-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpii
tag
válasz
MaidenFan #73247 üzenetére
Na ezt mondom. Sima 60hz-re oda van szögezve. Ami megszünteti nektek a tearinget az a játékon belüli vsync volt. Sz@rul van beállítva, vagy épp emiatt a 2. monitor miatt nem érti.
Moho, akkor kezd el leszedni a Riva Tunert, mert köze nincs ahhoz, ami a játékban elérhető, ez egy direct3d hook alapú cucc, a directx alapszintjén korlátozza az FPS-t, a fixálást követően nyíl egyenes frametime-ok várhatók a limiten tartva (mármint a histogram).
-
Cyberboy42
senior tag
Nem mindegy még hogy full screen, vagy full screen windowed módban van engedélyezve .
És az sem, hogy a játék menüjében hogyan van a display settings
-
AtHoS
nagyúr
Jó olvasgatást bár, ha innen sem sikerül összeszedni a megfelelő infót és beállítanotok, akkor jön a régi mondás: Kérem cseréljen felhasználót és indítsa újra a gépet
szerk.
Amúgy "talán" ennyi lenne a lényeg:
- V-Sync legyen OFF-on panelban és játékban is
- G-Sync legyen engedélyezve monitor menüben és driverben
- FPS legyen bekorlátozva a G-Sync tartománybaMaidenFan
W10 - gépház - Rendszer - Kijelző - Speciális megjelenítési beállítások - Képernyő illesztőprogram tulajdonságai a következő kijelzőhöz: 1 (értelem szerűen a monitor) - új ablakban Monitor fül - képfrissítés beállít, majd OK
-
Moho.Jojo
csendes tag
Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Ki
Játékon belül beállított fps unlimited / Játékban V-sync ki.
Játék fps:150-200 körül.
Hullámzó képernyő, szakadozás.Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Ki
Játékon belül beállított fps 138 / Játékban V-sync ki.
Játék fps: Fent beállított.
Játékon belül beállított fps 116 / Játékban V-sync ki.
Hullámzás úgymond 99%ban megszűnt. 116 alatti fps droppnál jelentkezik egy kis lagg, de minimális. De persze nem jelentkezhetne. De akkor is akadozik a kép még, ami pár perc után már idegesítő..Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Játékon belül beállított fps unlimited / Játékban V-sync ki.
Játék fps:150-200 körül.
Hullámzó képernyő, szakadozás.Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Játékon belül beállított fps 138 / Játékban V-sync ki.
Hullámzó képernyő, szakadozás.Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Játékon belül beállított fps 116 / Játékban V-sync ki.
Hullámzó képernyő, szakadozás.V-sync próbák a játékban beállítva:
Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Játékon belül beállított fps 138 / Játékban V-sync "be"
Hullámzó képernyőNvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Játékon belül beállított fps 116 / Játékban V-sync "be"
Hullámzó képernyő, szakadozásNvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Játékon belül beállított fps Unlimited/ Játékban V-sync "be"
Hullámzó képernyő, szakadozásNvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Ki
Játékon belül beállított fps Unlimited / Játékban V-sync "be"
Játék fps: Nekem 144, a monitor miatt.
Játékon belül beállított fps: Fent beállított
Játékon belül beállított fps 116 / Játékban V-sync "be"
Hullámzó képernyő, szakadozás.
De! Már nem annyira intenzíven, de azért jelen van még.Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Gyors
Játékon belül beállított fps Unlimited / Játékban V-sync "be"
Hullámzó képernyő, szakadozás.Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Gyors
Játékon belül beállított fps 116/ Játékban V-sync "be"
Játékon belül beállított fps Unlimited / Játékban V-sync "ki"
Hullámzó képernyő, szakadozás.Hát körülbelül ennyit tudtam tenni érte. Hiába tölteném le a riva tunert, hiszen ott is csak fps-t állítok, mint ahogyan a játékban is be tudom. Úgy látom, hogy az alacsony fps-t szereti. De vicc, hogy 100 ra állítom, és akkor is vannak laggok, vagy képszakadások. Egy és ugyan az, mert úgy érezzük. Figyelem a csoportot, hátha valaki előrukkol valamivel.
Megmaradt beállítások,amivel a legjobbat tudtam kihozni.
Függőleges szinkronizálás: Ki
Játékon belül beállított fps 100 vagy 114/ Játékban V-sync "ki"
Csak szégyen és vicc, hogy egy 2070-es kártyával és egy Acer Predator XB271HUbmiprz monitorral , Very low grafikán ezzel kell Szo**i. És senki de az ég egy adta világon senki nem tud rá megoldást sehol..
Vicc az egész. -
MaidenFan
tag
Ne haragudjatok hogy ennyit írok
Most néztem meg a pendulum nvidia demo-t ott tökéletes a kép nincs semmi tearing úgy hogy ki van kapcsolva a vsync nvidia panelbe de játékok alatt meg így van tearing, most már tényleg nem tudom mi lehet a gond mert akkor elvileg a monitorral nem lehet probléma csak akkor nem értem mivel lehet
Max akkor újra rakom az egész gépet minden törlök aztán hátha, ha akkor sem jön össze úgy ahogy kellene használni a gsyncet akkor levelet fogok írni az asus-nak vagy ahonnan vettem a monitort mert engem nagyon zavar hogy másnál tökéletes a gsync nélam meg sehogy sem jó csak akkor ha be van kapcsolva a vsync az nvidia panelbemert ugye nem kellene hogy bekapcsolva legyen
-
MaidenFan
tag
Érdekes, redditen azt írják hogy ha nem akarok tearinget akkor a NPC-be karjam át a vsyncet on-ra.
Fogalmam sincs mekkora lesz az input lagg de ott azt írták hogy szinte észre sem vehető. Akkor az lesz hogy belövöm 140Hz-re a cap-et a játékba vsyncet meg kikapcs aztán vagy bele tudok törődni vagy nem
Csak vettem egy monitort a technológiáért amit nem tudok elvileg kihasználni -
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
MaidenFan #73240 üzenetére
Igen, én is ugyan úgy leszedtem ddu-val, felraktam a legújabbat, de ugyan az a problémám.
Most próbálom azt, hogy a pubg-ben kikapcsolom a V-syncet. És a többi lehetőséget próbálgatom.Nvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Ki
Fps limit 139 (mert 144Hz a monitorom)
Játékban V-sync OffNvidia panel: Függőleges szinkronizálás: Be
Fps limit 139
Játékban V-sync OffNvidia panel: Függőleges szinkronizálás:Gyors
Fps limit 139
Játékban V-sync OffMivel nekem akkor volt jobb, mikor a függőleges szinkronizációt az nvidia panelban bent hagytam, és még úgy fogok csinálni, hogy az fps limiten változtatok, vagy lejjebb veszem, vagy Unlimited,vagy a biztonságos 120 alatt..
Illetve hiába van meg a 140-150 fps em, úgymond fixen (kivéve mikor droppol), de szerintem számomra az lesz a megoldás, ha 117-re állítom, és az nvidia panelban a Függőleges szinkronizálást kikapcsolom, had dolgozzon a G-sync.
Hát kb ezek maradtak. -
MaidenFan
tag
Márciusi driverre is ugyan az pubg-be
Mondjuk azt sem értem hogy ennek a monitornak a ledja ha piros akkor megy a gsync viszont nekem még asztalon is piros a led, elvileg nem kellene hogy az legyen hanem fehér ha jól tudom
-
MaidenFan
tag
válasz
MaidenFan #73238 üzenetére
Ez most elég fura volt most rakom fel a régebbi drivert és most is az értesítési sávba megjelent hogy gsynces a monitor és állítsam be, rákattintottam és már be is adta a control panelt pedig még fel sincs telepítve az új driver
Természetesen DDU-val szedtem le a drivert
-
MaidenFan
tag
válasz
Cyberboy42 #73236 üzenetére
Lassan jönnek de igyekszem megnézni
-
MaidenFan
tag
válasz
Cyberboy42 #73230 üzenetére
Megpróbálok mindent majd mássik drivert is és játékot is ha akor sem lesz jó akkor már tényleg nem tudok mit csálni
csak bént hogy eddig úgy néz ki hogy feleslegesen dobtam ki a pénzt
Mondjuk érdekes dolog hogy minden gép bekapcsolásnál ad egy üzenetet jobb oldalon hogy ez egy gsynces monitor és a beállítésokért kattintsakÉrtesítési sávban van az üzenet.
-
atirag
őstag
Ha rack be egy új kártyát és csak hdmi kábelem van akkor azt hogyan tudom feltelepíteni? Mert simán kivettem és beraktam az újat és nem kapok képet.
-
arpii
tag
válasz
MaidenFan #73229 üzenetére
https://www.testufo.com/vrr#photo=quebec.jpg&pps=960&framerate=ramp&compare=0
Ezt tessék nézegetni. Ha tearing-el és ez idő alatt nem követi az FPS számát a monitor frissítése, akkor nem megy a G-sync, ennyire egyszerű.
Szerk.: ez lehet nem is az a teszt?! már elbizonytalanodtam :S
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Moho.Jojo #73227 üzenetére
a Leírásodból ugyan az mint a másik fórumtársnak, hiába van bekapcsolva a g-sync, az valamiért nem mőködik, még ha azt is jelzi vissza a montiror elég világosan hogy igen.
Szerintem vagy az nvidia driver nem passzol, vagy esetleg valami update jött a pubg-hez és ezért sz@rott be.
Célszerű lenne kipróbálni valami más játékkal is, vagy akár többel.Még valami nagyon fontos!!! Fullscreen-be kell rakni a grafikai beálításoknál pubg-ben (meg amúgy mindenben) tehát nem a "fullscreen(windowowed)" módban, úgy nemjó!
-
MaidenFan
tag
válasz
Cyberboy42 #73228 üzenetére
A legfrissebbet használom. Nálam nincs lagg nagy folyamatos minden csak zavar hogy a vsync nélkül nem nem csinálja dolgát a gsync pedig ott van a kis kép hogy gsync on, tehát kicsit töredezik a kép oldairányú mozgásnál
-
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
Cyberboy42 #73224 üzenetére
Rendben értem.
De gondolom ha a játékon belül, tehát a pubg-ban beállítom, hogy 138, akkor ott így ebben a formában elég. Nem kell hozzá a riva tuner.
Beállítottam a függőleges szinkronizálást (nem 3d alkalmazás szerint, mert úgy nem jó) hanem a Be-re kapcsoltam,, illetve a játékban a maximum 138 fps-t.
Sokat javult a helyzet, csak elszomorító, hogy így nincs meg a 144Hz, illetve jelen vannak még a mikro laggok, mikor 110 fps-re ugrik, vagy 122 re pl,, de kevesebbszer.
Csak megint itt jön a kérdés.
Ha az embernek 230 ezres, G-Sync-es a monitorja, akkor mi a kutya füttyért kell szenvednie a V-synceel?Na de az alap, ami eddig a legjobb az az, hogy függőleges szinkronizáció Be az nvidia panelben, játékban ki.
A játékban lekorlátoztam az fps-t 138-ra.
Csak mikor akár tíz fps-el kevesebb van, akkor bumm, akad. És itt jönne a G-sync, hogy ezt ne lássom, tehát az akadást, de még is látom. Na ez most akkor micsoda?
Ohh még egy valami? Most kijött ez a felirat, és nem tűnik el???
-
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
Cyberboy42 #73220 üzenetére
A függőleges szinkronizációt beraktam ahogy mondtad 3D alkalmazás használatára, de töredezik, hullámzik a kép.
Mikor arra kattintottam rá, hogy be, akkor jó volt. De így nem jó sajnos.
Játékon belül is ki van kapcsolva a V-sync. -
MaidenFan
tag
válasz
Cyberboy42 #73223 üzenetére
Természetesen a gyári display kábellel kötöttem össze.
Már tényleg nem tudok mire gondolni hogy mi lehet a baj, nem tudom hogy ha vissza küldeném a monitort akkor csinálnának-e vele valamit deszerintem nem működik megfelelően.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Moho.Jojo #73222 üzenetére
a lényeg úgyis az hogy dinamikusan változik a képfrissítés!
amikor mondjuk egy játékban beesik 70-re 60-ra akármennyire, akkor a monitor hozzáigazítva pontosan annyira rakja a képfrissítést. Hidd el az a 4hz már nem oszt nem szoroz
az csak azért kell mert az fps az korántsem konstans akármilyen limitációt is használsz, ha pont 144-re raknád, akkor a fluktuációk végett fölfele kifutnál belőle itt-ott, és máris jönne a képtörés.
-
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
Cyberboy42 #73220 üzenetére
Itt nem volt a kis pipa, vagyis a fenti legördülő menünél. Most kattintottam rá, és úgy lett mellette a pipa.
Szóval most így van.És akkor kikapcsoltam a függőleges szinkronizációt, és persze a játékban sincs bekapcsolva.
Most kipróbálom így.
Ha a korlát 140, akkor gondolom elbúcsúzhatok a 144Hz es képfrissítéstől?.. -
MaidenFan
tag
válasz
Cyberboy42 #73219 üzenetére
Jelenleg pubg-vel korlátozom be az fps-t, van olyan funkció a monitorba amivel látom a frekvenciát meglesem mit mutat azokkal a beállításokkal amit mutattál.
Sajnos nem mutatja milyen frekvencián megy csak azt hogy 144hz
Nagyon remélem hogy nem rossz a monitor... -
Cyberboy42
senior tag
válasz
Moho.Jojo #73216 üzenetére
a függőleges szinkronizációt ki kell kapcsolni, illetve az alkalmazás szerinti beálítást kell használni. Persze akkor a játékon belül is ki kell kapcsolni.
Ugyanakkor a fönti képen látszik egy G-sync beálítása, balra. na ott kell bekapcsolni a G-syncet, de ha minden igaz akkor alapból ez ve van kapcsolva.
Namost arra kell figyelni hogy az adott játékban a g-sync tartományon belül legyen az fps limit. Az alsó határral nem tudsz mit kezdeni, de a felső határt meg tudod adni, és a legegyszerűbb ha beintalálod a rivatunert
Ez egy pici program, amiben a framrate limit-et kell a te esetetben 140-re álítanod. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
MaidenFan #73215 üzenetére
megkérdezhetem mivel jászol, illetve milyen játékkal próbálgatod. És mivel van 144-re korlátozva az fps?
A monitornak van beépített fps/frekvencia kijelzője? Vagy ha nem is, a monitor menüjében ahol a frekvenciát írja, ott játék közben ha figyeled akkor az fps szerint kéne hogy változzon az érték. Így van? esetleg nézd meg. -
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
Cyberboy42 #73214 üzenetére
-
MaidenFan
tag
válasz
Cyberboy42 #73214 üzenetére
Szia köszi a választ, mindenhol be van kapcsolva a vsync ahol csak lehet mind a 2 helyen. Nem értem mi lehet a probléma ha megy gsync márpedig megy mert a bal oldalon ki is írja de ha a vsync ki van kapcsolva akkor tearingel a kép
Komolyan nem értem mi lehet a gond mert akkor most kb kidobtam az ablakon a pénzt
Az fps limit 144 fpsre van korlátozva nekem nem is kell több.
Kb olyan a kép mintha a vsync ki lenne kapcsolva szétcsúszik egy kicsit
Függőleges szink.-nél: Ki - Be - Gyors - 3D alkalmazás -
Cyberboy42
senior tag
válasz
MaidenFan #73209 üzenetére
Majdenm jól látod. A lényeg az hogy a gsynk megszünteti a tearing-et de csak és kizárolag a monitor megadott g-sync tartományában. Ha jól tudom a te monitorodnál ez 30 és 180 között van.
Ha beesik 30 alá, vagy ha 180 fölé megy, akkor tearingelni fog. Ha azt akarod hogy ne menjen 180 fölé, vagy maximum addig, akkor több lehetőséged is van, például bekapcsolod a Vsyncet is, de persze akkor megjön az óriáasi imput lag is. A következő lehetőség hogy a játékban, vagy valamilyen programban (rivatuner) beálítasz egy fps limitációt, jellemzően picit a maximális g-sync határ alá(mondjuk 175). -
MaidenFan
tag
Köszi a linket, nagyon jól elmagyarázza mi a helyzet, és akkor ha jól értem akkor a csip feladata hogy kiküszöbölje a tearinget ha ingadozik az fps?
overdrive calculations to prevent ghosting, and synchronizing the display’s refresh rate to the GPU’s render rate to eliminate tearing, along with the delayed frame delivery and adjoining stutter caused by traditional syncing methods
Ui: amúgy ezekhez a monitorokhoz érdemes felrakni a drivereit? -
MaidenFan
tag
Szaisztok!
Adott ez a monitor: Rog Swift PG248Q 1ms 180hz G-SYNC.
Eddig én is úgy tudtam mint ez előttem lévő ember hogy a gsync nem azért van hogy tearing effektet kiküszöbölje és a vsyncet megoldja?Én is pontosan úgy állítottam be az NCP-t ahogy nagyok mert szerintük úgy kell ahogy mutatják - v-sync off-ra monitor - g-syncre. Nálam is pubg-be tearingel a játék és elég bosszantó jelenség, viszont ha NCP-be vsync on-ra állítom akkor tökéletes a kép. A monitoron is látszik hogy gsync-on "NCP-be pipáltam be"
Több embernél is láttam ilyen jelenséget forumokon, de segítsetek ki ha jól tudom a gsync értelme nem a tearing effekt kiküszöbölése hanem az hogy ha fps drop van akkor az adott fps-re csökkenti a hertz-et ha jól tudom és akkor sem szaggat be a drop miatt
Játékot FHD 144hz-re korlátoztam, gpu - GTX 1070
Tanácsot vagy segítséget szeretnék kérni a jelenség kiküszöbölésére!
Előre is köszönöm! -
arpii
tag
-
-
Moho.Jojo
csendes tag
Sziasztok!
Hát megpróbálom minél tömörebben leírni a problémámat, csak sajnos nagyon összetett, és már a falat kaparom. És magamhoz, illetve apró tudásomhoz mérten kipróbáltam már mindent. Monitor fórumba is beteszem, illetve a videókártya csoportba is, mert megosztó a problémám.
Asus RTX2070 8GB GDDR6 ROG-STRIX-RTX2070-A8G-GAMING videokártya
AMD Ryzen 7 2700X
G.Skill F4-3200C14D-16GFX Flare X 2x8GB 3200MHz
Monitor: Acer Predator XB271HUbmiprz Nvidia G-Sync Monitor 27" /WQHD/
/Számítógép 1 hetes/Monitor 3 napos.Fő probléma: PUBG
Probléma: Az egér le fel mozgatása közben hullámzik a képrenyő. Laggolok.
V-sync kikapcsolva.
144Hz-re van állítva a monitor. Displayportról. (1.2)Ha a windowsban átállítom a felbontást FHD-ra,játékot is FHD-ra,144Hz a monitor frissítése,V-sync kikapcsolva, akkor is ezt tapasztalom, csak ez mellett sokkal csúnyább a kép.
+ FHD beállítás windowsban, 120Hz re állítom a monitort, FHD beállítás játékban,V-sync kikapcsolva, akkor is ez a probléma.
Ha bekapcsolom a V-sync-et a fenti kettő beállítás mellett, akkor a lagg megmarad, de a kép sokkal szebb, nem annyira hullámzik.De persze mikor fps dropp van, akkor jön a fekete leves..
A fenti kettő beállítás mellett, az fps-em 150-160-170 mellett is jelentkezik a hullámzó kép, teljesen független attól, hogy 200, vagy 100fps-em van, a lagg pedig akkor, mikor 144 fps alá esik.
Kérdés: Mi a f**ért? Hát mire való a G-Sync, ha nem erre, hogy kiküszöbölje?Ha a windowsban átállítom WQHD-ra,és játékban is, akkor is ezt tapasztalom 144Hz mellett, és V-sync kikapcsolása mellett.
Ha a windowsban WQHD-ra van állítva, de 120Hz-re a képfrissítés,V-sync kikapcsolva,akkor is.
Mikor megvan a 120, illettve a 144fps, akkor nincs lagg, de ugyebár ennél a játéknál kb sosincs meg, és mindig akadozik. De mikor megvan, a kép akkor is hullámzik V-sync kikapcsolása mellett. De ha bekapcsolom, a képrenyő nem hullámzik, de tudjuk a V-sync hátulütőjét.
Kipróbáltam a gyári alap Nvidia panelnél lévő beállításokkal, és úgy is, ahogy a nagyok csinálják(képen lejjebb) Semmi változás. A G-Sync-nek nem az lenne az előnye, főleg ennyi pénzért, hogy ha 144 fps alá esik, akkor az adott időben ezt megoldja? Meg ha 120-ra, vagy az alé esik, akkor ennek működnie kellene, hogy az ember ne lássa a változást, a képrenyő hullámzást, és a laggot.
Internetem 500mb, tegnap voltak kint, és minden egyes vezetékre rámértek, és sehol nem volt tapasztalható probléma. Nekem volt egy 1 millió forintos laptopom, G-Sync, 120Hz, 1080-as kártyával. Ugyan de ugyan ezt csinálta. Képrenyő hullámzás, lagg. V-syncel jobb volt a helyzet, de sajnos lekorlátozta 120fps-re de mindig az alá ment, és élvezhetetlen volt. Szóval csövörből vödörbe, csak még több pénzt elköltve, mert én barom azt hittem, egy ilyen kártya mellett már nem kell szenvednem.
Ha valaki megoldja nekem a problémát, meghívom egy mekire, és kezébe nyomok egy Széchenyi Istvánt.
Játék grafikai beállítások: -
Lacko32
tag
válasz
fireman123 #73203 üzenetére
Ha csíkoz, akkor esélyes a kártya.
Csatikat monitor, kártyánal ellenőrizd, vga foglalatot tisztitsd meg.
Ha továbbra is csinálja, akkor offos a kari. Illetve megpróbálhatod egy masik kártyával ezzel a konfiggal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LED világítás a lakásban
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest