Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Canon EOS DSLR topic
- Apple MacBook
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
válasz
blattida #9499 üzenetére
Köszi.
Látom lehet szavazni új jelző/riasztó hangról. Hát nekem egy se nyerte el a tetszésem
Írtam is h tartsák meg a régit. Emlékszem volt róla szó régebben is, de azt hittem levették napirendről de sajna nem. Különben meg az lenne legcélszerűbb ha beraknák a régi mellé ezeket és a felhasználó döntse el melyiket akarja használni. Nyugodtan elfér pár 200-300 kb os WAW fájl a programban.
Nem is tetszenek és halkak mint a fene, a jelenlegi hangot még két szobával arrébb is hallom. -
olivera88
veterán
válasz
blattida #9497 üzenetére
Na igen látom. De nem igazán értem. Ha jól gondolom akkor a virtuális futtatás elvileg a teljes virtualizáció.
A mellőz az világos, az azt jelenti amit én beállítottam h ne izoláljon többet.
A tilt az már nem világos, mit tilt a sandboxban való futtatást?
És mit ért gyanús helyek alatt?
A virtualizáció az világos.
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #9496 üzenetére
Lett belőle virtuális futtatás, de az sem általános, mivel kategóriánként más és más a beállítása. A korlátozott, limitált stb beállítások a Korlátozott futtatás alá kerültek, beállítható módon. Pont ezért is sokkal jobb a nyolcas sandboxa, mint a korábbiak, mivel tökéletesen beállítható, testre szabható, nem kell megalkudni védelmi/használhatósági szempontból.
Bővebben -
olivera88
veterán
Újra telepítettem a Wint és újra felkerült a sárkány is.
Eddig még minden rendbe. Most látom h változtak a Sandbox beállítások. Teljesen megváltozott, most figyeltem fel rá csak. Nincs fully virtualized, untrusted, restricted,partially limited. Most akkor milyen módban fut a Sandbox alapból?
-
ƵøŁĭ
veterán
Comodo Internet Security 8.2 BETA
[link] -
Dévacsen
senior tag
Szia,de például nálam nem jelentkezik hasonló.Mint már írtam korábban azt vettem észre hogy ha a CIS feltelepítése után,csinál az ember egy fájlbesorolási vizsgálatot,akkor megismerkedik a program mindennel a gépen,és nem csinál feszültséget többet,csak majd akkor ha valami friss telepítést csinálunk.De ehhez még az is kell hogy a felhőalapú fájl küldés,meg a biztonságos telepítők stb...engedélyezve legyenek,ennek nem örülök,de így csend lesz,és utána tanuló mód amíg minden program működését megismeri,ezután megszűnik létezni a gépen,nálam 20 mb körüli a fogyasztása és a procihoz is ritkán nyúl.Ezt tudnám javasolni mindenkinek,ha nálam működik másnál is működnie kell.
-
riki
senior tag
válasz
olivera88 #9485 üzenetére
Szia.
Az ,hogy nem indul el egy két programod,valószínűleg az okozza ,hogy a védelem feketelistára tette a háttérben. Kicsit lassan dolgoznak az automatikus fehér lista kiadásán ,ezért ezt neked kell megtenned,ha biztos vagy a program tisztaságában.Majd újra inditani a rendszert,csak akkor érvényesül a dolog. Nem is értem miért nincs központi tudat ,mint az Agnitumnál, ott szinte órák alatt fekete vagy fehér listára kerül egy állomány. Én most tesztelem a 8 verziót. 3 éves ! winre tettem, és e problémán kívül, maximálisan megvagyok vele elégedve. Szerintem ,még nem az átlag felhasználók játékszere. -
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #9485 üzenetére
A következő build megjelenési ideje már kitolódott legkorábban április elejére, illetve, ha közben ismét lesz egy hibajavító kiadás, akkor addig, valamikor majd megérkezik.
Idézem is:
Please note that we're working on new AV engine and will come up with it by Next Release! which will be realised by beginning of April. So we have focused on performance as well as new features nowadays. I can assure you that we will bring out a version with the best AV engine performance !Erre a szuper teljesítményre és fogyasztásra azért még befizetek...
-
olivera88
veterán
válasz
blattida #9484 üzenetére
Korai volt az öröm.
A kötelező újraindítás után nem akart elindulni a Comodo agent, és hibát is talált a diagnosztika amit nem tudott javítani. A Windowst se ártana újratenni mert néhány program nem hajlandó elindulni, pedig fél évet telepités.
De szerintem inkább megvárom a következő buildet.
-
olivera88
veterán
Meguntam a szenvedést... Megpróbáltam telepiteni egy régebbi 7 es buildet, sikerült is.
Lehet már 8 asra frissíteni ugye?
-
blattida
nagyúr
-
-
olivera88
veterán
Egy csomó mindent töröltem tegnap registrarral és még mindig nem akarja a telepítő folytatni telepítést. Vicc...
Próbáltam amit Morrowind irt a regeditben megkeresni CIS mappákat de nem találtam semmit. Ilyen problémám se volt még sose amióta CIS t használok.
-
Jenne
őstag
válasz
Dévacsen #9466 üzenetére
Szia!
Kaptam egy kis segítséget és végre sikerült a maradék Comodo-t is eltávolítanom. Most már fel is települt az ESS gond nélkül.
A TuneUp Utilities programot feltettem és azzal megkerestettem, hogy mi az ami még fent maradt a gépen a Comodoból. Két mappát talált de nem tudta törölni mert: - a fájl nem törölhető, mert más felhasználó vagy program zárolta ...vagy használja.
Kilistázta hol van, és utána az Unlockerrel jobb klikkes törléssel ki tudtam törölni. Jobb klikk a mappára, ekkor kérte hogy kérem-e a folyamat feloldását (kértem) ekkor egy pillanatra eltűnt az Asztal háttér meg a Tálca is majd utána már törölve volt. A másik mappa is ugyan ezzel a módszerrel lett törölve. -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egy elég specifikus hibával találkoztam. Nemrég lefrissült a Comodo 8.0.0.x a 8.1.0.x verzióra és azóta nem megy a Win7 beépített időjárás gadget, nem tud frissíteni. Visszaraktam egy korábbi backup-ot ahol hibátlanul megy. Más gépen is ezt produkálja. Hogy lehetne beállítani, hogy ne zavarják egymást? -
törölt tag
Üdv.
Feltettem én is a CIS-t. Elsőre szimpatikus meg tetszik.
Antivírus állapottartóra, HIPS és tűzfal biztonságos módra van állítva. Ez így elég?
Műveletközpont szerint a Comodo FW és a Windows saját tűzfala is aktív. Szükséges utóbbit kikapcsolni, vagy maradhat a kettő egyszerre? -
olivera88
veterán
-
Dévacsen
senior tag
Sajnálom hogy nem tudtam segíteni,igen kevesebb mappa volt nálad,mert részben már leszedted,én meg az enyémet néztem,és mivel nekem fent van,így több a mappa,ezt elfelejtettem,nem tudom mi lehetett a gond,lassan 6 éve használom a programot,mellete mást is tesztelgetek kedvtelésből,tehát le s fel rakosgatom őket,és nem volt még ilyen problémám,nem csak ezzel de másik védelmi programmal sem,és mindig a fentebb leírtak szerint járok el.No mindegy,sok sikert.
-
Jenne
őstag
válasz
Dévacsen #9462 üzenetére
Szia!
Köszönöm az eddigi segítségedet. Ott a hol írtad, csak összesen 4 comodohoz tartozó mappát találtam, ezeket ki is töröltem. Viszont a helyzet változatlan. Tovább már nem merek belemélyedni.
Szombaton délután átjön a fiam barátja aki végzett informatikai mérnök és egy vállalatnál rendszergazda. Remélem Ő talán majd már meg tudja oldani ezt a problémát.Az azért igen csak bosszant, hogy ennek a Comodo tűzfal szoftvernek a teljes eltávolítása az operációs rendszerről ilyen macerás és bonyolult legyen... hát. Egy átlagos felhasználónak komoly gond legyen az eltávolítása. Ha már a kezelését haladó felhasználóknak szánják.
A KIS minden gond nélkül lejött a gépről és nem is kellett hozzá a Kavremovert használni. Csak rá kellett kattintani a Vezérlőpult/Programok-Programok eltávolítása alatt és mindent maga végig csinált.
Na de az a Kaspesky! Más minőség és intelligencia! Ez is egyfajta minősítése egy adott szoftvernek, hogy hogyan boldogul vele a felhasználó vagy éppen megszívja mert csak el akarta távolítani. -
Dévacsen
senior tag
válasz
olivera88 #9463 üzenetére
Az uj verzió(registrar registry manager) a 7.70 es valamiért hibásan működött nálam is,kijelöltem törlésre a dolgokat,jobb klikk az egérrel,így szoktam kijelölni az összes sort,törli,aztán megint lefutatom a keresést és ott vannak a bejegyzések,ezért kerestem egy régebbi verziót,7.60 as, ez jól működik,nem tudom hol találtam,de nem volt egyszerű,mert már minden oldal az ujat dobja ki.Amiket leírtam feljebb próbáltad már?Azt is meg lehet próbálni hogy csinál az ember egy diagnosztikát a cis -el,lehet kijavítja a hibás eltávolítást,és utána le lehet szedni rendesen.A mappák törlésénél ha valamelyik hivatkozik arra hogy egy folyamat használja,meg lehet próbálni a feladat kezelőben kézzel kilőni a folymatot,hátha engedi,és utána törölni a mappákat.Több tippem nincs.
-
olivera88
veterán
-
Dévacsen
senior tag
No akkor még nézzük meg, a Futtatás-ba írd be regedit,itt mindjárt az első ,Hkey_Classes_Root,erre két kattintás,és kb 14 CIS kezdetű mappa van a C betűknél kezdődik,azért írom így le mert sok minden van ott nem kell elretteni
mindet egyessével törölheted,egymásután jönnek nem lehet elnézni,de azért figyelj oda,ezek után is mehet egy Ccleaner,rendszerleíró tisztító,meg a sima pucoló is,meg ujraindítás is ha mindennel meg vagy.
-
Jenne
őstag
válasz
Dévacsen #9460 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Az az egyetlen gond, hogy lefutott ez az általad javasolt Registrar Registry Manager is. Ismerem ezt a programot és ilyen kritikus esetekben szoktam is használni. Eszméletlen sok comodo bejegyzést talált még ez is ( a Revo után még!) és vagy negyed órán keresztül kattintgattam amíg mindent kitörölt. Gondoltam megoldódott a helyzet de sajnos nem. Ezért is írtam be ide hátha van valakinek valami ötlete még. -
Dévacsen
senior tag
Szia,jómagam sosem használtam speciállis comodo eltávolítót,így nem is tudok róla van e,bár az előbb rákerestem neked,találtam egy régebbi verziókhoz valót,de vírusos volt,így nem ajánlom,A vezérlőpult-programok eltávolítása helyen szoktam eltávolítani minden programot,elsősorban,utána program file-program data,és a felhasználóknál a neved mappa ,majd appdata mappa,ott a roaming mappából is törölj minden comodo nevű mappát.Van egy kiválló program még a Registrar Registry Manager nevű,ingyenes verziója is létezik,ebben még ha beírja az ember a program nevét,néha még a gyártóét is jó ha beírjuk,rengeteg regisztrációs találatot kap az ember fia,hiába a programok saját eltávolítója,nem volt még olyan ami után ez ne talált volna.Egy példa,az ingyenes bitdefender eltávolítása után,még ha 1-2 napot is volt csak fent kb 3000 regisztrációs szemét marad,döbbenetes.No ha a fentebb leírtakat megcsinálod nem lehet probléma,utána cclener is jó ha lefut,meg van még egy hely,ahhoz be kell lépni a regeditben,van ott is pár mappa,de azt majd később,hátha ez is elég.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben már kérdeztem itt de nem kaptam választ.
Van a Comodonak saját (gyári) eltávolítója? Olyan mint például a Kasperskynek vagy éppen az ESET-nek?
Az a gond, immár egy másik gépünkön is, hogy hiába lett eltávolítva a Comodo tűzfal, a felügyeleti központ azt írja ki, hogy a Comodo tűzfal be van kapcsolva. A WIN 8 saját tűzfalát sem lehet ez miatt visszakapcsolni, de sem az ESS sem az AVG IS nem akar feltelepülni mert ütköző program van a gépen (szerintük) és azt előbb el kell távolítani.
De hogyan? Már próbálkoztunk azzal is, hogy Comodo Firewall újra feltelepítése de az meg azért nem megy fel mert már (szerinte) fel van telepítve.
Sajnos olyan rég óta fent volt már a Comodo a gépen, hogy rendszervisszaállítási pont már csak olyan van ami tartalmazza a comodot is.
Nehogy már ez miatt újra kelljen telepíteni az Op. rendszert. -
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
Adok még egy esélyt a CIS nek. Iobit uninstallerel szedtem le tegnap. Mivel Revo proba ideje lejárt ( vehettem volna jó áron tavaly ősszel de üres volt a kártyám épp akkor.
) Remélem most jó lesz. Érdekes h mindig van valami anomália CIS ben ami kiakasztja a gépet, 6 os ban is volt vagy 7 is ben nem emlékszem már pontosan.
-
olivera88
veterán
Újra raktam a CIS t. Települt a Chromodo is, a gép újraindítás után meglepődve látom h eltünt a Google Chrome parancsikonja az asztalról, azaz jobban megnézve nem tűnt el csak a Comodo lecserélte a Chrome parancsikonját és a Chromodo indul el helyette.
Miért kell ilyen hülyeséget csinálni? Mert nem hiszem h véletlen történt.
-
Pityu.
nagyúr
A cist lehet használni windows xp ,AMD Athlon 64 3500+,1,5GB ramon úgy hogy nem terheli le a gépet?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9444 üzenetére
Ezt örömmel hallom.
Linuxon milyen?
Aztán nehogy Zrínyi végű legyen a történet.
olivera88
Igen, takarítani kell utána, például elvileg a nem hivatalos eltávolítóval is működnie kell, de az említett revo is megteszi.
A márciusi nagyobb változásokat hozó kiadás többek között majd javít keményebb bugokat is, remélhetőleg majd nálad is megszűnik a mostani anomália. -
olivera88
veterán
Na kénytelen leszek újra rakni a CIS t. mert nem javult ki az elmúlt két frissítéstől se h gallyra vágja az egész rendszert a proaktiv mód és még HIPS sincs bekapcsolva úgy.
Pedig tiszta rendszerre lett telepítve nem volt más AV előtte. Létezik ehhez valami külön remover mint a 6 osnál?
-
válasz
blattida #9426 üzenetére
"Fire - Ez orvosolhatja az office-os problémád."
Orvosolta. Most élesben fent van a CIS, és úgy használom a gépet, ahogy, amire szoktam(mármint, amit Win alatt, mert kényes dolgokat mindig Linux alól intézek(igaz, ott is Comodo figyel...)).
Ha gond lesz, akkor Melih-t meghívóm egy disznóölésre, de Ő lesz a "díszvendég"(Lebököm, betöltöm kolbásznak, oszt' megharapom...). -
patoga
tag
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok már, hogy az Outlook-ot sandboxban indítottam, majd 2 napig így ment, de miután bezártam, újraindítottam a gépem, a két nap levelei eltüntek.
Vissza lehet hozni valahogy?
Előre is köszi.
G -
Cs1csó
titán
válasz
csabi10 #9438 üzenetére
Szivesen, egy két változtatás még ajánlott hogy erről küldök leírást. Igen elég biztonságos. A konfigurációk között itt inkább az Internet security - Proaktív security közötti különbség az érdekes ami egyszerűen annyi hogy a proaktívnál automatikusan szigorúbbak lesznek az "alapbeállítások" külön állítgatás nélkül. Gyakorlatilag olyan mint profilok között váltanál.
-
Fandango
veterán
Honnan lehet letolteni a Chromodot? Mert az osszes link amit neztem a Chromium Secure-ra mutat, es azt szedi le, es valojaban is azt rakja fel.
-
blattida
nagyúr
Szia!
Teljesen újraírt, rendesen optimalizált, elvileg sokkal gyorsabb, hatékonyabb, amihez kapcsolódik majd adatbázis változás is, de konkrétabbat ne kérj, mert nem tudok szolgálni. Azt tudom, hogy már régóta tesztelik cégen belül és a finomhangolását végzik, de részletesebben nem tudok technikai információkat mondani.
-
törölt tag
válasz
blattida #9428 üzenetére
Értem, ám eddig elsőre ez nemis oly rossz,. pedig tegnap,vagy azelőtt igen csak lefogta a gépet,. alig birt megnyilni az intéző, vagy 1 bizonyos mappa. De lehet valamit nemjól állitottam be, vagy olyat engedtem, neki,hogy állitson be,amiért ezt tette,. Most a saját dns-ét nemengedtem, se a supportot, és a dragon böngit sem. és lehet, most azért jó,. vagy kitudja,.
-
blattida
nagyúr
Megjelent a 8.1.0.4426 változat!
Ez csak egy kis hibajavító kiadás, a nagyobb léptékű változásokat majd a következő kiadásban láthatjuk.
Újdonság:
Chromodo Browser :
• Replacement of Comodo Dragon with Chromodo browserVáltozások, fejlesztések:
Sandbox:
• Addition of PDF readers to Sandbox rules via File Group.Default Settings:
• Detect Potentially Unwanted Applications is enabled on default settings.Javítások:
Several critical bugs fixes. Here are a selected few:• CMC server issues.
• Sandbox cannot detect files from restrcited sites
• Some https links via chromium are blocked even they are not in block rule.
• Enabling Enhanced Protection Mode resets Mictosoft Office to Classic themeFire
Ez orvosolhatja az office-os problémád.csabi10
Teljesen megfelelő az alapbeállítás is, keveset fog kérdezni, jót ajánlott Fandango. -
Fandango
veterán
válasz
csabi10 #9422 üzenetére
Ez attól függ mennyire akarod a folyamatokat felügyelni, mennyit kérdezzen.
Ha megy az angol akkor a Comodo help nagy segítség, hogy mi mire jó.
-
csabi10
senior tag
Tehát ha nem akarok fizetni akkor érdemes erre váltani az ESS-t?
-
-
blattida
nagyúr
válasz
#10234880 #9411 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb az, ha az alapnál erősebb védelmet szeretnél, ha a konfigurációt átállítod proaktívra, a buborék értesítéseket ne kapcsold ki, mert akkor automatikusan dönt, az av rész heurisztikáját följebb állíthatod, legalább közepesre, és a pup-ok keresését is aktiváld.
betyarr
Ha biztonságos módban hagyod a defense+-t és a tűzfalat is, akkor nagyon keveset kérdez. -
Fandango
veterán
válasz
betyarr #9412 üzenetére
Az a Defense+ resze lenne, de ha tanulo modba teszed, es elinditod az osszes olyan programot amit gyakran hasznalsz, majd vissza allitod safe mode-re, akkor ez a problema gyorsan le van tudva. De a tuzfalat is be tudod tanitani ilyen modon eleg gyorsan. Ezek utan mar csak akkor kerdez amikor olyat inditasz el amit a tanulo mod alatt nem. Ha egy program verzioja frissul, akkor ujra meg fog kerdezni mindent rola.
Egyebkent a kerdesedre visszaterve ezen a teren javult valamit a helyzet, de szerintem egy HIPS+Firewall parosnak pont az a lenyege, hogy kerdezzen, de okosan es jol beallitva azert ezt elegge le lehet csokkenteni. -
betyarr
veterán
comodo tűzfal még létezik külön?ha igen,akkor mennyire olyan kis kíváncsi,mint régen,amikor 3 másodpercenként feltett 197 kérdést?vagy már konszolidálódott és csendben teszi a dolgát?
-
törölt tag
Sziasztok! Légyszi segitsen valaki,hogy a Comodoba mit hol mire állithatok,ami a legmegfelelőbb védelmet adja,.1.Kép 2.Kép 3.Kép 4.Kép és bocsi a sok gagyi kérdésért, de még nemigazán volt CIS-em, hogy most elsőre betudjak minden állítani rajta ,hogy a legmegfelelőbb védelmet kapjam.
. Aki segit, örök hála,
-
csabi10
senior tag
Sziasztok érdemes szerintetek ESS-t lecserélni erre? A beállításához van valami frankó leírás vagy valaki tud benne segíteni?
-
pinnacle
nagyúr
Mi lehet ez a fekete Comodo widget szerűség, amit nem tudok eltávolítani, csak ide-oda rakni az asztalon?
-
Jenne
őstag
Létezik ennek a Comodonak saját eltávolítója? Mint például ami a Kaspersknek vagy az ESET-nek is van? Olyan mi kitakarít mindent maga után?
Csak mert elég nagy szívás volt, hogy az uninstall után a megvásárolt ESS nem települt fel és kilépett állandóan a telepítőből, és azt kérte, hogy előtte távolítsuk el a másik fent lévő tűzfalat és antivírust.
Szerencsére volt mentés és egy visszaállítás megoldotta. De akinek nincs ilyen az mit tehet ...?
Ezt azért kérdeztem mert vélhetően másnál is lehetett már hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kína már nem kap az NVIDIA-tól Hopper szériás chipet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest