- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
tepenzed #10982 üzenetére
Vagy simán nyomtatsz hozzá egy ams tartót hozzá:
Így maradhat becsukva az atjó, nem száll bele a por sem olyan könnyen és a felső fedelet olyan polcokra csúsztatod be ami meghatározza, hogy az nyomtató zárt legyen vagy nyitott - annak függvényében, hogy mit nyomtatsz.
Ams riser néven keress rá a markerworld-on.
-
Sketch001
kezdő
válasz
tepenzed #10982 üzenetére
az ajtót azért érdemes nyitni hogy a nyomtató belső hőmérséklete ne legyen túl magas, a pla viszonylag alacsony hőmérsékleten lágyul, és ez az extruderben elakadást tud okozni.
A kitben eleve van egy venti hátra, akár azt is hasznalhatod, ha mégis külsőt akarsz a gyárit bele se tenném.
De ha csak pla a cél egy alacsony homersekletu lap is elég jellemzően, supertac a bambu tol vagy biqu cryo széria, darkmoon ice, stb. Mivel jelentősen vissza lehet venni a nyomtató lap hőmérsékletet, így kevésbé esélyes a heatcreep.
-
-
poli27
Topikgazda
válasz
tepenzed #7634 üzenetére
Mitreapel Kétkomponensű ragasztókészlet, 2 db-os, 400 ml, oldat 100 g - eMAG.hu
Én ezt használom, az aktivátorral befújom az egyik felét a másikat megkenem a ragaccsal, és összenyomom, 5s múlva betonkemény... Jha és fél éve használom az egyik csomagot mert ugye 2 pár van benne, és a felét se használtam elEgy dologra kell figyelni, jól kell illeszteni elsőre, mert korrigálni nem nagyon lehet
-
Joshi
titán
válasz
tepenzed #7634 üzenetére
Kimondottan makett ragasztót érdemes használni, ezek általában ABS és hasonló műanyagokhoz valók. Van UV-ra kötő ragasztó is, kismillió féle van belőle. De pl jó a kétkomponensű epoxy is, nekem most ilyen van itthon.
Ha hosszabb ideig kell egymáshoz tartani az alkatrészeket, akkor célszerű egy ilyen forrasztó csipeszt használni.
-
2thletme2day
őstag
válasz
tepenzed #7618 üzenetére
Nálam is a nem fűtött garázsban/műhelyben van kint a nyomtató télen nyáron mindenféle burkolás és hőszigetelés nélkül és semmi probléma nem volt eddig vele. Majd az idő megmondja mennyire árt ha árt egyáltalán ez a környezet de én egyelőre nem aggódom. A filament a magas levegő páratartalmat nem bírja. Vagyis megköti a levegőben lévő nedvességet ami rontja a nyomtatási minőséget. Kell egy drybox meg egy szárító (gyümölcsaszalót használok) és akkor a levegő páratatalom sem akkora probléma.
-
ptesza
senior tag
válasz
tepenzed #5424 üzenetére
Az állandó hőmérséklet váltás miatt nagyon lassú a filament csere. De inkább az miatt aggódnék, hogy rendesen ki legyen öblítve a PETG amikor újra PLA val kezd nyomtatni. Ugyanis ha belenyomtatja a PETG-t akkor abban a rétegben könyedén el lehet törni majd a kész tárgyat. Tapasztalat alapján mondom, hogy nem elég cserénél annyi ha már a szín kitisztult, annál többet kell kiextrudálni. Ez miatt csináltam is egy tesztmodelt amivel biztosra lehet tudni a kellő öblítési mennyiséget.
-
fabula
őstag
válasz
tepenzed #5391 üzenetére
PLA-nak jó a PETG és fordítva supportnak. De van külön support filament is, ilyen a polivinil-alkohol (PVA), ami egy vízben oldódó filamentum, tehát ha belső támaszok is vannak, akkor csak beáztatod vízbe a nyomatot és mindehonan kioldódik belőle.
Én PVA-t még nem használtam, de videókon jól néz ki.
-
-
fabula
őstag
válasz
tepenzed #4779 üzenetére
Ugyan azzal az anyaggal ne vedd le 0-ra, csak csökkentsd a Top Z-t 0,2-re vagy 0,15-re. esetleg 0,1-re, bár 0,1-nél is necces leszedni, főleg a kis méretű tárgyakról úgy, hogy maga a tárgy ne sérüljön.
Sajnos FDM nyomtatóval ez ilyen, ha nem tudsz külön support anyaggal, vagy mint poli27 írta, PLA esetén TETG-vel a supportot.
Ilyen miniatűrönknek szeinrtem jobb lenne egy gyantás nyomtató.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest