- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok érdeklődnék h. Asus G56JR laptopom támogatja-e az Intel WIDI-t (Wireless DIsplay) ?
Intel® Core™ i5 4200H processzor (ez támogatja a WIDI-t)
Hálózati kártya: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network AdapterElvileg csak Intel hálózati kártyával működik, tehát az Atheros kárty amiatt semmiképpen nem fog működni a Widi? ÉS ha vennék egy ilyet a laptopomba?
-
J o e
tag
Sziasztok,
Asus K52Dr Ex301 laptopom van, s néhány nappal ezelőtt elromlott a töltője.Vettem egy újat, teljesen megegyezőt az eredetivel, de érdekes hibát vettem észre.
A jelenség:
időnként, 2-3 óránként egyszer az AC és Battery mód elkezd váltakozni gyorsan, majd 15-20 mp után abbahagyja.
Miközben váltakozik a két mód, a töltő dobozából (vagy hogy hívják) valami furcsa hangot hallok,olyan mintha sercegne vagy valami hasonló.
1 év garancia van a töltőre, mit gondoltok, kifogtam egy hibásat?Mert utánaolvastam a témának, és Asus notiknál írták, hogy van egy ilyen hiba, ami előjön, az alaplapi csatlakozásnál, de az előző töltővel sosem volt ilyen gondom :S
Mit javasoltok?
Előre is köszi a segítséget!:)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Miért nem lehet sehol 14"-os laptoptáskákat kapni? Elvétve itt-ott látni 1-2-t, de egyébként csak 13,3 és 15,6 van körülötte. Tudom, hogy a 15,6-ba belefér a kisebb gép, de nekem épp az lenne most a célom, hogy minél kisebb táskával kelljen járnom, a gépen kívül nem sok minden van benne, minden munkám a gépen van.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
szabonagyur
félisten
válasz Blackhole13 #18594 üzenetére
Hát használódik el ahogy annak lennie kell, Lenovo témában megkérdezheted esetleg hátha vannak mások ilyen típussal, de szerintem normális az érték meg a 2,5 óra is. Ha a 3 órát veszem alapul 16%-kal csökkentve kb 2,5 óra jön ki. Természetesen háttérben futó appok meg felhasználás függő a dolog szóval nem problémáznék miatta.
Én nem vennék ebay-ről ilyet de mások majd megmondják. Ha az a fél óra hiányzik neked akksiból akkro vegyél újat amúgy nem foglalkoznék vele annyira. Én ha újat vennék csak boltit még ha akár 3X drágább is.
-
Blackhole13
senior tag
válasz szabonagyur #18593 üzenetére
Elhasználódás mértékére 16%-t ír, azt nem tudom, hogy ez mennyire számít jónak.
Régebben 3 óra fölött volt az üzemideje.
Ebayen lehet hinni "original" Lenovo akksikban 8E környékén?Szerk.: Lehet, hogy félreolvastad, engem az zavar, hogy megfeleződött az üzemidő. A laptop a 2,5 éves, az üzemidő meg az 1,5 óra.
Azon a pár ezren nem múlik, akkor maradok a megbízható forrásnál.[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz Blackhole13 #18592 üzenetére
Aida64ben nézz rá az akksi állapotára. Szerintem teljesen normális 2,5 évesen, tudok olyan gépet aminél 1 év után szinte mindnél meghal az akksi főleg ha benne van a gépben. Gyárilag mennyit ment az akksid? 2,5 óra?
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Van egy Lenovo z575am típusú 2,5 éves laptopom, aminél azt vettem észre, hogy nagyon hamar merül, kb. másfél órát bír az akkuja normál használattal.
- 2 év alatt normális, hogy így elfáradjon egy akkumulátor?
- Meg tudom azt valahogy állapítani, hogy egy akku csere megoldja-e a problémát, vagy valami más van a háttérben?[ Szerkesztve ]
-
stancy
tag
válasz szabonagyur #18587 üzenetére
értem. akkor olyan nincs ami a kész tv jelet egyböl a lapos kijelzöre küldi csak tv tuner létezik.
köszönöm.
-
stancy
tag
válasz szabonagyur #18585 üzenetére
csak nekem nem tuner kell, azt a digitális beltéri elvégzi, de abbol érkezik video jel, rca vagy hdmi... express card nyilás van a mostaniban. esetleg ilyenben is létezhet?
tvként szeretném használni a lapos kijelzőjét.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz stancy #18584 üzenetére
Nem ide tartozó kérdés, de neked TV tuner kellene vagy legalább valami digitalizáló eszköz. Ide írd inkább: Milyen TV tunert vegyek?
-
stancy
tag
sziasztok!
létezik olyan laptop, vagy valami hardver amivel tudnám nézni a digitális beltériből érkező video jelet? ( a tv müsort a lapos kijelzőjén) hiába keresgetek, csak tv out kimenetes dolgokat találok, nekem tv in kellene.
köszönöm.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Van egy eladóvá váró garis laptopom és az utóbbi napokban több furcsa dolgot produkál remélem csak a win szórakozik a gariztatással már nem akarok/tudok foglalkozni de hibás gépet sem szeretnék jónak eladni.
Hiba1: Tegnap böngészés közben lett egy kékhalálom. Lefényképeztem és az ott látott infók alapján a MS oldala azt dobta ki hogy memória vagy HDD. Memteszt lefutott a RAM hibátlan. HD sentinel lefutott (részletes önellenőrzés) a HDD 100/99 % os. Előfordulhat úgy kéhalál hogy nincs baja a gépnek csak valami összeakadt? Azóta és előtte sem volt .Hiba2: A képen látható értesítési sávról hiányzik a wifi jele. (természetesen a tálca tulajdonságainál megnéztem engedélyezve van hogy az értesítési sávon legyen de már kikapcsoltam az engedélyét aztán újra be nem javult a helyzet.) ez ma fordult elő elsőnek
Hiba3:A wifi-t billentyűkombinációval hiába kapcsolom ki/be csak annyi változik hogy a visszajelző ledje vagy világít vagy nem kikapcsolni csak az eszközkezelőben tudom az eszköz tiltásával.
No ennyi remélem csak az 1 éves win sokallt be és majd eladás előtti telepítés megoldja a problémát...........
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
ZTE_luky
aktív tag
Mégegy kérdés, amit megszerettem vna kérdezni ti hogy tisztítjátok a LAPTOP kijelzőjét? porszívó finomkefés fej, mikroszálas kendő, microszálas kendő+ szappanos víz? NAgyon féltem új laptopomat, és vigyázni szeretnék rá, ezért csak a legtökéletesebb módszert szeretném alkalmazni.
-
ZTE_luky
aktív tag
Jólvan köszi szépen a segítséget.
Esetleg ha valaki értene a WiDI-hez vagy tudna segíteni nekem kérem írjon egy privát üzenetet vagy akár ide is.. nagyon megköszönném
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18578 üzenetére
Hálózati kártya: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
Ez van benne, akkor a WiDi kihúzva ugye, nem fog működni semmiképpen se..?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18576 üzenetére
értem, minden stimmel csak a WLAN kérdéses, sztem Atheros van benne, de nem vagyok benne biztos, hogyan tudok meggyőződni arról h. milyen van a gépemben?
-
Bitpalace
senior tag
üdv!
Hogyan tudom elővarázsolni azt a menüpontot, hogy ha van egy film, akkor jobb klikk - play to - hálószobai tv??
Mert eddig volt ilyen megoldás, de miután újratettem a gépet, már nincs. Tv gép ugyan abban a hálózatban maradt DLNA.üdv!
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok vki legyen szíves segítsen nekem, érdeklődnék hogy Asus laptopom támogatja-e az Intel WiDi-t, mert a processzor benne támogatja, azonban a Wifi a gépben nem Intel, hanem Atheros, így azt olvastam, ezek már eleve nem kompatibilisek..
Feltettem az Intel WiDi driverjét éa azt írta hogy a proci se, a platform se, és az op.rendszer se kompatibilis komponens, de akkor e miért van? win8-ra elv jó és az intek honlapján is azt írják hogy a procim támogatott.ÉS ha működik, akkor hogy kell csatlakoztatni a TV-vel, vag egyéb más monitorral? A laptopra fel kell tenni egy programot, az megvan de sak az 1.0 verziót tudtam telepíteni, csak az komparibilis win 8.1-re
-
őstag
válasz Dell XPS #18566 üzenetére
Beszarás, fél napig működött rendesen, most meg megint sz@raxik. Vagy nem csatlakozik fel automatán, vagy rányomok, de nincsen adatforgalom, meg látok olyat is, hogy ki-bekapcsolódik. Szerintem veszek egy olcsó wifi adaptert, aztán kipróbálom azzal. Úgy is csak itthonra kell a wifi. Láttatok már olyan gépet, amin csak egy wifi antenna kábel van?
[ Szerkesztve ]
-
csipszikutya
senior tag
válasz szabonagyur #18570 üzenetére
Már szedem is lefele. Köszi!
Thome: Régebben még érdekeltek, mára már csak használom a laptopot. Újra telepítésen kívül már nem sok mindent tudok csinálni velük
-
Thome
veterán
válasz szabonagyur #18570 üzenetére
Vagy egy ubuntu live cd.
-
szabonagyur
félisten
válasz csipszikutya #18569 üzenetére
Hiren's boot cd-t letölt, pendrivera rárak, bebootolsz és ott lesz annyi program ami csak kellhet, van adatmentés, live rendszer minden.
-
csipszikutya
senior tag
válasz szabonagyur #18568 üzenetére
Nem értek már ilyen mélységben hozzá. Live rendszert hogy tudok csinálni? Van erről valami leírás? Most googléztam egy gyorsat, de erről még nem is hallottam.
-
szabonagyur
félisten
válasz csipszikutya #18567 üzenetére
Hello
Ha rossz akkor nem fog felmenni valószínűleg. Miért nem indítasz egy live rendszert arról kimented majd kihajítod a hdd-t.
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy windows telepítésnél csak odáig jut el a gép, hogy: "A telepítő elindul"
Ez win7 és 8.1 alatt is csinálja.
Egyébként a jelenlegi win7 el sem indul, bárhogy indítom kék halál.
A gép egy Acer laptop, ha bármi köze lenne hozzá, a vinyó 2 részre van osztva, külön a win-nek és külön a többi dolgomnak.
A vinyó már "rossz" benne, adat mentés miatt kellene "újra éleszteni" még 1x, úgy, hogy 20 perce még hibátlanul ment.
Most win 8.1-et telepitenék éppen, az egér "homokóra" állásban van, tudom mozgatni, de nem jelzi, hogy töltene, csak "áll".Köszi
-
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #18561 üzenetére
Én is olvastam/hallottam a problémáról, szerintem driver gondja lehet, de mást is el tudok képzelni. Mac address szűrés nem a legbiztonságosabb ismereteim szerint.
#18565) suspect: a legtöbbször földelési hiba/probléma van a háttérben, amikor ilyen jelenséget észlelünk.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy laptop burkolata ráz, annak milyen okai lehetnek?
Én az adapter okának tételezem, de van-e más oka ami miatt lehet?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy Lenovo notit, AMD proci, ATI R4 videókártya van benne. A gyári lemezről feltettem minden drivert és sávosak a színátmenetek. Catalyst-ban sem találtam semmi megoldást rá.
64 bites Win8.1 van rajta és a driverek is erre valók. -
hardline
senior tag
Üdv!
Lenne egy elég fura problémám, ami a következő:
Nagybátyám elhozta a laptopját, hogy tegyek rá friss windowst. A probléma viszont az, hogy a laptop kijelzője össze van törve (egyáltalán nem látszik rajta semmi, csak oldalt a világítást lehet látni, ha bekapcsol a laptop). Rákötöttem egy monitorra a laptopot és a bios látszik is, ott van opció a kijelzőre (melyiken legyen a kép laptop, crt vagy mindkettő, itt be van állítva mindkettőre, de próbáltam már simán a külső monitort is), viszont az XP töltőképernyő még látszik aztán semmi, ugyanis átvált önkényesen a laptop monitorra.
Mit lehet ezzel csinálni?
XP-n nem tudok gyorsgombról ami a kijelzőt klónozná vagy kivetítőre tolná. Hogy lehet így erre új Windowst telepíteni? Meg egyáltalán jó lenne látni valamit, hogy a fontosabb dolgokat lementsem.
Nem tudom lényeges-e a gép típusa: Fujitsu siemens amilo pro v2030 -
őstag
válasz Dell XPS #18560 üzenetére
User manual sajnos nem tartalmaz listát a használható kártyákról. Tegnap este raktam 8.1-t a gépre, az első másfél giga update tökéletesen letöltődött wifivel, aztán reggel kezdte el újra a hülyéskédést. Odáig jutottam, hogy már abszolute fel sem ment semmilyen driverrel (MS, Broadcom) a routerre. Egyenlőre úgy oldottam meg a problémát, hogy a routert átállítottam OPEN rendszerre, és beállítottam MAC address szűrést. Ezzel lejött a maradék 1G update is. Nem szeretné ez a LAN kártya a WPA2-t? Apropó mennyire lesz így biztonságos MAC addressekkel levédett wifi hálózatom?
-
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #18558 üzenetére
Nekem Atheros Wifi card (AR5B225) van benne, érdemes lenne akkor cserélni. Ahogy a kolléga is jelezte; BIOS nem tartalmazza mikrókódot (Card ID), így "csak" a user manualban szerepelt kártyákkal fog működni.
Nem könnyű a szerviz után véleményezni, lehet alaplap hiba is. Én mindenképpen újrakezdeném a komponensek ellenőrzésével, pl.: HDD, RAM,
Üdv, Dell XPS
-
őstag
válasz Dell XPS #18539 üzenetére
Broadcom wifi kártya. Tiszta vicc, itthon van 3 féle wifi kártya, de mindegyikre azt írja a BIOS, hogy inkompatibilis. Lehet eladom, veszek valami normális márkát ez helyett.
Itt van nálam ismerős notija, néha azt csinálja, hogy boot előtt befagy a lenovo képnél. Tuti valami hibás benne, de a márkaszervíz már kétszer is visszadobta, hogy teszt ok. Vajon ennek mi baja lehet? Win 7-nél és Win8-nál is megvan a hibajelenség.
-
szabonagyur
félisten
-
Dell XPS
veterán
válasz RAiN91 #18554 üzenetére
Próbáld DDU -val letakarítani az illesztőket, majd a HP support oldaláról kezd ismét a telepítést. A legújabb driver -ekkel majdnem biztosan nem fog működni a videokártya választás, és hibásan fog megjelenni (vagy egyáltalán nem ) a kiválasztás lehetősége.
Melyik noti pontosan?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
szabonagyur
félisten
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Újra lett rakva a windows egy HP pavilion dv6 notin. Felraktuk a legújabb catalyst drivert (auto detect-el), de utána nem lehetett váltani az integrált és az ATI között. Asztal jobb klikk, vga-váltás, és egy teljesen más ablak jött be, a catalyst egy másik menüpontja. (catalyston belül nem volt ilyen menüpont, hogy vga választás). Eszközkezelőbe letiltottuk az intelt, elment a kép. Ezután az Ati-nál ugyan ez volt, így nem tudom melyik az aktív.
HP oldaláról amikor felraktuk az intel és ati drivert, akkor kifagyott minden program, lassú volt a gép. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz szabonagyur #18549 üzenetére
Úgy sem teszi ki fullhd-ra a képet. Időközben már megjelent a windowsban is az 1920x1080, de hiába állítom be, nem működik, csak sötétség.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Mivel a mostani laposomnak nincs HDMI kimenete, csak ún. miniDisplay portja, így kénytelen voltam átmeneti megoldásként DSUB kábellel összekötni a TV-vel, viszont így nem érzékeli rendesen a TV felbontását. Elméletileg 1920x1080-at tud a TV, de a listában 1600x1200 jelenik meg maximumként. 1600x900 is volt, próbáltam beállítani, de nem tetszett neki, 1280x800-on tudtuk csak használni. Miért lehet ez, hogy lehetne rábírni, hogy kezelje a nagyobb felbontást is? Reboot sem segített.
A noti alapfelbontása elég kicsi (1366x768 ), de ettől még kezelnie kellene a külső kijelzőt nagy felbontáson szvsz. A gép egy HP ProBook 6465b.Lesz majd miniDisplay-HDMI átalakító, de most valami átmeneti megoldást szeretnék találni.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
van egy ASUS G75vw laptopom. Van amikor magától csak úgy kikapcsol. Be van dugva hálózatra és csak úgy kihagy.
Mi baj lehet? -
Horii98
újonc
Először is üdv mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni mert ez a probléma már nagyon de nagyon idegesít...
Szóval adott egy HP Probook 6545b.
Összeállítás:
Processzor: AMD Athlon(tm) II-DualCore M 320 2,1 GHz
RAM: 4 GB DDR3
VideóKártya: Ati Radeon 4200 HD
OP. Rendszer: Windows 7 Ultimate 64bit
Windows értékeléssel amit kaptam:
Processzor: 5,1
Játékra való videókártya: 5,3
RAM: 5,9
Lemezátviteli sebesség: 5,9
Kis összefoglaló a problémámról:
Szóval, letöltöttem jó pár játékot, elkezdenék játszani erre egyszer csak beszaggatok...
Durván 30/40 mp enként előjön egy kisebb beakadás aztán megy tovább megint beakad.
Akár milyen játékkal probálkozom, mindegyiknél felfedezhető a probléma, holott pedig 110 FPS-em is szokott lenni... (Amikor bejön a szaggatás hirtelen nullára ugrik aztán ismét fel.)
Aztán mikor letöltöttem a Fraps-t megnézni mennyi az FPS-em akkor mondtam hogy megnézem mi van ha videózok, bekapcsoltam az fps beállt 40-50 fpsre és a szaggatás a videózás közben megszünt, mikor ismét kikapcsoltam újból jelentkezett a probléma...
Előre is köszönöm ha valaki tud mondani nekem ez ügyben valamit hogy mit csinálhatnék.
-
Dell XPS
veterán
válasz LaptopSystem #18537 üzenetére
Szia,
van slot hozzá ? Kezelné egyáltalán? HP 8750W -nél sem működik meghajtóként tudomásom szerint.
Üdv, Dell XPS
-
őstag
sziasztok
lenne egy kérdésem adott egy HP8570P raktam bele egy Samsung Msata SSD-t ,de nem látja a gép a BIOS-ban sem,szerintetek a Bios frissítés megoldja ezt a problémát?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
őstag
Hali!
Lenovo G580 gépről van szó, egyszerűen fos a wifije. Leszakad, korlátozottat ír, vagy fel sem kapcsolódik. Persze van mikor jól megy, de nem ez a jellemző. Interneten rákeresve, sajnos sokaknak van ilyen problémája.
Felraktam egy wifi szkenner programot inSSIDer, hogy megnézzem mennyire telítettek a csatornák. Ha fel vagyok csatlakozva a a saját wifimre, akkor az RSSI oszlopnál szaggatott vonalat látok. Rákattintva a 2.4GHz Channels fülre azt veszem észre hogy két másodpercenként vagy gyakrabban -0 db-t ír, egyébként -58 az átlag. Mitől lehet ez a kinullázódás?
Sőt azt vettem észre, ha nincsen a töltő rádugva, akkor folyamatos a vonal. Esetleg valaki rá tudna nézni a saját gépén, hogy ugyanezt csinálja a gépe?
-
Livius
őstag
Hello!
Adott egy ASUS K50IN notebook, amiben egy elég régen lemerült aksit próbálok feltölteni a nulláról. Hosszú órákig az aksi sárga státusz LED-e folyamtosan világított, ami a töltést jelenti a kézikönyv szerint is. A majdnem fél napos töltés után most este elkezdett villogni a töltés LED. A kézikönyv szerint ezt akkor kellene csinálnia, amikor a töltés 10%-nál alacsonyabb, és nincs bedugva az AC töltő.Ez most akkor mit akar jelenteni, ha akkor villog amikor bevan dugva a töltőre? Egyébként ha bebootolok a notebookon, akkor továbbra is villog, és a windows azt mondja hogy még mindig 0%-os, és már azt is írja hogy nem töltődik.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
lajtika
aktív tag
Üdv mindenkinek. egy olyan problémám lenne hogy a lenovo T500 laptopomnak elég sötét a kijelzője. Használható de egy újabb T510 nál sokkal sötétebb max fényerőn is. Mi lehet a gond?
-
senior tag
Üdv.
Egy gyors kérdés: teljes notebook tisztítást pontosan mit kell, hogy magába foglaljon a tökéletes eredmény érdekében? Portalanítás + pasztázáson kívül van más egyéb?
Köszi
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
drr
őstag
Üdvözlet Mindenkinek!
Nemrég vásároltam használtan egy Dell v5050-es laptopot. 11% volt az akkumulátor elhasználódása egészen tegnap délutánig. Töltőre tettem, mert merülőben volt és hirtelen 17%-ra urott az elhasználódása. Ez hogy lehetséges?
A másik kérdésem az, hogy létezik e program, ami korlátozza az akkumulátor feltöltöttségi és lemerülési szintjét? Gondolok itt olyan segédprogira, ami pl a Lenovo-kban van, tehát ne engedje csak mondjuk 90%-ra feltölteni és lemerülni is csak 10%-ig az élettartam meghosszabbítása végett...Várom a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Mateee
tag
Sziasztok
Adott egy Hp 530-as laptop.
Problémám vele, hogy windows betöltésekor kikapcsol, illetve memtest-et futatva is 2-3 percen belül kikapcsol. Memória csere orvosolhatja ezt a baját vagy mit tudok vele kezdeni még?
Előre is köszi -
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Egy HDMI kimenettel rendelkező notebookot (típus nem tudom számít-e) szeretnék rákötni egy kizárólag D-Sub (VGA) bemenettel rendelkező LCD monitorra. Érdeklődni szeretnék létezik-e valami tuti HDMI-VGA átalakító, ami biztosan működik?
Vettem ugyanis egy átalakítót, de sajnos nem működik megfelelően. Random időközönként elkezd villogni a kép. A monitor azt írja fél, 1mp-ig, hogy no input aztán visszavált a notebook kimenetre, majd megint kiírja pár másodperc után. Van, hogy percekig nem villog a kép, de van, hogy fél óráig is kibírja.Nektek van erről a HDMI-VGA átalakításról tapasztalatotok? Hogyan lehetne ezt a VGA monitort hiba nélkül rákötni a notebookomra?
Köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok.adott egy lenovo z510 es a wifi allandoan megszakad majd ujracsatlakozik.olvastam hogy ez viszonylag sokszor elofordul ennel a modellnel. Nemtudjatok hogy a szervizen kivul mi mast lehetne csinalni?
-
Kbali
nagyúr
válasz #25712384 #18521 üzenetére
Alaplapi elem van, le is tud merülni, de hálózatról akkor is be kellene indulni, ilyenkor általában a dátumot, időt is kéri, mert elállítódik.
Egyébként az is lehet, hogy az akksi lett kuka a sok állásban (nem tudom, két bekapcsolás között mennyi idő telt el). Lehet próbálkozni egy akksi kalibrációval, keress rá videót YT-on. -
törölt tag
Sziasztok!
Asus F3SR laptoppal van egy kis probléma. Ritkán van használva, sokat áll kikapcsolva.
Az elmúlt hónapban kezdte azt csinálni, hogy állása után nem kapcsol be, nem reagál a bekapcsológomb hosszú / rövid nyomására.
Először próbáltam csak aksival, aksival hálózatra kötve, aksi nélkül hálózatra kötve, de nem csinált semmit, aztán félre raktam és egyszer csak felvillant a töltést jelző led és bekapcsolt a gép.
A furcsa az volt, hogy az aksi több mint 50%-on volt. Azóta ezt játssza, 10-15 percig tölteni kell és csak ezt követően kapcsol be.
Szerintetek mi lehet a hiba és megoldható házilag? Alaplapi elem van a laptopokban? Lehet, hogy az merült le? -
mirabellmaci
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítség vagy ötlet kellene aki ért hozzá.
Van egy CLEVO D620S tipusú notebook-om.
Vásároltam nemrégen egy PCMCIA USB kártyát. A gépem azonnal észleli is amint bedugom. Az ebbe a kártyába illesztett pendrive-ot is. A Sajátgépben meg is tudom nyitni a háttértárat ekkor láthatóvá válik a pendrive-on lévő dolgok. A probléma ott kezdődik,hogy nem lehet egy file-t sem megnyitni ezen a kártyán keresztül hát még írni valamit ki pendrive-ra mert lefagy a gépem egyetlen beviteli eszköz sem működik.
Abban a pillanatban magához tér a gép amint kihúzom a PCMCIA kártyát a gépből.
Az eladó szerint ezek a kártyák nagyon megbízhatóak jó pár darabot eladott már belőle és 99.99%-ban jók is voltak. Sajnos nincs másik laptop,hogy abban is ki lehessen próbálni.
Szerintetek mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok ajánlani valakit, vagy valami boltot aki/ami régi laptop javítással foglalkozik? Egy IBM T20-ról lenne szó. Természetesen nem horror áron gondoltam, ha túl drága lenne a javítása nyilván nem is foglalkozom vele, csak előtte meg kéne állapítani mi a baja!?
Köszi!
R. -
Roli5
tag
-
Roli5
tag
válasz szabonagyur #18509 üzenetére
Igen, úgy gondoltam, hogy cserélik. Erre van a 72 órás gari. És ez így is történt. Csak most inkább egy Asus x750la lett belőle. Most hagytam abba este hat óta, 33 fokos max vinyo hőmérséklettel. Szuper gép... Nagyon tetszik.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e különbség processzortól függően a HD 4000 IGP-k között? Mármint úgy értem, hogy egy i3-3110M-ben lévő HD 4000 ugyanazt a teljesítményt nyújtja mint egy 3230M-ben lévő HD 4000? Vagy elhanyagolható a különbség?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Adott ismerősömnek egy Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1536 laptopja. Ideadta, hogy nézzem meg mi a baja, hátha meg tudom csinálni. Már odaadták egy szerelő gyereknek, de nem lett jobb.
A jelenség: A laptop bekapcsolás után kb. 5-10 perccel kikapcsol. Szétszereltük haverral, akkor vettük észre, hogy aki korábban szerelte egy VGA ventit tett bele, ami eleve nem olyan lapátkialakítású, ami oldalra fújná a cúgot, de ráadásnak már az sem működött. Na vettem bele egy ventillátort, beszereltem, működik, viszont a jelenség ugyan úgy megvan, csak most a venti is megy full fordulaton, egre hangosabban majd utána kapcsol ki.
A CPU és a VGA fölötti hűtés nem meleg, inkább csak langyos, a borda amit átfúj a venti meg egyenesen hideg. Venti nélkül 60 fok körül kapcsolt ki (Aida-val nézve), most még csak 45 fok és ugyan úgy kikapcsol a laptop.
Mit mondtok, mi lehet a baja?
Mondjuk a VGA lehet hogy kifingott, mert ha telepítve van a drivere, akkor nem ad képet a laptop.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Roli5
tag
válasz szabonagyur #18507 üzenetére
Azért, igen, meg mert hangos a másikhoz képest,.Az i3 4030 u-s notim 35-38 fok gyepálva.Szintén Lenovo, de a G50-70 széria
Meg van pixel hibája. Ennyi pénzért ne legyen már...
[ Szerkesztve ]
-
Roli5
tag
Srácok!
Mit kellene mondanom a MediaM-ben, hogy 72 órán belül tuti kicseréljék a laptopom, ami LenovoG510 free Dos-sal? Persze felnyomtam rá a win7-et, de leformázom a lemezt, hogy hirtelen ne tudja kipróbálni az eladó sem, mint ahogy én sem tudtam ott lefuttatni egy monitortesztet...
-
oneiros
tag
Üdv!
A két kombó közöl melyik a jobb belépő szintű játékra:
2117U+ HD8670M
vagy
3558U + Geforce 820M
Néztem notebookcheck-et, és szerintük 8670M gyorsabb, viszont COD:Ghosts-ban és BF4-ben a 820M viszi a prímet. WTF?
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
MurdR
veterán
válasz akoska23 #18495 üzenetére
Nem feltétlenül visz magával mást is. Most hirtelen meg nem mondom milyen a géped belseje, de a gyártók próbálnak arra figyelni, hogy a véletlen folyadék minél kevesebb kárt csináljon a notiban.
Viszont a nyomait nem nehéz észrevenni ha szétszeditek, mert vízkőlerakódás szerű halvány foltok lesznek belül.Viszont itt van egy ellenpélda, hogy nem csak a vízkár tud ilyeneket csinálni, éppen elég az is, hogy kék az ég:
[hsz-em előtt kettővel][ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001