Hirdetés
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Nyomtató topik
- RAM topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #22595 üzenetére
Én is állandóan optimalizációs gondokba szaladok bele ebben az évbe az AMD oldalról...Rengeteg vga-failt hallok. És arról nem is beszélve, hogy a 90 fok körüli gpus környezet is eléggé
Emlékszem mennyire szidták először a Cudat Nv oldalon, de mostanra úgy néz ki a helyzet, hogy pont a cuda magok miatt került jobb helyzetbe az NV. Jóó meg szép AMD extended 3d technolgy, de valahogy az is csak NV karikkal ment jobban. Érdekes.
-
agressiv
addikt
válasz
kaboska #22592 üzenetére
Tegyél fel régebbi drivert, akkor talán jó lesz. Sajnos AMD híres a szar drivereiről és ahány panasz érkezik ide a topikba " amióta feltettem az új drivert..." kezdettel, ez eléggé reprezentatíz.
De fogod még hátrányait "élvezni" az biztos, de ebbe most itt ne menjünk bele.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz
GödiAli #22593 üzenetére
A kártya a "kolléga" véleményével szemben kezel akár 6 monitort is, de 3 fölött valami speciális hub kell.
Egy megfelelő hub segítségével a HD 7770-re összesen akár hat megjelenítőt is csatlakoztathatunk, hála az Eyefinity 2.0-s verziójának.
Idézet innen [link].Mod kaboska: Előző drivert /nv/ eltávolítottad? Lehet a vége új win lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Kicseréltem az Nvidia VGA-amat Sapphire HD 7750-re és azóta nem működik az aero.
Próbáltam az aero hibaelhárítót és azt írja hogy a kártya nem alkalmas rá
Ezt nem értem a 4 éves 9800 GTX+-om alkalmas ez meg nem?
Mit rontottam el?12.10-es driver van fent a telepítő lemezen a 12.4-es van -
GödiAli
tag
Sziasztok!
Segítsetek kicsit! Vettem 1 giga 7770oc-t amivel 4 monitort szeretnék vezérelni, de sehogyan sem tudom beállítani, tudja valaki hogy kell? Új ati driver fent, de eyefinity módban maximum 2 monitort tudok vezérelni!
Előre is köszönöm! -
Lottheus
tag
Hello
A topikja nem nagyon aktív ezért ide is beírom ha szabad hogy
[link]
rosszabbul nem járok hogy nem gigabyte-ot veszek ugye? Meg ez az alap Msi gtx 660 ti/oc is jó nem? nézegettem kicsit hogy kevesebb az órajele mint mondjuk a TE-nek (Turbo Edition?) de egy ajálott jó márka és kártya nem?
Holnap már rendelném azért alkalmatlankodtam ide[ Szerkesztve ]
-
Hopo82
tag
Valakinek volna esetleg ötlete h mitől jelentkezhet ez a probléma? Előre is köszi a segítséget.
-
vaz2101
csendes tag
szóval akkor sz lenne az egész csak azért kérdeztem mert most akartam venni egyet de akkor hagyom a francba. köszi a választ.
-
vaz2101
csendes tag
sziasztok szerintetek Ati radeon hd 4300 elmene rajta a battlefield 3
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy 7600GT videokártya és a rákötött monitor időről időre kikapcsol, aztán újra vissza. Szerintetek mi lehet a problémája? Terhelés alatt gyakrabban, netezés közben ritkábban teszi ezt. Egy Chieftec GPS-350FB-101 A táp van a gépben. Tuningolva nincs semmi!
A válaszokat köszönöm! -
aszti93
aktív tag
sziasztok. azt szeretném megkérdezni hogy a Gigabyte GTS450OC2 vagy a Gainward GeForce® GTX 470 Golden Sample" a jobb vga?
-
ebegab92
senior tag
A HD7000-es széria még nincs is kint teljesen,de már milyen kép szivárgott ki az AMD műhelyéből:
-
JDM_Style
tag
Egy 9000-res ATI kártyához létezik win7-es driver? Ha nem, akkor van valami alternatíva?
-
kaboska
aktív tag
Az lehetséges hogy egy HD 7750 nem alkalmas aero megjelenítésre?
Konkrétan a TMT5-el néznék filmet de nagyon szar és mindig átvált egyszerű színösszeállításra.
Előtte a 9800GTX+-al nem volt ilyen gondom.
Valami ötlet vagy tapasztalat esetleg? -
Lacika25
tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! Mostanra sikerült kipróbálnom mindent, de az eredmény ugyanaz. Más játékok jól futnak, szóval vsz optimalizálási hiba.
-
Sz_David
tag
Az alábbi alaplappal működne-e az alábbi videókártya?
http://www.asrock.com/mb/AMD/ALiveXFire-eSATA2%20R3.0/
http://firstshop.hu/termek/47621/pcie_gigabyte_3_0_gv_n650oc_2gi_gtx650_2gb
-
vicegrey
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Olyan problémám lenne, hogy vettem Hardveraprón egy Xpervision x1950GT super 512mbos AGP-s kártyát.És nem műkődik.
Alaplapom : asus v8x-x.
Tápegység: Akyga valami gatyi 500 wattos új.
Processzor: Intel P HT 3GHz
Ram: DDR1 1.5 Gb
Videokártya adott./Elöző az egy ati 9550 es az megy a mai napig csak XP sp3ra nincs jó driver azért váltottam.
Berakom a karit ( x1950est) rárakom a 6 pines táp csatit.
És a gépet benyomom megy a gép hallom hogy felpörög a winyo de a bill, se villan fel képet nem ad, postolást se látom/hallom, hogy tovább lépne a bootra.
Öt fajta alaplapban is kiprobáltam 550es chiftech táppal Abit IC7es lapban is, amiben egy 3850 fut, de ugyanez.
Kép semmi hűtő megy. A gép nem jut el a bootig sem. Postolásnál megáll.Mi lehet, kártya hiba? És gondolom lehúzott az illető...
A kártya külsőleg nagyon jó állapotban van. Semmi sérülés nem látszik.
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
shootme2
senior tag
Szia
kb 30% fordulatszámig jó hangja van de ahogy melegszik emeli a fordulatszámot és porszívóvá alakul. Komolyabb terheléssel 100 fokra is gond nélkül felmegy.
Nyuszo01: Vedd le a ventilátort és kábelkötegelővel rögzíts rá egy 8cm-est. Nekem is volt ilyen hűtésű kártyám és ugyanígy jártam el jó halk lett. Később 12cm-es ventilátort tettem rá (kicsit macerásabb rátenni) azzal ugyanazt tudta mint az accelero s1+12cm vetilátor páros (volt az is rajta) zaj és hőmérséklet szempontjából is.
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Nvidia kártyát cserélek Ati-ra mi a teendőm?
Olvastam hogy először Nvidia drivert eltávolítani gép kikapcsol kártya kivesz másik be és telepít!
Ez lenne a helyes eljárás?
Köszönöm -
spista222
addikt
válasz
bendikeee11 #22553 üzenetére
Memória hiba, sajnos ezeknek a kártyáknak csak idő kérdése, 6k ért reballozzák de nem szoktak rá garanciát vállalni így jobban megéri egy újat venni amire van több év garancia.
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem, aki tud rá választ, vagy HD 4890-je van, az légyszíves válaszoljon!
Az lenne a kérdésem, hogy a referencia hűtő mennyire hangos? Meddig melegszik fel vele a kártya?
-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Fontos kérdésem lenne. Remélem valaki választ ad rá.
Tegnap feltettem a gépemre az Amnesia játékot, és ezzel játszottam kb 3 órát folyamatosan, és közben végig közvetítettem élőbe. Kb 3 óra után a képernyőm teli lett ilyen kis piros csíkokkal, és lefagyott az egész gép. Újraindítottam, gondoltam csak egyszeri hiba, elindítottam megint a játékot, játszottam vele kb 5 percet és megint csíkos lett a kép. Ezután mikor újraindítottam, már az újraindítástól kezdve minden csíkos lett (az asztal is), és a felbontást levette 800x600-ra, amit nem tudtam visszaállítani..(egyébként 16:9-es a monitorom szóval nem értettem ezt se.) Kikapcsoltam az egész gépet, vártam vele kb 5 percet majd visszakapcsoltam, és most jó.Egy 8800GTS 512 G92-ről van szó, lehet hogy már nagyon a végét járja? 5 éve vettem meg. Vagy lehet hogy csak túlterheltem? Mitől lehetett ez? Most nem merek játszani a gépen..félek hogy tönkre megy a jó öreg videokártyám.
Előre köszönöm a választ! Üdv.: Bendi
-
Nyuszo01
tag
Szia, az Afterburnert próbáltam. De akármit csinalok a ventilátor fordulatnál nem változik semmi. Azt akarom kérdezni még hogy, mutattam képet a kártyáról. És van a ventilátornak egy 2 vezetékes zsinórja. Viszont a kártyán van egy masik dugó is. Az mire van ott? De nem is tudnám átdugni mert nem ér odáig a zsinór...
-
Nyuszo01
tag
válasz
agressiv #22544 üzenetére
Értem, és szerinted ha veszek használtan egy ilyet: ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2 Ez lehütené passzívan? Vagy erre ha szerelek egy külön ventilátort, amit az alaplapra dugnék?
És akkor az alaplap szbájozná. Vagy ez barmoság szerinted? -
Nyuszo01
tag
Sziasztok, tegnap vettem egy Gigabyte 9800gt videokártyát. Mutatok róla képet:gigabyte 9800gt
Itt vettem a hardverapron. Mondta a tulaj hogy, kicsit hangos mert ez nem szabájozza a fordulatott.
Kiprobáltam a kártyát, minden rendben van vele csak hangos a ventilátor. Hogy lehetne megcsinálni hogy szabájozza a fordulatott? Jó a hütése igy, csak hangos. -
marec1122
senior tag
-
Csabo.ovb
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek a noob kérdésért, de szeretnék egy egybe pc-t házilag aminek már tulajdnoképpen meg van az alapja (mini-itx alaplap, core-i5 processzor, memória, kijelző..) azonban a videókártyát illetően komoly dilemmába ütköztem.
Fontolóra vettem egy normál PCIe x16-os videókártya konfigurációt ám úgy érzem hogy a hűtését nem tudnám megoldani mivel a kártyát mindenképp az alaplap síkjába akarom forgatni. Erre szeretnék ötletet. ha esetleg tudna valaki segíteni nagyon megköszönöm.
A második ötletem a lenne, hogy egy notebook vga-t haszálok a hűtéssel együtt, itt azonban arra problémára nem találtam választ sehol, hogy a pcie x16 foglalatba hogyan illesszem bele.
Kérném a hozzáértőket, hogy egy kis fejtágítást tartsanak nekem, melyik ötlettel milyen problémákkal kell szembenéznem ill. utóbbi kérdéskör (mobil vga) kivitelezhető-e és ha igen milyen módon?
Előre is köszönöm a választ!U.i.: Az elkészült remeket természetesen szeretném a modding topicban is megjeleníteni.
-
whited
addikt
Üdv
Melyik az a videókártya ami teljesítményben a hd4850 512 szintjét hozza? -
agressiv
addikt
válasz
matolcsida #22516 üzenetére
K@rva nagy felelőtlenség megvárni, hogy egy noname táp felrobbanjon, mert akkor már nem csak a tápot kell cserélned...
-
technik
csendes tag
sziasztok, kérdésem, gts250 kártya. Játék közben, pl.: D3, olyat csinál mintha "felbontást állítanék" tehát elsötétül a kép majd vissza jön, 1-2mp múlva. Mi lehet a gond? Drivert próbáltam régebbivel újabbal de nemoldotta meg. kb óránként 2-3-4x előfordul.
-
-
Flashback
addikt
Sziasztok
VGA-t szeretnék fejleszteni.Amit használok graf programok: PS, AutoCAD
Játékok: SC2, D3, BF2
Igényeim: Sajnos csak Nvidia...Nvidia GTX650-re megérné váltani Nvidia 9800GT-ről? A GTX660 lenne a legideálisabb csak drága. Van valami alternatíva esetleg a használt piacon?
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok kérdésem a következő : Nézem 2 videókártya van a laptopomba egy NVIDIA GeForce 610m (1GB) a másik egy Intel(R) HD Graphics Family és nagyon olyan érzésem van hogy az utóbbit használja a gép meg lehet nézni és valahogy átállítani ?
-
lsc
nagyúr
válasz
matolcsida #22506 üzenetére
Az a processzor elég kevés főleg alapon ha a felbontás 19xx alatti, a tápodról nem írtál semmit. Egy db erősebb vga-val általában könnyebb az élet, a proci miatt is jobb lenne csak egy vga.
-
giigz
veterán
-
fules35
csendes tag
válasz
agressiv #22504 üzenetére
Csak nem szeretnék egy gányolt kártyát....
A hűtőjén 9800GTX van, a matrica a hátán 9800GTX+, a bios szerint pedig 9800GTX+ XXX edition.....
Akkor most melyik?Hmmm... Most nézem a matricán is XXX....
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
matolcsida #22501 üzenetére
Ja igen én olvastam félre egy bötüt.
A Crossfire erősebb, ha működik, ami nem mindíg fordul elő és a 650Ti egy korszerűbb kártya. A többkártyás megoldásoknak vannak hátrányai, mint az, hogy letakarja az alső kártya a felső hűtését így melegedni és visítani fog, állandó inkompatibilitási problémák játékokkal, hála a "jó" drivereknek, szóval én nem erőlködnék vele.
Szóval erősebb a két kártyás megoldás, de jobb a békesség...
fules35
Ne fogllakozz azzal, hogy mit írnak ki a programok, hagyd úgy ahogy van. Alacsonyabb csíkszélességű GPU-val nem indulna a régebbi BIOS-a és vica verza.
[ Szerkesztve ]
-
fules35
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került egy XFX 9800GTX vagy GTX+??? Azért vagyok tanácstalan mert az órajelei szerint GTX+, viszont 65nm-es G92-es..... Sima GTX nincs ilyen órajelekkel.
Lehet, hogy bios módosított... Akkor viszont szeretném visszacsinálni, de eddig csak ATI kártyáim voltak és NVidia-hoz nem értek.
Köszönöm a segítséget -
lsc
nagyúr
válasz
matolcsida #22501 üzenetére
Teljesen érthetően írtad, egy 5750 cf erősebb, a konfigod többi része?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd