- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
Nekem közel 2600 órát bírt a 0,4-es nózi, amit gyárilag adtak az x1c-hez, és pla, abs, asa, petg és tpu nyomtatás is volt. Egyszercsak elkezdett dugulni mindenféle anyaggal, minden helyzetben. Úgy voltam vele, nem szöszmötölök tovább, cserélem. kiszolgálta az árát.
Az össz "odafigyelés" annyi volt, hogy vennem kellett az aljára "szilikon ruhát", mert az valamiért elszakadt. -
Sketch001
kezdő
Nem igazán van mit csinálni vele. Néha azért érdemes ranezni hogy hogy néz ki... Görbe, kopott a hegye, etc. De ha valami van vele azt a nyomtatási minőség egyből jelzi általában.
"csak akkor látom, ha szétrobbant az egész.
"
Nem feltétlenül, hiszen masszívan elkezd alulextrudálni, levegőbe nyomtatni, csak ezt nem mindig látod kamerán ugye.
-
Sketch001
kezdő
Netes random képek
Az egyik tipikus oka a runintalan első nyomtató tulajdonos, aki elhiszi hogy ezek csoda gépek. Persze nem egy ender 3, de ha nem nézed, hogy legalább az első 1-2-3 réteg hogy tapadt le... Ez az esetek 99%-a kb aminek blob a vége. Nem tapad le az asztalra a filament, hanem szépen osszedi a nozzle, és mivel csodából van a gép, 4-5-10 óráig rá se kell nézni.
Aztán van a jobbik fajta ami vékony magas modell, kis tapadási felülettel, annak a teteje jellemzően tud billegni már de ennyire az nem lesz rossz, sőt... Ott ennyi anyag már nincs amit nyomtatni kell...
És aztán persze van a 0.9%, amikor a heatbreak kezd szivárogni. Jellemzően silány minőség vagy dugulás miatt is kialakulhat simán. Eldugul a nozzle, megnő a belső nyomás, itt meg nincs ragasztás, csak össze vannak préselve az elemek. Kicsit szétdobja, de te meg nem látod mert a szilikon zokni mögött kezdődik... Ez a gonoszabb dolog... Ezt csak úgy tudod elkerulni ha rendszeresen ranezel a gépre... De ez rohadt ritka dolog...
Nem csoda gép egyik se, ha nem figyelsz mit csinál előbb utóbb lehet nem lesz szerencséd...
-
Sketch001
kezdő
Az xl sajnos egy csomó gyerekbetegséggel küzd amikkel nem nagyon tud mit kezdeni a Prusa. Tény hogy az elképzelés jó, de ők sem nagyon tudtak mit kezdeni a tool changer problémákkal... Az, hogy kb csak szűz nozzle mellett lehet th offset kalibrációt csinálni mert másképp semmit se ér eleve szomorú. De az se jó dolog hogy ezt egyszer megcsinálod és fejcseréknél nincs finomhangolás. Akkor is létezett eddy current szenzor, vagy felfele néző kamera vagy akármi amivel kompenzálni lehet a szórást, de hát...
A jelentős eltérést meg nyilván a komolyabb anyagoknál hozza a h2d... Az xl majd 800 eurós "háza" szállítással egy nagyon nagyon rossz vicc annyiért. Nincs aktív fűtés se, egy alis hőmérő van belebiggyesztve, az illesztéseknél nem hézagok vannak hanem szakadékok. Annyiért komplett p1s combo-t veszel szép lassan...
A h2 absgf-től fölfele egyszerűen köröket ver az xl-re. pa6 és társaival olyan majdnem warp mentes dolgokat nyomtat, amiket sokkal drágább gépek se mindig... Az illesztésekhez a toleranciát majdnem 0-ára lehet rajzolni és a jellemzően problémás elrendezéseknél is ahol az anyag összehúzódása elkerülhetetlen torzulást tud okozni is félelmetesen jól dolgozik. [link] Ilyeneket azért valóban ritkán lehet látni consumer gépekkel...
Bár nekem biztosan nem lesz, de ez a gép -is- egy olyan pofont adott a piacnak ami még jövőre is nagyon fog fájni sok gyártónak miközben próbálnak kapálózni utána.
De én inkább megvárom a Bondtech Indx-et mire hozzák ki, és valszeg inkább arrafele mozgok majd
-
ParadoxH
aktív tag
Ha már a sebességről szó van: az sem utolsó szempont, hogy jelenlegi formában a h2d gyári nozzle-val max vol speedje 40^mm/s és később upgradelhető lesz 60^mm/s es nozzle-ra állítólag. Így ha olyan filamentet veszel ami ezt kibírja akkor modelltől függően, tovább lehet faragni a nyomtatási időt.
Elég komolyan feladták a leckét a biqu-nak is, mert szinte minden kiegészítőt beemeltek amit ők az x/p széria upgrade-jére fejlesztettek ki.
-
Emunem
őstag
ne legyen igazam, de lehet nem 0-24 alkalmazásra van kitalálva, hanem havonta 1 alkalommal barkácsolsz egy ajándékot valakinek lézerrel, aztán annyi. (azt még kompival ki lehet fújni is) Az ilyen 100 az egyben megoldások általában az alkalmi felhasználásra valóak. (lásd, 100 in 1 szerszámok, mindenre jók, hogy mindenre ne legyen jó.)
-
poli27
Topikgazda
-
blountex
senior tag
Opcionális szűrőként melyikre gondolsz?
Én azt mondom, hogy bár tök jó, hogy próbálnak több dolgot beletenni egy adott készülékben, de részemről:
3D nyomtató az legyen nyomtató
A gravirozó az gravírozó legyen
És a CNC az pedig arra kifejlesztve.Úgy gondolom mindegyiknek meg van a maga sajátos mechanikája ami direkt erre épül, a hozzátartozó saját szoftvere és nem mellesleg árban, teljesítményben jóval kedvezőbb illetve a munkaterület is nagyobb.
-
blountex
senior tag
0.1mm rozsdamentes acélra jó lehet, de fém vágásra nem, oda CO2 lézer kell.
A Snapmakerről már régóta hallottam.
Várjuk a teszteket, de szerintem is rendben lesz.
Ha millió fölötti lett volna az ár, akkor lemondok róla, de így még éppen határeset, főleg ha akciós lesz év végén -
blountex
senior tag
Ezzel egyetértek, hogy érdemesebb egy kiforrott gépet venni, mint újba belevágni.
Viszont a Kobra 3at állítólag egész jól rendbe tették, szóval ha az nem csíkozódik, valószínű az S1 se fog idővel...ParadoxH
Akkor 25ig lehull mindenről a lepel.
Már csak az árazás lesz a kérdés, hova szánják.
Cégeknek, vagy hobbi megfizethető kategóriába. -
Joshi
titán
"Új belépőknek viszont lehet alternatíva, főleg, mivel zárt, az A1 meg nyitott. Szóval érdemes ajánlani a Kobrát..."
Nem neked ajánlom akinek már van egy jó nyomtatója, de nem is ajánlottam másnak csak a kezdőknek. Simán A1 árban kapsz egy bitang jó csomagot. Ha a Kobra S1 megkapja az Orca Slicer támogatást, akkor igazság szerint nincs is miről beszélni. Főleg úgy, hogy a Bambu meg már nem fog más szeletelő progikat támogatni csak a sajátját. -
Joshi
titán
"Teljesen jó az A1 Combo!"
Nem jó, mert ott van a Anycubic Kobra S1 Combo. Ha átszámítod Combóval vagy anélkül, gyakorlatilag nem sokkal drágább az S1. A Bambu P1S Combót ne is nézzük, mert az piszok drága pedig az Anycubic Kobra S1 Combonak az lenne az ellenfele. Ja és az Anycubic ACE filamentszárító is egyben. Nem akarom a Bambu topikot szétoffolni, de azért fura hogy sokan még mindig a Bambut ajánlják holott már bőven van jobb vétel. -
paler
aktív tag
Döntöttem, A1 Combo lesz, végül is az unokám véget vágok bele az egészbe
A nagy kérdezősködèsben, és agyalásban majdnem elfeldkeztem erről a tényről
Nagy valószínűséggel hamarosan újra felbukanok itt, amint itt lesz az A1 Combo előttem.
De addig is köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget
-
paler
aktív tag
JasL, Vesa
Köszönöm hogy válaszoltatok a kérdésemre
Óriási dillamába vagyok, indultam az A1 minit-ről, de munkateret kicsinylem, ezért inkább az A1 felé billentem, de most kicsit örlődöm a P1S-en is...ABS, ASA-t nem tudom hogy mennyire akarnék késöbb nyomtatni, de kezdőként a P1S felára meg viszont visszatart. Lehet hogy a végén minden is legyen jó áron, a Q1pro lesz a befutó
Bár szívem szerint a P1S-t húznám be....de az ára...hogy magyarázom meg a páromnak, ha elmúlik a flow -
-
bigrob
őstag
Felb*sztam magam, hogy nincs normális dokumentáció hogy kell cserélni az Y tengelyt az 50 órát ment garanciális A1-en és írtam 3djake-nek, hogy szeretnék élni az elállással, először azt a választ kaptam, hogy kerítenek egy normális leírást, ők nem tudják javítani, nincs szervizük.
Másnap jött, hogy az ügyvezető elfogadta a kérelmem, jött a visszaküldési csomagcímke, adjak számlaszámot és ha megkapják, ellenőrzik, hogy minden benne és utalják is vissza (1-2 hét).
Amilyen szerencsém van a gyári csomagolást kidobtam 2 hét hibátlan működést követően, de írták, hogy nem probléma ha nem gyári csomagolással küldöm vissza, csak legyen bombabiztos.
Eddig részemről ajánlott bolt a 3djake, jó az ügyfélszolgálat is, csak a bambu szivatása, hogy előbb nekik küldték az alkatrészt majd ők nekem 1 hónapba telt, illetve a hiba behatárolása is 2 hétig tartott a bambu részéről, mert volt, hogy napokra eltűnt a support. (kínai újév előtt történt).
Egyszerre írtam bambu supportnak és 3djakenek is, 3djakenek azt a választ adták, hogy ezzel az SN-el már van folyamatban lévő ticket, úgyhogy majd ők folytatják velem.Elvesztette a varázsát a Bambu, ha jobb lelkiállapotban lettem volna valószínűleg ki tudtam volna cserélni.
Kicsit pihentetem most a témát, lehet szétnézek más háza táján, de eddig úgy láttam ár/érték arányban a p1s combon kívül nincs jobb ajánlat ami (talán megbízhatóbb) jobb mint az A1 és tud több színnel dolgozni.Csak saját tapasztalat, nem akarok eltántorítani senkit az A1/A1 minitől, rengeteg posztot olvastam, hogy 500-1000 órákat elnyomtatnak hibátlanul alap karbantartással, valószínűleg én fogtam ki egy gyengébb minőségű darabot és rossz időben.
Sokan vettek karácsony tájékán bambut és brutál le lehetett terhelve a support. -
bigrob
őstag
Túl van bonyolítva...
Írtam nekik és bambunak is ticketben, bambu előbb válaszolt, tőlük visszakaptam hogy folyamatban van egy ticket akkor intézzem a bambuval, majd a bambu mondta hogy kiküldik az alkatrészt a viszonteladónak, aki meg nekem...
A héten letelt a 3-4 hét is amit a 3djake ígért. -
Emunem
őstag
nekem nem volt idöm/kedvem ilyet nyomtatni, azonnal ment mögé egy ilyen
, azóta is az van mögötte. Csak levágtam a karimáját a nyomtató felé, hogy minél jobban ráfeküdjön a gépre.
-
Emunem
őstag
ne rakj bele golyót abba, amiben benne van a mérö.
Ennyi a titka. Vagy olyat nyomtass, ami nem silica tartó, anyagot spórolsz.
Másik: ne hagyd sokáig a PLA anyagot az AMS-ben, mert ha beletörik, fogod szidni a bambu-t az AMS csövei miatt... Nem tudjuk hogy miért törik (UV, nedvesség, oxigén, hidrogén, magány...) de az biztos, hogy az utsó menetek szoktak törni. (magyarul a palás ívén lévö réteg, azaz utolsó kb 3-6m.) -
Emunem
őstag
egyszer el kell kezdeni... Én mennyit szívtam az ASA-val, mire kiderült, hogy a gyártó sem a legjobb, nomeg le kell menni csiga tempóra, hogy jó legyen egyfajta gyártó anyagánál. Aztán kipróbáltam más gyártót is (1 tekercs el lett nyomtatva próbákra, meg hulladékra) és maradtam annál, amit tetszett. A többi meg ment a levesbe.
A másik dolog:Nem vagyok otthon a más típusú anyagokban még,
Ezért csak abban adj tanácsot, amiben biztos vagy. -
Emunem
őstag
Sajnos nagyon függ az adott tárgytól is, ilyen konkrét következtetést ne vonj le... Minden szakmához megfelelö alázat szükséges, hogy megértsd, és elfogadd, hogy van, amit te sem tudsz. Nem baj, hogy segíteni akarsz, de azt tedd a megfelelö habitussal.
Jó a bambu gépek, de messze nem tökéletesek, söt, Bambu filamenttel volt már problémám, sunluval még nem. (Be volt csomózva, emiatt 3 órás nyomtatás szakadt meg...)
Mindig lehet új a nap alatt. Sok tapasztalt tag elöször elkéri, amennyiben lehetséges a tárgyat, hogy megnézzék, mi lehet a baj, utána mondják el a véleményüket. (Bátran olvass vissza)
Ne vedd személyeskedésnek, csak egy tanács. -
-
-
Emunem
őstag
Amit már nem gyártanak, amit még nem gyártanak, amire nem volt igény, hogy legyártsanak, na arra jó a 3D nyomtatás. Meg hogy személyre szabottabb legyen a dolog. Ismerős hangrendszert nyomtatott magának a szekrény méreteihez igazítva. Fából nem volt opció, mert nem volt hozzá szerszám, hely, kézügyesség, de gépen ki ismerte magát, így ott szárnyalhatot a fantáziája.
Erre is jó a 3D. -
Joshi
titán
A #9954 hozzászólásodban is leírtad, hogy a szennyezéssel nagyon nem lehet mit kezdeni. Talán annyi, hogy direkt elszívást építesz ki, de az se lesz tökéletes. Vagy egy garázs vagy valami olyan helyiség, ahol nem tartózkodik az ember nyomtatás közben. Én pl guruló kis szekrényre raktam a nyomtatót és általában a konyhába nyomtatok és nyomtatás után szellőztetek.
-
Emunem
őstag
mikróval csak óvatosan, nézz rá, hogy olvasztásos módban nem-e pukkantja szét a szemcséket? Van, amelyik teljesítményt teker, van amelyik csak szimplpán ritkábban be-ki kapcsolja a hullámokat. Na olyankor szét tudnak robbanni a golyók, tönkremegy a marker szín. kicsi adaggal kisérleteznék.
Én mostanság 30€ alatti levegös fritözt keresek erre a célra... ami mondjuk nem nagyon zsíros/olajos / büdös... Amazon 39€ sem rossz, de csak 80-tól kezödik, 50 jó lenne fila szárításra is. -
Joshi
titán
Én elektromos sütőbe már szárítottam, de ha a 3D nyomtatós topikban rákeresel a témára, akkor biztosan találsz értelmezhető választ.
-
AndrewTdi
addikt
Az általad felsorolt sötét színek rendben vannak. Én a Sunlu fehérről leszoktam, mert halvány. Fekete, sötétszurke sötétkék, sötétzöld, barna van nekem is, azok rendben. A piros még csakcsak elmegy, de a sárga, világoskék, fehér, bézs, nekem már nem tetszik, mert halvány.
-
JasL
őstag
Kipróbáltam az összes olcsó PLA-t fehérben. A SUNLU ahogy a többiek írták, jól nyomtatható, de kicsit tejüveg szerű a fehér, nem elég telt a színe, áttetszős kicsit, ezért nekem pl az nem vált be. A SUNLU high speed fehér egy konkrét szar, annyira folyós, hogy meglátszik a modellen is, meg szétkeni az első rétegen. Az ESUN PLA+ túlságosan tapad a smooth pei laphoz, nyomokat hagy rajta. A lehető legolcsóbb, legjobb, és fehérben is legszebb színt az eSUN sima PLA fehér adja: jó szín, olcsó, nem folyik, generic PLA profillal gyönyörűen nyomtatható.
-
AndrewTdi
addikt
-
ParadoxH
aktív tag
Én használtam. Ha rákeresel a többségünk kifejezetten ajánlja. 1-2 emberről tudok aki nem szerette it, ilyen is van. Úgy ahogy a jayo-t is pl. Viszont érdemes saját magadnak egy filament profilt léterhozni hozzá az orca-ban. Nem agysebészet. Pár tesztet megcsinálsz. Beállítod a legjobban sikerült értékeket és névre/színre elmentesz egy filament profilt.
-
ptesza
senior tag
Örülök, hogy ilyen pozitívan állsz hozzá!
Korábbi tapasztalat azt mutatta, hogy ha elfogyott akkor csak simán át volt húzva a filament kódja és nem tudtunk venni. Ezek a mostani intézkedések inkább mennyiségi korlátozások és ilyen tételben még árnövelő is lehet. Remélem így is el lehet érni majd az ingyenes szállítást , mert ha nem akkor piszok drága lesz.
Ha ezt így gondolják akkor nemsokára 'mindenki a 'hackelt firmware-t fogja használni az AMS-ek ben. Már jó régen megfejtették az NFC chipek kódját ami lehetővé teszi a tartalom módosítását. Szóval azt javaslom mindenkinek, hogy ne dobálja ki a papírhengereket mert lehet szükség lesz rá a custom filamentekhez. Persze lehet élni nélküle is.
-
bigrob
őstag
3djake rendelés volt, nem tudom ez hogyan működne... Túl vagyok a visszaküldési időn is.
Köszi a linket, Y szíjat lazítottam, elkezdtem meghúzni minden csavart az aljában és az Y motor előtt van egy lyuk, benne egy gumi szerű elszabadult anyaggal, a jobb oldalon viszont csak egy üres lyuk van itt.
Be is csatoltam a ticketbe videóval. -
bigrob
őstag
Küldtem, illetve más filamenttel is csinálja, majdnem 4 tekercs sunlut nyomtattam el és azzal is csinálja.
Minden hőmérsékleten próbáltam, nem látok a bed alatt semmit beszorulva sem.
Supporttal már ticketezünk, csak gondoltam bedobom hátha van nálam tapasztaltabbaknak ötlete.Karácsonyi díszeket nyomtattam AMS-el, ott is már látszódott hogy valami kezd elszaródni, aztán 3 napra eltűntem és azóta vállalhatatlan.
Van egy francia bulldogom, de ennyire nem akrobata, hogy felugorjon a nyomtatóhoz.
Több modellel próbáltam, teljesen új projekt, adtam hozzá téglalapokat, most épp azt nyomtatom amit Joshi kolléga ajánlott, mindjárt mutatom.
Ami eddig szóba került még:
- Extruder hiba, ahol elkezdi a seam-et ott alul extrudál, aztán amikor ismét közelít hozzá megint alul extrudál.
- Nem veszi figyelembe az auto bed levelinget.
- Tengely hiba. Mitől, hogyan ellenőrizzem? -
sonny007
tag
Természetesen én is a gyári dolgokat preferálom viszont ezek elég kis méretű kiszerelésben kaphatóak. Ezért próbálok olyan alternatívát keresni amit itthon kis várásomban is meg tudnék vásárolni. Nem szeretek a dolgokból kifogyni de sajnos van amikor már későn jut eszembe, hogy mi kellene
Most nézegetem úgy látom nem túl nagy tételek a gyári dolgok se, így akkor remélhetőleg sokáig lesz minden ami kell a közösségnek! -
bozarjoska
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget. Kalibráltam az orcaslicer-rel így már jobban néz ki.
Ezt ( [link] ) kinyomtattam és olyan mint a képeken, látszik a varrás de szép egyenletes mindenhol. Valószínűleg akkor a modell nem volt jó mert azt is módosítottam és az is jobb lett.
Köszi mégegyszer és boldog új évet nektek! -
JasL
őstag
Ez így igaz. Vállalkozásban teljesen más a nézőpont, vállalkozóként én is máshogy értékelem a dolgokat. Ha csak játékra használnám a számítógépem, nem vettem volna bele 300ezer forintos processzort, de mivel munkagép és pénzt termel, így a proci valójában nem is volt drága, kiszámoltam a munka/fogyasztás/ár görbéket, 270 nap alatt vissza fogja termelni az árát. De lehet olyan szitu is, hogy 1 hét alatt visszajön egy ilyen befektetés ára. Minden 3D nyomtatóm visszatermelte eddig az árát, az első Prusa MK3S-em 300ezer ft-ért vettem még, körülbelül 5m ft-ot hozott vissza úgy, hogy közben 300ezer ment el szerviz/upgrade-re. A P1S is visszatermelte már az árát, tavaly vettem. Az A1 Mini 2 hét alatt visszahozta az ára 20%-át.
Van olyan riválisom, aki sosem újított, "jó még a régi" általában minden upgrade-re a kulcsszava... gyakorlatilag nálam 10évvel idősebb, és nem érti, hogy miért nincs munkája, pedig a tudás az ő oldalán játszik.. csak a gépei nem.
-
JasL
őstag
Nem vehettem volna, mert ahova ez a gép került, ott nem volt elég alapterület az AMS Lite-nak, plusz az a projekt amihez kellett, pont nem igényelt több színt, de most utólag inkább még egy P1S-et kellett volna hosszú távon. Inkább amolyan kísérlet volt, mert a csapból is az folyt, hogy milyen olcsó meg milyen jó, adtam neki esélyt. Nem bántam meg, de nem adnék újra. De NEM azért, mert szar.. dehogyis, tök jó kis nyomtató, de az ÉN CÉLJAIMRA nem igazán vált be.
-
JasL
őstag
Olvasd el figyelmesebben
Kinyomtatod asztalival aha, de aztán azért van még pár művelet vele, nem? Ott az az utolsó előtti sintering elég drága úri mulatság
Egyébként abszolút nem drága a 166ezres tekercs, 3kg-ban. Asztali nyomtatóhoz vettem már fél kilós tekercset 26 ezerért, PA12+CF. Ugyanaz árban. Cégeknek amúgy rohadtul megéri, mert egy fröccsöntő forma több tízezer euro is lehet, amíg ezt pillanatok alatt el tudják készíteni házban, és simán iterálható.
-
JasL
őstag
Ez nem otthoni nyomtatóhoz van. Voltam a roadshow-jukon, ott rengeteget tanultam ipari 3D nyomtatásról. Sőt konkrétan kézbe is fogtam ezt a fém nyomtatott alkatrészt. Ezek az anyagok nem házi használatra vannak, hanem lézeres szinter és társaihoz. Az a nyomtató, ami ezekből nyomtatni tud, annak olyan ára van, hogy elájulsz, egy új BMW ára. És méretre se kicsik, kisebb szekrény méretűek.
-
Joshi
titán
Az íróasztalom fölött van két kis polc amin a nyomtatott figurák vannak, de csak porgyűjtők. Egyszerűen fölösleges tárgyak. A használati tárgyaknak van értelme nyomtattam is több dolgot mint pl benzines fűkasza benzinsapkájára erősítést, mert elrepedt. Vagy főzésnél fakanál tartót hogy ne csepegjen le a cucc róla és még sorolhatnám. De én csak pislogok, hogy 10kg számba rendelik az emberek a filamentet amikor nekem még most is van a több éve vásárolt filamentjeimből. A bérgyártósokat megértem, viszont ezek szerint sokan bérgyártók.
-
JasL
őstag
Én törölközőtartókat nyomtattam, mert a tököm tele lett azzal, hogy Praktikerben 5000 ft volt belőle 2db (párban adták csak), ráadásul folyton eltörtek, mert krómozott műanyagból voltak.. ilyen vákuumos csempére cuppanthatók voltak, de pár havonta mindig le is estek, amikor gyengült a vákuum. Kerestem egy tök jó törcsitartó mintát, kinyomtattam őket, hátuljára kaptak fehér kétoldalú patexet, aztán úgy tartanak, hogy kiröhögik a bolti többezer forintos akasztókat. Az életben nem is veszek többet ilyen hulladékot, méregdrágán. Meg zuhanyfejtartót is terveztem és nyomtattam, mert eltört, és a boltban csak zuhanyfejjel együtt adják el, úgy 5-10ezer ft lett volna. Helyette évek óta a saját tervezésű nyomtatott van. Még nagyon tisztítani sem kell, ha elkoszolódik, csak ki szoktam nyomtatni egy újat.
Ezeken kívül terveztem és nyomtattam ablakra karácsonyi koszorú akasztót, lámpabúrát, szobakamera falra szerelhető tartót, asztal also lapjára monitor hálózati adapter tartót, stb. Egy rakás cuccot tervezek és nyomtatok, amik vagy nem is léteznek a boltban, vagy megkönnyítik az életem, és elég nekik a műanyag ereje.
-
ptesza
senior tag
Nem romlik az olyan könnyen. Amúgy a bulk akció az mindig van. Ott érdemes ellőni a kuponokat. Szerintem azok az árak nem változtak, mindig ennyi.
3 kuponnal a legjobb. Így 8 refillt lehet kapni szinte ingyen.
ide kell beírni a kuponkódokat. Az mínusz 120 eur.
A kúponokért meg kell dolgozni de ha valaki ügyes akkor havonta tud legalább 1db-ot összehozni. -
ptesza
senior tag
Csak urban legend. Vannak akiknek nem számít semmi így nem is értik miért kellene használni. Ezért szajkózzák azt amit egy idióta hallott valahol vagy csak irigységből. Az áramlás dinamika értékkel nem lőnek madárra és ezért elég szerintem ±5 pontossággal eltalálni a jó értéket. Azt a pár másodpercet pedig ki lehet bírni amíg megcsinálja. Főképp a sarkokon látszik meg a hatása. Ha valakinek van rá budget akkor mindenképpen az X1C-t ajánljuk.
-
ptesza
senior tag
Veszélyes területre tévedtél komám.
Persze, hogy van haszna. Minden nyomtatás előtt elvégez egy kalibrálást és normális áramlás dinamika értékkel dolgozik. Ez minden anyagnál más és más, sőt noozlinként is más. Felismeri milyen plate-et használsz. Ezen kívül nem tudom, hogy van-e még valami.
-
ParadoxH
aktív tag
A markeronline per pill amit említünk. Ezt az anycubic üzemeleteti. Ez eddig rendben van, hogy egy üzleti modellt követnek. Bevezethettek a feltételezéseink szerint és részben abból ítélve amti moderátoroktól hallottam a rendszeren kívüli beszélgetésben egy olyan algoritmust ami mindenre ugrik: ha napi szinten töltesz fel, ha sok a feltöltésed (valószínűleg a botfarmok miatt), ha a modelleid stílusa között vannak átfedések, etc és egyből levonja rólad a fókuszt. Ez egy a valós mutató, moderátoroktól tudom: lényegében úgy átállítja a láthatóságodat, hogy drasztikusan visszaesik a letöltésed (amiből a pontok jelentős része jön) azt csak moderátor tudja visszaállítani. Ennek a bevezetése okóber 15 környékére datálható. Ez mindenkinek látszik a statisztikájában. Mivel nem tudtuk, hogy miről volt szó volt egy nagyobb nyílvános felháborodás, aminek szervezésében én is részese voltam. Ekkor írt rám az egyik mod és mondott el bizonyos dolgokat. Az én "fókuszomat" megnövelték, hogy ne sírjak nyílvánosan (a posztom alatt írt jó pár fejlesztő) és beüzemeltettek egy új algoritmust is ami egyből levonja a fókszt bizonyos aktivitások után. Sajnos eddigi tapasztalataink szerint nem azon van a hangsúly, hogy a csalókat kiszűrjék, hanem hogy a pénzkiadásaikat csökkentsék. És ez mindenkit elér az eddig látottak alapján akkor is ha fairplay módban töltesz fel. Itt volt az a pont amikor mindenki mindenféle eszközökhöz nyúlt mert úgy érezték hogy át vannak verve, miközben az aki 1-2 hónapja az ő accountját klónozta le még mindig nincs kitiltva (még az is lehet, hogy nem véletlenül). Ez nagyon sok kínai terméknél valós üzleti modell (lást xiaomi, temu) hogy veszteségesen felépítenek valamit majd behajtják kamatostul. Tehát amit mi csinálunk nincs ingyen és aki előre gondolkodik az kiveszi belőle a maga tortáját, mert ez nem fenntartható.
-
baji
tag
Sajnos már nem emlékszem, de nem volt drága, azt hiszem bőven 1000 alatt volt. Amikor rárakom a tetejét kinyomom belőle a levegőt így szerintem zár annyira amennyire kell. Én győri vagyok, itt az intersparban vettem, szerintem folyamatosan van nekik. Raktam bele ezt a xiaomi-s páratartalom mérőt így telefonnal rá tudok nézni néha hogy mikor kell a szilikagélt regenerálnom, nem kell folyton nyitogatnom.
-
Emunem
őstag
nekem mind2 doboz semmit nem ér, nem légtömített, vagy hermetikusan lezárható, azaz nincs benne tömítés, ami elzárná a vizes külső levegőt.
Kedves, hogy klipszes a dolog, de nem bíznék benne. A zacskó sem örök élet (lassan át tud rajta még diffundálni a víz), de jobb mint ezek a dobozok. Ikea müzlis dobozai (azt hiszem) azoknak van tömítésük is, na az patent cucc. Csak nagy számú orsó birtoklásnál nem gazdaságos, akkor már inkább egy leszuperált, nem büdös hűtő gép...
-
H2o-pok
senior tag
Vákumzacskóval kezdtem én is, rendeltem is vagy 10db ot,pumpával. De sajnos, újbóli felhasználás után már nem zár rendesen, elengedi a vákumot. Szóval ezek 1x használatosak szerintem. Meg macerás is. Igy vettem kik ben egy műanyag zárható fedelű dobozt, 6db tekercs fér bele. Mellé pedig egy rakat zacskós silikagél, páramérővel + indikátoros silikával. 10-25 a páratartalom, kb másfél hét végére kezd szineződni a silika. Ilyenkor hőlégkeveréses sütőbe 50-60 fokon 2h ig száritom, és a szilika szine is alapra áll.
-
ptesza
senior tag
Nem értem miért nem fordítja lefelé a feliratos részt. Sokkal szebb lenne. Úgy csinálnám a modelt. hogy a felirat részt kivágnám 0.4 mélységben és utána kihúznám síkba. Arra kell figyelni, hogy ezt a kihúzást külön body-ba tegye majd a Fusion . Ha az fontos, hogy ezek kiemelkedjenek a felületből akkor úgy jó ahogy mutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest