- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
donceleger8 #16876 üzenetére
Biztosan nem tud többet egy usb wifi a beépítettnél,tehát inkább a 300 próbáld meg.
-
válasz
sityupityu #16879 üzenetére
Nos nem biztos,mert ha ez utángyártott akku,márpedig szerintem az,akkor a 4400MHa talán inkább 3000-3400 tehát amit el tudsz érni 3-4 óra.
-
válasz
Bj Brooklyn #16895 üzenetére
Valószínü,hogy déli híd hibás a géped.
-
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Hali mindenkinek.
Egy olyan problémám lenne a laptopommal, hogy mikor alvó állapotba rakom, akkor nem jön vissza belőle. Újraindításkor kiírja, hogy nem talál OP-rendszert. Ha belépek a bios-ba, akkor nem is látja a wincsit. Viszont amint kilépek a bios-ból újból működik minden és megint látja a winchester-t. 3 vagy 4 hdd-vel is kipróbáltam és minddel ugyan ezt csinálja. A gép tökéletesen működik, csak az alvó állapotot nem bírja. Ha nem lépek be a bios-ba, akár hányszor újra indíthatom a gépet nem talál OP-rendszert. A bios-ban meg nem kell semmit sem csinálnom, csak be kel lépnem és kilépnem és utána máris megy minden. Mi lehet a gond? Alaplap megdöglött, vagy esetleg a bios elem cserére szorulna, esetleg az akku a ludas?
Válaszotokat előre is köszönöm.A gép egy Clevo D901C, a rendszer meg win 7 64-bit.
Bj
-
Dell XPS
veterán
válasz
aizen92 #16892 üzenetére
Valószínűleg gyári HP 65W-os "sárga végű", és nem centerpines adapter.
-
Belako
tag
ÜdV!
F-s amilo la1703-hoz valaki tud win7 32 és 64 drivereket?
Honnan tudom ezeket leszedni?
Gyártóktól sikerült párat beszerezni de nem mindet.
Gondom van a hanggal, a vga kérdést sikerült megoldanom.
Választ köszi
B. -
aizen92
addikt
-
szabonagyur
félisten
válasz
Emperor_01 #16890 üzenetére
Hát szerintem az AW gépek azok amiknél a 4 magos hűtése meg is van oldva illetve van mellette egy jó 2. kártya.
Amúgy meg ha csak 2 mag 4 szálas i7et veszel az is elég lehet sokáig felhasználástól függően.
A gép anyagminősége és hűtése többet jelent hosszú távon. -
Emperor_01
csendes tag
válasz
szabonagyur #16889 üzenetére
Természetesen tudom,de mivel most szeretnék vásárolni szeretnék egy i7es hogy ne az elkövetkező 1évben kelljen új notebook után néznem!
köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Emperor_01 #16886 üzenetére
Hello
Nem csak i7 mellé raknak második kártyát ezt jobb ha tudod. A 2. generáció arra utal, hogy a proci konkrét száma 2-vel kezdődik, pl. i7 2630qm. E mellé rakhatnak egy AMD vagy Nvidia kártyát is akár, de nem kötelező.
Valószínűleg azért nem találtál ilyen gépet, visszatérve a kérdésedre, mivel a valós 4 magos i7 nagyon ritka.
-
-
tepenzed
őstag
válasz
NEMO1968 #16878 üzenetére
az a helyzet hogy annyira apró,hogy nem lehet fényképet lőni róla. Messziről nem látszik annyira de ha közelebb vagyok tisztán látszik,hogy apró fehér négyzetek alkotják a színeket,nem sima letisztult pl egy kék háttér,hanem nagyon apró fehér kis négyzeteket látni,és pl videóknál nagyon feltünő a dolog. Már a windows logo is ilyen mielőtt bejelentkeznék(biosomról nem tudok nyilatkozni,abba nem nagyon vannak színek).
Rákötöttem monitorra,ott viszont nem igazán láttam ezeket a kis fehér négyzeteket.
-
xcds
őstag
válasz
sityupityu #16879 üzenetére
Ha igazak a számok, akkor igen.
-
Sziasztok!
Tudom, hogy vannak külön akkumulátoros fórumok, de finoman fogalmazva is halottak. Remélem nem leszek lefejezve, hogy ide írok.
Nem is problémám lenne hanem inkább csak kérdésem. Van egy netbook-om és gyárilag igen sovány, 3 cellás 1200mAh aksi van benne. Kb 2 órát bír ezzel. Utánajártam és lehet hozzá kapni 6 cellás 4400mAh aksit is. A számadatokból kiindulva szerintetek egy aksi cserével elérhetnék akár 6-7 órás üzemidőt is?
Köszönöm a válaszokat. -
szabonagyur
félisten
válasz
donceleger8 #16876 üzenetére
Hello
54es wifi kb 23at tud, 150es 80 korul, 300 150 korul gyartotol fuggetlenul. Max stabilitas mas. -
donceleger8
őstag
Azt tudom, hogy a 150 és a 300 között közel duplája a sebesség különbség, de ha csak 120-as netem van, attól nem lesz gyorsabb a sebesség, közel kétszerese pedig pláne nem!
Mivel a laptopban is eleve 150-es wifi adapter van beépítve, amivel csak 80 megabit körüli érték produkálható, így a kérdésem inkább az volt, hogy egy usb wifi kulccsal többet érek-e, akár egy ugyanekkora 150-es kulccsal? Tehát ezzel kihozható lenne belőle a 120-as sebességem? Tehát jobb-e sebességben az usb-s kulcs, mint a beépített wifi adapter? Vagy rögtön próbálkozzak rögtön 300-as kulccsal? -
tepenzed
őstag
válasz
szabonagyur #16874 üzenetére
majd megpróbálom,de aggodalomra ad okot,hogy hiába raktam újra a windowst már rögtön utána is látszanak a kis fehér csíkok,drivererekeket is felraktam megint,de semmi
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Nagyon megszívtam az nvidia driver updateval. Sajnos telepítésekor lefagyott a gép valamitől és kénytelen voltam restartolni. Viszont azóta mint ahogy a lenti képen is látszik(remélem látszik) nem szép a megjelenés,látszanak a kis pixelek:
http://i.imgur.com/3qjWBkm.png
Hiába töröltöm az integrált intel driverét +geforce 750 driverért újrarakás és frissítés után is ilyen :S :'(
Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
aizen92
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Lenovo U430 lapost.Mostanában azt csinálja, hogy nem tölti 60% felé.....
Ezzel lehet valamit csinálni?
( Lehetőleg valami olyan végkimenetel kéne, ahol nem kell a Telemax varázslatos céghez elvinnem....
)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gesta28 #16867 üzenetére
Particiót sem fontos, rárakhatod akár arra is amin most van, a lényeg telepítéskor ne formázz semmit, illetve ez akkor a legjobb út ha nem a Felhasználó dokumentumok mappában van a cucc ami kell.
Ilyenkor a régi windows is megmarad, csak berakja egy windows.old mappába. Arra a fél órára míg leszedsz mindent jó megoldás. De ha van a rendszer partíción kívül másik akkor rakhatod oda is, majd ha meg van minden lenullázod. -
Gesta28
tag
válasz
szabonagyur #16864 üzenetére
Vagyis csináljak egy új partíciót, és arra tegyek op rendszert? Majd utána töröljem a partíciót?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy hibás notim, aminek jó a vinyója, és van egy hibás vinyójú laptopom. A kettőből szeretném összedolgozni egyre, ha ez megoldható.
Mivel mindkettő különböző, így nem tudom, hogy újratelepítés nélkül tudnám-e valahogy használni a jó laptopot, a másik jó állapotú vinyóval? Kellene pár adat a jó vinyóról, viszont nem tudom elindítani a másik gépen.Esetleg valami recovery lehetőség? vagy bármi olyan, ami windows indítás nélkül is előhozza a vinyó tartalmát?
Kicsit bonyolultan írtam le, de remélem nagyjából érthető volt. -
Warek
tag
Sziaszok
A következő problémám van a laptopommal (Dell inspiron 3521 i3 4gb ram integrált videókártya gyári win 8.1): A képernyő 3 negyedén jelennek meg csak a programok a jobb szélén eg csíkban csak az egér mutató. Ha fel próbálom hozni a cserepes képernyőt teljesen szürke csak az egér mutatót látom semmi mást. Mi lehet a probléma a géppel nem rég volt 4 hónapos.
Köszi
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Asus f3m laptopom windows 8 32bites változatot kapott pár napja, azóta nem látja a teljes CPU-t a gép.
Konkrétan a 2.4GHz-ből csak 0.8GHz-es dolgozik.Elvileg minden driver telepítve van, eszközkezelő szerint. Esetleg valakinek valami ötlete erre?
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Lenovo G570 laptopom van, SSD-t szeretnék bele venni. Kérdésem az lenne, hogy SATA2-es lap van benne igaz?
-
válasz
donceleger8 #16844 üzenetére
A 300 Mb usb stickel növekszik a sebességed nem egészen a duplájára
-
Muerte
addikt
válasz
Emperor_01 #16845 üzenetére
Nincs ilyen hogy "2 grafikus kártya" ! ... van laptopba is de azt SLI-nek hívják... A 2.gen-es I7 prociktól kezdve mindegyikben van Integrált HD graphics,de az nem egy különálló videókártya,hanem a prociba integrált grafikus vezérlő,magyarul bármelyik I7+ dedikált nV kártyás gépet veszed működni fog az optimus technológia.
-
MurdR
veterán
válasz
Emperor_01 #16845 üzenetére
A Notebookok 70%-a ilyen. Nem arra gondoltál hogy 2 dedikált VGA és 1 integrált?
Az intelHD az a processzorba van itegrálva. Ami mellett van egy másik (Pl GT635, HD6970 vagy akármi) az a dedikált. -
Emperor_01
csendes tag
A kérdésem a következő lenne:
Szeretnék venni egy notebookot ami core i7es 4magos és 2grafikus kártyával rendelkezik egy Intel Hd Graphics valamelyikévél és egy bármilyen másik nagyobb teljesítményüvel.. viszont bárhol nézek nem találtam ilyet neten csak 1-2elvétve azt is használtan nem újonnan.
Esetleg valaki tudna ajánlani valamit? Vagy esetleg valahol létezik valami lista ahol nyílvannak tartva a notebookok amelyek 2grafikus kártyával rendelkeznek? -
donceleger8
őstag
Adott egy Lenovo G505 típusú laptop, amiben egy 10/100 as hálókártya van. Nemrég emeltettem sebességet 120 megabitre, de ezzel ugye nem tudom kihasználni a maximum sebességet.
A wifi kártya 150 megabites, ezt írja az adatoknál is, de wifin csak 70-80 megabitet produkál úgy, hogy a laptop és a router egy szobában van, mindössze 2 méter távolságban. A router egy 3 antennás TP-Link WDR4300-as. Gondolom nem a router a szűk keresztmetszet?!?
Ennyire gyenge wifi vevőegység lenne a laptopban?
Ha vennék hozzá egy usb wifi kulcsot, mondjuk egy 150 vagy 300 megabiteset, akkor avval nagyobb sebességet érhetnék el? A cél ugye a 120 lenne, ha már erre váltottam.
Köszönöm. -
selenge
tag
Sziasztok! Kaptunk egy lenovo g50-es csidat free dossal... Addig sikerult eljutnom, hogy bios, dvd boot, aztan elkezdi a telepitest es kek hatterben hibauzenet: "the bios in this system is not fully ACPI compliant.
3 win7 telepitovel is probaltam. Valami tipp?
-
AlexWolf
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy ASUS A6JA-Q015 laptopot, 1 GB rammal ami 2*512 MB-os modulból jön ki.
Szeretném ramokat kicserélni nagyobbakra. Az a problémám, hogy ezen az oldalon azt olvasom, hogy a Max memory size 4GB, viszont csomó egyéb helyen azt olvastam, hogy max csak 2GB.
Ha van rá lehetőség én beleraknám a 4GB-ot, de félek tőle, hogy feleslegesen vennék 2x2 GB-os modult.
Van valakinek tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban?
Vagy legalább ötlet, hogy érdemes-e foglalkoznom 4GB-tal?Köszi.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Abban kérém segítségeteket, hogy javasoljatok egy helyet, ahol alkatrészt tudok venni a Samsung ativ tab 7 táblapc-hez. Pontosítva a billentyüzett dokkolónál a pct rögzítö fülek törtek le, ez egy kis fém öntvény, könnyen cserélhetö lenne, ha lenne mire. YC-2 szám van ráírva az alkatrészre. Kerestem google-ön, sehol nem találtam alkatrészt
Elöre is köszönet! -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Egy Samsung notiban NP-R528-DA03HU memóriát kell cserélnem és az a kérdés merült fel, hogy a Single Rank memóriák működnek-e ebben az alaplapban, annyi biztos, hogy DDR3-as dual rank-os memóriák voltak/vannak benne.
Ezeket lehet esetleg keverni is, azaz egyik modul single a másik dual?Köszönöm!
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Packard Bell TM85-JN-501HG típusú (i3-350M 2,27Ghz, 4Gb RAM, Radeon 5470 512Mb) laptopom van. Ebbe szeretnék SSD-t venni 96-128 Gb méretűt. tudna valaki segíteni, hogy milyen típusú passzol bele. (Lehetőleg extremedigitalban szeretném megvenni).
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
kaposznyak
aktív tag
Kösz a hozzászólásokat!
-
Sordoran
addikt
Üdv!
Tesómnak van egy HP Compaq 610-es notebook-ja amiben az akksi már megadta magát hónapokkal ezelőtt, azóta csak hálózatról tudja használni. Mostanra megunta, és szeretnénk bele venni egy újat. Magyar boltokban horror ára van, 20ezer fölött nem éri meg nekünk, de itt EZ nem vészes. Kérdés mennyire necces rendelni így akksit? -
NTonee
veterán
válasz
kaposznyak #16834 üzenetére
az SSHD-n a 8gb-ot nem éred el külön tárterületként. Az eszköz figyeli a gyakran használt fájlokat és azokat automatikusan átmásolja oda. Ezt a cikket olvasd el, az utolsó bekezdés a lényeg.
Vegyél SSD-t, a HDD-t meg tedd az ODD helyére, szerintem jobban jársz.
-
MrTwister
őstag
válasz
kaposznyak #16834 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy külön SSD, külön HDD a leggyorsabb. Az a 8GB szerintem nagyon soványka...
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek az 1T+8gb SSD vinyókról? Mire elég 8 gb?
Használható kombó vagy inkább az ODD helyére egy nagyobb ssd jobb megoldás? Az mondjuk drágább, de jobb is?
-
Kiss70
aktív tag
Sziasztok Mesterek!
Csak megerősítést kérnék hogy Dell Latitude d 620 vagy 30 seriába sima 2.5 hdd elég igaz?
Bármilyet vehetek bele csak 2.5 legyen meg ata-s.
Mert az volt benne csak bedöglött. -
-
MrTwister
őstag
válasz
Doky586 #16828 üzenetére
Igen leeséskor vagy hirtelen döntéskor egy mozgásszenzor parancsára azonnal leáll a vinyó. Nkem elég lenne ha ezt is tudnám használni a 2. SATA porton is, mármint az ODD helyén...
Van egy 6,5 éves kisfiam és ő véletlenül is meglökheti a laptopot vagy akár én is ha ügyetlen vagyok, stb., ha egyszer van ilyen védelem akkor jó ha aktív, sosem lehet tudni mikor lesz baj alapon...
-
válasz
MrTwister #16825 üzenetére
A kérdésre ugyan nem tudom a választ, de TE utánanéztél hogy mi ez a "HP 3D DriveGuard" ? Szerintem nem sok lehetőség van:
- vagy a hdd köré épített rezgésgátló anyag (ekkor ezt is átrakod)
- vagy a hdd-be beállított fejparkolgatás (ez miért ne működne másik porton is)Egyébként én inkább a hónomalácsapnám a kikapcsolt laptopot amikor hurcolom, de nem gurítanám le a lépcsőházban - csak azért hogy teszteljem a funkciót.
-
kmisi99
addikt
Ha van egy laptop amiben nvidia és intel vga is van akkor csak simán leszedem hozzá a legújabb nvidia drivert? Csak mert ami most van fönn abban van ilyen nvidia vezérlőpult ahol beállíthatom, hogy melyik vga-t részesítse előnyben. Ha a legújabb nvidia drivert fölrakom ott is meg fogom ezt találni?
-
Deva994
újonc
Dell Inspiron 5537-es laptopom van. A wifi nem igazán működik. Amikor bekapcsolom van net kb 3-5 percig, aztán elmegy. Rámegyek, hogy hibaelhárítás, dolgozik egy kicsit és jó lesz. Hogyan tudom ezt a problémát orvosolni?
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Cserélem a HP Elitebook 8540w-ben a vinyót egy Samu SSD-re. Azt mondja az eladó, hogy ne rakjam az ODD helyére az SSD-t mert ott jóval lassabb a SATA port, mint a vinyónál. Ez igaz? Én úgy akartam, hogy vinyó marad a helyén, SSD meg költözik a dvd-író helyére és arra megy a rendszer, de ha ott lassabb... -
Valed
tag
Üdv!
Van egy acer laptop ami folyamatosan újra indul windows 7 betöltés után. Újra telepíteni se lehet, mert még particionálás előtt újra indul. Csökkentett módban tökéletesen megy. 64aida stressz teszt 10 percig ment mindenféle hiba nélkül. Merevlemeze is tökéletes. Mi lehet a gond? -
kungzi
veterán
Kérdés a DLNA-ról: A Samsung PC Share manager nektek sem engedi megosztani a PC-hez, notebookhoz csatlakoztatott külső HDD mappáit? Azt írja ki, hogy: ,,Csak mappaelem osztható meg"
Ez így elég gáz. Nem lehet valahogy működésre bírni?
-
splinter
csendes tag
ilyen esetekre nekem van egy live puppy linuxom pendrive-on,fel tudom mellé rakni a drivereket amik hiányoznak...puppyt bootolom és puppy alól fel tudok másolni mindent a gépre amit már előre mentettem ugyan arra a hordozóra
-
DeRP
csendes tag
Sziasztok,
ma jött meg a Lenovo Thinkpad E540-em és lenne két kérdésem is:
A notit előre telepített win8-al vettem, viszont a vezérlőpultban azt írja, hogy nincs aktiválva, a megadott kulcs blokkolva van és még van egy 0xC004C003 hibakódom.
Ilyenkor mit kell tenni? Nekem kéne vhogy beaktiválni (semmilyen termékkulcsot nem kaptam se leírva sem pedig e-mailben eddig), vagy a boltot hívjam fel, esetleg a Lenovo v. MS supportot?A másik problémám, hogy nem tudok weblapokat megnyitni. Hülyén hangzik, de a wifi-re sikeresen felcsatlakozik, a windows update-et gond nélkül lehúzta, majd újraindult és feljött ez a böngészőválasztósdi, amire rányomva a modern UI-s ie jött be és nem történt semmi. Felraktam egy chrome-ot (a telepítőt desktop pc-re szedtem le, majd pendriveról telepítettem) és az sem tölt be egyetlen weblapot sem. Viszont a Lenovo update-eket gond nélkül lehúzta és telepítette.
Nagyjából ennyi lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged