-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #7631 üzenetére
Ebben semmi meglepő nincs, az adobe reader megváltozott, gondolom frissült, ilyenkor hajlamos auto-sandboxba dobni, mert nem ismeri, nincs semmi jelentősége, csak töröld ki a d+ szabályai közül, a következő futtatáskor pedig nyomj egy ne izolálja többet opciót a felugró értesítésen.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89 #7619 üzenetére
Csináltam róla egy képet. Ez hogyan lehetséges? Hogy csinálhat ilyet egy .pdf (!) fájl amit én hoztam létre? Egyébként a leckekönyvem a Neptun rendszerből, a Chrome által mentett nyomtatási kép feltettem pendrive-ra ami utána egy idegen gépbe is be lett dugva egy számtech boltban, utána került ismét az én gépembe.
Itt van a fájl az asztalomra másolva, most megnyitom, a CIS-től semmi reakció.
És végül a kép, látható, hogy az ikonját úgy mutatja a D+ naplóban, mintha futtatható fájl lenne és közvetlen billentyűzethozzáférése lett blokkolva:
Üdv.
-
Fontos?
tag
válasz
Stephan89 #7448 üzenetére
48órás seed idő ha?
Akkor kolléga,próbáld ki a 2.2.1 -es utorrentet,amit most használsz,azt töröld,telepítsd ezt: utorrent221
-ne engedd,hogy felfrissítse magát...ennél nálam minden oldalon rendesen működik,fel és letölt,a CIS 1x kérdezett,engedélyeztem,mindenhol aktív és faja minden
-később kipróbáltam szabályok beállításával és úgy is tökéletes.-viszont nekem volna 1 másik problémám: ha fentvan a cis,akkor sem a comodo,sem a chrome nem működik,csak az IExplorer :/
-hiába engedélyezek bármit...nem működnek.
Oprendszer WIN8
Minden más tökéletes,még a metro-appok is működnek,csak ez a nyavajás böngészőproblémám van.Tud valaki ebben segíteni?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Stephan89 #7433 üzenetére
Köszönöm a választ.
Már pont töröltetni akartam a kérdést, mert közben visszaolvastam kicsit és pl msn, vagy tor... miatt is elvileg okozhat gondot, ha minden láthatatlan...
blattida: Köszi. Természetesen a 6-os előtti. Amiket eddig olvastam róla, nem úgy néz ki ,hogy mostanában frissíteni fogom.
Viszont, ami most újabb kérdéseket vet fel, az a system és az svchost.exe szabályai. Párszor írták itt, hogy ezeknek nem kell engedni a bejövőt, (amennyiben nincs megosztás) vagy csak TCP és UDP-t nem, váá most ez megkavart. Nálam össze-vissza van, amikor amire kérdezett ennél a kettőnél mindent engedtem.
Most ilyen:
system
A rendszer által küldött kérések engedélyezése, ha a címzett Be [hálózatom]
A rendszer számára érkező kérések engedélyezése, ha a küldő Be [hálózatom]
Mehet TCP bejövő ettől: IP Be 192.x.x.x / 255.255.255.0 Eddig: MAC bármi, ahol bármi a forrásport és bármi a célport
svchost.exe
Mehet UDP bejövő ettől : IP Be 192.x.x.x / 255.255.255.0 Eddig: MAC bármi, ahol bármi a forrásport és bármi a célport -
@matthew@
őstag
válasz
Stephan89 #7317 üzenetére
Értem, akkor azokat átállítom, most a tűzfalból én is az újat tettem fel, a 6-os verziót és meg is lepődtem h ez nagyon nem ismerős kezelőfelület az 5.9-hez hasonlítva, de nekem tetszik, és a 6-os verzió legalább nem fogja a netemet sem. Most fennhagyom a firewall-t és amint lesz 6-os magyar akkor felteszem azt, mert most tűzfallal meg MBAM-al elleszek egy kis ideig
-
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #6856 üzenetére
D+/Számítógép bizt. házirend/Mindig sandboxban/Hozzáadás
Ami a főképernyőn látszik, az az autosandboxra vonatkozik.
Vannak bizonyos programok, melyek fokozottabb korlátozás mellett nem működnek vagy nem működnek megfelelően, azokkal lehet játszani, hogy megtalált a szükséges korlátozási szintet.
A kritikus területek a legalacsonyabb korlátozási szinten is védve vannak, azonban nyomot tud hagyni egy alkalmazás ilyen beállítás mellett a rendszeren, illetve hozzáférhet nem kritikus területekhez, módosításokat tud eszközölni.
Jelenleg még az autosandbox nem sandbox, mivel nincs benne fájlrendszer és registry virtualizáció, a hatos verzióban viszont már valódi sandbox lesz.Ha óvatos vagy, akkor jelenleg állítsd be a nem megbízható korlátozási szintet.
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #6852 üzenetére
Szia!
A tűzfal és a d+ futhat biztonságos módban, ha az autosanbox aktív.
A listán szereplő folyamatok nem érdekesek, mert a kritikus területek védve vannak, mivel azok a folyamatok az autosandboxban kerültek futtatásra.
Az, hogy egy oldalon található szkript, exploit vagy bármi más mit tehet a böngészőn keresztül, az csak beállítás kérdése.
A legegyszerűbb az, ha böngészőt eleve sandboxban futtatsz, úgy a fent említettek nem tudnak kárt tenni semmiben.Az svchost.exe kapcsolódásának engedélyezése ajánlott, főleg, ha van hálózati megosztás vagy szeretnéd, hogy például a win update működjön...
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89 #6852 üzenetére
Még valami. A weboldalakon található fertőzések, pl. scriptek, java exploitok stb. ellen védelmet nyújt a CIS? Mert ha lefut, elvileg módosítja a böngészőt, a cis meg engedélyezi, mert megbízható alkalmazás. Olvastam már ilyenről, hogy egy weblap megnyitásával elérték, hogy elinduljon a számológép (calc.exe) a Windowsban. Ez csak egy teszt volt, de ennyi erővel bármit megtehettek volna.
A NIS behatolásvédelme hasonlókra figyelt és nálam már lőtt is le ilyen támadást.Egyébként a CIS tűzfalát és a defense+ is biztonságos módban használom, mivel nekem jobb, ha ő dönt helyettem és csak ritkán kérdez, használni akarom a gépet, nem a riasztásokkal foglalkozni.
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #5358 üzenetére
Azért kerülnek oda, mert szerepelnek a comodo fehér listáján.
Ha nem akarod, hogy oda kerüljenek, akkor használd a tűzfalat egyedi házirend, a defense +-t pedig paranoid módban.
A cima(camas) viselkedés elemző, tehát futtatás után mondja meg, hogy káros e vagy sem. Ehhez van, amikor egy kicsit több idő kell neki.Csak akkor kerülnek fájlok a megbízhatóak közé, ha szerepelnek a comodo fehér listáján és rendelkeznek digitális aláírással.
Sajnos a fehér lista helyileg nem szerkeszthető, illetve nem is kikapcsolható (csak a felhőben van), sokan jelzik is az ott szereplő kártevőket.Kikapcsolhatod, akkor viszont a felhő alapú keresőt is kilövöd, amivel többet veszítesz, mint nyersz.
Pá
Egyszerűen engedélyezd a kérést és jegyeztesd is meg. -
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #5325 üzenetére
Önmagában igen, viszont, ha tudod, hogy nem veszélytelen a telepítő, mert gyanús, akkor vagy sandboxban futtatod és igaz, hogy nem fog rendesen települni, viszont a viselkedés elemzés miatt ki fog derülni, hogy kártevőt tartalmaz e, vagy kikapcsolod a sandboxot és úgy telepíted, közben figyeled ad+ jelzéseit és az esetleges av riasztásokat.
Választhatsz. -
-
-
vv5204
senior tag
válasz
Stephan89 #4549 üzenetére
Ha jól van beállítva a D+ bekapcsolt homokozóval min. 320-at kell tudni a
340-ből, de van akinek a 340 -et is tudja. A homokozó nem hülyeség! Ha csak
a rossz teszt miatt akarnád kikapcsolni, akkor inkább azt javasolnám a D+-t
állítsd be rendesen. Ahogy blattida mondta, a Számítógép biztonsági
házirendektől, töröld ki a clt.exe-t. Ha nagyon elbarkácsoltad a konfigod az
Egyéb, Saját konfig kezelésénél ki tudod törölni, majd a Comodo telepítési
mappából vissza importálni az eredetit.
Ha nem jön be a homokozó ki is kapcsolhatod, de akkor rohadt sokat fog
kérdezősködni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest