Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Particionálás
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
szcsaba1994 #20499 üzenetére
Küldtem üzenetet.
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Én voltam az, aki kb. 1 hete azzal a hibával fordult hozzátok, hogy a VGa alapjáraton szinte maxon megy. Most siekrült kipróbálnom egy másik kártyával (Gigabyte 9600GT) és simán ment hiba nélkül!A HIS HD 5770-re milyen hűtést tudtok ajánlani? Minél olcsóbb, annál jobb, de max. 2 slotos kellene. Vagy 3 slotos is jó, de ne az egész 3.-at foglalja le hanem csak egy részét (Artic Accelero L2 Plus szerűen)
-
draco31
veterán
Hello!
Nekem egy referencia nVidia Geforce FX5500-am van 128MB memóriával. 5-6 éves. Azt most nem tudom megmondani, hogy hány bites, csak ha hazaérek. Ez a kártya mennyivel lehet erősebb ha az egyálltalán?
MSI FX5500-D256H nVidia DDR 256MB
128bit AGP -
KYZRR
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Hali mindenkinek!
Sütöttem ma magamnak egy 8800GTS-tés örömmel jelentem sikeres volt a beavatkozás
Kérdés annyi volna hogy játék alatt( test drive unlimited..vagy hasonló kaliber...) 65-70fok közötti érték jó? load höfoknak? illetve mit küldjek rá ami esetleg megizzasztaná?
Jelenleg 1.3V amit kap Hw monitor szerint...[ Szerkesztve ]
-
waithEard
őstag
Sziasztok!
A gondom a következő: adott egy Giga GTX 560 Ti, aminek a gyári hűtése le lett cserélve egy Alpenföhn Peter hűtőre. Mostanában észrevettem, hogy játék alatt (Stalker Clear Sky)
90 c° a hőmérséklete, noha 2db 12 cm-es venti fújja, a nyitott oldalú házban.
Desktop: 43-45, ami szintén magas. Nincs húzva, alap órajaleken és feszkón megy, ráadásul két gépben is megnéztem. (Bár ugyanazzal a táppal.) Amúgy stabil, nem fagyogat.Levettem, újrapasztáztam, MX-2 vel. Ugyanaz.
Visszatettem a gyári hűtőt: ugyanaz.
Mi lehet a bibi? Elromlott a hőmérője? Bios hiba? Megbolondulok.Help!
Most megnéztem MSI kombustorral, és terhelés alatt rettentően felforrósodik a teteje, egy pillanat alatt, szóval hőmérő chip hiba kizárva..
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Egy Llano configot tennék össze, egy darabig csak az IGP menne. Viszont később valószínűleg kapna egy 6670-et az igp-vel crossfire-ben. A kérdésem az lenne, hogy, van olyan 6670-es, aminek kell külön 6/6+2pines táp? Vagy ezeknél a kártyáknál még nincs szükség erre?
Amit jelenleg néztem tápot, azon nincs ilyen kivezetés, ezért kérdezem.
Köszi!
-
TeeBeee
tag
válasz
agressiv #20480 üzenetére
Legújabb fejlemény:
Azt elfelejtettem mondani, hogy 1 hete újraraktam a win7 64bitet. Előtte még a catayst driver 12.1 volt, most meg a legfrissebb 12.8.
Letöröltem ,felraktam a régi verzsönt és hát most úgy néz ki, hogy jó.
Lementek a 3DMarkok, mindjárt futtatok egy 1órás rfactor2 versenyt (merthogy az azonnal megfagyott) és ha ott is jó akkor elképzelhető hogy a legfrissebb ati driver összeakadt valamivel......vagy valami ilyesmi -
S3cu
tag
Sziasztok, adott 2db 5770 Vapor-X CrossFire-ben, e-helyett érdekelne valami alternatíva, ami minimum ilyen teljesítményt tud, de nem költöm rá Afrika éves GDP-jét. Ötletek?
-
TeeBeee
tag
válasz
agressiv #20467 üzenetére
Na túl vagyok pár vizsgálaton:
Ismerőshöz átvittem a VGA-t, neki 700W táppal gyönyörűen ment. Játékok, 3DMark 06 és 11 egyaránt. Ami érdekes, hogy hazajöttem és átszereltem a VGA-t a PCIx4 slotba és láss csodát nem akadozik, lefut a 3DMark is.
Szétszedtem a gépet darabokra, kompresszorral kitakarítottam, egy kis WD40-el megfújkáltam az x16 slotot de semmi. x4-en jó, x16-on nem.
Akkor most mi van? Kizárhatjuk a VGA-t és a tápot is? Képes egy PCI E x16 slot úgy meghalni, hogy amúgy semmi baja (HD filmek stb mennek) csak ha nagy igénybevételnek van kitéve a VGA akkor megfagy? -
Hunork
veterán
Az NV oldalán már nincs (alkalmazás driverek azonban vannak!), de egy ismerősömnek egy másik FX-hez innen szedte le, ne zavarjon az XP név az oldalon, olvasd végig, leírja (angolul), de mennie kell Vista/Win7-en: [link] (persze nem biztos, ha jól emlékszem egy FX1800-as volt a másik..)
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van egy gtx560ti-m és egy 3570k procim, de a gép nem látja az igp-t. Egyrészt azt hallottam, hogy a kettő bekever egymásnak (opencl driverrel gond is van) másrészt ki szeretném próbálni a virtut. De azt mondja nincs integrált videó. Mit kéne tennem. köszi
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Livius #20475 üzenetére
Akkor passz sajnos.
(#20473) csizs: NVIDIA hivatalos oldala.
-
csizs
aktív tag
Valaki ismer Nvidia Quadro fx1300-hoz win7-es letölthető drivert?
-
Livius
őstag
Hello!
Van egy Geforce GTX 280 VGA-m aminek szeretném megtudni a pontos gyártóját és tipusát. Nem a gyári hűtője van már rajta, és a nyákon semmi ilyenre utaló tipus szám sincs. Létezik erre valamilyen megfelelő program? Vagy a GPU-Z adatokból valahogy felismerhető lehet ez az információ? Azért szeretném ezt megtudni, mert egy BIOS frissítést raknék rá, ha van frissebb hozzá.[ Szerkesztve ]
-
menjapipaba
tag
válasz
agressiv #20470 üzenetére
Vagy a táp vitt el valamit..
Mert bekapcsolom, az oké hogy nincs kép, de elvileg belép a windowsba, és ha csak megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor szépen leáll.
De semmi nem történik, csak ha sokáig benyomva tartom..
Viszont minden venti pörög.
Mindegy, majd holnap átviszem ismerősömhöz a karit, aztán ott kipróbálom. -
agressiv
addikt
válasz
menjapipaba #20469 üzenetére
Akkor biztos a gagyibájt színvonalas nyákja feladta a harcot.
-
menjapipaba
tag
válasz
Dark Archon #20468 üzenetére
Jobb híján..
Megnéztem, nem látom, hogy megsérült volna.
-
válasz
menjapipaba #20466 üzenetére
"Ez a táp már tönkretett nekem egy alaplapot, túláramot adott le.."
Ha ezek után még mindig ezt a tápot használod, akkor tulképp meg is érdemled
-
menjapipaba
tag
Ja igen
Egy ipari hulladék van nekem táp gyanánt, szóval az is lehet. A hetekben akartam lecserélni.[ Szerkesztve ]
-
menjapipaba
tag
válasz
agressiv #20461 üzenetére
Rendben, köszi.
Amúgy egy Asus P5L-MX-em van, ebbe van alaplapi vga.
Ehhez kell driver hogy működjön?
Mert ha így simán bedugom nem működik. -
TeeBeee
tag
Sziasztok!
A következő problémámra kérnék tőletek választ/segítséget:
Játékot elindít -> kb 10mp és elkezd szaggatni -> visszatérni a winbe lehetetlen
Mindegy milyen játék, mindig ez történik. 3DMarknál is ez a helyzet, csak ott visszalöki a tesztet és nem fagy meg a gép. Sőt előjött ma egy olyan kép (szintén játék közben), hogy az egész monitor függőleges csíkos (szürke-fehér).
Kicseréltem a vidkarit egy ősrégi 7600gt vagy mifenére ott semmi probléma.
Ez így most egyértelmű VGA problémának tűnhet, de szerintetek nem lehet hogy a táp is gond lehet, hiszen a VGA (HD6870) 2 molexen is kér enni?Prime95 lefuttatva, hőmérsékletek, memória minden normális.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
agressiv
addikt
válasz
menjapipaba #20459 üzenetére
Nézd végig a GPU szélét jó alaposan egy pici hiányosság is agyhalálhoz vezethet.
-
HuDoMi
csendes tag
válasz
quaddamage08 #20458 üzenetére
A probléma még mindig megvan. Próbálkozások eredményeként annyi jött le, hogy a jelenség DVI kábellel észlelhető, D-SUB kábel esetén nem.
-
quaddamage08
tag
válasz
HuDoMi #20457 üzenetére
Szia !
Több oka is lehet a piros pöttyöknek .
1. Próbáld meg Ki - Be kapcsolni a monitort, akár resetelheted is .
2. Lehet pixelhibás lett egy kicsit ( 1 - 2 helyen talán berögzült )
EZT indítsd el pár alkalommal, teljes képernyőn .3. VGA csatlakozást újra ellenőrizd le
Egyenlőre ennyi, ha még mindig hibádzik akkor írj :]
-
HuDoMi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi probléma megoldásához.
Takarítás után (házból minden kiszed,szétköt,lefúj,letöröl) a monitoron - sötétebb színeknél, illetve játék közben - apró villogó piros pöttyök jelentek meg. Mindent újra széthúztam, összedugtam, drivert frissítettem, de semmi javulás. Mi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm.
HuDoMi
-
suvi66
csendes tag
Sziasztok nem tud segíteni senki?
(#20449) suvi66
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
menjapipaba #20450 üzenetére
Attól, hogy azt kiegyenesítetted nem mehetett tönkre, valószínübb, hogy takarítás közben megnyomtad a hűtőt és lesarkaztad a GPU-t.
-
quaddamage08
tag
válasz
RunTimeError #20453 üzenetére
Ezzel a problémával anno én is találkoztam - csak ott nekem a CoD 2 okozott ilyen jellegű tüneteket . Mivel akkor elég gagyi gépem volt ezért a frissebb driverek csak leterhelték az én szegény kis MX440-emet ahelyett, hogy segítették volna - ezért inkább régebbieket használtam - ajánlom neked is ugyanezt próbaképp :]
[ Szerkesztve ]
-
RunTimeError
tag
Üdv!
Windows 7 reinstall után, mindenből a legfrissebb drivert feltettem így tettem a vga driverekkel is. Laptopról lévén szó (Dell inspiron n5110 15r) 2 kártya is található benne Intel HD 3000 és Geforce 525M. Mindkettőből a legfrissebbeket tettem és azt tapasztaltam, hogy a friss rendszeren friss driverekkel alig van fps-em. Főként League of Legends-el játszok, így ehhez tudom most mérni, high beállításokon előzőleg volt 50-60 fps , low beállításokon 70-120 fps. Most pedig alig van 30 fps mind high és low beállításokon, "nagy teljesítményű Nvidia processzor" és "teljesítmény" opciók mellett.
Valakinek lenne esetleg ötlete mi okozhatja ezt? -
KYZRR
őstag
válasz
menjapipaba #20450 üzenetére
Kondenzatorcsere.
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Van egy Nvidia 9800GT videókártyám, és nem ad képet.
Ma kitakarítottam a gépet, a karit is.Az egyik ilyen kis bigyó(nem tudom mi a neve) kicsit ferdén állt, ezt gyengéden ujjbeggyel visszaegyenesítettem.
Emiatt nem működik?
Monitorom azt írja, hogy "No video input"
Próbáltam másik monitorral, ott sem jó.
Előre is köszönöm a választ, bekarikáztam a képen azt a kis "bigyót" -
suvi66
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy egy scart csatlakozóval összekötöttem a számítógépemet a televíziómmal és az utóbbi nem kap jelet. Régebben is alkalmaztam már ezt a módszert, akkor egy régebbi Nvidia drivert kellett használnom, hogy működjön. Azóta újra lett telepítve 32 bitesről 64-re, csak már nem tudom a drivernek a számát.
Adataim: NVIDIA GeForce 9800 GTX+
Op.rend:win7
Tv scart komponens+kompozit kábel,a két sárgát dugom össze de a tv nem kap jelet.
Ha valaki tudna segíteni tegye meg.Köszi -
valy168
csendes tag
válasz
quaddamage08 #20447 üzenetére
A tv is és a monitor is 60Hz-en üzemel.
Közben megoldódott a problémám. A tv volt a ludas.
Amikor rákötöm a gépet a tv-re egy alapértelmezett beállítást használ a tv.
Az input beállításokban a hdmi csatlakozónak külön be kell állítani, hogy mit csatlakoztatok pontosan.
Erre eddig nem gondoltam sajnos.
Ha esetleg másnak is lesz ilyen problémája legalább ezt is tudni fogjuk.
A tv LG. Ennél a megoldás a következő: Input beállítások-> hdmi->bemenet címkéjének módosítása->PC-re átállítani.Nem gondoltam volna, hogy címke módosításakor a profilt is módosítja a tv.
Köszönöm szépen a segítséget és a fáradtságot.
-
valy168
csendes tag
válasz
quaddamage08 #20445 üzenetére
Monitorral semmi probléma. Szaggatás mentesen, folyamatosan működik.
Amikor a tv-re kötöm rá, akkor érzékelhető.Korábban másik Fullhd-s tvre is rákötöttem a gépet és ott is érzékelhető volt.
A teszt 303-360 milli sec közötti értéket ad vissza.. Az átlag 338 ms
-
valy168
csendes tag
válasz
Gyufaaa #20443 üzenetére
Bocsánat, nem voltam egyértelmű.
Igen a monitor 1680*1050 a tv meg 1920*1080.De ha visszaveszem a tv-n a felbontást 1680*1050-re, akkor is ugyan ez a helyzet.
Az egér mozgás ugyan úgy szaggatott marad már a windowsban is.Amikor a laptopot kötöttem rá, akkor nem volt érzékelhető ez a lagg.
Másik géppel szintén nem volt érzékelhető ez a jelenség. -
valy168
csendes tag
Sziasztok.
A következő a problémám:
Rákötöttem a gépem a tvre, és már elindulás után az asztalon szaggatott az egérmozgásom.
Játékokban sem lesz jobb, sőt még rosszabb.
Jelenleg 1.4a-s hdmi kábellel van rákötve, de sajnos egy sima vga kábellel sem jobb.
A legújabb ati driver van fent. A windows felfrissítve teljesen.
Filmeket akadás mentesen tudom nézni, legyen az fullhd-s vagy 3d-s.22" monitoron tökéletesen működik minden.
Kérdés, hogy már más is találkozott esetleg hasonló problémával, vagy csak szimplán a 6850 kevés egy 32" tvhez?
Konfig:
Alaplap: Asrock P67 Pro
VGA: GBHD6850OC
Ram: 8gb Corsair Vengeance 1600MHZ
Processzor: i5 2500K
Winchester: OCZ Agility 3[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Olyan kérdés volna a tegnapihoz kapcsolódva..hogy 8800GTS (G80) halál ugye..csikok meg pöttyök oké sz***r, vmiféle mód ha betennéma 7300GT mellé érne vmit? vagy felejtsem el?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Dr. Romano #20434 üzenetére
Kész vagyok..."Respect a betépett Nilsz Holgerszonnak vagy ki az"....
-
Dr. Romano
veterán
válasz
quaddamage08 #20431 üzenetére
Respect a betépett Nilsz Holgerszonnak vagy ki az
CoolMan81 jól mondja
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
válasz
quaddamage08 #20428 üzenetére
40-50k
Igazából a 6870, 7850-es VGA-kat nézegetem. Nem tudom, hogy mennyi különbség van a 2 kártya között valamint, hogy a 6870-es elég-e a fullHD-hez, ha nem is ultra, de high beállításokkal. BF3, GRFS, szóval izmosabb rendszerigényű játékokhoz.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Dr. Romano #20430 üzenetére
he he...nemá'
Annyiért én nem venném meg....
(#20431) quaddamage08: Adatlapján a cuccokat nézted?
[ Szerkesztve ]
-
quaddamage08
tag
válasz
Dr. Romano #20430 üzenetére
" Az enyémbe kellene . "
Bocs, de épp nem vagyok tisztába azzal, hogy milyen géped van . Ha esetleg szíveskednél részletezni akkor többet többet tudná(n)k segíteni .
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz
quaddamage08 #20429 üzenetére
Az enyémbe kellene.
-
quaddamage08
tag
válasz
Dr. Romano #20426 üzenetére
Attól függ, hogy milyen gépbe .
-
용 Bob
senior tag
Üdv a Topicnak!
PC-t építek öcsémnek fullHD felbontásban lenne főleg játékhoz. I5 2320 lett kinézve hozzá.
Milyen VGA-t ajánlotok hozzá, ami ennek a feladatnak még eleget tenne és ár/teljesítmény-ben is rendben van?
-
Dr. Romano
veterán
Szerintetek ez 22-ért megéri? Igaz nem mai darab, de azért még mindig megvan az ereje.
-
wukodlak
aktív tag
Ja,lemaradt,de majd szeretném még a gépet bővíteni,azért ezeket néztem
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Mint tegnap irtam Vga vásárlás előtt vagyok.most meglett a kiszemeltami egy
owerColor Radeon HD 6870 OC.na most a kérdésem az lenne hogy melyik tápot egyem hozzá:1;be quiet! System Power S6 80Plus 550W ATX 2.2
2CZ ZS Series 550W ATX 2.2
3:Sharkoon WPM600 600W ATX 2.0
4:Thermaltake Smart 630W ATX 2.3
Nagyjából egy árban vannak.A gépem:Asus A75 fm1-es,amd athlon 2 x4 651 (ez húzva van),4gb ddr3 1600 mhz,3 vinyó,1 dvd meghajtó.melyik lenne jó választás,kinek van estleg tapasztalata valamelyikkel. -
-
válasz
HollyBoni #20419 üzenetére
Nem nagyon vágom az ilyen programok mélylélektanát. Esetleg a honlapjukon lehet találni leírást, hogy van e olyan vga, amit tudnak használni a számításoknál is. De ez programspecifikus. Az viszont biztosnak tűnik, hogy ha van különbség ebből a szempontból az inteles igp és az 5450 között, akkor az utóbbi felé billen a mérleg.
Emellett képminőségben, szolgáltatásokban (UVD2 motor a HD szériában) biztosan köröket ver az 5450 az igp-re.
-
válasz
HollyBoni #20403 üzenetére
Egy 5450-es erősebb, jó 30-50%-kal. Nagyjából a régi HD4290-es IGP szintjén mozog, talán picit felette. Játékra mindkettő alkalmatlan. 5570-től érdemesebb már nézelődni.
(#20415) ebegab92 : 6750-ről szerintem nem éri meg 7750-re váltani, picit elmarad a teljesítménye a 6770-től. Egy 7770-est már megéreznél.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz
csucsbicep #20414 üzenetére
Pesten lehet, hogy van 25-ért, nálunk Pécsett (a világ végén az nagy fővároshoz képest) nincs.
7770-el is ugyan ez a helyzet: 34-35eFt alatt nincs. -
ebegab92
senior tag
válasz
csucsbicep #20414 üzenetére
HD6750-eshez képest egy HD7750-es mekkora ugrás lenne?És egy HD7770-es?
-
agressiv
addikt
Közelében sincs a jó ár/érték aránynak és nem a DX10 miatt...
-
TaaT
nagyúr
-
proxymoj
csendes tag
ÜDv! Gigabyte Radeon HD4850 512MB 256bit DDR3 PCI-E R485-512H-B VGA-m van...köztudottan melegszik mint valami acél kohó :S Milyen plusz VGA hűtőt lehet rávarázsolni ami segít ezen problémán ill. melyik a leg költség hatékonyabb módszer ? Valami ha ugyan ilyen VGA-ból betolok még1et a gépbe akkor a plusz hűtőtől elférnek-e egymástól ? ...nem nagyon vagyok képben ilyen pc téren....szal sorry ha amatőr a kérdés
-
HollyBoni
veterán
Melyik az erősebb? Egy 512-es 5450,vagy az i3-540-ben lévő valami?
-
csizs
aktív tag
gondolkodom akkor rajta. Mégiscsak megér vagy 4k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Filmvilág
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Autós topik
- iPhone topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd