Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mert_csokis
senior tag
Pedig a PCI-E kábel lesz a lekapcsolás hátterében, az biztos. A kártya 250W-os TDP igényét nem bírja el egy kábel.
Furmark exe fájlra kattintás után azonnal lekapcsol a gép, és újraindulás a jutalmam.
Metro Exodus menüjébe bejutva szintén ugyanez a szitu.
Egyedül a Last of Us indult el lekapcsolás nélkül. De ott is csak 15 FPS volt a menüben, 100%-os kihasználtság és 83 fok mellett olyan hangorkánnal, hogy azt hittem, felszáll a gép.
Normál Win használat alatt nincs gond, csak amikor komolyabb nafta kellene neki.A BIOS módok közti különbségben lehet, hogy igazad van. Simán lehet, hogy változtattak a 20-as széria óta. A Palit 2070 Super-emnél még van különbség a két mód között.
Ez a lényege, ugye. Silent módban csak egy bizonyos hőfokot elérve indulnak el a ventik. Azt hiszem, hogy talán 60 fok a határ. Így sima Win alatt kussban van a kártya.
Performance módban folyamatos a ventihasználat. Mondjuk hűvösebb is a kártya alapból.
Ez nyáron azért nem hátrány. Ráadásul a folyamatos venti leállás és újraindulás sem tesz jót hosszú távon szerintem. -
Aprósólyom
addikt
Ha úgy teszteled ahogy írtam, úgy csak 230-250Mb VRAM terhelésed lesz.
Most 800Mb volt. Heaven emlékeim szerint 900Mb körül terhel default beállításon.
Megnyitottam gyors a Superpositiont: 1080p medium (default beállítás) ~1400Mb Csak akkor kér többet, ha magasabbat beállítást választasz.
3DMARK-ra nem emlékszem, de a videódban látszik, hogy 4400Mb körüli a VRAM fogyasztás.
A leírásod szerint minél telítettebb a VRAM annál esélyesebb a hiba?
Próbáld ki úgy is ahogy írtam és akár közben még próbálhatsz a GPU/VRAM órajellel is játszani fel/le, hátha további következtetéseket segít levonni.GPU underclock-t próbáltál már korábban vagy csak VRAM-t?
-
Aprósólyom
addikt
Talán növelheti az esélyét, hogy leteszteld memória vezérlő vagy VRAM-e, ha a lehető legkisebb VRAM fogyasztással teszteled a VGA-t?
Windows felbontást és frissítést levéve minimálisra, bezárva minden háttéralkalmazást és a Furmarkot 400x300 ablakban futtatva kb. csak 250Mb az össz. VRAm terhelés, miközben a memory controller terhelése még mindig közel 100% lesz. Ha mégsem, akkor lehet állítani anti-aliasingot (2x, 4x, 8x) esetleg lépésenként növelni az ablak méretet, hogy magas legyen a vezérlő terhelése. -
-
Spet
addikt
Én is csak ezt a számadatos oldalt találtam ami szerint a 780ti sok esetben kenderbe kéne vernie a 480-at.
-
Dark KillerX
addikt
Én csak tényleg kipróbálni szeretem volna,viszont így hogy a lapomom 1db 16x-os és 1db 4x-es van,így nincs értelme még kipróbálni se,csak az időmet vesztegetném rá.
Amúgy meg úgy vagyok az Sli-el,és cf-el hogy nekem nem kellene,szóval ha nekem erősebb kártya kellene,akkor inkább vennék,egy minimum 280x-et,vagy egy GTX680-at,vagy 770-et,de multi GPU-t semmiképpen se.Egyébként pedig tök felesleges lenne,mert a CPU-, úgy is korlátozná valszeg az erősebb karikat,szóval egyenlőre marad.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Lett volna lehetőségem a CF kipróbálására (Asus 7870-el), persze jobb táppal ( TX650) ,de így azt hiszem még teszt erejéig sem fogom belerakni a gépbe,és ahogy te is írtad nálad is nagyon korlátozott tényleg nem fogok vele szórakozni azért a 30%+ért akár.
[ Szerkesztve ]
-
Szesz1984
csendes tag
Néztem másik gépben is a karit,hasonlóan muzsikál mint sajátomba,csak más időközönként fagy.Drivereket 12.xxx-től egész az új 14.4-ig nézegettem,de semmi.A gyári biost simán felülìrtam benne,nemtom így vissza lehet e rakni.Mondjuk Asus hivatalos oldalán azt írták,ha az általuk kiadott hivatalos frissìtéseket felpakolom,az nem jár gari vesztéssel.
-
TechN7ne
nagyúr
Általában a készletek mindenhol kifogyott. Néha szoktak felrakni OEM-kiszerelésben egy-két régebbi karit,de azok valoszinűleg javított darabok amikre szintén adnak vlmennyi garanciát.
Nekem pont egy ASUS EAH5750-t sikerült rendelnem a pcx-től 11k-ért,1 év garival.
Használat alatt a kártya csíkozott,melegedet,mehettem is vissza a pénzemért...[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Sajnos pont én is egy ilyenbe szaladtam bele. Már időtlen idők óta AMD-s kártyáim voltak, a legutolsót egy hete vettem, egy ASUS R7 260x 2GB OC-s kártyát. A kártyával kapcsolatos problémámat 3-4 topikban megtalálod, több tucat beírás született, csak néhány napot kell visszakeresni. Szóval a lényeg, tegnap az eladó céggel megegyeztem, hogy a jövő héten kicserélik egy Nvidia MSI GTX 750 TI 2 GB-os kártyára. Vélhetően ennél az ASUS kártyával az lehet a gond, hogy mivel gyárilag húzott, és ha a memória hűtése nem megfelelő, vagy ha nem jól szellőzik a ház, akkor ez okozhat a játékokban memória hibára utaló jeleket.
Egyébként pont az eladó javaslatára lejjebb vettem az órajeleket, a VGA venti hűtését meg jól feltekertem, megnéztem így is 1-2 óráig BF4 multi alatt, és az észlelt gondok nagyrésze nem jött elő, viszont a cseréhez ragaszkodtam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyomtató topik
- Vírusirtó topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Premier előzetesen a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- Max
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd