- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #6855 üzenetére
Köszi a segítséget! Azt, hogy a böngésző mindig sandboxban fusson, hogy tudom beállítani? Mert egyszer el tudom indítani a CIS-ben, de én úgy szeretném, ha csak kattintanom kellene a tálcán a Chrome-ra és a CIS sandboxba tenné.
Most kipróbáltam, nyitottam egy új Chrome ablakot sandboxban és a CIS fő képernyőjén azt írja, hogy 0 alkalmazás fut jelenleg sandboxban. Ez miért van?
Ja és még valami, a sandboxban milyen jelentősége van a jogköröknek? Ha mondjuk csak valami részben limitált, akkor akár kárt is tehet a rendszerben? Vagy ami sandboxban van az semmit nem tehet az éles rendszerrel?Üdv.
-
freeman59
csendes tag
válasz
blattida #6846 üzenetére
ja régen regisztráltam már a comodo forumra, de elfelejtettem milyen e-maillal, és jelszóval, nem tudok oda segítséget kapni,. elérni Arkangyalt, mivel nincs semmilyen lehetősé, próbáltam amit engedett az oldal, HA TUDSZ EBBEN IS KÉNE VALAMI MEGOLDÁS ! Hova küldjem azt e mail címeket ,esetleg jelszót Neked ???
freeman59 -
-
freeman59
csendes tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6813 üzenetére
tegnap óta csak most kapcsoltam be a másik gépet és most mégis a legfrissebb az adatbázis. 12143
itt ha jól látom ma reggel volt CIS frissítés, amikor nem ment a gép.
Latest Database Version: 12143
Release Date (all times GMT): 24-Apr-2012 09:41:34
úgy néz ki, csak akkor van gondja indításnál a frissítéssel, amikor hosszabb ideig nem használom a gépet és egy nagyobb adatbázist kell olyankor frissíteni. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6809 üzenetére
Szia
Van egy notebookom, sokszor napokig nem használom és azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom, akkor 1-2 órás használat után sem frissül magától a CIS. Eddig úgy tudtam, hogy minden rendszerindításnál ellenőrzi a frissítéseket
Átnéztem újra a beállításokat, de nem találtam ilyen részt...A másik gépen észre sem venném, mert szinte egyfolytában megy, de ezen kicsit kellemetlen, ha pl 1 vagy több hetes az adatbázis. Amúgy működik az automata frissítés folyamatos használatnál, csak így indítás után x ideig nem.
-
-
Misi 007
őstag
válasz
blattida #6614 üzenetére
Én azért nem használom a Comodo AV részét mert sok programnál játszotta anno azt hogy az exéjüket vírusosnak nézte.
Többek közt pl az AIDA64 próbaverzióját meg a Hard Disk Sentinelét is.
Lehet hogy azóta már ezeket javították de az MSE nem csinált még ilyet szóval nekem bevált.
A Comodo tűzfal részével viszont nincsenek problémáim ezért is használom...Azért linkeltem a VB tesztjét mert egyedül azt ismerem aki a Comodo-t szokta tesztelni még a Matousec-en kívül.
Azért a Matousec tesztjei is furcsák hogy ők pl lehúzzák a G Datát vagy az Avirát amiket a VB és az AV-TEST is sztárol.
Na de mindegy ki tudja melyek a fizetett tesztek... -
válasz
blattida #6619 üzenetére
"Az nem lehet a kiváltó ok, hogy esetleg a fokozott védelmi mód engedélyezve van/volt a problémás rendszereken?"
Nem, mert ahova felteszem, ott mindig ugyanúgy teszem fel és konfigolom és ettől függetlenül egyik gépen minden rendben, a másikon meg jönnek a problémák.Mondjuk az is gázos (és lehet, hogy jó páran nem is vették eddig észre), hogy az új telepítő (nem biztos, hogy csak az 5.9, lehet, hogy már korábbi is, csak nem biztos, hogy jól emléxem) alapban Firewall Security konfiggal települ, nem pedig Proactive Secirity konfiggal. Ezt külön át kell állítani a telepítést követően, mely után újraindítást is kér és Én ezt mindig meg is teszem.
-
válasz
blattida #6614 üzenetére
W7 x64 alatt sajnos van gondja az AV részének, épp ezért már nem "merem" telepíteni olyan ügyfélnek, aki x64-es rendszert használ. Ez abban mutatkozik meg, amiről már írtam, azaz gondol egyet és újra lehúzza a teljes adatbázist, azt nem tudja érvényesíteni, lehet lehúzni újra stb vagy egy idő után nem indul el a CIS az OS-el együtt. Ez utóbbi esetben kézzel kell indítgatni, de sajnos van olyan eset is, amikor kézzel indításkor bedob egy hibaablakot, hogy nem lehet valamiért elindítani, onnantól kezdve halott ügy, lehet eltávolítani a CIS-t...
x86-os rendszerek alatt nincs ilyen gond(legalábbis nem találkoztam vele) se XP, se Vista, se W7 esetében. (Ha csak a tűzfal része van telepítve, azzal sem szokott gond lenni x64 alatt, kizárólag a CAV-al x64 alatt)
-
erhas01
tag
válasz
blattida #6564 üzenetére
Üdv:
A Comodo Firewall általam kijelölt, vagy a saját telepített mappájában láttam, van három fájl ( az alap beállítás talán ) , a
Firewall Security, Internet Security, Proaktive Security.
Ezeket ( , mert eddig nem volt rá szükség )
le kell törölnöm,
hozzá se nyúljakEz az?
A konfigurációs fájlokat ne töröld ki!
Akkor azt hagyom!Aktiváltam a saját konfigurációt!
Frissítettem a Firewall és most érzésre borzasztó lassan nyit meg minden weboldalt. A programok már célban vannak, haladok!Üvd: erhas01
-
erhas01
tag
válasz
blattida #6558 üzenetére
üdv:
Próbálgatom.
Inkább feltételezés, nem tudom jó e:
Csak a tűzfal és a defense van variálva! Avast sandbox, be hátha kell.
A proaktív és sandbox bekapcsolva maradt, fájlrendszer virtualizáció be. ok
( Ha egyedi és biztonságoson hagytam, nem törölte nekem le a beállításokat??? Nem tudom. Már mindegy. )
Megfagyott a gép.
Csökkentett mód indítás.
Tűzfal viselkedés Tanuló módra, riasztás gyakori. ok
Defense Tanuló módra. ok
Töröltem a Defense, tűzfal és a hálózati alkalmazás szabályokat. ok
Összes beállítás törlése újra ( Töröltem a defense, tűzfal és a hálózati alkalmazás szabályokat, amit újra létrehozott azt még egyszer! ) ok
Újraindít, működik.
Otthon helyett megadtam a nyilvános helyet is. Elindult.
Majd töröltem ezt is. ok.
Tiszta Pc mód beállítása, Biztonságos mód ok.
shield up futtatás. ok
avast sandbox üres volt kikapcsoltam.
Lehet azért nem törölte le a régi beállításokat, mert nem vártam eleget az ok után.
Újraindítok még egyszer, ha nem leszek, akkor kezdem előröl.
üdv: erhas01 -
erhas01
tag
válasz
blattida #6553 üzenetére
üdv:
Nem biztos, hogy tiszta a gép. Stabilnak tűnt a Comodo 5.9 update után is. Riasztott facemoods 1.4.17.11-ra ez a FreemakeVideoConverter a PH Logoutos írásban szerepelt is az alapján lett telepítve. Youtube mp4 to mp3 video konverter. win32: pup-gen pup. Karantén avast. Ennyit találtam.
1.
" Ha nem törlöd ki, akkor nem tűnik el semmilyen beállítás, csak akkor, ha a konfigurációt változtatod meg, ezért, ha kellenek a korábbi beállítások is, akkor el kell menteni a konfigurációt."Kikapcsoltak mindent! Tűzfal, Sandbox,stb.
/ Amit lehet elállítottak, nem volt értelme úgy hagyni. Nem volt mentésem a beállításokról, eddig senkinek nem engedtem állítani. Most lesz. konfiguráció, Saját konfiguráció kezelése, Export menünél. Az alapoktól akartam a beállításokat újraengedélyezni. Az jó, hogy kérdez, egy idő után nincs telepítés és beáll a rendszer, akkor mindent elutasít a gépet kezelő ( 200mp megjelenítés,felírja nekem papírra). Így eddig hiba nélkül ment. /
Ezután:
Egyedi és Paranoid módban töröltem a beállításokat, ( ez tűnt biztosnak ) Internet Security-ről Proaktive-ba állítottam a konfigurációt, ezért itt megváltoztattam a konfigurációt?
Biztonságos tűzfal és Defense volt beállítva, Proaktive a konfiguráció.
Így volt eredetileg, arra állítottam vissza az elállítás előtt.2
"Ha ezt nem teszed meg, viszont változtatsz a konfiguráción, mint most is, akkor a korábbi beállítások elvesznek, de a létrehozott szabályok nem."Nem volt mentés, nem tudom mi volt korábban beállítva, abban is lehetett hiba, az összes régi beállítást törölni akartam. Nekem a korábban feltelepített programok még mindig működnek. Az elindításkor riaszt a tűzfal, tudom mi az, így engedélyezem. Válasz megjegyzése, windows helyreállítási pont létrehozása, Comodo elemzés elküldése, ha a tűzfal nem ismerné fel, de eddig nem kellett. Alkalmazás (azt hiszem, nincs előttem a felugró ablak képe ) három kiválasztó kerek gomb van, amikor kell az alkalmazás akkor a legalsó a megjegyezze, a többit a tűzfalra bízom ( Browser, Trusted, stb. ) kivéve, ha pirosan jelez és nem ismeri fel.
3
"Mi az, hogy eltűntek programok?"Rejtély! Windows telepítés lesz ebből, 6 éves a rendszer.
Néha eltűnik a megnyitott futó Böngésző, szó szerint, majd megjelenik.
Ez nem biztos, hogy a tűzfal hibája, az ablakkezelőé is lehet.
Esetleg a régi Comodo beállításoknál nincs engedélyezve valami.A frissen feltelepített indítóprogram ikonjai ezek nincsenek meg!
A FreemakeVideoConverter, ennek meg megvan az ikonja, és nincs meg a program! Telepíteném. Erre rendszergazdaként bejelentkezve ezt kéri:
" A program telepítéséhez rendszergazdaként kell bejelentkeznem."Más beállításoknál, összeset kipróbálva egyszer engedélyezne a tűzfal, ha eltalálom mi volt eredetiben beállítva?
Vagy ez maga egy vírus?
Lépjek vissza a tűzfal és a Defense Biztonságos módba?
Ott engedélyezi a telepítést a Paranoid, és Egyedi beállításoknál, meg a módosításokat engedélyezi?
Ez kettő külön rész a programban vagy egy és az utóbbi a szigorúbb beállítású? Más tippem nincs.Kettő program nincs meg, aminél ott sem voltam. Mással nincs gond, az összes régebben feltelepített program az új beállításokkal is stabil.
üdv: erhas01
-
válasz
blattida #6543 üzenetére
Másik gép, másik OS, akarom frissíteni a CIS-t, erre: Na ne már...
Leokéztam, elindult a frissítés, azóta is 0%-on áll...Jobb lett volna békénhagyni az 5.8-ast, mert mióta ez a dragon- meg connect telepítős csoda megjelent, csak a cumi van vele...
-
-
válasz
blattida #6540 üzenetére
Azt hogy érted, hogy üres a házirendek lista?
Tűzfal/Hálózati biztonsági házirendek. Innen a Hálózati zónákból kitöröltem mindent, ha új hálózatot érzékelne, akkor ide ugye be kell kerülni a hálózatnak, de nem kerül be semmi, most is tök üres.ahhoz hogy láthatóak legyenek a többiek is, át kell állítanod egyedi házirendre.
Korábban sem kellett ez és most sem használ...Azonkívül, hogy rákérdezget, hogy mi mehet ki, meg mi nem stb, sajnos az új hálózat felismerésére semmi kihatása nincs.
(Korábban sem használtam soha egyedi házirendet, ha kellett, hogy újra felismertessek egy hálózatot, akkor simán kitöröltem a hálózati zónákból és kapcsolódáskor már dobta is fel az ablakot, most semmi...) -
F_Zolee
nagyúr
-
Vigneau
félisten
válasz
blattida #6483 üzenetére
Köszönöm szépen, most már minden oké.
Valószínűleg az lehetett a baj, hogy a korábbi CIS telepítésemnél ez alapból így volt beállítva, most meg ki kellett venni a a pipát az AV riasztásból - fel sem tűnt elsőre. A mellőzés kézi beállítása szerencsére a korábbi verziónál is működött. -
neverDell
tag
válasz
blattida #6478 üzenetére
OK, de hol a napló? Mert az event list üres. Van neki egyéb is? (még nem néztem utána)
A scant csak az emlékeimre támaszkodva indítottam: az nmap -P0 csak egyszerű portscant csinál, semmi egyebet? Mert akkor erre rosszul emlékeztem.---
Egyébként mi a túrót kezdjek egy olyan riasztással, hogy a netbeans uninstall a comodo szerint (heuristics low) fertőzött, de...
Feltöltve a virustotal-ra az ottani Comodo és az összes többi kereső szerint tiszta, kivéve a ByteHero 1.0.0.1-et, ami valami trójait talál benne. -
zord01
senior tag
válasz
blattida #6442 üzenetére
Jah hát én sem szoktam ilyet csinálni. Mármint, hogy egyszerre két cucc fusson RealTime.
Általában fent szokott lenni még valami a fő vírusírtó mellett, mert volt már, hogy valami átcsúszott, de még nem jártam úgy, hogy elkerülte figyelmem, hogy mindkettő RT fut. Most nem is tudom, hogy ezt hogy baltáztam el ennyire.
A lényeg amúgy, hogy megoldódott a dolog... -
neverDell
tag
-
-
válasz
blattida #6427 üzenetére
Ez annál is innkább hasznos, mivel ez a 5.8-ról való frissítés nem jött össze, bedőlt a CIS, mint atom...(azt írja D+-al van gondja, diagnosztika nem talál semmit, vizsgálatkor meg hibakód, behalt...)
Hiába, tiszta rendszerre kell tiszta telepítéssel felvarázsolni kergetőket, de lustaságom győzött (plusz meg is szívtam, mert úgy is lehúzta a frissítést), szóval most tiszta telepítéssel rakom fel az 5.9-et.
Mire lehúzom a telepítőt, telepítem, az meg lehúzza a frissítést, hát kb 1 óra aztán jelentkezem. -
neverDell
tag
válasz
blattida #6412 üzenetére
Tegnapelőttig a MSSE csak megszokásból volt fenn (windows telepítés végén mindig felrakom, mióta már nagy céggel is előfordult, hogy a driverei fertőzöttek voltak)
Egyébként sem kószálok veszélyesnek mondott helyeken, csak kicsit paranoiás vagyok, ha a gépem biztonságáról van szó.
Csakhát ez a netbeans+dell driver, mint kártevő...Egyébként összeakadó keresők kapcsán: ha jól tudom, a SpyBot S&D az egy külön műfaj. Neki pl. sikerült kártevővé minősíteni az AVG-t...
-
neverDell
tag
válasz
blattida #6410 üzenetére
Jó, ebben van valami. Utoljára valahol a win95 környékén vagy még azelőtt foglalkoztam (akkor is csak felszínesen, kíváncsiságból) ilyen jellegű témákkal.
Bár ettől függetlenül, az a tény, hogy rengeteg(>1) olyan esetről hallani, hogy x fertőzést csak az egyik y vírust meg csak egy másik kereső ismer fel... Néha nem árt, ha többféle keresőt üzemeltet párhuzamosan a kedves felhasználó.
-
neverDell
tag
válasz
blattida #6408 üzenetére
Egymást vírusnak nézik: mivel - tudtommal - a víruskeresők időnként olyan módszereket is használnak, amit a vírusok, nem nagyon lep meg az ilyesmi. Úgy két-három éve volt is valami, amiből "hír" lett. Már nem emlékszem, melyik biztonsági szoftver kezdte irtani a konkurrenciát...
Viszont - szerintem - ha egy víruskereső normálisan van megírva, akkor az transzparens mindenki más számára, beleértve a "kollégákat" is. De javíts ki, ha tévednék!
Ja! Itt természetesen a normál üzemről beszélek, nem arról, hogy esetleg összevesznek az egyszerre megtalált kártevőn! (gondolok itt a bootoláskor rendszeresen felbukkanó MSSE hibaüzenetre az event logban)Ami a fals riasztásokat illeti: én nem állítgattam rajta semmit, default beállításokkal használom, mégis egy hónap alatt begyűjtöttem ötöt. Korábban tíz év alatt sikerült ennyit, háromféle víruskeresővel összesen (AVG, McAfee és nem tudom, melyik volt a harmadik)
Ez azért elég gázosnak tűnik.
Az első ráadásul egy olyan volt, amit két hónappal korábban javítottak, később valahogy újra előkerült. Tény, a jelzést követő második nap ott volt a javítás. -
neverDell
tag
válasz
blattida #6406 üzenetére
Igen. Általában két víruskeresőből (ha ebből az egyik a MSSE), nem szokott probléma lenni. A fals pozitív találatok ügyében meg érdemes megnézni a CIS fórumát. Amikor először fedeztem fel, hogy hülyeségeket beszél, regisztráltam náluk és jeleztem, hogy valami gázosnak tűnik. Nem mondom, volt aki reagáljon és két napon belül javították is, de elnézve a fórumot, rendszeresek az ilyen tévedések.
Nem mellesleg, azon túl, hogy lassítják a gépet, nem látom be, mi olyat csinálhatnak a háttérben, amivel keresztbetehetnek egymásnak. Mert hogy egymást vírusnak nézik, az még so so, elmegy. De ezen kívül... -
neverDell
tag
válasz
blattida #6404 üzenetére
Jó lenne, ha a rengeteg fals pozitív riasztással kezdenének már valamit.
Legutóbb a netbeans uninstallert, egy dell drivert, meg az IE temp könyvtárában lévő szemetet minősített malware-nek. Utóbbi akár az is lehetett, de a másik kettő...
Ugyanakkor úgy néz ki, meghülyíti a MS Security Essentialst is, mert az event logom teli van az utóbbitól származó, bootoláskor keletkező, rejtélyes hibaüzenetekkel azóta, hogy a CIS felkerült.
Miivel friss telepítésről van szó, és elsők közt ment fel a MSSE és a CIS, valamint azóta futtattam pár keresést - köztük olyat is, ami önállóan bootolható CD-ről futott és sehol semmi, ezért gyanítom, hogy ezek inkább a CIS miatt vannak... -
HZoli87
veterán
válasz
blattida #6386 üzenetére
Magas, csak azért, hogy legyen esélye a kígyónak a sárkány ellen.
------
Egyébként direkt választottam ezt az opciót, kíváncsi voltam hogy mennyi fals találatot dob (most tart 11-nél). Talán 1 éve futtattam (1-es verzió) utoljára ezt a programot, ha jól emlékszem akkor 2 db téves riasztása volt. Végén postázom nekik, hogy javítsák.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6367 üzenetére
néztem IE-vel is, ott is ugyanazt csinálta. próbáltam régebbi flash player-el és a legújabbal, majd a Firefox 8.0.1-et feltettem manuálisan, mivel a 8.0 az írja h naprakész.
fura ,mert reggel minden jól működött. aztán játszott azzal a sakkos online játékkal utána lett lassú az egész böngészés. restart után jó, de amint elindítok valami flash videót újra belassul. sajnos azt sem tudom ,hogy a CIS vagy a flash player vagy mi a gondja. nem telepítettünk semmit és pár hete kezdődött ez a lassulás. a tünet annyit h elkezdi lejátszani a flash videókat, majd belepörgetés után egyre jobban elkezd akadni, aztán már kilépni is alig lehet. a futó folyamatoknál vettem észre ,hogy a cfp.exe 30-40%-ra is felugrik állandóan változik 0-40 között. megnéztem az én gépemen és nálam mindegy milyen videót nézek ,akkor is csak 0-6% között marad. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #6364 üzenetére
okay...
közben beszéltem vele és azt mondta, hogy egész nap minden jól működött, a videók is folyamatosak voltak. aztán elindította az egyik online sakkjátékot ,amivel pár hete kezdett el játszani és utána lassult be minden. a cfp.exe is a játék után eszi a procit.
ilyenkor még az sem elég ,ha bezárom a böngészőt, ami egyébként sandboxie-ban fut, és ccleaner-el kitisztítom. gépújraindítás szükséges, annyira belassul minden. restart után ismét jó. úgy néz ki az oldalon van valamide még a bezárása után is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest