- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Gaming notebook topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rockersrac
csendes tag
válasz
IstvánLászló #3863 üzenetére
Közben volt időm, beüzemelni a lapot. Hála égnek a windows cserét is megtudtam úszni, így majd csak frissíteni kell 7-ről 10-re. 🙂
-
rockersrac
csendes tag
válasz
IstvánLászló #3803 üzenetére
Bios csere(újraírás) megoldotta a problémát, ismerős pc szervízben dolgozik, és sikerült egy köszönöm árban megoldani a problémát: lap bekapcsol, se kép se hang. Bios ic hőlégfúvó segítségével ,,kikap", foglalatba betesz, majd sokadik próbálkozásra-mint kiderült kissé kontakthibás volt a foglalat, ezen probléma elhárítása után sikeresen fel lett programozva a bios ic, majd vissza lett forrasztva, és az alaplap némi hiszti keretében működni volt hajlandó. Valószínűleg az ,,új" lapra áttérés karácsonyra marad.
-
rockersrac
csendes tag
válasz
IstvánLászló #3799 üzenetére
Stimmel minden szám(amúgy mindegy hogy rev1 vagy rev2, mert ugyan az a bios van mindkettőhöz, gyárilag egyezik a fájlnév, stb ) Direkt megnéztem, hogy rev1 laphoz rev 1 biost töltsek le.
-
rockersrac
csendes tag
válasz
IstvánLászló #3799 üzenetére
A lapot hibásan vettem 500ft áron.
-
jejike
tag
válasz
IstvánLászló #3780 üzenetére
ok. köszi a segítséget. akkor inkább gariztatom.
-
jejike
tag
válasz
IstvánLászló #3778 üzenetére
nem lehet vele csinálni semmit? vagy egyszerűbb inkább gariztatni?
-
jejike
tag
válasz
IstvánLászló #3776 üzenetére
igen még garis kb 1 hónapos a lap.
-
Hunter2
addikt
válasz
IstvánLászló #3435 üzenetére
Ez nem igaz mivel van több szerver lapom is és azok nem számolják végig. Szóval annak hogy ECC vagy nem pont semmi köze ahhoz hogy végigszámolja-e a ramokat.
-
Hunter2
addikt
válasz
IstvánLászló #3433 üzenetére
úgy hogy van több lapom is de csak az MS-9661-el van ez a gond.És 32Gb DDR2 ECC REG van benne.
-
Hunter2
addikt
válasz
IstvánLászló #3431 üzenetére
a problémás igen.
-
Hunter2
addikt
válasz
IstvánLászló #3429 üzenetére
van ugyan ilyen lapom ddr3-as verzióban, az nem számolja végig. Ebben a lapban is benne van a quick boot funkció a menüben csak épp nem működik, értsd: teljesen mindegy hogy enabled vagy disabled-re van állítva mindenképpen leszámolja a ramot.
Tisztában vagyok a lehetséges következményekkel, de maximum bele írom az IC-be az eredeti tartalmat és újra működik a lap.
Az lényeg az lenne hogy a quick boot működjön benne rendesen, meg is csinálnám csak épp a neten nem lehet erről fellelni infókat. Jóformán csak az SLIC tábla hozzáadásáról vannak leírások. -
Sörike
tag
válasz
IstvánLászló #3413 üzenetére
Nem is gondoltam volna hogy a billentyűzetnek van bármi köze is bioshoz
Na mindegy próbálok valakitől szerezni egy billentyűzetet kölcsönbe.
-
Sörike
tag
válasz
IstvánLászló #3411 üzenetére
Valami régi tescos ps/2-es Logitech
-
Sörike
tag
válasz
IstvánLászló #3409 üzenetére
Csak egy modulom van, azt már kivettem és vissza tettem de semmi. Az a fura, hogy a boot menü, meg a system informations az bejön, windows is (bár a boot most elállítódott és csak boot menüből tudok belépni windowsba) csak a bios nem
-
Sörike
tag
válasz
IstvánLászló #3407 üzenetére
Nem
-
Sörike
tag
válasz
IstvánLászló #3405 üzenetére
Gigabyte H110M-S2H
Pentium G4400
Intel HD graphics 510
8gb ddr4 2133mhz ramProbléma: integrált kártya csak 128mb ramot kap, ezt akartam biosban feltolni 1gigára, de amikor be akarok lépni biosba, a képen látható dolog történik
Amikkel próbálkoztam: bios reset -
válasz
IstvánLászló #3380 üzenetére
Az ő linkjén kiválasztva az ő általa megadott procit: [kép]
since = óta.. -
duel79
csendes tag
válasz
IstvánLászló #3378 üzenetére
ADX6400IAA6CZ van ráírva.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
IstvánLászló #3354 üzenetére
Azóta sikerül, végül megoldottam egy bootolható pendrive-al meg a végső előtti verzióval amihez volt alkalmazás is mellékelve. Sikeresen felment bios-ból és a verziót is felismeri. A problémám pedig az volt, hogy akármilyen vga driver is volt fent kb 50Mhz húzástól már instabil volt minden játék alatt. GTX980 G1 Gaming. Elhiszem, hogy szerencsejáték, hogy mennyit lehet húzni de nem gondolom, hogy ennyire bénát fogjon ki egy ember.
-
válasz
IstvánLászló #3180 üzenetére
Kijelöltem az alaplapod típusát, rákerestem google-val, első találat: Gigabyte honlapja, letöltés, bios, F10E...2009.11.18
-
válasz
IstvánLászló #3178 üzenetére
"keresném az eredeti gyári originált bios-t."
Az a lényeg hogy gyári legyen? szerintem nincs moddolt bios..
Vagy az a lényeg hogy minnél régebbi legyen a bios is a DOS 1.0, Win 1.0 mellé? -
mongoose123
aktív tag
válasz
IstvánLászló #3171 üzenetére
Szenvedjünk privát üzenetben inkább, ez hosszú lesz érzem.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
IstvánLászló #3167 üzenetére
HP-nál nem feltétlenül egyezik a ROM amit rá lehet égetni külsőleg mint ami ténylegesen is mert van, hogy tömörítik blablabla... különben ha a géped bekapcsol és működőképes akkor elérhető hozzá bios amit pl xp-n belül le tudsz frissíteni. Viszont FSB és hasonló állítgatások nem lesznek elérhetőek mert a HP gondoskodik a zárt és kiherélt BIOS-ról.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
IstvánLászló #3163 üzenetére
Véletlen nem HP géphez tartozik/tartozott régen az alaplap? Ha igen akkor elég problémás lesz.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
IstvánLászló #3161 üzenetére
Ha még szükség van BIOS Update -re akkor tudok benne segíteni.
-
válasz
IstvánLászló #3159 üzenetére
Bocs, de nem veszek senkinek semmit.
az eBay használata alapvető hogy egy ember a gyerekkorból a felnőttkorba léphessen és gondoskodni tudjon önmagáról...
1. regisztrálnod kell az ebay-re (ingyenes)
2. regisztrálnod kell PayPal-ra. (ingyenes, de esetleg ~100Ft-ot kérni fog amit később visszakapsz)
ezt feltöltheted átutalással is vagy beállíthatsz virtuális bankkártyát is amiket a magyar bankok ingyen adnak és a folyószámládhoz kapcsolódik (ez a jobb, kényelmesebb módszer)
3. ebay-en vett áru paypal-on keresztül kerül kifizetésre, és pár hét múlva a postás bedobja az árut a saját postaládádba..de erről sok jó leírás van a neten, de itt ez már off
-
válasz
IstvánLászló #3157 üzenetére
Nem. Egyszerre csak egyet programoz. Fileból beleírod a jó tartalmat mindkettőbe egymás után (azért előtte érdemes menteni mindkettő tartalmát). Ismétlem: a jó tartalmat. Gondolom úgy rontottad el hogy nem jó tartalmat próbáltál rátölteni...
Akkor vegyél egyet a linkről. Próbáld ki, játszadozzál vele, ha megéri az a lap mindezt..
Én sem tudok többet. -
kvio1
tag
válasz
IstvánLászló #3151 üzenetére
Sajnos erre nincsen lehetőség, szerencse kell ehez, h egy ismerősnek ugyanilyen alaplapja legyen. Csak azt nem értem, ha dual bios van az alaplapon, akkor elvileg a tartalék chipen lévő biossal helyre tudná magát állítani, de ez nem sikerül. Hiába ez a megoldás, nálam ez se segít. Köszi azért a segítséget!
-
kvio1
tag
válasz
IstvánLászló #3149 üzenetére
Akivel beszéltem, azt írta, h ha nem megy így se, akkor nem kerül semmibe. Ez van írva a weboldalon is. Vinni nem tudok bios fájlt, mondjuk megtudnám oldani valahogyan ezt. Legtöbb helyen azért nem vállalták, mert forrasztva van rajta a lapon a bios chip. Meg az, h felelős ezért, az tök mind1, mert ha így se jó, akkor nem az ő hibája miatt kell új lapot venni.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
IstvánLászló #2517 üzenetére
"nem tudtam hogy a gigabit biós csípje igy váltózótt meg"
Nem a chip, hanem a bios programkódja. És csak a "virtual DualBios"-os alaplapjaiban, mert a saját Giga lapomban tökéletesen működik a BootBlock-os rendszer. (Én is előszedtem a PCI-os S3Trio VGA-t és a floppy meghajtót, aztán sikerült.)A dual biosos Gigákban is kilőtték a BootBlockot. A helyén olyan kód áll, hogy hiba esetén indítsa a másik biost. És ez a megoldás működik is.
A virtuál biosos Giga lappal még nem találkoztam, (vagy nem bios jellegű probléma volt vele, ezért nem vettem észre), de a netes visszajelzések szerint nem is biztos, hogy működőképes rendszer.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
IstvánLászló #2514 üzenetére
Amit leírtál, az az Award Boot Block bios recovery.
Ebben az esetben nem játszik, mert a Gigabyte ezt kivette a biosból, és ennek a helyére rakta az Xpress Bios Rescue-t.
Ez a módszer semmi mást nem tud, mint hogy a bootfloppyról az autoexec.bat-ba beírt parancssort végrehajtja, és ha az a flashelő parancs, akkor beéget egy új biost. A bios setupot nem lehet elérni rajta keresztül. -
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló #2479 üzenetére
Szia
Akkor gondolom más sem jutott előbbre ezzel a dologgal....
Az ugyanolyan lap azért fontos,mert a bios frissítő progik igen nagy valószínűséggel kiszűrik,hogy egy picit is,de más konfigurációshoz van az a csipp.
Valami használtat kell vadászni...persze ekkor már előjön az a kérdés is,hogy akkor a régit kidobom,hamár vettem másikat
de a működővel ügyes kezekkel és türelemmel meg lehet javítani a régit.
Ennél többet én nem tudok ajánlani.
-
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló #2477 üzenetére
Szívesen...úgy gondoltam egyértelmű...sajna csak ugyanilyenbe....
Régebben a hobbielektronika fórumon belefutottam olyan topicba,ahol epromok égetésével és másolásával akartak foglalkozni. Köztük volt természetesen a biosz csipp is. De évek óta nem követem nyomon azt a fórumot. -
djyuri
őstag
válasz
IstvánLászló #2475 üzenetére
Szia
Ha jól látom cserélhető a bios csipped a lapon Az elem jobb felső sarkában.
Vagy ezt kéne újraíratnod egy működő gépben vagy egy nem biosz hibás lapot venned..mondjuk egy törött foglalatosat..
Többnyire működő gépben is lehet biosz csippet ki/be rakni...nyilván nem egyszerű csavarhúzóval zárlatot csinálva,hanem precízen spéci hegyes eszközzel a lappal párhuzamosan eltávolítva.Természetesen ez akkor,ha tényleg bajos a bios-od.
Amúgy nem tévhit...barátom MSI neo platinum 925X-es lapja évek óta a szekrény tetején pihen hasonló miatt..ott egy vírusos nvidia driver írt bele a lap bios-ába a telepítés közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pajac: Átlátszó fém
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest