Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
Emenyiben sikeresen eladtam a regi gepemet, vennek egy jobbacska video kartyat. Gondolom ami jobb, azzon 2 x 6+2 es a tapbemenet. Nos az en tapomon van egy 6+2es ag, illetve egy sima 6os ag is. Ha veszek egy jobb VGAt, akkor tapot kell csereljek, vagy van valami alternativa? Tapot nagyon nem szeretnek cserelni, mivel most vettem kb 25-30napja, a masik, meg hogy arra mar nem lenne keret.
-
persil
nagyúr
válasz
geckowize #23397 üzenetére
Én "aszondom", hogy az 5830 nem rossz, az az athlon 2 egyértelműen alsóbb ligában játszik.
Nekem csak egy 5770-esem van, de phenom 2 x4 955-tel minden megy, mint az álom. Igaz, csak 1440*900-ban, mert ez a monitor natívja.
Athlon 2 x3-ról váltottam, de kétszeresére nőtt a teljesítmény.(nem csak a magok, meg a freki számít, hanem az architektúra, cache mérete stb)"Akkor azt mondod cseréljem le a procit, az 5830 meg fogja hálálni?"
Szerintem mindenképpen.[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
válasz
persil #23396 üzenetére
Nem szoktam a legújabb játékokkal játszani, ami megfektette nagyon ezt a konfigot, az a GTA4 volt, de az se azért mert a proci gyenge, hanem mert egyszerűen optimalizálatlan. Legfőképp MW3, BO1 kerülnek nyúzás alá, MW3-ban még jól jönne azért fps a multizáshoz, mw2-ben fullhd, max (kivéve AA) 100-120 körül ment... Akkor azt mondod cseréljem le a procit, az 5830 meg fogja hálálni?
-
persil
nagyúr
válasz
geckowize #23395 üzenetére
Egyértelműen a proci a gyenge láncszem, szerintem a vga még sokáig elég, ha képes vagy kompromisszumokra és nem akarsz mindent max közeli grafikán játszani.
Ha csak egy phenom 2-re váltanál már akkor is jelentős gyorsulást érhetnél el.(most nincs előttem cpu support list, de még talán lapot sem kéne váltani) Egy x4 955 nem sok pénz."Árgépen ez van ennyiért: HIS Radeon HD6850 Fan 1024MB PCIe (H685FN1GD), ez megérné? Vagy a proci már nem tudná kihajtani?"
Ha engem kérdezel, akkor szerintem az 5830-ban is bőven van még tartalék.Mondjuk ehhez a konfighoz eleve kár volt full hd monitort venni, mert vagy nem natív felbontáson játszol és csúnya lesz, vagy natívon játszol és lejjebb kell venni a grafikát/akadni fog.
Eleve 100x szebb kisebb felbontáson, de max grafikával egy játék, mint nagyobb felbontáson, de visszavett részletességgel. Ráadásul a felbontás sokszor teljesen indokolatlanul rabol le rengeteget a teljesítményből és látványban nem ér annyit, mint a maxra húzott csúszkák. Pláne, ha ez a "kisebb felbontás" az adott monitor natívja.
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
Hello
A konfigom a következő:
LAP: Gigabyte GA-MA69G-S3H
CPU: AMD Athlon II X4 620 @ 3,32 GHz
CLR: Scythe Katana 3
RAM: Kingston HyperX Blu 2x2 GB DDR2 800 MHz CL5
VGA: Sapphire Radeon HD5830 Xtreme 1GB GDDR5
HDD: Samsung SpinPoint F3 1 TB (HD103SJ) SATA-II
ODD: Pioneer DVR-212DBK
PSU: Corsair VX450W
DISP: Dell UltraSharp U2311H (FullHD)A Radeont érdemes lenne-e lecserélni valamire? Ha igen mire? Több fps-t szeretnék MW3-ban BO1-ben, meg majd GTA5-ben.
Körülbelül 25-ért ha eladom, 10 ezret gondolok ráfizetni maximum, tehát 35 ezerig vennék új videokártyát.
Árgépen ez van ennyiért: HIS Radeon HD6850 Fan 1024MB PCIe (H685FN1GD), ez megérné? Vagy a proci már nem tudná kihajtani? -
draco31
veterán
Hello!
Olvastam, hogy egyes VGA-k esetében segít az ha bizonyos időre sötőbe kerülnek.
Az érdekelne, hogy melyek ezek a kártyák, és milyen hibánál segít ez a módszer. -
siwok1
tag
válasz
biggamer #23391 üzenetére
Megoldások:
ALt+Enter-ről vedd le a kezed...
Valami elromlott a kártyában.
Valami elromlott a billentyűdben.
Vírus. Nagyon gCik az uj virusok, föleg gamekkal jönnek megint. Far Cry 3 x telepitöböl 3 is jött... 100%CPU load rendszerinditás után...Ehem
Komolyan:
Másik VGA-val teszteld a rendszert...ha tudod.
antivirus futtatás
driver cleaner
vga driver reinstall
ccleaner *---registry cleanha továbbra is csinálja, akkor ott még lehet a monitor is a probléma...másik monitoros teszt?
-
altoalto
tag
Sziasztok!
Milyen Gtx 680-as kartyat vegyek? Hosszu garancia,hutes? Nem vagyok tuningolos tipus. Kicsit felmentek az arak kari elott, es onhibamon kivul lecsusztam a Gigabyte 113k-s Iponos vga-rol.
MSI N680GTX-PM2D2GD5 GTX680 2GB GDDR5 PCIE Ezt 123k-ert meg szabad venni? Far Cry 3 fan vagyok es ultran szeretnek akadasmentesen nyomulni.
Dell U2412M monitor vagy a U23-as kisteso passzol jobban a gtx 680-hoz illetve a jatekokhoz? (csak jatekra veszem a gepet)
Ja es keresek egy szerelesben profi, megbizhato (sok piros pontos) ostagot, aki Budapesten, vagy kozeleben osszeszerelne a gepem legkesobb dec 24. delutanig. En 23.-an leszek Pesten. Telepites mar megy
Thx!
-
biggamer
veterán
Heeelp !!!
Segítsetek légyszi mert szétbac már az ideg !!!
Mi a fenéért van az, h játék közben állandóan összeugrik a kis méretre a kép magától ???
Nem csak a BF3 hanem a gyengébb netes gamék is !!!
Egyre sűrűbben csinálja !!![ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
tomaszka88 #23387 üzenetére
Az nem valószínű, hogy rendesen fog benne menni. Viszont a vista driverre van esély, hogy mukodik.
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
válasz
tomaszka88 #23382 üzenetére
Win driverrel nem valami jó használni.
Tapasztaltam én is egy HD2600 kártyával mert ehhez szedett le Win drivert de kb fele csak a teljesítménye.
-
agressiv
addikt
válasz
tomaszka88 #23382 üzenetére
Milyen lap és milyen kártya?
-
tomaszka88
aktív tag
Az a baj amíg nincs fent a rendes driver még filmet sem nagyon lehet nézni mert szaggat
meg böngészésnél is,de majd ráküldjük a drivert:d
-
Repsol600
addikt
válasz
tomaszka88 #23377 üzenetére
Jó persze ha támogatja a kártyát.
-
Csikter
csendes tag
válasz
vendingo #23353 üzenetére
Én a helyedbe biztos eladnám, ez az sli meg crossfire közel nem dob annyit mint ahogy azt az ember elképzelné, onnan tudom, hogy én is ugyanezt szoptam be. Annak idején amikor a 8800 gtx-em már nem vitte teljesen fullon a játékokat pont egy olyan ponton állt a piac, hogy semmiből nem lehetett olyat kapni ami tényleg megérte volna a kiadást, így-hát gondoltam utána nézek mennyi lenne venni még egy ilyet és akkor nyomom sli-be és az mekkora király lesz. Hát nem lett, ami felismerte annál hozott valamicskét, 20% max., ami meg nem pl. GTA IV ott meg nullát hozott. Aztán az ilyenek, hogy 3 meg 4*sli meg végképp értelmetlen.
Szvsz, inkább cserélj, kényelmesebb, biztosabb. -
szoti27
tag
Sziasztok az lenne a problémám, hogy vettem egy monitort lg ips235p na szóval bekötöttem minden jól ment hdmi, tökéletes kép. Azután kikapcsoltam frissített a gép és pár óra múlva megint bekapcsoltam, és a képe összement felteszem max felbontásra 1920x1080 ra és nem használja ki az egész monitor képfelületét, hagy egy 1centiméteres csíkot a vetített kép és a monitor keret között, próbálkoztam azzal hogy újra raktam a drivert de nem használt azért gondoltam erre mert, az újboli "későbbi" bekapcsolásnál hang se volt de az vissza jött. Nem tudom mi tévő legyek kérlek segítsetek! a vga típusa integrált hd3000 alaplapé: asus m5a78ml-m/usb3
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
válasz
tomaszka88 #23372 üzenetére
Driver, vagy kártya gond.
-
spista222
addikt
válasz
tomaszka88 #23372 üzenetére
Próbálj meg másik drivert.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni egyik ismerősömnek egy PCI-E 1.0 foglalatú lapja és vett bele egy 2.0-ás kártyát beraktuk. A lemezről felraktuk a driverrt majd a windows töltő képernyő után nem adta be a windows csak sötét képernyő,viszont miután csináltunk egy hiba keresést és windows visszaállítást jó volt működött. Úgy nézz ki hogy a driverrel van gond. Szerintetek?
Köszi!
-
ebegab92
senior tag
Hibás HD4550-et kissé átalakítottam
Akár így fűrészelssel is PCIe 1X-es kompatibilissé lehet tenni
Kissé modernizáltam a 8 MB-os S3 Trio3D/2X kártyámat is
-
agressiv
addikt
-
Spenike
tag
Skacok most akarok Ati 7770-et venni.
Kérdés
Asus 3év gari?
Gigabyte 3év gari?
Shapphire 2év gari?Alap érdekel nem OC-s...
-
M5Norbi
őstag
-
agressiv
addikt
válasz
M5Norbi #23357 üzenetére
Sokkal nagyobb esélyt látok. NVIDIA kártyák közül eddig mindegyik elindult az én lapomban is, de az AMD kártyákat az esetek nagy részében nem is lássa, mintha benne sem lenne. És még számtalan példa volt erre melóm során is. Olyan is van és nem is ritka, hogy elindul, de nem tölt be a windows, vagy a bios post után megáll fekete képernyővel, viszont csak első indításnál csinálja és egy reset után megy rendesen egés nap.
Gagyibájt lap, plusz intel kombóval gyakran előfordul.
-
agressiv
addikt
válasz
M5Norbi #23354 üzenetére
No igen, de én nem vennék bele AMD kártyát, mert kérdéses, hogy fog-e benne rendesen mukodni, vagy egyáltalán elindul-e vele.
Vendingo Még egy kártya CF-ben, majdnem dupla teljesítmény, amit másik kártyával nem érnél el, szóval a CF lenne a leghatékonyabb, a teljesítmény szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Jelenleg HD6950 van a gépembe, de a metro 2033 nem megy fullra húzva.
Hogyan járnák jobban, ha vennék még egy 6950-et, vagy eladnám a jelenlegit és vennék valami jobbat 80k körül?Konfigom a profilomba.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz
Repsol600 #23349 üzenetére
Én konkrétan semmire. Valaki más fogja használni, akinek az ajánlásom követően veszi valaki.
Csak lövésem sincs, hogy a két grafikus megjelenítő közt van-e számottevő különbség, vagy pedig olyan elenyésző, hogy nem érdemes figyelembe venni az ajánláskor. Egyébként tippre én is a quadro-t mondtam volna testesebbnek.(#23350) agressiv: tiszta sor. Aki játszodni akar, az vásároljon dedikált kártyát.
Mondjuk brand gépbe kell, bár szerintem elférne benne a kártya. Ezekről lenne szó:
[link], [link] (remélem nem minősül reklámnak)[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok guruk!
Melyik az erősebb, és a különbség kb. mekkora köztük? (nagyságrendekben mérve mondjuk a pics@füsttől az órisásiig.)
- Integrált NVIDIA Quadro NVS (GeForce 6150 LE)
- Integrált Intel GMA 4500
Próbáltam bencsmárk oldalon utánna nézni, de szerintem hülyeséget találtam, ezért kérném a gyakorlottabbak segítségét, köszönettel.[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz
M5Norbi #23343 üzenetére
Adnak DVI-D-sub átalakítót a kártyához,ha csak ez tartana vissza a HD7770-től (a legolcsóbb ASUS-os verziót vettem,ahhoz volt átalakító+CF-híd)
PhysX a különféle dolgok mozgásának fizikailag szebb megjelenítésére jó.További részletek[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
-
ebegab92
senior tag
válasz
M5Norbi #23340 üzenetére
Hát ja.Azonos ár mellett az AMD erősebb kártyákat kínál,cserébe le kell mondanod a PhysX-ről.Így csak döntsd el,hogy megbírsz e lenni nélküle vagy sem.A GTX460 már nem mai gyerek,max. használtan érné meg.HD7770-et lehet kapni már 30 ezerért is,így inkább vedd azt és ennyi
-
ebegab92
senior tag
válasz
tailor74 #23338 üzenetére
Elvileg össze lehet erőszakolni a 2-t,de elég macerás lenne a dolog. Itt egy cikk róla
-
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek ,de megpróbálom
Sapphire hd 6950 2GB-ot össze lehet e rakni egy gt 220-al ,hogy a phys x részt az nvidia intézné,a többit a 6950? -
Pityke78
őstag
válasz
BomiBoogie #23330 üzenetére
Srácok, szeretném lecserélni a Sapphire HD 4850 512 MB DDR3 tökéletesen működő kártyámat egy olyan Ati, vagy nVidia kártyára, ami rendelkezik HDMI kimenettel és tudja kezelni a HD hangokat (TrueHD, DTS-HD, stb).
Játszani soha nem szoktam, csak HD filmeket játszok le és jelenítek meg egy plazmán, illetve a hangot egy erősítőre küldeném a HDMI-n keresztül.
Megmondom őszintén nagyon nem vagyok képbe az utóbbi pár év kártyáival kapcsolatban, így nem tudom, hogy mik azok a típusok, amik szóba jöhetnének nekem.Túl sokat nem szeretnék ráfizetni, max pár ezer (4-5) forintot, de nagyon rosszul sem szeretnék járni.
Természetes a használt kategória, illetve csere érdekelne.Tudnátok ajánlani pár típust, ami opció lehet számomra? Köszönöm a segítségetek!!!!
Ui: Akár priviben is írhattok.
[ Szerkesztve ]
-
Spenike
tag
OKé
Köszi! skacok a gyors választ akkor valószínű marad a sima 7770-n.....
Jah még annyi ha meg veszem melyik most a legstabilabb Driever hozzá ?
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
Spenike #23325 üzenetére
A gyári tunigok mértéke olyan alacsony, hogy nem érdemes pént fizetni értük. Például volt GTX 460-am aminek 675 az alapórajele, amit a gyári OC-s kártyákon 720 könryékére húznak, de bármilyen kártyát vettél minimum 800-at ment mindegyik, az enyém 850-et is bírta és nem OC-s volt... szóval a gyári tuning lényegtelen.
Volt OC 8800GT-m ami 650-re volt húzva és max 700-ra lehetett még tornázni, majd egy másik sima nem OC-s kártya elment egészen 740-ig, szóval még válogatva sincs rájuk a cucc.
Veszel 100db sima kártyát, majd megnézed, hogy a gyári OC-s kártyákat mennyire húzták meg és 100ból 100 bírni fogja minimum a gyári OC-s órejeleket.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #23323 üzenetére
Nahát érdekes kép:-) a 650 ti tesztjében van hasonló ott a gtx650 erősebb volt.
Itt meg a Gtx460 mennyivel jobb.:-)[ Szerkesztve ]
-
Spenike
tag
válasz
BomiBoogie #23326 üzenetére
Akkor még 1 kérdés pl Hűtésben sem tér el a 2 kártya ugyan az van rajta ?
-
-
Spenike
tag
válasz
BomiBoogie #23323 üzenetére
És ez menyire tuti hogy bírja a kisebb a húzást ugye mint a prociknál gondolom itt is az OC-s változatok válogatottak nem ?
-
-
rushty
őstag
XFX play hard. ez látszik boot-nál, ugye.
Na egy ideje már ez is elmosódik-összefolyik-"remeg" betöltésnél (nem fix helyen mozdulatlanul van a felirat "betűje").
Jóideje már a Windows XP-n belül tapasztalom, azt, hogy össze akar omlani a kép- egy-egy váltásnál (multitask vagy mi, nehéz elmagyarázni, hogy ha elkezdődik egy remegés, de váltok ablakot, vagy húzom pl. lejjebb a Word dokumentumot, esetleg kijelölök egy részt belőle, akkor pillanatokra, alább lehet hagyatni a zsizsegést, ami függőleges csíkok formájában jelenik meg majdhogynem végig, mint egy TV-n ha bogaras... Ha nyomok egy prt scr-t természetesen ebből semmi nem látszik.
A végső állomás, hogy levágódik, azaz standby-ba kicsap a monitor (vagy éppen monoton hanggal kifagyás).Menthető? Hogy?
X600XT -
M5Norbi
őstag
Viszont ha csak a 7750 és a GTX 650 az opció akkor melyiket választanátok???
-
M5Norbi
őstag
válasz
ebegab92 #23310 üzenetére
Rendben mostmár képben vagyok
A DÖNTÉS: HD7770 lesz ha összejön
Rosszabb esetben HD7750
(#23311) Stirbi: Igen mindent megértettem.
Az a helyzet hogy jóideig kentem-vágtam én is a dolgokat állandóan összeraktam meg szétszedtem a gépet
Videókártyából volt egy rakás még árultam is őket mert jó árban tudtam beszerezni.
Pl Galaxy NV 6600GT-ből eladtam vagy 20-at.
Aztán megnősültemés kimaradtam ebből.
De a LÉNYEG: Zsír hogy itt találtam hozzáértő és segítőkész embereket. THX
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
600XT helyett melyik VGA-k jöhetnek számításba? Elég egy alap.
Intel E6xxx processzor van, Gigabyte alaplap @XP[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz
Balu972 #23302 üzenetére
Üdv.
Az egyik monitort gondolom akkor mindenképp a DVI-re kötnéd, és ez a HP lenne a kérdéses?!
Ezt a hp-t rákötöd a vga-ra DVI(monitorba) - HDMI(gépbe) kábellel (tehát dvi-hdmi kábellel). Vagy veszel egy displayport-minidisplayport kábelt és azzal kötöd rá a hp monitort a vga-ra.
(#23309) M5Norbi-A kolléga válaszolt.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #23304 üzenetére
Az, hogy mennyi memória van a kártyán iszonyatosan lényegtelen a többi adathoz képest, a nagy méret legfeljebb kényelmi szolgáltatás..
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Szkeptik #23303 üzenetére
Ne nézd a hwcompare-t, tényleges teljesítményről semmi használható infót nem fogsz kapni.
Az aláírásodban levő konfighoz vegyél egy ASUS vagy Sapphire 7770-et, 30 alatt már megkapod, és jóval beljebb leszel, mint a 4670-nel.Leginkább a kártya architektúrája (számolóegységek száma, elrendezése) számít, utána esetleg a memória (de 7770-ből nem kell 1 gigásnál nagyobb), csak aztán az órajelek.
-
Szkeptik
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy a Texel rate mennyire fontos eleme jelenleg a videókártyáknak?
A hwcompare-n nézek magamnak lehetséges új karikat, és összehasonlítva a jelenlegi 4670-nel, a legtöbb újabbnak, bár a többi tulajdonságukban sokkal jobbak, a texel rate-je alacsonyabb.
Mit jelent ez? Probléma, vagy a texel rate már nem annyira fontos, mint régebben?
Meg tudjátok mondani, hogy melyik tulajdonságai a kártyának az igazán fontosak, és melyek a kevésbé lényegesek?
-
rushty
őstag
Ahhoz, hogy a feltelepített operációs rendszer össze ne omoljon.
Hogy kell a komponenseket szakszerűen eltávolítani (mielőtt egy másik VGA-t dugok a gépbe)?Egy PCI-E-s ATI 600XT döglődik most.
AGP foglalat azt hiszem nincs (pedig ilyen tartalék Gef4 kártyám lenne ezen kívül).Megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd