- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watto1991
senior tag
Sziasztok!
Ha nem ATX 3.0-s egy tápegység, a videokártya viszont új csatlakozós (pl 4080), akkor muszáj a tápegység márkájának megfelelő átalakító kábelt venni? Azért kérdezem, mert van több olyan tápegység márka, amihez egyáltalán nincs márkaazonos 12hvpwr kábel.Elvont példa, mert Asushoz simán kapni márkaazonos kábelt, de pl. Asus táphoz Be Quiet 12hvpwr kábel mehet?
-
Asycid
tag
válasz
marinea2 #87146 üzenetére
Nekem is 3070-es van (+r5 5600), és ha nem kell RT, akkor könnyű a 60FPS-t tartani. Megjegyzendő, hogy az AW 2 low (esetleg medium) és ultra beállítások közt elég minimális a latvanybeli különbség (nem ide véve az RT funkciókat), mindenképp elég jól néz ki.
Egyszer futottam bele olyan bugba, ami gondolom a 8GB VRAM miatt volt, egyszercsak, ahogy haladtam a pályán egyre mosottabb volt minden, aztán már konkrétan textúrák se voltak csak színek. Újraindítottam, onnantol megszűnt a bug. -
marinea2
addikt
Sziasztok!
Nem akarom nagyon elSpoilerezni magamnak, de egy adott jatekra lennek kivancsi hogy futna a gepemen ezert nem szeretnek tobb YT videot nezni rola. Az Alan Wake 2-rol lenne szo. A gepem pedig: RTX3070 , i5 11400, 32Gb ddr4 3000mhz a monitorom pedig FHD 144hz.
Tudna futni rajta ertelmesen vagy inkabb ps-re vegyem meg? -
Werkly
őstag
alaplapnál számít, hogy PCIE és M2 slot is a CPU-hoz van társítva? Elég konyhanyelvesen kérdezem. Röviden melyik slotba érdemes tenni a VGA-t illetve az SSD-t? Mindkettő mehet a CPU vagy inkább a chipset slotba?
-
OmikronO
csendes tag
Sziasztok! Zöld (Xbox zöld) halálról tud valaki valamit? Win10, Asus Tuf 5600XT. Game Pass előfizetésem van, FH4, FH5-tel szoktam játszani. Amikor jelentkezik a képernyő pár mp-re zöldre vált, majd elsötétül és semmi, még a reset-re sem reagál, le-fel kell kapcsolnom a tápot, hogy újra el tudjam indítani a gépet. Az Adrenalin nem telepítése egy időre megoldotta a problémát, de most már így is elkezdte. Régebbi driverekkel is próbálkoztam. FurMark szépen fut, hőmérséklet ok, Windowst újra tettem, a neten sem találtam semmit érdemben. Egy teljesen üres zöld képernyőről van szó, ami körülbelül 3mp-ig látszik és pontosan olyan zöld, mint az Xbox bejelentkezési képernyő. Esetleg valaki tud valamit erről?
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is küzdök a 4070Ti + 2 displayport monitor + 1 HDMI TV-vel.
TV-n a CEC kikapcsolva, az egyik monitor mégis csak akkor kap DP jelet, ha a TV-t bekapcsolom (miután bekapcsolt a monitor a TV-t ki lehet kapcsolni).
A PC bekapcsoláskor az egyik monitor bekapcsol, viszont időről-időre elsötétedik a képe. Olyan, mint amikor drivert frissítek és ki-be kapcsolgat.Legfrisebb Nvidia driver fent.
Hol keresgéljem a hibát? :/
(előzmény a TV-n: megszakad 2 másodpercig a kép és hang, de már produkált ilyet is:
https://youtu.be/o18Q4eZWESo?feature=shared ) -
Aprósólyom
addikt
válasz
cinikus #87125 üzenetére
Próbáld ki, hogy MSI afterburnerben manuálisan bármilyen fordulatszámot beállíthatsz-e vagy akkor is 100%-on pörög, még ha csak 50%-t is állítasz-e be.
Állítólag a venti PWM elektronikája vagy a ventit vezérlő PWM áramkör VGA NYÁK-on is megadhatja magát, szerencsétlen esetben és olyankor hasonló tud lenni a tünet. ÉS ha így, akkor manuálisan se fog tudni beállítani semmilyen köztes értéket kikapcsolt állapot és 100% tempó között. -
Viktor77
titán
válasz
cinikus #87137 üzenetére
1. A Furmark nem használja ki maximálisan a kártyát.
2. Miért ne menne a kártya akár 1900-ig, ha a hőfokok, a power limit és a fogyasztási limit engedi?
A weboldalakon boost órajel alatt azt adják meg, ameddig minimum elboostol a kártya. Ennél jóval több is lehet, ha teljesülnek amiket írtam. -
cinikus
csendes tag
válasz
krokodile #87130 üzenetére
Nincs teljesítmény csökkenésem. Tökéletes FPS számok vannak, engem az zavar, hogy hirtelen felmelegedett és 100%-on pörgette a kártyát EMELT órajellel. (Azóta már ugye újrapasztáztam.)
Megnéztem öcsém 1080jával, ugyan ezt csinálja az én gépembe, ha játszani akarok, valamiért megemeli az órajeleit a kártyának, az övének és az enyémnek szintúgy.
Furmark alatt az én kártyám 1610mhz körül mozgott 100% használattal. 60 foknál nem is ment fentebb, szóval gondolom jó volt a pasztázás amit csináltam. Viszont, ha elindítok egy játékot már akkor 1800-1900mhz közötti értékeken van a GPU.
Hőfokokat néztem, játék és tesztek alatt is, de nem találom problémásnak, a Hotspot volt a legmelegebb 75 fokos volt amikor ránéztem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mert_csokis #87134 üzenetére
"De ott is csak 15 FPS volt a menüben, 100%-os kihasználtság és 83 fok mellett olyan hangorkánnal"
Ez nem thermal throttling? -
Grave_444
nagyúr
válasz
mert_csokis #87134 üzenetére
Nekem is ilyen kábelről üzemel hibátlanul a 3070 Suprim X. Egy kábelen 2x6+2pin .
Húzni is kipróbáltam, azt hiszem 320W-ig tudtam terhelni, semmi baja nem volt.
UV mellett használom azóta, ingame 150-180W, benchmark alatt ~200W.A leírtak alapján inkább borzasztóan throttlingol a kártya és túlmelegszik.
GPU-Z-vel egyszerűen meg tudod nézni a GPU és a hotspot értékeket. -
mert_csokis
senior tag
Pedig a PCI-E kábel lesz a lekapcsolás hátterében, az biztos. A kártya 250W-os TDP igényét nem bírja el egy kábel.
Furmark exe fájlra kattintás után azonnal lekapcsol a gép, és újraindulás a jutalmam.
Metro Exodus menüjébe bejutva szintén ugyanez a szitu.
Egyedül a Last of Us indult el lekapcsolás nélkül. De ott is csak 15 FPS volt a menüben, 100%-os kihasználtság és 83 fok mellett olyan hangorkánnal, hogy azt hittem, felszáll a gép.
Normál Win használat alatt nincs gond, csak amikor komolyabb nafta kellene neki.A BIOS módok közti különbségben lehet, hogy igazad van. Simán lehet, hogy változtattak a 20-as széria óta. A Palit 2070 Super-emnél még van különbség a két mód között.
Ez a lényege, ugye. Silent módban csak egy bizonyos hőfokot elérve indulnak el a ventik. Azt hiszem, hogy talán 60 fok a határ. Így sima Win alatt kussban van a kártya.
Performance módban folyamatos a ventihasználat. Mondjuk hűvösebb is a kártya alapból.
Ez nyáron azért nem hátrány. Ráadásul a folyamatos venti leállás és újraindulás sem tesz jót hosszú távon szerintem. -
NFree
addikt
válasz
mert_csokis #87131 üzenetére
Ha osztott 12v ága van a tapnak akkor lehet. Ha nem akkor a tapnak el kell bírja vagyis az 1 kábelek . Ott valami más galiba lesz. Biost ez nem érinti . A szilent és a masik BIOS közt anyu a különbség . Hagy a venti görbe más de attól még mindkettő csak egy bizonyos hőfok után kapcsol be .
-
krokodile
csendes tag
válasz
mert_csokis #87131 üzenetére
Szia
Nvidiára nem nagyon vannak berhelt biosok tudtommal.
Attól még mert performance mód simán lehet hogy nulláról indulnak ott is a ventik csak hamarabb kapcsol nagyobb teljesítményre terhelés alatt, terhelés közben a fordulatszámokat a hőmérséklethez viszonyítva tudod ellenőrizni hogy változott e valami.
A csatlakozót megosztás nem befolyásolhat ilyesmit.
Igen a tápod biztos gyenge ez esetben. Ne is használd igy, vagy húzd le legalább msi afterburnerben a powerlimitet amennyire tudod amig nem szerzel másik tápot. -
mert_csokis
senior tag
Napot!
Mi lehet az oka annak, hogy bármelyik BIOS mód van beállítva a kártyán (Palit 3070 JetStream), mindkét esetben csak csendes módban hajlandó működni?
Ugye magán a kártyán van egy mikrokapcsoló, ami váltana a Performance és Silent módok között. De teljesen mindegy neki, hogy Performance-re kapcsolom, akkor sem forognak a ventik alapjáraton egy bizonyos hőfokig.
Oka lehet az, hogy jelenleg csak egy kábelen kapja a naftát a tápból? Tehát egy darab fizikális kábel, két megosztott 8 pines csatival a végén.
Ez egyértelműen kevés neki, mert amint nagyobb terhelést kapna (játék elindítása), egyből lekapcsol és újraindul a gép.
Lehet ez az oka, hogy nem vált rendesen BIOS módot a kártya? Vagy esetleg berhelt BIOS van rajta? Használt kártyáról van szó, így az előéletét nem ismerem. -
krokodile
csendes tag
válasz
cinikus #87128 üzenetére
Azt nézd hogy mennyire gyorsan megy fel addig a hőmérséklet, ha nagyon hirtelen ugrik fel akkor nem sikerült a pasztázás. Most hirtelen nem tudom fejből, van e még, vagy milyen szenzor van esetleg még a 1080 on, de hwinfoval nézd terhelés közben a szenzorokat a kártyán, lehet valami más melegszik túl rajta. De nagyon gyanús hogy a hirtelen nagy ventilátor pörgés és a csökkent teljesítmény, az túlmelegedés.
-
Rinkasime
tag
Valaki vásárolt mar a gamerallato.hu-ról? Mennyire megbízható?
-
cinikus
csendes tag
válasz
krokodile #87127 üzenetére
Mielőtt elkezdte a hülyeségeit akkor 61-63 foknál sose ment fentebb. Folyamat monitoroztam, mert nem akartam megfőzni. Amióta elkezdte azóta a legelején pasztázás előtt felment 83fokra is, de azonnal kiléptem a játékból. Újra pasztáztam és, ha meg is kapja a 100% terhelést akkor 72-75 fok között van.
-
cinikus
csendes tag
Sziasztok,
Konfigom: Asrock B550 Phantom Gaming 4,Ryzen5 3600, 32Gb DDR4 3200MHZ, CM MWE 550 Gold, Asus RogStrix 1080 8G Gaming, 2x256GB M2 és 2’5SSD, 1x1TB M2 SSD.
Szóval abba a problémába futottam, hogy 2 napja elkezdte azt csinálni a kártyám, hogy akár milyen játékot indítok el azonnal elkezdi pörgetni, pillanatok alatt felnyomja 100%-ra a GPU használatot, ha lentebb dobom a grafikát vagy korlátozom az FPS-t akkor is ugyan ezt csinálja. Lásd: PUBG menüben 60FPS-re van korlátozva, meg is van nem is több de a kártya 100%on pörög úgy, hogy a játék alapjáraton Lowon van teljesen.
Amit észrevettem, hogy a szoftver szerint 1777MHz-nek kéne lennie a boost órajelnek, de Ő 1883MHz-en keni neki, a memória is magasabban pörgött 2-3mhz-el. Gpu tweak írta, afterburnerben szintén ugyan azt az értéket írja.Eddig sose csinálta ezt.
Ezeket csináltam eddig:
Kapott takarítást, új pasztát.
Teljesen új tiszta windows telepítést
Drivereket cserélgettem, amikor elkezdte akkor se a legfrissebbet használtam (535) hiába raktam fel másikat ugyan úgy csinálja.Mi lehet a hiba?
-
krokodile
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy rtx 3090 Ichill 3x, nem akar lejönni a hűtő borda, ugye 12 csavar fogja összesen?
Már felforossítottam előtte gépben, próbáltam úgy is. Tartok tőle hogy leszakadnak a memóriák ha erőltetem, nem egy kártyát szedtem már szét, ennyire összereagadva még soha nem volt semmi.
Valakinek valami ötlet mit tudok még csinálni? -
Kovbob
senior tag
válasz
Pikari #87119 üzenetére
Mondjuk így hogy összetapasztottam már jobban néz ki 😂. Egy darabját igazából már úgy kellett hoztá tapasztanom. Viszont most összeraktam és úgy néz ki helyre állt a rend. Köszönöm a segítséget
, kicsit azért besz*rtam, hogy mindjárt megfő a vga. Mindesetre azt megtanultam, hogy kár azt a vga-t választani amit újrapasztáztak, mert ígyis nekem kellett végül megcsinálni.
-
Kovbob
senior tag
válasz
Pikari #87117 üzenetére
Na szétkaptam gyorsan, viszont most felmerült még egy kérdés. Van egy kis gappad maradvány a hűtőn ami ha jól látom valami r68 feliratú valamiről viszi el a hőt. Ez már elég meggyalázott állapttban van, ennek mekkora a jelentősége? Most nem tudom pótolni semmivel, csak nagyjából vissza nyomogattam a talpra. Teszek hozzá képet érthetőbb legyen.
-
Kovbob
senior tag
válasz
Asycid #87115 üzenetére
Elvileg cserélték azokat is igen, emiatt is kérdeztem hátha tudtok valami ötletet adni mi miatt történhetett ez ilyen hirtelen. Akkor lehet csak pasztáznom nem is elég, hanem padokat is szereznem kéne hozzá?
Pikari: Oké, csak furcsa, hogy ilyen hirtelen drasztikusan megváltozott.
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy 6900xt-vel kapcsolatban. Nincs 2 hónapja, hogy vettem használtan állítólag nem sokkal előtte újra lett pasztázva. Alacsonyabbra vett órajellel és feszültséggel használtam, mert úgy egész csöndesre belehetett állítani és nem is ment a hotspot hőmérséklet 80fok felé (gpu még addig se), kisebb igényű játéknál még addig se. Most 2 hete már nem játszottam egyáltalán, ha nem több, most gondoltam játszok kicsit a ghostrunnerrel, de már a menüben azonnal felmegy 100fokra a hotspot, ha teljesítmény profilt visszarakom alapra akkor meg 110fokra is. Mi történetetett így hírtelen a kártyával? Kikövesedett rajta a paszta, vagy lelazult a hűtő vagy mi?Újra kéne pasztáznom, az megoldaná ezt a hibát, vagy meghülyült a hőmérője? Köszönöm előre is a segítséget.
-
prannk
őstag
Már megy is
Elvolt dugva a kábel -
prannk
őstag
Akkor így jó?
6+2 es összesoroltam és egy 6 ost a másikba
[kép] -
Csupingo
veterán
válasz
prannk #87108 üzenetére
Az oldala szerint kettő 6+2 -es csatlakozója van. Talán egy korbácson mindkettő. Azokkal be tudod kötni.
-
prannk
őstag
chieftec eco gpe-700s
-
DravenMoral
senior tag
válasz
prannk #87104 üzenetére
Ebből egy új tápagység lesz. Mekkora, és milyen típusú a mostani?
Ha csak 6+2pin áll rendelkezésre, akkor azonnal felejtsd el, hogy el fogja bírni a kártyát.
Ajánlott tápegységnek egy minőségi 650w-os van feltüntetve, de egy 600-as táp is már szépen elviszi, csak ne valami névnélküli gagyi legyen. -
prannk
őstag
Hali. Vettem egy 6700xt kártyát. Aurous elite v2 alaplapom van. Viszont nem érzékeli a kártyát. Itt a kábelek hogy vannak? Mert nézem videókat ott mind 2 be dugnak. Nekem viszont csak 6 pin es van meg mellete egy 2 es
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest