- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4396 üzenetére
Egy éve tőled származik, az 50ml festékek még nem fogytak el a resetteres patronok teljesen megfelelők ennyi használathoz, arra kell csak figyelni a patron töltésnél, hogy teljesen tele legyen, nyáron ritkábban használtam és 2patron is hamarabb kifogyott, mint ahogy a nyomtató jelezte volna. Remélem még legalább két évet kihúz ez a nyomtató mert nincs kedvem ($) még újjat venni.
-
afterburner_
őstag
válasz
Gzula[HUN] #4395 üzenetére
egyáltalán nem nyomtatja?
dobj egy címet priviben és küldök hozzá átmosót, amivel nem zárod rövidre a fejet, és oda megy a folyadék ahova kell.
-
Gzula[HUN]
addikt
Sziasztok!
Canon ip4200-nál a sárgát nem akarja nyomtatni. Kis száradt festéket is látok a patron alatt a fejen. Kérdés, hogyan "essek" neki kitakarítani. Nem akarom tönkre tenni, legrosszabb esetben fekete fehér nyomtatványokra fogom használni, de lehetőség szerint meg akarom menteni, hogy ha csíkosan is, de minden színt nyomtasson. Most a sárgát elég gagyin keveri hozzá a többihez, már amikor egyáltalán.
Négy vagy öt éves a nyomtató, de ritkán volt használva. Most "csipes" utángyártott patron van benne, eddig cserélgettem a csipet. A legutolsó patrononknál már fent állt ez a probléma, ami csere után megoldódott. Másfél hétre.
-
lukxy1
csendes tag
válasz
afterburner_ #4392 üzenetére
Köszi a nem túl biztató választ!
Esetleg az meghülyítheti, hogy a nagy fekete tartály üres?
-
kaliber
aktív tag
válasz
afterburner_ #4392 üzenetére
Két év után
? Nekem egy éves, akkor számíthatok rá, hogy ezek csak két évet bírnak?
-
lukxy1
csendes tag
Szia afterburner!
Adott egy kb. 2éves iP4950-es Canon amely a "Nincs telepítve nyomtatófej, vagy a telepített nyomtatófej nem kompatibilis..." hibaüzenettel jelentkezik. Lehet valamit csinálni vele? A fej érintkezőit megtisztítottam alkohollal a fejen és a nyomtatón is, de semmi :-(
Egyéb lehetőség?Köszi a segítséget!
-
üvi
újonc
válasz
afterburner_ #4388 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Valószínű helytálló a megállapításod, mert az áztatásnál teljesen elmerült az elektromos rész / azt gondoltam ha kiszárad nem okoz kárt/. A lámpa viszont 5 villanással válaszol. Ha kérhetek segítséget abban, hogy heti 1-2 nyomtatáshoz milyen nyomtatót javasolnál? Használtban érdemes-e gondolkozni?
-
afterburner_
őstag
valszeg lejárt a fej szavatossága, 7 éves ha van a nyomtatóban levő fej akkor ez természetes elhalálozás hogy a sávoknak csak a felét nyomtatja, vagy zebracsíkosan nyomtat, vagy eltűnik a vastag fekete)
az áztatást ha úgy végezted hogy a fej teljesen el lett merítve, akkor meg az ic lehet vízben fürdött, visszaraktad és zárlatos lehet, amiatt a sárga villogás ( ha 5-öt villan)
új nyomtató, vagy új fej, bár utóbbi lehet nem segít ha a fej zárlata kinyírt valamit a nyomtatóban.
-
üvi
újonc
Sziasztok! Tudna segíteni valaki CANON IP4200-nál a hibakijelző nem szűnik meg. Előtte a nyomtatásnál sorokat hagyott ki a nyomtató / kb minden 3. sor/ Nyomtattam egy teszt oldalt de itt már csak a PGBK patronnál csak a szöveg ill. a csíkok fölső felét nyomta ki. A többi patronnál teljesen jó volt a szín és a minta is.
Próbáltam kimosni a fejet / egy éjszakára vízbe áztattam /, de sajnos nem segített. Most már viszont el sem indul mert folyamatosan villog a középső sárga lámpa.Előre is köszönöm ha valaki tudna tanácsot adni.
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4385 üzenetére
Most majd az fog következni!
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4382 üzenetére
Most már késő, letört a pöcök
De még most is világít, szóval nem azzal van/volt a baj. Még van egy utolsó lehetőség, van 2 sárga drót, ami onnan jön ki, ahol a pöcök volt, valószínűleg azon keresztül küldi a jelet, hogy nyitva vagy csukva van a fedél. Melyiket vágjam el? Csak egy esélyem van, mert gondolom ha nem jót vágok el, akkor robban -
afterburner_
őstag
válasz
belinho #4381 üzenetére
egyszerűbb lett volna ha lefotózom
de szerintem már amennyire látszik ott az a sárga kábel végén, ha minden igaz, de szerintem ne szedd szét jobban akkor megnézem inkább és lefotózom pontosan hol van.
felesleges ennyire szétszedni.. de szerintem ha ez gyári fej, van 7 éves, az is lehet hogy miután nyomtat akkor fog látszani hogy a fej kuka, de ne legyen igazam
-
belinho
senior tag
Kiszedtem ezt a panelt amin a két kis led narancs-zöld van, ezen van a kapcsoló amit keresnem kell, vagy magán a nyomtatón?
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4379 üzenetére
Nincs egy képed véletlen róla, hogyan néz ki, én nem találok semmit.
Van az a kis pöcök,ott alul, azt már próbáltam fel le nyomni, de továbbra is villogtatja a hibaüzenet ledet! -
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4376 üzenetére
Akkor már lehet estére neki esek. A két kis nyilas pöcköt azt megleltem hamar, így az egyik oldalsó szürke zsanért le is szedtem, de itt elakadtam.
Most meló helyről vagyok, de ha otthon leszek, akkor neki is esek, majd írok milyen sikerrel. -
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4374 üzenetére
Üdv!
Nem bírtam magammal az este, és nekiestem. A jobb oldalon sikerült leszedni az egyik szürke oldalt, de most sem vagyok még előrébb. Nagyon masszív szerkezetnek tűnik, feszegettem, de nem adja könnyen magát.
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4372 üzenetére
Ezer hála
Bontás lesz ebből úgy látom, de lehet már csak a hétvégén. A kép amit linkeltél elég kicsi, viszont már tudom, hogy legalább hol keressem.
Ha tudsz fotót, az még jobb lenne
Elég masszív szerkezet, csak az alján van pár csavar, úgy látom lesz egy nagy harcom a szörnyeteggel. -
afterburner_
őstag
válasz
belinho #4371 üzenetére
most nincs per pill 4000-es a kezeim között, de megnézhetem neked hol a kapcsoló pontosan viszont az összes canonban ami a ip4xxx szeriat illeti jobb oldalt van.
a pict bridge usb-től kicsit balra.
ahhoz hogy lásd bontani kell mindenképp.
később leszek , ha addig nem találod meg lefotózom pontosan hol van.
-
belinho
senior tag
válasz
belinho #4370 üzenetére
Na itt egy kép, pontosan így néz ki, csupán ott legalul az a lehajthatós része hiányzik, a Canon feliratos az megvan.
Ott bal oldalon van egy pöcök a fényes címke felett, azt lehet nyomogatni ki-be, de azt hiába nyomom, akkor is világít a 3 narancs led, pedig szerintem az lenne ami érzékeli, hogy csukva vagy zárva van.
Elképzelhető akkor, hogy más jellegű a hiba? -
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4369 üzenetére
-
belinho
senior tag
válasz
afterburner_ #4367 üzenetére
Üdv!
Akkor szét kell szedjem?
Van az elején egy kis kapcsoló, szerintem ahhoz rögzülne az előlap, de azt hiába nyomtam ki-be akkor sem nyomtatott.
Illetve alul van egy kis pöcök, ahol a fedélnek az alja van, gondolom az sem az.Ez a mikrokapcsoló kívülről nem elérhető ha jól gondolom.
-
belinho
senior tag
Üdv!
Lomtalanításból hozzám került, egy canon pixma ip4000-es nyomtató!
Hiányzik a nyomtató előlapja, és emaitt nem tudok nyomtatni vele. Egy zöld-3narancs-zöld hibakóddal villog.
Azt írja nyomtatásnál, hogy a nyomtatófedél csukva van, és emiatt nem is nyomtat, mondom neki hát nincs is fedeled mit nyissak ki, mert az hiányzik róla, de a drága meg úgy érzékeli csukva van.Esetleg valami ötlet, akinek van ilyen gépe? Estleg valami pöcök amit ki kell ékelni?
-
k_petya
tag
bci-6 patron mennyire van még ill meddig lesz?
-
afterburner_
őstag
válasz
privacy99 #4362 üzenetére
van előnye a lézernek, főleg ahol gyors nyomtatásra van szükség , bár nekem rengeteg vásárlóm cseréli le a 40-50e ft-os lézeres masináit tintasugarasokra kisebb irodákban, de itt ugye folyamatos a használat nincs beszáradásra idő , ha ritkán nyomtatsz akkor a tintás lehet tényleg felejtős.
-
privacy99
senior tag
válasz
afterburner_ #4361 üzenetére
Köszi
Kicsit bizonytalan vagyok, sokkal jobban tetszenek a lézernyomtatók, de ilyen 40-50 ezres kategóriában nem igazán javasolják.
-
afterburner_
őstag
válasz
privacy99 #4360 üzenetére
gagyi utángyártottaktól nem kell sokat várni, attól a szöveg fekete nem lesz lézer minőségű, max gyárival vagy ha olyan patront veszel ami pigmenttel van töltve ( ugye legtöbb kereskedő nem azzal adja, meg azt sem tudják mi van a patronban).
az biztos ha csak hébe hóba nyomtatsz nem kell foglalkozni a száradással lézernél
bár ott engem az zavart, ha a henger sérül, már pár ezer oldal után (én legalábbis ezt tapasztaltam) , akkor szép hosszanti csíkokat nyom, míg egy tintasugarasnál ha normáis tintával van használva akkora fej a szavatossága végéig, ami mondjuk 3 év hozza azt a minőséget, amit az első bekapcsolásnál .
-
privacy99
senior tag
Látom nem vagyok egyedül a 6C10 hibakódos sz*pással. Pár éves ip4600-asom van, alig volt használva (kb. hobbi nyomtató), de az őrületbe kerget.
A másik fő gondom, hogy a csoporttársaim nyomtatványai kb. lemossák az enyéimet, és mind lézernyomtatóból valók. Elhatároztam, hogy 1 hónapon belül veszek egy színes lézernyomtatót, valaki tud esetleg egy ajánlható darabot?
Meguntam ezt a bekapcsolás utáni 1 percig nyálazást/zörgést, a 15 másodperc/lap sebességet, a hosszabb idő utáni több perces tisztogatást, meg a gagyi minőséget.. A minőség gyári patronokkal biztos javulna, de annyit nem ér az egész, fejet tuti nem cserélek benne, mert akkor más fog tönkremenni nem sokkal később, a lassúsággal meg nem lehet mit kezdeni, gyorsra nem állíthatom mert akkor meg kb. elhányom magam a minőségen.
-
afterburner_
őstag
az ip3600 ip4600 -4700, és az ezekhez tartozó multis gépek hibája volt legfőképpen ez. ez tisztítóegység gond, nincs köze a patroncseréhez. Igazából az új gépeknél nem tapasztaltam ilyet, ott valszeg kijavították ezt a hibát, aztán így nem kezdtem el már a probléma okát megfejteni
van pár szenzor a tisztítóegységben ami ezt a hibát okozza.
egyszerűbb szerintem venned egy mp540 550 vagy 560-as nyomtatót, esetleg 5150-est és akkor az ha jó mechanikailag, csak átrakod a működő fejet és kész
nem érdemes szarakodni vele, nem fog megjavulni vagy csak ideiglenesen, fej meg szerintem sokat már nem fog menni, necces ezeknél a típusoknál az a 3-4 év..
-
togaba
tag
válasz
afterburner_ #4357 üzenetére
Hali!
Kb. 2 hete én is szívok a 6C10 hibaüzenettel. Valóban csak akkor jön elő, amikor bekapcsolnám a tisztítást. Nekem MP540-esem van. Emlékeim szerint az utolsó CLI521 fekete utángyártott patron cseréje után írta ki először. Maga a printer 3-4 éves, még nem volt tisztítva, de tény, hogy nagyn poros állapotban van, pont ráférne egy alapos pucolás.Ha tud valaki megoldást (a kukán kívül), szívesen elolvasom.
Köszi.
-
afterburner_
őstag
válasz
Green Tara #4356 üzenetére
beépített szívatás az a b200 pl
fejeknek szavatosságuk van, az ip4600 4700-esek legtöbbje 2-3 évent ment, elenyésző 4-5 évet bírt, az mx700-ben a 70-es fej akár 5-6 évet is megy. szóval nem sokáig fog menni ha 2007-2008 környékén üzemelted be
annak is meg vannak számlálva a napjai.
ez alatt az idő alatt annyit nyomtatsz amennyit akarsz szinte, persze sokan abban a tudatban vannak ha kímélve használják tovább él.. hát nem
dobok privit mit tudnék ajánlani.
-
Green Tara
újonc
válasz
afterburner_ #4355 üzenetére
szia,
ezekre a hibákra mit tudnék tenni?ha kuka,
- mit ajánlasz helyette? cd nyomtató kéne (a többi funkció nem fontos, mert mx 710 multim van).
- megmaradt kb 10 inject kartridge tip. festékpatronom. ezeket is dobjam ki? (évek óta ezzel a típussal nyomtatok, eddig ok -volt)egyébként az előző mx 700 is hasonlóan szált el: patroncserét követően. ez a canon beépített szívatása?
köszi!
-
afterburner_
őstag
válasz
Green Tara #4354 üzenetére
6c10 meg már tisztítóegység
hogy értve gazdaságos megoldás? tölthető patronnal elég gazdaságosan lehet tartani a nyomtatási árakat, illetve elkerülhető a silány minőségű utángyártottakból adódó fejdugulás
-
Green Tara
újonc
válasz
afterburner_ #4353 üzenetére
szia!
most adott 6C10 kódot,
van gazdaságos megoldás szted?
cd nyomtatás kellene leginkább
köszi! -
afterburner_
őstag
válasz
Green Tara #4352 üzenetére
b200 az fej feszültség gond, valszeg lejárt a szavatossága a fejnek.
6000-es hibakód, lehet piszkos encoder szalag. jelenleg csak 6000-es hibát dob?
-
Green Tara
újonc
válasz
afterburner_ #4032 üzenetére
Üdv!
Canon ip 4600 hol 6000 hibakódot ír ki, hol B200 és 10x villog a sárga. a fejet kiszedtem tisztítottam, nincs papír beakadva, újak a kazetták (utángyártott igaz).van 5leted mit lehetne tenni?
köszi!
-
afterburner_
őstag
válasz
rferenc #4350 üzenetére
Szia!
nem is kell 10.000 Ft-ért patront bele venni mert már az új nyomtatókhoz is korszerű megoldással, pancsolás nélkül lehet egy patron árát 100 ft környékén tartani
a fejet mondjuk nem tudom kitől szerezted, de nagy valószínűséggel zárlatos volt a fej, ezt ha berakod a te jó nyomtatódba, lehet rögtön ki is nyírta az alaplapját, vagy jobb esetben csak letiltott a gép, mert zárlatos fejet érzékelt, és ha kiveszed feléled újra a géped.
pár nyomtatót már én is kinyírtam így még régebben, hogy panelhibásnak hitt gépből kivettem a fejet, közben a fej zárlatos volt, szépen kinyírta a másik nyomtatót, de volt ugyan ez fordítva is mikor látszólag működő nyomtatóba beraktam az új fejet és ripityára égette... szóval sokszor az otthoni próbálkozásoknak az az eredménye hogy egy jó nyomtatót könnyen el lehet intézni, vagy a rosszabb ha mondjuk egy ismerőstől kérjük el tesztre a nyomtatót, vagy fejet és szépen az is ledöglik
ilyenkor meg már rögtön kettő nyomtató kell az 1 rossz helyére
dobok egy privit, mert még vannak cli-8as nyomtatóim.
-
rferenc
csendes tag
Sziasztok! Tisztelet afterburner_! Ha olcsón szeretnék nyomtatni milyen nyomtatót ajánlasz most? Eddig egy király kis ip4300 ast használtam de sajnos előjött az 5ledes ördög. Végigolvasva ezt a topikot hogy mire is utalt a villogás a nagy eszemmel szereztem egy állítólagos működő fejet hozzá. Szépen beletettem de ezután se kép se hang nem reagál kapcsolásra kivett fejjel sem. Erre is rákerestem már dupla kuka esélyes a nyomtató. nem tudom próbálkozzam e tovább és kérjem el a panelt akitől a fejez szereztem de már nem fűzök ehhez nagy reményeket. Viszont igencsak szerettem ezt a nyomtatót mert 275 ft-ért tudtam patronokat venni bele ami nekem elég korrekt. A mai nyomtatókhoz viszont ezek nem jók de amibe meg jó lenne már nem lehet kapni. Szóval küszködjek még panelcserével hátha bejön vagy van valami pénztárcakímélő nyomtató? tuti hogy 10 ezerért nem vennék bele patront...
üdv Feri
-
lacoka007
tag
válasz
afterburner_ #4344 üzenetére
Akkor mennyiért lehet beszámolni, ezeket ha tőled veszek egyet, na még nem tudom milyet, de tudjon lemezt nyomtatni. Most meg inogtam a Canon irányában.
-
lacoka007
tag
válasz
afterburner_ #4342 üzenetére
Üdv. Van egy 4200-em hibás fejjel de a gép tuti, és van egy 4850-es gépem tuti fejjel , mit lehet ebből kihozni:? eladás, csere, ráfizetés stb.? Kéne egy múj gép.
-
afterburner_
őstag
válasz
lacoka007 #4341 üzenetére
4850-es 3 éves konstrukció, nem a patronnal volt a gond, b200 az sajnos a tudatos elavulás egyik jele, lejárt a fej szavatossága, el kell fogadni sajnos
4600-tól felfelé az átlagos élettartam kb 3 év, mindegy hogy ez alatt mennyit nyomtatsz vele, és mindegy hogy gyárit pakolsz bele több tízezerért
ugyan akkor fog megállni kb fél-1 éves szórással ha eltelik az a 2-3 év persze vannak ritka darabok amik elmennek 4 évet is...
próbáld viszont esetleg a fej érintkezőit megtörölgetni hátha csak érintkezési probléma, de ha fel is támad, nem sokáig fog működni.
-
lacoka007
tag
Üdv. Ma patront cseréltem, a Canon ip 4850-es nyomtatómban és ahogy beraktam a patront ki írta, hogy B200 hibakód. A géppel max 50x nyomtattam. Állítólag elektromos hiba. Lehet, hogy a chip patronjával volt gond? Bár ez már nem boldogít mert gondolom a patron eladöja nem fog kárt fizetni.?
-
k_petya
tag
válasz
afterburner_ #4338 üzenetére
vhogy nem vigasztaltál meg
-
k_petya
tag
válasz
afterburner_ #4333 üzenetére
Érdekes. Megjavult az 5 narancs villogás viszont értelmezhetelen teszt ábrát nyomtat.
-
k_petya
tag
válasz
afterburner_ #4333 üzenetére
értem.
köszi -
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4334 üzenetére
csővel ki lehet tolni a belesűrűsödött tintát , ezért jó a cső, meg akkor oda megy a víz ahova kell
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4331 üzenetére
Nem is mertem a tűt beleszúrni, csak rácsöpögtettem a vizet. Eltartott egy darabig, de végül a cián festék is csak kijött belőle
(az tartotta magát a legtovább) Gondolom csővel nagy nyomást lehet csinálni, hamarabb végez az ember.
Köszi a feladást
-
afterburner_
őstag
válasz
k_petya #4332 üzenetére
ha be van gyógyulva annak a sima áztatás nem fog használni , sőt az is lehet hogy a fej is rossz, általában úgy szokták árulni hogy patron nélkül, sokat állt, előtte még jó volt.. magyarul 90%-ban kukába való
a kínai felújított fejek amiket olcsón lehet megvenni, ezeket működő gépekből bontják, és lutri hogy mennyit megy, én tapasztalatom 5ből 2 pár hónapon belül behalt., de volt amelyik már kibontás után csíkozott, és volt rajta égés.
szóval időnként a próbálkozás többe van mint ha az ember egy újba nevezne be
de ha szerencséd van és egy 4-5 éves fejet kapsz akkor még kibírhat 2 évet is
-
k_petya
tag
válasz
afterburner_ #4329 üzenetére
Köszi a választ.
A gond az, hogy a saját fejemet már "Kinyirtam". Azzal kezdte, hogy nem nyomtatott kéket, fúvóka tisztitás után 1 azaz egy lapot nyomtatott majd újra semmi. Fejtisztítóállítottam, de ettől sem lett jobb.
Vettem bele új patront (utángyártottat), amit fel sem ismert, a második ki-bevételre meg elkezdett 5 narancsot villantani.Vki árul aprópénzért egy "régota álló" ip4200, annak a fejét néztem ki, hátha át tudom mosni. De ha abszolute reménytelen akkor inkább rendelek egy kinait 1-2 évig hátha elmegy vele.
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4330 üzenetére
csak azt egy csővel megtoldva érdemes csinálni, mert simán csak fecskendővel szépen be lehet horpasztani a szűrőt
aztán az nem ér hozzá a szivacshoz és szintén nem fog nyomtatni.
tegnap adtam fel, kissé el vagyok havazva, de már lassan talán vége a rohamnak.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4329 üzenetére
"csap alá szintén ne rakd,"
Kicsi tálka + fecskendő rulz
Mostanában mennyi a szállítási idő? Elsején rendeltem patront, és hogy mire számítsak tapasztalatok alapján?
Mondjuk az új fej sincs még itt...
-
afterburner_
őstag
válasz
k_petya #4328 üzenetére
akril oldó nem jó ötlet, ez vízbázisú festékekkel megy, illetve kérdés nem e elektronikai hibás a fej, ellenőrző mintát dobj, abból látszik egyből érdemes e pucolgatni vagy nem.
sok esetben ha már több éves a fej és a csíkok szabályosak, vagy éppen a kihagyások akkor az nem festék gond volt hanem a fej szavatossága lejár, és ilyenkor váratlanul kezd el furcsa csíkozásra utaló jeleket generálni
csap alá szintén ne rakd, mert könnyen bemegy a fej nyákja mögé a víz, látszólag lehet száraz kívülről, a nyák mögött az ic meg úszik a vízben, ez meg tűzijátékot eredményez
vele rántva a nyomtatót is.
ha csak egyszer nyomtat, egyszer nem, vagy elfogy valamelyik szín a lapról, akkor légtelenítő kell, ezt küldök neked szívesen ingyen, ha ilyesmi baja van. ezzel meg nem nyírja ki az ember a fejet, és a funkciója még jobb is mint a csapos dolognak.
-
k_petya
tag
válasz
-=RelakS=- #4327 üzenetére
venni akarok 1t amiről azt irták régen volt használva. Akril oldó milyen 5let?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
k_petya #4326 üzenetére
Fejtisztítás indításával. Ha nem megy, van mélytisztítás funkció is. Ez persze eszi a tintát gazdagon.
Ha ezzel nem akar javulni, lehet rendelni fejtisztító kitet ebay-en. Ha bátrabb vagy, akkor csapvíz. Ez utóbbitól persze tönkremehet a fej. (nekem hála istennek nem sikerült tönkretenni
)
Persze, ha sok tinta száradt bele, lehet, hogy nem javítható (nem tudom, hogy a száraz festék mennyire hajlandó oldódni)Amúgy ha dobsz egy képet a nyomtatófej tesztábráról, megszakértjük, hogy beszáradt vagy tönkrement
-
k_petya
tag
Üdv!
Nyomtatófejbe beszáradt tintát hogyan lehet kigyógyítani?
-
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #4324 üzenetére
Okés! Hát elég sokat. Elküldöm neked ha megcsinálod a többit meg megbeszéljük. Bár lassan 4 éves és félek hogy az élettartama végén van és bekrepál véglegesen. Újat tudsz szerezni?
-
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #4322 üzenetére
Szia, a tintát tőled vette anno! Még az MSN időkből
Fekete kis kupakos dobozokban vannak a színek )
Hogy lehet javítani? -
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #4319 üzenetére
-
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #4319 üzenetére
Ok
és, de ezt már csak holnap tudom megcsinálni.
-
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #4317 üzenetére
csíkoz, és a sárga nem az igazi.
-
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #4315 üzenetére
Szia Canon MP550-hez árulsz nyomtató fejet?
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4314 üzenetére
mert frissítenem kellene a weboldalt, amit mindjárt megteszek, csak rengeteg a rendelés, és nincs sok időm a weboldallal foglalkozni
pedig elterveztem hogy az ünnepek alatt feltolom az új termékeket...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4313 üzenetére
Természetesen típuson belül ^^
Amúgy az hogy van, hogy az oldal szerint raktáron van a cli-8/pgi-5 készlet, mégsem rendelhető? És még más termékeknél is láttam ezt az Anomáliát (ugye, legszebb női név az Anomália :] )
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4312 üzenetére
igen azonos patrontípusnál ugyan az.
de ahány fajta patron annyi fajta színárnyalatú tinta
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4310 üzenetére
Hátha még elfér itt:
A CISS, a tölthető, és az utángyártott patronotok ugyanazt a tintát használja? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4310 üzenetére
most már nem
viszont 5000 vs 1000 ft egy olyan nyomtatófejbe, ami lehet, hogy kuka... -
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4309 üzenetére
a mindig gyári mégsem igaz ?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4308 üzenetére
hát, szerintem nem száradt bele semmi, de legalább el nem csesztem
Most eco márkájú tenta van benne. Szerintem a nyaralás után nézek fejet. Ha az működik, szerintem már tudom, honnan lesz tinta ^^ (nem az eco-ra gondolok
)
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4307 üzenetére
általában ezt a fajta magenta csíkozást nem hozza helyre az egyszeri átmosás , csak max a 60 C-s oldószeres, folyamatos tisztítás 30 percen át
illetve átmosni is csak csővel szabad, mert a fej elmerítése, vagy csap alá rakása, arra jó csak hogy a nyák mögötti ic vízben ússzon, és utána jön a tűzijáték miután a fej visszakerül
hivatalosan a fejet nem szabad kiszárítani, mert gyárilag is olajjal van feltöltve, szárításnál köt sokszor bele a csapvízből a vízkő, vagy szárad bele a tinta a fejbe
a cyanon talán az segítene hogy az aranyozott érintkezőket megtakarítod, mert előfordulhat érintkezési probléma is, de ennyi idősen már kicsi rá az esély
szóval a mosással óvatosan .
amúgy itt a jó példa gyári patron ide vagy oda, az is bele tud száradni
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4306 üzenetére
próbaként kimostam a fejet
Ha megszárad visszateszem, aztán majd röhögök, hogy még vacakabb
Azt még megálmodom, hogy adjak-e még egy esélyt a nyomtatónak egy új fejjel (ebay-es, amit korábban írtam), vagy inkább új nyomtató
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4305 üzenetére
így már látom
magenta száradás, a cyan pedig elektronikai hiba, az nem javítható, ezeknél a fejeknél általában 6-7 év környékén jelentkezik ez a hiba.
még a magentát helyre lehetne hozni talán, de a cyant semmiképp.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4304 üzenetére
-
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4303 üzenetére
tudom melyik ez a minta, de én a normál ellenőrző mintából látom mi baja a fejnek.
a szerviz ellenőrző mintánál új fejnél is vannak hiányosságok csomó esetben, szóval az nem igazán mérvadó. holott érdekes 100%-osan nyomtat.
a szerviz menü igazából csak garinál érdekes.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4302 üzenetére
Nem ez, mert ez pöttyöket nyomtat.
Van egy ilyen okosság:
1. Hold down Resume
2. Hold down Power (Resume still held)
3. While holding Power, release Resume and push Resume twice
4. Release both buttons
5. Green light will flash
6. Press Resume once to select service test print (green will turn orange)
7. Press power button to executeEz után jön egy másfajta ellenőrző minta, de erről nem találok képet a neten.
ebben a videóban messziről homályosan látszik -
afterburner_
őstag
válasz
-=RelakS=- #4301 üzenetére
ez kép de a tiedből azt sem tudom hogy ez valami kézzel írt dolog vagy micsoda..
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
afterburner_ #4300 üzenetére
rákattintasz, nagyobb lesz
Vagy abból nem látsz semmit?
Ez az extended ellenőrző minta egy szelete amúgy, tehát nem az, amit simán menüből ki lehet nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged