Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sifre

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy szokatlan kérdést szeretnék feltenni. :)

    Létezik-e szerintetek az nVidiánál a régi kártyák driver általi kinyírása? A fogyasztói társadalom ellenségeként a mai napig megelégedéssel használom az adatlapomon lévő konfigot, de a következő furcsaságokat tapasztaltam:

    A kártya évekig tökéletesen üzemelt 190 körüli verziójú Forceware-el. Ezután próbából hosszú idő után feltettem egy 280 körüli verziót. Változást nem tapasztaltam sem negatív, sem pozitív irányban, így fenthagytam. Rövid idő után azt a furcsaságot tapasztaltam hogy terhelés alatt megfordult a ventilátor vezérlése, azaz minél melegebb lett a kártya annál lejjebb vette a hűtés fordulatszámát. Néhány 100 fok feletti sütögetés után leszoktam a fejhallgatóval történő játékról, majd visszatettem a 197.45-öt. Ismét eltelt több mint 1 év és felmerült az igény 3D BluRay lejátszásra. Emiatt fel kellett tennem egy 300 körüli drivert, amivel tökéletesen ment a 3D és még a ventillátorszabályzási probléma sem jelentkezett. Eltelt néhány boldog hónap, majd néhány napja a következő probléma jelentkezett:

    Alapból az analóg kimenetet használom a monitorhoz, és ha filmet nézek/játszom átteszem a képet a HDMI-n csatlakoztatott tévére. Mindig csak egy képernyő aktív. Egyszer csak előfordult hogy a kép tv-re helyezése után bezöldült és eltorzult a kép, jelentős képzaj kiséretében. Ezt minden esetben megoldotta egy újraindítás, ezért azt gondoltam valami összeakadt valamivel. Pár napja azonban állandóvá vált a hiba, az analógon tökéletes kép HDMI-n teljesen széthullik. Gondoltam biztos öreg már a kártya és valami elpusztult rajta, még örültem is hogy legalább a monitorral használható maradt. Ma délelőtt nincs mit veszteni alapon visszatettem a jól bevált 197.45-öt és csodák csodájára helyreállt a kép.

    Ha a monitor is digitális kimeneten lett volna bekötve akkor valószínűleg kidobtam volna a kártyát mivel úgy nem adott már használható képet. Mindkét újabb drivert a garancia lejárta után adták ki és mindkettő használatával közel kerültem ahhoz hogy kukába kelljen dobnom a kártyát, míg a hozzávaló régi driverrel továbbra is szépen muzsikál.

    Mi a véleményetek erről? Paranoiás vagyok, vagy eseleg már ti is találkoztatok már hasonlóval? Számomra szinte teljesen egyértelmű hogy az nVidia kissé erőszakosan akart kártyavásárlásra bírni.

Új hozzászólás Aktív témák