- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
válasz
micafighter #8898 üzenetére
-
RpPRO
őstag
Ma feldobta a Version 7.0.315459.4132-re frissítés lehetőségét.
Olvasva a kommenteket, kérdem: megérett már a 7-es verzió? Sebesség? Stabilitás? Memóriahasználat?
Köszi.
-
olivera88
veterán
Továbbra se működik a tűzfal.
Tiltottam a Dragont most a próba kedvéért és nem blokkolja.
Mi haszna a Viruscopenak ha ott a D+ ?
-
blattida
nagyúr
válasz
Krystal_s #8890 üzenetére
Van, használható is, de még nem tökéletes, mivel még korai stádiumban van a fejlesztése. Én nem nagyon vettem észre miatta lassítást?
A vc működik, de rá is igaz, hogy még messze a fejlődésének vége, viszont van benne potenciál.
A data protection úgy működik, hogy a kívánt mappákat, dolgokat hozzáadod ehhez a védett területhez, ezek után a comodo védi azokat a jogosulatlan hozzáférésektől, módosításoktól.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8888 üzenetére
A Data Protection egy külön beállítható rész, vagy alapból így működik?
Most, hogy átnéztem a beállításokat eszembe jutott, hogy egy programtelepítés közben milyen sokszor szokott kérdezni a Hips a CIS 6-ban, ezért telepítéskor tanulóra kell állítanom a hips-t. Van két olyan beállítás, hogy Fokozott jogosultságot igénylő..és Fokozott jogosultsági riaszatások...Ezek be vannak pipálva. Nem ez kavarhat be a telepítésnél?
Azt hittem ez pont a telepítőt érzékeli és akkor csak magára a setup.exe-re egyszer rákérdez és kész, de nálam nem így teszi, hanem a telepítőn belül minden egyes fájlra és folyamatra egyeséve kérdezgetne, akár 10-20x is. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8888 üzenetére
Á ne is mondd, az előbb frissítette az egészet és nem gondoltam, hogy a 7-et telepíti...még nem akartam feltenni.
Kivettem a pipát a Privdognál, de azt is telepítette.
Látom lett weblapszűrés, ezt érdemes használni? Mennyire lehet hatékony? Nem lassít? Még nem volt időm tesztelni, se használni...
Jah és a Viruscope jól működik? Még nem kapcsoltam be. -
blattida
nagyúr
Kijött a hatos változatról is frissíthető hetes build: 7.0.315459.4132
Újdonságok:
Website Filtering - COMODO Firewall now inspects URLs and blocks malicious sites while allowing users to define various access rules
Viruscope - A new dynamic behavior analysis feature that can inspect the real time behaviors of running programs and detect and reverse malicious activities
Data Protection - New data security feature which makes important files completely invisible to programs running in the sandbox
Multiple UI themes - Users are now able to choose between Modern, Classic and Tile based UI themes
PrivDog - A new browser plugin which helps protect online privacy is bundled.Fejlesztések:
Applications now run 700% faster inside sandbox and virtual desktop
Usability of advanced configuration editor is improved significantly with new features such as contextual grid searching, keyboard shortcuts etc.
More granular exclusions handling for automatically sandboxed applicationsJavítások:
Compared to 6.x, there are more than 200 bug fixes included in this release. Below are the selected few:
Blue Screens on Windows 8.x
Corrupted dialogs and memory leaks in user interface
Hanging scans under certain conditions
Task manager hangs while terminating certain jobs -
olivera88
veterán
válasz
micafighter #8883 üzenetére
Hát létrehoztam egy tűzfal szabályt h blokkolja az alkalmazás exe fájlját ami a netre akar csatlakozni. CIS 6 al nem volt ilyen gond. Megpróbálom egy másik alkalmazással is majd.
-
olivera88
veterán
A tűzfal se okés, tiltottam egy alkalmazást, de annyit ért mint golyó ellen az integetés.
-
olivera88
veterán
CIS 7 bug.
Vagy nem mutat semmit.Más is találkozott evvel?
-
Cs1csó
titán
válasz
micafighter #8876 üzenetére
Jaja, ez a türelmetlenség
ha jól tudom az zavart főképp hogy az gép újraindítása sem adta meg a lökést neki az egy órát meg nem vártam meg
-
-
gebro
aktív tag
Comodo 6 van az asztali gépemen és a notebookomon is.
Azt vettem észre, hogy ha 2-3 napig nincsenek bekapcsolva, akkor nem tölti le a frissítéseket, pedig automatára van állítva, így manuálisan kell elindítani. De ha minden nap bekapcsolom őket, akkor a rendszer felállás után rögtön frissül magától. Win7 64 bit van mindkét gépen.Valami felett elsiklottam vajon a beállításoknál?
-
L7wy
őstag
válasz
olivera88 #8867 üzenetére
Praktikusabb uninstall után futtatni. A sima uninstall töröl amit töröl, ez utána még kipucolja amit szerinte kell. Ha csak ezzel a bat fájllal törlöd, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a bat fájl se tökéletes, és mégis maradhat valami szemét. Persze ez csak elméleti dolog, de szerintem így a szabályszerű.
-
Edween
őstag
Mikortól várható frissebb 7es? thx
-
olivera88
veterán
válasz
micafighter #8868 üzenetére
Akkor már törlöm is, és megy fel 7 es. Kíváncsi vagyok valós rendszeremen h teljesít , eddig csak Vbox os rendszeremen volt fent Windows 8.1 en.
-
olivera88
veterán
válasz
micafighter #8865 üzenetére
Itt van. [link]
-
-
olivera88
veterán
A CIS éltávolítót uninstall után kell futtatni? Vagy avval kell uninstallálni? Azt hittem h egy program, de csak egy bat fájl.
-
Orgi
addikt
Korábban írtam ide de megoldást igazából nem sikerült találni (naplózás is kikapcsolva), nálam is jelentkezik ez a folyamatosan kerregtetem a vinyót és írok rá probléma a legfrissebb Comodonál
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A letöltött adatbázist hová kell bemásolni?
-
pumi1980
tag
válasz
realmadrid92 #8825 üzenetére
Szia.
Sajnos ez a jelenség nálam is jelentkezett, ráadásul két PC-n is. A Comodo 6 generált egy folytonos kb 1 MB/s HDD terhelést.
A gyengébb PC-n(C2d) finoman elkezdtek akadni a videók, illetve a HDD LED folyton világított, az erősebb gépen(i5) csak a folytonos HDD pörgetés hangja miatt tűnt fel, illetve a HDD LED itt is állandó adatmozgást jelzett.Rákeresve a hibára nem tűnt egyedinek az eset. Végül mindkét gépre Webroot került. Remélem a Comodo 7-ben javítják ezt hibát.
-
banhammer
veterán
Hogy lehet végleg kikapcsolni a hetes verzióban a Sandbox-ot?
Akármit csinálok ha rákattintok a jobb egérgombbal egy ikonra az asztalon megjelenik a Futtatás Comodo sandboxban felirat.
Zavar és nem akarom használni a Sandboxot. -
micafighter
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8845 üzenetére
Érdekes a probléma. Az legalább jó, hogy sikerült leszűkíteni a dolgot. Szerintem is jelenteni kéne a bug-ot: http://forums.comodo.com/bug-reports-cis-b132.0/ Így első keresésre nem találtam hasonló jelentett bugot: http://forums.comodo.com/format-verified-issue-reports-cis-b237.0/
-
realmadrid92
tag
válasz
blattida #8847 üzenetére
én sem a comodo-t "gyanúsítottam" elsősorban,hogy maga a program okozza, hanem valamely beállításra HIPS-en belül.
Hol tudnám ezt jelenteni?Más: Az másnál is előfordul, hogyha felugrik egy ablak comodo, hogy pl egy adott alkalmazás internethez szeretne csatlakozni, és ott pl rá akarok kattintani h engedélyezem, de nemtok semmire sem kattintani egy darabig, mintha befagyna egy pár sec-re??
-
blattida
nagyúr
-
thomasa
senior tag
válasz
Most akartam feltenni céges gépre, (mert ugye arra ingyenes) de jól rám ijesztettél ezzel a HDD terheléssel.
-
realmadrid92
tag
válasz
realmadrid92 #8844 üzenetére
közben nézegettem a beállításokat com tűzfalon belül, és arra lettem figyelmes, hogyha kikapcsolom a HIPS funkciót akkor megáll az írás, tehát ez okozhat valami galibát, de nem tudom miért, mitől lehet ez.
Egyébként a HIPS-et biztonságos módban használom.
-
realmadrid92
tag
válasz
micafighter #8843 üzenetére
megcsináltam ezt is, nem mutat semmit, hisz a hely nem fogy rajta.
mint írtam feljebb is, erőforrásfigyelőbe látszik is a képen, azt a két fájlt írja folyton szerintem, system log1 ill log2.
De persze lehet tévedek, hisz oda csak 5-10MB/sec ír, míg feladatkezelőbe 25-30MB/sec is látszik. -
micafighter
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8842 üzenetére
Rendszergazda módban kéne futtatni, (jobb kattintás, futtatás rendszergazdaként), és a kérdéses merevlemez (ssd) partícióit feltérképezni vele. Kiírja majd, hogy mi mekkora, a mappákat is, könyvtár szerkezetben. Ezt az eredményt exportálni kéne. Ezeket az exportált eredményeket a pro-ban össze lehet hasonlítani, így pontosan látod, hogy melyik mappa mennyit változott. Tehát ha van egy kimutatásod, a következő lépés, hogy hagyod a gépet egy kicsit futni a comodoval, hogy had dolgozzon, had írjon az ssdre. Mondjuk egy óra múlva pedig csinálsz mégegy kimutatást a fentebb leírtak szerint, és ezt összehasonlítod a programban az első kimutatással. A program megmutatja, hogy pontosan mi változott a kettő között.
Fontos, hogy rendszergazdaként futtasd a programot, mert így lesz jogosultsága minden mappát feltérképezni.
Ez most lehet bonyolultnak hangzott, de nagyon egyszerű a gyakorlatban. Ha szerencsénk van, ez megmutatja, hova ír a comodo. Ha nincs, akkor jön a B terv
-
realmadrid92
tag
válasz
micafighter #8841 üzenetére
nem, a foglalt lemezterület nem változik.
Ebben a TreeSize Pro-ba mit nézzek pontosan? -
micafighter
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8840 üzenetére
Maga a foglalt lemezterület változik, vagy az konstans? Egy TreeSize Pro próba verzióval ki lehetne deríteni, hogy hol mi történik a gépen.
-
blattida
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8838 üzenetére
Rendben.
Próbáld ki azt, hogy a comodo naplózását kikapcsolod. -
realmadrid92
tag
válasz
blattida #8836 üzenetére
Ellenőriztem.
Ma net nélkül kapcsoltam be a gépet, ment úgy fél órát, és nem történt adatírás! 4gb volt bekapcs után, és maradt is 4gb.
Viszont ahogy rákötöttem netet, 10 perc alatt a 4gb-ból 8gb lett, és így megy fel folyamatosan.
De néztem comodo tálcaikont is, ott nemlátszik hogy lenne aktív fel/letöltés.itt látszik, hogy elég gyakran felugrik az írási sebesség 25-30MB/s-re is. (jobb oldalt feladatkezelő)
-
blattida
nagyúr
válasz
micafighter #8835 üzenetére
Ezt valóban lehet ellenőrizni, viszont a hálózati adatforgalmat nagyon szépen lehet látni a comodo felületén keresztül is, illetve a tálcaikonján is látszik, ha állandó adatforgalom van a hálózaton.
-
micafighter
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8833 üzenetére
Ki kéne próbálni, hogy ha kihúzod a netet a gépből, akkor vajon változik-e az írás? Az jutott eszembe, hogy volt többeknek is gondja a frissítéssel, illetve a Comodo szerverei is betegeskedtek nem olyan rég. Lehet, hogy beakadt a frissítés, és az kergült meg..
-
micafighter
nagyúr
válasz
blattida #8830 üzenetére
A VC csak lassít és írást is csak akkor generál, ha éppen megfigyel és a visszaállítás miatt mentenie kell, de az sem ekkora mennyiség és azt sem automatikusan teszi, hanem kérdez, illetve értesít. -> azért kérdeztem erre, mert a Comodonál (ahogy a WRnél is) a naplózás okozza a legtöbb írási müveletet, de nyílván egyáltalán nem ekkora mértékben. Illetve a Comodonál a frissítés lehet még, ami a lemezre ír.
Nála meg amúgy sincs. -> igen, azért kérdeztem a verziót is
-
realmadrid92
tag
válasz
blattida #8832 üzenetére
így van, ugyanúgy ment minden más mellette mint addig amikor kikapcsoltam.
Talán 0,5-1gb-tal lett több 1 óra alatt.
Utána visszakapcsoltam és rohamosan megindul az írt adatmennyiség.
Mai napon pl 145gb lett az írt adatmennyiség.Azért remélem bízhatok benne hogy ez megjelen a TV-ben
-
blattida
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8831 üzenetére
Minden programod ugyanúgy ment, böngésztél, torrenteztél, skype-oltál, stb és a tűzfal nélkül nem volt adatírás a gépeden?
-
blattida
nagyúr
válasz
realmadrid92 #8827 üzenetére
Oké, az írt adatmennyiség elfogadva.
Ám ez nem mondja meg, mitől ilyen sok, de azt kijelenthetjük, hogy nem a tűzfaltól.
Ha kikapcsolod a comodo falát, mennyivel lesz kevesebb az írt mennyiség?micafighter
A VC csak lassít és írást is csak akkor generál, ha éppen megfigyel és a visszaállítás miatt mentenie kell, de az sem ekkora mennyiség és azt sem automatikusan teszi, hanem kérdez, illetve értesít.Nála meg amúgy sincs.
-
realmadrid92
tag
válasz
micafighter #8828 üzenetére
nem cis-t használok, hanem csak tűzfalat, abból a 6.3-as verzió.
Sandbox kikapcsolva, és kiosk sem használom. -
micafighter
nagyúr
válasz
A 7-es verzió van fent comodoból? Virus scope be van kapcsolva?
-
blattida
nagyúr
válasz
Biztos, hogy ez a tört program pontos adatokat közöl?
Csak azért kérdezem, mert az eddigiek alapján a napi olvasás is tetemesnek tűnik és a program által becsült ssd hátralévő ideje is túlzottnak hat...Biztos, hogy nem fog ekkora adatírást eredményezni egy tűzfal, de még a gépeden aktívan tevékenykedő utorrentnek is keményen kell warezolnia ehhez.
-
realmadrid92
tag
win 8.1 használok comodo firewall és kingston v300 ssd-vel.
A problémám a következő: alig egy hetes az ssd, napokban vettem észre, hogy már majdnem 3tb írt adat van rajta:megnéztem feladatkezelő, erőforrásfigyelőbe, és ezeket találtam:
Azt figyeltem meg, hogy kikapcsolom a comodo-t, akkor nem írja ilyen mennyiségben, csak ha éppen aktív.
Ez mitől lehet?
-
L7wy
őstag
Van egy kis hiba a magyar nyelvi fájlban (gondolom legalábbis hogy az okozza mert angolnál jól jelenik meg), az okoz egy kis GUI változást (modern theme esetében figyeltem meg a többit nem néztem). Speciális beállításoknál a antivírus menü magassága nagyobb mint a többié.
-
olivera88
veterán
A Comodo forumon említett valaki valamilyen GUI updatert. Az mi akar lenni?
-
zst
tag
Üdv emberek!
Létezik, hogy a Comodo szerverei az utóbbi időben nincsenek a helyzet magaslatán? Csak mert a CIS telepítő letöltési is 2 óra, a nulláról történő vírus adatbázis frissítés meg le sem fut. Olyan átlag 35 KB/s sebességgel 100 MB után leáll...
Nálam lenne hiba, vagy ez most általános?
Köszi és Üdv!
-
blattida
nagyúr
válasz
micafighter #8810 üzenetére
Látod, pontosan ezért nem írtam hozzá mást, meg azért is, hogy a kérdezők is tegyenek valamit az ügy érdekében.
eax1650
Szerintem a hatost, esetleg a hetest. -
micafighter
nagyúr
válasz
blattida #8808 üzenetére
Egy tipp: amikor csak egy linket akarsz rakni a hsz-be, akkor is érdemes beleszőni néhány kulcsszót, hogy ha rákeres valaki, jelen esetben mondjuk a takarításra, akkor könnyebben megtalálja a linket
Tudom egyébként hogy amit most linkeltél eredeti hsz abban benne van a "takarító" kulcsszó
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Egy véletlen törlés miatt rendszer-visszaállítást kellett csinálnom kb. egy hónappal ezelőtti időpontra.
Minden rendben is lenne, kivéve a Comodo-t! Kéri telepítsem újra! Nem sikerül, mert az előzőt előbb el kell távolítani - mondja. Kitörlöm minden fellelhető helyről, regeditben is! Kivéve 5 vagy 6 nem eltávolítható bejegyzést. Telepíteném újra, de megáll: az előzőt előbb el kell távolítani. Eljátszom újra és újra a fentieket. Többszöri ellenőrzés után sem találok semmi ráutalót, de megint leáll a telepítés.
Régóta használom, megszoktam, most meg nem sikerül vissza rakni!
Win 7 Ultimate van fent.Mi a megoldás? Segítséget kérek!
-
-
blattida
nagyúr
válasz
micafighter #8799 üzenetére
A kettes béta, abból is már a harmadik build.
Igen, így is lehet tágítani a buggyűjtés lehetőségét, a módszer mindenki számára elérhető és hasznosítható.
olivera88
Ez már csak ilyen, már csak azért is, mert nem központilag folyik a programok fejlesztése és hibajavítása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest