- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Érdeklődöm hogy van egy GERICOM Phantom 1440-es laptop.Milyen memória modul való bele és hol lehet ilyet venni bele?Laci.
Soha többé ...
-
aktív tag
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges hogy Acer Travelmate 2433 NLMi tipusú notin,nem nagyon tudok böngészővel videókat nézni mert szaggat? Yotubeon legrosszabb minőségben is szaggat,próbáltam más oldalakat is,ugyanez a probléma. Próbáltam adslel is meg mobilnettel is,ugyanez a probléma. Chromemal és FF el próbáltam,esetleg van valami kisebb gépigényű böngésző XP alá? Esetleg más gond van?
Köszi
Minden szinten,szinte minden.
-
maczoi
csendes tag
Sziasztok!
AMD kártya drivert szeretnék telepíteni, de a program azt mondja, hogy nem vagyok rendszergazda, és nem engedi feltenni. Rendszergazdai jogosultsága van a fiókomnak, és futtattam már rendszergazdaként. Valami ötlet, hogy még mit lehet?
Köszönöm -
Impressa
őstag
válasz -Dave- #14588 üzenetére
Szia!
Nem fogod elveszteni. A hivatalos formája úgy néz ki, h van róla számlád, és ők „rakták bele”
Egyébként meg, beledobod. Ha bármi baja lenne a vasnak, akkor arra az időre - míg szervizbe küldöd - kiveszed.[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
-Dave-
csendes tag
Üdvözletem.
Aziránt érdeklődnék, hogy RAM bővítés esetén a laptopon meglévő garanciát elvesztem e?
-
w.miki
veterán
válasz Dell XPS #14585 üzenetére
egy ismerősömé, ingyen kapta.
valaki leadta egy ismerőse szervizébe, ott állt két évet, aztán leselejtezték, így elhozták neki
azt mondták nincs baja, mert egy szervizes liveUSB-vel ment 1 órát hiba nélkül
hdd nem volt benne, azt vettünk bele, és most...
már 5 órája telepítem rá a win7-est USBről... 55%-nál jár... :xja... táp sem volt hozzá, azt egy elvileg hozzá való tápból, és egy csatlakozóból forrasztották össze
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Armahun
addikt
Urak!
Fujitsu uh552-es notin win 8.1 alatt eltűnt az energiagazdálkodásból a processzor órajelének állítási lehetősége.
Az órajel is beállt stabil 1700 MHz-re.Melyik drivert kellene újratelepítenem?
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Dell XPS
veterán
válasz w.miki #14576 üzenetére
Látom; 1GB DDR2 667MHz-es modul van benne. Márka még érdekes lehet, a programok valamelyikével kiderítheted. Érdemes egyezőt keresni, ha megjavul a gépezet.
Lehet alaplaphibás a gépezet, de egy hibás merevlemez is produkálhat ilyen jelenséget (elektronika - smbus). Nézd meg egy másikkal is ha lenne, vagy nélküle próbáld a HBCD-ét indítani.
Üdv, Dell XPS
-
-
Dell XPS
veterán
Igazából nagyon nem éri meg ˇ~ 22k ráfordítás, ezért eszembe sem jutott hirtelen, de köszönöm az infót!
Én még a 2*2GB-os bővítésről is lebeszélem az érdeklődőket gyengébb gépek esetén, mert nagy változás egyáltalán nem fognak érezni. Processzor előbb fogy el sajnos.
Üdv, Dell XPS
-
wolfman
veterán
Ennyire nem vagyunk egyszerűek. Boot sorrend megfelelő, optikai meghajtó mindent beolvas, még windowson belül is telepíthető a windows egy másik partícióra. USB-s eszközről sem hajlandó települni.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Dell XPS
veterán
válasz w.miki #14576 üzenetére
HWinfó, CPU-z, AIDA64 azonnal segít ebben, és Win7 Home 32bit bőven elég a gépre szvsz.
Elvileg elég lenne +1GB -os memória modul is 'általános' használatra, de ha komolyabb terveid vannak, akkor kell a 2GB-os modul mindenképpen (valósidejű vírusirtó, stb.).
Érdemes mindenképpen kipróbálni bármelyik választás esetében, nehogy inkompatibilitás lépjen fel.
Üdv, Dell XPS
-
Tim82
félisten
-
w.miki
veterán
válasz Dell XPS #14575 üzenetére
Nem tudom, mert a foglalt slot valahol a billentyűzet alatt van, nem olyan könnyen hozzáférhető helyen, mint a szabad. Annyit tudok, hogy 1024MB a Bios szerint.
Meg tudom nézni pontosan valamivel? Hiren Boot CD, vagy Win-es programmal?
Azt se tudom milyen Win-t tegyek egy ilyen öreg (és lehet, hogy hibás?) laptopra, 7-es vagy XP?MemTest 86 szerint DDR665 (332Mhz) 1014M CAS:5-5-5-15 SingleChannel, DDR2
viszont a Hiren BootCD Mini XPje nem indul el, és a Win7 telepítés is nagyon lassú (2 óra után félbe is hagytam)...
Lehet, hogy valami hibás benne?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Nyiz
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
-
w.miki
veterán
HP Compaq 6710b laptopban szeretnék memóriát bővíteni, még van 1 üres slot.
Milyet érdemes beletenni? Mindegy, van van valami különlegesség laptop memória bővítés esetén, amire figyelni kell?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
bata0305
csendes tag
Sziasztok,
Van egy hp pavilion dv3 laptopom és egyik napról a másikra jelentkezett a tünet
kb 2mp beindul utána leáll, a monitor nem kapcsol bealaplap vagy proci hiba véleményetek szerint?
köszi a válaszokat
-
Storms
őstag
üdv.
Lehet hülye kérdés, de egy notebook-ra rá lehet kötni egy Genius SW-HF 5.1 5000-es hangfalat? Úgy értem lehet baja tőle? Még sose volt laptop-om, azért kérdezem csak. De gondolom miért ne lehetne
Másik kérdésem:
Ezek az értékek milyenek pár óra gépezés után?
[link]
Packard Bell Easynote TM85-ről van szó. KösziASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
mickemoto
őstag
válasz Buci21 #14555 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Még annyi hogy a váltás az automatikus vagy manuális? Ha én akarom váltani akkor azt hol tudom?
Valamint egy Acer Aspire E1-570G laptopról van szó és nem találtam hozzá win7 drivereket, lehetséges hogy csak win 8 -at lehet rá rakni?[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
Melyik vidó drivert kell előbb feltenni a notira? A cpu-ban lévő intelt vagy a különálló nvidia-t?Vagy mindegy a sorrend?
-
Nyiz
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van, amiben a segítségeteket szeretném kérni: http://www.kephost.com/images4/2014/4/28/a1_2014_4_28_9x58hpmfc2.jpg
Ezt az állapotot nagyon könnyen elő tudom idézni: lehajtott laptop fedéllel külső monitort dugok be a VGA-n keresztül, majd a fedél felnyitása nélkül, a külső monitort használat után lehúzom. Ezután felhajtva a laptop tetejét, ez a szétcsúszott kép fogad, amit nem tudok helyrehozni újraindítás nélkül sem (FN+"screenkill" gomb sem segít). Ha ezek után újra rámegyek a VGA kimenetre, már a külső monitoron is ez a szétcsúszott kép fogad, aztán bekressel az egész. Eddig W7 64bit-et használtam, de most egy frissen telepített W7 32-vel is ezt műveli (a kép már innen van). A hiba kb egy hete, spontán jelentkezett először, a laptop nem esett le, nem frissítettem előtte drivereket (utána már igen, semmi eredménnyel).
A gép egy Asus EEE 1015bx netbook (Ati Radeon 6290-nel). Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy egy MSI notebookot (típust nem tudok), ami már nem garanciális hova érdemes elvinni BP-en, ha elrepedt a káva a kijelző körül? (Tehát melyik szervizbe ajánlott?) Az sem volna különösebben probléma, ha tudnák esetleg portalanítani, illetve egy új akksit szerezni hozzá.
Mivel nincs notebookom és tőlem is csak kérdezték hová érdemes, szívesen fogadok mindenféle ötletet.
-
sanyi1104
csendes tag
válasz FrozenThrone #14548 üzenetére
Ó! Köszönöm a gyors választ! De akkor nyugodtan vehetek bele 2 egyformát gyorsabb lesz vele? Gyáritól eltérőet?
Sanyi
-
aktív tag
-
sanyi1104
csendes tag
SOS!!!
Sziasztok! Egy okos ember véleményék kérném! Ha egy laptop gyári ramja a leírás szerint maximum a :pc4200 1gb! Ettől függetlenűl belerakhatom a PC5300 1gb-ot? Majd lebutítja magának??? SOS!!!
Sanyi
-
wolfman
veterán
Na akkor ha már így belejöttem, még egy kérdés.
Adott egy Dell M5040. Windowst akarunk rá tenni, de az installálás nem indul el, fekete képernyő fogad és villog a kurzor. Ez ha jól sejtem az, hogy a windows lemez nem támogatja a laptop biosát, pontosabban az AHCI driverét. Régebben is volt ilyen nekem de XP lemezzel, akkor bele kellett a telepítőbe integrálni a megfelelő meghajtó programot. Ezt meglehet win7 lemezzel is? Vagy más lenne a probléma?
-
aszula
csendes tag
válasz TheProb #13940 üzenetére
Üdv. hasonló gondom volt, a caddyben lévő hdd-t nem minden induláskor észlelte a rendszer. Feltettem a dell honlpról a sata driverek közül az intel rapid storage segédprogit, és abban kikapcsoltam az lpm-t - átviteli energiagazdálkodást. Az 1,5 napja volt, azóta működik és gyorsabb a boot is. remélem nem kiabáltam el.
-
wolfman
veterán
válasz Buci21 #14542 üzenetére
Hányszor előfordult már velem (de párom már tudja előre a végkifejletet), mikor azt mondtam, hogy 'na ezt a gépet gyorsan megcsinálom, aztán ráérek!' Aha, ez mindig úgy van, hogy reggel leülök gépet szerelni, közbejön valami gebasz és éjfél körül oldódik meg, vagy akkor sem, de a 20 órás procedúra garantált.
[ Szerkesztve ]
-
Ilyesmit netbooknál nem, csak lenovo laptopnál láttam volt. Az aksi egyszerűen nem hagyta magát tölteni amíg 5% alá le nem merítettem, utána elkezdett töltődni. Erről a winben nem lehetett lebeszélni, mert volt rá menüpont, ami másik aksival működött is, de egy bizonyos utángyártott aksival nem..
Amíg nem merült le nem lehetett tölteni..
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz Buci21 #14536 üzenetére
Most néztem, hogy v1.06-os BIOS volt rajta, a legújabb meg a v3.10. Szóval most frissítettem, kíváncsi vagyok, hogy egy friss installnál jó lesz-e. Elképzelhetőnek tartom, hogy a T3500-as processzor egy későbbi kiadás, amit egy későbbi BIOS update-al tettek kompatibilissé.
-
-
Witya
tag
Udv!
Valaki tapasztalt ehhez hasonlot? Van egy netbook es egyik nap meg lehetett akkurol hasznalni, majd masnap mar nem. Azt irja, hogy 58%-on van a toltottseg de nem tolti. Van egy masik ugyanolyan netbook, beleraktam abba az akkut es ott is ugyanazt irja es ugyanugy nem tolti.
Tonkrement volna? Lehet javitani?
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
wolfman
veterán
válasz Buci21 #14533 üzenetére
Ezeket hogyan lehet cseréni vagy javítani?
Azért kérdezem, mert laposoknál szokott olyan lenni, hogy nem lehet rájuk windowst telepíteni, csak ha az ember belemókol egy adott chipset csomagot, utána jó. Nem lehet hogy itt is ez a gond, csak a 64bit-es rendszerre nézve? Vagy valami egyéb ötlet?
-
wolfman
veterán
válasz Buci21 #14530 üzenetére
De már most 4gb van benne, amiből csak 2,9-et lát, mert még a VGA is ezt használná! Szóval ez így nem jó!
UPDATE: 32bit-es rendszer telepítve, minden tökéletesen megy, van hang, van folyamatos videó!
-
wolfman
veterán
válasz Buci21 #14528 üzenetére
Felraktam megint mindent, friss tiszta Win telepítés. Elindítok egy AVIt, ugyan az a jelenség,, miközben semmi windows hang nincs. Arra gyanakszom, hogy a gép nem szereti a 64bit-es rendszert. Most installálom.
-
wolfman
veterán
Segítség!
Dióhéjban:
Adott egy Emachines E525 laptop. Alapból volt benne egy 2.20Ghz-es celeron (900) processzor és 1Gb memória. A tulajdonosa kérte, hogy amennyire tudom gyorsítsam fel neki, így vettem bele 4Gb memóriát (2x2Gb) és egy T3500-as HTs cerkát (csak celeront támogat a chipset).
Tegnap haverral szétszedtük a lapost, kicseréltük a procit, összeraktuk, ment rendesen, hang is, kép is. Ma újratelepítettem a windowst és most minden videót (youtube és WMP-ben is) szaggatnak és nincs hang. Ez mitől lehet? Drivereket már cserélgettem hangkártyának, VGA-nak de semmi.Valaki help!
-
Impressa
őstag
A billentyűzet nem okozhatna zárlatot a gépben, de a lényeg, h működik. Ezért írtam fentebb, h a szalagkábel rádugása nélkül is produkálja-e a hibát vagy sem. Lehet van még ott más probléma is, de sikerült a módszereddel kiküszöbölnöd.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
sg22
senior tag
válasz Impressa #14521 üzenetére
megoldottam vegul... egesz nap ezzel szenvedtem. tobb minden baja volt a laptopnak. nem is reszletezem mert elkap az ideg. a billentyuzet nem tudom hogy hogy lehetseges, de rovidre zar ha bepattintom a gephazba. tettem a hatuljara mindenhova anti statikot, raragaszgattam, nagy nehezen begyurtem a hazba. nemtudtam becsavarozni, mert csak fem csavarjaim vannak, azzal is shortol. de szerencsere eleg a bepattintas, megtartja szepen. ha egy kis helyen hozza er a hazhoz a bill akkor van hogy elindul, es kikapcsol 2 mp utan, van hogy elsem indul. pedig van rajta ilyen muanyag foliaszeru vedo cuccos, de azon keresztul is rovidre zar, nem ertem hogy hogyan. mindegy, mukodik : )
what should I do about this?!
-
sg22
senior tag
sziasztok!
Van egy eleg erdekes problemam. Dell inspiron 1545 os laptoprol van szo.
Kicsereltem a billentyuzetet. Ha bepattintom a helyere, akkor nem kapcsol be a gep, csak feheren villog a power light, mintha hibernalva lenne. ha kipattintom a helyerol (a ribbon szalag meg mindig csatlakoztatva van, csak a hazbol pattintom ki) mukodik! bekapcsol a gep, mukodnek a gombok. Kikapcsolom, visszapattintom a hazba, megint nemkapcsol be a gep, csak villog a power gomb. Mitol lehet ez ??? Valami rovidre zar, vagy mi lehet? Egesz nap ezzel pocosltem, otletem sincs, ilyet meg nem is hallottam.Elore is koszi a segitseget!
what should I do about this?!
-
-Dave-
csendes tag
Üdvözletem.
RAM bővítést tervezek és aziránt érdeklődnék, hogy használt e már valaki Ramaxel márkájú RAM-ot, és ha igen, megbízható volt e?
-
DonThomasino
veterán
Van nálam egy lenovo g505S note.
Az usb 3.0 nem működik, gyártó oldalán nem találok hozzá drivert
tipus alapján így feltettem ezt de ezzel se. [link]
Ötelt?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Alien13
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni használt laptopot. Egyrészt nem nagyon tudom, 40 Ft körül mit lehet venni, ami már nem új modell, de megbízható és minimum 2 GB RAM van benne. Én helyben találtam egy eladót, aki notikkal foglalkozik, elvileg hétfőre van megbeszélve találka egy Lenovo Thinkpad T61-gyel kapcsolatban, mire figyeljek? Sajnos nincs olyan, aki eljöhetne velem és ért hozzá Viszont be sem szeretnék vásárolni. Két hét garit ad rá, számlával. Próbáltam hivatalos helyen, de az a tapasztalatom, hogy itt nálunk ha szervizüzletbe megy az ember, ahol használt gépeket árulnak, horror árakat mondanak a termékekre...
E-bayről mennyire szabad vásárolni? Mekkora lutri van benne?Ahová érdemes elmenni, oda nem vezet rövid út - Vavyan Fable
-
NEMO1968
őstag
válasz Galant #14511 üzenetére
Hello!
CHROM-ban jobb sarok menü>beállítások>induláskor>adott oldal kijelöl,átírod a jelenlegit a google-ra.
Körülnézhetsz a telepített progik között is,nincs-e ott valami,ami a YAHOO-hoz kapcsolódik,és mindent kidobálsz ha nem kell.
Ettől függetlenül a kezdőoldalt még át kell majd írni .[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Galant
tag
Sziasztok!Lehet rossz helyre,de megkérdezemindows7 alatt,chrom böngésző,be van állítva a google alap keresőnek.Ennek ellenére,ha beírok valamit a felső keresőbe a Yahoo-t dobja ki!!!Miért?
Köszönöm előre is!"Spórolj a vízzel,fürödj a szomszédnál!"
-
havri1
félisten
Helló!
Laptopba rendelnék akksit.
Csak az akksi van nálam, egy emachines gép.
Az akksira ennyi van írva azonosítónak : AS09A61
Pontosan így néz ki :6cells battery for Acer Aspire 5516 5517 AS09A31 AS09A41 AS09A56 AS09A61 AS09A70
ANnyi a különbség, hogy ennek a típusának a végén a szám nem 61 hanem 31.
Szerintetek okozhat ez problémát?havri
-
DonThomasino
veterán
válasz szabonagyur #14505 üzenetére
Megoldottam köszi.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
szabonagyur
félisten
válasz DonThomasino #14504 üzenetére
USB-ről telepíted? Jó lenne onnan, akkor az ISO kép tartalmát a Rufus nevű progival kellene rárakni, GPT módban, FAT fájlrendszerrel. Ha valami még kell privátban írj
-
DonThomasino
veterán
-
szabonagyur
félisten
válasz DonThomasino #14502 üzenetére
Valószínűleg UEFI módban van a géped a telepítő meg nem GPT módhoz van beállítva.
-
DonThomasino
veterán
Egy szűz notebookra hogy tudok OP rendszert rakni?
A teleptíő látja a winyót de nem tudja formázni se telepíteni." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
JoolsNOS
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- XPEnology
- Armored Warfare
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple MacBook Pro 2020 M1 16GB , 512GB , retina 13 col
- Lenovo ThinkPad L490 i5-8265u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku / jogtiszta win11
- DELL LATITUDE 7280
- HP Elitebook 2540p eladó (12", i5-540M, 4 GB RAM, 120 GB SSD)
- Lenovo T495 Ryzen 3300u / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD /IPS full HD / kamera
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest