Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Tegnap kb. 3,5 év használat után a videokártyám meghalt. Sose volt agyonnyúzva, nem is játszottam sokat, bányászatra meg abszolúte soha nem volt használva, legalábbis tudtommal. Használtan vettem még 2014-ben, és tavaly áprilisig volt garanciális, hát persze, hogy most kellett meghalnia.
MSI R9 270X HAWK kártya, így egy kicsit csalódtam most ebben a dologban, hisz elvileg elég überszuper alkatrészekből van összerakva, mégis sikerült kipurcannia. Semmi előjel nélkül tegnap windows alatt szétesett a kép, tipikus pixelháború, tudtam nagy baj van, hacsak nem driverhiba, de újraindítani nem tudtam, és többet el sem a gépet vele. A BIOS switch-et átkapcsolva a bejelentkező képernyőig eljutott a gép, de hallhatóan összevissza cicereg a kártya.Szétszedtem, hisz se garancia, se semmi, mi baj lehet, ami érdekes, hogy a memóriákon és a tápellátó körön lévő hűtést biztosító kétoldalú ragasztó, ami összeköti a chipeket a fémrésszel, kifolyt, láthatóan olajos nyomot hagyott amibe a por bele is tapadt. Nem tudom, ez esetleg nem okozhat annyi zárlatot, hogy probléma legyen, esetleg a hűtés sem az igazi?
Mivel 0 előjel nélkül ment tönkre, ezért picit el kezdtem gyanakodni, hogy nem okozhat ez a tönkrement ragacs esetleg zárlatot?Itt még nem tisztítottam le, illetve nem bontottam le végül ezt a hővezető, keretet, mert jelen pillanatban nincs kétoldalú hővezető ragasztóm. Illetve mivel tisztíthatnám le maradéktalanul a maradék szétfolyt ragasztót?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Milyen NAS-t vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- OpenMediaVault
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tasker
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest