Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
DrojDtroll #99898 üzenetére
Én külön meghajtóra tenném a két OS-t.
-
joe-ker
senior tag
válasz
joe-ker #99855 üzenetére
Upgrade project lelőve,új gép építés lenne.
Ez a párosítás jó-e? GIGABYTE 1150 GA-Z97X-GAMING 3+Intel Core i5 4460 valamint egy Chieftec Gpa-450S8 (ez van a mostani gépben) elég-e hozzá.
Lapnak esetleg van-e valami gyengéje,ha valakinek van ilyen tapasztalat róla.
Előre is köszi! -
Milán13
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni:
Új PC ház vásárlása után átköltöztem a régiből az újba. A szerelés rendben ment. Az új házba már nem lehet ODD-t berakni, azonban nélküle nem hajlandó elindulni a windows 7. Ha nincs bekötve az ODD, akkor a windows felállása előtt kékhalál, ha be van kötve akkor szépen fut minden. Kikapcsoltam a Boot menüben a CD/DVD boot prioritást, egyébként is az SSD/HDD-re volt állítva.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?Köszönöm a válaszaitokat előre is!
Üdv, Milán
-
VoidXs
nagyúr
válasz
haromegesz14 #99894 üzenetére
Én böngészőt használok PDF-olvasásra, azokon lehet.
-
haromegesz14
aktív tag
Adobe Readerben meg lehet oldani, hogy ugyan azt a doksit 2 fülön nyissam meg?
-
Shingen
addikt
válasz
DrojDtroll #99888 üzenetére
Nagy táskába a kis dolog is elfér, de kis táskába a nagy nem.
-
DokiBaxxi
őstag
Üdv!
Ha jól tudom, hardver vásárlása esetén 14 napig jogom van elállni és visszavinni a terméket. Kérdés, ez kiszállítás esetén hogyan áll fent? Nekem kell fizetni a visszaszállítási díjat?
Illetve, ha elállok a vásárlástól, akkor az összeget elkölthetem más termékre, ugye? -
ggg666
őstag
Sziasztok!
-
DrojDtroll
veterán
Két rendszer kell SSD-re tennem. Egy Linox-ot és egy Windows-t. Mindkettőnek gb-ot szánok. Vegyek egy 240GB-os SSD-t és particionáljam ketté, vagy vegyek két 120 GB-osat?
-
q13579
senior tag
Szia,
Igen, volt BIOS reset is. Elemet is kivettem, úgy volt egy napig, már ha ez jelent egyáltalán valamit.
A probléma ugyanaz. Addig jut, hogy felprörög egy pillanatra minden venti, aztán off. Az eladó srác szerint a BIOS-ig biztosan elment, nálam ez nem jön össze
, pedig elméletileg minden rajta van. (P1 P2 tápkábel a lapra, illetve a CPU ventillátor tápkebele a lapra)
-
törölt tag
válasz
Zola007 #99884 üzenetére
Bizony, és több féle fejjel is árulják. Nézz utána neked melyik kellhet. Ha gyakran használnád, akkor lehet megéri beruházni, ha ritkán akkor viszont van olyan megoldás is, hogy szerszám nélkül szerelhetőre cseréled az aljzatban a betétet. (Sok aljzat tudja, ott max kétféle rögzítés van)
Sokadik verzió: PVC vágó pengével tolod be az aljzatba az eret. (Egy embernél már láttam olyat, hogy belevágta a nútot a penge hátába multitool-al, és azzal kötött ilyesmit. 1gigabitet tudta.
)
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
SSD meghajtóra szeretnék rufus segítséggel bootolható pendriveot csinàlni. Persze eredeti Win10x64 home-ot. Van valami màs opció amit modositani kell a rufusba?mint hdd sata3 uefi rendszer esetében. -
Zola007
veterán
Tudja valaki mi ennek a magyar neve?
punch down tool -
Arlekim
aktív tag
A ház uj epitesu, a foldeles rendben, nincs koax csatlakozás a tvn. Ip-tv hdmin valo hasznalatakor neha nincs hang, tv reset utan rendben van, az emlitett színhiba settop boxxal nem nem jon elo.
Valaki erre? -
Ciccuka
veterán
Miért van a Beviteli eszközök topik 90%-a bezárva?
Konkrétan ez a topic érdekelne.
Miért kell ilyet bezárni... -
q13579
senior tag
Üdv,
Power gomb benyomása után csak egy pillanatra kap feszültséget a lap, azonnal le is áll a gép, a ventik felpörögnek egy pillanatra, de ennyi.
A bajt a lapnál kell keresni, mert minden mást cseréltem rajta. Kérdés, hogy mi lehet a gond?
Zárlatos lehet valahol? Vagy a CPU ventit kellene máshova dugni? Elméletben a lap jó kell, hogy legyen.
Köszi a segítséget.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Van olyan program amit windowsra fel tudok tenni, és hasonló felületet csinál nekem mint egy Synology dsm vagy egyéb Nas felületre hasonlító guit
Amit jó lenne ha látnék rajta, cpu ram használata, hőmérséklet, hdd infók
Ddns címem van, bármilyen portot tudok nyitni rá helyi és távoli eléréshez -
C. s.
addikt
válasz
zsolt200 #99866 üzenetére
Szia!
A partíció törlése, aztán a formázás kell neked. A kiterjesztés más.
Jelöld ki a partíciót, töröld, aztán, ha kell, tedd ezt a másikkal is. Utána valószínűleg kell a formázás, már régen csináltam, nem emlékszem pontosan. Ha van betűjele és látja a fájlkezelő, rendben vagy. -
draco31
veterán
válasz
quailstorm #99867 üzenetére
Igen persze, ez a másik oldala a dolognak.
-
zsolt200
tag
Csáó. Ha lemezkezelőben töröltem egy lemezt hogy tudom visszahozni?
-
draco31
veterán
válasz
Kékes525 #99854 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miért csak akkor indult újra. Ma viszont már a bekapcsolás is gondot okozott neki, végül teszteltem a 12v-os Bosch akkus fúrómmal, amit egyébként egy 250w-os Mercury táppal használok. Szóval lekötöttem mindent, bekapcsoltam aztán a fúró egy negyed fordulatot sem tudott tenni, azonnal lekapcsolt a táp. A tápos topicban már mondták is erre, hogy a táp lesz a hibás.
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Upgrade előtt állok és szeretném kérdezni hogy Vga-t vagy CPU-t érdemesebb-e vennem,és milyet 40-50huf ár körül.
A gépem a következő:
Asrock 970DE3/U3S3
AMD FX-4130
8gb (2x4) Kingmax 1600 mhz
Gigabyte Geforce GTX 650 1gb
Természetesen játékra,CS:GO,BF4 stb
Köszi a segítséget! -
Vakegérke
félisten
válasz
haromegesz14 #99850 üzenetére
Szia!
SlimDrivers
Ingyenes, én még nem csalódtam benne. -
draco31
veterán
válasz
haromegesz14 #99850 üzenetére
Driver Solution, én ezt szoktam.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani megbízhatós és freeware driver "genius"-t? Egy régi asztali PC komponenseihez szeretném összeszedni a drivereket, nehezen akadok rájuk magamtól ...
-
draco31
veterán
válasz
Kékes525 #99816 üzenetére
A tápegység nem lehet a ludas? Most be akartam kapcsolni, de csinált 4-5 restartot mire hajlandó volt a rendszerbetöltésig eljutni. Fura hangok is jönnek belőle, a tápból. Olyan mint ha az ékszíj csúszna a kocsiban, persze finomabban. Nem a ventik, mert mindet lefogtam egy egy próbára, a tápét is. Le volt kötve a hdd odd is, akkor is meg volt ez a hang. A kép is vibrál picit, ha erősödik kicsit a hang, a ventiken is hallani, mint ha egyszer több kakaót kapnának, egyszer kevesebbet.
-
sutyesz96
őstag
Miért nem tölt a utorrent kliens? Se felfelé, se lefelé nem képes tölteni. Ncore-ról tölteném az ominózus fájlt, eddig minden rendben is ment a kliensemmel (már vagy 4-5 éves használom), de most előjött ez a jelenség. Az internettel biztos hogy nincs baj, most is arról írok.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #99830 üzenetére
Közben már nem áll fent a jelenség, köszönöm!
L
-
kerlac
őstag
válasz
Pécsi gyerek #99759 üzenetére
Szia!
Most sikerült lecsekkolnom a gép paramétereit, hogy a VGA-t érdemes-e beletenni:
Gigabyte P35C-DS3R
Intel core 2 duo E6750 2.66ghz
ATI Radeon HD 4800
RAM 4GB
Chieftec 440w tápAkkor ha jól sejtem ezen dobna a GTX560 VGA és ki is tudná használni. Ha nem akkor megy hardverapróra 20k körül van úgy látom...
köszi!!
-
Kékes525
félisten
válasz
quailstorm #99836 üzenetére
Hát, ha nem is hiba, de kellemetlenség, ami nagyon zavaró lehet. Másrészt nem hiszem, hogy használna a merevlemeznek.
-
Fecus11
tag
Sziasztok.A minap beraktam egy 160 gigás vinyót a gépembe (erre telepitettem az op.rendszert) eddig az 500-as ami benne volt halál csendesen muzsikált benne de ez az új vinyó búg kicsit a gépben.gondolom csak ez lehet mert a szintén ujonnan berakott ASUS GT210 Silent nem hinném hogy hangja lenne.Miért búghat a vinyó sztetek,vagy van vmi mód a vinyó halkitására? (töredezettségmentesítés is megvolt már)
-
promagus00
tag
Valaki látott már ilyet:
Mit tudok csinálni?
Teljesen frissen újrarakott win10,s csak a facebookkal csinálja ezt.
Ujra raktam már a chrome-ot,de semmi.
Microsoft Edgével tökéletesen működik a fb. -
kentucky
őstag
Van valami szebb és jobb Gmailes alkalmazás Windowsra?
-
Winne
nagyúr
válasz
MaxxDamage #99824 üzenetére
-
C. s.
addikt
válasz
MaxxDamage #99822 üzenetére
Azt hiszem, ez elkerülhette a figyelmed. (Bár nem igazi megoldás.)
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Sony M4 Aqua telefon egy ismerősömnél és 8 GB tárhely van a fedélzeten, amivel ugye az a baj, hogy 4-5 alkalmazást tett fel mindösszesen és már csak 350 MB van szabadon rajta, már a Play Áruházas frissítéseket sem engedi feltenni, hogy nincs hely. Van erre bármilyen megoldás? Hiába van benne egy 32 GB-os memóriakártya, így semmit sem ér az egész, mert pl FB alkalmazásra kattintva ott van, hogy memóriakártyára ment, de a 3xx MB-ból, ami az alkalmazás, csak 60 MB-ot ment a kártyára, minden mást meg belsőre..
-
MaxxDamage
félisten
BIOS-ba hiába nézem (szerintem - ez laptop)
Folyamatosan megy a gép (torrent) és arra a HDD-re tölt le.
Sokszor tapasztalom azt is hogy pl. Total Commandert megnyitom es a HDD-t hallom bekapcsolni...Korábban egy WD Black (250GB) volt használva. ODD helyen van másodlagos meghajtóként Caddy Rackben. (azzal nem tapasztaltam ilyen jelenségeket és nagyon zavar ....)
L
-
SP4C3
veterán
válasz
MaxxDamage #99822 üzenetére
Bios-ban nézted? Mit számít hányszor áll le / megy standby-ba és indul újra?!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #99661 üzenetére
Erre valaki valami megoldás?
Már 600 felett van és már megy a gép pár napja kikapcsolás nelkul...L
-
C. s.
addikt
válasz
#33253120 #99819 üzenetére
Eddig nem volt, tudtommal most sincs. Bár nekem is ez jutott eszembe, elnézve a tényeket. Föltűnt, hogy tegnap kétszer kellett leválasztanom, de egészen eddig nem foglalkoztam vele, mert közvetlenül bekapcsolás után történt, és azt hittem, túl korán próbálkoztam, és a gép elsőre nem vette a lapot. Épp azelőtt lettem készen egy pendrájvos Kaspersky-vizsgálattal. Az eredményt elmentettem erre a penre, mert a másikat nem "látta", amikor bedugtam. Ettől partícionálódhatott kétfelé?
Viszont vannak egyezések is:
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Egyetlen pendrájv van a gépbe dugva, mégis kettőnek látja. Ilyenkor mi van? Hogyan válasszam le, ha még a jövőben használni szeretném? Mitől hülyült meg? A "két" adattároló tartalma sem egyezik a gép szerint.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
draco31 #99813 üzenetére
Még annyi jutott eszembe, hogy a játékokon belül állítottál e valamit? Persze ha mindegyikkel csinálja, akkor más lehet a gond. Ha semmit sem talál, akkor VGA driver csere, ha az se használ, akkor lehet hogy összeszedtél valami vírust, ezért igazából azzal kellett volna kezdeni, lehetőleg minél többféle kergetővel. A CCleanerrel registry tisztítást végeztél (habár nem szokott gond lenni vele)?
Van a hiba előtti időkből rendszer visszaállítási pontod? Mert akkor csökkentett módban azt is érdemes lehetne kipróbálni.
A Malwarebytes az a fizetős? Azért, mert csak az ad rezidens védelmet.
-
draco31
veterán
válasz
Kékes525 #99810 üzenetére
Most fut a memtest86 bootCD-ről.
Elsőnek a kamion szimulátorral kezdte 1-2 napja, ma már mindennel.
A HDD és a ram nem volt tesztelve aidával.
VGA driver idén májusi, jelez frissitést, de nem telepitettem.
Nem használok optimalizálókat, csak a Ccleaner-t ha az annak számít. Nem volt semmi babrálva, telepítve utoljára az iTunes volt 2 hete.
Védelmi rendszetem a fent emlitett Defender, és Malwarebytes. -
Kékes525
félisten
válasz
draco31 #99809 üzenetére
A stabilitási tesztben mind a 6 lehetőséget kipipáltad? Egy rendes memória tesz azért nem ártana a memtest86-al. 10 perc alatt a teljes memóriát nem lehet feltérképezni. Másrészt nézd meg HitmanPro-val és Kaspersky Rescue Disk 10 -el is. Mennyire komoly a védelmi (biztonsági) rendszered? VGA driver up-to-date? Mióta van meg ez a hiba? A hiba jelentkezése előtt volt valami telepítés, beállítás birizgálás, rendszer optimalizálók futtatása?
-
draco31
veterán
Hello!
Gépem ASUD P5Q-E alaplap, Intel Xeon L5420 CPU, 2x2Gb plusz 2x1Gb RAM, Nvidia GTX560Ti VGA, 1T HDD, Chieftech GPS-500AB-A táp. Ez az összeállítás fél éve van igy.
Win 10 Prof.
Ha bátmilyen játék van elinditva, betölt a játék és restartol a gép. Bekapcsoláskor nincs hibaüzenet. Aida Stressz tesz 10 perc után semmi probléma, Defender, Malwarebytes nem talál semmit.
Próbált játékok: GTA V, Farming 2015, F1 2015, Euro Truck Simulator, Fifa 15.
Ötlet a hibára? -
Arlekim
aktív tag
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Van egy használtan vett Philips 32PFL5604H tipusu Fhd tv-s monitorom.
HDMI-n kapja a képet is, és a hangot is a pcről, Fhdben.A hiba:
Időnként pislog a kép, majd zöldes-lilás színűre vált az egész kép.
Netes videoknál, pl: facebook, Vimea, xxx-oldalakon a videóablak mindig szines. A hiba nem érinti a youtube-ot.
Néha nem jön hang át a kábelen, ilyenkor áramtalanítanom kell a tvt kb 5 percre, ezután megoldódik.A topicjában hiába próbálkoztam.
Járt már így valaki? A hiba szervíz kategória? Mennyibe fog fájni?Néhány kép a jelenségről:
Alapállapot
Teljes képes hiba
Video hiba 1.
Video hiba 2. -
misirulez
senior tag
Hello,
RÁkerestem hogyan lehet chrome-ban kezdőoldalt beállítani, mindenhol azt írják, hogy be kell pipálni a kezdőgomb megjlenítését majd ott beállítani a google.hu-t
Ez így is van beállítva mégis állandóan oursuring.com jön be.
Azért felettéb érdekes mert a gépemet most telepítettem újra, és adrivereken kívül semmit nem raktam fel.
Onnantól lett ez a kezdőoldal mióta beléptem a chrome-ba a google acc.-ommal.
De újratelepítés előtt sem ez volt a kezdőoldal úgyhogy passz.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest