- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Otthoni időjárás-állomás
Új hozzászólás Aktív témák
-
espi38
őstag
Mi az a PG10?
Mivel tegnap hallgattam a partyboxokat, megváltozott a véleményem.
A panasonic olcsóbb lenne most az alzanal 55 ezer ft és hangzásban is okes, de a gyerekeknek kell ez a dj világítás. Viszont nem tudom, hogy megerne ez a plussz 20 ezret a sony mennyivel jobb vagy egyáltalán nem? -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10492 üzenetére
Hát tudom hogy igazam van!
Mert tudom mi a különbség egy Sal és egy JBL Között. Kizárolag Diy épitésre olcsón ha kell valami akkor lehet vásárolni a sal hangfalat hobbi célokra. De ha alapból jó hangszórót akar az ember, akkor nem érdemes kockáztatni. Egyszerübb venni egy olyan hangfalat ami alapból jól szól.
-
espi38
őstag
válasz
carl18 #10491 üzenetére
Maximálisan igazad van. A lg amit linkeltél még izgatja a fantaziam, ugyanis box a gyerkőcöknek is lesz és az Lg tud több hangon megszolalni marmintha enekelsz a mikrofonba akár ugy is mint amikor heliumot szivszbe, ráadásul a zenék tobbsegenel karokee esetén leveszi az enekhangot.
-
carl18
addikt
válasz
espi38 #10490 üzenetére
nem értem a véleményeket miért dicsérik ennyire
Na ezért irtam hogy ne adj arra amit online értékelnek az emberek. Mert lehet online jókat irnak róla attól még a valóságban lehet valami rossz. Meg akik árukeresőn értékelnek akkár lehetnek bolt tulajok is hogy jobban vegyék az adott terméküket.
Én általában azért szoktam adni a negativ értékelésekre is, mert az lehet közelebb áll a valósághoz mint gipsz jakab 0 tapasztalata a hangszórók terék.Szóval gondoltam élőben de csak átjött nem véletlen drágább a JBL, mert nem olcsó tény de annyival jobb is a hangja. Ezért irtam hogy akkor szép lassan összegyüjtöd az árát és inkább veszel egy jobbat. Mint sem az olcsó silány termékekket próbálgatod és csak az időd pazarlod vele.
Bár igaz, akkor láttad a Panasonic is versenyképes alternativa
Majd eldöntöd melyik áll közelebb a szivedhez. -
espi38
őstag
válasz
carl18 #10481 üzenetére
Szia! Halgattam rád és elmentem meghallgatni a médiába a sal 220Bt meg mellette jó párat.
Tesztem alanyai LG [link] vs [link] vs [link] és persze a jbl100 partyboxot.
Nos egyértelműen a JBL volt a nyerő, az Lg nagyon gyengén muzsikált, a sal nagyott szólt de nem volt minőségi hangzása, enyhén doboz hangú, nem értem a véleményeket miért dicsérik ennyire, ettől a Gogen is szebben szólt.
Ami meglepetés volt számomra, hogy a Panasonic nagyon erőteljes-egyenletes hangja volt.
JBL Panasonic sal és LG igy tennem sorba a boxokat.
Amit linkeltél LG még meghallgatnam, de az illető nem jelentkezik lehet eladta már. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #10488 üzenetére
Na update, lement a D Fine plus teszt. Kicsit csalodott vagyok, csak 16 percel birta tovább mint a Sima D Fine. A Normál eredeti D Fine 3 óra 16 percet ment, a plus 3 óra 32 percet. Minden esetre ezek alapján lehet csalás az a 9000 mah vs 6600.
Inkább mondhatni hogy 2400-2500 mah a valós kapacitás cellánként.
Egy lejátszási lista ment rajtuk, igy ugyan azok a zenék mentek azonos hangerőn.
Igy mondhatjuk biztos hogy nem egy mérési hiba miatt volt ilyen alacsony a D fine plus eredménye.
Ha valóban 3000 mah-es volna az akkuja cellánként akkor birnie kellet volna nekik lazán a 4 órát. -
carl18
addikt
A Dockin D Fine akku teszt le is ment, az eredményeket akkor közlöm.
53% Volume 14 óra 32 perc
66% Volume 9 óra 50 perc
80% volume 5 óra 55 perc
100% Volume 3 óra 15 perc.Saját mérésem alapján ennyi hozott
Szóval viszonylag jól birja.
Majd ugyan azokkal a zenékkel kiváncsi vagyok mennyivel bir többet a D Fine plus.
Számitósok alapján kb 30-35%-al kéne többet birnia az új verziónak.
Szóval ha valós a kapacitás akkor 4 óra 20 percet bir a plus. -
carl18
addikt
válasz
tranceplanet #10482 üzenetére
Hát ez főként az egész piacra jellemző hogy már a márkák nagy része megkeresnek egy kinai gyárat. Egyeztetnek és aztán kiadják hogy a munkát, ők legyártják és minden nyer rajta.
Doss/JBL/Dockin,Doss szinte majd nem minden hangszóró kinában készül.
A Dockin is SHENZHEN városában készült emlékeim szerint, fejlett iparnegyede miatt van rutinuk az elő állitásban/termelésben.
Bár megmondom ősszintén szerintem ez volt a legnagyobb baj mindig is a világban, a sok nagy multi cég meg mindenki ment kinába mert gombokért lehetett dolgoztatni az olcsó kinai munkaerőt. Most meg oda jutottunk, hogy nagy részt már kinában készül minden.
A Dockin is egy német cég aminek németországban van a székhelye, de a hangszóróik A-t_Z-ig kinaiak.
Igen én is nézzem Gál Leventét, valamilyen szinten én is egyet tudok vele érteni.
Én is bontottam JBL Pulse 2-őt és az a gány takony ágyú amit találok benne, vagy például a fekete trugyi kátrány raggasztó. Hát nem egy 200 dolláros prémium termékről árulkodik.Én inkább főként azt látom problémának hogy manapság nagyon elmentünk ebbe a vedd meg dobd el társadalomba, mert tény és való én is sok termékkel találkozok vagy ha valami boltba bejutok rögtön körül nézzem a kinálatot.
Sajnos a termékek nagy része csak mutatoba van, mert oké megveszed azt a adott hangszórót mondjuk a boltba. ( JBL Charge 3-4 például.) Használod ameddig birod, massziv használat esetén 2-4 év maximum. És ezzel még lehet sokat irtam, aztán az akku is kihal benne, az aktiv hangszóró membránja is kidöglik torzulás jön. Na meg az alaplap is nagy esélyel talán kihal alóla. És igy jutunk el oda, hogy olyan drágák lennének a javitási költségek hogy többet ér az ember azzal ha vesz egy újat.Még pár éve volt itt a topikba egy JBL Xtreme 1 tulaj, talán az alaplapja ment tönkre és az került 20E forintba javitásként. De az aktiv mélysugorzó is megadta magát az egyik, és volt valami ilyesmi hogy aztán már nem költött rá mert többe kerül a komplet javitás mint ha újat vett volna.
Most nekem van egy nagyon régi Sony LBT-709-es hifi rendszerem, ami valóban 30 éves modell és japánban gyártott. Egy olyan időből mikor a termékek élet tartalma nem 3-4 évre volt kalkulálva. És mai napig hüen tökéletesen végzi a dolgát, néha zenét hallgatok vagy filmet nézzek rajta. Szóval én igen is inkább veszek valamiből egy régi megbizható minőségi darabot, mint sem valami átmenetileg szép megoldást ami pár év alatt bedobja az unalmast és javithatatlan.
Kicsit hosszúra sikeredett az irásom!
Szóval a szemét termelés problémára is megoldást volna ha tartosabb termékeket gyártanának. Mert az igaz most élvezzük ezeket a hangszórókat, de a fő kérdés hol lesz nagy részük 5-10 év múlva.
Én általában úgy vagyok vele ha megvásárlok valamit, akkor az nem 2 évre veszem hanem hosszú távra. -
tokyo2
tag
myearfun.com-on 39$ a Uboom, annyiért érdemes megvenni? 2db 70$.
Szállítási ktg. 0 ft. -
tranceplanet
addikt
válasz
espi38 #10468 üzenetére
Elfogult vagyok minimálisan a JBL irányába. Szinte csak JBL cuccok vannak itthon. Hidd el a JBL tervezői kihozzák a maximumot ezekből a "nejlonhangfalakból" ! Szerintem az itteni fórumozók legtöbbje ismeri Gál Leventét a hangszórójavító szakit, elég nyers a stílusa, de a hangszórókhoz ért az biztos, ő aztán a földig lefikázta a JBL mostani konzumer cuccait. Pár JBL műanyag BT hangfalról viszont elismerően nyilatkozott, hogy kihozták belőle, amit ki lehetett, ez nagy szó, mivel szinte a vintage HIFI-t ismeri el csak a nagynevű márkáktól. Az viszont szinte biztos, hogy a következő vásárlásom egy Doss Soundbox XL lesz vagy valami hasonló. A lényeg az lenne, hogy a JBL is egy konzumer Kínában legyártott tucattermék, de tervezői munka azért van mögötte.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
espi38 #10476 üzenetére
Kérlek, a téma követhetőségének megtartása érdekében törekedj arra, hogy 5 percen belül szerkessz az előző hozzászólásodon, különösképpen, ha egy egyszerű Google kereséssel kideríthető dolgot kérdezel utólag.
A Motion+ az Anker bluetooth hangszórója, a 20-30 ezres kategóriában igencsak ajánlott, a JBL Charge széria mellé tehető a tudása, csak a legtöbb szempontból le is pipálja azt olcsóbban. Viszont korántsem partybox.
Volt már 67 ezer is a JBL Partybox 100 (kicsit bánom is, hogy nem csaptam le rá), azonban biztos vagyok benne, hogy idén (és valószínűleg jó darabig) nem esik ennyire vissza az ára.
Az a baj, hogy nem sok tapasztalat van a kiscsillió partyboxszal kapcsolatban, hiszen a méretük, súlyuk, általánosan némileg magasabb áruk és a felépítésük (értsd: általában a hangerő oltárán masszívan beáldozzák a hangképet) miatt még mindig rétegtermékek, szóval azt tudom javasolni, hogy olvass teszteket, vagy nézz utána YouTube-on a keretedbe beleférő partyboxoknak, aztán válassz személyes belátásod szerint, ha pedig velünk is megosztod a tapasztalataidat, azt megköszönjük. -
espi38
őstag
válasz
carl18 #10469 üzenetére
Na a hitelen én is gondolkodtam :)
Lesem a netet hátha olcsóbban hozzájutok valahol 😀
Itt van mindjárt Karácsony és kemény 10 ezer ft al olcsóbb az eredeti árhoz képest, nagyon nem sok.
Pedig Szilveszterre valamit vennem kell, itthon karaoke partit akarunk csinálni a szomszéddal 😀 -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10468 üzenetére
Kinél mi az a határ, de 90E ami a te vágyad. Még megértem hogy egy 200-300E hangszórót nem akarsz venni, de 90E forint azért nem is a világ vége.
ÉS egy relativ nagy teljesitményü JBL hangszóróról van szó, nem egy noname vacakról. amit senki sehol nem tesztelt, és a kérdéses a hangminősége is.Akkor vedd meg kamatmentes hitelre, vagy hagyd el a káros szenvedélyeid.
Melőzd a gyors kajákat, és már meg is lesz a hangszóró ára. -
espi38
őstag
válasz
carl18 #10467 üzenetére
Igazad van, hogy egyszer kell venni jó minőségű hangszórót, de azért van egy határ anyagiak terén 🤣
Holnap elviszik a Gogent, egyenlőre nem tudom mit veszek helyette🤣
Panasonicnak láttam egy boxat [link], még ez megfizetheto kategória, kérdés hogy szól. 2db 13 cm es sugárzó nem váltja meg a világot, bár a jbl boxaban is ekkora hangszórók vannak. -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10466 üzenetére
"csak pozitív visszajelzéseket olvasni találni a neten-így úgy" Ez igy van a Tronsmart esetében még se valami jó hangszóró. Akkor vedd az olcsóbb noname márkát, kérdőjeles megbizhatósságal.
Te használod, nem én ha neked az elég akkor vedd azt. SAL PAB 25 A TESZT VIDEO
Persze hogy csak pozitiv értékelést, olvastol vannak emberek akiknek ha már bekapcsol megadják az 5/5 csillagot. Nem igazán láttam még sehol hogy JBL, Sony márkák ellen Sal hangfalat raknak oda összehasonlátitási alapnak. -
espi38
őstag
válasz
carl18 #10465 üzenetére
Szia!
Sal 220Bt partyhangszóróval kapcsolatosan csak pozitív visszajelzéseket olvasni találni a neten-így úgy gondolom nem lehet olyan rossz a típus.
Ha összehasonlitjuk a JBL100 és a Sal 220BT közötti árkülönbséget akkor azért azt nem hinném,hogy a JBL dupla annyival jobb lenne.
Azért nézelődők hátha találok olcsóbban JBLt mert azért legbelül csak azt venném meg -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10464 üzenetére
Azért hozzá teszem, oké hogy a Sal meg a gogen viszonylag olcsóbb márka azok nem biztos feltétlen meg is érik az árukat.
Mert lehet fele annyiba kerül, de a hangminőség meg talán jó esetben ha a negyedét tudja majd. Szóval ha minden áron nagy akkus hangszórót akarsz, akkor inkább vegyél egy normálisat mint sem a nem megbizható márkák közül válasz. -
espi38
őstag
Köszönöm, de Sonyt nem akarok venni. Ami típus szoba jöhet a sal 220Bt vagy maradna a gogen 686x.
JBL lenne amúgy a legjobb vétek de 90 ezer ft ot nekem nagyon nem érne meg.
Carl18 nagyon ugy látom én is, bármennyire szeretnék egyet meg lenne is rá keret, ennyit akkor sem adok érte -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10461 üzenetére
Sajnos 90E alatt nem igazán lehet venni max használtan, esetleg ha ilyet akarsz várj egy 1-2 hónapot. Talán Január februárban a készleten ragadt árukat akkor szokták kiszorni valóban akciós áron.
Bár a kérdés mennyire van nekik ez készleten, és hogy mekkora rá a kereslet. -
espi38
őstag
Esetleg valaki tudna adni egy linket, hol lehetne olcsóbban venni egy jbl partybox 100-at?
-
ShadowLac
addikt
Sziasztok.
Problémám: Sony gtk xb7 kikapcsol magától. Kb 10- 12 percenként.
Bekapcsolom kb 10-12 perc múlva ismét kikapcsol. És így tovább. Van valakinek ötlete??? Már visszaállítást csináltam. -
carl18
addikt
Nem emlészkem már, ez 2011 fele volt és ö is használtan vette 12E forintba.
De mindig arról ment a zene, a szóbát tök jól megtöltötte zenével, és bárki aki meghallota dicsérte.
Ilyesmi volt, de már nem emlékszem rá pontosan. Arra emlékszek szürke, fekete szine volt.
Igen, én is rájöttem hogy Logitecből se szól mindegyik jól. Haveromnak volt az a rákos Genius (Szó szerint rák volt a mélynyomon) Hát az a 20E forintos árához képest nem volt nagy durranás.
(Szerk)
Valóban lehet hogy Z2300 volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OTP Bank topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Pioneer MVH-S420BT
- Apple Iphone 14 Pro Deep Purple Gyári független készülékem váltás miatt eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest