Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonny007
tag
válasz
Emunem #10394 üzenetére
Lehet, hogy a tekercseléssel volt probléma, mert menet közben 1 helységgel arrébb miközben terveztem a nyomtató dolgozott és hallottam 1-2 ilyen csattanósabb hangot. Bár máskor amikor elakadt a tekercs miatt akkor kiállt hibára és nem folytatta a nyomatot.. Mikor tekercset cseréltem a kihúzott darab koszos volt, tehát lehet a kosz volt a probléma.. Erre már nem fogok rá jönni mi, mert azóta nem jött elő a gond.
Infill-nek mióta tudom, hogy nem jó a rácsos minta azóta igazított vonalat használok, vagy koncentrikust mikor melyik.
Peremet használtam most is (csak ez kimaradt a leíráshoz) még a nagyobb tárgyakhoz is.Naa a probléma elkezdődött.. Végre nem lökte le a tárgyakat sikerült kinyomtatni. Utána egy nagyobb méretű kockát próbáltam kinyomtatni amikor tapadás problémáim kezdtek el lenni. A laphoz nem nyúltam szabad kézzel amikor a tárgyakat szedtem le.
PEI lap: Gyári texturált bambu
Tisztítást már végeztem denaturált szesz, izopropyl alcohol. Cseréltem tiszta mikrószálas kendőt, papír törlővel semmi nem segített csak ha lecseréltem a PEI lapot másikra.Ki szeretném próbálni a Biqu CryoGrip Pro PEI lapot ebből melyiket érdemes megvásárolni?
-
-
Vesa
veterán
Urak,
Bambu stúdióban hogyan lehet kikapcsolni, hogy egy sztenderd primitívet ne tapasszon a tálcára? Létrehozok egy akármit -pl. kocka-, de nem tudom elmozgatni Z-axis irányba, mert állandóan visszadobja a tálcára (gridre). Csak X/Y mozgást tudok végezni.
-
Emunem
őstag
válasz
sonny007 #10391 üzenetére
Sorban:
Ebből az utolsó 1 órában egyszer csak eldugult a fúvóka (vagy legalábbis az extruder adagolta volna de nem jött ki semmi)
vagy befeszült a filament (Szoros tekercselés, kisebb szál átfedés, szoruló spul a tartóban) , vagy volt szemét benne, jó lenne fény ellen megvizslatni a kinyomott anyagot.Kb 2,3cm-es magasságban téveszt a nyomtató és van, hogy a kisebb tárgyakat lelöki.
- Igen, ez megint infill probléma lehet, a szokásos rácsos minta. Használj gyroid, vagy dinamikus kockát, Cross hatch-et.
- Majd ha a kicsi nyomatnak kicsi az asztallal való találkozási felülete, akkor használj brim, azaz peremet. Ez segít az asztalon tartani a tárgyat.
- Továbbá fontos, hogy tiszta legyen a lap, ne fogdosd meg pucér ujjakkal. (Dm szappan, vagy valami minden mentes, nem kézápolós mosogatószer)Ha ezek megvannak, akkor térjünk vissza a további problémák kutatására.
A válaszod alapján (#10393) egyre erösebb a gyanúm, hogy kitöltés lesz a hunyó.
Sok sikert!
-
sonny007
tag
válasz
poli27 #10392 üzenetére
A bedet akkor át állítom 50-55 fokra. Ajtót/tetejét nem tudom kinyitni mert az A1 nyitott nyomtató
Nincs videóm, az előbb fel akartam venni timelapsel de a videó is elmaradt és a tévesztés is. Annyit állítottam rajta, hogy a Z emelése a 0,4mm helyett 0,8mm és úgy néz ki megoldotta a problémát. Csak mivel nem kellett még küzdenem ilyen problémákkal azt se tudtam merre induljak el.. :/ -
-
sonny007
tag
válasz
sonny007 #10390 üzenetére
Plusz 1 kérdésem még lenne de már nem tudtam sajnos szerkeszteni.
Kb 2,3cm-es magasságban téveszt a nyomtató és van, hogy a kisebb tárgyakat lelöki. Kalibráltam már újra az egészet viszont mégis van, hogy előfordul. Ezzel tudok ma valamit kezdeni?Köszönöm szépen a segítségeket, tanácsokat!
-
sonny007
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek.
Tegnapi nap folyamán nyomtattam egy nagyobb dolgot kb 8 órás nyomtatási idővel.
Anyag: PLA, Hőfok: fej 210, Bed: 60. Gép: Bambu A1
PLA frissen bontottam ki a csomagolásból.
Ami meglep ugyan így jártam ugyan azzal a színnel már máskor is 1x csak az másik tekercs volt.
Ebből az utolsó 1 órában egyszer csak eldugult a fúvóka (vagy legalábbis az extruder adagolta volna de nem jött ki semmi) mivel este már nem volt kedvem foglalkozni a helyzettel kikapcsoltam a gépet. Ma felmelegítettem a fejet 230 fokra és extrudáltam ki hátha jön ki. Ami meglepett a dugulás megszűnt. Mi lehetett ennek az oka?! Vagy egyáltalán nem is dugulás lehetett hanem valami más gond?!Köszönöm szépen a segítséget.
-
poli27
Topikgazda
Az egyik nyomtatóm elveszette a kapcsolatot a clouddal, és azóta nem hajlandó visszacsatlakozni... nyitottam ticketet kíváncsian várom..
-
tepenzed
őstag
Valaki próbálta már ezt az új nem hivatalos V4 hotend upgrade kitet?
Kb mindent ki kell cserélni, utána viszont a v4 fejeknél simán csak becsavarod, nem kell szétszerelni semmit.
Kicsit attól félek, hogy csúnyább lesz ezekkel a nyomtatás, mint a gyárival, van alapja a félelmenek?
[link] -
ptesza
senior tag
válasz
adriankoooo #10382 üzenetére
Az utolsó képen akkora ujjlenyomatok vannak, hogy csak na. Azon sem tapad ám olyan szépen. Használj cérnakesztyűt.
-
Joshi
titán
válasz
adriankoooo #10382 üzenetére
PLA-nak rengeteg a 240 fok.
A gyári gyors Benchy is csak 220 fok ha jól emlékszem. Ha ilyen finom dolgokat nyomtatsz vedd vissza a sebességet 100mm/s-re a bed 60 a nozzle 205 fok legyen.
Az első réteg még mindig rossz. Nem lehet benne hólyagosodás. Lehet hogy mégse jó a tapadásod. Tuti hogy 60 fokos a bed? Meg tudod mérni infrás hőmérővel?
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Ha valaknek lenne egy eladó A1 mini, pl nagyobbra váltás miatt,vagy csak AMS miatt lett rendelve, kérem jelezze.
Köszi -
adriankoooo
senior tag
ptesza:
köszi, jó tippeket adtál amiket majd holnap kipróbálok. Most csak alulról kapott egy színezést, szerintem az csak egy rétegnyi.
Joshi:
Bambu PLA filament, ahogy írtam. Gyári hőmérséklet beállítás (240), nyomtattam temp towert is, de kb. ugyan úgy néz ki minden szinten. Layer height, alap 0.10mm.
Viszont! Bambu küldött egy teszt fájlt, hogy nyomtassam ki és voilá:
Még mindig van egy kis érdesség a szélén, de a többi része szinte hibátlan.
Csak egy nagyon kis under extrusion az egyik sarokban:
Amint megnéztem a teszt fájlt, csak az Initial Layer és Initial Layer Infill speedben különböztek. Gyárilag 40mm/s és 70mm/s van megadva, a teszt fájlban 15mm/s és 40mm/s. Miért nem ez a gyári érték akkor, nem értem.
Ki is nyomtattam újra a kulcstartómat, szerintem a változás hatalmas, bár egy két keskenyebb vonal még nem okés, de majd módosítok magán a logón (=vastagabbra csinálom):
Infill itt Hilbert Curve.
-
Joshi
titán
válasz
adriankoooo #10376 üzenetére
Első réteg probléma egyértelműen túl sok anyagot tol, próbáld visszább venni.
ui.: hány fokos a bed és a nozzle? Gondolom PLA anyagról van szó. -
ptesza
senior tag
válasz
adriankoooo #10376 üzenetére
Ezekre a 'blobokra semmi ötletem. Nekem akkor volt ilyen amikor nem volt jó az asztalszintezés.
A másik problémára:
- Próbáljad ki a koncentrikus kitöltés módot az alsó felületen.
- Az aracne típusú falgenerátor is okozhat változást (meglepetést)
- A színek fedettségének javítására neked kell manuálisan gondoskodnod arról, már CAD szinten, hogy legalább két réteg legyen 0.4 nozzle esetén, értelemszerűen 4 db ha a 0.2 nozzlet használod.
- Törlőtorony.
- Öblítés a tárgyak kitöltésébe. Kikapcsolni ha be van.
Ezt szerintem 0.4 nozzle-vel is meg lehetne csinálni / próbálni. -
adriankoooo
senior tag
Használ valaki 0.2mm fúvókát? Képtelen vagyok vele normálisat nyomtatni:
Már többször kalibráltam, sikertelenül. Az első réteg tele van ilyen blobokkal, amit aztán a többi réteg fokozatosan eltüntet. Amivel nem is lenne gond, de amikor van egy részletes logó, amit ki akarok nyomtatni, akkor minden meglátszik az első rétegen. És konkrétan marha csúnya:
- tele van hézagokkal
- a fekete diffuzál a világos színbe
- jobb alsó sarok katasztrófa
- piros / zöldbe valami világos diffuzáltEleve nem lehet tökéletes, ha az első rétegem így néz ki:
Már literálisan mindent próbáltam.
- szárítás x órán keresztül
- új ágy, smooth, textured, letisztítva
- új fúvóka
- Bambu PLA Matte filament
- x kalibrációMás ötletem nincs, hogy lehetne ezt szépen kinyomtatni. Lehet túl részletes a logó, amit nyomtatni akarok?
-
Imy
veterán
Olvastátok az új boost szabályzatot? Erre kíváncsi leszek, illetve arra, hogy mennyi jár majd. Eddig 2 fél órás nyomtatás után hetente jött 2db.
n
-
JasL
őstag
10100 a fehérebb.. hidegebb fehér, de az én ízlésem szerint ez a fehér fehér. A másik kicsit sárgás.
Nekem is van egy kérdésem: A P1/X1 csontra el tudja használni a spoolról az anyagot? Semmi maradék? Elég fura. Ami az extruder kerék és a nozzle között volt pár centis darabka, az hova tűnik el?
-
Emunem
őstag
válasz
H2o-pok #10371 üzenetére
Max ennyit alap esetben.
Amúgy sokszor nyomtatási szög változtatása. (45°) de akkor meg a támaszanyag eltávolításával kell bíbelődni. -
H2o-pok
senior tag
Hali.
Szakiktól kérdezném. A fotón látható modell (kb 5-6cm az átmérője) felületét hogyan lehetne "szebbé" tenni? Ez 0.08 rétegmagassággal, külső fal sebesség 40 el lett nyomtatva. Sunlu pla+ silk. Ez mégigy is olyan, "mattos,lépcsős,darabos, stb. Mit kellene változtatni Orca ban a beállitásokban?
Köszi -
blountex
senior tag
Ebben a hónapban kiváncsi leszek, hogy bejelentenek-e valamit Bambuék....
Elég nagy a csend hónapok óta, gyakorlatilag semmit nem közöltek....
Általánosságban ilyen-olyan információ mindig kiszokott szivárogni más gyártóknál az új gép érkezésekor.Jelenleg 3 nyomtatón gondolkodok:
Qidi Q1 pro - ez tökéletes mindenféle zárt anyaghoz
Bambulab A1 - ez pedig nyitott anyagokra
és még ott lesz az Anycubic új nyomtatója is a Kobra S1.
Walter Reéb biztos, hogy készití a tesztet, ha már az elöző szériás gépeket is tesztelteQidi Plus 4 bár jónak tűnt papíron a zárt kamrával együtt, de nem jött be a tesztek alapján.
-
Imy
veterán
Bambu PLA normál PLA fehér (Jade White 10100) és a matt fehér (Matte Ivory White 11100) között mekkora a különbség, melyik fehérebb?
Ki nézte már össze őket? -
ParadoxH
aktív tag
Nem tudom, hogy tag vagy-e....az Imy által moderált mw. fb. csoportban elég hamar el lehet cserélni.
-
JasL
őstag
Van boost tokenem cserére. Vki?
-
Emunem
őstag
válasz
H2o-pok #10351 üzenetére
Összesre válaszolok:
alapvetően nem kell kézi kalibrácio, csak ha valami történt szállitáskor, vagy használat közben. (Karbantartás rendszeressége) Igen Sw probléma miatt nekem is voltak amúgy gondjaim. (Lásd korábbi rongálásaim a Bed-el, supporttal való beszélgetés g-kode infók után kiderült, hogy sw hiba volt csak. Utána ment mint a patyolat)
Szerintem meg elsőre a telibe 1 réteges nyomtatással kezdj máskor, mert azon egyből kiderül, és ez egyértelműen látszik, hogy egy elkent ujjnyom. -
H2o-pok
senior tag
válasz
2thletme2day #10356 üzenetére
Nos csináltam most egy manuális, "papiros" szintezést, amihez a letölthető gcod-ot kell elinditani. Pei lap nélkül,a 3 csavar állitgatásával. Nos nekem az asztal két sarka közt átlósan (gyárilag) volt benne kb. 0.2 tized, de mindenhol kellett korrigálni. Sőt,leirásban a 3 csavarvégnek alul szintben kell lenni a konzollal. Hát nálam 1mm el volt fentebb. Ezután volt egy szokásos asztal kalibrálás,és nyomtam egy teli elsőréteg tesztet, sunlu silkel 0.2 beállitással, 60 fokos asztalon. Most pedig egy sunlu pla+ al. Mind 2 Tökéletes. Lehet én vagyok hülye,de ezt a manuális szintezést nem irják a bambunál, hogy meg kell csinálni 1első üzembehelyezéskor.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
2thletme2day #10356 üzenetére
Már azt is kizártam hogy asztal hőfok nem egyenletes, mert rámértem. De most épp nyomtatom azt ami már 3x rossz volt. Első réteg magasságot 0.28 ra módositva,jó let. Ezt bambus fórumon irták többen hogy segithet megoldani az ilyen problémákat. Úgy látszik működik,de ez később ugy is kiderül.
-
-
H2o-pok
senior tag
válasz
smithsys #10354 üzenetére
Mint irtam,minden nyomat előtt alaposan le van takaritva. Igy ez a hiba ki van zárva. Amugy olvasgattam,bambus fórumokon,nagyon sok embernek volt, van ilyen problémája. Erre a bambu support van hogy komplett fűtőegységet,de volt akinek komplett extrudert küldött. Volt akinek FW frissités volt a hiba oka. Szóval elég összetett, és konkrét ötlet nem nagyon van rá senkinek. Z offset állitást még irták,de ezt sokan nem javasolják.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
ptesza #10352 üzenetére
És ez még nem is olyan rossz. Ezt nem kellett leállitani. De volt olyan,ahol a második rétegnél az ilyen helyeken már bele ért a fúvóka. Na itt már leállitottam. Az asztal nálam mindig 58-60 fok. Sok lenne az első rétegnek? De mint irtam,csak nagy felületen,pl az asztal fele. Persze ritkán van ilyen nagy ezért nem tűnt fel.
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Gondolom mindenki tapasztalta már, hogy nagyobb felületeknél előfordul az első rétegnél,hogy csúnya, túl vagy alul extrudált a felület. Ti ezt hogyan,milyen beállitásokkal korrigáljátok? (pl. első réteg magasság, sebesség, asztal, fúvóka hőfok,stb) ,Pl.egy sima esun pla+ anyagnál. Természetesen a fila profil kalibrációk, asztalszintezés, és tisztitás az alap, de ezek után is előfordul ilyen.
Köszi -
bbmt
senior tag
A Sunlu profil bekerül a bambu studioba.A következő betaban benne lesz elvileg.
-
Imy
veterán
Bambulab 256x256-os platekhez készült korábban 1,2,5 plathez tartó. Most a 3 és 4-es is elkészült. Összes Bambulab nyomtatós modellem itt elérhető. Akinek szüksége van rá nyomtassa, aki tudjon letöltéssel támogasson, köszönöm!
-
poli27
Topikgazda
Valakinek olcsóért nyomtatót?
Bambu Lab x1 carbon combo 3d nyomtató - Kecskemét, Műszaki, elektronikai alkatrészek - Jófogás
-
Joshi
titán
válasz
cross56 #10339 üzenetére
Ha nincs összetapogatva a Textured Pei lap, akkor tapadni fog rá, de ez ügyben nagyon megoszlanak a vélemények. Nekem pl voltak problémáim a tapadással, de valakinek nem. Első körben ne használj semmilyen ragasztót vagy lakkot, viszont célszerű kisebb tárgyakkal kezdeni. Mondjuk a kisebb tárgyak nem annyira hajlamosak a vetemedésre, szóval kezdj el nyomtatni és majd meglátod milyen lesz az első eredmény.
-
cross56
senior tag
Köszönöm.
Ezekre kell csak figyelni? Úgy tudom gyakran a tapadással is gond szokott lenni. Érdemes itt már valamit használnom a jobb tapadás érdekében, vagy a texturált PEI lap itt is jól teljesít?#10335
JasL:
ABS-em van csak jelenleg, illetve az ABS-szel való nyomtatást nem itthon fogom csinálni.
Egyébként Golf 2-höz szeretnék beltérbe nyomtatni ABS-ből. De felületkezelve lesz, így az UV nem lesz rá hatással. Gondolom így az anyagválasztás jó lehet.
-
NF-
tag
Miért? Az nem mérgező?
Az ABS (akrilnitril-butadién-stirén) nyomtatásakor akrilnitril és styren szabadulhatnak fel.
Az ASA pedig Akrilnitril-stirén-akrilát. Tehát ugyanúgy tartalmaz akrilnitrilt és styrent. Annyiban különbözik az ABS-től, hogy a hozzáadott akrilát miatt különösen UV- és időjárásálló.
De inkább olvasd el, hogy mit írnak róla: [link] -
cross56
senior tag
Sziasztok. Hamarosan megpróbálkoznék a P1S-sel ABS-t nyomtatni. (Még sosem nyomattam ABS-t).
Mit tanácsoltok, mikre figyeljek, milyen beállításokat használjak?
Előre is köszönöm -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ez milyen újabb működés, hogy MakerWorld-ön ha gift cardot akarok beváltani, akkor 5 napos "review" van?
-
ParadoxH
aktív tag
-
Alin 9-kor indult akciók, kuponok.
Kuponok
3 USD kedvezmény 29 USD kóddal: AEAFF03
8 USD kedvezmény 69 USD kóddal: AEAFF08
12 USD kedvezmény, 89 USD kód: AEAFF12
25 USD kedvezmény 179 USD kóddal: AEAFF25
30 USD kedvezmény 239 USD kóddal: AEAFF30
40 USD kedvezmény 329 USD kóddal: AEAFF40
60 USD kedvezmény 569 USD kód: AEAFF60 -
Norbi46
aktív tag
Valami készül a héten ha lehet hinni a "verebeknek" !!!
-
JasL
őstag
válasz
sonny007 #10321 üzenetére
Nagyon felesleges ebben sok cucc. Purge wiper szerintem felesleges, a part cooling fan is. Én egy db hardened hotendet vennék, amit beleszerelek, a hardened extruder gear-t (ez is beszerel), és ha sokat akarok locsolni rá, akkor hotend cooling fan max tartalékba. A purge wiper az oké, szerintem a szilikon zokni is, bár az 1 évig nem kell, ha jól csinálod. Filament cutter elvileg volt tartalék a dobozban, nem? Hotend heating assembly-t se venném meg instant. Amiket megspórolsz, inkább más tipusu heatbed jobb ötlet. Amúgy azért nem szokás túl sokat költeni, csak tényleg azokra, ami ha elromlik, instant megáll az élet, mert sokszor egy idő után az ember inkább nagyobbat/gyorsabbat/zártat/jobbat akar, és gépestől adja el féláron az új alkatrészeit. Kár túl sokat alkatrészbe fektetni.
Én ebből a listából felülről lefele csakis ezeket venném meg sorrendben:
1, 5, 7, 8, és 9 csak ha nem volt a dobozban. -
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #10321 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved a vásárlástól. Már én is raktam össze hasonló kosarat 1-1,5 éve, hogy biztos szükség lesz majd rá. Aztán vettem egy nagy adag filamentet.
Amire szükség volt azt ingyen megküldték garanciában. Amúgy egy heat bed volt. A karbon filtert cseréltem már párszor meg a nozzle wipert, meg 700 óra után a hotended mert elgörbült. Ráindítottam a nyomtatásra, úgy , hogy még voltak alkatrészek. Lepakolta rendesen.
-
sonny007
tag
Szia! Végre volt időm leülni a gép elé és össze szedni az A1-hez a kopó/szükséges pót alkatrészeket.
Ha szépen megkérlek át néznétek Ti is, hogy össze szedtem-e mindent amire szükség lehet. Ha van amit Ti szükségtelennek éreztek azt akkor kiveszem a listából és esetlegesen cserélem másra!
PTFE csövem van itthon. Olaj/Zsír szintén. PEI lapot (gondoltam nézek Aliról innen mi amit esetleg érdemes lehetne még venni?!). A Biqu Panda fogaskerék helyett raktam be a gyári Bambu fogaskereket (bár műanyag) de többnyire sima PLA-val nyomtatok. Amit gondolom annyira nem nyírja a dolgokat.
Képen mellékeltem amiket kosárba tettem.
Köszönöm szépen a segítségeket! -
nagyi2k
tag
Sziasztok!
Ha valaki zenei ízlésébe belefér a Tha patkányz , az fogadja szeretettel az alàbbi modellt. A többieknek pedig megköszönnék egy egy letöltést :)
A modell
Éljen az igazi!
Üdv.: nagyi2k -
rodman73
aktív tag
válasz
Tarokk79 #10313 üzenetére
Én is sokat gondolkodtam, hogy A1 vagy P1S combot vegyek. Végülis P1S lett és csak azt bántam meg hogy nem X1C-t vettem.
de hobbi szintre tökéletesen elég a P1S, az A1 és az A1 mini szerintem kezdőknek való, mondjuk én is az vagyok és egyelőre csak a környezetem szórakoztatom a nyomtatásokkal. Tényleg lassab a sokszínű nyomtatás, de a végeredmény viszont magáért beszél. Próbáltam akrillal festegetni őket, de közelében sincs annak mint amit több színből nyomtatsz. És akár két színnel is tök jó dolgokat lehet csinálni. De ha van már egy creality géped akkor hajrá P1S.
-
Tarokk79
aktív tag
Van pénzem rá, de azért nem szeretnék feleslegesen sem kidobni pénzt az ablakon. Ezért is gondoltam az A1 mini-re, mert ahhoz, hogy bevásárlókocsi kulcsokat, meg társasjáték inserteket nyomtassak elég lehetne az is. De tény, hogy félek a kisebb mérettől még ez a 22 cm is néha kicsi volt.
A több színű nyomtatástól kicsit elvetted a kedvemet (bár amúgy is voltak kételyek bennem), de az is tény, hogy combo-ban sokkal olcsóbb, mintha utána rendelnék külön AMS-t, ha meggondolnám magam.
Most pl. egy hete semmit sem nyomtattam ki, ezért is gondolkodok azon, hogy hogyan tároljam a filamenteket.Nem sietek sehová. A Creality itt van, ami kell most ki tudom nyomtatni. De most pont fogyok ki az ötletekből. Most ezen a kettőn gondolkodom:
kártya keverő és kártyatartó. -
Joshi
titán
válasz
Tarokk79 #10310 üzenetére
A PETG kb ugyan az mint PLA, pontosabban nem kell hozzá zárt nyomtató. Nyugodtan nyomtathatod azt is.
A leírtak alapján én inkább egy A1 Combot vennék. Ez nagyobb mint a mini, de még jóval olcsóbb mint a P1S Combo.
A Bambu hivatalos oldaláról kell rendelni a webshopban az EU kiválasztásával. Arra érdemes figyelni, hogy mostanság Bambu ki van/volt fogyva a termékekből. Ez ugyan úgy kihat az esetleges viszonteladókra is (hiába nem írják).
Ettől függetlenül, ha van pénzed erre a hobbira, akkor mindenképpen a P1S Combo a legjobb vétel. Minden tekintetben. -
bigrob
őstag
Felb*sztam magam, hogy nincs normális dokumentáció hogy kell cserélni az Y tengelyt az 50 órát ment garanciális A1-en és írtam 3djake-nek, hogy szeretnék élni az elállással, először azt a választ kaptam, hogy kerítenek egy normális leírást, ők nem tudják javítani, nincs szervizük.
Másnap jött, hogy az ügyvezető elfogadta a kérelmem, jött a visszaküldési csomagcímke, adjak számlaszámot és ha megkapják, ellenőrzik, hogy minden benne és utalják is vissza (1-2 hét).
Amilyen szerencsém van a gyári csomagolást kidobtam 2 hét hibátlan működést követően, de írták, hogy nem probléma ha nem gyári csomagolással küldöm vissza, csak legyen bombabiztos.
Eddig részemről ajánlott bolt a 3djake, jó az ügyfélszolgálat is, csak a bambu szivatása, hogy előbb nekik küldték az alkatrészt majd ők nekem 1 hónapba telt, illetve a hiba behatárolása is 2 hétig tartott a bambu részéről, mert volt, hogy napokra eltűnt a support. (kínai újév előtt történt).
Egyszerre írtam bambu supportnak és 3djakenek is, 3djakenek azt a választ adták, hogy ezzel az SN-el már van folyamatban lévő ticket, úgyhogy majd ők folytatják velem.Elvesztette a varázsát a Bambu, ha jobb lelkiállapotban lettem volna valószínűleg ki tudtam volna cserélni.
Kicsit pihentetem most a témát, lehet szétnézek más háza táján, de eddig úgy láttam ár/érték arányban a p1s combon kívül nincs jobb ajánlat ami (talán megbízhatóbb) jobb mint az A1 és tud több színnel dolgozni.Csak saját tapasztalat, nem akarok eltántorítani senkit az A1/A1 minitől, rengeteg posztot olvastam, hogy 500-1000 órákat elnyomtatnak hibátlanul alap karbantartással, valószínűleg én fogtam ki egy gyengébb minőségű darabot és rossz időben.
Sokan vettek karácsony tájékán bambut és brutál le lehetett terhelve a support. -
Tarokk79
aktív tag
Szerintem leginkább PLA-val nyomtatnék, de most meg sem próbáltam mást, mert mindig bajom volt a mostani gép megfelelő beállításával. Van egy PETG és egy ASA tekercsem is, de elő sem mertem venni
. Ezek szerint utóbbit jobban is tettem.
PLA után azért kipróbálnám a PETG-t és a TPU-t is, de utóbbit nem hiszem, hogy sokat nyomtatnék, csak a kíváncsiság hajt.
Az utolsó mondatod újra gondolkozóba ejtett, mert ezt pl. nem is tudtam (max csak sejtettem).
-
Joshi
titán
válasz
Tarokk79 #10308 üzenetére
Akkor még vedd hozzá hogy mégis milyen anyaggal akarsz nyomtatni? Az AMS (zárt is) nem alkalmas a hosszútávú filament tárolásra.
Alapvetően azt döntsd el, hogy milyen anyagot szeretnél nyomtatni. Az ABS/ASA jó minőségű nyomtatásához elengedhetetlen a zárt ház.
Az A1 Mini és a P1S Combo ég és föld. Árban is és mindenben is.
A több szín használata nagyban megnöveli a nyomtatási időt és a filament hulladékot. Nagyon megnöveli. -
Tarokk79
aktív tag
Hát lényegében két eléggé távoli verzióm van. Vagy az A1 mini, vagy a PS1 combo.
Az jár a fejemben, hogy vagy kis dolgokat nyomtatok majd egy színből.
Vagy ha több szint használnék, akkor már esetleg nagyobb dolgokat is nyomtatnék, akkor meg jó lehet a zárt AMS, hogy tároljam a filamenteket(?).
Attól félek, hogy az AMS light nyitott és, ha ott tárolom a filamenteket, akkor tuti problémám lesz belőle. A négy színt meg mindig befűzni lehet sok idő lenne. -
Tarokk79
aktív tag
Gondolkodom, hogy lecserélem Creality Ender 3 V3 KE gépemet egy Bambu Labosra. Még nem találtam ki, hogy melyik legyen, de van pár kérdésem.
- A Creality filamenteket megtarthatom? Általában jól kezelik a Bambu-k?
- Honnan érdemes rendelni? Néztem a honlapjukat, de ma teljesen más árat látok, mint tegnap. Illetve valahol olvastam, hogy van hivatalos magyar viszonteladó.
- Jól gondolom, hogy nyomtassak pár filament tartót és újratöltő tekercseket érdemes venni hozzá?
- Néztem a videókat a Hydráról, de az főleg ahhoz kell, hogy más méretű tekercseket is jól kezeljen? Az eredeti AMS-hez nem láttam sem dry box-ot sem a tekercs közepébe tehető silica tartót.
- Érdemes várni az új gépre, hátha akkor a többit leárazzák, vagy akciózzák?Előre is kösz!
-
NF-
tag
Készítettem egy hatlapfejű csavar tekerő generátort. Paraméterezhető, minden mérete külön beállítható. https://makerworld.com/en/models/1104436
Ne nézzétek a kódot, nem vagyok programozó
-
ParadoxH
aktív tag
Én még hozzácsapnék a listához egy Biqu Panda fogaskereket ha sokat használ valaki abrazív anyagokat.
-
JasL
őstag
Plusz a Glow anyagok is edzett acélt kérnek, valamint a steel- bronze fill, stb. Annyival másabb nyomtatás közben, hogy az egyik 2 hét alatt eldarálóldik ha oilyanokat nyomtatsz sokat, az edzett acél meg nem. Nálam mindig első lépés volt az edzett/keményített fúvókára váltás, hogy ne kelljen később azon gondolkoznom, hogy mit nyomtathatok vele és mit nem, meg nyugodtan felejtsem el ezt a kérdést is. Meg amúgy is elfelejti az ember egy idő után, nyugodtabb így a nyomtatás. Minőségileg nincs különbség, legalábbis addig, amíg az abrazív anyagok meg nem eszik a simát. Én mindig megveszem az edzett acélt, a gyárit meg elrakom tartaléknak (az a gyengébb úgyis, de pár hetet elbír az is bármilyen anyagot, amíg nem jön új edzett fúvóka.)
Amiből érdemes tartalékot tartani, és ebben a sorrendben: fúvóka, hűtőventi, fűtőpatron (komplett hotend igazából értelmesebb vásárlás és nincs vele szívás átszereléskor és minden benne van és nem is drága), opcionális extra építőlap. Ezek azok, amik talán leginkább hajlamosak egyik percről a másikra elromlani, a többi alkatrész (pl szíjak) inkább lassú degragálódás áldozatai, nem érdemes előre megvenni mert annyit simán kibírnak, mire megjön a futár az újjal. A fúvóka viszont eltömődik hirtelen valami karbonszállal, aztán annyi, valamikor nem is sikerül kipiszkálni még cold pullal sem, vagy utána már féloldalasan kunkorin löki ki a szálat (megtörtént eset). A többi tartalék elem (pl alaplap) meg azért nem éri meg tartani, mert nem kopóalkatrész és túl drága is betárazni belőle. Tehát inkább a kopó alkatrészek, amik anyagot kezelnek, azok mennek inkább hamarabb tönkre (de NEM hamar!). Nekem volt olyan nyomtatóm, hogy 5 évet ment gyári motorokkal, még azt se kellett soha cserélni benne. Amik 5 év alatt elromlottak, a fűtőszál 1x, venti 4x, fúvóka 1x, lap 2x (mind a két oldala dara lett vagy kikopott).
-
Imy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest