Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
Van akinél jól működik a 0.2mm-es fúvóka?
Literálisan mindent próbáltam és nem jutok vele dűlőre. Az első rétegen egyszerre kapok göböket és alul-extrudálást.
Röviden, kiinduló állapot:
[kép]
Fúvóka tisztítás után (semmi eredmény):
[kép]
Ami egyből működik, vissza a 0.4mm-es fúvóka:
[kép]
Ha így hagyom a többi réteg valamennyire elfedi a problémát, de et nekem nem elég, mert egy logót szeretnék nyomtatni és minden kis hiba meglátszódik a végeredményen, ezért is vásároltam a kisebb fúvókát.
Mi a helyzet nálatok? -
fecke78
senior tag
A1 petg nyomtatásnál a ventillátor sebbesége mennyi legyen? Jelenleg 100 % on megy .
Volt egy pici nyomatom , egy doboz tetögombja ,az felénél szétszálasodot ott a nyomtatási sebesség 50% ra levételével másodjára sikerült -
Emunem
őstag
én mostanában úgy szoktam, hogy csak az elejét fogom meg, lehúzom a lapot az ágyon a tárgy közepéig, aztán lassan lehajlítom, lepattan a tárgy, aztán megy is vissza a lap. A mágnes pont annyira erös, hogy eleget hajoljon meg a lap a tárgy leválásához. Kb 3 hónapja így csinálom, tökéletesen működik.
-
JasL
őstag
[link] ezt próbálta már valaki? Régóta szemezek vele, csak nem tudom, hogy jó-e.. pedig lenne pár tekercs itt, amihez jó lehetne! A gyártó pedig elég megbízható.
-
JasL
őstag
Ja van amúgy Stick verzió is, ha valaki nem gerjed a szpré formátumra, ez kicsit bambusabb (ezt nem próbáltam, és nem is mindenki elégedett vele).
-
JasL
őstag
Bambu lapokban az a jó, hogy nem kell ragasztózni, meg alkoholozni. Főleg nem minden nyomtatás után! Egyetlen trükk van, NE TAPOGASD ÖSSZE A LAPOT! Én mindig a pereménél fogom meg, hajlítást is úgy csinálom, hogy nem a hüvelykujjal ráfogok, hanem peremen és inkább hátul nyomom középen. Ha meg tudod oldani, hogy a "zsíros" kezed nem ér hozzá, az lenne a legjobb! Ez nyilván nem lehetséges, bár ha odakészitesz a gép mellé egy cérnakesztyűt, és felhúzod amikor a laphoz nyúlsz, olcsóbb, gyorsabb, és hosszútávon eredményesebb, mint a folytonos ragasztózás/mosogatás, és a tapadófelület se megy tönkre. De ha már a lap degradálódott a sok nem kívánatos kezelgetéstől, akkor ez a legjobb (az értékelése magáért beszél), vékony rétegben, éppen csak szellentve! És nem szabad minden menet után letakarítani ezt se, egyébként alkohol oldja fel. Én IPA-t használok néha, meg nem tapizom össze a lapokat, és ennyi igazából, fél éve nem ragasztóztam a bambu lapokat és még egy nyomatom sem vált le! De a szappanos mosás is nagyon jó, az arany színű lap ragadósságát pl nagyon hamar kicsinálják az alkoholok, annál nem is ajánlom!
-
rodman73
aktív tag
Tisztítottam én is rendszeresen marha epe szappannal, de azért nem mindig tapadt úgy. Szóval vettem liquid gluet és el kezdtem használni. Így sokkal jobb a tapadás, alig fordult elő azóta ilyen gond. Ennek a ragasztónak egyébként van alternatívája ami itthon elérhető? Mert ha csak ragasztó kell, posta költséggel együtt már nem éri meg bambu oldaláról rendelni. Maga a ragasztó egyébként sokáig elég.
-
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #10180 üzenetére
Imy-nek igaza van. Sajnos én is jártam így mostanában egyszer.
Felismered az újlenyomatokat? Mert nekem passzoltak rá az ujjaim.
Próbájad meg előbb alaposan átmosni mosószappannal. Az alkoholos mosás a szappan után nem kell.
A Denkmit szappan már bevált.Ja. És pont ilyen aranyszínű lap. Most nemrég vettem.
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Ezt miért követte el a nyomtató? Az egyik téglalap alul extrudált (ha jól gondolom) a másik szép egyenletes. Tegnap csináltattam vele egy teljes gép kalibrációt. Bambu A1
Szerk: Anyag: PLA (amit eddig is használtam) -
H2o-pok
senior tag
Most a Lidl ben 2500ft.
-
rodman73
aktív tag
Nekem az ABS nem akar lejönni a pei lapról. Pedig van alatta ragasztó is. Erre van tippetek esetleg hogy tudnám le szedni?
-
sonny007
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Sajnos a PEI lapom szenvedett egy kis sérülést (én voltam a hibás 1-2x nem oda raktam vissza ahova kellett volna... :/) ez mennyire probléma?
Alin láttam vannak olcsóbban PEI lapok, érdemes onnan nézni valamit?A másik kérdésem. Nem tudom, hogy a gyári G-Code mászott el vagy csak most tűnt fel. De a szilikonos fej tisztítót csak előről éri a fej. Tehát nem a 2 szilikon csík közé megy be így ezáltal konkrétan nincs teljesen megtisztítva.. Ebben tudnátok segíteni milyen kódot kellene megnézni?! Mi lehet a gyári neki?
Köszönöm szépen a segítségeket.
-
fecke78
senior tag
Pla val voltak sikeres nyomtatásaim, pteg beállitások ellenőrzésére jó az a kishajó kinyomtatása...?
-
JasL
őstag
Előtte, utána... fél év alatt a gyári áttetsző kifehéredett, kb 30% mennyiségűre redukálódott. Letöröltem, applikáltam az új Superlube-ot.. meg se lehet mondani, hogy nem a gyári van rajta új korában! Nagyon elégedett vagyok vele, állagra, színre, 100%-osan egyezik a gyárival.
Gyári fél évesen: koszos, kifehéredett, elfogyott:
Új Superlube kenés, mint a gyári kence új korában:
-
JasL
őstag
válasz
tzimash #10157 üzenetére
[link] Ez nagyon jó (folyékony verziót használom), PLA alkatrészek utána csak úgy válnak szét nekem, hogy a teljes tetejét letépi, előbb engednek a rétegek mint ez.. tudom, mert próbáltam
Pillanatok alatt megköt, de a kezed is összeragasztja simán, óvatosan kell használni.
-
Emunem
őstag
Make My Sign-el kapcsolatban van tapasztalat, számolja ugyanúgy a letöltéseket, like-okat? (Ilyenröl lenne szó)
-
tzimash
őstag
PLA-hoz kinek milyen ragasztó vált be? Nem a bed-hez, hanem a kinyomtatott dolgokat egymáshoz ragasztani? Ezt a fajtát próbáltam, nem voltam megelégedve vele.
-
poli27
Topikgazda
AMS Saver Snag Cutter V1.3 by Hexavalent - MakerWorld
Ezt láttátok már? Ha ragasztva van az orsó akkor elvágja a szálat, ne akadjon el a nyomtatás -
cross56
senior tag
Sziasztok!
Nem akarok már nagyon ezen rugózni, de egyébként a p1s nem volt raktáron eu-ban, így nem tudták egyből küldeni. Tehát pre sale-lel vettem meg. Az oldal akkor azt írta, hogy kb január 31-én lesz feladva a nyomtató.
Na most ha nem volt nekik raktáron, akkor gondolom csak kínából várják ők is, ahol most épp 1 hónapos leállás van. Kezdjek aggódni, hogy 31-én sem lesz feladva, vagy azért az oldalon tényleg a valóságot szokták írni?
-
fecke78
senior tag
Na végre
-
ParadoxH
aktív tag
Ismét van PLA Matte Refil 10kg 130 ercsiért a bambunál
-
ptesza
senior tag
válasz
rodman73 #10126 üzenetére
Az lehet a baj a spool-lal, hogy kevés van rajta és könnyű. A papír spoolokra már elég egy réteg cellux is körben, nem igazán szükséges keretet nyomtatni. Vannak kifejezetten a tekercs belsejébe tervezett tartók. Lehet bele szilikagélt tenni vagy súlyokat (pl ceruzaelemek)
-
Emunem
őstag
válasz
Szikravadász #10136 üzenetére
like+letöltve.
Grat, így utólag is.
-
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
Bejelentkezem egy P1S comboval. Októberben vettem, azóta 200+ tárgyat nyomtattam, csak hobby nekem. Tuningolt E3v2-ről jövök, de ez egy egész más világ, lehet, hogy lesznek kérdéseim.[Imy], [JasL] ment a boost és a letöltés, ahogy többeknek is korábban.
A tervezés nem megy (még), egyelőre mindössze egy remixem van feltöltve: [link] -
JasL
őstag
Akinek van ilyenje valamelyik gépén, el tudná mondani, hogy pontosan mit is csinál és hogyan is működik? Ez valami rugós dolog? Tudom, hogy AMS Lite egyik alkatrésze és hogy spool megy rá, csak lehet egy spool-DIY projektemhez jó lenne, ha tudnám, hogyan működik.
-
nagyi2k
tag
Sziasztok!
Hátha valakinek ilyenre van szüksége:) Vslot2020 láb.
A modell
Üdv.: nagyi2k -
JasL
őstag
Köszi!
rodman73: szerintem ezt több darabból kellene, külön a színeket és optimalizált alkatrészirányokkal a nyomtatásnál! Az elcsúszás legtöbbször a fej elmozdulásából és hibás pozíció számításából szokott adódni, ezt pedig a modellbe való ütközés szokta kiváltani. Lassítsd a nyomtatási sebességet, valamint grid kitöltés helyett rectilinear-t használj, ott nem keresztezik egymást a vonalak (grid-nél igen, rétegen belül!).
-
rodman73
aktív tag
Az a bajom a nem gyári filamentekkel, hogy néha elakad, se előre, se hátra nem tud menni az ams-ben. Előfordult már papír és műanyag tekerccsel is. Próbáltam rá mindenféle keretet nyomtatni, de úgy sem 100%-os. Szóval én maradok szerintem a gyári filamenteknél.
31 órás nyomtatás és miután elakadt a nem gyári filament, sajnos elcsúszott a teteje és a szárny is. Amit én törtem le véletlenül.
Miért csúszik el ilyenkor amúgy? Ez a tekercs elakadástól van ugye?
-
JasL
őstag
Nagy nehezen elkészült életem első MakerWorld feltöltése is, remélem így kell! Egy-egy boost tokent elfogadok, cserébe megy tőlem is. Meg aki tudja, töltse le légyszi!
Hátha egyszer nekem is küldd a bambu ingyen PLA-t
-
Imy
veterán
Elkészült még 2 méretben a szekrény fogantyú sablon. Egy kisebb és egy nagyobb. Letöltést elfogadom, köszönöm!
-
ptesza
senior tag
Lehet venni kisebb kiszerelésű tubusos zsírt. Szerintem nincs különleges igénybevételenek kítéve. Pl hőtermelődés, nagy fordulatszám, extrém nyomás. Ezért szinte bármelyik jó lesz. Az ajálnás a lithium bázisú kenőzsír.
Következő olajcserénél majd dobok egy ilyent a kosárba, és tervezek hozzá valami applikátort 3D printre. -
ParadoxH
aktív tag
Nemcsak hogy nem ajánlott, de a garanciát is bukod a bambunál ha valamilyen hiba folytán kiderül, hogy nemcsak IPA-val kented. Mivel vannak olyan gépek amelyek 10.000 órás használat után is működnek ezzel a karbantartással, szerintem finoman szólva sem következetes dolog attól eltérni.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
poli27 #10110 üzenetére
+1
Erre külön figyelmeztet a bambu. -
Joshi
titán
Megtaláltam hol lehet kapni a MOL Liton LTA 3EP kenőzsírt, ha valaki esetleg rendelne. Mondjuk ez elég nagy kiszerelés, de el lehet kenni 3D nyomtatótól függetlenül is pl kerékpár stb.
-
Joshi
titán
Ha már elővettem a sprayt és a zsírt, így meg is tisztítottam és kentem a cuccokat. A karboncsövet én így szoktam befújni hogy az ékszíjra ne menjen. Azért volt kosz rendesen, pedig én nem nyomtatok sokat. A menetes orsót is áttöröltem konyhai papírral mielőtt megzsíroztam. Sok zsírt nem szabad rá tenni.
-
Joshi
titán
Én ezeket vettem, de az a MOL-os litium zsír csak neten kapható, már nem tudom honnan rendeltem. Nem fehér, de igazság szerint annak nincs szerepe hogy milyen színű.
A PTFE spray-t a fej karbon csöveire szoktam fújni vigyázva arra, hogy máshova ne menjen. A legjobb ha konyhai törlőpapírra fújjuk és azzal töröljük át a tengelyeket.Illetve Obiban is kapható spray formájában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest