Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skilled88
tag
Sziasztok !
Lehet nem a témához tartozik ,de felteszem !Videókártya ventim alaplapra van dugva.. 3 pines ..(sárga,fekete,piros)
Hova érdemes dugni ?? SyS Fan 1-ra ,SyS Fan 2-re vagy a PWR-Fan -ra??
PWR Fan és a SyS Fan között a PWR jobban pörög a venti ..
Szerintetek ??
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Hónapok óta szenvedek azon problémától, hogy win7 startupnál megfagy a rendszer. Ez volt az integrált hd4290-el is, és a vadi új 6850-el is. A rendkívül bosszantó jelenség csak úgy szűnt meg, ha sallangoktól mentes szoftvert tettem fel, vagyis csak a szükséges amd drivert. Ez a 4290 esetében nem is zavart annyira, azonban a 6850 esetében félek, teljesítménybeli romlással párosul a fel nem telepített kiegészítő szoftverek. Az újabb ás újabb kiadások egyre jobban kihasználják a kártya erőforrásait, mely leginkább növelt fpsekben mutatkozik meg egyazon játék esetében, különböző catalyst-tel.
Elég csak a driver, vagy kell az egész pakk a jobb performansz érdekében?
-
Geresics
addikt
válasz
cszlak #21293 üzenetére
Nem kell 2 óránként beírni, mert attól még nem kapsz előbb segítséget, sőt!
Ha találkoztam volna nVidiánál hasonlóval, akkor már írtam volna, de eddig még nem (igaz, az utolsó nVidiám egy MX440 volt).
Légy türelmes (tudom, hogy ilyenkor nehéz), amint valakinek lesz ötlete írni fog...Addig a következőket javaslom:
- legújabb driver feltelepítése (manuálisan kiválasztva)
- régebbi driver feltelepítése
- ha valamid tuningolva van, akkor azt vedd vissza
- a BIOS beállításainak ellenőrzése (PCIe frekvencia ellenőrzése, stb.)
- a VGA másik kimenetének kipróbálása
- a VGA kipróbálása másik gépben
- a gépedben másik (minőségi) táp kipróbálása
- memóriajáték (másik memóriák kipróbálása / ha több memóriád van, akkor egyszer az egyik, egyszer a másik kipróbálása / dual/single channel kipróbálása / stb.)Szerk.: Ja, és a végeredményről számolj majd be!
[ Szerkesztve ]
-
cszlak
csendes tag
A képernyő illesztő nem válaszol, utána helyre állt!!!
Ilyen hiba üzenetet kapok, a képernyő elsötétül majd újra megjelenik minden.
A gépem:
Windows 7
NVidia GeForce 9600 GT 500GB
2 Gb memóriaFeltelepítve a legfrissebb driver, amit az NVidia oldalán ő ajánlott fel a gépem feltérképezése után.
Főleg akkor fagy így le, ha olyan oldalt nyitok meg, amin sok a JS fügvény. (webforditás pont hu)!!
JAVA SDK telepítve.Lefagyás után eldobja:
- Photoshop
- Mozilla Firefox böngészőValakinek valami ötlet mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék abban hogy ez a jelenség egyértelmű vga probléma-e.Két monitorral is ez a helyzet,egy laptopról és elméletileg új kártyáról van szó.A laptop saját kijelzőjét nem tudja kezelni,külső monitoron hdmi-n,vga porton,DVI-n egyaránt ez a jelenség,drivertől összeomlik csak 1024x768-ig tud megjeleníteni képet,3 fajta vbios csere után is ugyanez,ha a laptop inverterét rádugom nem indul el a gép.Flasheléskor a karakterek is szemetelnek.[ Szerkesztve ]
-
cszlak
csendes tag
A képernyő illesztő nem válaszol, utána helyre állt!!!
Ilyen hiba üzenetet kapok, a képernyő elsötétül majd újra megjelenik minden.A gépem:
Windows 7
NVidia GeForce 9600 GT 500GB
2 Gb memóriaFeltelepítve a legfrissebb driver, amit az NVidia oldalán ő ajánlott fel a gépem feltérképezése után.
Főleg akkor fagy így le, ha olyan oldalt nyitok meg, amin sok a JS fügvény. (webforditás pont hu)!!
JAVA SDK telepítve.Lefagyás után eldobja:
- Photoshop
- Mozilla Firefox böngésző
Valakinek valami ötlet mitől lehet? -
N95 8Gb
tag
válasz
jozsi252 #21286 üzenetére
Ha csak 1 db 6pin-es van a kártyán, akkor 1 ág 2 db molex csatijáról megy. Nekem egy 9800GX2-re 1 db 6pin és 1 db 8pin átalakító kellett (a tápon nem volt), de 2 külön ágról kellett venni, mert ha 1 ágon volt a két átalakító, akkor nem indult. A 6pin-es ágat tartalmazó tápok között is sokféle van. Láttam 1 ág 6pin, 1 ág 6+2pin, 2 ág 6pin, 2 ág 6+ 6+2pin, 2ág 6+2 + 6+2pin és 1 ág 6 + 6pin-est. A legutolsó nem minden kártyához jó az 1 ág miatt.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Miért úgy jár a vga-hoz tápkábel hogy 6pin to 2 molex? Nemlenne elég ha a vga egyik 6 pines csatija csak 1 tápmolexről kapná a naftát? Miért 2 molexra kell rádugni?
Talán azért mert ha több 12V-os ága van a tápnak akkor midkettő ág lelegyen terhelve? A molexok táprakötése amúgy 1db 12 v-os ágnál tökmindegy hogy van? Tehát hogy akár 2 egymás mellett levő tápcsatiba is belehet dugni a 6 pin to 2 molex csatit?
Köszönöm a segítséget.
-
agressiv
addikt
válasz
N95 8Gb #21271 üzenetére
Az egyik kártya meghalt, jellemzőan az amelyiken az expressz csatlakozó is van. Mivel ad képet a másik még jó, de szétszedve nem fog működni, mert éppen a nem expresszes az elsődleges ezeknél. Nekem is van elsődleges kártyából 2 működőm is, de a másodlagosból nincs. Sajnos átb@sztak.
-
föccer
nagyúr
válasz
csucsbicep #21273 üzenetére
Köszi, úgy néz ki elsőre kevés infót adtam meg a feladat teljesítéséhez.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
csucsbicep #21260 üzenetére
Köszi szépen. Jelenleg kizártnak tartom, hogy ~60k-t adjak egy vga-ért. Egy i3-2100 fogja kiszolgálni, és nem játszom gpu igényes játékokkal. Jelenleg egy 4850-es radeon teljesít szolgálatot 512 MB fedélzeti memóriával, ami majdnem kiszolgál még ebben a felbontásban is. Max 7770-re fogok váltani. Többet nem fogok rákölteni.
üdv, föccer
-
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Bevásároltam egy 9800GX2-t, ami buherálva volt. El sem indult elsőre, ki kellett takarítani, mert teli vágták pasztával, majdnem folyt belőle. Összerakás után minden baja előjött. Csíkozott, kockás volt és pixeles. Eladó külföldre költözött, nem elérhető. Be a fiókba és vettem egy másikat, amire 1 hét garit vállalt az új üzletfél. Kártya indul, driver felrakás után újraindul, kép szétfagy és vibrál. Csökkentett módban nincs baj csak normálban. Burkolat le, kiderül, hogy mindkét NYÁK "sütőzött" (szó szerint)! Ledek megolvadtak rajta.
Eladó persze mit sem tud, tagad és nem vállalja a garit, de elkövet egy szarvashibát. Elküldi a kártyáról készült képeket, amit ő kapott attól, akitől vette 5 napja. Hozzám nem az a kártya került, ezt az előző tulaj is megerősítette az én képeimet látva, erre az én "üzletfelem" meggondolja magát és hajlandó vissza venni. Most, hogy mindenki bealudt a kommentemtől, jöhet a váratlan fordulat!
Az első kártyát beraktam újra a gépbe és csoda történt! Működik rendesen! Vagyis csak majdnem... Gpu-z, everest és N-vidia inspector is csak 1 magot és hozzá tartozó dolgokat lát. 1 GPU, 1 vrm, 1 GPU környezet, stb.. Valahogy így:Valaki találkozott hasonlóval?
-
execute93
őstag
Sziasztok.
Egy olyan gondom lenne, hogy a videókártyám ( GAINWARD GTS 450 1GB )
SC2-ben játszom, egyszer csak megakad a kép és ekkor a monitor teli lesz zöld pöttyökkel + mintha kicsit el lenne csúszva a kép a pontok helyén. Képet próbáltam készíteni, de amikor paintba akartam betenni a képet ( jelenség alatt próbáltam printelni) de csak egy fekete képet tett be. 2 hónapos durván a kártya. Ezt már csinálta 4-5x mióta komolyabban játszom.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Nvidia kártyámat ma váltotta egy HD7850. Felraktam a 12.10-es catalyst-ot, és azt látom hogy 2d-ben csak a gpu órajelét veszi vissza, a memória marad 1200-on. Ezt hogy lehet kijavítani? Nézegettem az aida64-el, és látom az Ati powerplay résznél van 4 órajel séma, amiből az egyik az a bizonyos gpu 300, mem 150. Na, ezt miért nem használja? -
föccer
nagyúr
Üdv!
1920*1080 felbontás mellett már van értelme 2 gb VRAMal szerelt vgat venni?
Köszi,
üdv, föccer
-
angelside77
tag
Hali!
Megoldható, hogy az IGP (Sandy Bridge), és az AGP HD6850 között váltogasson a gép, igénytől függően?
-
LobiDrg
aktív tag
válasz
Dark Archon #21254 üzenetére
Köszi.Tovább már nem szeretném húzni csak aggódtam, hogy ki van "centizve" a táp
-
Rainman05
tag
Sziasztok keresek friss drivert ehez a videó kártyához:Asus Radeon HD3450 LP 512MB 64bit DDR2 AGP.
Sajna csak 2009 est találtam
Kénne hozzá Xp meg Win7 driver friss ha van.
Akki tud nekem segíteni megköszöném. -
-
nigtfall
csendes tag
Sziasztok ! Tudnátok ajánlani valamilyen videokártyát MSI 945 pl neo alaplaphoz? 3.0 ghz proci van hozzá meg chieftec 400W os táp . Most Ati x300 van Max. 10e szánnék rá .
[ Szerkesztve ]
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Egy GTX560 kb mennyit fogyaszthat alapfeszen (Kereken 1V) 950/1100-on (ref:810/1002) ? Ha jól tudom a refkártya TDP-je 150W.De ez így tuningolva nem tudom mennyit fogyaszthat is és kicsit félek, hogy megfekteti a tápot (CX 430). Plusz még a Proci 3.7Ghz-en 1.4V-os feszültség mellet megy ami egy Phenom II X4 945.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
energy4ever #21248 üzenetére
Nem kell hozzá, de ha kéne is akkor is átalakítót adnak általában, ha nem adnak akkor lehet venni.
Sami22 Az HDD lesz.
-
Sami22
aktív tag
Üdv. Valami szétment a gépben és próbálom kizárni a lehetséges alkatrészeket. A hddre gyanakszom, eddig is sokat fagyott a rendszer, hangos (egyre inkább) és a hdsentinel csak 72%os kondit adott, de cserébe talált 5 bad sectort persze szétszórva. A probléma; a win betölt, kapok egy üdvözöljük képernyőt (natív felbontáson) majd feketeség, a kurzor látszik, és egy ablak is. Kis pihi után pedig be nem töltött .dll fájlokról panaszkodik. Ezt megelőzően gyakran nem akart bootolni a win, általában repair install segített, de volt, hogy csak a re. Szóval a vga ad képet (hibaüzenet, welcome kép). Kizárható? És a jelek nektek is hddre utalnak inkább?
-
energy4ever
addikt
Ehhez a VGAhoz kell kulon tap? Mivel megszeretnem vasarolni, de sajnos nincsen meg a tapomon VGAhoz valo csatlakozo, igy nem tudom hogy mukodne-e...
-
Zaja2
senior tag
válasz
mutter61 #21241 üzenetére
Nekem volt 88gtx-em. Az említett ati kártyához még nem volt szerencsém,de a 88 nem viselkedett rosszúl,sőt!
Alapból,ha azt nézed,hogy az ati ddr3 128 bit,és a gtx 386bit akkor bőven megéri.
Az a baj,hogy ha sokat futott a 88-as akkor nem tudok mit írni. De így első látásra megérné.Szerk.:nekem maszek hűtővel ment...
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz
mutter61 #21241 üzenetére
De,épp az a fajta,ami nagyon melegszik.2012-ben már kész csoda,ha van még működő darab.Jelen értéke olyan 9-10.000 Ft,a kártyád,ha garis még,akkor ennél valamivel többet ér.
+a karid nagyobb tudású is,mivel DX 11.0 és SM 5.0,míg 8800GTX esetén csak DX 10.0 és SM 4.0 :/ -
mutter61
tag
Sziasztok szerintetek melyik kártya erősebb?
Gigabyte HD 6670 1gb ddr3 128 bit
Vagy Nvidia 8800 Gtx 768 mb ddr3 386 bitazért érdekelne sürgősen mert egy srác elcserélné a HD mat a GTX ére helyben mert ATI mániás
500w os raptoxX táp bírná a 8800GTX et?
a 8800 gtx mennyire biztonságos kari nem melegszik mint vadállat? -
AMDPista
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan tudom megoldani, hogy az asztali PC-n elindítom a filmet, amit a TV-nézem és közben tudjak netezni a PC-n.
-
Zaja2
senior tag
(#21214) mutter61, GPU 735mhz,MEMORY 640mhz
Ezek a legnagyobb értékek amiket tudok adni a kártyának? Egyébként a GPU 600-nál kifekszik,és resetel a gép jobb esetben. -
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Segítség kellen amióta lecseréltem a cata12.6 ot az ACER5552g ről újabbra nem tudom semmien programmal túlhajtani a GPU-t bentelszomorít nagyon és senki nem segít mi lehet a gond
Őtlet valakitől??? -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg a Sapphire HD5750 1GB GDDR5, szépen letöröltem az előző Sapphire HD3850 512MB GDDR3 (AGP) videokártyámnak a drivereit, majd csak utána telepítettem föl a hozzá való drivereket (az összese, amit csak találtam. Aztán lefuttattam egy 3DMark06-ot és azt írta ki, hogy nincs VGA driver fönt a gépen...aztán lefutott a 3DMark10 is, de az is ezt írta ki:
Pedig nem hiányzik egy driver se, még az auto telepítő szerint sem:
Mi lehet a baj?
Valaki tud segíteni?
Köszönöm előre is!
Üdv: Divi
-
agressiv
addikt
válasz
Anonymus23 #21217 üzenetére
Mert van amit még új korában kidobni érdemes teljesen mindegy hány vattos...
-
Calibos
addikt
Üdv
Ati 4650-re [link] keresek normálisabb hűtést. Mit ajánlotok? -
mutter61
tag
válasz
Geresics #21222 üzenetére
a kártyám játék közben 1.100 v feszt kap van mikor csak 900 at
az kevés?
az integráltam le van tiltva azt irja az everest
a probléma most úgy fest elmúlt de ezt az orvosolta hogy a gpu és a memória órajeleit is visszavettem
gpu-t 820 ez a gyári,,,650 re
memória 900 gyári,,,,700 rameg azt sem értem hogy minden játéknál az ewlején pl: activision logo ,marvel logo szaggatva jön be a játék elején de a játék maga nem szaggat
-
Geresics
addikt
Nekem is lenne egy kérdésem:
Mihajcsaki a HD6850-emet? (Melyek azok a processzorok?) -
Geresics
addikt
OK. Csak a kérdés maradt el...
Amúgy ha a kérdésed az, hogy elbírja-e ezt a tápod, akkor ahhoz tudnunk kellene, hogy milyen táp az pontosan. (Javaslom az adatlapodon töltsd ki a Cuccok részt!(#21218) mutter61
Igazából elég sok minden lehet, mivel az egyik játék megy, a másik nem...
Ezt csak azóta csinálja, hogy integráltál egy HD3200-ast? Mert akko azt dezintegrálod, és már jó is kell, hogy legyen! (Kivéve persze, ha az teleszemetelte a Winedet...)Ha nem, akkor első körben újratelepíteném a játékot, és megnézném, hogy van-e ismert hibája, ami ezt okozhatja, ill. néznék patch-et hozzá.
Ha ezek nem segítenek, akkor érdemes lehet megpróbálni egy Win-reinstall-t, hátha az segít...[ Szerkesztve ]
-
Rémus
csendes tag
Üdv!
Kérdésem a következő lenne:
Most szándékozom venni egy Sapphire Radeon HD7850 OC 2GB GDDR5 PCI-Express /11200-14-20G/ videokártyát, viszont nem vagyok biztos benne, hogy a tápegységem elbírná 550W-os elméletileg 83%-os fokú teljesítménnyel tud működni.
A konfigom:
FX8120 4Ghz-en alap fesszel.
Asrock 970 extreme 3 alaplap 1.70 biossal
8gb 1866os corsair ram
1 hdd és 1 ssd, egyéb cucc nincs rákötve.Köszi előre is!
-
goro1000
aktív tag
Sziasztok
Vettem a fiamnak egy kisgépet játszogatni jönnek a hidegek és már nem tud kint játszani.
proci: e3400 , ram 4giga a videokártya csak alaplapi x4500 nem sok játékot tud rendesen futtatni.
Milyen video kártyát vegyek neki bele?
A monitor felbontása 1680x1050 -
mutter61
tag
SÜRGŐS LENNE srácok
abszolút nem melegszik a kari 38 max 45 fokos a kari
evga precision szerint de húzva nincs azért ezzel nézek hőfokot mert everest nem jelzi
de épp most indultam ujjra megint dead island-el nyomtam és azzal is kifagy a kép felvesz egy barnás vagy szürkés árnyalatot semmi grafika és gép ujjraindul de csak sniper elit v2 nél meg dead island nál észleltem
MW 3 nál nem volt még gond ,ac Revolution ál sem dishonorednél sem minden fullon szépen ketyeg 70 fps ekkel
próbáljak meg letölteni direct x 11 et?
vagy lehet hogy az a gondom hogy az integráltam HD3200 as és az kavar be?
Meg drivernek ezt töltsem le Latest Beta Driver with .NET 4.0 Support
vagy ezt?Catalyst Software Suite with .NET 4 Support[ Szerkesztve ]
-
mutter61
tag
Kérdés....... adott egy Gigabyte HD 6670 es vga 1gb ddr3 as verzió
sniper elit V2 megy szépen eddig olyan gondom volt hogy játék közben a kép bebarnult és megfagyott a gép és ujjraindult ,driver cserék voltak
és most ott tartunk a játék egy idő után kifagy és kilépek asztalra és azt írja "a driver váratlan leállás után helyreállt" ezen felül az everest Ultimatem nem jelzi a gput-meg semmit sem összegzésben benne hogy HD6670 de megjelenités opsönben nem ír róla semmit
már próbáltam eredeti driverrel - a legfrissebbel furmark alatt nem csinálta
próbáljam meg driver nélkül játszani vagy az halott ügy?még egy kérdés ASUS 9600 GT 512 mb ddr3 256bit dx10 open gl 2.0
Gigabyte Hd 6670 1Gb ddr3 128 bit dx 11 open gl 4.1órajelbe kb ugyanaz a kettő a gpu órajelében van nagyobb eltérés a hd erősebb viszont a 9600 gt 256 bit
Melyik legyen szerintetek?
-
Zaja2
senior tag
Üdv!
Milyen szoftverrel tunám manuálisan Overclockolni a 8500GT 256MB-ot? -
agressiv
addikt
válasz
wutuka #21211 üzenetére
Jaaj ilyen volt régen a 9600-assal is. Nézd meg a szabványos vga drivert, hogy nincs e letiltva az eszköz, ha le van, akkor engedélyezd, vagy töröld a szabványos drivert, majd restart és utána próbáld telepíteni.
Ha telepítés után megint nem jó, tedd fel mégegyszer ugyanazt a drivert anélkül, hogy bármit is törölnél és akkor elvileg menni fog...
[ Szerkesztve ]
-
wutuka
aktív tag
válasz
agressiv #21209 üzenetére
Vhiktor kolléga a catalystos topikból:
Sziasztok!
A segítsélgetkre lenne szükségem.Mai nap letöltöttem a legfrissebb ati drivert, a telepítő végigment, és a végén kiírta, hogy problémák adódtak. Nem sikerült telepíteni a GPU drivert.
Innentől kezdve az eszközkezelő sem ismei fle a vidikártyát. Próbáltam visszeatenni az előző 12.8-as drivert de arra is ugyanezt írja. Próbáltam eszközkezelőből feltenni, ugyanez az eredmény. Próbáltam a windows updates drivert is az sem megy fel. Mindig azt írja, hogy sikerült megtalálni a naprakész verziót, de nem sikerült telepíteni.
Uninstalláltam mindent és ugysem megy. A driver sweeper progit is próbáltam, semmi eredménye:SHD 6770 kártya, 12.10-eset akartam frissíteni elötte 12.8as volt rajta. Próbáltam a kártya mellé adott DVD-n levő régi drivert telepíteni de ugyanez a helyzet.
Nagyon furcsa lenne,ha meghalt volna a kártyánk... Be is nyomnék az ATI-nak!
-
wutuka
aktív tag
válasz
agressiv #21209 üzenetére
Mitől halt volna meg?
12.8-as catalyst volt rajta.Tökéletesen ment.Feltettem volna a 12.10-es hivatalos WHQL AMD drivert,és onnan nincs tovább.Van itt néhány sorral feljebb egy kolléga,aki szintén így járt,ugyanezekkel a driverekkel.
Ma du,sajnos win újrainstall lesz... -
agressiv
addikt
válasz
Anonymus23 #21195 üzenetére
Ezt eddig is nagyon jól tudtuk..
smyth Nyomj rá és megtudod..
[ Szerkesztve ]
-
Smyth
tag
Hali!
Gpu-z képen a Bus Interface sor végén van egy kérdőjel, mi ennek az oka?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd