Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz Passape #4932 üzenetére

Éljen a dreha :DDD most én is ventizem az alaplapi hidat :B,van ilyen, csak picit furi hogy eleve drehához vásárolsz be, de végülis amit írsz, az is egy szempont, a 33 fokot mivel mérted?

• priti

addikt

válasz Punisher15 #4931 üzenetére

okozhatja pölö szar / lejárt / inkompatibilis vírusírtó program aktív védelme

• priti

addikt

válasz Passape #4928 üzenetére

A passzív ATI-t gondold át, ha nem akarsz drehálni. Játék alatt kb. 100 fokos lesz. [link] Egy Ilyen VGA fölött te semmit nem fogsz húzgálni léghűtéssel, csak kínozni, simán felejtős, a RAM-ok is, alaplap is, HDD is, minden sütni fog. Inkább vegyél egy refihűtőshöz egy normális hűtőt, ezért a passzív hűtőért nem szabad pénzt adni és az árban ugyanúgy benne van. Persze ez is egy módszer :DDD Én nem is tudom hogy képzelte bárki is, hogy egy ekkora hőleadó elvisz egy ilyen VGA-t passzívban, Istenem és efölé passzív heatpipe-os alaplapi hűtés, meg tuning passzív 1200-as DDR2 , meg léggel húzott CPU :C végülis, ha kirakod az ablakba februárig jó, csak árnyékban legyen :DDD

• priti

addikt

válasz sz.j #4884 üzenetére

Ne vegyél RAM-ot !

Most lettem kész a próbálgatással. Volt itthon egy AC alpine 7 CPU hűtő, arról leszedtem a hangtalan ventit.
    A CPU blokkról, meg oldalt az ajtón lévő aktív radiról pont úgy hajlik a vizes cső, hogy csak úgy oda tudtam tenni a híd fölé rádugva a lapra, kb. a csövek tartják meg az egyik sarka ráakad a blokk lefogatóra, szóval totál dreha, de most az fújja a hidat és mivel össze van pipálva minden ez elég. Megszűnt a hiba az újraindításkor terhelés után is, de nincs olyan jó a lap, mint volt, az FSB-nek meg ami alatta van a BIOS-ban kell adni pluszt, eddig nekem elég volt auton hagyni, de a hiba viszont a hűtéssel megszűnt, így tuti hogy az alaplap miatt van. Úgy látszik nem csípi a meleget, pusztúl tőle a drága, így hogy ez a 8-as nekem elég lett középen nem néztem melyik része hevül túl, lehet alul a VGA alatt, csak a heatpipe miatt így is lehül... nemtom, de valamit sürgősen tegyél vele, mert tuti hogy alaplap neked is.

• priti

addikt

válasz priti #4908 üzenetére

Azért írom a VGA-s dolgot, mert ilyen furcsaságokat is tapasztaltam, amikor az általad leírt hiba után újraindítottam a vasat alapon, (mert csak úgy lehetett) hogy amellett hogy terheletlenül winfos alatt 41fok a deszka, ami nem kevés, a CPU-ra 25 fokot ír, gondolom a tokozás, ami kábé hiteles is, mert a vízhűtésem hőfokkijelzős és a rendszervizem 24 fok, mivel 18 fok van a szobában, de a CPU magokra meg 42fokot ír, mint az alaplapra, ekkora eltérés a tokozás és a magok hőmérsékletében nekem még nem volt igaz nyáron melegebb a rendszervíz is, szóval vagy az egész lap át van hevülve és alulról melegíti a procit, vagy az everest hülye, de szerintem inkább az első. Persze nem olyan nagyon sok a 40fokos alaplap, de valami teszt ott a boot-oláskor ezen a hőmérsékleten néha behány nekem is. Én arra gyanakszom, hogy nem a 40 a gond, mert az egy átlagérték, mi van, ha a VGA alatti híd hevül túl, de ez csak tipp. Ha megnézed a VGA környezete mindig forróbb, most a hétvégén akarom én is lemérni, úgy, hogy az egyik hőfokdiódát ráragasztom a VGA alatti hídhűtőre kiváncsi vagyok hány fokos, lehet hogy 50 fölött van és amiatt hány be, ez se kizárt, mert a bootoláskor mindent tesztel a deszka, ez a verzió jobban magyarázná, hogy miért nem száll el kékhalállal forrón menet közben, meg hogy miért nem hibázik a terheléses teszt, miért csak bootoláskor instabil a rendszer. Valszeg szoftveresen nem azt teszteled, ami "instabil" az alaplapi boot-teszt során.

• priti

addikt

válasz priti #4907 üzenetére

próbáld ki, hogy rivatuner-rel felnyomod a VGA hűtést 100%-ra, az ingyen van és lehet, hogy annyi elég is, mert a VGA nagyon fűti a lapot, ha úgy feláll boot-oláskor, amikor lefutnak az alaplapos tesztek, akkor csak egy jó VGA hűtő kell, egy próbát megér

• priti

addikt

válasz sz.j #4884 üzenetére

Ugyanolyan alaplapunk van. Ez nem memória hiba. Vadi új RAM-mal kezdte el nálam is csinálni, mivel 1066-os rammal már 2,2 V vagy afölött kell adni a RAM-nak, meg jöttek a magasan 500 fölötti FSB-k is.
    A tiéd már valszeg mégkészebb, de az alaplap túl meleg. Próbáld ki, hogy leterheled alapon fél órát és utána forrón nyomsz egy reset-et és utána kezded beállítani a BIOS-ban a tuning értékeket, látni fogod, hogy nem áll fel a gép azokon az értékeken, amiken hidegen, első bekapcsoláskor simán feláll és stabil is. Ha megfeszülsz se áll fel csak alapon, mert forró. Egyértelmű a történet, mivel ha több feszt adsz neki attól csak mégjobban melegszik, tehát csak a jobb hűtés jelenthet megoldást, vagy a lapcsere a stabilitásra. Modjuk tényleg fura, de nálam is stabil forrón is mindaddig, amíg újra nem indítom a gépet telepítés miatt például, de ha megnézed hidegen akár újra is indíthatod, tehát egyértelmű. Sajna 40 fokon már csinálja, ez a tapasztalatom, 30 körül kell tartani a deszkát és ez forró video-val nem nagyon szokott sikerülni, szóval ott kell kezdeni, de a ramcserével mellényúlsz.

• priti

addikt

válasz Jorus #4873 üzenetére

Ha valaki 2008 januárjától kergeti azért az már 1 év, az már valami. Azért csak lesznek ilyenek páran, majd próbálok leskelődni más fórumokban is.
    Nekem 975-ben Asus-om volt, a P5B-Deluxe, nem nagyon emlékszem mennyit lehetett adni a RAM-nak maxra, nekem 2V körül elég volt akkor, sokkal inkább a híddal voltak gondjaim, volt hozzá egy mókuskerék hűtő, de hiába volt összekötve pipával középre is kellett egy venti, különben bestruált az orthos alatt. Egy darabig szenvedtem egy rack venti rádrehálásával volt megoldva, de végül be is vizeztem. Akkor volt először H2O a gépemben. Ment az mint a veszedelem, de nagyon fűtött, jó volt, de a meleg miatt annyira mégsem. Nem szeretem a lapokat vizezni, mert állandóan variálják a deszkákat és nehéz eladni a blokkokat. Egyszeri használatra meg drágák. A mostani EP35-DS4 gigámban is lehet adni gazdagon a feszt a ramnak, szóval ez nekem nem tűnt még fel, amit mondasz.

• priti

addikt

válasz VinoRosso #4867 üzenetére

Én csak arra vagyok kiváncsi, hogy esetemben a 2,4 V az +0,2 csupán, vagy valójában +0,6, mert az a chip ugyanaz az 1,8-as csak átmegy egy teszten a gyárban, amely teszt csak azt garantálja, hogy a 2,2-őt még eltűri, de kvázi lehetséges, hogy azon már üvegen jár és afölött már vége is van és hatványosan csökken az élettartam a további feszemelés hatására azonnal.

• priti

addikt

válasz Jorus #4869 üzenetére

Az lehet még itt legjobb esetben, hogy a gyárhoz garanciális csere jogcímen visszakerült pár ezer RAM, mivel minden országban van egy párezer ember aki tuningol és ezt a készletet nem egyből a kukába dobták, mint veszélyes hulladékot, hanem először mint egy reprezentatív mintát megvizsgálták és kiszűrték, hogy mely pontokon okoz gondot az elektronmigráció és a gépsoron állítva ezeket megerősítették, tehát kvázi ugyanazt a chip-et gyártják, csak az már mégse ugyanaz, mert tutira elviseli a 2,2V-ot, tehát a gyártói pozitív tűrés miatt fel lehet tolni 2,4V-ra is. Ha ez így van, akkor viszont nekünk számít a gyártási dátum, mert az viszont tuti biztos, hogy a régi de kvázi jobban sikerült darabokat is ugyanúgy eladják. Fillérekből összeraknak egy tesztsort és ami azon átmegy az itt van nesze. Viheted.
    Lehet, hogy filléres lesz a DDR3, mire ez kiderül, de az nem kerül semmibe ha mindenki beírja hány V-on hajtja a 2,x V-os gyári feszű ramját és mióta... Azért biztos van aki kergeti már régebb óta, mert elsők között ugrott rá az 1066-os témára.

• priti

addikt

válasz TomBoy1986 #4859 üzenetére

Világos, de most nem az van, hogy ingyen és bérmentve kiteszteltük a gyárnak, hogy 1,8V helyett ezek a 800-as ramok 2V-2,3V között mennek 1000-1200 között évekig?
    Mert nekem baromira úgy tűnik a chiphasználatból, hogy egy rakás DDR2 gyárilag húzott 800-as nagyobb hűtőbordával és a húzottat továbbhúzni már nem ugyanaz játék, nem ugyanaz a sport, nem ugyanaz a műfaj vázze. Marsellus bácsi ezeket a gyárban már rendesen megbactatta. :DDD

• priti

addikt

válasz Jorus #4858 üzenetére

Az 1,8-as ramokra ez igaz, kiegészíthetem A-Data Extreme Edition-nal, nekem olyan volt "800+" -ba és az is köszöni szépen jól érzi magát. Mondjuk mióta eladtam nem húzzák, de egy évig megkapta tőlem ami jár és imádta.
    A mostaniakat, ezeket a kettő meg két volt fölötti alapfeszes ezres, 1066-os ramokat nem vágom. A mostani OCZ-m gyári fesze 2,2V például. Az elmélet szerint 2,4V, 2,5V-ig simán lehetne adni neki a delejt, de ha megnézem tök ugyanazzal a chip-pel van szerelve, mint ami a crucial kitemen volt, ami meg 2V-os volt gyárilag. Oké hogy gyárilag válogatott biztos, ha cl5 1066-osnak adták el és nem cl4 800-as, cl5 ezresnek, de attól még ugyanaz a chip. Az elektronmigrációt szem előtt tartva nem adekvát válasz, hogy ha az 1,8-as ramok bírták a +0,2V-ot, akkor ezek is bírni fogják.
    Ha pölö auto-n hagyom a lap nem ad neki magától még 2,2V-ot se 1066-on, hanem az időzítést lazítja le ami tök logikus, mert ő a chip-et "látja" nem a vakító csomagolást. Szép ez a hetpájperdő, amit tettek a reaper-re, de a hűtés csak a dolog egyik fele. Óvatos duhaj vagyok, most nyírtam ki pár napja a crucial-t, mondjuk én 1:1-ben járatok mindig, szerintem úgy a legjobb. Nyilván előttem nyomták ki a szemét 2,65V-al, legalábbis ezzel nyugtatom magam, de mostmár DDR3-ra váltásig nem akarok még egy garival szórakozni.

• priti

addikt

válasz Jorus #4851 üzenetére

Szerintem úgy nyilatkozzunk ilyet, hogy én ezt és ezt a típusú 2,1V-os ramot 2,3V-on használtam x ideig gond nélkül. Annak több az információértéke.
    Így még az sem tisztázott, hogy mi a hosszabb táv akkor, amikor eleve termékspecifikus a tuning. Kötélen lógva 2 perc is hosszabb táv. Nem kötekedni akarok, de ha valaki félévente cserélgeti a kiteket az is az igazat mondja, amikor azt mondja, hogy tapasztalatai alapján hosszabb távon is elbírnak ennyit, meg az is az igazat mondja akinél beszarik 4 hónap után +0,5V-tól a használtan vett kit, mint nálm a crucial. Nyilván szétrántották az arcát előttem, és nem halok bele a gariztatásba, de ettől függetlenül még nincs másfél éves a RAM, szóval rendesen lecsökken az az élettartam azért.

• priti

addikt

válasz KaraDani #4847 üzenetére

Az új májkrémszafthoz még nem volt szerencsém, a visztát végigszenvedtem rc-től, nem mondom hogy nem volt hasznos, de nem vágyom újrakezdeni a héttel. Picit becsömörlöttem a "biztonsági szint" elméleti értelmezésének szoftveres leképezéseitől, hogy finom legyek és nőies. Utánaolvasáskor meg ezek a genomikából szedett szakszavak angolul teljesen tönkretesznek. Még a szakszótárban sincs fordítása. A sok kockafejű állat.

• priti

addikt

válasz KaraDani #4836 üzenetére

Szerintem felesleges a 6GB és a DDR2 ára csak lefelé mehet (most a Ft árfolyamtól tekintsünk el) szóval felesleges megvenni kvázi előre. Ami a tuningot illeti semmi sem garantálja, hogy négy modullal fog úgy menni, mint kettővel (több példa van az ellenkezőjére)
    Ha kell a 4 GB szerintem inkább add el a 2x1-et és vegyél egy 2x2-es kitet, úgy nagyobb sanszod van jobb tuningra, meg azért is, mert most még könnyebb eladni 2x1GB-ot, mint mondjuk egy év múlva.

Szerintem inkább a multitaszk miatt van a folyamatonkénti "korlát" ami megint csak ilyen féligazság, de mindegy mert 64 biten se jobb a helyzet enni meg nem kér a parancs, ez ilyen "ártani nem használ" ha beírod, specifikusan segíthet, én így használom, káros mellékhatása nincs, nem nagy meló egy emelt szintű parancssorba beírni egy sort, szóval miért ne, ha csak egy dolog van amibe nem szaladok bele emiatt már megérte.

• priti

addikt

válasz trémobil #4835 üzenetére

Ha nem kitben van, csak úgy 2 darab 1 gigás modul akkor nem kizárt, hogy nem mennek együtt dual-ban 1066-on, de azért kezdjük elölről.

1, csinálsz egy cémoszklírt a vonatkozó alaplapi jumperrel
    2, úgy teszed be a ramokat, hogy az egyik a sárga bankban legyen a másik a pirosban és nem egymás mellett.
    3, belépsz a biosba és mindent hagysz auto-n, nem buzerálsz semmit, proci is default órajelen, csak az aránnyal teszed be 1066-ra a ramot és kipróbálod, ha nem akkor ram feszt emelsz, de minden más auton, ha így sem, akkor az 5-5-5-18 időzítést is beállítod fixre, ha így sem akkor még szóbajön BIOS frissítés, de ha van haverod akinek van alaplapja, ami kezel 1066-os ramot próbáljátok ki, hogy abban mennek e dualban 1066-on a vonatkozó ramok, mielőtt szétver az ideg, mert ha a RAM a "szar" akkor hiába feszülsz meg, feltehetsz 100 BIOS-t akkor se lesz jó.

• priti

addikt

válasz plaszy #4833 üzenetére

Írd be parancssorba hogy
    BCDEdit /set pae ForceEnable
    ez megnöveli a folyamatonkénti, processenkénti "memórialimitet".
    Ez inkább lehet hasznos ha nagy memóriaigényű alkalmazásokat használsz, mint a szóbanforgó fél giga memórián való fennakadás. Én egyébként használtam a 64bitest egy darabig és a 64bites vista tényleges memóriacímzése se kevésbé korlátolt. Zéró különbséget tapasztaltam.
    A pae egyébként a Physical Address Extension rövidítése, a fizikai cím kiterjesztését jelenti. Egy időben volt is egy kacsa, hogy ezzel a paranccsal rögtön 4 gigát használ majd a vista. Végülis nézőpont kérdése ;] .

szerk: kérdésedre válaszolva totál felesleges a 4 giga miatt 64 bitesre váltani.

• priti

addikt

válasz Qru #4812 üzenetére

Igen csak mivel egy CPU élettartama sacperkábé 20 év emiatt senkit nem érdekel, ha ez lecsökken a felére vagy akár a negyedére, csak a DDR2 most kakukktojás lett ebből a szempontból szerintem, mivel ezek a lapkák 1,8V-on érzik igazán jól magukat élettartam tekintetében. Sokan úgy veszik, hogy a gyártó által megadott fesz fölött számolnak élettartamcsökkenéssel, holott már a gyártó is tuningol kvázi, amikor ráírja, hogy 2,2V az alapfesz. A chiphasználatból kiderül, szerintem egyértelmű.
    Ezért nem vagyok elájulva a reaper-től amit vettem. Lehet hogy 1066-os, de 2,2V-on, az ezres Crucial-om meg 2V-os ram volt, de az elindult ezren 1,9V-al is, ez meg 1066-on csak 2,2V-al indul meg 5-5-5-15 ben, a chip meg ugyanaz mindkettőn. Szerintem annyi van, hogy válogatott chipeket szerelnek megrántják és adják 1066-os ramnak meg 1200-asnak. Szal lényegében megveszel egy régebbi tuning 800-as DDR2-őt fél vagy negyedáron és könnyen lehet, hogy tök ugyanott vagy ha jót fogsz ki és előtted nem taposták ki a szemét ha meg igen akkor hamarabb cserélteted újra, nagy kaland. Végtére is a régi ramjaim is mentek volna ennyit, ha adok nekik 2,4V-ot, csak akkor nem mertem, mert nagyon soknak éreztem. Most meg egyszercsak gyári fesz lett belőle, szemrebbenés nélkül beírják a speckóba, hogy 2,1 - 2,3V az alapfesz, kérdésem mitől ha a chip meg ugyanaz, amit szerelnek rá? Vakítás ez valahol. A valóság valahol ott tarthat, hogy a tényleges élettartam 2-3 évre csökkent, de még ez is csak azért ennyi, mert válogatott jóféle chipeket tesznek rá ha viszont még húzod is a gyárilag húzott ramot, akkor meg ilyen fél vagy egy év, aztán kereszt. Én is kaptam erre a RAM-ra 5 év garit, ezalatt szinte biztos, hogy egyszer cserélve lesz, ha nem én akkor majd a köv. tulaj cserélteti majd, de a gyártónak így is megéri, mert kétszerakkora haszna van rajta, a fele chip szerintem megmaradt 800-as ramra szánt "régi, raktári" cucc. Szinte eladhatatlan, így meg duplaáron nyomják.
    Ha én vennék kápére most DDR2-őt akkor tuti, hogy régebbi 800-ast vennék olcsóbban, amire van még legalább 1 év papíros gari és 1066-ra felrántanám szemrebbenés nélkül. Legfeljebb cserélni kell, de semmi sem garantálja, hogy egy ilyen reaper-t nem kell fél év múlva ugyanúgy cserélni, viszont kétszerannyiba kerül. Szerintem ennyit nem ér, hogy a gyártó válogatja.
    Ha megjön a gyártól a csere crucial kittem tuti hogy ezt az OCZ-t fogom pénzé tenni és nem azt, lesajnálom, hogy az csak ezres. Addig taposom, de aztán pápá, ezért sokkal többet kapok, pedig nem biztos hogy jobb, sőt, ezen a feszen, bármint 2,2V-on a 2V-os ezres crucial is simán megy 1066-on, de ezren tán még CL4-ben is. Meg egyébként is lópénisz az a 66MHz, lehet beteszem CL5-be 1,9V-on 1000-re 8 as szorzón és legalább nem carik be.
    amúgyis 3,5GHz CPU már elég, hogy kihajtsa a VGA-mat afölött már nem sok különbséget látok, ezt az OCZ-t 1:1-ben max 7-es szorzóval tudom taposni 1066 fölött úgy hogy ne kelljen a procinak túl sok fesz, viszont különbséget nem nagyon érzek, akkor meg minek...

• priti

addikt

válasz TomBoy1986 #4810 üzenetére

Te én nemtom itt van pölö az én 8200-as procim, aminek a 2x3MB-os kesse szerintem bőven elég. Ennek az alapórajele 2,67GHz. Ha beteszem 1:1-be a rammal és adok neki a BIOS-ban 1,275-öt akkor a CPUZ 1,24V és 1,25V között mászkál. Ha megnézem a dobozt ott az van, hogy max 1,25V, szóval relatíve ezt még imádja, de már így is 3,7GHz fölött van az órajel 7-es szorzóval. 8-as szorzóval is megy még 4GHz fölött is csak adni kell neki a feszt ott már azért rendesebben, de ha százalékra számolom a tuningot és hozzáveszem, hogy azért még mindig a legtöbb játéknál a magas órajel a döntő én valahogy nem vágyom AMD-re. Igaz én vízzel hűtöm, de ha meg azt nézem, hogy egy komolyabb léghűtés, mondjuk valami ninja xxxx 10k, akkor miről beszélünk? 10k-ból simán ki lehet hozni egy vízhűtést is, ami csak a procit hűti. Max kell valami nagyobb tartály, amit házilag csinál hozzá aztán kész. Ennyi. Értelek, hogy amolyan hobby nálad a dolog, nálam ez ilyen megveszem, beállítom és többet hozzá se nyúlok dolog. Egyszerűen csak az ár/teljesítmény arány érdekel a vásárlást követően. Ha az megfelel akkor elégedetten hátradőlök és részemről a tuning lezárva. Mindig húzva megy az asztali gép, nem használom olyan sokat, mivel a munkahelyi notimmal töltök le, bekapcsolom aztán megy egész éjjel, azt meg lesajnálom, meg nem is fogyaszt annyit..

• priti

addikt

válasz plaszy #4804 üzenetére

1066-os Reaper-t nézek éppen. 1:1-ben 1066MHz-en 2,2V (gyári fesz) alatt nem hajlandó gályázni, azt adni kell neki. Hogy ezt most meddig bírja a DDR2 azt mindenki eldönti magában.
    Tehát kvázi alapfeszen gyári alap időzítések mellett 5-5-5-15 1066MHz
    Everest Ultimate: olvasás: 9119 pötty írás: 11109 pötty.
    Nekem spec gyorsabban olvasta a Crucial-t a lapom, pedig az csak ezren ment, írni ezt írja gyorsabban de csak pár pöttynyivel, viszont ez 2,2V mellett orthos 100% stresszelés után épphogy csak langyos, szóval ez kevésbé melegedős fajta, de mint kiderült számomra a ram hőmérséklete max a házhőmérséklet tekintetében lehet számottevő, úgy egyébként a magas fesz idővel úgyis kinyírja a DDR2-őt, hiába a jó hűtés, az meg hogy 2,2V-on tudja csak az 1066-ot, hát én nemtom, én annyira nem vagyok elájulva. Mindenesetre ez 20k körül elérhető 2x2GB-os kit. Én spec ma vettem 22k-ért, de nekem meg volt kötve a kezem, mert gyorsan kellett, ráadásul utalványra, így csak az OHS jött szóba, mert ott elfogadják közel van és nincsenek horror árak, odaszóltam telón hogy épp mi van tegnapra és ez esett.
    Ez is egy ram, de ha hosszútávra szeretnél választani nem biztos hogy ez a legjobb, adni kell neki rendesen a 2,3-2,4V-ot ha húzgálni akarod, persze lehet és megy is, csak nekem ez a fesz kicsit soknak tűnik.

• priti

addikt

válasz TomBoy1986 #4805 üzenetére

Ez nagyon nem az a lap, nem egyről beszélünk. Amiről én beszéltem az az EP35-DS4 ami így néz ki, te meg ezt gyötörted. Komparálj. Elfogadom, hogy AMD alá más a fekvés, mint Intel alá és megeshet, hogy AMD alá mutat még valamit az MSI, csak Intelre nem, nem vágom, mivel nincs AMD vasam, de akkor miért szívsz a RAM-mal? Értesz, ott a kompatibilitási lista a kiskönyvben ha benne van és nem jó, akkor a lap a szar. Nincs mese. Ettől még hihetsz az MSI-ben, csak az már vallás. Ha nem szerepel a kompatibilitási listán és mégis bepróbáltad, akkor meg persze nem az MSI tehet róla, hanem te. Ez tiszta sor.

• priti

addikt

válasz TomBoy1986 #4802 üzenetére

Most nézem a konfigod és igaz ami igaz az AMD az AMD. Én mindig intel-es gépet építek, igazából nem tudom megmagyarázni miért, talán mert nem akarom bonyolítani az életem, valahogy nagyobb a mozgástér intel alapon ha gyakran cserélgetsz cuccokat szerintem, persze ez tök szubjektív. Úgy látszik egyszerre csak egy irányba tudnak fókuszálni a gyártók. Mindenesetre ilyen óriási bakit, hogy egy hídhűtő túl magas... Hány fejlesztőmérnököt is fizetnek?... azért ez már szánalmas.hu

• priti

addikt

válasz TomBoy1986 #4799 üzenetére

Nem a párossal van a gond szerintem, hanem az MSI-vel úgy általánosságban manapság. Nekem MSI P35-Platinum deszkám volt ami be is cart végül, gondolom amiatt hogy a nagyeszűek olyan magas hídhűtőt tettek rá, hogy felfeküdt rá a GX2 és egymást melegítették, de így utólag a mostani Gigabyte EP35-DS4-emhez képest egy hulladék az az MSI deszka, egy mérnöki szégyen. A hetpájperdő az nagyon megy, de nincs alatta semmi kráft, én már eltemettem magamban az MSI-t.

• priti

addikt

válasz Qru #4798 üzenetére

Vagy az előző tulaj 1200MHz-en küldte 2.65V-al. Nem lehet tudni.

Én is erre gyanakszom, dobott neki egy kékhalált, aztán azonnal eladta, én meg 1000MHz-en 5-5-5-15-ben 1:1-ben néztem memtestel, úgy meg még akkor jó volt. Tod ez az a típusú crucial, ami 4-4-4-12 800MHz, 5-5-5-15 1000MHz-et tud. Nem ilyen 1066, mint ez az OCZ, na mindegy, este megkergetem, aztán meglátjuk, a vak is aszonta, de azért jó lenne, ha fél év múlva nem kéne gariztatni, már a répám tele az állandó ügyintézéssel, most vagyok túl egy alaplapcserén, az ünnepek miatt ültek rajta egy hónapig, közben vettem másikat muszájból, aztán levásároltam házra, erre behány a ramom :W ááá iszonyat, még szerencse, hogy volt ilyen sodexho-s utalványom... oké, hogy normál esetben soha nem vettem volna újonnan stacker 830-as házat az alaplap gari miatt meg megvettem, mert épp nem kellett más, de azért már kezd egy picit sokba lenni a gép, mostmár jólvan, kezdem unni.

• priti

addikt

válasz priti #4794 üzenetére

Most nézem ez a micron d9gmh b63 chip tűri a 2,4V-ot is :Y most akkor vattafák
    Nem vágom, hogy most akkor min is múlik a történet :O

A crucial-on is ez volt, ezen lista szerint, aztán mégis behányt 2,05 V -tól.

• priti

addikt

Most hozattam OHS-ből egy 2x2GB-os DDR2 kittet, mondtam a srácnak, hogy ami éppen van jóféle ilyen sodexho-s ajándékutalványra volt, örültem, hogy el tudtam passzolni meg hogy pont volt is valami, mivel a rampáromból az egyik pont becart és gyártói gari lesz.

Ilyet tudott adni:
    OCZ Reaper PC2 8500, 1066MHz, ez az a heat pipe-os cucc, de valami szekönd edisön lehet, mert a hetpájp nem réz színű, hanem króm és a borda se olyan a tetején, képet nem találtam a neten guglival.

Tudja valaki mennyit megy ez CL4-ben, vagy hogy CL5-ben meddig bírja? Szóval hogy mit mutat? Marha körülményes a cémoszklír, mert a GX2 miatt nem férek oda, ráadásul még be is kell csavarozni a VGA-t, különben saját súlyánál fogva kijön, akkora tégla, szóval szívesen venném a tapasztalatokat, hogy ne kelljen szerelnem.

Ja meg mégvalami. Nézem a dobozon, hogy ennek is már a gyári fesze 2,2V, szóval nemtom meddig fogja bírni ez is, én azt hallottam, hogy DDR2-nél 2V fölött már vasfoga van az időnek, nem nagyon értem ezt az új módit, hogy már gyárilag jóval fölötte vagyunk.. a speckóban 2,1-2,3V ot írnak. Milyen chipeket használ az OCZ? Meddig bírja ez vajon 2,3V-on?
    A Crucial Ballistix Tracer kittem 2V-os volt gyárilag, 2,05V-on járattam, aztán simán behányt, mondjuk 2. tulaja voltam, lehet előttem adtak az arcára, de amikor átvettem hibátlan volt, ráeresztettem a memtestet szóval most elbizonytalanodtam, hogy most akkor mi is van gyerekek, kifogtam a tutit, vagy ez ennyi és a tuning DDR2
    1-2 után simán behány a fesztől? Nem értem, mert ez elég vagy bukta lenne a gyártónak élettartamgarival :F Vagy úgy vannak vele, hogy elavul, aztán már inkább kidobják és újat vesznek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés