- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
Nem is a blokk inkább a pumpa meg a radi volt értékes. A pumpa veri a mai LAING DDC-ket amit mindenki istenít (Asetek: 1020l/h + állítható fordulatszám USB-n keresztül). Csatlakozóból meg olyat raksz rá amilyet veszel (blokkból is)
Szerk: lapot + procit + feteket simán elvisz ez a pumpa, szerintem még egy komolyabb 1 GPU-s VGA-t is.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
N_A_S
veterán
Új teszt eredmények:
-
lizakattila
senior tag
Elég jól mennek ezek az új K0 steppinges i3-ak is. Grat, szép eredmény - akár még 24/7-be is elmenne.
QPI/Vtt feszt mennyit kér Nálad ilyen beállításhoz? (Ill hol kezdi el kérni a feszt, mekkora bclk-nál?)Kicsit tesztelgettem én is "új" 24/7-e beállítást. Valami ilyesmi lesz:
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17303 üzenetére
A tied azért jóval jobb Nekem 1.2V-ot kér a 20*200-hoz. Nagyon nem tesztelgettem. A VTT-t nem piszkáltam, QPI-nek 1.25V van adva az nem fáj neki azt mondják. Ramokon próbálok még finomítani. CL9-es 1600-os Kingston. Ez se rossz szerintem, csak nem tudom mert rakta AUTO-n CR2-re Remélem nem a 4 modul miatt.
Szerk.:
Ja és grat! Ahhoz az 1.16V-hez eléggé bele kellett nyúlni. Pretested vetted vagy újonnan? Mivel hűtöd?
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17303 üzenetére
Már látom. Nagyjából hasonló a hűtőnk. Azért a 4000-es QPI elég ritka de 20*200-on nekem is úgy megy. Mindjárt megnézem hogy 4,4 mellett bírja e.
-
lizakattila
senior tag
Nem lehetetlen, nálam bírta. Bár ez azért inkább "csak prime stabil beállítás" volt. Napi használatban lehet hogy nem lett volna 100% stabil.
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17306 üzenetére
elég vad kis proci ez akkor most én kérdezem: QPI & VTT ?
[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
20*200-on1,14v vcore-ral és 1,21v vtt-vel hajtottam.
22*206-on, 4125MHz-es qpi-vel kapott 1,26v körüli vtt-t.
Asszem az előző linkelt beállításnál is valahol 1,25v körül lőttem be, pontosan nem emlékszek.
Inkább a bclk határozza meg, hogy mennyit kér, a qpi órajelét nem igazán szoktam az egekig emelni, így pedig emiatt nem igényli jobban a feszt.szerk: hát volt már ennél érthetőbb hsz-em is, de remélem azért a lényeg kivehető.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17308 üzenetére
én meg egy kicsit befáradtam. sajnos a 4modul nem viszi stabilan az 1T-t holnap átnézem mégegyszer, de nekem az jött le most így fáradtan ebből a hszbőll hogy a QPI vagy az alaplap vagy inkább proci függő. Memória írás / olvasást nagyon megdobja a magasabb QPI.Folyt köv holnap
ps: azt nem írtad. hogy pretested, vagy origi prociként vetted?
-
lizakattila
senior tag
Kicsit én is elsiklottam 1-2 kérdés felett.
Original, bontatlan dobozos volt, Ipon-ból jött, lappal együtt.
Hűtő egy Xigmatek Red Scorpion Crossbow lefogatóval és egy Swif2-es ventivel.A másik dolog. Aláírom, hogy 4 modullal nehezebb tuningolni, de azoknak mennie kellene gyári értékeken 1T-ben. Milyen beállításokon próbáltad 1t-ben (bclk, szorzó, ram órajel, qpi órajel, feszek - vtt, ramfesz)?
Nekem mezei Kingmax 1333MHz-es CL9-es ramjaim vannak és simán mennek 1600@CL8 1T-ben, 1,61v-tal."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17310 üzenetére
Olyan beállításokon próbáltam amivel 2 ment 1T-ben, mert a +4 gigát rá 3-4 napra vettem az előző 4 gigára. Mind a 4 modul teljesen egyforma de az a furcsa hogy az AIDA nem írja ki az újabbak gyártásidejét, ez nem lett bele égetve valószínűleg.
A beállítások konkrétan:
BCLK: 200
CPU: 20*200 @ 1.2V
QPI: 4GHz @ 1.25V
RAM: 1600MHz @ 1.6V XMP Profile (9-9-9-27)Manuálisan CR1-re a Prime egyből hibát dob. CR2-n megy tökéletesen. AUTO-n 2 modullal CR1-re lövi be, 4-el CR2-re.
AIDA64-ben viszont a memória benchmarknál semmilyen sebességbeli különbség nincs 1T és 2T között.
-
lizakattila
senior tag
Annyit még megpróbálhatsz, hogy a ramoknál mindent manuálisan állítasz be, ne az xmp profilt használd. Esetleg próbálj meg adni nekik 1,62-1,63v-ot (ez még bőven az egészséges 1,65v-os határon belül van) és így megpróbálni 1T-ben.
Esetleg vedd visszább 1-gyel a qpi órajelét (bár ebben az esetben meg amit nyernél a memórián azt el is veszíted a qpi órajel miatt - nem nagy különbségről beszélünk persze). De ezt már inkább csak kíváncsiságból érdemes megcsinálni.Am már kérdezni is akartam, hogy van-e értelme erőltetni a cr1-et, mert nálam sem jelentkezett különösebben semmi sebességbeli különbség a két beállítás között.
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17312 üzenetére
Szvsz nincs. A QPI erőltetésnek több értelme van. Most épp itt tartok: [link]
-
N_A_S
veterán
válasz lizakattila #17312 üzenetére
Arra jutottam hogy nem érdemes szenvedni a ramokkal. CL9 és CL8 között nem igen látni különbséget, ahogy 1T és 2T között sem.
Az az érdekes hogy a CPU-Z kírja a ramok gyártási idejét, míg az AIDA nem.
CPU-Z (hét/év)
1. kit: 49/10
2. kit: 53/04 (ez lehetetlen, 2004-be még nem is volt szerintem DDR3! AIDA64-ben meg sem jelenik)Jelenlegi állás: VALID
Kép róla: [link]Feszültségek:
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Már tervezgetem én is a következő gépemet, mivel már alig-alig játszom int vga-val.
Nézegettem néhány 880-890-es lapot abban az árketegóriában amit kb. rászánnék.
Biostar 890GXE
FoxconnA9DA-S
Asrock 880G-extreme3
Gigabyte 880GMA-UD2H
Talán a Giga és az Asrock a leginkább szimpatikus, Biostarral pedig raktam már össze gépet és kellemesen csalódtam. Athlon 4magos procival netezés közben 60W körül volt a fogyasztása.
A Giga előnye a DDR3 2000MHz (magas órajelet szeretnék)
Az Asrock a sideport miatt és szerencsével 890-é lehet varázsolni.
A Foxconn a legkevésbé ismert, ez kicsit izgatja a fantáziám.
Mit javasolnátok? A tuning természetesen a fő szempont[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz darál0w #17321 üzenetére
Pedig az intel vonalon egész jó lapokat hoztak össze
A Bio 890GXE-vel volt már dolgom, az is egész elfogadható
Mondjuk a túl magas FSB-t annyira nem bírja, de BE procival jól használható, unlock is megy vele, ezt nem tudtam kipróbálni mert 4magos proci volt benn, de a lehetősége megvolt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Borokafa #17315 üzenetére
Biostar és gigabyte,kb ebben a sorrendben
" A Giga előnye a DDR3 2000MHz (magas órajelet szeretnék) "
akkor legyen ugy...
de nehogy asrock-t vegyél.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Borokafa
őstag
válasz darál0w #17327 üzenetére
Az első helyen nálam egyenlőre a Giga van,
Hogy miért: unlock megy, Sata III, USB 3 van. Memóriából próbálnék olyat választani mellé, hogy 2000MHz-et megközelíthessem. Ha az előző szériákhoz hasonlóan az NB és HT órajelet meg lehet emelni rendesen és a memória is menni fog 2GHz-en, akkor ezzel többet fogok nyerni mint a sideporttal. A 790-es Gigával 3000Mhz körüli NB-t is sikerült elérnem.
Mikor anno behozattam a Jetway HA06-ot azzal kiveséztem a sideporttal vagy anélkül témát
Ja, és még árban is talán ez a leg barátságosabb.
Ettől függetlenül minden hozzászólást köszönettel veszek, segíthetnek a választásban, főleg ha némi konkrétum is kerül mellé, hogy miért az.....[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
-
lizakattila
senior tag
válasz Borokafa #17315 üzenetére
Jók a Biostar lapok, szeretem is (mivel nekem is az van), de az általad linkelt valahogy nem szimpi. Főleg a 8 pines alaplapi tápcsatit hiányolom, azért egy x6-os procikat fogadó lapnál szerintem már alap lenne a megléte. Azért egy 6 magos proci - tuning esetén főleg - már kéri a powert a stabilitáshoz.
A Foxconn érdekes lehet. Nem találtam túl sok infót róla, de abban a néhány tesztben elég jól szerepelt.
Giga, Asrock nem nagy kihívás. Talán a legismerteb lapok. Ha a kettő közül kellene választani, akkor inkább giga. Szerintem nagyobb tuning esetén stabilabb lenne (azért valamivel jobb minőségű alkatrészekből készül).
-
nagyúr
válasz Borokafa #17331 üzenetére
járt nálam egy msi,sajna nem volt mivel megküldeni a lapot.
azt a p45-t ami nálam volt megnéztem volna azért egy jófajta E8400-el.én egyébként most nézegettem 680i 780i lapokat.
olyat még nem próbáltam...
na meg jól jönne az sli (mert ugye ati nem kell) a 3 monitoros géphez.lizakattila : foxconn-ból max házikót vennék
anno volt egy amit meg akartam venni,de akkor nem tudták beszerezni.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Borokafa #17335 üzenetére
J&W lapot is ki kell fogni,hogy jól menjen.
az a név sem garancia a tuningralehet bevállalok most egy 680i lapot. ( talán MSI )
igazából nem tuningra kellene (persze az is lesz ),most a 3 monitoros gépre mennék rá,kellene az autózáshoz.nagyobb élményt nyujtana.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
vmi ilyesmi lesz az alaplap.
még eddig nem volt szerencsém nvidia chip-es 775-ös laphoz.kiváncsian várom mire lesz képes,
remélem nem én leszek a szűk keresztmetszetvan egy pár jelentkező a tuningra processzorok tekintetében
ugy néz ki új táblázatot is kell majd nyissak
talán nincs is a tablázatban nvidia-s alaplap,
persze nem emiatt kell majd újat nyitni.
a ramok természetesen team xtreem ramok lesznek 2x1Gb 800MHz
( az 1000-es ramok hamar elköltöztek,egészen romániáig )
elméletileg tudnak barátkozni az nvidia chipset-es lapokkal is,
ha nem,akkor jönnek a crucial ramokAz Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Csaszykj
aktív tag
Szisztok!
Utólag is kellemes ünnepeket kívánok nektek!
Egy gyors tesztet csináltam a haver gépével, íme egy eredmény: 3,5Ghz
Konfig :
Giga EP35-DS3 Rev 2.1
E8400 E0
1*2GB Kingmax 800Mhz ramAz abit ip35-ömmel elakadtam, azóta nem volt időm tesztelni.
-
nagyúr
válasz darál0w #17338 üzenetére
bizom benne,hogy rá fogok találni.
általában szokott sikerülni#17339 Csaszykj : vmi nem oké ott,ennél azért jobban kellene mennie
mondjuk hűtőt nem irtál,de akkor is.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Boogie33
senior tag
Hali az normális hogy egy P4-es alapjáraton 45-50 fokos ha meg ráengedem az everestet akkor 75 fokos (3,3 Ghz-re van húzva) És az everest valami olyat ír hogy CPU throttling 20 és 40% között mozog.
[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
nagyúr
válasz darál0w #17344 üzenetére
köszönöm a felajánlást,amennyiben szükségem lesz segitségre
élni fogok a lehetőséggel.#17343 Csaszykj : helyes... igy kell hozzáállni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz darál0w #17348 üzenetére
na most mi van,akkor nem segitesz ?
#17345 Boogie33 : vagy a proci nincs rendben vagy a hűtő nincs rajta rendesen,esetleg pasztázási gondok,vagy tényleg igy melegszik.
mondjuk azért mert megnyitsz egy everestet nem kell annyira felmelegednie.
még az is lehet,hogy a proci szenzorai hibásak,vagy az összeszerelésnél nem sikerült tul jól a kupak alatt a pasztázás,talán nem is fekszik fel rá rendesen a magra.
hirtelen ennyi jutott eszembe[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest