Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tknof1871

őstag

válasz Thrawn #2738 üzenetére

Bár nem szeretnéd, a legjobb lenne egy külső házban tartani a HDD-ket amiket ritkán használsz, olyat, aminek saját tápja van és ki-be kapcsolható.
    Beszéltem egy szakértővel is, tehát nem a fórumon, hanem az életben és ő is erre jutott. Ez a csak HDD-nek fenntartott külső ház az, amit NAS meghajtónak neveznek? Van saját tápja. És megbízható hűtése, nagy ventilátorral?
    Melléktörténet, de eredetileg én is házon kívül tartottam a nem mindig használt HDD-ket, dokkolóban. Aztán jöttek a gondok a kánikulában, mert a dokkoló nem fújja le a meleg levegőt, nem is védi a HDD-t attól, hogy valami neki ütődjön, aztán kiderült, hogy olyan HDD-ket vettem, amik parkoló módba helyezik a fejegységet 8 sec-onként. De ezt nem lehetett orvosolni, mert úgy tűnik, a dokkoló is magától kapcsolgatja ki/be a HDD-t ha nincs írás/olvasás.Túl sok helyet foglal.
    Különös, hogy olyan házakat készítenek, amikbe akár 6 HDD-t is lehet tenni a 3.5 colos tálcákra és az 5.25 colos helyekről még nem is volt szó. Egy nem túl nagy házban is lehet 8db HDD, de arra nem gondolnak a gyártók, hogy a user nem mindig akarja az összes meghajtót használni. De ez csak egy magánvélemény. Oké, ez van.

Új hozzászólás Aktív témák