- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Igen csak mivel egy CPU élettartama sacperkábé 20 év emiatt senkit nem érdekel, ha ez lecsökken a felére vagy akár a negyedére, csak a DDR2 most kakukktojás lett ebből a szempontból szerintem, mivel ezek a lapkák 1,8V-on érzik igazán jól magukat élettartam tekintetében. Sokan úgy veszik, hogy a gyártó által megadott fesz fölött számolnak élettartamcsökkenéssel, holott már a gyártó is tuningol kvázi, amikor ráírja, hogy 2,2V az alapfesz. A chiphasználatból kiderül, szerintem egyértelmű.
Ezért nem vagyok elájulva a reaper-től amit vettem. Lehet hogy 1066-os, de 2,2V-on, az ezres Crucial-om meg 2V-os ram volt, de az elindult ezren 1,9V-al is, ez meg 1066-on csak 2,2V-al indul meg 5-5-5-15 ben, a chip meg ugyanaz mindkettőn. Szerintem annyi van, hogy válogatott chipeket szerelnek megrántják és adják 1066-os ramnak meg 1200-asnak. Szal lényegében megveszel egy régebbi tuning 800-as DDR2-őt fél vagy negyedáron és könnyen lehet, hogy tök ugyanott vagy ha jót fogsz ki és előtted nem taposták ki a szemét ha meg igen akkor hamarabb cserélteted újra, nagy kaland. Végtére is a régi ramjaim is mentek volna ennyit, ha adok nekik 2,4V-ot, csak akkor nem mertem, mert nagyon soknak éreztem. Most meg egyszercsak gyári fesz lett belőle, szemrebbenés nélkül beírják a speckóba, hogy 2,1 - 2,3V az alapfesz, kérdésem mitől ha a chip meg ugyanaz, amit szerelnek rá? Vakítás ez valahol. A valóság valahol ott tarthat, hogy a tényleges élettartam 2-3 évre csökkent, de még ez is csak azért ennyi, mert válogatott jóféle chipeket tesznek rá ha viszont még húzod is a gyárilag húzott ramot, akkor meg ilyen fél vagy egy év, aztán kereszt. Én is kaptam erre a RAM-ra 5 év garit, ezalatt szinte biztos, hogy egyszer cserélve lesz, ha nem én akkor majd a köv. tulaj cserélteti majd, de a gyártónak így is megéri, mert kétszerakkora haszna van rajta, a fele chip szerintem megmaradt 800-as ramra szánt "régi, raktári" cucc. Szinte eladhatatlan, így meg duplaáron nyomják.
Ha én vennék kápére most DDR2-őt akkor tuti, hogy régebbi 800-ast vennék olcsóbban, amire van még legalább 1 év papíros gari és 1066-ra felrántanám szemrebbenés nélkül. Legfeljebb cserélni kell, de semmi sem garantálja, hogy egy ilyen reaper-t nem kell fél év múlva ugyanúgy cserélni, viszont kétszerannyiba kerül. Szerintem ennyit nem ér, hogy a gyártó válogatja.
Ha megjön a gyártól a csere crucial kittem tuti hogy ezt az OCZ-t fogom pénzé tenni és nem azt, lesajnálom, hogy az csak ezres. Addig taposom, de aztán pápá, ezért sokkal többet kapok, pedig nem biztos hogy jobb, sőt, ezen a feszen, bármint 2,2V-on a 2V-os ezres crucial is simán megy 1066-on, de ezren tán még CL4-ben is. Meg egyébként is lópénisz az a 66MHz, lehet beteszem CL5-be 1,9V-on 1000-re 8 as szorzón és legalább nem carik be.
amúgyis 3,5GHz CPU már elég, hogy kihajtsa a VGA-mat afölött már nem sok különbséget látok, ezt az OCZ-t 1:1-ben max 7-es szorzóval tudom taposni 1066 fölött úgy hogy ne kelljen a procinak túl sok fesz, viszont különbséget nem nagyon érzek, akkor meg minek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest