapasztalatom, főleg Ati kártyákon.
de a Debian-nal semmi gond nincs, ha jól beállították. egyik munkahelyi szerveren több mint 2 évig futott squeeze megállás nélkül. most pár hónapja egy wheezy fut, szinte napi rendszerességgel használom és annak sincs baja.egyébként csak kíváncsiságból, mi volt az a command,ami kiakasztotta a Mint-et?
-
sirdond
őstag
válasz
quailstorm #5801 üzenetére
Erre gondoltam, mint új feature
-
-
DS39
nagyúr
válasz
quailstorm #5805 üzenetére
XP a támogatás hiánya miatt nem ajánlott, főleg netezésre veszélyes rendszer lesz pár hónapon belül.
ha a Chromium-mal is gond lesz, marad az Iceweasel. -
quailstorm
félisten
válasz
MacCaine #5804 üzenetére
Köszönöm, de végülis az a megoldás hogy nincs megoldás. SSE2 kéne az meg nincs...
Hiába tiltom le a pepperflasht, akkor is ez van. A sandbox tiltóval meg ugye nem jön be semmi. Úgyhogy ez van, szopás.
Maradt a chromium 32. Aztán ha elfrissítik, felrakom deb-ből a 32-es chrome-ot, és viszontlátásra...
Vagy visszamegy az XP. Bár neten kívül semmire nincs használva a gép, és nem árt ha nem kell vele vesződni.Neten se találtam megoldást, csak a hibát, sok régebbi verzióhoz is.
-
MacCaine
őstag
válasz
quailstorm #5802 üzenetére
-
quailstorm
félisten
Ennél újabb, beta, nightly sem megy.
-
quailstorm
félisten
erika@AMDAthlonXP:~/Letöltések$ google-chrome
[0301/113408:ERROR:nacl_helper_linux.cc(236)] NaCl helper process running without a sandbox!
Most likely you need to configure your SUID sandbox correctlyEzt írja.
Ennyi történik...
Már a user profilt is töröltem... semmi.
-
quailstorm
félisten
válasz
sirdond #5800 üzenetére
Milyen uj feature? A regi newtabot eszrevettem hogy mar nincs XP-n meg ubuntun se, de uj feature...
32-rol meg menekultem mert windowson az elmult 3 evben a legszarabb, ugy hogy legalabb egyet ebbol nightlyztam.Majd beirom mit irkal. De legnagyobb baja a gepnek a regi VGA. Laggol a UI is, tan meg az fx5200 is jobb volt a frisebb driver miatt.
BTW ezzel a konfiggal linux, wine alatt elvarhatom a need for speed undergroundot? Vagy egy CS1.6-ot (akar eredeti linux verzio steammel)?
Vagy ez a zart driver ilyet nem tud, es ilyen celra inkabb XP?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest