Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bi-flux szűrőbetét kompatibilitási lista:
BODYFORM Bi-flux szűrő
LAICA Bi-flux szűrő
BRITA Maxtra szűrő
BWT DuomaxClassic szűrőbetét kompatibilitási lista:
LAICA Classic szűrő
Bodyform Classic szűrő
BRITA Classic szűrő
ANNA Classic szűrő
WAL Wasser szűrő
KENWOOD szűrő
SOLAC szűrő
BWT classic
Aquellness -
Általában nem csereszabatosak egymással, de vannak kivételek. Ha jól emlékszem régebben a BestBuy fórumban írkáltak olyanokat hogy pl. a Laica biflux milyen Britta kancsóba tehető és fordítva. De lehet más topikban volt, nem tudom már.
Mondjuk ha lesz valakinek ilyen infó, akkor azt érdemes lenne itt összegyűjteni.
Hírtelen ezt találtam: [link]
-
vaakuum
addikt
Van valamennyi kompatibilitás a különböző gyártók kancsói és a különböző márkák szűrőbetétei között, vagy mindegyikhez csak és kizárólag a sajátot lehet használni? Mert ha lehet másik gyártó szűrőjét is tenni egy kancsóba, azzal azért kevésbé kellene gondolkodni, milyen gyártótól vegyen kancsót az ember.
-
zolikaDB
veterán
Srácok, bocsánat...
Szűrőt kiveszem a csomagból, bele a kancsóba, vizet engedek bele, és használom.
Rosszul csinálom?mod: minden szűrőbetétet így kell kezdnei használni? [link]
-
A szűrő be lett aktivàlva leírás szerint?
Esetleg a kancsó feltöltésénél a víz túl erős sugárban éri a szűrő lyukacsos részét ahol belefolyik a víz és ott estleg átnyomja a nyomás. Illetve a szűrőben àl a még szűretlen víz és mozgatáskor kijön belőle.
Ezekre tudok gondolni. Kérdés hogyan szoktad tölteni a kancsót.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Laica kancsó eseten, mik ezek a fekete pöttyök (fizikális, apró szemű cucc) a szűrő peremén és hogyan kerültek oda?
(Ez épp egy magnéziumos betét.)
[kép] -
konzumpro
lelkes újonc
válasz
forceberg #15 üzenetére
Milyen betéttel használod?
Nálam egy hasonló csapra szerelhető szűrővel nagyon felszaporodott az üledék a bemeneti oldalon és egy egyszerű szénszűrőn át is jött a mellékíze, lehet hogy olyan rétegzett szűrővel jó lenne, ami nem engedi át a szemcséken az üledék okozta bűzt, de ez akkor sem túl megnyugtató, hogy a szűrő eleje tele van undorító lerakódással.
Ami nekem jobban bevált emiatt az a szűrőkancsó, de mindig csak a szükséges mennyiséget leszűrve, szóval a felső részben nem szokott állni a víz, így az a kevés ezüst ami van a betétben képes gátolni a baktériumok szaporodását.
Most keresek vízlágyító megoldást kávégéphez és jelenleg a kancsós megoldás tűnik nyerőnek, Wessper nevű eBay-ről Németországból megrendelhető szűrőbetéttel, ami kellőképpen meglágyítja a vizet. Az olcsó Tesco filteren nagyon gyorsan átfolyik a víz és nem elég lágy, hamar vízkövesedik a gép, kéthetente citromsavazni kell.
-
Azt azért érdemes mérlegelni, mit szűr és mit nem szűr a Mineral és az Mg szűrő!
Bi-Flux univerzális szűrőnél ezt írják, ha már baktériumok is szóba kerültek:A szűrő ezüstöt tartalmaz, amely gátolja a baktériumok elszaporodását a vízben. Az ezüst antibakteriális tulajdonságai révén megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, ezzel biztosítva a tisztább ivóvizet. [link]
-
Gaborkik
tag
Bi-flux lassan cserés lesz. A kancsóhoz adott natúr volt benne eddig, következőnek gondolkodunk a Magnéziumos vagy a Mineral Balance verzión, mik a tapasztalatok, javaslatok ezekkel akpcsolatban ?
-
válasz
zsolti72837 #11 üzenetére
Ok.
-
zsolti72837
addikt
Azért javasolt, hogy a baktériumok ne szaporodjanak el benne. Tárolhatod a mikróban is vagy a tűző napon, ha neked úgy szimpatikus.
#8Gaborkik: A szűrő is kb ugyanaz, és be tudod rakni a mikroplasticosat is a germes helyére. Laica itthoni hivatalos forgalmazójának tudsz írni vagy hívni őket. Elég gyorsan szoktak válaszolni, ha baj van.
-
válasz
zsolti72837 #7 üzenetére
Ok, de csak javasolt. Ilyen alapon a sima csapvizet és bontott ásványvizet is hütőben kellene tárolni.
Megnéztem a füzetet, amit kaptam a kancsóhoz, abba nincs ilyen leirva. -
Gaborkik
tag
A nem megfelelő aktiválás mit jelent? Én a leírás szerint csináltam a Biflux és a Germ-stop aktiválást is, utána 3 kancsó vizet kiöntöttem, de még 4-5 kancsóig fura íz volt. Aztán eltűnt.
Másik kérdés: A Germ-stop meg a Mikroplastic-stop ugyanaz a méret lehet ? Kép alapján tök egyformának tűnik.
-
A Laica leírásában nincs ilyen. A promóban is csak az van, hogy befér a hűtő ajtajába.
Az öcsèméknek valami brutál széles Britta van, azt lehetetlen oda betenni, max valamelyik polcra.A másik két verziónál igazad van, főleg 1 amerikai konyhás nappalit nézve (nálunk pont egy beugró eltakarja a csaptelepet), de ha sok vizet fogyasztanak, akkor ott a fél éves vagy éves szűre csere olcsóbbra jöhet ki, mint a havi kancsó szűrőjènek a cseréje. Ezérz említettem meg.
-
Szombaton jött Alzától egy Laica Stream Line, 1-2 személyre kell, így nem a nagy kapacitásút rendeltem...
Felül van a pereméhez közel körben egy jelzés, addig lehet tölteni, igaz az már majdnem a karimája az edénynek, de ami lefolyik, bőven elfér alul. De mi van, ha nem mind folyik át egyből a szűrőn? Csak később, amikor kitöltünk már megszűrt vizet. Különösebben semmi nem történik, átfolyik az is, ami eddig nem folyt át. A hűtő ajtajának még a felét sem foglalja el a kancsó. Ja és van töltőnyílása, amivel nem is kell foglalkozni, mert a folyó víz lenyomja a kerek bizbaszt. Mondjuk ott ez a pici rugós megoldás nem tudom mennyire lesz tartós, majd kiderül.
A szűrt víz íze kifejezetten finom, nem kemény karcos, mint a csapvíz, amit egyébként nyáron szeretek, mert jéghideg. Viszont mostanában elég karcos a csapvíz és ha megszagolom, érződik a klórszag, szóval nekem bejött ez a vízszűrő nagyon. Ez a műanyagpalackok gyűjtögetése meg visszahordása kész katasztrófa volt eddig, csapvizet meg nem mindenki ihat, Törpenyuszi se például.
Ja és mivel finom lágy lesz a víz, az automata kávégépbe is ezt töltöm és még a kávé is finomabb így. Napi 5 literbe belefér simán így is.
Nem tudom hosszú hétvégén mi szaporodik a szűrőjében, de ha a gulyásleves kibírja 3 napig a hűtőben, talán nem a vízszűrő fog kinyírni. A palackos víz se nyilván, ha időben visszahívja a bolthálózat, amikor éppen túl sok arzént talál benne a hatóság vagy egyéb finomságokat. Gondolom ettől nem félsz annyira!
Ennél a kancsónál azt írja a használatija, hogy méreténél fogva elfér a hűtő ajtajában is, így ott is tárolhatjuk. Nem írják, hogy hűteni kéne bármely részét is!
-
st6969
őstag
"nem tesszük be a kancsót"
Valamelyik használati utasításában (vagy a kancsó, vagy a szűrő kazetta) az van benne, hogy a baktériumok elszaporodása miatt kell betenni. Én úgy értelmeztem, hogy a szűrő kazetta kell, hogy hűtve legyen, de akkor ennek még utána nézek jobban."4 vagy több személy esetén érdemes lehet vízszűrő berendezésben, vagy csapra szerelhető kivitelben gondolkozni."
A vízszűrő berendezéssel az a baj, hogy telepíteni kell egy harmadik kis gagyi csapot (ami mindennek útban van), a csapra szerelhető meg a "konyha éke" lesz, csakúgy, mint a pultra tehető, mindkettőből lóg a "tyúkbél". De van, akit ez nem zavar.
Az egyetlen számomra elfogadható verzió a pult alatti vízszűrő berendezés, 3 utas csappal,de az 70ezer körül van, cserébe még választék sincs belőle...
Wow...van 46-ért is, és ez nem is rossz -
1 ève használok Laica kancsót, nekem bejött, sokkal ihatóbb így a csapvíz. Csatlakozom az előtem lévőhöz, érdemesebb pillangó szelepest venni, hogy ne keljen a tetejét levenni minden töltéskor.
A mechanikus időzítő könnyen elállítódhat, viszont a digitàlis kijelző be van àllitva 1 hónapra, vagyis litert nem mér. Ha nincs megfelelően aktivàlva a szűrő, akkor érezhető egy kis utóíz, de idővel elmúlik. Mi üveg palackba áttöltjük, és úgy tesszük a vizet a hűtőbe, nem tesszük be a kancsót. Főzéshez, kávé és teához is ezt hasznàljuk.4 vagy több személy esetén érdemes lehet vízszűrő berendezésben, vagy csapra szerelhető kivitelben gondolkozni. Felhasznàlasi mennyiségtől függően olcsóbbak is lehetnek ezek
-
st6969
őstag
Nemrég vettünk alap Brita (fantázianevére nem emlékszem) kancsót Lidlben.
Az egyik, amit a leendő vásárlóknak javasolnék, az az (bár apróságnak tűnhet), hogy olyan modellt válasszanak, aminek a fedelén van betöltő nyílás. A legolcsóbb modellekén nincs. Gyakorlatilag az egész fedelet le kell venned, ami persze egy mozdulat, de visszarakáskor azért figyelni kell, hogy megfelelően illeszd, és végig be legyen rendesen pattanva a fedél. 100x egyszerűbb, ha van egy felnyitható betöltő nyílás, és nem kell a fedelet levenni.
A másik, hogy ha a felső tartályt teletöltöd, akkor nem tud átfolyni az összes az alsóba. Ott egyszerűen kevesebb a térfogat. Nem csak akkor, ha színig töltöd. Kb. 3/4-ig kell tölteni, akkor át tud folyni. Legalább egy jelölés hasznos lett volna erre.
A leírás szerint hűtőben kell tartani megelőzve a kórokozók szaporodását. Méretéből adódóan az átlag hűtőben az ajtó alsó polcának 80%-át elfoglalja, talán egy db palackos üdítő fér mellé (mi ezen a ponton engedtük el, és ásványvizezünk tovább rengeteg pénzértés palackokat gyűjtögetünk
).
Az íze olyan, amilyen, nekem pl. nem jött be. A sima, szűrés nélküli csapvíz nekem jobban ízlett, a szűrt számomra kicsit kesernyésebb.
Ha csak egy-két napra (esetleg egy hosszú hétvégére) megyünk el, akkor 3 nap állás után ki tudja, mi szaporodik fel a nedves szűrőbetétben... -
A háztartási célú víztisztító kancsók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Rossz minőségű vagy csak nem finom csapvíz miatt, akár egészségvédelmi okokból is, sokan használnak, ill használnának víztisztító kancsókat.
A nemrég bevezetett palack visszaváltási mizéria is oka lehet, ha valaki ilyet akar vásárolni.
Van pár ismertebb márka, Laica, Brita, BWT és társai...
A topik célja az lenne, hogy aki nem ismeri ezeket, infókat gyűjthessen, milyen kancsókat lehet/érdemes vásárolni, különös tekintettel az ezekbe a kancsókba való cserélendő szűrőbetétekre! Utóbbiak nagyon lényegesek, akár szűrőkapacitásuk, akár kompatibilátásuk miatt is!
Hasznos lehetne minél több márkát, tipust itt összegyűjteni, szűrőbetétek infói azoknak is hasznosak lesznek, akik már túl is vannak a kancsó beszerzésén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló