Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hawaiian

csendes tag

Sziasztok!

LCD lötyögős témához:

Nekem 1 éves az m400a-m. Először nekem is az tűnt fel, hogy kicsit lötyög az LCD. Ezt követően arra lettem figyelmes, hogy nehéz becsukni a képernyőt, és nem is illeszkedik jól e helyére becsukott állapotban.
    Az ok az, hogy a gépen lévő két hátsó, szélső csavar kiszakadt. Elemezve a kontrukciót rájöttem, hogy az LCD behajtásakor iszonyat erő hat erre a 2 csavarra, ugyanis a gép felső borítását tépi el az aljától ezen a két ponton (itt vannak a ''pántok''). Amikor kiszakadt a csavar, akkor iszonyat módon el is vált a 2 réteg, és annyira hajlott, hogyha az ember figyelmetlenül csukta volna össze az egész felső lemez kettétört volna.
    Végülis megoldottam a problémát úgy, hogy egy alátétet tettem a csavarok alá, amellyel most a gép alján támaszkodik meg a csavar. Ez szerintem stabilabb megoldás, mint az eredeti, amikor a csavar lyukában egy kis műanyag peremen rögzöltek a csavarfejek.
    Nem is csoda, hogy megadta magát.
    Nem akartam szarakodni garanciális javítással, mert nincs kedvem a gépet szervízbe vinni, de annyit elárulok, hogy nagyon vigyáztam a gépre, és ez a hiba egyértelműen konstrukciós (házgyengeség). Mindig óvatosan csuktam le a gép kijelzőjét.

Új hozzászólás Aktív témák