Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
vallas
őstag
Hali!
Nekem 400-as 12 cm-s pfc-s codegen hajtja a configot, és teljesen meg vagyok vele elégedve, bár ha lenne rá lóvém vennék jobbat is , de mindig van más amire költeni kell. -
Christoph
aktív tag
Nekem 2 év alatt 2 Codegen feküdt meg, de semmit sem rántott magával.
Jelenleg egy 450-es Sweex tápom van, ez nem egy drága darab, de halk, PFC dualfan, sata táp, stb... -
AceTom
aktív tag
Ahogy írtam feljebb, a DTK tápokra eddig nem mondtak igazán panaszokat, ahogy én láttam. De bármelyik elromolhat akármikor. Jónak kell lennie szerintem, én egy 400-on gondolkozom, de mér nincs 12cm-es DTK táp...
#34: Ártani nem árt :) (De nemtom, hogy megérne-e nagyon sok pénzt. Nekem nincs ilyenem.)
[Szerkesztve] -
Grigorisz
aktív tag
Ne jó kezdem elölröl: '' #18-ra: jó rendben nem volt durva, tőlem akár a NASA-val is terveztethetsz magadnak tápot gyémántból, platinából, vagy bármilyen anyagból, tedd ahogy jónak látod.''= ne haragudj elkapott az indulat.
Más.
Kinek a tápjával jöjjek a szomszéd Ferikéjével, az enyémet ismerem!
Hogy kötözködök-e: nem annak szántam, úgy gondoltam egy fórumon egy érvre felhozol egy ellenérvet és utána megvitatjuk a dolgot, ha neked ez cseszegetés akkor sorry legközelebb kerülni fogom veled a szócsatát nehogy vérig sértselek -
bbchris
senior tag
DTK 460W-os erről mi a vélemény ?
-
Grigorisz
aktív tag
Bingó jó kérdés! Anno mikok vettem én is júzer-nak minősülhettem mert akkoriban még nem olvastam a prohardvert. Én azt láttam akkor, hogy ugyanakkora teljesítményen 8000huf külömbség van a kettő között. Megvettem az olcsóbbat. Sehonnan nem fogja kitalálni mert aki ért hozzá nem is ezt kéri, aki meg nem annak meg eladják ''tökéletesen megfelelőnek'' a vargánét is. Nekem szerencsém volt.
-
Veriakilis
senior tag
válasz
BobChemistry #1 üzenetére
Sziasztok!
Nekem egy-két hónapja van ilyen tápom.
Eddig nem volt vele probléma. -
Skica
őstag
válasz
hurricanes #32 üzenetére
Ha van benne azt feltüntetik, de külön is beszerezhető a ''Táp Őr'' (Kb:2500ft).
-
vtechun
veterán
ha egy szünetmentest elérakok a táp elé akkor az jót tesz? elősegíti a gagyi táp élettartamának megnövelését?
-
hurricanes
tag
Még egy kérdés: Thermaltake táp az milyen kategóriába tartozik?
-
AceTom
aktív tag
A DTK tápom nem elég, soxor újraindul a gép, és nem is mindegy, hogy hogyan kötjük rá az eszközöket... ha a HDD nem külön ágon van, be sem bootol, márpedig csak 2 külön ág van benne. :(
És valóban, nem ismerek annyi DTK tápot, viszont nem én vagyok az egyetlen, aki elégedett vele. Olvastam rendes újságban is, meg itt a PH! tesztben is ha jól emléxem erős középkategória volt. És a PH!-n a használok nem mondtak panaszokat rá, nem vitt magával konfigokat, persze ez bármelyikkel előfordulhat. De a lényeg, hogy viszonylag olcsóbb táp ez, és mellé elég jó is. -
Skica
őstag
válasz
hurricanes #29 üzenetére
Idézem:
''A PFC jelentése: Power Factor Correction, nem pedig Power Fan Control, ahogy sokan gondolják. Na jó – kérdezhetitek – de mit is korrigál ez a micsoda? Röviden: semmi olyat, ami nekünk érdekes. A villamos hálózatra, pontosabban az energiafelhasználás hatékonyságára rendkívül káros kapacitív terhelést csökkenti. Tehát a 230 voltos oldal felé dolgozik, és vagy aktív alkatrészekkel – tranzisztor, integrált áramkör -, vagy passzív alkatrészekkel – tekercs, ellenállás, kondenzátor – csökkenti a tápegység hálózat felé irányuló kapacitív terhelését. Nem mondom, hogy egy olyan helyen, ahol többszáz gép üzemel egyszerre, nincs létjogosultsága az ilyen tápok használatának. Azt se mondom, hogy aki ilyen módon kívánja segíteni az áramszolgáltatót, ne vegyen ilyen tápot. Azt viszont mondom, hogy a tápegységek kapacitív terhelése igen csekély. Azt meg főleg mondom, hogy a táppal jó erősen fejbe kell vágni azt, aki a PFC-s tápot úgy adja el, hogy ez a rövidítés betonstabil túlfeszültségvédelmet jelent! Mert – mint kiderült – nem ezt jelenti. Mégis sok helyen így árulják, és ez nem szép dolog. Összefoglalva tehát: PFC nélkül egész jól el lehet lenni'' -
hurricanes
tag
lama kerdes: aktiv PFC az mit jelent?
-
Skica
őstag
A boltok 90%-ban Codegen Házakat, tápokat árulnak és elenyésző vásárlást tesz ki az egyéb gyártók termékei.Ez a magyar nagy igazság, a gépeket minnél olcsóbb alkatrészekből felépíteni.Az Acorp termékeket váltotta fel az árával a Codegen.:((
-
golyani
őstag
na a ''kódgány''-ról annyit h nem biztam zeljesen az ilyen kiírom neked a voltokat és fogtam a multit elkezdtem méricskélni a codegen 300W-os tápot.Az értékeke a őrogoi által kiírtaktól nem tértek el nagyon(max0,07V), és véletlenül rövidre zártam a 12V-ot.Na mi lett a vége????:nem tuttam bekapcsolni a gépet( be is szartam ) de mikor kihúztam-visszadugtam a tápkábelt minden gond nálkül működött.(lehet cseresznyém van ezzel a táppal:C)
Ja erről megy a moncsi is. -
mr_ricsi
veterán
''az utóbbi időben enyhén túllihegitek a táp dolgot itt a PH!-n.''
Ezzel egyet értek, ami azt illeti, hogy minden létező hibát egyből a tápra vezetnek vissza.
''vegyen inkább DTK-t. Ugyanis nem sokkal drágább, mégis nagyon megbízható. Nekem most egy 200-as viszi ezt a konfigot, ami már nagy hülyeség, tudom is jól.''
A konfigod úgy 100-120W-ot eszik. Mi ebben az extrém sport?
Viszont 1 db tapasztalat alapján hogyan mered a tápot ajánlani másoknak? (Egy P2-es gépben láttam egy JNC 200W-os tápot, 1998 óta dolgozik hibátlanul. Akkor mindenki JNC-t vegyen?)
''elég rég óta benn van egy túláram ellen védő nemtommi a gépemben, ami még a nagyon jó tápoknak sem árt sztem.''
Egyetértünk, a 420W-os Chieftecemre is rátettem egyet. -
AceTom
aktív tag
Az az igazság, hogy főleg az utóbbi időben enyhén túllihegitek a táp dolgot itt a PH!-n. De nem csak én állítom, asszem már egy moderátor, vagy házigazda is mondta. Na mind1, nem akarok kötözködni, és ha lehet ti se tegyétek velem.
Viszont, a topicindítónak mondom, hogy ha még vásárlás előtt állna, akkor vegyen inkább DTK-t. Ugyanis nem sokkal drágább, mégis nagyon megbízható. Nekem most egy 200-as viszi ezt a konfigot, ami már nagy hülyeség, tudom is jól. Nemsokára remélhetőleg le is fogom cserélni egy nagyobbra, de a biztonság kedvéért persze már elég rég óta benn van egy túláram ellen védő nemtommi a gépemben, ami még a nagyon jó tápoknak sem árt sztem. A gyengébbekhez meg kell :) ( főleg ha ilyen elvetemülten használják mint én :U )
De ha épp' csak arra van keret, akkor inkább Codegen, mint egy Vargáné... -
faster
nagyúr
válasz
Grigorisz #21 üzenetére
Mond már meg nekem, szólt valaki is egy rossz szót hozzá, meg a te tápodhoz, vagy bárki más tápjához? Vagy mondtam én, hogy ne vegyen ilyen tápot? Vagy mondtam olyat, hogy az övé is tönkre fog menni? Ami nálam volt arról beszéltem, leírtam, mit tapasztaltam, személyesen is csalódtam a Codegenben, mint gyártóban, kész. Te keztél el kötözködni, hogy ''de hát ez má milyen durva, hogy én nem adom alább Chiefteknél legközelebb'', miért, mond már meg, ebben mi a durva egy ilyen eset után? Nem tudsz semmit mondani, csak folyton azzal jössz, hogy pedig a tied jó. Oké, jó, csak ne engem cseszegessél vele.
-
Grigorisz
aktív tag
CODEGEN-es topik lévén gondoltam, hogy az küldte szét a gépet. Sérthetsz vele bárkit nem érdekel, de amíg ez a táp nekem hibátlanul ketyeg addig jöhet nekem bárki bármilyen lehúzós szöveggel. #18-ra: jó rendben nem volt durva, tőlem akár a NASA-val is terveztethetsz magadnak tápot gyémántból, platinából, vagy bármilyen anyagból, tedd ahogy jónak látod. Mesékre ott a Cartoon Network, amit a tápomról írtam nem mese. Csak tudjátok előre látom, hogy mikor már legtöbbünk majd mondjuk Chieftech-et használ akkor majd jönnek a ''de szarok ezek csíftek-ek'' topikok. Jelenleg ennek a legnagyobb a hiba statisztikája, mert 100 gépből 85-ben Codegen van. Bocs hogy ide írom: Horbal nekem nem ér meg +10k-t, mert én így is iszonyú nyugodt vagyok:DD, akkor nem volt módom, most már lenne de minek cseréljek ha elégedett vagyok vele?
-
Horbal
őstag
Nem értem miért kerül ez mindig szóba (szóda:) ), a kódgány, az kódgány és kész, nincs ezen mit vitatkozni, össze sem hasonlítható egy csíffel, egy zalmannal, egy enermaxival, stb stb...
Vargánya, kódgány, akorp és társait kerülni kell ha egy mód van rá, százezres cuccost ne bízzatok, ezekre, nem ér meg nektek +10k-t a nyugalom...:( -
faster
nagyúr
válasz
Grigorisz #11 üzenetére
Egyáltalán nem volt durva, én olyan minőségi limitet húzok meg saját magamnál, amilyet csak akarok, ha azt mondom, hogy aranyozott tápnál alább nem adom, akkor az van és kész. Nehogymár te szabd meg, milyen tápot vegyek a saját gépembe.
És amint azt írtam, ''pont most hoztak vissza egy gépet, amit tönkretett'', szóval most ne kezdjük el a mesét a jó Codegen tápokról, mert az engem nem vigasztal meg. -
Grigorisz
aktív tag
válasz
Dilikutya #13 üzenetére
#8-ban írva vagyon: ''(Codegen PFC 300/350/400/480-as eddigiekben jól vizsgázott nállam, ha bedölött sem vitt magával semmit),'' namármost 1,5 év nem hiszem, hogy csak szerencse, stabil, és jó fesz értékek +amikor még én vettem újonnan ez is 8000 jó magyar forint volt e-fölött 15000-től indultak, Lehet, hogy nem valami kókány utánzat mint amit mostanában ''mindenki'' csak szídni tud. Aláírom, hogy CODEGEN és CODEGEN között van és nem is kicsi külömbség de nem mind SZ*R!! Ja mégvalami #8-ban szintén, van az a kettő darab JÓ kategóriába sorolt is (COOLINK és ZALMAN) ezekből arányaiban biztos kevesebb van gépekben következtetés képpen jóval kevesebb minőségi táp hal meg mint az olcsóbb kategóriából. HIMEN-nek: a ZALMAN is elvitt egy hdd-t most akkor az is egy nagy R.SZ????
-
HIMEN
csendes tag
Codegen egy nagy R.SZ.!!!
Bocs...de ez így van...
Hazavágni egy jó régi 40Gb Quantium Fireballomat,no-no!
Nem egy szép dolog...
:((( -
zeg
őstag
válasz
Grigorisz #11 üzenetére
Ha a te géped/adataid nem érnek meg 5 ezer forint plusszt, akkor használd a kódgány szutykot. Csak el ne hulljon a szemét kódzsen, mert viszi magával a cuccaidat. A te konfigodat egy 180(száznyolcvan)-as márkás táp lazán elviszi. Talán a 350-es CG is megbirkózik vele(egy ideig).
Nem hiszem el, hogy valaki össze tud spórolni egy p4/k7 konfigot, de nincs 10ezer forintja arra, hogy biztonságba tudja a gépét. -
Dilikutya
félisten
-
Grigorisz
aktív tag
Már meg ne haragudjál de ez a ''Chieftech-nél alább nem adom'' beszólás azért egy kicsit durva volt. :( Én azt mondom lehet egy táp akármilyen ha nem jól méretezik a gép fogyasztásához akkor az valószínűleg megfekszik. Sokaknak nem futja chieftech-re ahogy jelenleg nekem se és én nem csalódtam a 350-es PFC-s ahogy te írtad sz@r Codegenemben. Másfél éve viszi a gépemet (athlonxp2000+;40+60GB maxtor; LGdvd; LGíró; világítás; 8venti; radeon9200; 5,1hangkártya; plusz az alaplap sallangjai) és érdekes módon még problémám nem volt vele, sőt két olyan áramingadozást védett ki amit más dolgok erősen megsínylettek itthon.(TV video). Meg az is lehet, hogy az új gépeket nem 300W-os táppal kéne szerelni átlagosan 100000-150000 forintért, akkor talán nem vinnék vissza őket! Ja BobChemistry-nek: mint látod a gépeink szinte megeggyeznek úgyhogy jó lesz, halk, a többit lásd feljebb.
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
Most hoztak vissza egy gépet, amit a sz@r táp tönkrevágott, szerencsére csak az alaplap hullott meg. Codegent soha többé, ezentúl Chieftech-nél alább nem adom.
-
Skica
őstag
válasz
BobChemistry #5 üzenetére
Ha az árát nézed, alsó kategória.Vannak jobb tápok is de az árát neked kell meghatároznod mi a fontosabb, az ára a tápodnak vagy a stabíl géped.
-
BobChemistry
őstag
minőség?
-
Skica
őstag
Ja ,:DDDés halk!
-
BobChemistry
őstag
senkinek nincs ilyen?
-
Skica
őstag
Olcsó és finom.:DD
-
BobChemistry
őstag
hi
van vkinek tapasztalata ezzel a tápegységgel?
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bluetooth hangszórók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Ingatlanos topic!
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest