- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
Hardver Arc #69949 üzenetére
Azt a gépet röhögve el kell vigye az a táp. De szerintem ha az is lenne a baj, akkor inkább újra indulgatna a gép, vagy kikapcsolna. Alaplapi vga próbánál kivetted a 1050-et, vagy csak átdugtad a kábelt?
-
Hardver Arc
senior tag
-
Vasfog89
újonc
Sziasztok !
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok ,hogy 1 Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti AORUS zökkenő mentesen menne a gépemen processzor Bottleneck nélkül?A konfig a következő:
I7 4770 nem a K verzió I7 4770 3.4Ghz
Alaplap : Gigabyte B85M-D3H
Ram : 4x4gb Corsair Vengeance 1866Mhz
VGA: Gigabyte GTX 1060 3Gb van jelenleg.
Táp: Chiftec I Arena 500 80+ ( a táp tudom,hogy kevés a 1080Ti-nek) ezt cserélni fogom ,ahogyan a FHD monitort is , feltéve,ha megy az új kártya .
Válaszotokat előre is köszönöm -
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69946 üzenetére
A vga kábel meg hdmi kábelt cserélgettem.. furcsa véletlen volna ha mindkettő hibás. Ráadásul zsír újak.
Meg érdekes hogy a mafia 2, saints row the third, need for speednál nem jelentkezett a probléma..Pont ezért nem csodàlkozok hogy mindenki màr konzolra vàlt. Megveszed zsír ujonan a komponenseket és rakás szar az egész..
-
morfondőr
addikt
válasz
Hardver Arc #69945 üzenetére
Legközelebb ha ilyen lesz a képernyő, ne fényképezd, hanem screen shotot csinálj. Ha azon nem látszik, akkor monitor, vagy kábel a hibás!
-
morfondőr
addikt
válasz
Hardver Arc #69943 üzenetére
VRAM hiba szerintem, gariztasd!
-
Werkly
őstag
Melegedés szempontjából számít, hogy FHD vagy 1440p monitort hajt a GPU? Meddig van safe temp egy VGA esetében? Mi számít üzemi hőmérsékletnek? Kösz!
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
VGA-t cseréltem AMD ATI-ról Nvidiára váltottam. A régi kártyám esetében a videókártya mind a két monitornak küldött jelet és az rendszer induláskor bekapcsolt. A régi kártya esetébe na két monitor DVI illetve miniDP-DVI átalakítóval volt a kártyához kötve.
Az új kártya esetében GTX 1060 viszont az egyik monitor DVI a másik HDMI kábellel van összekötve. Az a monitor ami DVI-vel van bekötve rögtön bekapcsolás után ad képet. a HDMI-s viszont csak akkor ha a Windows bejelentkezési képernyőhöz érek.
Ugyanez a helyzet ha a windows lekapcsolja a monitorokat. A DVI-is elmegy stand-by-ba viszont a HDMI-s viszont bekapcsolva marad azzal hogy no-input.A HDMI kábel szar vagy simán a HDMI szabvány nem tudja ezt lekezelni? Mi a baj?
-
Hardver Arc
senior tag
A hőmérséklet rendben volt de közbe átkötöttem alaplapi kártyàra ott is produkál fura dolgokat csak nem ilyen durván..
Viszont most elkezdtem a memtestet hàtha memoria 1
Pass lefutot fent hagyom egész éjszakára.De én a tàp hibára gyanakszok még esetleg alaplap..vagy a win 10 de arra legkevésbé.
-
Devas
őstag
válasz
Hardver Arc #69937 üzenetére
speedfan progival mérj GPU hőfokot. Meddig melegszik fel?
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni mi lehet a baj?
Win10 64bit, bios vga driver frissitve legujabb van fent.Vettem egy 1050 gtx 2gb kártyát de random befagy battlefield 3 nàl valamint the forestnál furcsa csikok színek majd szurok be képet..
A furcsa hogy réggebi játékoknàl nem produkàl semmi hasonlot mafia2, saints row the third, nfs the run, nfs hoz pursuit.
Uj a teljes konfig:
Asus prime a320mk alaplap
Ram Kingston hyper x fury ddr4 8gb
Amd ryzen 3 2200g proci
Cooler master 500w masterwatt lite 80plus tap
256gb kingston ssd -
-
azaki99
csendes tag
Sziasztok,bocsi ha offtopik
Olyan problémám van hogy pár napja frissítettem a vga-m driverjét.
Fel is ment,minden rendben van,1 dolgot kivéve,azt hogy 1-2 óránként befagy a kép,a monitor kikapcsol,majd egy üzenet fogad,nem tart sokáig,4-5 másodperc max,de idegesítő.[link]
Jó drivert tettem fel,nemtudom miért csinálja ezt.
Válaszotokat és a segítséget előre is köszönöm. -
Aby_2014
aktív tag
Üdv!
A Sapphire Tri-X R9 290X 4G OC, jobb mint egy ASUS 290 DCII? Sajnos ASUS meghalt és mivel nincs sok felesleges pénzem így a Sapphire-a esett a választás, nekem úgy tűnt, hogy jobban járok vele mint egy 480 vagy akár 580-al. Vajon azok megérnek plusz 20-30-et? Ahogy néztem elsősorban hűtésben azaz fogyasztásban jobbak mint a 290x, sebességben van, hogy alatta vannak...
-
maxxenergie
senior tag
válasz
solfilo #69927 üzenetére
Igen én inkább nem vennék semmit mint 25-ért azt vagy 35-ért RX 550 vagy 1030 sem...
Újonnan 40/45 alatt "értelmes" VGA nincs sajnos ... de igen akkor még gyűjtenék inkább vagy használtan garival aprón vannak jó ajánlatok 30-35K körül már .. nem ebből a kategóriából /380 4Gb stb../.. de hát ő tudja persze
-
válasz
Ben.93 #69921 üzenetére
Ezekből akkor az ASUS R7 250 1GB GDDR5-öt vedd, de csodát ne várj tőle.
(#69923) maxxenergie: igen, még mindig nagyon túlárazott az RX 550, majdnem a legolcsóbb RX 560-ok árában mennek még mindig, hihetetlen. Vissza kéne menjenek a GT 1030 körüli árszintre, ahova valók.
-
Viktor77
titán
válasz
maxxenergie #69923 üzenetére
"Hát mondjuk ja amennyivel drágbább annyival nem jobb" Nem. Konkrétan nem jobb, mindegy melyik mennyibe kerül.
-
maxxenergie
senior tag
-
Viktor77
titán
válasz
maxxenergie #69919 üzenetére
Az 550 rosszabb mint egy 1030, cserébe majd' egy 10-essel drágább.
-
Ben.93
tag
Max 25k és ez a három lehetőség lenne.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Ben.93 #69916 üzenetére
Ez pont az a ketegória amit újonnan már nem éri megvenni 4-5 éves széria... ennyiért és ezekkel BF4 sem lenne túl acélos mondjuk attól is függ milyen felbontáson...
Jobban járnál ha már ennyiért gondolkodsz AMD vonalon Apróról egy papíros garis RX 460 / 550 / 370 2Gb kártyával megbízható eladótól... teljesítményben biztos.. ha már új
Hameg mindeképpen zsír új akkor meg egy RX 550 2GB de mondjuk ez 35.000 Ft..
-
Ben.93
tag
Sziasztok! Gyors kérdésem lenne, az alábbi VGA-k közül, melyik lenne a legjobb választás? Nincs nagy igényem, egy Battlefield 4-et gond nélkül vigyen, és kb. ennyibe kimerül. A többi perifériát később veszem meg hozzá, természetesen a VGA képességeihez igazodva.
Tudom, ennyi áron jobb lenne használtan, de úgy döntöttem, hogy most egy új kártya kell.
A lista:
ASUS Radeon R7 240 2GB GDDR5 128bit PCIe (R7240-2GD5-L) Videokártya
SAPPHIRE Radeon R7 250 2GB GDDR3 128bit PCIe (11215-01-20G) Videokártya
ASUS Radeon R7 250 1GB GDDR5 128bit PCIe (R7250-1GD5-V2) Videokártya
És kb. ennyi a lista. Ha 25-ért tudtok jobbat ezeknél újan (de szerintem nem nagyon van), a tanácsot szívesen fogadom.
Üdv.
Benjamin -
kutga
félisten
válasz
maxxenergie #69912 üzenetére
Köszönöm az alapos választ!
Inkább csak netezés, filmnézés lenne. Ezeket a kártyákat valahogy passzívvá lehet tenni?
-
troll81
addikt
válasz
maxxenergie #69913 üzenetére
azért mert nem egy helyen lakunk?
ezt nézegettem általános felhasználásra kisebb játékokhoz.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
troll81 #69910 üzenetére
De minek vennéd 280 euróért meg külföldről + szállítás oda szóló garival ha nálunk alig drágább összeségében Magyar garival...
-
maxxenergie
senior tag
Attól függ mire akarod használni... régebbi játék is van képben vagy csak netezés... ha előbbi akár egy 5670-ig elmehetsz már csak azért mert árban az is használtan 4-5 ezer forint és többet ér mint egy 4650-5450-6450/64 bites/ kártya még akkor is ha marad benne bőven kraft..
Igazából az árat kell belőni mennyit szánsz rá annyiért a legjobbat vegyed 512/1GB ddr3/ddr5 tápcsati nélküli 45nm 128 bites kártya sztem...
-
Showhai
tag
Sziasztok!
Használtam a "félpasszív" keresőszót, nem leltem a problémámra megoldást.
Van egy Gigabyte GTX 1060 Mini ITX OC 3G karim. Egy ventis, félpasszív.
Namármost ha elkezdi pörgetni a ventit, mert a terhelés megkívánja, akkor egy olyan hangot ad ki, mintha beleérne valami egy pillanatra a ventibe. Negyed másodperc az egész, de ha pl. tűréshatáron van a hőmérséklet, és sűrűn kapcsolgatja a ventit, elég idegesítő. Ha megy a venti, kvázi nincs hangja, csak elinduláskor.Gariztathatom a kártyát?
Köszi előre is! -
troll81
addikt
Sziasztok ez jo vetel lehet?pl
-
Varázslóó
senior tag
válasz
varmi2 #69906 üzenetére
varmi2 : Hát pl ez : [link]
SP4C3:
Nem ír semmi féle 75W tot,
140W os proci ig támogat CPU-kat
a VGA meg max 50W eszik kbfeljebb írtam a gépet :
Processzor: ►1x Intel Xeon X5670 3.0Ghz 6 mag 12 szál (1db Noctua D-14)
Memória: 4x HP 8GB 1333MHz DDR3 ECC "32GB"
Videókártya: GeForce GT 630 OC 2GB GDDR3 128bit PCIe
Op. rendszer: ►Windows Szerver 2016 Datacenter
Alaplap: ►Supermicro X8DTI-F Dual CPU
Tároló eszköz: Samsung EVO 850 SSD 250GB + 2db 3TB WD RED NAS
Hangkártya: Nincs
Ház: ►EVGA DG-85
Tápegység: Corsair CX600W V2 -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Egy 3.0 GHz-es Pentium 4 ebben az alaplaban kb. milyen VGA-t tudna max kihajtani 2 GB RAM társaságában?
Eddig egy 8400GS volt benne, de felmondta a szolgálatot.
Hirtelen Radeon 4650 körülire gondoltam.
-
Varázslóó
senior tag
Fenti bajomra senki nem tudd megoldàst ? Vagy làthatattlan?
le írom megint inkabb: fent irtam a gepet is..
Sziasztok
nem szoktam kérdezősködni, mert 99% ban mindent meg tudtam eddig oldani, de most elakadtam,
adott szerver gép, ami nem ismeri fel a PCIe en keresztül a vga at... beépített VGA porton keresztül van kép, de az kevés nekem, Bios ban állítgattam de elvileg mindent jól állítottam, kéne látnia.
Szóval vettem egy 3.0 ás PCIe es Mining távtartót amit tápról tudok megtáplálni, kap is áramot a vga, de nem add ott sem képetAsztali gép VGA val is próbáltam azzal sem add képet
egyszerűen nem tudom mi lehetne megoldás, bios restet még nem próbáltam egyedül, ha lehet azt hagyom utoljára
valami ötlet srácok?
Köszönöm előre a segítseget
-
rii
nagyúr
sziasztok
itt volna egy MSI 1050 ti 4gb ddr5 ... 55e-ért
https://www.selectproduct.hu/msi-geforce-gtx-1050-ti-4gb-gddr5-128bit-pcie-gtx-1050-ti-4gt-lp-videokartya-v809-2404r?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_linka hűtés milyen lehet? elég? nem hangos?
van, amiben gyengébb - kevesebb kimenet, RGB ( ,-D ) - mint egy gigabyte 1050ti 4g ddr5 http://compker.hu/termek/39672 ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest