Hirdetés
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NF-
junior tag
Mai modellem
Paraméterezhető porszívó adapter generátor [link]
-
Imy
veterán
X1C
PLA - Textured PEI plate - 60 foknál is ugyanaz.
A tárgy 250mm széles. Így felhajlik a sarka. Erre valami tipp?[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
En 100-as $fn-t szoktam, teljesen jol mukodik szerintem (bar lehet hogy hatalmas modelleknel mar lathatoak a sarkok).
Rakattantam a HSW-re, az utobbi 3 napban csinaltam egy kis falat magamnak, sokkal kenyelmesebb mint polcon/fiokban kotoraszni
Volt amihez nem talaltam modellt, pl. a jo kis Lidl-s csavarhuzokeszlethez, ahhoz csinaltam.A csatlakozok kulon is fent vannak, csak ossze kell passzintani a gyorsan megtervezett tartokkal, magukat a clipes standard csatikat nem akarnam nullarol megcsinalni
[ Szerkesztve ]
-
NF-
junior tag
A hivatalos dokumentáció szerint nem ajánlatos nagyobb értéket beállítani mint 128. Ha még ajánlhatok valamit, akkor a kommenteket a változók elé tedd be, így azok magyarázatként megjelennek a customizerben.
-
Emunem
senior tag
MW-re most 52 pontot lehet potyázni! Academy vagy mi a szösz.
-
NF-
junior tag
Készítettem ma egy paraméterezhető horgolható alap generátort. [link]
Nem tudom, hogy hányan foglalkoznak itt ilyennel, de az én nejem most erre van rákattanva. -
Imy
veterán
Ma egy paraméterezhetó egyszerű dobozt terveztem.- Akinek van lehetősége töltse. Köszönöm!
-
cross56
senior tag
Sziasztok.
Érkezett frissítés bambu studio-hoz mar jópár hete, amit mindig feldobál. Ha leakarom frissíteni, akkor komolyan újból fel kell telepíteni az egészet? Vagy minek kell külön letölteni?
Vagy a letöltött telepítő felül tudja írni a jelenlegit?[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Nem tudjátok, hogy Van e esetleg a linken található inditási gcode A1 re? Kollégám A1 minin használja már jó ideje,hibátlanul működik ,+ spórol vale napi 1-2h-t. Nekem is jól jönne, mert sok rövid inditásnál elég sok idő összejön. Csak a rezonancia teszt nélküli gcode t használom, legalább nem kel fel rá a család.
[link] -
Imy
veterán
Én is megpróbálkoztam a paraméterezhető openSCAD modell készítésével. Készítettem egy egyszerű, de annál hasznosabb modellt.
Ezzel alátét, tömítés, távtartó készíthető.
Aki gondolja töltse le, használja. -
doc
nagyúr
Like/download ment. Oh, errol eszembe jutott a wc-uloke alatet amit csinaltam multkor, fel is toltottem gyorsan, legalabb meglesz ha esetleg megint kene (nem tudom mennyire birja majd a PLA, eppen az volt a nyomtatoban, meglatjuk)Imadom ahogy az ember megoldja a kis egyszeru hetkoznapi problemakat egy ilyen nyomtatoval. Azt mondjuk keptelen leszek megerteni hogy miert adnak a wc-ulokehez sima vas alateteket, amik par honap alatt teljesen sz@rra rohadnak a furdoben...
Meg csinaltam tegnap este egy insertet is, lefekveskor elinditottam a nyomtatast, a kis Minin kivalasztottam az 50% sebesseget, igy a gipszkarton fal masik oldalan abszolut semmit nem lehtett hallani belole, reggelre el is keszult
itt is hasonlo a problema, csak itt nem teljesen szetrohado vas alkatreszt adtak a furdoszobaba, hanem vekony, szetszakado es egyaltalan nem praktikus papir insertet a jatekhoz, ami raadasul a doboz kb felet kihasznalatlanul hagyja. Komolyan, miert nem foglalkoznak legalabb minimalisan azzal, hogy az eladott termek jol hasznalhato legyen?
BTW, ezt a minden nyomtatas elott elvegzett rezges-tesztet nem lehet kikapcsolni (ahogy pl a flow dynamicsot es bed levelinget)? Feleslegesnek erzem minden alkalommal berregni...
[ Szerkesztve ]
-
NF-
junior tag
Paraméterezhető cső-vég takaró
https://makerworld.com/en/models/1187902-pipe-cover-decoration -
nagyi2k
tag
Sziasztok!
Készítettem egy egyszerű biciklis asztali díszt!
Bicaj
Aki teheti, kérem töltse le és like- olja.
Köszönöm!
Üdv. nagyi2k -
Emunem
senior tag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!
Többet kaptam, mint kértem.
-
doc
nagyúr
válasz
Emunem #10446 üzenetére
koszi mindenkinek, messze meg a 40 dollaros kupon, de lassan el tudom hinni hogy egyszer majd osszejonEn most rendeltem "hirtelen felindulasbol" (igazabol napok ota meg van nyitva es ragodok rajta, eppen van itthon 1-2 tekercs szoval nem surgos) 5 KG Jayo-t, 50 dollarert zsakbamacska, hatha jon olyan szin amit amugy nem vennek de egyszer majd jol jon
-
doc, Emunem like, letöltés, boost ment.
-
ParadoxH
aktív tag
#10440 doc
#10441 Emunem
Mindkettőtöknek ment a like + letöltés.#10439 JasL - Minden jót!
-
Emunem
senior tag
válasz
molnartibor #10443 üzenetére
PLA / PETG a legegyszerűbb nyomtatni. Színre meg ami tetszik. (prototípushoz fekete / fehér a legjobb, mert ezek a színek a legolcsóbbak.
)
Márkából nem merek ajánlani, mert az sokszor ízlés dolga, de én Bambu és Sunlu termékekre álltam rá, de vettem elég sok fajtát. (van még esun PLA silk, dirtdevil ASA, Overture TPU, meg eryone ASA / dupla színüek) -
molnartibor
tag
Sziasztok!
Tervezek venni a következő 1-2 hétben egy P1S kombót a hivatalos oldalról, az lenne a kérdésem hogy milyen filamentet célszerű rendelni még mellé? A három amit adnak gondolom ilyen 1/3 roll PLA de nem vagyok benne biztos.
Köszönöm és üdv.
-
Emunem
senior tag
Hali, részt veszek a lejárófélben levő tv/monitor emelő versenyen, egy pár Like, vagy letöltést előre is köszönök minden tagtól.
Ez lenne az. -
doc
nagyúr
Remelem nem utkozik a szabalyzatba (nem talaltam benne), de ha valakinek lenne eppen lejaro felesleges boostja, megkoszonne a parametrikus dobozom
Egyebkent megjott az Alirol rendelt "3D effect" build plate (egy carbon/diamond meg egy csilivili szines 'hologramos'), tokeletesen mukodik mindketto (kaptak egy alapos szappanos mosast hasznalat elott, oszt' ennyi)
-
JasL
őstag
Pár hónapja vagyok ennek a csoportnak az aktív résztvevője, viszont az élet úgy hozta, hogy el fogok tűnni innen. Nem a nyomtatást hagyom abba, csak úgy érzem, tovább kell lépnem, más pontokon kell több időt szentelnem az életemnek. Remélem senkiben sem fog űrt hagyni a hiányom
Lehet majd néha beugrom olvasni és talán írni is, de nem tervezem. Remélem párotoknak tudtam hasznos tanácsot és ötleteket adni!
Minden jót! -
JasL
őstag
válasz
Emunem #10434 üzenetére
Ilyet bárki tud szerintem 30 perc alatt tervezni, de tessék, itt van: Orszi-porszi alkatrész
[ Szerkesztve ]
-
JasL
őstag
Sajna eltört ma a gyerek orrszi-porszija. Még jó, hogy volt itthon egy 3D nyomtató meg értek kicsit a CAD-hez is:
[ Szerkesztve ]
-
JasL
őstag
válasz
Emunem #10426 üzenetére
Röhögni fogsz, de ez kurva nagy szám! Irdatlan mennyiségűt el fognak adni belőle, brutális haszonnal! Most nagyon rá van pörögve a világ az ilyenekre, nem véletlenül hoztak ilyet, volt ott piackutatás bőven! Ez nem a maker-eknek szól, de nagyon ütős téma.
Ezt akár még a LEGO is megérezheti. Főleg, hogy csak a bambu idén 3-4 millió nyomtatót fog eladni.
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
válasz
H2o-pok #10415 üzenetére
szerintem meg az alis csilli villi tálca nem bírta szusszal (sokkkal vékonyabb lemez, mint a gyári bambu, vagy ahhoz hasonló minőségű) és simán megadta magát a legkisebb warpingnak. Sem a brim, sem a lepkefül nem fog segíteni, csak a vastagabb, merevebb tálca.
(saját tapasztalat alapján)Amúgy csiszoló papír, aztán jónapot. (Ha van elég húsa.... , ha hagytad gyári 3 rétegűre, akkor az csak 0,6mm... annyiból nem csiszolod ki a 2mm-t)
-
NF-
junior tag
Készítettem egy paraméterezhető flakon generátort PCO-1881/1810 kupakokhoz
https://makerworld.com/models/1181937 -
JasL
őstag
Én inkább emelném a hőfokot, tálcát 60-ra, a sebességet levenném 50%-ra az alsó 1-2 centin (azért, hogy kisebb legyen a hőmérsékleteltérés közöttük, akkor kisebb a feszültség is), PLA-ét levenném 200-ra, ha az nem segít akkor inkább fel 220-ra. Ha egyik se használ, akkor más anyag után néznék, vagy 3DLac a tálcára (ez bambuknál szerintem amúgy konkrét gányolás). A silk anyagok nálam nem szoktak vetemedni, gyári tálcára úgy leragad, mint a pinty. Persze nem voltak alkoholozva, cérnakesztyűben kezelem már a nyomtatókat.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
őstag
válasz
H2o-pok #10415 üzenetére
Hát erről fogalmam sincs, 2mm az brutál sok! Nekem bambukkal ilyen soha nem fordult elő, még az A1 minim is röhögve kinyomtatott 10x10cm sík 2mm alapzatot nulla elválással! Ezt röhögve ki kellene tudnod nyomtatni, simán össze tudtam két darab 10x10cm-es síkot is ragasztani! Pedig itt aztán már lenne oka vetemedni! (a felső szürke tálca valójában csak 2mm-es az alsó felületen, mégis síkban van)
[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
Üdv szakik.
A képeken látható 2 fél modell. A 2 sik felületet kellene összeragasztani,de Látni,hogy vetemedett, van benne kb 2mm. Ilyen esetekben milyen beállitáson célszerű módositani? A1 es gép,asztal 59fok, sima pla+ silk. Elég nagy felület,ezért nem is raktam peremet, és ilyen még nem volt nálam.
Köszi
-
-
-
JasL
őstag
Megjelent a 3D jake kínálatában a híres szilikonzsír és olaj is.
-
sonny007
tag
válasz
ptesza #10408 üzenetére
Azt is próbáltam 2x. Mind a 2x feljött így azzal felmondtam
Most jelenleg amúgy ezzel próbálkozom ami feljött/lelökte nem tudom pontosan.
Ezt gyárilag kaptam a Bambutól így nekem nagyon nincs mással tapasztalatom egyenlőre. Aliról rendeltem egy ilyet ha a mostani próbálkozásom is feljön akkor megpróbálom ezen. Csak mivel ennek van ilyen csillogós hatása így vannak dolgok amiken nem szeretném, hogy rajta legyen. Ezért használom a gyári bambu texturált lapot (csak az utóbbi időben egyre kevésbé maradnak rajta dolgok, pedig 2 hónapja van csak meg. Azóta a nyomtató kb 400 órát ment.)Szerk: Biquinak vannak lapjai azokat láttam már páran lecserélték a gyári helyett. De vajon jobb is-e azt nem tudom.
Készítettem amúgy egy first layer-t és tökéletes lett a gyári pei lapra. ezért vagyok tanácstalan mi az oka ha egy adott tárgy leesik.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #10407 üzenetére
Ha erről van szó akkor az nekem is feljött amúgy.
Szerintem nem szükséges mechanikai dörzsölés. Csak egy sima mosogató szivacsom van. A mosásnál az a lényeg, hogy amikor vizes akkor egyenletes réteget képezzen. Ha szétugrik vagy vannak 'száraz szigetek akkor még mosni kell.
Saját tapasztalatom az, hogy ez az arany színű textured PEI lap nem olyan jó mint a fekete volt.
Lehet körül kellene nézni valami tuti után. -
sonny007
tag
válasz
Emunem #10405 üzenetére
A DM-es szappant a hétvégén beszerzem. Sima szappannal mostam már át de nem a dörzsi felével. Hát nyomtattam 2-3 kisebb tárgyat (szemüvegnek a szárát). A többsége a nyomatoknak PLA-val történt. Ami még lehet probléma volt (lehetett), sokszor melegen szedtem le a tárgyakat idő hiány miatt és, hogy tudjam a másikat nyomtatni.
#10406Emunem > JasL#10404
Na erről se hallottam még..
Megpróbálok be szerezni ilyen fém gyapotot is ha az segítene a helyzeten.
Ha egyik se válik be kénytelen leszek lecserélni a lapot mert akkor valamivel sajnos tönkre vágtam..A peremet mindig 5mm-re állítom be. Lehetséges, hogy akár 10mm-re is lehetne állítani kellene a jobb tapadás érdekében amikor magasabb tárgyakat nyomtatok?
Tegnap nyomtattam egy 22mm-re átmérőjű 1mm magas korongot, perem nélkül gond nélkül ki bírtam nyomtatni.
Viszont próbáltam utána nyomtatni egy imbusz kulcshoz "fogantyút" vagy, hogy lehet nevezni aminek volt 5mm pereme az viszont 3,7cm-es magasságnál lelökte.. szóval teljesen tanácstalan vagyok. Van itthon még 1 PEI lapom azzal ma majd megpróbálom a fogantyút kinyomtatni hátha azon sikerül. Mert akkor talán egyre jobban bebizonyosodik, hogy a lap tönkrement.. -
Vesa
veterán
Még egy kérdés: Van egy modell ami 8 óra lenne, de nem vagyok biztos benne, hogy minden méret jó. Meg tudom-e azt csinálni, hogy csak X rétegig nyomtatom ki, mert akkor csak 30 perc, és ha jó, csak akkor engedném rá a teljes nyomtatást? A szeletelőben oldalt ha lehúzom a réteg csúszkát, akkor van rá esélye, hogy csak addig fogja nyomtatni? Azt látom, hogy szünetet be lehet iktatni, de az nem megoldás, mert úgysem fogom folytatni, elölről kell kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest