Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Köszönöm a válaszodat értelek és valamit félreértettél,bios csipnek a híbájáról írtam.
Az alaplap most is fűtyűl és ez a problémám,hogyan tudnám frissiteni is mert a monitoron képet sem add,híddel már mindent is kiprobáltam,de a bios csipje a híbás és ezt programózónak a híányamiatt a bios csipjébe beírnom - újjraprogramoznom így lehetetlen.A csipeszes programózót keresem is éppen: Budapesten idáig nem is találok boltot is ahól éppen kapható is lenne.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Az alplapom régi egy: Gigabyte ga-ma69vm-s2 Soket AM2 -es Amd CPU-val 4GB rammal szereném is megint retroként használni,de ő fólymatósan főtyűl a bippen csak is ezt hallom.
A bios ic-n a felirata nem látható és ezért sem ólvasható el,akinek ilyen lapja talán még megvan,megnézné a 8 pines ic-jén a pontos felíratát és ha ezt megírná is ezért nagyón is hálás is lennék.A táp és cpu és rammok bíztósan is jók, ismimnek más a gépe és a biosnak a felíratát Ő sem tudja elolvasni is mert nem látható és mind a 4darab 1GB -os GEil -el,régen 10 éve jól műkődőtt.
Az elemet már kicseréltem a lapon és mert az alaplapon a biosa - 100%-ig valamiért is tútíra is bíztósan is meghíbásódótt,pedig ESD fóliában tettemel a Amd CPU-val és 4GBrammal a lapban hagytam,mert így műkődőtt tőbb évig és szekrényből így vettem megint most elő.
A csipeszes programózót keresek Budapesten,küföldröl nem szeretnék vásárólni ,de ha itt lenne is eladó is kérem legyenszíves írjón privátot a részleteket majd megbeszéljűk.A fontós ez is hogy ne keljen kifórraszani a SOP 8 pines ict,sajnós a felirata nemólvasható és remélem az ic-ben csak a program híbásódhatót talán is meg.
A helyettesítő tipús számát ezért megkeresnem lehetetlen.
Az ESD követelményeket batartóttam 100%-ig és ísmerem is pótósan mit hogyan is szabad tenni,tehát a lapon a bios ic-t,újjra kellene tudnom programozni,tömören ennyit tudok mondani.

-
IstvánLászló
őstag
Tiszteletem itt mindenkinek: Boldog újévet kivánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
rockersrac
üzenetére
Köszönöm a válaszodat és az infot is.
Az alaplapod működik, örülök a sikerednek.
További sok sikert is kívánok most neked.
Boldog karácsonyt így előre is. -
IstvánLászló
őstag
válasz
rockersrac
üzenetére
A válaszodat értem és jelezném is hogy nem leoltani akarlak, ez szándékomban nem is áll, csak segítek a gondodon és le is írom a megoldást.
Itt a Ph -s hirdetésekben van aki bios írással is foglalkozik, mondod hogy arra meg nincs pénzed, ezt értem és sajnálom is én is de - itt a pont a végére.
1.) Alaplapból a bios ic -t is ki is kell még forrasztani és kérdéses is hogy - bios ic - jó e???
2.) A lényeg - bios ic -d is újraiható és vagy nem hibás e - ezt tesztelni is kell ám tudni, vagy tudnod és lehet hogy alaplapodnak - csipszete is lehetséges hogy sérült és ezért nem is működhet a flash és hiába is egyezik a fájlnév, stb..
Mondom a lényeget is lapodat hibásan vetted és ezt tudod, én ennyit tudtam most neked segíteni. -
IstvánLászló
őstag
válasz
rockersrac
üzenetére
" de jelenleg nincs pákám, amivel úgy le tudom szedni, hogy utána még visszatehessem, és működőképes maradjon.", soic8 tokos bios ic van az alaplapon és miért is akarod le is szedni?
A lényeg csak ezt írod és mondod, értettem is hogy az ujj bios nem akar felmenni, lapod is működik most is még?
Kérdezem hogy az ujj bios is biztosan az alaplapodhoz is való és betű és szám és revízió is stimmel?
A lényeg ha bármi eltérés is van - alaplapodon, ezzel téglát is csinálhatsz a gépedből és erre csak ezt tudom most mondani. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Marcoo017
üzenetére
A biost- frissítetted és utána volt load default?
A biost - frissítés után ez ajánlót.
A géped nem minden indításnál bootol be.
1.) A hdd is lehet a ludas, vagy biosban a beállított boot sorrend.
2.) A GTA Onlinet kb 20-25 perc alatt töltötte be, vírusos lehet a géped.
A lényeg configot nem írtál és ennyit is tudok most mondani, játékot mint írtad, nem ismerem, de a 20-25 perc alatt töltöttedbe, ez szoftver vagy hardver hibára is utal.
Remélem sikerrel is jársz. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Angel2014
üzenetére
" Amikor a gépkapoccsal kapargattam lehet lekapartam a nyákot is körülötte és ezért csinálja? Vagy ez még nem sérülés csak a festék?", nagyítóval nézzed is meg hogy mit látsz mert a képen ez nem is látszik is jól.
A lényeg ha zárlatot is csinált - eszközöddel, lehet hogy tégla a lapod.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Az alaplapodon a bios chip ha nem dual, ha jól is tudom és nem is tévedtem, akkor igen téglát is csinálhatsz az alaplapodból és nem is gondolod túl az egészet és a para is jogos a részedről.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
egymegegy1
üzenetére
Az efi biost, uefi biosra módosítani szerintem nem is lehetséges, én így tudom.
Az alaplapodon efi bios van és a support oldalát nézd is meg.
A lényeg csak ennyit tudok most segíteni, mert más platformot használok. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
A kérésem segítséget kérek.Az alaplapom egy Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5 rev 5.0-ás és a procit szeretném alul is feszelni, de a mostani biossal ez lehetetlen.
A biossal gondom van és kerestem a neten, de nem is találtam a bios frissítés előtti biost, mert a lapot már így kaptam ujj biossal.
A lényeg ha itt valakinek meg is lenne, a bios frissítés előtti bios mentése és el is tudná küldeni nekem jó is lenne, ha lehetséges is ez.Várnám erre a választ.

Tisztelettel: István László
-
IstvánLászló
őstag
Ezt kívánom én jó és megbízható alaplapot és hardvereket, itt mindenkinek az idén
B.Ú.É.K!!! -
IstvánLászló
őstag
Boldog karácsonyt és problémamentes alaplapokat Mindenkinek!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
jankule2
üzenetére
A BIOS frissítést még sohasem csináltál, ezért is javaslom inkább hogy alaposan olvassál is utána a témának.
A helyedben én is ezt tenném, mert alaplapból is könnyű téglát is csinálni.
Az Asus M2N-MX alaplapodnak a pontos ismerete is szükséges, például BIOS verziószáma és más egyebek is fontosak.
A BIOS frissítésnél figyelni is kell arra a tényezőre is hogy biztosan a gépedhez való BIOS frissítést használod. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Hunter2
üzenetére
A szerver lapod van és lényeges is hogy minden indulásnál végig is számolja az összes memóriát igen, mert 32Gb DDR2 REG ECC RAM a típusa.
Az alaplap mindenképpen ellenőrizni is fogja, mert ez a helyes működéshez az ECC-t mindenképpen ellenőriznie is kell.
A lényeg ennyi sajnos most időm hiányában ennyit tudok mondani.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Hunter2
üzenetére
A szerver lapod van és lényeges is hogy minden indulásnál végig is számolja az összes memóriát igen....
A Bios módolással nem árt vigyázni mer veszélyes a művelet és vedd is figyelembe hogy ráadásul szerver alaplapod van.
A változások módolt Bios-nál általában a következők, ezeket most pontokba is szedve leírom a teljességigénye nélkül.........
1.) FullScreenLogo kiszedve.
2.) Feszültség állítás manuálisan ez WARNING - WARNIG!!!
3.) Support: No
4.) Garantie: No
5.) Upgrade: No
6.) Az egyes procikat nem támogatja!
Remélem segítettem ezzel most neked és felelősséget nem vállalhatok és nem is ajánlok ezért Bios módolást.
A döntésnek a jóga csak is a tiéd hogy mit is teszel ezután. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A moddolt bios-szal nem árt vigyázni, csak is megbízható forrásból ajánlott a beszerzése, ahol már tesztelték is ténylegesen és különben is "WARNING - WARNIG", géped igen elronthatod vele és könnyen téglát is csinálhatsz a gépedből.
Remélem segítettem ezzel most neked, további sosk sok sikert is kívánok. -
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Kedves kolléga köszönöm hogy besegítesz mert én alaplap hibára gondolok....
A lényeg nem kioktatni akarlak, de mondanom is kell az alábbiakat....A kolléga itt képet is mellékelt a Bios problémájához itt ebben a hsz-ben: (#3404) Sörike
A lényeg a Bios-ba akart belépni, a képen látható a probléma........
Amikkel idáig már próbálkozott: bios reset és a hiba nem is szűnt-meg sajnos.
A kölcsön ps2-es billentyűzettel is próbálta de sikertelenül......A lényeg ha kipróbálná egy dedikált vga kártyával, hogy mit csinál akkor, ha nem az integrált VGA-val is van használva.
A problémát ez nem oldja meg ténylegesen mert a csipszettel is lehet a gond.....
A miértre a válaszom ha kérdeznéd.
Az alaplapi integrált VGA-t használva is működni is kellene a Bios-nak cmos reset után, hiba nélkül és nem is szabadna a képen is mellékelt problémát tapasztalni.........
A lényeg én régóta foglalkozom gépek összerakásával és sajnos találkoztam is már ilyen problémával nem is egyszer és kiderült hogy az alaplapvolt a hibás és ment is vissza gariba.
A hibát több alaplap gyártójánál is tapasztaltam, ezzel zárom is a soraimat.
-
IstvánLászló
őstag
A billentyűzetnek igen van is köze is a Bios - hoz....
A hibajellege miatt a hibakeresése és meg is találása nem egyszerű, sajnos mint te is látod.
Az alaplap ha garanciális esetleg, akkor garanciális cserét javaslok mert alaplapod lehet a ludas.
A monitorod képéről készült képet mutasd meg az üzletben hogy nálad ezt a hibát produkálja..
A lényeg ez és sajnos ennyit tudtam segíteni. -
IstvánLászló
őstag
Az általad írt procidra ADX6400IAA6CZ ez van ráírva és ez alapján beazonosítható is.
A lényeg ez a procid egy Socket AM2-es Socket-be rakható és 125 Wattos.
Itt a link a lenti sorban, the number of CPU cores 2.http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%206400+%20-%20ADX6400IAA6CZ%20(ADX6400CZBOX%20-%20ADX6400CZWOF).html
Sempron 3600+ (CW),256K,rev.F2,62W,SocketAM2 bios 0702
Sempron LE-1100 (DE),256K,rev.G1,45W,SocketAM2 bios 0702
Athlon X2 BE-2350 (DD),1M,45W,rev.G1,SocketAM2 bios 0702
Athlon X2 BE-2300 (DD),1M,45W,rev.G1,SocketAM2 bios 0702
Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2 bios 0702
Athlon 64 X2 6000+ (CZ),2MB,rev.F3,89W,SocketAM2 bios 0702 ez jelenleg csak béta verzió.
Athlon 64 X2 5000+ (CZ),1MB,rev.F3,65W,SocketAM2 bios 0702
Itt ezeknek a prociknak csak a 0702 bios a supportja.Az általad kérdezett 0902 bios nincsen a listán, te hol láttad mert az általad írt linken én nem is látom??
Itt a link az AMD Athlon 64 3500+ CPU-ról, ami the number of CPU cores 1!!http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%203500+%20-%20ADA3500DAA4BP%20(ADA3500BPBOX).html
Most néztem éppen a két linket és összehasonlítottam a két CPU-dat.....Az AMD Athlon 64 3500+ Socket 939-es Socket-es foglalatú, ez alényeg!
A lényeg nem rakható bele a Socket AM2-es procid!!
Konkrétan az AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-ra értem.
HA AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-d használni is akarod, alaplap lecserélése a megoldás...
A BIOS frissítése ezért felesleges a számodra.
Remélem ezzel tudtam is segíteni most neked. -
IstvánLászló
őstag
Beidézem a szavaidat, "Még soha nem csináltam ilyent
mi ennek a menete?", WARNING!!!!!!
Fontos gyakorlat nélkül ne csináljál semmit a," BIOSSAL", kérdeznéd hogy miért?
A válaszom erre hogy téglát csinálhatsz könnyen az alaplapodból!Szeretnéd kicserélni a mostani procidat egy AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-ra???
A lényeg ez az információ így kevés, mert létezik is belőle több típus például van 125 Wattos is...
A procidra mi van ráírva pontosan?, ezt nem is írtad és fontos, amik számokból és betűkből is állnak, ezt nézd is meg, mert nagyon fontos a számodra is.
A beazonosítása miatt kellenek neked is.
A lényeg pontosan is kell tudnod hogy a proci milyen foglalatba tehető csak, Socket AM2 vagy más Socket-be.Ezeknek a paramétereknek a hiányában ne is kezdjél bele a BIOS módosításába.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A vga tunimgot nem mondtad hogy tuningolni szeretnél, csak mondom jó szándékkal, WARNING, WARNING! !
Láttam sajnos régebben már tuning miatt, alaplapot és vga-t is elszállni, eredménye ujj cuccos vásárlása.
A lényeg nem ocsóak a mai cuccosok annyira hogy ez ne számítana.
A tunnig csak csökkenti a hardverek élettartamát is jelentősen, de a döntésnek a jóga a tiéd.
További sok sok szerencsét és minden jót kívánok. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A gépeden miért akarsz biost frissíteni, milyen hiba ha van?

Ha a géped jó és stabil is biost frissíteni nem érdemes, WARNING, WARNING!
Tapasztalat-nélkül én nem is tenném, javaslóm bőven olvassál utána, mielőtt téglát is csinálsz a gépedből.
A döntésjóga a tiéd, de téglásításban nem segítek, nehogy kár is érjen. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
A gépem nem UEFI biosos, ezért ki is próbálni nem is tudom még sajnos....
UEFI-vel bootololsz látom de nem találtam én-sem (magyar) leírást, de próbálok most segíteni és remélem nem lámaságot mondok, ha igen akkor szíves elnézésedet is kérem most előre is.
A lényeg ez: Shell egy parancs sórós ablakot nyitna is meg, nálad Warning!!!!: not found az eredmény.
A Shell-t ismerem más, OS alatt de az UEFI BIOST nem ismerem hogy hogyan is működik...
Vigyázz ha nem ismered hogy mire is használható, erre figyelmeztet is korrekten a BIOS üzenete..
A lényeg ne piszkáld ezt a menüt mert könnyen téglát csinálhatsz alaplapodból..A téma engem is érdekel és remélem vannak itt tapasztaltabb kollégák mint én és tudnak konkrétan segíteni is.
-
IstvánLászló
őstag
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! A segítségeteket kérném.
Gigabyte GA-MA69VM-S2 alaplapomhoz keresném az eredeti gyári originált bios-t.
A lényeg jelenleg F2-es bios van rajta és így vettem meg használtan.
Kérném aki ismeri eszt az alaplapot segítsen, mert sajnos nincs infom az eredeti biosáról.Minden válasznak nagyon örülnék.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mongoose123
üzenetére
Most itt vagyok a fórumon és olvasok.
A szerkesztési időm lejárt és ezért új üzenetedet küldök neked. -
IstvánLászló
őstag
válasz
mongoose123
üzenetére
Értem válaszodat tehát egyszóval egyedi a biosuk biztosan 100%-ig.
A neten nézelődtem az előbb és könnyű belefutni bizony abba a hibába hogy bios azonosító nem stimmel, ezért nem update-l-tem biosomat.
A lényeget nézzed és mutatom is," biosban" legalul van.
A kép legalján van kiemelve nyilak közé tettem az azonosítót.
A képet mindjárt kiteszem hogy lássad.
A kép itt van remélem minden látszik amit mondok és írok is.Itt nyilak közé tettem az azonosítót, ha ez nem egyezik 100%-ig, akkor biosnak annyi és kuka a gép biztosan.
A bios updat-t alaplapon mindegyiken más de így azonosítani nem ajánlott és senkinek nem ajánlóm.Ki emelem direktbe ezért mindenki részére,"WÁRNING BIOS FLASH", mert más is olvashatja és emiatt gépe nehogy szobadísszé váljon.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Az msi oldalán nézdmeg hogy support-e? a e5450 cpu.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mongoose123
üzenetére
HP compaq a gépem, elnézésed de kimaradt véletlenül felsorolásomból.
A háza korához képest szép megkímélt állapotú, kitisztítottam és csillog villog.
Igen elég problémás nekem is mint írtam de ha nincs új, BIOS Update-t 2006-osnál akkor hiába keresgélek.
A gép működőképes vannak még gondjaim de nem fojtatom tovább..... -
IstvánLászló
őstag
válasz
mongoose123
üzenetére
Kedves kolléga! mongoose123
Most itt vagyok a fórumon és olvastam üzenetedet.
köszönöm válaszod.

Az alaplapom Asus P5LP-LE (Leonite)LGA775-ős aida szerint, BIOS dátuma: 12/08/2006-os.
A lényeget írom le.
BIOS Update -nek nagyon örülnék mert végigzéztem egy rahedli oldalt és semmi okosságot nem találtam.
Az alaplapom tudom régi darab úgy 10-éses lehet már.
A csipszetet, CPU-t is leírom mert én is majdnem félrenéztem a BIOS Update-t.
Motherboard Socket 775, Intel Core 2 Duo 2.8GHz CPU.
Alaplapi lapkakészlet i945G
Északi híd: Intel Lakeport-G i945G
Déli híd: Intel 82801GR ICH7R
BIOS Update-t azért lenne-jó mert válogatós a DDr2-es rammal is de nem részletezem tovább.
Várom a válaszodat.
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Szia! Doky586
Félreértettél engemet biztosan mert eszt írtam, érdekel a programoszása bővebben írom másra szeretném használni hobbi célból.
A gépem jó biosát egyszer néztem meg új korában hogy milyen lehetőségek vannak és azóta sosem néztem mert minek ha stabilan jól működik.A linkről hogyan tudnám megvenni és mi a követelménye, esetleg megtudnád nekem venni mert tényleg érdekel a cuccos, én Budapesti vagyok és remélem te is.
A kifizetését részemről: 2015.-év, November.-hónap 15.-én vasárnap tudom, ha megoldható egyáltalán.
Az ár kedvező 1-doboz cigi vagy 3-tábla csoki: US $2.99, 818.28 HUF
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
(#3152) kvio1 Azt nem értem, ha dual bios van az alaplapon.
A célom nem a kötekedés csak igy nehéz ám segíteni.
A válaszom mért nem ezzel kezdted én mem is értem, ha dual bios van az alaplapon biztosan vissza állítható.
A Gigabyte-nál régen természetes is volt ez a lehetőség.A bios chip programozó soros eeprom égető és ha jól láttam a képen éppen 2-darab 8-lábú eepromot lehet beletenni, gondolom én egyik-foglalatba megy az originált gyári és másikba az üres égetnivaló vagy biost fájlból is képes írni és saját programot is??
A kérdésem tudom sokrétű itthon is kapható esetleg??
A másik kérdésem rövid infót kaphatnék mert felkeltetted az érdeklődésemet és figyelmemet is.
A lényeg esetleg meglehetne beszélni valahogy akár üziben is ha én is szeretnék venni egyet töled, természetesen csakis saját-célra kellene mert érdekel a programoszása és üzletelni nem áll szándékomban-vele ez 100%-ra tudom mondani.
Az eprom programozásával régen is foglalkoztam és csináltam magamnak módosításokat is de azok ma már retronak számítanak.Üdv, István
-
IstvánLászló
őstag
Talán egy megoldás lehetséges ha van ismerősöd és alaplapja ugyanaz mint a tiéd Gigabyte b85m - d3h rev. 1.1.-es betű és szám eltérés nem lehet, csak a sorozatszám lehet más mert miden alaplap mikor lejön a gyártósorról kap egy szériaszámot ez 100%-ig biztos.
A gyártósorról lejövő alaplapot biztosan ugyanazzal a bios verzióval gyártja is le.
Az ismerősöseidet kérd meg hogy mentse le neked a biosa tartalmát és adathordózódra mentsed el, ismerősöd gépébe hibát biztosan nem csinál, mert én magamnak már régen csináltam ilyet más alaplaphoz.
A lényeg ezután adathordózódra mentet bios-od tartalmát vidd el, ahhoz aki bios írást vállal, így 100% esély hogy alaplapod újra működni is fog.Valaki aki ismeri erre valami megoldás lenne: (#3147) IstvánLászló
-
IstvánLászló
őstag
Nem csodálkozom csak mondanám aki bios írást vállal az valamilyen szinten felelősséget vállal hogy amit csinál biztosan jó.
A bios írást úgy-vállalják általában el, hogy te viszed adathordozón alaplapodhoz-való originált eredeti bios-fájt is.
Apróhirdetések között van aki válalja bios írását, ennyit tudok jelenleg hozzászólni. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok !
A téma remélem ideillik.
Remélem tudtok majd segíteni, kérem-szépen segítsetek biost kellene frissiteni esetleg.
A konfig tesomé és segítségeteket kérném.Az alaplap Asus P5LP-LE DualCore Intel Pentium D 915 2800 MHz.
A bios dátuma 12/08/06
A bios 2006 by Hewlett-Packard Company Rev. 5.08
Award-bios phoenix - AwardBIOS v6.00PGA bios-ba belépem és a CPU-ventilátor fordulatszámát és CPU-feszültségét és FSB-jét is szeretném beállítani de nincsen ilyen-menüje, ez hogy lehetséges???

A gépbekapcsolása után teljes-fordulatszámmal forog a ventilátor és elviselhetetlenül hangos???, és ezért bios-ba is belépem de mint mondom semmi állítási lehetőség nincs és meg-lepődtem ezen rendesen.A gépbekapcsolása után posztoláskor ki is írja valamiért hogy ventilátor error és ha billentyűt nyomok rendesen elindul és stabilan működik is minden látszólag???

A ventilátor Winows-bootolása közben, fordulatszáma hallhatóan csökken és halkan is működik, de ha elindítunk egy programot mondjuk.
Az Aidát például 10-másodpecútán ventilátor elviselhetetlenül hangos lesz újból, semmilyen teszt nincsen indítva.
A CPU hőfokot néztem csak hogy hátha túlmelegszik a CPU, de a hőfoka 40-fok ami szerintem jó.
Az alaplap hőfoka 60-70-fokot is eléri és ekkor a CPU-ventilátora 4600-as fordulaton forog és elviselhetetlenül hangos a gép.
A gépet windows-alol újraindítva ismételten megjelenik a hibajelzés újból és kezdődik a mizéria minden újra, CPU-ventilátora 4600-as fordulaton forog és elviselhetetlenül hangos a gép.
Az elemet ellenőriztem műszerrel ami 3-volt biztosan, cmos-reset is megvolt de semmi változás.
A kérdésem még annyi-lenne hogy bios-nak van-e??, rejtett menüje mert már mindent kipróbáltam amit én tudtam.Tisztelt kollégák kérem-szépen segítsetek, mit csináljak még mert csak ti tudtok segíteni rajtam.
Minden válasznak nagyon örülnék, amit előre is köszönök.
Üdv, István
-
IstvánLászló
őstag
Mindenkinek boldog új évet kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
A hozzászólásom (#3018)-as már tárgytalan.
-
IstvánLászló
őstag
Üdvözletem mindenkinek!
Segítségeteket kérném.Laptopnak bios-ában hogyan lehet a rejtet beáli-tásokat előhozni mert nem tudom a billen-tüzet variációját.
Legyetek szívesek segíteni.
-
IstvánLászló
őstag
Üdvözletem mindenkinek!
Segítségeteket kérném.Laptopom bios csipjét szeretném frissiteni.
Nincsen a biosban processzor,ram,ventillátor,beállitási lehetőségem.Létezik valami megoldás erre,mert nem találtam infót menü eléréséhez.
A laptopot nemrégen kaptam és kellene hozzávaló új bios.
Processzort és rammot cseréltem.
Model no:EF6,Fujitsu siemens amilo pro V8010dBIOS típusa Phoenix
BIOS verzió 1.06E
Rendszer BIOS dátuma 10/19/05
Videó BIOS dátuma 09/27/04CPU típusa Mobile Intel Pentium M 755, 2000 MHz (20 x 100)
CPU alias Dothan
CPU stepping B1
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2
Eredeti órajel 2000 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 20x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB
L1 adat gyorsítótár 32 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)Északi híd Mobile Intel Alviso-G i915GM
Intel platform Sonoma
Támogatott FSB sebességek FSB400, FSB533
Támogatott memóriatípusok DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM
Maximális memória mennyiség 2 GB
Revízió 04
Tokozás típusa 1257 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 37.5 mm x 40 mm
Magfeszültség 1.5 V
TDP 13.9 W
In-Order Queue Depth 12Memóriavezérlő
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)Memória időzítések
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 9T
Refresh Period (tREF) 7.8 usHőmérsékletek
CPU 66 °C (151 °F)
FUJITSU MHT2060BH 42 °C (108 °F)A hőmérséklet szerintem magas mert a hütőventillátora rövididőre kapcsolodik csak be.
Újrapasztázás megvolt hűtőborda biztosan helyén van jól érintkezik a cpuval.Minden segítségnek nagyon örülnék,várom a válaszotokat.

-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok.
Remélem idevaló a vga bios gondom.
Segitségeteket kérném szépen,NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszámát hogyan tudnám beállitani vga biosában.
A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos terhelés alatt,újra pasztázás megvolt teljes tisztitás után.
A biosát lementettem gpu-z vel,több órai probálkozás után sem sikerült rábirnom hogy ventillátora 1200-as fordulatszámát biosában nagyobra tudjam állitani.
Ati tipusu vga kártyáknál sikerült megoldanom hogy a ventillátor magasabb fordulatszámon müködjön hiba mentesen.
Töb bios editorral probálkoztam eredménytelenül.
Találkozott valaki ezzel már.
Minden segitségret kösznettel várok.
-
IstvánLászló
őstag
Boldog új évet kivánok mindenkinek.
-
IstvánLászló
őstag
Szépestét mindenkinek.
Epromégetőt hol túdnék vásárólní emberí megfízethető árón,neműzleti célra kéne.
(B)A lényeg hogy support legyen a 40-lábú eprommal,27C4001-100 és 27C4002-100 asókkal.(/B)
Segítségeteket kérném.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Mr_ricsi
Köszönöm az információt,nem tudtam hogy a gigabit biós csípje igy váltózótt meg.
Sun292
Szia nemakartalak átverni ,én is most tudtam meg hogy a gigabit biós csípjét lényegesen megváltóztatták.
Akkor amit irtam is régen pentium 3-as gigabit alaplapom volt régen azon müködött,a biós szerencsém lehetet.
Küdenél egy képernyő képet légyszives ha lehetne hogy láthassam mit ir,érdekelne aproblémád megoldása véget.
-
IstvánLászló
őstag
Nem tudok pci videokarit szerezni de ha a pci expressessel nincs bios azzal lessz?
Pc bontot nézzél ot kell hogy legyen nekik.
A bios dos-os program,beirjamagát a rendszer memóriájába.Tegyélbele egy S3 vagy bármijen pci-ós videó kártyát és csatlakoztasd a monitorodhoz.
Kapcsold be a géped.Floppy-drive-od ha van hagyd rácsatlakozva ez fontos,elfelejtettem irni hogy egy boot floppyt tegyélbele a meghajtódba várd meg hogy be bootol-e ha nem bootol a drájvod akkor a bios tutira behalt sajnos.
A hejzet az hogy S3 vagy bármijen pci-ós videó kártyát betehetsz a lényeg hogy pci-ós legyen.
Ez egy ösrégi mególdás dos-os idökből jútót eszembe,igen lehetséges hogy betudsz lépni a biosba ha az nem ment tőnkre.
Sajnos láttammár pci expresses halott alaplapot,amit vettem 18k-ért lejárt agari és kisidő múlva hasónlókat müvelt velem.
Floppy ról újra tudód irni a biosodat ha minden jól megy. -
IstvánLászló
őstag
Úgy néztem hogy virtual dual bios van az alaplapon.
Kapcsoldki a gépedet és a tápkábelt húzdki a konektorból is.
Veddki az elemet,cmos reset jampert tedd reset állásba és várj tűrelmesen kb 1percet.
Közben a HDD-k és a CD-drive és pendrájv legyen lehúzva.
Floppy-drive-od ha van hagyd rácsatlakozva ez fontos.
Bekapcsolás elött cmos reset jampert tedd vissza normál állásra,ezútán elemet tedd vissza.
Géped most kapcsoldbe"A GIGABIT ALAPLAPOD FELAJÁNLJA A BIOS VISSZA ÁLLITÁSÁT EZ TUTI BIZTOS",hogy pontosan mit ir ki angolúl már nem emlékszemrá mert nekem"GIGABIT p3-as alaplapom volt csak. -
IstvánLászló
őstag
De ehez be kell lépni a biosba. Ez a lap nem reagál a bios menüre,semmi sem jön be.
Kapcsoldki a gépedet és a tápkábelt húzdki a konektorból is.
Ezútán veddki a videó kártyádat és tegyélbele egy S3 vagy bármijen pci-ós videó kártyát és csatlakoztasd a monitorodhoz.
Kapcsold be a géped és lépjbe a biosba. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok szép jóestét mindenkinek.
Uniflash programot szeretnék használni,aszt szeretném megtudní hogy tudnám lementeni a bíós tartalmát és egy újj bíós fájt betőltení. -
IstvánLászló
őstag
Üdv. Djyuri
A retró idöszakban ha móndhatóm igy.nem nagyképüségből iróm fóglalkóztam eprom égetővel nem keveset.
Akkoríban belefútóttam akövetkező próblémába 512-es eprómót kellet vólna égetni de megvóltam akadva teljesn a maí napig is.
A 28-lábnál többel rendelkezet,még a maí napig sem sikerült.
Utána néztem én is hogy a biosz csippet hogyan tudnám másólní,epromhoz képest órjásí a külnbség,biztósan teis túdód,mert elektrómósam törölhetö és irható.
Itt elís akadtam és nics tóvábbí ötletem sem.Amit irtál már értem csak nemtúdók mit csinální én sem nincs még egy úgyanijen alaplapom.
Egy másik alaplapom úgyanijen biosz csippel müködik csak nem dúálkórós amd prócival mükődík.
Ezért kérdeztem hogy mijen alaplapba tehetném át flesselni.Elnézéstkérek a hosszú üzenetért.

-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok.
A biósóm valószínüleg behalt,ABIT KN9SLI a lapom fekete képernyő fógadótt ma reggel.
A kérdésem mindent áttetem a most is mükődő gépembe és műkődnek az átrakótt cuccosok szépen.
Mindent kiprobáltam amit csak tudtam "lehetséges hogy virus van az alaplapba"lehet hogy hüjeséget irok de nem vagyok ebben járatos.Eszt a virusos feltételezést csak úgy hallómásból tudóm.
Mit tudnék csinálni hogy müködjőn újra a lapom.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest