Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4396 üzenetére
Egy éve tőled származik, az 50ml festékek még nem fogytak el a resetteres patronok teljesen megfelelők ennyi használathoz, arra kell csak figyelni a patron töltésnél, hogy teljesen tele legyen, nyáron ritkábban használtam és 2patron is hamarabb kifogyott, mint ahogy a nyomtató jelezte volna. Remélem még legalább két évet kihúz ez a nyomtató mert nincs kedvem ($) még újjat venni.
-
afterburner_
őstag
válasz
Gzula[HUN] #4395 üzenetére
egyáltalán nem nyomtatja?
dobj egy címet priviben és küldök hozzá átmosót, amivel nem zárod rövidre a fejet, és oda megy a folyadék ahova kell.
-
Gzula[HUN]
addikt
Sziasztok!
Canon ip4200-nál a sárgát nem akarja nyomtatni. Kis száradt festéket is látok a patron alatt a fejen. Kérdés, hogyan "essek" neki kitakarítani. Nem akarom tönkre tenni, legrosszabb esetben fekete fehér nyomtatványokra fogom használni, de lehetőség szerint meg akarom menteni, hogy ha csíkosan is, de minden színt nyomtasson. Most a sárgát elég gagyin keveri hozzá a többihez, már amikor egyáltalán.
Négy vagy öt éves a nyomtató, de ritkán volt használva. Most "csipes" utángyártott patron van benne, eddig cserélgettem a csipet. A legutolsó patrononknál már fent állt ez a probléma, ami csere után megoldódott. Másfél hétre.
-
lukxy1
csendes tag
válasz
afterburner_ #4392 üzenetére
Köszi a nem túl biztató választ!
Esetleg az meghülyítheti, hogy a nagy fekete tartály üres?
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4392 üzenetére
Két év után
? Nekem egy éves, akkor számíthatok rá, hogy ezek csak két évet bírnak?
-
lukxy1
csendes tag
Szia afterburner!
Adott egy kb. 2éves iP4950-es Canon amely a "Nincs telepítve nyomtatófej, vagy a telepített nyomtatófej nem kompatibilis..." hibaüzenettel jelentkezik. Lehet valamit csinálni vele? A fej érintkezőit megtisztítottam alkohollal a fejen és a nyomtatón is, de semmi :-(
Egyéb lehetőség?Köszi a segítséget!
-
üvi
újonc
válasz
afterburner_ #4388 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Valószínű helytálló a megállapításod, mert az áztatásnál teljesen elmerült az elektromos rész / azt gondoltam ha kiszárad nem okoz kárt/. A lámpa viszont 5 villanással válaszol. Ha kérhetek segítséget abban, hogy heti 1-2 nyomtatáshoz milyen nyomtatót javasolnál? Használtban érdemes-e gondolkozni?
-
afterburner_
őstag
valszeg lejárt a fej szavatossága, 7 éves ha van a nyomtatóban levő fej akkor ez természetes elhalálozás hogy a sávoknak csak a felét nyomtatja, vagy zebracsíkosan nyomtat, vagy eltűnik a vastag fekete)
az áztatást ha úgy végezted hogy a fej teljesen el lett merítve, akkor meg az ic lehet vízben fürdött, visszaraktad és zárlatos lehet, amiatt a sárga villogás ( ha 5-öt villan)
új nyomtató, vagy új fej, bár utóbbi lehet nem segít ha a fej zárlata kinyírt valamit a nyomtatóban.
-
üvi
újonc
Sziasztok! Tudna segíteni valaki CANON IP4200-nál a hibakijelző nem szűnik meg. Előtte a nyomtatásnál sorokat hagyott ki a nyomtató / kb minden 3. sor/ Nyomtattam egy teszt oldalt de itt már csak a PGBK patronnál csak a szöveg ill. a csíkok fölső felét nyomta ki. A többi patronnál teljesen jó volt a szín és a minta is.
Próbáltam kimosni a fejet / egy éjszakára vízbe áztattam /, de sajnos nem segített. Most már viszont el sem indul mert folyamatosan villog a középső sárga lámpa.Előre is köszönöm ha valaki tudna tanácsot adni.
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4385 üzenetére
Most majd az fog következni!
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4382 üzenetére
Most már késő, letört a pöcök
De még most is világít, szóval nem azzal van/volt a baj. Még van egy utolsó lehetőség, van 2 sárga drót, ami onnan jön ki, ahol a pöcök volt, valószínűleg azon keresztül küldi a jelet, hogy nyitva vagy csukva van a fedél. Melyiket vágjam el? Csak egy esélyem van, mert gondolom ha nem jót vágok el, akkor robban -
afterburner_
őstag
válasz
belinho #4381 üzenetére
egyszerűbb lett volna ha lefotózom
de szerintem már amennyire látszik ott az a sárga kábel végén, ha minden igaz, de szerintem ne szedd szét jobban akkor megnézem inkább és lefotózom pontosan hol van.
felesleges ennyire szétszedni.. de szerintem ha ez gyári fej, van 7 éves, az is lehet hogy miután nyomtat akkor fog látszani hogy a fej kuka, de ne legyen igazam
-
belinho
senior tag
Kiszedtem ezt a panelt amin a két kis led narancs-zöld van, ezen van a kapcsoló amit keresnem kell, vagy magán a nyomtatón?
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4379 üzenetére
Nincs egy képed véletlen róla, hogyan néz ki, én nem találok semmit.
Van az a kis pöcök,ott alul, azt már próbáltam fel le nyomni, de továbbra is villogtatja a hibaüzenet ledet! -
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4376 üzenetére
Akkor már lehet estére neki esek. A két kis nyilas pöcköt azt megleltem hamar, így az egyik oldalsó szürke zsanért le is szedtem, de itt elakadtam.
Most meló helyről vagyok, de ha otthon leszek, akkor neki is esek, majd írok milyen sikerrel. -
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4374 üzenetére
Üdv!
Nem bírtam magammal az este, és nekiestem. A jobb oldalon sikerült leszedni az egyik szürke oldalt, de most sem vagyok még előrébb. Nagyon masszív szerkezetnek tűnik, feszegettem, de nem adja könnyen magát.
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4372 üzenetére
Ezer hála
Bontás lesz ebből úgy látom, de lehet már csak a hétvégén. A kép amit linkeltél elég kicsi, viszont már tudom, hogy legalább hol keressem.
Ha tudsz fotót, az még jobb lenne
Elég masszív szerkezet, csak az alján van pár csavar, úgy látom lesz egy nagy harcom a szörnyeteggel. -
afterburner_
őstag
válasz
belinho #4371 üzenetére
most nincs per pill 4000-es a kezeim között, de megnézhetem neked hol a kapcsoló pontosan viszont az összes canonban ami a ip4xxx szeriat illeti jobb oldalt van.
a pict bridge usb-től kicsit balra.
ahhoz hogy lásd bontani kell mindenképp.
később leszek , ha addig nem találod meg lefotózom pontosan hol van.
-
belinho
senior tag
válasz
belinho #4370 üzenetére
Na itt egy kép, pontosan így néz ki, csupán ott legalul az a lehajthatós része hiányzik, a Canon feliratos az megvan.
Ott bal oldalon van egy pöcök a fényes címke felett, azt lehet nyomogatni ki-be, de azt hiába nyomom, akkor is világít a 3 narancs led, pedig szerintem az lenne ami érzékeli, hogy csukva vagy zárva van.
Elképzelhető akkor, hogy más jellegű a hiba? -
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4369 üzenetére
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4367 üzenetére
Üdv!
Akkor szét kell szedjem?
Van az elején egy kis kapcsoló, szerintem ahhoz rögzülne az előlap, de azt hiába nyomtam ki-be akkor sem nyomtatott.
Illetve alul van egy kis pöcök, ahol a fedélnek az alja van, gondolom az sem az.Ez a mikrokapcsoló kívülről nem elérhető ha jól gondolom.
-
belinho
senior tag
Üdv!
Lomtalanításból hozzám került, egy canon pixma ip4000-es nyomtató!
Hiányzik a nyomtató előlapja, és emaitt nem tudok nyomtatni vele. Egy zöld-3narancs-zöld hibakóddal villog.
Azt írja nyomtatásnál, hogy a nyomtatófedél csukva van, és emiatt nem is nyomtat, mondom neki hát nincs is fedeled mit nyissak ki, mert az hiányzik róla, de a drága meg úgy érzékeli csukva van.Esetleg valami ötlet, akinek van ilyen gépe? Estleg valami pöcök amit ki kell ékelni?
-
k_petya
tag
bci-6 patron mennyire van még ill meddig lesz?
-
afterburner_
őstag
válasz
privacy99 #4362 üzenetére
van előnye a lézernek, főleg ahol gyors nyomtatásra van szükség , bár nekem rengeteg vásárlóm cseréli le a 40-50e ft-os lézeres masináit tintasugarasokra kisebb irodákban, de itt ugye folyamatos a használat nincs beszáradásra idő , ha ritkán nyomtatsz akkor a tintás lehet tényleg felejtős.
-
privacy99
senior tag
válasz
afterburner_ #4361 üzenetére
Köszi
Kicsit bizonytalan vagyok, sokkal jobban tetszenek a lézernyomtatók, de ilyen 40-50 ezres kategóriában nem igazán javasolják.
-
afterburner_
őstag
válasz
privacy99 #4360 üzenetére
gagyi utángyártottaktól nem kell sokat várni, attól a szöveg fekete nem lesz lézer minőségű, max gyárival vagy ha olyan patront veszel ami pigmenttel van töltve ( ugye legtöbb kereskedő nem azzal adja, meg azt sem tudják mi van a patronban).
az biztos ha csak hébe hóba nyomtatsz nem kell foglalkozni a száradással lézernél
bár ott engem az zavart, ha a henger sérül, már pár ezer oldal után (én legalábbis ezt tapasztaltam) , akkor szép hosszanti csíkokat nyom, míg egy tintasugarasnál ha normáis tintával van használva akkora fej a szavatossága végéig, ami mondjuk 3 év hozza azt a minőséget, amit az első bekapcsolásnál .
-
privacy99
senior tag
Látom nem vagyok egyedül a 6C10 hibakódos sz*pással. Pár éves ip4600-asom van, alig volt használva (kb. hobbi nyomtató), de az őrületbe kerget.
A másik fő gondom, hogy a csoporttársaim nyomtatványai kb. lemossák az enyéimet, és mind lézernyomtatóból valók. Elhatároztam, hogy 1 hónapon belül veszek egy színes lézernyomtatót, valaki tud esetleg egy ajánlható darabot?
Meguntam ezt a bekapcsolás utáni 1 percig nyálazást/zörgést, a 15 másodperc/lap sebességet, a hosszabb idő utáni több perces tisztogatást, meg a gagyi minőséget.. A minőség gyári patronokkal biztos javulna, de annyit nem ér az egész, fejet tuti nem cserélek benne, mert akkor más fog tönkremenni nem sokkal később, a lassúsággal meg nem lehet mit kezdeni, gyorsra nem állíthatom mert akkor meg kb. elhányom magam a minőségen.
-
afterburner_
őstag
az ip3600 ip4600 -4700, és az ezekhez tartozó multis gépek hibája volt legfőképpen ez. ez tisztítóegység gond, nincs köze a patroncseréhez. Igazából az új gépeknél nem tapasztaltam ilyet, ott valszeg kijavították ezt a hibát, aztán így nem kezdtem el már a probléma okát megfejteni
van pár szenzor a tisztítóegységben ami ezt a hibát okozza.
egyszerűbb szerintem venned egy mp540 550 vagy 560-as nyomtatót, esetleg 5150-est és akkor az ha jó mechanikailag, csak átrakod a működő fejet és kész
nem érdemes szarakodni vele, nem fog megjavulni vagy csak ideiglenesen, fej meg szerintem sokat már nem fog menni, necces ezeknél a típusoknál az a 3-4 év..
-
togaba
tag
válasz
afterburner_ #4357 üzenetére
Hali!
Kb. 2 hete én is szívok a 6C10 hibaüzenettel. Valóban csak akkor jön elő, amikor bekapcsolnám a tisztítást. Nekem MP540-esem van. Emlékeim szerint az utolsó CLI521 fekete utángyártott patron cseréje után írta ki először. Maga a printer 3-4 éves, még nem volt tisztítva, de tény, hogy nagyn poros állapotban van, pont ráférne egy alapos pucolás.Ha tud valaki megoldást (a kukán kívül), szívesen elolvasom.
Köszi.
-
afterburner_
őstag
válasz
Green Tara #4356 üzenetére
beépített szívatás az a b200 pl
fejeknek szavatosságuk van, az ip4600 4700-esek legtöbbje 2-3 évent ment, elenyésző 4-5 évet bírt, az mx700-ben a 70-es fej akár 5-6 évet is megy. szóval nem sokáig fog menni ha 2007-2008 környékén üzemelted be
annak is meg vannak számlálva a napjai.
ez alatt az idő alatt annyit nyomtatsz amennyit akarsz szinte, persze sokan abban a tudatban vannak ha kímélve használják tovább él.. hát nem
dobok privit mit tudnék ajánlani.
-
Green Tara
újonc
válasz
afterburner_ #4355 üzenetére
szia,
ezekre a hibákra mit tudnék tenni?ha kuka,
- mit ajánlasz helyette? cd nyomtató kéne (a többi funkció nem fontos, mert mx 710 multim van).
- megmaradt kb 10 inject kartridge tip. festékpatronom. ezeket is dobjam ki? (évek óta ezzel a típussal nyomtatok, eddig ok -volt)egyébként az előző mx 700 is hasonlóan szált el: patroncserét követően. ez a canon beépített szívatása?
köszi!
-
afterburner_
őstag
válasz
Green Tara #4354 üzenetére
6c10 meg már tisztítóegység
hogy értve gazdaságos megoldás? tölthető patronnal elég gazdaságosan lehet tartani a nyomtatási árakat, illetve elkerülhető a silány minőségű utángyártottakból adódó fejdugulás
-
Green Tara
újonc
válasz
afterburner_ #4353 üzenetére
szia!
most adott 6C10 kódot,
van gazdaságos megoldás szted?
cd nyomtatás kellene leginkább
köszi! -
afterburner_
őstag
válasz
Green Tara #4352 üzenetére
b200 az fej feszültség gond, valszeg lejárt a szavatossága a fejnek.
6000-es hibakód, lehet piszkos encoder szalag. jelenleg csak 6000-es hibát dob?
-
Green Tara
újonc
válasz
afterburner_ #4032 üzenetére
Üdv!
Canon ip 4600 hol 6000 hibakódot ír ki, hol B200 és 10x villog a sárga. a fejet kiszedtem tisztítottam, nincs papír beakadva, újak a kazetták (utángyártott igaz).van 5leted mit lehetne tenni?
köszi!
-
afterburner_
őstag
válasz
rferenc #4350 üzenetére
Szia!
nem is kell 10.000 Ft-ért patront bele venni mert már az új nyomtatókhoz is korszerű megoldással, pancsolás nélkül lehet egy patron árát 100 ft környékén tartani
a fejet mondjuk nem tudom kitől szerezted, de nagy valószínűséggel zárlatos volt a fej, ezt ha berakod a te jó nyomtatódba, lehet rögtön ki is nyírta az alaplapját, vagy jobb esetben csak letiltott a gép, mert zárlatos fejet érzékelt, és ha kiveszed feléled újra a géped.
pár nyomtatót már én is kinyírtam így még régebben, hogy panelhibásnak hitt gépből kivettem a fejet, közben a fej zárlatos volt, szépen kinyírta a másik nyomtatót, de volt ugyan ez fordítva is mikor látszólag működő nyomtatóba beraktam az új fejet és ripityára égette... szóval sokszor az otthoni próbálkozásoknak az az eredménye hogy egy jó nyomtatót könnyen el lehet intézni, vagy a rosszabb ha mondjuk egy ismerőstől kérjük el tesztre a nyomtatót, vagy fejet és szépen az is ledöglik
ilyenkor meg már rögtön kettő nyomtató kell az 1 rossz helyére
dobok egy privit, mert még vannak cli-8as nyomtatóim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest