- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Őrült tempóban építi gyárait a TSMC
- Blogjában leplezte le a 12V-2x6 tápkonnektor hibáját a Corsair
- Házimozi belépő szinten
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Apple asztali gépek
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen széket vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Van egy pici debian 8 alapú zenelejátszó.
Van egy olyan funkciója h., azonnal érzékeli az adatokban a változást és azonnal frissíti magát.
Ez sajnos nem megy az nfs csatolásnál.
Van valakinek tippje hogyan módosítsam az fstab fájl hogy működjön?Köszönöm.
Ez szerintem nem fog menni, az nfs tudtommal nem támogatja.
-
Jester01
veterán
64 bites Jessie-n kicsit küzdeni kellett a skype-pal:
dpkg --add-architecture i386
apt-get update
dpkg -i skype-debian_4.3.0.37-1_i386.deb
apt-get -f installeddig voltak a szokásos dolgok, viszont így csak egy hibát dobott:
skype: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
zárt nvidia driver-t használok, és kézzel még telepítenem kellett ezt a csomagot:
apt-get install libgl1-nvidia-glx:i386
Az nagy vonalakban érdekelne, minek kell GL a skype-nak.
Érdekes módon az enyémnek nem kell, pedig ugyanez a verzió, igaz wheezy-n és radeon driverrel. Ha pedig valamelyik függőségen keresztül kell, akkor azt meg a debiannak kellett volna tudnia magától
A Qt az első számú gyanúsítottam ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jester01
veterán
Ha valaki Wheezy - ről akar Jessie - re frissíteni annak üzenem hogy felejtse el... Olyan marhaságokat rakott össze az Upgrade hogy nem győztem röhögni, egy egyszerű feladat mint a Blacklist Modules már meghaladta a képességeit! Még szerencse hogy külön partíción volt a Home könyvtár, így legyalultam az egészet és friss install / igaz hogy lett egy új Home könyvtáram és a régit nem mountolta be automatikusan /

A debianom most lesz nagykorú, nem fogom egy ilyen hülyeség miatt újratelepíteni

-
Jester01
veterán
Attól függően mennyire különbözik, meg lehet próbálni a 3.14-es debian csomagba erőszakolni a 3.16-os forrást.
-
Jester01
veterán
De, ha nincs szükséged mindenféle menedzselős sallangra akkor elég a qemu. Itthon én is azt használom, mert csak néha kell magamnak indítani egy windowst és a host rendszer szempontjából is egyszerűbb.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
xen-ben futtatott windows terminal service-hez kapcsolódás az teljesen stabil, van egy pár virtuális gépünk amit így használunk a cégnél, azok folyamatosan mennek.
qemu+vnc/ts az csak saját gépes tapasztalat ilyen egyedi futtatás esetére. Azzal sem volt semmi bajom.
-
Jester01
veterán
légyszi mondjatok személyes tapasztalatokat:
meg kellene oldanom, hogy egy windowsos programhoz több helyről is hozzáférjenek, nagy üzembiztonsággal. azért ide írok, mert ehhez csak itt ontopic cucc van kéznél. én eddig ilyet csak messziről láttam. akinek van személyes tapasztalata erről, hogy hogyan érdemes, írja meg pls.kösz.
szerk: direkt fogalmaztam kicsit homályosan, hátha bedobtok olyan ötletet is, ami nekem nem jut eszembe.
Nem biztos, hogy jól értem a kérdést, de futtatod qemu-val és vnc-vel lehet hozzá kapcsolódni. Vagy persze az emulált windows saját terminal services szolgáltatásához is lehet, ha azt kiengeded. xen-ed is szokott lenni.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Azt írja az internet, hogy: Once enabled, an interrupt will occur upon a low to high transition (rising edge) of the nACK. However like always, some cards may trigger the interrupt on the high to low transition.
Szóval ha egynél több bemenetet szeretne az ember akkor biztosítani kell, hogy IRQ is legyen hozzá. Ez meg már nem olyan egyszerű.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Gyárliag nem tudom van-e ilyen, írni mondjuk nem nagy kaland ha értesz a C-hez.
Kb. annyi kell, hogy :int parport = open("/dev/parport0", O_RDONLY);
ioctl(parport, PPCLAIM);
while(1)
{
unsigned char c;
ioctl(parport, PPRDATA, &c);
if (c & 1)
{
system("mc");
}
}(Igény szerint + fork meg hibakezelés
) -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
apt-get install libnl-dev -re azt írja hogy már fentvan asszem feltettem mikor próbálkoztam
Akkor csak a pkg-config hiánya miatt nem látta, próbáld újra a make-t.
-
Jester01
veterán
Az én stable debianomban van, de akkor próbáld a régebbi libnl-dev csomagot.
-
Jester01
veterán
Hali!
Valaki tudna segíteni? Az aircracket szeretném felrakni debian Squeezere de hibákba ütközök kérlek ha tudtok segítsetek!
A parancsok amiket alapul vettem:apt-get install build-essential
apt-get install libssl-dev
apt-get install subversion
svn co http://svn.aircrack-ng.org/trunk/ aircrack-ng
cd aircrack-ng
make
make install
Igazából a make parancsig minden jó is de ott hibába ütközik:
A debiant debian kittel telepítettem fel, utána ment update, upgrade debian kit: [link]
apt-get install pkg-config libnl-3-dev
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Nem tudom elképzelni, hogy bármi is másként menne, mint mondjuk Ubuntunál, ahol helyből ez a megoldás van. Én már régebben (még Ubuntu használat előtt) is használtam a sudo-t, Ubuntunál ez volt a default, és azóta is, Debianon, Archon is első dolgom telepítés után megcsinálni. Összesen egy programmal találkoztam eddig, ami nem szerette ezt a megoldást (már nem emlékszem, pontosan mi volt az), ez viszont nem függött a disztribúciótól, épp Ubuntu alatt jelentkezett). Ez utóbbi problémát egy sudo su paranccsal meg lehetett oldani.
Ha több év alatt egyszer jelentkezett ilyen probléma, akkor talán mégsem akkora gond. Egy otthoni, egyfelhasználós rendszernél nincs nagy jelentősége, azonban ha többen használják a gépet, akkor már nagyon nem jó, ha a root jelszót többen is ismerik.
ha többen használják a gépet, akkor már nagyon nem jó, ha a root jelszót többen is ismerik.
Feltéve, hogy rendesen leszűkítve bekonfigurálod a sudo-t. Egyébként viszont csak annyit tettél, hogy a feltehetően jól megválasztott és őrzött root jelszó helyett n darab ismeretlen felhasználói jelszóval (amit akár máshol is használhatnak az emberek és ezért könnyebb lehet feltörni) is lehet root jogosultságot szerezni. Vagyis csökkentetted a biztonságot.
-
Jester01
veterán
Sziasztok,
64 bites Debian Wheezy-n lehal a flash player ("Shockwave Flash has crashed") a frissítés óta:
http://googlechromereleases.blogspot.hu/2014/09/stable-channel-update_9.html64 bites Fedora 20-on nem... Van valakinek valami ötlete?
Aham, nálam is. Rakom vissza a régit

-
Jester01
veterán
Nincs ott, mivel a google weboldalról töltöttem le.
Na, ez kell nekem:
Package: dpkg-repack
Description-en: puts an unpacked .deb file back together
dpkg-repack creates a .deb file out of a package that has already
been installed. If any changes have been made to the package while it was
unpacked (ie, files in /etc were modified), the new package will inherit
the changes.
.
This utility can make it easy to copy packages from one computer to another,
or to recreate packages that are installed on your system, but no longer
available elsewhere, or to store the current state of a package before you
upgrade it. -
Jester01
veterán
Nálam még régi chrome van felrakva, 28.0.1500.52-r207119. De ehhez már nem találok deb fájlt, visszatérési lehetőség nélkül meg nem szeretném kipróbálni, vajon működik-e nálam az új. Van valakinek biztosan működő .deb csomagja?
-
Jester01
veterán
Bár benne van a non-free sor a listámban, valamiért mégsincs a repóban az unrar-nonfree csomag, így kénytelen voltam felrakni forrásból.
Múltkor amikor még másik gépre telepítettem Debiant még benne volt. Van unrar-free is, viszont az újabb .rar állományokat csak a non-free-vel lehet kicsomagolni... Hát ennek sok értelme van
És apt-get update is megvolt? Valamint a használt kiadásban is benne van a csomag?
Ha ezek mind stimmelnek de valamiért mégse látja, nem kell rögtön a forráshoz nyúlkálni, egyszerűen le kell töteni a deb csomagot és kézzel felrakni.Az értelmet meg a rar szerzőjén kérd számon.
-
Jester01
veterán
Az autoremove az általában véve használhatatlan.
A te esetedben például az lehetett, hogy meta csomagok függőségeként felkerült egy csomó más, majd a meta csomagokat leszedted (esetleg megszűntek) és így a maradékra azt hiszi már nem kellenek. -
Jester01
veterán
Állításod szerint ssh-ból nem lehet X-et indítani. Vagyis ha nem fut X és csak ssh-ja van akkor bukta. Szerinted lehet, hogy szőrszálhasogatás ha megmondom hogyan lehet mégis elindítani, szerintem meg az a szőrszálhasogatás ha a terminál fajtáján vitatkozol ahelyett, hogy a megoldandó problémára koncentrálnál

-
Jester01
veterán
Azért ez így persze nem teljesen igaz

man openvtAmúgy meg lehet, hogy alapból már el is indult az X, akkor vnc tud hozzá kapcsolódni.
-
Jester01
veterán
nem tudom. sajnos desktop-okkal nekem sincs jó tapasztalatom, főleg Ati kártyákon.
de a Debian-nal semmi gond nincs, ha jól beállították. egyik munkahelyi szerveren több mint 2 évig futott squeeze megállás nélkül. most pár hónapja egy wheezy fut, szinte napi rendszerességgel használom és annak sincs baja.egyébként csak kíváncsiságból, mi volt az a command,ami kiakasztotta a Mint-et?
xset dpms force off
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lesz ott rögtön fekete képernyő ... kár, hogy magától felébred
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Ezt a script ismeretében lehetne megmondani. Hirtelen nem jut eszembe semmi beállítás ami ilyesmit okozhatna egy rendesen megírt scriptnek.
-
Jester01
veterán
Szerencsére a szavazás a systemd mellett döntött. Úgy tűnik a Jessie már azzal fog érkezni.
Én ennek nem feltétlen örülök, amennyire látom a systemd egy durva integrált szörnyeteg ami szembemegy a unix filozófiával ráadásul rákényszerít dolgokra (initramfs, cgroups, dbus).
-
Jester01
veterán
Na meg is van, az egész st_mode mezőt (man 2 stat) kiírja ott, amiben a fájl típus bitek is benne vannak:
S_IFSOCK 0140000 socket
S_IFLNK 0120000 symbolic link
S_IFREG 0100000 regular file
S_IFBLK 0060000 block device
S_IFDIR 0040000 directory
S_IFCHR 0020000 character device
S_IFIFO 0010000 FIFOTehát neki azért 42770 mert könyvtár, én meg azért láttam 6 számjegyű 100664-et mert történetesen egy mezei fájlt néztem.
-
Jester01
veterán
Az 5 számjegy nekem is új.

Az valami bug lehet, a bal oldali oszlopban csak a 4 számjegyhez tartozó dolgok vannak felsorolva. Egyébként nekem még 6 számjegyet is ír az mc
Megnézem a forráskódban ez mi akar lenni (mert a help csak azt írja, hogy annak a 12-nek az oktális megfelelője). -
Jester01
veterán
Úgy néz ki, hogy megvan.
Teszt jelleggel ráengedtem ezt a parancsot letöltő mappára, mivel !Sorozatok a mappa ezért arra nem tudtam, nem szereti a !-t linux.
chmod -R 2777 /DataVolume/shares/Downloads
Ezzel a letöltés elérhetővé válik vagyis olvasható, és jogom is van hozzá. Van ötletetek, hogy mi ez, vagy mivel lehetne szebben megoldani a dolgot?
Set Group ID on execution mármint valami sudo-val hozzáadni valamit valamihez?
Bizonyos shellekben a felkiáltójel speciális karakter, legközelebb tedd aposztrófok közé ('!Sorozatok') vagy tegyél elé visszapert (backslash): \!Sorozatok
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
És persze ha működik az internet akkor ott a netinst cd is ami csak ~200MB a többit meg majd szükség szerint letölti (ez összességében kevesebb letöltés lesz mint akár 1 dvd, mivel a legritkább esetben telepít fel az ember mindent).
A dvd készlet elsősorban akkor jó ha nincs net vagy ha többször akarod telepíteni.
-
Jester01
veterán
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
libapache2-mod-mono : Függ ettől: mono-apache-server (< 2.10.1) de csak 3.0.11-1~rpi1 telepíthető vagy
mono-apache-server4 (< 2.10.1) de csak 3.0.11-1~rpi1 telepíthető vagy
mono-apache-server2 (< 2.10.1) de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.apt-get install libapache2-mod-mono után a fentit kaptam.
És például tényleg unstable-t használsz?

-
Jester01
veterán

Szóval akkor ha a mono fent van akkor webserveren is támogatott a .net? Elnézést az értetlenkedésért.
(#5677) stopperos

Ahhoz a web servernek megfelelő támogatás is kell. Például libapache2-mod-mono.
-
Jester01
veterán
Szeretnék ftp tenni a debianomra, de nem akarom túlbonyolítani sqlből kérdezgetős dolgokkal csak egyetlen user lenne, hogyan tudom azt megcsinálni.
Illetve a másik kérdésem, hogy hogyan tudok .net támogatást tenni rá?
1. felteszed a megfelelő ftp szervert és bekonfigolod. Például.
2. apt-get install mono-complete -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
cpufrequtils 008: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: acpi-cpufreq
CPUs which run at the same hardware frequency: 0
CPUs which need to have their frequency coordinated by software: 0
maximum transition latency: 100.0 us.
hardware limits: 600 MHz - 1.50 GHz
available frequency steps: 1.50 GHz, 1.40 GHz, 1.20 GHz, 1000 MHz, 800 MHz, 600 MHz
available cpufreq governors: conservative, userspace, powersave, ondemand, performance
current policy: frequency should be within 1.50 GHz and 1.50 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 1.50 GHz.
cpufreq stats: 1.50 GHz:100,00%, 1.40 GHz:0,00%, 1.20 GHz:0,00%, 1000 MHz:0,00%, 800 MHz:0,00%, 600 MHz:0,00%Gondolom észlelted, hogy ez a sor a problémás:
current policy: frequency should be within 1.50 GHz and 1.50 GHz.Valahol minden bizonnyal be van állítva a fix sebesség. Első körben az /etc/init.d/cpufrequtils fájlba kukkants bele.
-
Jester01
veterán
Feldobtam a Debian 7 LXDE-t egy régi laptopra. Viszont a CPU max. frekvencián pörög a CPUFreq frontend szerint. Van lehetőség itt energiatakarékos módra, vagy Windowsos nyelven, kiengyensúlyozott módra, hogy csak akkor vigye fel az órajelet, ha szükséges? A CPU képes rá, Windowson működik.
Ha megvan a megfelelő processzor driver és a governor be van kapcsolva akkor elvileg igen. Terminálban a cpufreq-info mond valami érdekeset?
-
Jester01
veterán
Ha egy Ubuntu gépről megy ez a mount, de egy Debian-ról nem, akkor mi a túró van?
sudo mount -t cifs -o username=USERNAME,password=PASSWORD //IP-cím/folder /mnt/folder
A hibaüzenet:
mount error(13): Permission denied
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Add meg a --verbose kapcsolót és/vagy nézz bele a syslogba is:
sudo mount -t cifs //IP-cím/folder /mnt/folder --verbose -o username=USERNAME,password=PASSWORD -
Jester01
veterán
Újratelepítettem a raspberry pi-omat, Debian fut rajta, kivételesen nem SD-ről, hanem egy HDD-ről. Minden megy, ahogy szokott, de valamiért nem tudom fstab-bal a szokéásos módon mountolni a synology-m drájvjait. Gigolo-val megy, azonban az nem mount, hanem sima smb elérés, attól nem jelenik meg nekem mnt alatt semmi.
Az fstab hibát ad erre, miközben ez volt korábban is a beállítás:
//192.168.0.3/volumeUSB1/usbshare /mnt/synology/usbshare1 cifs username=felhasznalo,password=jelszo,workgroup=WORKGROUP,users,auto,user_xattr 0 0
Az eredmény:
$ sudo mount -a
mount error(13): Permission denied
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Azért keresek valami szamárvezetős grafikus editort az fstab-hoz, hogy rájöjjek, mit cseszek el.

workgroup helyett használd a domain kulcsszót.
-
Jester01
veterán
Szeretném ha minden szerveren ugyan azok a csomagok lennének fent és beállítások. De nagyon úgy néz ki egyelőre, hogy debian alatt ezt én nem tudom kivitelezni.

Ugyanaz a csomag lehet, de mivel a debian csomagban debian patchelt változat van, az nem ugyanaz mint a centos csomag. Beállítások meg pláne különbözőek lehetnek, tekintve, hogy más konfigurációs rendszert használhatnak.
-
Jester01
veterán
Debian elég sok patchet alkalmaz a php-re, még ha lenne csomagból ugyanaz a verzió az akkor sem egyezne pontosan. Kérdés, mennyire ragaszkodsz az abszolút egyezéshez.
-
Jester01
veterán
Működni működik, de nekem a php forráson módosítani kell, emiatt az eredeti forgatott nem jó.
Ezért kell leszedni a debianos forrást, abban módosítani és az abból készült csomagot telepíteni. Lásd apt-get source és dpkg-buildpackage
-
Jester01
veterán
LAMP-ot szeretnék debian7 alatt, de sehogysem akar összejönni.
Apache2 fent van, php-t leforgattam forrásból, viszont a loadmodule részhez nem találom a /usr/lib/apache2/modules/libphp5.so fájlt, ami a php fájlokat ehető tartalommá alakítja.Mi késztetett a kézi fordításra?
Alapesetben apt-get install libapache2-mod-php5
Ha meg mindenképp kézzel akarsz fordítani akkor is érdemes deb csomagot csinálni és akkor lásd előző pont. -
Jester01
veterán
Nagyon baba!

Valami kézi könyvet beszerzek hogy tanulgassam a linuxot. Mindenképp. Amúgy szeretnék megtanulni forrásból is telepíteni. Tehát a dolgok mögé is szeretnék látni. Időigényes....de ez a célom és van hozzá türelmem és szorgalmam is.
Ami az OCP-t illeti DOS időszakban ezt használtam..Szerintem Best. 7MB igényű CLI app ami nagyon jól működik. Ennyi.

Amúgy én nagyon konzol őrült vagyok.... ezért is akarok mindent amit lehet CLI-ben futtatni. Még CLI-s böngészőm is van.
Amit nem tudtam megoldani az a JAVA és a Flash a Browser alá! Nem tudom melyik a legjobb Browser linux alá, én most ezt a IceWeasel-t használom.... De csak azért mert ez van fenn itt gyárilag.
apt-get install flashplugin-nonfree
java-t pedig így
-
Jester01
veterán
Használod a neked tetsző csomagkezelő alkalmazást akár grafikus akár karakteres.
Járható még az apt-cache search kulcsszó parancs is:
$ apt-cache search cubic player
opencubicplayer - UNIX port of Open Cubic Player
opencubicplayer-doc - Documentation for UNIX port of Open Cubic Player -
Jester01
veterán
Szia!
Ha nem gond majd legközelebb. Most nekem így az egész még extra bonyolult. Szép világ ez a Linux, de még sűrű a dzsungel. Kicsit az alapokkal kell foglalkoznom. Most valamiket össze vissza telepítettem így amikor az open cubic player csomag esetében kiadtam a ./configure parancsot akkor hibát ír ki:
root@debian:/home/carasc0/Downloads/ocp-0.1.21# ./configure
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cl.exe... no
configure: error: in `/home/carasc0/Downloads/ocp-0.1.21':
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details
root@debian:/home/carasc0/Downloads/ocp-0.1.21#OCP! Üdv a klubban

Nincs fordítód telepítve. apt-get install gcc vagy apt-get install build-essential ami felrak egyebeket is amire úgyis szükséged lesz (jelesül make és libc-dev)Ja amúgy miért kell neked forrásból? apt-get install opencubicplayer és kész.
-
Jester01
veterán
Szia!
A csomagot hibátlanul telepítette. Most elindítottam a kernel frissítést. Eddig csinálja!
Bejött egy kék ablak amiben felsorolt egy pár firmware missing listát. Kernelt feltette. Gép újra indult, mükszik, de a rendszer indítása közben több eszköz betöltésének hiányát írta ki.
De viszont van WIRELESS!

Attól függően, hogy kell-e neked valami amihez hiányolta a firmware-t még azokat is fel lehet pakolni nyilván. De akkor áruld el mik azok

-
Jester01
veterán
apt-get update megvolt, ugye?
Itt a link a deb fájlhoz, ha máshogy nem akkor töltsd le és dpkg -i initramfs-tools_0.113~bpo70+1_all.debEz lehet, hogy majd fog függőségekre panaszkodni, de utána apt-get -f install elvileg azokat rendberakja csak arra kell ügyelni, hogy ne leszedni akarja.
-
Jester01
veterán
root@debian:/home/carasc0# apt-get install linux-image-3.10-0.bpo.3-amd64
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
linux-image-3.10-0.bpo.3-amd64 : Breaks: initramfs-tools (< 0.110~) but 0.109.1 is to be installed
Breaks: initramfs-tools:i386 (< 0.110~)
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.A backports tárolóban elvileg kellene legyen 0.113 amit automatikusan fel kellett volna tennie.
Akkor próbáld meg először azt felrakni: apt-get install initramfs-tools -
Jester01
veterán
Elvileg a backportsnak konzisztensnek kellene lennie, ha amúgy nem telepítettél máshonnan dolgokat.
Másold be a teljes hibaüzenetet. -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
dpkg -l firmware-ralink majd jól megmondja, hogy mi van telepítve.
Kernelt pedig úgy tudsz frissíteni, hogy felveszed a wheezy-backports tárolót, abban van 3.10-es is, egy ilyen sort kell az /etc/apt/sources.list-be írni:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian wheezy-backports main contrib non-free
majd apt-get update (feltételezem momentán sima stabil disztró van fent) -
Jester01
veterán
Üdvözlet mindenkinek!
Ezen az oldalon olvastam hogy a Wireless telepíthető Debian rendszerre az oldalon látható típusú laptopra (HP Probook 4740s).
Viszont olyan is olvasható hogy Wireless not working on Linux (Ubuntu, Open SUSE, Debian) (2013-03-09T07:37:05+00:00). Ez igaz, vagy van valami okosság rá? Jó lenne ha működne.
Ebben kérnék segítséget! Előre is köszönöm!

Igen, elvileg működik, viszont a firmware-ralink csomagból legalább 0.40-es verzió kell és megfelelően friss kernel.
-
Jester01
veterán
Sziasztok!
Debian7 -em van netinstallal felrakva. xfce 4.8.
backports tároló engedélyezve, lefrissítve.több kérdésem is van:
1.: Láttam a backport tárolóban 3.10- es bpo kernelt. (én paet használok) mert 64 bit esetén a wine-al szívás van, a már telepített játékaim nem akarják az igazságot.
a kernel szépen frissül, nvidia modul épül bebootol.
van ugyanakkor virtualbox-om és mikor frissül a kernel akkor a dkms a virtualboxos modult nem tudja felépíteni. (nem mostanában történt a dolog, ezért pontos hibaüzenetet nem tudok mondani, de ha rápróbálok megint akkor bekopizom)
hasonló történt valakinek?2: A másik van-e friss e17 tároló a wheezyhez?
3: továbbá: WP8-as telefont adathordozás tekintetében sikerült e valakinek működésre bírnia?
(madzaggal és pcmanfm-el csatolódik, és fileokat lehet mozgatni gépre, de visszafelé nemigen.
BT-al próbálkozzak esetleg?4.:alsa-t használok és a skypeon sehogy sem megy a .mikrofon egy TRUST mikrofonos webkamerát használok.tudna ebben segíteni valaki?
a gép egy dell optiplex 760.
köszi: duo
1. Nekem nincs bajom 64 bit alatt wine-nal, sem a 32 bitessel sem a 64 bitessel. Bár nem sokat használom.
4. Ez is működik, egyszerűen az options->sound devices->microphone résznél kiválasztottam a megfelelő eszközt. (Mondjuk nem a legfrissebb a skypeom - 4.0.0.7) -
Jester01
veterán
Próbálok higgadt maradni a témával kapcsolatban, de egyszerűen már felidegesített.
Felrakom a Debiant Windows 7 mellé, feltelepíti a végén a GRUB-ot, aztán mikor boot-olna újra a rendszer nem tud semmit sem indítani, valami Atheros PCIE Network Controller cucc jön be, utána olvastam és azért mert a netről vagy hálókártyáról boot-olna be. De miért??A network bootot a bios szokta beadni ha amúgy nem talált bootolható eszközt (vagy persze ha az van beállítva).
Vagy nem sikerült a grub telepítés vagy rossz helyre került (nem az van boot eszköznek beállítva).
cd-ről elindítva a telepített rendszert újra kell rakni a grubot. -
Jester01
veterán
Illetve még valami. Szeretném remote elérni a gépet, ha valami akarok csinálni rajta.
A teamview-ert szerettem volna felrakni rá. Van droid-ra és pc-re is.
De nekem ezt írja ki telepítéskor:root@debian:~# sudo dpkg -i teamviewer_linux.deb
Selecting previously unselected package teamviewer.
(Adatbázis olvasása ... 54667 files and directories currently installed.)
Kicsomagolás: teamviewer innen: teamviewer_linux.deb ...
Beállítás: teamviewer (8.0.20931) ...
Warning in file "/usr/share/applications/pcmanfm.desktop": usage of MIME type "x-directory/normal" is discouraged ("x-directory" is an old media type that should be replaced with a modern equivalent)Az csak egy warning, ettől még működnie kellene. Nem megy?
-
Jester01
veterán
Vagy ha még fent van a debian, akkor "szőnyegbombázhatsz" is
. Felraksz minden *firmware* csomagot, végülis nem sok az egész. Úgyis csak azt a modult fogja betölteni, amihez van hardvered, a többi csak a winyón foglalja a helyet. Ubuntu is így ismer fel "mindent" (amit lehet). Max. ha nagyon akkurátus vagy utána leszeded, ami nem kell.Ha firmware hiány van, azt írja a syslog is egyébként.
De ha jól értem még addig se jutottunk el, hogy bármi kilistázza az eszközt. -
Jester01
veterán
Xp alatt ment, ezek szerint akkor debian nem támogatja?
Régi lapos(1.2 cel, 256MB ram), valami egyszerű linuxot szeretnék rátenni zene lejátszás miatt. Lubuntut próbáltam még, de az kiakad a pea hiánya miatt.
Ha pci a kártya és nincs letiltva biosban, akkor az lspci mindenképp listázná, akár van hozzá driver (vagy firmware) akár nincs.
Ha az xp még megvan, akkor nézd meg annak az eszközkezelőjében hogy miféle.
Esetleg nézd meg alaposabban az lspci kimenetet, hátha pl. ismeretlen eszközként van benne.
Ha pedig a laptop típusát tudod, akkor esetleg az alapján is rá lehet guglizni, hogy milyen hardverösszetevőkkel gyártották.
vadcoca:

-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Aha. Állítólag a 400MHz-es buszfrekvenciával rendelkezők (vagyis a 300-as sorozat) nem tud PAE-t, a többi igen bár nem jelentik le a cpuinfo-ban (cpuid).
Egyébként ha jól tudom a pae kernel külön van tehát nem kell rögtön 486-os kernelre váltani. Amúgy minek is neked a pae?
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Még egy kérdésem lenne ,hogyan tudnám limitálni az egyes alkalmazások memória használatát ?
ulimit
-
Jester01
veterán
Sziasztok egy olyan parancsra lenne szükségem ami megadja az adott user java processének PID-jét.
1db parancsra aminek a visszatérési értéke a PID -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
A packages.debian.org nem ismeri a ttf-ubuntu-font-family csomagot, szóval akárhonnan is szedted az van elrontva nem a debian. Az ubuntuban lévő csomag pedig nem dependel a defoma-ra, kifejezetten semmitől sem függ. Úgyhogy nem tudom mit csinálsz.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Hali!
Nem tudja valaki, hogy hol tudom beállítani a Wheezybe azt, hogy mikor lehajtom a laptopom képernyőjét akkor ne hibernáljon le? Azt szeretném, hogy ne csináljon semmit, amikor lehajtom a képernyőt. Nézegettem már a rendszerbeállításokba, de ott nem találtam ezt a lehetőséget. Windowsba tudom, hogy hol kell, de Linuxba ennyire otthonosan még nem mozgok, csak tanulgatom...
Előre is köszönöm a válaszokat.Elvileg az /etc/default/acpi-support fájlban van egy ilyen rész:
# Uncomment this to enable ACPI sleep when the lid screen is closed.
#LID_SLEEP=trueValószínűleg neked ez itt be van kapcsolva, tedd vissza a # jelet.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Frissítettem wheezyre, így újabb sikeres dist-upgrade lépésen van túl a rendszer. Már megszámlálni is sok hányadikon, ugyanis telepítve az 1997. szeptemberi chip cd-ről lett, még 1.3.1-es verzióval. Hihetetlen, de az már több mint 15 éve volt!
Azóta persze költöztetve többször lett, azt hiszem abból a gépből mára már csak a tv kártya van meg, igaz az jelenleg a szekrényben pihen.Némi csalódottságra adott okot, hogy az upgrade miatt körülbelül 30%-al több csomagom lett, annyi pluszt telepített fel, 600MB méretben. Na majd megnézem mit lehet esetleg kigyomlálni. Az mondjuk vicces, hogy (többek között) ilyeneket ír:
The following packages were automatically installed and are no longer required:
xserver-xorg-input-kbd xserver-xorg-input-mouse
Use 'apt-get autoremove' to remove them.Azt hiszem ezekre talán mégis szükség lehet

Nem ment minden zökkenőmentesen, a grub valamiért összeomlott (missing symbol divmod64) pedig a frissítésnél mintha láttam volna, hogy futott grub-install. Pendriveról indítva ismételt futtatás mindesetre ezt helyrerakta.
Egyelőre úgy tűnik minden jól működik.

-
Jester01
veterán
Sziasztok!
Egy érdekes problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A gépem dual boot-os, van rajta most egy debian 7 és egy win 7. A win 7 gond nélkül működik, ám a debian friss install után elhasalt a második bootolásnál.
Ilyesmiket ír ki közben:
[kep1]
[kep2]
[kep3]
[kep4]Ez kb. 3 reboot eredménye.
Ehhez képest tegnap, próbából ismét megpróbáltam a debiant elindítani, és gond nélkül sikerült. Ma reggel is.
Az újratelepítést azért csináltam, mert a régi rendszer is hasonló gondokkal küszködött és azt hittem, hogy valamit én gányoltam el benne. De úgy látszik mégsem.
A történethez még hozzá tartozik, hogy a debian reinstall előtt próbáltam felrakni egy Linux Mint Debian-t, és ott már a Live CD is kifagyott vagy 2x. Egyszer eljutottam vele odáig, hogy már telepítette magát és aközben fagyott ki.
A debiant, ami most fenn van, egy netinstallos cd-ről nyomtam fel.
A gép:
Asus M4A77t alaplap
Athlon II 640 X4 proci
8 GB RAM (Kingston, memtestet futtattam rajta, hátha ez a gond, de nem dobott hibát)
ATI HD 7850 (DVI kimenetet használom)
Az oprendszerek egy Samsung HD753LJ-re vannak telepítve.(az is igaz, hogy a HDSentinel szerint már nem a legjobb a vinyó kondija, de ha szar is, akkor a live cd miért fagyott ki?)
A gyári kernelt használom.Próbáltam guglizni is, és mintha a hdmi-vel lenne gondja, de én nem használom azt a kimenetet.
Ha esetleg valakinek lenne ötlete, hogy ez miért fordul elő, akkor hálás lennék.
Ha egyszer elindul akkor próbáld meg letiltani a HDMI audiót.
-
Jester01
veterán
Mint kiderült nem vagyok nagy Linux guru mar az elején elakadtam a telepítésben. Egyik ismerősöm haverja szerver építéssel és karbantartással keresi a kenyeret és vele csinaltattam meg a gépet. Nagyon korrekt és rendes embernek ismertem meg, kifizetem a munkáját és utánna meg volt egy két dolog nem ment elsőre. Ezért kinyitottam neki a routeren a 22 portot az ő tanácsára hogy elérje a gepet és tudja javitani, mert az első indulásnál nem működött minden megfelelően ezért nyitva is hagytam neki a portot.Közben meg hozza csaptam a vnc nek az 5900 és a torrentnek a 9091 portot mert a munkahelyéről is próbálhatam feszegetni a gép határait. Az uriber nagyon jól megcsinálta kevés pénzből azt hozta ki amit a 100e Ft Netgear Nasom soha nem tudott. Itt jött képbe a betörő mert valaki péntek este úgy gondolta hogy beszopat valakit, ha mar nincs jobb programaja péntek este 10 óra után. Én csak szombaton reggel vettem észre hogy valami nincs rendbe mert nem fut a torrentem gondoltam vnc keresztül újraindítom. Próbáltam belépni a vnc-be amihez a root adatok kellettek de sajnos mar nem engedett be. Szóltam egyből a srácnak rendes volt mondta hogy nyissam ki ujra 22 portot és megcsinálja, ő nem szólt hogy nem lessz ideje ezért sajnos megint hibát követtem el és nyitva hagytam a portot és láss csodát vasárnap este 10 kor megint vendégem volt egyből hívtam a srácot hogy ő van a gépen mondta hogy nem egyből bezártam a portot de a htopban a vadmin (ipcim)minidig ott futott 5 perc után meguntam és újraindítottam a gepet. Ma pedig a csekély linuxos tudásommal és a ti segítségetekkel próbáltam visszacsinálni a gepet, de sajnos nem ment. Most veszem fel ujra kapcsolatot a sráccal hogyha lessz ideje ami sajnos nem sok van akkor csinálja meg ujra. Szerintem ssh-n kersztul jott be mert a RealVNC 256-bites kodolasaval eltartott volna egy kis ideig amig feltori. Röviden és tömören ennyi a történetem, és meg mindig nem fogom fel hogy mivel érzi magát többnek hogy betört a gépem be
. Jo tanács kent ajánlom neki hogy fogjon magának egy csajt aki leköti a szabad idejét
(és hogy ne találjak meg
)VNC-t én sose engedem ki a netre, csak az ssh-t. A VNC-t pedig ssh tunnelen keresztül lehet elérni.
Ha újrarakja a srác a gépet, akkor kérd meg, hogy ssh kulcsos autentikációt állítson csak be és tiltsa le a jelszavasat valamint a root belépést.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Nem tudom konkrétan mire gondolsz, full hd filmeket évek óta lehet nézni ha megfelelően erős a hardvered.
-
Jester01
veterán
Most mar igen de ujra elhasal:
libtool: link: ( cd ".libs" && rm -f "openchrome_drv.la" && ln -s "../openchrome_drv.la" "openchrome_drv.la" )
make[4]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[3]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
Making all in man
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/man'
sed -e 's|__vendorversion__|"xf86-video-openchrome 0.3.2" "X Version 11"|' -e 's|__xorgversion__|"xf86-video-openchrome 0.3.2" "X Version 11"|' -e 's|__xservername__|Xorg|g' -e 's|__xconfigfile__|xorg.conf|g' -e 's|__projectroot__|/usr|g' -e 's|__appmansuffix__|1|g' -e 's|__drivermansuffix__|4|g' -e 's|__adminmansuffix__|8|g' -e 's|__miscmansuffix__|7|g' -e 's|__filemansuffix__|5|g' < openchrome.man > openchrome.4
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/man'
Making all in tools
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/tools'
make[2]: Nothing to be done for `all'.
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/tools'
make[2]: Entering directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'Ebben semmi hiba nincs, biztos ezt kell nézni?

-
Jester01
veterán
A latest openchrome driver-t forgatom forrasbol ami egy kis nyuglodes utan le is futott hiba nelkul.
De a make megorjit

via_exa.c:39:19: fatal error: GL/gl.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[3]: *** [via_exa.lo] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[1]: *** [install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make: *** [install-recursive] Error 1.../src alatt valoban nincs via_exa.lo file
A probléma az első sor, GL/gl.h nincs ... a via_exa.lo az a fordítási lépés eredménye lenne. mesa-common-dev telepítve van?
-
Jester01
veterán
annak mi lehet az oka, hogy egy csomag bar megtalalhato a repo-ban, nem tudom azt telepiteni, mivel az apt-get nem leli?
a csomag a haproxy lenne, apt-get install azt mondja E: Unable to locate package haproxy, apt-cache search pedig szinten nem talalja
a rendszer egy debian testing, amd64 architekturaval, a sources.list pedig igy nez ki:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian testing main contrib non-free
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian testing main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-freeNincs benne a Packages listában mert éppen megy a vita róla.
"I have discussed a bit with Willy (upstream) and he would like that we
don't ship haproxy 1.4.15 with Debian. He would prefer no haproxy at all
than this old version that he considers as unfit for the release (even
with the two fixes above)." -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Ha máshogy nem, akkor lekapod a csomag forrását és jól lefordítod magadnak.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Sziasztok!
Pár tök alap kérdésem, ami lehet néhány embernek nevetséges.Az első: mi a különbség ha \ ilyen per jelet írok és mi a különbség ha / ilyen per jelet írok Linux alatt. Illetve a % jel mit jelent egy parancsnál, vagy elérési útnál.
A másik, hogy samba-ban a következő dolgok mit takarnak, mire kellenek:
inherit acls = Yes
create mask = 0600
directory mask = 0700
store dos attributes = YesKöszönöm!

A \ (visszaper, backslash) az általában escape karakter, az utána következő karakterrel speciális jelentése van. Ez nem annyira "linux" dolog, ez az adott programoktól függ. Például C programnyelvben és szabályos kifejezésekben (regular expression, regexp) is van. bash-ban alapesetben a következő speciális karakternek elveszi az "élét", vagyis normál karakternek fog számítani. Például ha szóköz van egy fájlnévben akkor elé \ jelet téve nem fogja eltörni kettőbe a fájlnevet.
A / (per, slash) a könyvtárelválasztó (directory separator), az ami a windowson a \. Ez valóban linuxos dolog, a kernel szintjén van.
A % jel megintcsak program függő, bash-ban például háttérfolyamatok (job) azonosításra szolgál.
A samba cuccokról lásd a man smb.conf leírást, de röviden:
inherit acls = ha acl-t támogató rendszered van, akkor itt bekapcsolhatod, hogy az új directoryk örököljék az acl-t és ne a directory mask értéket használják
create mask = megmondja melyik jogosultság biteket lehet beállítani új fájl létrehozásakor. a 0600 azt jelenti, hogy legfeljebb a tulajdonos írhatja és olvashatja
directory mask = mint fent, csak könyvtárakra. a 0700 a tulajdonosnak engedélyezi az írást, olvasást és a "belelépést"
store dos attributes = ha a rendszered támogatja a kiterjesztett attribútumokat akkor ezzel bekapcsolhatod, hogy a klasszikus dos-os attribútumokat explicit eltároljaPumpkinSeed: milyen parancsot nem tudsz futtatni?
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Hali
Segítséget szeretnék kérni tűzfal ügyben.
Router és switch közé szeretném beállítani egy számítógépet tűzfalként.
router 192.168.64.1
tűfal külső: 192.168.64.2 - eth0
tűzfal belső: 192.168.64.3 - eth1
a switchre kötött gépek dhcp-vel kapják a címeket illetve fix ip-vel rendelkezik 1-2 gép/eszköz.A tűzfalszabályokkal nem is lenne gond, csak azt nem tudom megcsinálni, hogy a külső hálókártya és a belső hálókártya között átmenjen a forgalom. Erre kérnék segítséget.
Kezdő linuxos vagyok, de a tűzfalszabályokkal még elbírok, de erre még nem jöttem rá.Köszi előre is
Ha a szabályok és a routing rendben vannak valamint be van kapcsolva az ip forwarding akkor mennie kellene. Ez utóbbit az /etc/sysctl.conf fájlban lehet beállítani a net.ipv4.ip_forward=1 sorral, illetve a sysctl paranccsal.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Jóformán a legeslegelső dolog amit linuxon megtanultam az a kernel fordítás volt és mindig saját kernelt használok. Így tuti az van benne ami nekem kell, és nem az amit a disztrókészítők jónak gondoltak. Ha pedig a saját kernel már adott, akkor az initramfs már csak plusz bonyolítás lenne ... nekem.
Aki nem fordít kernelt az valószínűleg nem fut bele az initramfs gondokba egyébként sem. Vegyük észre, sch_a kolléga is úgy kezdte, hogy "Kernelfordítással foglalatoskodnék".
-
Jester01
veterán
Mondjuk én a lelki békém érdekében sosem bonyolítottam az életemet initramdisk-kel

Persze hallottam, hogy vannak olyan körülmények amikor nem kerülhető el. -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
egy 8-as firefoxot használok, amiben pár tabon fut ez (itcafe), amit olvasok éppen, egy-két keresési fül.
de egyes feladatokhoz régebbi firefox kellene, amit felraktam külön könyvtárba. a gondom, hogy bemegyek ebbe a külön könyvtárba, beírom, hogy ./firefox és ez a 8-asban nyit új ablakot, nem pedig elindítja az ott levő régebbit.Pedig pont erre lenne való a -no-remote, én is úgy használtam régebben. A leírásodból nem látszik, hogy külön profillal indítanád (-ProfileManager, vagy -profile/-P) A -no-remote-t is próbálhatod megadni mind a két példánynak.
-
Jester01
veterán
Én is csak azt ismerem. Mi a konkrét probléma, hogyan piszkálják egymást?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Null Perces / Kártyafüggetlen / Gyári Gari 2027.02.19-ig Akku : 100%
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Qt az első számú gyanúsítottam ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

A ttf-ubuntu-font-family persze benne van.

)