- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Nekem nem feltétlenül kell a legújabb kiadás, csak stabil legyen. Akkor te Sid-et használtál backporttal?
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
Van, aki Debian Sid-et használ?
-
zoli62
addikt
Ha macerásabb mint egy Arch, Tumbleweed, akkor nem igazán alkalmas a Debian rolling disztróként való használatra. Akkor nem próbálom ki élesben.
A stabilt viszont felraktam élesbe, az jól szuperál, másfél éve még nem ismerte a lankártyám.
Viszont van egy hülyesége a debian telepítőnek, hogy a windows efi partíciójába belenyúl és oda helyezi az indítómenüjét, pedig külön lemezen van a windows meg a debian is. Egyébként fő rendszerként Arch-ot használok, meg néha windowst. Mindegyik rendszerem uefi módban telepítve külön lemezre. Debian azért kell mert a Prometeheus scripttel(prometheus.freize.net) időként padavan router firmware-t forgatok, és a script csak debian és származékaival kompatibilis.Én nemrég tettem fel éles gépre Sid-et. Óvatosan érdemes használni. Itt [link] van némi infó a témáról.
-
zoli62
addikt
Most kezdtem használni az MX Linuxot. Elég tetszetős, könnyű használni, van, aki szintén használja?
-
zoli62
addikt
Azoktól kérdezem, akik már frissítettek a Jessie-re, hogy milyen gyakorlati észrevehető különbségek vannak a systemd és a korábbi init között?
-
zoli62
addikt
Friss alap Debian 7 rendszer. Konzolból telepítettem a Gnome-ot. Hozzáadtam a magyar nyelvet a localeshez. Gnome alatt viszont a rendszerbeállítások belül az us billenytyűzeten kívül mást nem lehet hozzáadni. Ugyanez a helyzet, ha XFCE-t telepítek.
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
Ez esetben a Grubot nyugodtan telepítsd a linuxos particióra és amúgy meg a telepítés idejére érdemes az ssd-t lekapcsolni. Így nem jó?
-
zoli62
addikt
Sziasztok!
Régóta vágyom arra hogy áttérjek linuxra. Gondolom az a kérdés hogy melyik linuxot válasszam? már a könyök kérdés. Persze nem is kell megválaszolni mert magam is tudom hogy ez ízlés kérdése. Őszinte véleményem hogy én olyan linuxot szeretnék amivel kezdetben egy kezdő is elboldogul, de ha belekell nyúlni akkor belelehet.
Szerintem erre a Debian a legjobb választás. Kb 14 éve történt hogy egy jó ismerősöm aki mára linux fun, anno egy 286-os gépén kezdte el tanulni a linuxot. Furcsa mód debiánt választotta és azt állította hogy ez az igazi linux. Azóta valahogy ezt tartom a legjobbnak.
Az érdemi kérdésem csak az lenne hogy ha nekiugrok, akkor a Grub-ot hova telepítsem?
A kérdés megválaszolásához leírom a szituációt:
Adatik egy SSD amin a WIN7 van. Adatik továbbá egy üres HDD. Erre menne a linux. És azt szeretném megoldani, hogy ha mondjuk a linux elszállna valamilyen oknál fogva, akkor ne szálljon el a WIN7.
Előre is köszönöm!

GRUB-ot többnyire MBR-be, illetve ha BIOS-ból fogod váltogatni, melyik induljon, akkor meg oda, ahova telepíted a Debiant.
-
zoli62
addikt
Egyébként közben előjött egy másik furcsaság is. Miután csomagból már fel volt telepítve a Chrome és at Adobe Reader, egy idő után mindkettő eltűnt az Internet, illete Iroda menüből, holott a csomagkezelőben látszottak. Egy újratelepítés megoldotta a dolgot, de cajon mi lehetett az oka? Erre valakinek van valami ötlete?
-
zoli62
addikt
Sziasztok!
Debian 6-ot használok (amd64-est) és a GRUB-ot nem raktam fel, hanem a Super Grub disk 2-őt írtam ki dvd-re és azzal indítom el a rendszert ha kell. De ez az utóbbi rendszerbetöltő diszk ha bejön a menüje, néha rögtön lefagy. Illetve a barátomnak is ez a Linux volt fent, de neki a master boot record-on volt a GRUB és az is lefagyott neki egyszer, és attól kezdve mindig. Nem is tudtuk megjavítani. Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet a gond? Köszönöm a válaszokat!
Miért nem bíztad a Debianra a Grub-ot?
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
ott biztosan meg kellene jelennie, bármelyik módszerrel telepíted
amit esetleg el tudok még képzelni, hogy valami kézzel szerkesztett menüd van és ezért kavarodik meg
vagy csak egyszerűen nem frissül a menü, próbáld meg, hogy kijelentkezel és visszaegyébként miután felrakod a csomagot, beleírja magát apt source-ok közé, és utána úgy fog frissülni
Ez az, hogy a letöltött csomagot kézzel terminalban vagy Gdebi-vel telepítve utána lekerestem, és nem találtam. Amúgy, ha ez számít, Debian testing ág.
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
Google Chrome Deb csomagot a hivatalos oldalról letöltve és telepítve (akár Gdebi-vel, akár terminalban dpkg-vel )nem jelenik meg a menüben és a telepített programok között. Apt-get-tel telepítve minden normális. Mi az oka, hogy a két telepítési mód eltérően viselkedik?
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
Debian Etch-en nem szól a hang normál felhasználóval. Amennyiben kilövövöm az esd-t, akkor működik. Root felhasználóval belépve szól a hang. Hogy lehet ezt kiküszöbölni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB & 512GB & 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest