Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok!
Megvettem a gépet (IP4200)
Az vele a gondom, hogy nyomtatáskor keskeny hosszanti csíkok vannak a nyomaton. Először képnyomtatásnál vettem észre a hozzáadott 15*10-es képen, de az A4-es képen is látni hasonlót, csak halványabba (fürkészni kell a képet). PS-ből nyomtattam.
Mi lehet a baja...esetleg rosszul lett összeszerelve (a tesztnyomatot hibátlanul kiadta), vagy vigyem vissza ???
Mellesleg jó sötét képet csinál, jóval sötétebbet, mint a képernyőn...
Esetleg ha valaki tudna valamit, a segítségét megköszönném... -
t.r.b
csendes tag
válasz
Terapeuta #95 üzenetére
Eddig egyetlen nyomtatóhoz sem kaptam a dobozban USB kábelt, feltételezem ebben a pakkban sincs. Szóval azt venned kell külön.
Ha szép nyomatokat akarsz, akkor az everyday megjelölésű olcsó papírokat felejtsd el, az Everyday HP Photo Papert pedig nagyon nagy ívben kerüld el. A Canon papírjai nagyon jók, de nem túl olcsók. Nekem a TDK 270 grammos Professional Photo Paper Glossy nagyon bevált, évek óta használom, és egy jó tulajdonsága, hogy nincs a hátulján semmi márkajel, mint a canon vagy epson papírokon.
Szabad levegőn sajnos idővel minden kép kifakul, a legjobb papíron is. A Canon a 4200-asban újfajta festékeket használ, ami hosszabb ideig megőrzi színhűségét. Ha fotóalbumban vagy képkeretben üveglap mögött tartod a képet, akkor viszont évtizedekig kiváló marad a kép.
trb -
Terapeuta
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Kinéztem magamnak ezt a nyomtatót. Lehet a neten fogom megrendelni. Azt szeretném kérdezni, kell-e még valamilyen kiegészítő a dobozban lévő nyomtatóhoz...akármi, hogy rögtön nyomtathassak miután kiszedtem a dobozból....vagy szükségem lehet valamire, amit a nyomtatóhoz nem adnak....vmiféle kábel, vagy akármi...
A másik, hogy ....elsősorban fotónyomtatásra... mit ajánlotok, milyen papírt érdemes venni bele ???? Az, hogy vízálló legyen az igazából nem érdekel, mert nem az eresz alá lesz, bár nem tudom, ez befolyásolja-e a nyomat kinézetét ??
Szóval hogy minél szebb legyen az anyag...de bizonyosfokú költséghatékonyság nem ártana...
Köszönettel :
Tp -
t.r.b
csendes tag
A sima 5200-asban is van cd/dvd nyomtatás, nem csak az R -ben.
A nyomtatás minősége a lemezre elsősorban a lemeztől függ. Én Verbatim lemezre nyomtatok, és az a tapasztalatom, hogy egy matt fotópapírra normál minőségben nyomtatott képhez hasonlít a végeredmény. Tehát nem lesz olyan, mint egy fényes fotópapíron
trb -
terror 80
csendes tag
nem tudja valaki hogy asus a7n8x-x alaplapon 3200+ bartonos atlon xp-t csak 3000_ig megy ha feljebb veszem visszaáll az előző beállításra
-
terror 80
csendes tag
nem tudja valaki hogy asus a7n8x-x alaplapon 3200+ bartonos atlon xp-t csak 3000_ig megy ha feljebb veszem visszaáll az előző beállításra
-
Mukky
csendes tag
Egy gyors kérdést beszúrnék... én igazából a CD/DVD közvetlen nyomtatásai funkció miatt vásárlom éppen az IP 4200-ast a héten, és arra lennék kíváncsi hogy mennyire minőségi illetve mennyire eredményesen készíti el ezt a nyomtató? Teszem azt úgy nézki mint egy sima nem fotó lapra nyomtatott kép vagy ez függ a fényes és a matt felületű nyomtatható cd/dvd-ktől vagy pedig tényleg jó minőséget csinál matt-on és fényes cd/dvd-ken egyaránt, tehát úgy összességében mennyire használható ''profi'' szinten a közvetlen cd/dvd-re nyomtatási funkció?
+ még azt elfelejtettem hogy: ebből a szempontból mind1 hogy 5200R-et vennék vagy 4200-at ugye ? (úgy emlékszem csak az 5200R-ben van közvetlen cd/dvdre nyomás, a sima 5200-ben nincs azért írtam az R-et)
[Szerkesztve] -
t.r.b
csendes tag
Ez a nyomtatófej nincs a patronban és hamar tönkremegy téma nem nagyon állja meg a helyét. A Canon S500-as nyomim lassan 5 éve vettem, a mai napig kitűnően működik, és egyszer sem cseréltem benne fejet. Régebben elég sokat nyomtam vele, de mostanában egyre ritkábban használom, mert az új nyomtatók minőségével azért nem veheti fel a versenyt, így inkább a melóhelyen lévőt használom. Viszont az s 500-asom annak ellenére, hogy itthon mostmár csak 1-2 havonta használom, így sem szárad be, tökéletesen nyomtat ilyen kihagyásokkal is.
Végülis most megérett az idő a cserére, új masinát szeretnék, egy pixma MP800-as formájában. Sajna itthon még nem lehet kapni, legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne. Ellenben itt van: [link]
az IP5200 -as mechanikájával és patronjaival, viszont kiegészítve egy diafeltétes scannerrel, amit szintén már régóta szeretnék.
Ha valaki esetleg tud helyet itthon is ahol beszerezhető, az ne tartsa magában.
trb -
Sziszi1
csendes tag
Megrendeletem a nyomtatot, remelem lesz jobb ar is mint 1200HUF
-
Rover623
félisten
válasz
hardy mester #83 üzenetére
2600HUF-nál sokkal olcsóbb nem lehet...nagykerára a kis patronoknak 2000+Á, vagyis 2400HUF.
Én mindenesetre maradok a gyárinál...
P.S.:
Inkább a papíron spórolok...2x50db GP-401 (Glossy Photo Paper) most csak 2K nettó...
Vmelyik köcsög nagyker/importőr/diszti megbontott egy nagy szállítmány ''bundlit'' és kiárusítottak egy vagon ''not to be sold separately'' feliratú papírost...
[Szerkesztve] -
hardy mester
csendes tag
Sziasztok!
Sajna eléggé megdrágítja
Legalábbis úgy tünik [link] itt látszik.
Bár gyanús a 30 napos előrendelési időszak
De előbb vagy utóbb olcsóbb lesz!
Ha valaki tud olcsó eredetit,akkor jelezze már hogy hol található!
Én a szineseket 2600 / db áron vettem.Hátha valahol olcsóbb. -
Sziszi1
csendes tag
Szerintetek mennyire fogja megdragitani az utangyartott patronok arat ez a chip-es moka ?
-
Rover623
félisten
válasz
Never George #80 üzenetére
ezekután elég gáz ha valaki megint az árakkal fog jönni, hogy milyen drága!
Ez a lényeg... -
Never George
tag
HY!
Igazad van, a boltban is mondták egy bizonyos másik patront, ők nem azt mondták hogy jobb minőségű nyomtatás, ha nem ők FOTÓNYOMTATÁS-nak nevezték!
Csak én nem írtam bele, mert azt hittem csak rosszul halottam (reménykedtem, hogy tényleg rosszul hallotam az 5 patron dolgot) A HP-mbe max 2 megy!
Abszolút kezdő vagyok, életemben egy HP 3650-esem volt (van) Amit a Chello Net bekötésekor hozzánk vágtak! De egyszerű, nagyon szép képeket csinál normál minőségben is, és sok pénzt hozott a konyhára! Sok,relatív, havi 12k köröl, egy ilyen kis vacaktól ez tök jó!
Lényeg, hogy rövid és hosszabb távon is gazdaságosabb ip4200-as hiszen már csak ML-t is számolva 3x15ML (HP)25.000 helyett 12.000 körüli áron kapjuk meg! Ez a lényeg!
EZ történt velem:
HP patron, 5000 péz! Kapható hozzá utántöltő szett én 3x20ML tehát 6-szori utántöltést 1500-ért veszek, tehát 1 töltés 250Ft! Gondoltam 1 töltéssel kjön 60 olyan kép amire szükségem van tehát 250Ft/60db = 4-5Ft / kép!
DEEEEEE: kifogy a patron, ezért megtöltöm! Erre festék nem jön, vagy akad néha, vagy csíkos a kép, vagy akármi! 1 órán kerszetül töltöm és töltöm, már 2 -3 szor töltöttem meg, és a kép minősége : hulladék! Dobhatom ki! Következmény: elpazarolt csomó festék (pénz), tele patront dobhatok ki (pénz) megint vehetek festéket mert elfogyott, pulssz vehetek patront is! Van ellenpélda is, volt 0 patronom amit 14-szer töltöttem!
A 4200-asnál jobb mint féláron vehetek állandóan megbízható új patront, ezekután elég gáz ha valaki megint az árakkal fog jönni, hogy milyen drága! -
CSorBA
őstag
Hale, böngészgettem, és ajánlom ezt a topicot: [link]
Ott azt írják, februárban várhato patron a 4200eshez, és azért késik ennyit mert különleges chipet használ... Szóval asszem én várok anynit még -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #75 üzenetére
mennyi lenne a javitasi koltsege, es mennyi idobe telne?
Fogalmam sincs....
Én csak vezetem...azt nem tudom mitől megy...
Hétfőn vázolom az esetet a ''főszerelőnek'' és visszajelzek!
Lehet fejhiba, elektronika...
Ha anyag (fej vagy hardware alkatrész, mert a pucolóanyag nem számít) nem kell hozzá, akkor 2-3.000+ÁFA egy ilyen ''szétkapommegpucolomszoftvertfrissítekhakellaztánösszerakomletesztelem'' akció...
Ha anyag is kell, ajánlatot adunk...ha nem kéri a delikvens, nem került semmibe az akció...csak sikerdíjat szoktunk számolni...
Hogy mások hogyan/mennyiért csinálják, nem tudom...de elképzeléseim vannak...hallok/látok ezt-azt...
Priviben megküldöm hol vagyunk... -
Rover623
félisten
válasz
Never George #76 üzenetére
Én végig elolvastam az egész hozzászólásodat! Egyet is értek veled...meg nem is...
Valóban nem értem azokat akik ilyen összegeken sírnak...azért a nyomtatási minőségért amit az IP4200 nyújt, abszolut nem drága hozzá a kellékanyag...
Neked riszpekt hogy bevallottad: kezdő vagy...
De a ''boltos''-nak javasolnék egy kis továbbképzést...
Valóban ''8-as'' patronok kellenek a 4200-asba (és az 5200-asba is), de a 3 alapszínen (CLI8 C/M/Y) kívül nem csak fekete patron (CLI8 Bk) van ebben a nyomiban, hanem egy ötödik, ún. pigment alapú fekete patron is (PGI5B) ami a jobb minőségű/finomabb árnyalatképzéshez kell...
Tehát az árak: 4x2400 (ami egyébként q*rva jó ár, így magunk közt szólva) és még kb. 1x2800, vagyis kb. 12-13.000HUF.
Vagyis szó sincs 16-17.000 magyar forintokról, de az ''épp egy 10-es lenne'' sem állja meg a helyét...
Utángyártott patron, stb.:
A 4000-es patronjai (''6-os'') nem fognak belemenni...
Utángyártott sem valószínű hogy lesz hozzá, mivel valóban nem ''buta'' patronokról van szó...ráadásul a pigment alapú festéket nem lehet a konyhában kikavarni a kuktafazékban...
Szóval ''nem gyári'' patron max. akkor lesz, ha a gyári beszállító piacra dob vmit....de ezt az idén még valószínűleg nem fogja engedni a Canon...
P.S.:
Belegondolt már mindenki?
Az IP4200 nagyker ára jelenleg 27-28.000HUF...ebben benne van az 5 patron, ami a bótba kb. 13.000HUF...
Tehát a nyomi ára csak 14-15.000 pénz...egy ilyen nyomtató 5 évvel ezelőtt vagyonokba került (volna)...
[Szerkesztve] -
Never George
tag
Hello, Szisztok mindenkinek!
Lenne egy JÓ NAGY KÉRDÉSEM!
Én végig olvastam mind a 74 beszélgetést! Tanulságos is volt meg nem is, 1-2 dolgot megtudtam szerencsére, mert én is a jövőhéten hétfő körül akarok-szeretnék ip4200-ast venni!
A kérdés: TI MIRŐL BESZÉLTEK? 16.600 PÉZ lenne a teljes szines meg fekete patron csere? Ez vicc szeritnem, mert én ma pénteken voltam 17:30-kor érdeklődni a nyomtatóról és a patronról!
A lényeg, hogy a kezemben volt a megfelelő patron! szinenként 2400 péz: 3x2400 = 7200 lenne a szines cseréje, a fekete nem volt a kezemben de nehogy valaki azt mondja, hogy a fekete patron, 9400 péz lenne mert rögtön agyvérzést kapok!
Azt mondták ez ''valami'' 8-as patron, mert a ip4000-hez kellett a 6-os patron!
Az is a kezemben volt: 6-os patron eredeti: 2200 péz utngyártott: 650 péz (nálunk, Dunaújvárosban) a 8-as patron 2400 kb utángyártott pedig ''ÁLLÍTÓLAG'' nem igazán lesz mert ezekben már valamiféle chip is van és ezért bonyolultabb és nem lesz utángyártott! !!!!!! Elméletileg !!!!!! Mellesleg a boltos csávó, hétfőre megnézi hogy a ip4000-reshez való 6-os patron belemegy-e a 4200-asbe és jól működi-e, mert ha igen akkor 600Ft/szín = mennyország
Kérem javítsatok ki ha tévedek, egyáltalán nem értek a nyomtatókhoz, Nekem egy HP 3650-es kis csodám van, én nagyon szeretem, a szines patron bele 4750Ft ami 3x3x3ML szineket tartalmaz! A Cannon 8-as patron 3x2400Ft= 7200, tehát drgább mint a Hp, DEEEEEE: a HP 3x3x3ML=5000 a CANNON pedig 15x15x15ML= 7200
Akkor mindenki számoljon ez a festék mennyiség HP-nél 5 patron lenne = 25.000 péz!
Tehát ne fikázzuk a Cannon magas árát!
Del a 16.600 Ft-ot akkor sem értem! kb épp egy 10-es lenne nem?
Javítsatok ki ha tévedek! Tényleg nagyon kezdő vagyok! -
schenker88
senior tag
hé, ez jol hangzik!
az epson stylus c84-emben vmi kis gixer van!
a kek szinnel csikoz, utangyartott patronnal, de az a szomoru hogy mer az eredetivel is ugyanezt csinalta!
szoval jol nyomtat, csak ugymond eltolja idonkent a szineket, ami meglehetosen irritalo!
mennyi lenne a javitasi koltsege, es mennyi idobe telne? -
pardoc
tag
Pedig nálatok akarok...mi is a bolt neve?
Benned az a jó, hogy a kákán is egy csomót keresel.
(Ezt én kicsit másképp tudom: ''Más kárán tanul az okos, a buta a magáén se...)
Ha valaki explicite aszt mondja hogy GnG patronok szarok, akkor okés, nem veszek.
Csak tudod a stílus az, amiért Rád nem akarok hallgatni.
1ébként meg 1 fecske nem csinál nyarat, szal ha 1000 nyomiból 10 tönkremegy, amiatt hogy utánygyártott patival tolták az ipart, so fucking what? Belefér. -
Rover623
félisten
Mindenki a maga kárán tanul.
Ezt én kicsit másképp tudom: ''Más kárán tanul az okos, a buta a magáén se...''
Ha nekem tönkremegy a cuccom a suxx alapanyag miatt, nyilván nem fogok többet ilyet játszani a nyomikkal.
Nem gondolod hogy még takarékosabb megoldás lenne ha okulnál a másokkal történtekből és még csak esélyt sem adnál az esetleges tönkremenetelnek...?
P.S.:
Nem tom miért nem lehet hinni itt másoknak? Akkor minek kérdezősködsz itt...?
Ha leírom hogy (sok más minden mellett) nyomtató szervízünk is van (minősített HP és EPSON) és soxoros gyakorlati tapasztalatból beszélek, akkor milyen leszen a leányzó fekvése...?
De tudod mit? Vegyél amit akarsz...csak ne nálunk... -
pardoc
tag
Az ok 1xű: anyagi.
Ha egy garnitúra patronon 10e HUFot spórolok, akkor nem fogok sírni hogy 10 garnitúra után fejet kell cserélni. Ha meg ráadásul a GnG utángyártott még jó képet is csinál, akkor meg pláne. Persze ha összejön a bolt, összehasonlítom őket.
Azért azt tegyük hozzá, amellett hogy az utángyártott gyengébb minőség az esetek 95%-ában, az eredeti nem jobb a jelentős árkülönbözet aranyában. Azért sokat tesz rá, hogy ez Canon, a másik meg majdnemhogy noname, plussz a Canont árulják mindenhol, azt mindenki ismeri.
Egyébként mindezek miatt nem kell hülyének nézni: neked az a véleményed, nekem ez. Mindenki a maga kárán tanul. Ha nekem tönkremegy a cuccom a suxx alapanyag miatt, nyilván nem fogok többet ilyet játszani a nyomikkal. Ha viszont nem, te valszeg nem fogd megtudni mekkora zsét buktál, és nem fox átállni. -
schenker88
senior tag
Nah hello
Ez mar sokkal jobban hangzik...
De a 88 jelzonek abszolut semmi koze nincs az eletkoromhoz, es elarulom 24 eves vagyok, ettol persze lehetsz te sokkal idosebb
De ha egy 50 eves tegez le csak ugy, akkor en is visszategezem csak ugy, mivel ugyanolyan jogu allanpolgar vagyok mint ő!
Fiatalabbakat egybol szeretek alapbol tegezni, nem szeretem a rideg magazos hangvetelt.
De idosebbeket persze alapbol magazni helyesebb, ugy gondolom...
Ha mar itt tartunk, szerezz nekem canon ip4200-asat epson sytlus c84 beszamitasaval
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Sosem fogom megérteni azokat, akik vesznek egy alapvetően kiváló berendezést, aztán megpróbálják minden létező eszközzel meggátolni hogy végezhesse a feladatát...
- lehető legolcsóbb ''tescogazdaságos'' fénymásolópapír
- utángyártott patronok (de még jobb a Pelikán tus ''befecskendezése'')
Aztán meg jönnek a panaszok:
- elázott a papír
- összefolynak a színek
- ragad a nyomat (nehezen szárad a fényképpapírra köpött tinta)
- tönkrement a fej, beszáradt a patron/fej, szétmarta a nyomi belsejét a kifolyt tinta (megtörtént esetek)
- szerviz megtagadta a javítást a gyáritól eltérő kellékanyagok használata miatt
És jön a szemforgató kérdés: miért? -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #67 üzenetére
neked mindez biztos teljesen termeszetes
Igen...nekem sajnos teljesen természetes...
A kereskedők zöme a nagykerből szerzi be a cuccot, rátesz 3-20%-ot és ebből próbál megélni...és van egy kör, akik pontosan a nagyker ár szintjére (vagy kicsivel alá) lövik be az árakat, mert ők ''ügyesek''...ne firtassuk a cuccok eredetét...
P.S.:
Stílus?
1. bocsi, de még nem láttam ezen a fórumon (se) hogy a magázódás lenne a default...
2. talán ha schenker44 lenne a nicked, a ''kis barátom'' helyett a ''kedves kolléga'' fordulat jött volna először a (virtuális) nyelvemre...de a PH! felhasználói táborának kor szerinti megoszlását megbecsülve valszeg én vok az idősebb...
Persze semmi baj, tegezhetsz továbbra is... -
pardoc
tag
Én is 4000est vagy 4200est akarok venni.
A problémám pont az utángyártott patron miatt van: GnG 500 HUF környékén, de csak a 4000esbe, ami nem jó 4200esbe. Jó kérdés hogy lesz-e a 4200esnek utángyártott, nem tudjátok véletlenül, hogy azok a patronok nem csipesek-é véletlenül?
Játszott már valaki 3000sel vagy 4000sel GnG patronnal? Milyen a minősége?
Arról ki mit tud -most hallottam- hogy a Canon ip4000es patronja azért jóval olcsóbb mint a HP patronok, mert nincs benne a fej, ami X darab nyomtatás után gallyra megy, és qrva drága. -
schenker88
senior tag
1. Mi ez a stilus, haver, talan te egy 60 eves papa vagy? Ittunk mar pertut, vagy mi?
2. Ha jobban megnezed a kiskerarak- es a depo- .hu tobbszor tukroz nem valos arakat, amik a boltok honlapjan mar erdekes modon nem szerepelnek, vagy ha megis szerepelnenek, akkor sokszor eljatsszak, hogy jajj dragabb lett...
en mar tobbszor talalkoztam ilyen szituval, szemelyes tapasztalatom is van, nem hiszem hogy meg tudsz gyozni az ellenkezojerol!
a nagyker arakkal tisztaban vagyok, de ha a nagyker ar ~28 brutto pl az ip4200-as eseteben, akkor a kiskerar hogyan lehetne 27?
neked mindez biztos teljesen termeszetes -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hardy mester #63 üzenetére
''Szerintem érdemesebb szétnézni!''
Tudnál mondani vm. jó helyet? -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #64 üzenetére
Miért lenne beetetés, kis barátom...
Az 5200-es nagyker ára 34 nettó, a 4200-es meg 23... -
schenker88
senior tag
a dragabb ar a realis, az olcso csak beetetes
-
hardy mester
csendes tag
-
Fishu
csendes tag
Csáó!
Canon Pixma IP3000-t vagy IP4000 szeretnék venni! Tudnátok segíteni, hogy hol lehet még ilyen tipusú nyomtatót venni, vagy esetleg valaki akinek van a birtokában ilyen az eladná nekem jópénzért! -
<Adamsky>
nagyúr
''Ismereteim szerint a Canon az ORINK -tól vásáról''
Ha szabad tudnom, honnan van az infód, és ez mennyire biztos? Ha jól értem, akkor az általad felsorolt tipusszámú patronokban lévő tinta 100%-osan megegyezik a gyárival?
Azért kérdezem, mert én is eléggé fosok ezektől a ''noname'' patronoktól. Nekem kb. egy hete fogyott ki a gyári (iP4000) garnitúra, és végül Pelikan márkájú patront vettem az MM-ban, mert azt mondták, hogy a Pelikan garanciát vállal rá. Árban olyan 1500-2000 bruttó között volt egy patron. -
CSorBA
őstag
Hale!
Nekem is 4200esem van, és nagyon kifogyóban :S De néztem 14k egy komplett készlet a canonnálUtángyártottról hír esetleg? Csak 4000eset látok mindenhol, az akkor nem jo? :S
-
ÉM
tag
válasz
schenker88 #58 üzenetére
Ejha! Jó hogy mondod, a kiskerárak.hu nem mindig a legolcsóbb árat mutatja
Pedig már azt gondoltam sokat nem tévedhet...
Ezen az oldalon [link] az 5200est kétféle áron is meglehet vásárolni37k az már barátibb. Vagy lenne a kettő között vmi különbség?
-
ÉM
tag
Biztosan jobb az 5200as de árban is van egy ''hangyányi'' különbség. A 4200 26ezertől az 5200 43ezertől kezdődik kiskeráron.
-
schenker88
senior tag
amit sehol nem irnak, de igaz:
a 4200-tol nemcsak, hogy gyorsabb az 5200, de a fuvokak szamaban drasztikusan elternek egymastol (nyilvan az 5200 javara) -
zolynet
veterán
Én is Canon IP4000 v IP4200-es vásárláson töröm az agyam , habár nagyon nem kell törni ugyanis IP4000-t nem lehet kapni. Most a következő állítás mennyire állja meg a helyét, mert én ezt hallottam, monjuk nemtom mennyire volt a csóka szakember:
tehát hogy a IP4200-asba nem lehet tenni utángyártott patront, ill hogy csak eredetit lehet bele venni mert mikor kifogy a nafta belőle akkor azt a részét tönkreteszi a nyomtató és utntöltés sem lehet végezni. Kicsit rögtön büzlött a mondókája ezért is kérdezem itt meg.
Ill mik a különbségek, csak a gyorsaság? Ugyanugy lehet vele rászitálni cimkét cd/dvd-re mint a IP4000-ressel, tudja ezt a dolgot? Hirtelennyibe ezek lennének a kérdéseim, fórumot olvastam, láttam hogy kibírható az eredeti patron is ill hogy hol lehet beszerezni link-et is, szal arrol nem kell segítségIP4200 dobozán lévő irományt is elolvastam, de biztos ami biztos bekérdezek.
Zoe -
TSR
csendes tag
üdv!
ip3000-res ketyeg nálam vagy 3hónapja, megelégedettség tökéletes (volt) gyári patronokkal...
félig használva gondoltam mint tud az utángyártott...
Rendeltem, 1cégtől ezt kaptam:
3eBk: Q-ink
6M:G&G
6C: Q-ink
6Y: Rainbowjet
Fasza hogy igy szedték össze.....
DE a szöveges nyomtatásnál a fekete betűk vastagabbak, kövérebbek, rücskösebb szélűek. Szar a Q-INK vagy úgy általában az utángyártott, esetleg beállítás?
/Én a festékfolyósságra tippelek lehet higabb?/
Bár fényképekben elég jót nyom..... -
Gabbana
aktív tag
teljesen igazad van, és valóban én sem találtam még utángyártott patront, mindenki várja de egy boltos ismerősöm felhívta 2 beszállítóját, akik elmondtaák hogy még nem került szóba a gyártás...
Szóval ez elég nagy szopásnak tűnik így... remélem rövid idő belül megoldódik ez az egész..
Bár ha azt veszed hogy az eredeti patronok nagykerára 2000Ft, akkor asszem én maradok annál...
De ha vki tud utángyártottat, szóljon!!! -
h_143570
addikt
Nos a világon csak néhány tintgyártó van a nyomtató gyártók is tőlűk veszik csak rárakják a saját matricájukat és máris tőbbszőr anyiba kerűl. Az IP3000 és az IP4000 ugyanazokat a patronokat használja csak van bene egy extra BCI-6 feket is a BCI-3eBK as fekete melett. Ismereteim szerint a Canon az ORINK -tól vásáról legalábbis ezeknél a tipusoknál az én utángyártotatim tőlűk vannak. A BCI-3 700FT; a tőbbi BCI-6 osok meg 500FT. Tipusszámok: OR-C3eBK; OR-C6M; OR-C6Y; OR-C6C a feketéjét nem tudom mert nekem csak 3000esem van abba meg nem kell.
-
GoMEE
csendes tag
IP 4200-eshez létezik utántölött patron, mert én még nem találtam és nagyon kéne...
Ha valaki tud valamit irjon. Előre is thx -
Gabbana
aktív tag
NNa.. kinyomtattam magamnak 50 dvdt a nyomtatóhoz kapott gyári patronokkal..
Színes borító meg színes lemez..
ÉS MÉG MINDIG NEM FOGYOTT KI!
Sőt, nincs is a kijelző szerint 1/3-ad alatt egyik szín sem (ennek nem tudom mennyire higgyek)
SEMMI rossz tapasztalatom nincs.. ISTEN! -
fisi
senior tag
válasz
hardy mester #46 üzenetére
Nekem Ip 3000 van de az se jelzi a tintaszintet pontosan..
Hogy mi lesz ha elfogy a tinta nem tom- de majd kiderül...
Szerintem egy új patron 2300 ft ennyiért nem érdemes kockáztatni- de te tudod??!
Ha visszaolvasol a G&G patronok nem jók asszem írta valaki..
[Szerkesztve] -
hardy mester
csendes tag
Please akinek 4200-e van nézze meg nekem,mert úgy látom fogyóban a tintám,de ha rányomok a tintaimformációra,akkor azt írja,hogy a tinta szint megfelelő! Ha kinyitom a fedelet világít mind az 5,de kivettem őket és megnézte a magneta fogyot ki
Tudtok valamit utángyártott patron ügyben? -
hardy mester
csendes tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy Canon Ip 4200-as nyomtatóm van és nem tudom hol lehet megnézni a tinta szintet.Illetve sejtem,hogy az állapotmonítornak kéne mutatni,de nálam csak az 5 patron helye van tök fehéren
Bár egyszer valamiért mutatta rendesen,de utána megint semmi.Szerintetek be kell valamit állítanom?? -
Zanti
csendes tag
válasz
<Adamsky> #42 üzenetére
Nagy minőségű tintasugaras papirt használtam: ''InkTec - High Resulotian Inchet Coated Paper'' (a napraforgós).
Egyébként, már a korábbiakban kiemeltem, hogy nem papirfüggő a dolog, mert mindenhol, ahol magas minőségben kéne nyomtatnom ( így a cd-k és a dvd-k esetében is), sajnos jelen van ez a probléma. [link] -
<Adamsky>
nagyúr
Ezt [link] a képet milyen papírra nyomtattad?
Azért kérdem, mert az előző ''tesztképet'' én Canon másoló papírra* (ez volt csak itthon).
A forrásnak ''plain paper''-t (normál papírt) állítottam be mindhárom esetben, és így OK volt az eredmény. Tegnap este még ugyanerra a papírra megpróbáltam kinyomtatni a szürek átmenetes csíkod ''High Resolution Paper''; ''High Resolution Paper''+''Grayscale Printing''; ''Plain Paper'' beállításokkal.
Az eredmény az lett, hogy ha HRP-s papírt állítottam be, akkor -- minimálisan ugyan (csak jó fényviszonyok mellett), de -- színhibás lett az eredmény. Ellenkező esetben (PP) viszont minden rendben volt.
A lényeg -- szerintem -- nyomtatás előtt a megfelelő média kiválasztása.
* Igazság szerint eddig fel se tűnt, hogy ilyen sz@rra nyomtatok. Ugyanis ezt a papírt csak szövegnyomtatásra használom. De amint lehet azért le fogom cserélni vm.-re ami jobban ''támogatja'' a tintasugaras nyomtatást. -
Zanti
csendes tag
válasz
BuktaSzaki #36 üzenetére
Nos, amint látom, nem arról van szó, hogy esetleg az én nyomtatóm rossz.
Sajnos, azt hiszem be fog bizonyosodni, hogy komoly minőségi hiányosságai vannak ennek az iP4200-as nyomtatócsodának. Nem véletlen, hogy az elődje, az iP4000-es jobb értékeléseket kapott. Ha valakinek még most sem világos miről beszéltem, akkor kattintson az alábbi linkre, ahol fotókkal illusztráltam a problémát:
[link] -
<Adamsky>
nagyúr
Én a következőt próbáltam ki:
Vettem egy színes 1024x768-as képet, és háromféle képpen kinyomtattam
1) Standard (angolul használom a nyomtató driver-t) minőség, Grayscale Printing
2) High, Grayscale Printing
3) High
A papír mindhárom esetben síma papír (plain paper) = írógép papír volt.
Én az egyes és a kettes eset között színbeli (minőségben is csak egy kicsi) eltérést nem láttam. Próbáltam lőni egy fotót az eredményről. [link]
Te le tudnád fotózni a jelenséget.
Ja, igen! A nyomtató iP4000.
[Szerkesztve] -
fisi
senior tag
Zanti!!!
Én is kipróbáltam amit írtál és megállapítottam hogy neked egy IP 3000- es kell!!!
Ugyanis az egy kicsit kékesen nyomtatja a fekete patronoshoz képest a képet de egyáltalán nem barnásan!!
Szal kb. úgy nyomja mint anno a Hp 930C-m !!
Add el a 4200- at -sőőőt tudok jobbat!!!
Gyere el ide Kalocsára- én szívesen elcserélem veled a 3000- met a 4200- adra!
Szőrt szőrért jó???)
Fisi -
t.r.b
csendes tag
A sok patronnak több előnye is van, pl ha egy egybe gyártott patronosnál kifogy az egyik szín, a többiben pedig van, akkor mit csinálsz? dobhatod kia félig teli patront.
Az nagyobb modellek amelyek meg csak látszólag a sebességben térnek el, valójában azért nagyobb igénybevételre is vannak tervezve, ez a súlykülömbségben is meglátszik.
A kategóriák kicsit lejjebb tolódtak, amikor a 4000-es megjelent akkor az volt a legcsúcsabb, akkor még nem is volt 5000-es, most viszont a 4200-as és az 5200-as egyszerre jelentek meg. A kinézetben ez is meglátszik, az 5200-as egy fokkal jobban néz ki. -
Zanti
csendes tag
válasz
<Adamsky> #32 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy mekkora a kép és mibol nyomtatsz.
1. Válassz egy képet és nyomtassad ki a kovetkező nyomtató beállításokkal:
- Hordozótipus: Normál papir
- Nyomtatási mindőseg: Normál
- Szürke nyomtatás bejelölve
( ez egy valódi szürke kép lesz, hisz csak fekete tintából alkotja )
2 Ugyanezt a képet nyomtasd ki a következő beállításokkal:
- Hordozótipus: Nagyfelbontású papir
- Nyomtatási mindőseg: Nagy
- Szürke nyomtatás bejelolve
( ezt a ''szürkét'' már a szines festékek segítségével keveri a kisokos)
a két kép színárnyalátának meg kéne egyeznie. Nos!?...
UI. teljesen mindegy, hogy mire nyomtatok, ez a probléma fennáll a cd-k nyomtatásánál is. Fekete-fehéret nem tudok nyomtatni, a szines képeknél pedig ez miatt észre lehet venni egy barnás beütést, ami természetesen, engem zavar. -
t.r.b
csendes tag
Régóta vagyok Canon fan, eddig s500, IP4000 és IP5000-em volt, most készülök venni egy újabb vasat. Eddig mindegyikkel meg voltam elégedve. A 5000-est másfél hónapja vettem, de csak azért, mert akkor még nem tudtam sehol venni az újabb fajta patronokat, amik a 4200/5200 ashoz kell. Mondjuk egyértelműen szebb a régi sorozat, de a tudása jelentősen nagyobb az újaknak.
A cd-dvd nyomtatás pedig tökéletesen kitölti a területet, csak ne a gyári beállításokat használd! Én verbatin wide full printable lemezeket használok, az egészen a lemez közepéig nyomtatható, és az 5000-essel meg lehetett tölteni a teljes területet. A megoldás az, hogy a nyomtatóhoz adott programban ne az előre beállított lemeztipust válaszd, hanem az egyedit, és ott meg lehet adni, hogy mekkora a belső kör és a külső kör átmérője amin belül nyomtat. -
<Adamsky>
nagyúr
Tudnád egy kicsit részletezni a problémát?
- mekkora kép
- milyen szoftverből nyomtattál
- milyen alapanyagra
- mekkora méretben nyomtattál
Esetleg, ha tusz, akkor tegyél fel vagy link-elj be egy ilyen problémás képet, hogy mindenki kipróbálhassa, hogy nála miként fest a dolog. -
Zanti
csendes tag
Nos, akkor most én leszek az első aki nagyon nem fogja dícsérni ezt a vackot. Az iP4200-as nem látja jól a színeket. Ezt azzal lehet a legjobban szemléltetni, hogy megpróbálunk vele hiteles fekete-fehér, azaz szürke nyomtatást végezeni nagy felbontásban. Lehet az akár fotó papir is, nálam bizony vörösses lesz a fekete-fehér.
Kérlek benneteket, próbáljátok ki ti is, és ha nálatok is így van ez, akkor bizonyítottan egy vacakról van szó, ha pedig nem, akkor én nagyon megreklamálom az én iP-4200-at a Canonnál.
Megjegyzem, korábban HP 930c-t használtam. Ez pedig aranyglóbuszt érdemel! ...még a fekete-fehéret is jól nyomtatja. -
ÉM
tag
Nem kell megijedni, hamarosan itt vannak az utángyártott patronok a www.tintapatronok.hu hírei szerint
-
cs_peter
csendes tag
ja igen sztem ne akarjatok a festéken spórolni... biztos vagyok benne hogy nem éri meg...
ha olcsó festéket vesztek ráadásul valami gagyi fotópapírt akkor ne is vegyetek fotónyomtatót.... -
cs_peter
csendes tag
hello!
itt az én véleményem a hozzászólásokhoz már ha valakit érdekel
olvasgattam a témát márcsak azért is mert szintén vásárlás előtt vagyok amit idő hiányában szerencsére eddig halasztottam
a BNV-n beszélgettem a Canon standján emberekkel (eléggé Canon párti vok) és informálódtam mit miért és hogyan.
szóval igenis számít hogy a tintacseppek 1pl-esek lettek ne mondja senki hogy nem számít mert ugye nem mindegy mennyire ''áztatod'' a lapot és ugye mennyit fogyaszt
ebben máris megegyezik a 4200-as a régebbi 5000-el bár a külseje nekem sem tetszik annyira mint az 5000-é volt. (na de nem is akarom azt nézegetni egész nap)
felbontásban is ugyanazt tudja
a többféle színű festékre pedig nagyon egyszerűen azért van szükség mert azok a színek amit a nyomtató amúgy a legnehezebben tudna előállítani (kikeverni) már alapból megvannak szerencsés esetben és nemcsak hogy kevesebb festéket használ a gép de szebb lesz a nyomat is.
a Canon-nál is mondták hogy a fotopapíron lehet kicsit spórolni mert vannak típusok más gyártóknak amivel ugyanazt az eredményt el lehet érni közel féláron.
az biztos az eredeti papírra az 5000-es gyönyörűen nyomtatott és most ugyanezekkel a paraméterekkel kiadták a 4200-est. ráadásul közel 15000 ft árkülönbséggel
hogy miért olcsóbb szerintem nem is kell gondolkodni rajta nagyon...
főleg a számítástechnikai és más elektromos berendezések esetében...
miután visszajön a fejlesztésre szánt pénz már nem nehéz olcsóbban adni
ma mindenből kapsz olcsóbbat és jobbat mint fél éve volt
a régi tipusok meg gondolom én raktáron levő készletek ami még annyiba került...
néztem még az 5200-ast de nem tudom érdemes-e azért többet adni hogy gyorsabban nyomtasson... igaz fele idő alatt nyom egy 10x13-ast...
de nem akarok otthon előhívólabort napi 2000 képpel ugyebár...
ja az új tipusoknál nem tudom néztétek-e de ledek jelzik a patronok telítettségét ami ugye akkor fontos ha szgép nélkül közvetlen dig.fényképezőről nyomtatsz és nem kapsz tájékoztatást a szgéptől...
nekem 4200-asom lesz az már tuti....ennyiért?
ennyi
csá -
bigsee
addikt
Első lemezem, mondom, ahhoz képest jó lett... Egy kicsit elmászott a kör, rá kell még jönnöm. A belső körre nem nyomtat, meg a szélén lévő nemtudommekkora csíkra sem, a dokumentációban pontosan benne van, mekkorák ezek az értékek.
Gyári: hát ami a bóti, nyomott lemez, hogy mondjam még?Itt a lemezre - a papírra nyomott - nyomathoz hasonló minőségű kép kerül, kicsit matt, de szép azért!
-
bigsee
addikt
Fisi, jól beszélsz!
Megvolt a lemeznyomtatás teszt, DVD-re (Arita-RitekG05-Printable), és tökéletes lett, persze nem gyári nyomás, de színes. -
fisi
senior tag
Azért mert a fotólaborok szeretnek abba a hibába esni hogy inkább élénk vásári- értsd színesmintállat- képeket csinálnak minthogy az eredeti természetes színeket fevállalják.
Így látod hogy hűűdejószínes igaz a calád kb. úgy néz ki rajtuk mint egy mandarin...- már a bőrszín...
Szal eléb nézz körül az eredeti fotó táján, de ha színesre vágysz akkor
Nyomtatók és faxok már Xp- ben
Megtalálod hogy Canon pixma 400- 4200 stb
katt rá
A panelen a nyomtatóra katt legördülő menüben a tulajdonságokra menj rá
Ott a legelső fülön az általánosban menj rá hogy
Nyomtatási tulajdonságok..
Itt már bejutottál a nyomtató belső szoftjába keresd meg a hatások fület
Ott pedig a vivid photra pipa és már kész is!!
Arra vigyázz hogy ezek után ha itt alkalmazt nyomsz, akkor mindíg ez lesz az alap... De gondolom így akarod??!!
Ha nem akkor a képszerkesztő szoftokban rámész pl. a print fülre és ott a properties- re ott is bejutsz a fentebb leírt belső motorba és ugyaúgy vivid photo..
De itt nem állandósul a beállításod csak arra ez, egy illetve az utána következö képekre amíg abban a szoftban maradsz!
Remélem érthető volt???
fisi -
-
bigsee
addikt
''Azért az előhívott képekkel egy nyomtatott soha nem veszi fel a versenyt!!''
Hát ezt komolyan nem gondoltam volna, ez komoly...!?!?!?
De azért azt elismered, hogy az 5. patron nem azért került bele, hogy szélesebb és nehezebb legyen a nyomtatómű? Van annak oka is... És van ára is. -
kj04
csendes tag
Sziasztok!
Nekem csak egykérdésem lenne.Nyomtatás előtt nem lehet állítani a szín élénkségét?
mert nekem nem tűnik olyan élénknek a kinyomtatott kép, mint amikor a képet előhívattatom. -
fisi
senior tag
Bigsee!!!
Ez megint nem igaz- fentebb olvashatod az indokot...
Azért az előhívott képekkel egy nyomtatott soha nem veszi fel a versenyt!!
Viszont egy tipp- nem olcsó de tuti!!
Ilford Galerie Smooth Gloss vagy Pearl Paper fotópapír itt vettem a tecsóban van pearl és gloss is nagggyon állat!!!!
Igaz a 30 darab 2100 ft de jó meleg vízben dörzsöltem széttéptem és újra beáztattam és nem oldódott fel a tinta - tehát abszolute gyűrődés álló!!! -
fisi
senior tag
-
fisi
senior tag
Na sziasztok!!!
Azé nem kell hanyatt esni a sok patrontól sem..
Nekem egy Ip 3000-em van és az is legalább olyan fantasztikusan nyomtat mint a 4000- 4200!!!
4 patronból...
JAh Canon problem...
Bizonyos íves, és vékony fehér vagy hasonló vonalakat nagyítóval, és szabad szemmel megnézve kissé lépcsősen nyomtat, ki de amúy télleg nagyon profi...
És takarékos!!
Canon rulez!!
[Szerkesztve] -
Jibi
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken lett az enyém egy 4200-as. IMÁDOM!!! Olyan gyönyörű képeket nyomtat,hogy öröm nézni.
Patron ügyben nézzetek szét itt is. Úgyláttam ez a link még nem volt itt.
www.tonerbolt.hu -
Gabbana
aktív tag
OLVASSATOK VISSZA 2-t!!!!
Hihetetlen...
Azt meg tudja mondani valaki, hogy honnan tudok letölteni a cdnyomtatáshoz cdképeket?
a cdcovers.cc-t tudom, de van még? -
Techno Kolos
csendes tag
válasz
diamondferi #13 üzenetére
Sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy mennyibe kerül a pixma 4200-ashoz az új patron, és mi a tipusa.
Állitólag nagyon drága. köszi
üdv -
Gabbana
aktív tag
Tehát gyakorlatilag az eredeti canon patroncsere összesen 16.649 HUF
Katasztrófa! Lenne, ha nem gyártanának mások is patront...
CD nyomtatással még mindig bajban vagyok... -
bigsee
addikt
-
Gabbana
aktív tag
Sok különbség van minőségben az eredeti meg az utángyártott festékpatron között??
-
Gabbana
aktív tag
Itthoni festékárak érdekelnének ha tud valaki pontosat!
Meg sgítség kellene... cd-t nyomtatok, marad a közepén egy kis fehér rész ahova nem nyomtat... MÉÉÉÉÉR?
Gondolom állítható valahol, de hol? Egyébként még mindig ISTEN-nek tartom! -
GuruZone
őstag
én is el fogom dobni az agyam az 100. Ma kaptam egy telszámot, szlovákból 500-ért lesz utángyártott 4200-hoz. Gyorsak, ahhoz képest hogy még meleg darab a 4200.
Ugyanott nyomtatható Ridisc dvd 100Ft. -
Gabbana
aktív tag
Megvettem a 4200-at, annak ellenére, hogy szerintem a 4000 sokkal szebb.
NEM BÁNTAM MEG!
Hihetetlen, egyszerűen nem hinném el ha nem látnám! Kap mindenki hozzá ajándék fotópapírt. Azzal kezdtem, hogy nyomtattam egy képet.... Azt hittem az agyam eldobom! FANTASZTIKUS minőséget produkált... Nem tudom leírni...CANON! látni kell... -
GuruZone
őstag
Hi!
Én is elrakattam magamnak már egy 4200-est. 3 nap és veszem. -
Zsotie
tag
Megvan a 4200-es.
Sokat nem tudok mondani róla. Minden müködik rendesen, szépen nyomtat.
A sebessége nem igazán érdekel. Sokat tud, ezért is vettem. Talán külsőre nem olyan tuti mint a 4000-s, de ez sem igazán érdekel.
Úgy érzem, idővel minden ki fog derülni. Mivel elég új a nyomtató, nagyon sok vélemény nem lehet még. -
Puncipocak
tag
Ugyan ezzel a problémával küzdök. Ami meglepő, hogy miért olcsóbb a 4200as, ha többet tud? A Designot kell megvenni vagy mi (mondjuk nem értem miért nem lehetett a díjnyertes külsőt átvinni a kövi generációra is)... Szal föl van dobva a labda, jó lenne elsőkézből tapasztalat!
-
Gyurrci
csendes tag
Üdv!
Van nálam egy iP4000-es, tkp kipróbálásra és naagyon bejött. Kitaláltam hogy akkor meg is fogom venni. Ámbátor felajánlották hogy most már van egy iP 4200-es is, ami szebb, lágyabb, kvantó. És most jön a dilemma:
IOkét mondtam, de elkdeztem utánanézni. Ami legelőször kiszúrtam hogy (ip 4200 fan-ok bocs) de a 4000-es egy zafír kinézetre, a 4200 meg tecsós óccsó hp kinézetű. De mindegy. A specifikációban lényegesen annyival jobb, hogy nem csak 2400x1200 dpi asszem hanem 4800*akármennyi. Ez nagyon sokat számít nem? Ez már elvileg kifejezetten fotónyomtató és gyorsabb is és gazdaságosabb is, bár a specifikáció alapján takarékosabb bár...szóval egy új modell (sőt helyettesítő) esetén MUSZÁJ pl 420 oldal helyett 440-et írni, mert hogy NÉZ AZ KI HOGY UGYANANNYI egy ÚJABB? hatású kis népetetésnek tűnhet. De miért van az hogy mégis ugyanannyiba kerülnek, sőt külhonban sztenderd 125 EU az ip4000 és 99EU a 4200-as. Továbbá sok portálon a 4000-es ilyen 8.6-9-9.5 átlagot kapott, ugyanott a 4200-es meg 8-8.4-et. Hát neeem tudom, a kinézet nálam sosem volt szempont, de itt most valahogy naaagyon szemetszúró a különbség!!
SZAL: kérek nagyon szépen érveket és ellenérveket!!!! Azt nem írtam, hogy nyilván épp fotót nem tudom mennyit nyomtatnék vele. Attól függ mennyibe jön ki. Bár tesztek alapján erre a 4000-es is épp elég jó.
Erről beszélek képekben:
4000:
Bővebben: link
és
4200:
bár ez sem csúnya ahogy nézegetrm deee
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest